Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.477.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Pranja, daj molim te, smiješan si s tim. No, ako već hoćeš na tu smiješnu stranu, a čiji su zločini u Oluji? Lori? Osijeku? 

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:06 (Tonči).
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Pranja, daj molim te, smiješan si s tim. No, ako već hoćeš na tu smiješnu stranu, a čiji su zločini u Oluji? Lori? Osijeku? 

I ti si meni smiješan-ajmo se zajedno smijati.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina
Tonči kaže...

Vidi njega. To nisu bili zlocini. To je bilo za Domovinu. Hrvati ne mogu napraviti zlocin. Izdajice. Roda svoga. (a sad bez zajebancije, da si to reko u drustvu nekog ex branitelja, vjerovatno bi popio sakom u facu, bez obzira na...).

Rvat katolik!
17 godina
ihush kaže...

-da malo razmisliš vidio bi da je i takva tvrdnja (mada zvuči logočno) obična glupost.. iz ranga krvnih zrnaca, predrasuda itd. hint, nisu sve stvari tako jednostavne, nisu ono što se na prvi pogled čini, Šešelj je jedna primjer.

Tonči kaže hrvati = ustaše, ti , ustaše = hrvati.. oboje radite grešku znakom jednakosti.. jer se ljude ne smije dijeliti po (pa nabrajanje...). U čemu je razlika da se isto tvrdi za bilo koji drugi narod, rasu, spol? Nije li prije desetak dana ista stvar oko ćirilice, srbi=četnici itd.. Što se mijenja zamjenom mijesta u jednadžbi oko znaka jednakosti? Nacisti, muđahedini, talibani, ...

E sad ga malo kenjaš, jer Ustaša je naziv za hrvatskog fašista.

Ustaški pokret je nastao jer je Pavelić bio uvjeren nakon atentata na S. Radića da se hrvatsko pitanje neće moći rješiti mirnim putem, već oružanim ustankom, a sam pokret vuče korjene na temeljima (tadašnjih) pravaša. Kako bi Pavelić uspio u svom naumu, obratio se Mussoliniju koji mu je dopustio da se Ustaše treniraju na podrušju Italije u njihovim vojnim logorima, a za uzvrat su morali prigrliti fašističku doktrinu.

Tako da da -> Hrvat =/= ustaša, ali ustaša == Hrvat (barem kao početna ideja).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:13 (Bukva).
17 godina
odjavljen

Meni to nije smiješno. Tebe nasmijavaju i zločini? Ili samo američki? Naši ti se sviđaju? Što misliš o srpskim? Egipatskim? Izraelskim? Ruandskim? Pakistanskim? Japanskim? Japanci imaju dugu povijest zločina nad Korejcima, nekih 500 godina klanja. Znači li to da je okej da Korejci malo raznose buseve po Tokiju?

Koji su ti zločini smiješni, a koji tragični? Meni su od američkih do hrvatskih, svi jednako sramotni i tragični. Civili su nevini svugdje i ne bi smjeli biti žrtve. Ili misliš da su samo gostujući problem? Što Ruža kaže da treba učiniti s toliko gostiju?

Pijana, drogirana, luda i jednostavno neiživljena vojska svugdje postoji i svugdje radi zločine. Ljudi se, također, osvećuju, daju milo za drago, iskaljuju bijes. To nije ništa novo i "fenomen" je star tisućama godina, ako ne i stotinama tisuća. Čak je i Biblija puna klanja, osvećivanja, ubijanja, etničkog čišćenja, svega i to pod kapom svetosti. Valjda težimo tome da se u 21. stoljeću barem ne iživljava na civilima. Tu su svi jednako krivi i jednako nevini na strani žrtve.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:18 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Što Ruža kaže da treba učiniti s toliko gostiju?

Vjerojatno napraviti ''Konačno rješenje (TM)'' u stilu uzora ,samo je dovoljno pametna da to (još?) ne spominje otvoreno!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
Psiho246 kaže...
..

Uopce nije glupost. Nije to moje brojanje krvnih zrnaca niti je to moja predrasuda. Ustase su organizacija ekstremno desnicarskih Hrvata brojaca zrnaca. Ustasa ne moze biti Libijac, Ustasa ne moze biti Srbin, Ustasa ne moze biti Kinez. Ustasa je Hrvat i hrvatski pokret.

Isto vrijedi i za cetnike.

Shvacam ja da se ljude ne smije dijeliti ihush niti ja to radim. Ova skupina se odlucila dijeliti i odvojiti od drugih skupina/nacionalnosti/religije zato je to tako kako je.

Ekstremno nacionalisticke skupine su upravo to, nacionalisticke skupine.

(razumijem, slažem se.. 99%). .. ali nisi me 'pratio', hint, Šešelj, čekout. Da ne izvlačimo ostale (zamagljene) brojke oko krvnih zrnaca i strane u ratu tko je kome ubio ili bio s druge strane. Ima neobičnih rezultata. Ako praksa pobija teoriju, teroja se odbacuje. Ona formula ne vrijedi. Zapravo, da i Kinez može biti ustaša, jednako kao što su Hrvati i državljani NDHzije bili pod njemačkom zastavom na istočnom frontu, kao što su i Srbi bili s ove (naše) strane u ponekom spaljenom srpskom selu ili neki 'zavedeni Hravat' s one strane koji je možda silovao i palio HR sela...

Kao što sam naziv Kvisling govori da je ''Norvežanin'', ne okupatroski germanac.. Čovjek-Ljudi, ne narod, rasa itd.. to nebi smjelo biti ni u jednoj formuli. Ako dopustiomo u jednoj... zato cjepidlačenje, inače OK, slažem se.

Njemce se žigoše kao naciste (mi to mješamo s fašisti), dok se npr Tailjane ne žigoše kao fašiste u npr WW2-filmovima? Po njima je sam naziv dobio naziv, kao i kvisling. Istovremeno se taj isti snop pruća, nalazi na USA insignijama... go figure. Dalke USA=Fašizam? ... Problem nastaje kad se Japance ne može nazvati fašisti-nacisti, ali imerijalisti ili bijesni psi je OK... (bezveze, ali za potrebe filmova je neupotrebljivo. To ostavlja trag u formiranju mišljenja... i pograšaka).

Nisu svi njemački časnici bili arijevci, bilo ih je s malo ''rijeđom krvlju'', jednako je s naše-njihove strane. Formula NAROD=Nešto.Zlo se ne smije upotrijebiti nikad, jer je u pravilu samo opravdanje za isto takvo zlo, zamjena mjesta nema veze za formulu.

Ako pak želiš dokazati da npr onaj Kinez ne može bit i Ustaša.. pazi to je opasna tvrdnja(!). -jer bi time krenuo dokazivati da genetika određuje ideološku zatupljenost, zločin. Čovjek, majmun, ameba.. može napraviti dobro ili loše. Ostali pripadnici vrste nebi smjeli biti odgovorni osim za osobne postupke, kao što nisam ja zaslužan za recimo Teslin izum, pa nemam pravo tražiti od proizvođača dio profita, kao što nisam ni kriv za Brevikova ubojstva pa ne snosim njegovu kaznu. Naravno, kad se može dobiti novac, tad bi svi dokazivali da smo TO-nešto, kad se dobija kazna, tad nismo?

- Formula NE VRIJEDI i jako je opasna, jer vodi u rasnu teoriju. -eto, to je taj moj 1%.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
DrNasty kaže...
Psiho246 kaže...

Shvacam ja da se ljude ne smije dijeliti ihush niti ja to radim. Ova skupina se odlucila dijeliti i odvojiti od drugih skupina/nacionalnosti/religije zato je to tako kako je.

Pa imao si dosta muslimana koji su bili ustaše u WW2, tako da ti opet ta tvrdnja pada u vodu.

Štoviše,postojale su vrlo specijalizirane postrojbe tipa Handžar divizija,koje su svojom brutalnošću znatno nadmašivale standardne postave Ustaša..

Vjerujem da su počinili i većinu brutalnih krvoprolića,pa se to na kraju rata pripisalo,a kome drugom,nego mulavim Hrvatima..{#}

17 godina
Bukva kaže...
...

E sad ga malo kenjaš, jer Ustaša je naziv za hrvatskog fašista.

Ustaški pokret je nastao jer je Pavelić bio uvjeren nakon atentata na S. Radića da se hrvatsko pitanje neće moći rješiti mirnim putem, već oružanim ustankom, a sam pokret vuče korjene na temeljima (tadašnjih) pravaša. Kako bi Pavelić uspio u svom naumu, obratio se Mussoliniju koji mu je dopustio da se Ustaše treniraju na podrušju Italije u njihovim vojnim logorima, a za uzvrat su morali prigrliti fašističku doktrinu.

Tako da da -> Hrvat =/= ustaša, ali ustaša == Hrvat (barem kao početna ideja).

-Bukva, mlad si .. naučit ćeš, iznenađuje me čak da si primijetio i taj dio povijesti. Tu imaš pravo (smao izvodiš nepotpun zaključak). Formula je ipak nešto drugo, .. politički potreban stereotip, potrebno pokriće.

- dovoljno je kao kontra formulu ubciti partizane ili Tita, kao tad ide kvanto fluktuiranje toka plazme oko magnetsko indukcijskog propolšna u formuli koja to može održati?

-btw, Ustaša nije naziv za hr-fašistu, ali se pretvorio u to, dok recimo četnik nije. Naziv je samo naziv. Ljudi vole nazivati stavri, vole etiketirati, no to ne znači da je svaka etikata ispravno deklarirana.

-Pavelić se od 29te pripremao na sjevru italijie. Nije on ništa napravio, on je bio instalirana marioneta. Ostalo je samo urbana legenda, negovih sljedbenika. Još će ispasti da je jahao konja ko Sava Kovačević?..

.. koju je btw, demokratski zapad dozvoljavao nakon kraja ww2, Španjolska, jer im se nije sviđala ex-YU, kao i prethodnici (kralj) koji su završili u GB, pa čak i četnički pokret koji dobija orden od USA, mada su isti četnici bili kolaboracionisti s njemačkom, zajedno s ustašama i bježali na sjever krajem rata... Politika, ne krvna zrnca.

18 godina
ihush kaže...
Psiho246 kaže...
..

Uopce nije glupost. Nije to moje brojanje krvnih zrnaca niti je to moja predrasuda. Ustase su organizacija ekstremno desnicarskih Hrvata brojaca zrnaca. Ustasa ne moze biti Libijac, Ustasa ne moze biti Srbin, Ustasa ne moze biti Kinez. Ustasa je Hrvat i hrvatski pokret.

Isto vrijedi i za cetnike.

(razumijem, slažem se.. 99%). .. ali nisi me 'pratio', hint, Šešelj, čekout. Da ne izvlačimo ostale (zamagljene) brojke oko krvnih zrnaca i strane u ratu tko je kome ubio ili bio s druge strane. Ima neobičnih rezultata. Ako praksa pobija teoriju, teroja se odbacuje. Ona formula ne vrijedi. Zapravo, da i Kinez može biti ustaša, jednako kao što su Hrvati i državljani NDHzije bili pod njemačkom zastavom na istočnom frontu, kao što su i Srbi bili s ove (naše) strane u ponekom spaljenom srpskom selu ili neki 'zavedeni Hravat' s one strane koji je možda silovao i palio HR sela...

Kao što sam naziv Kvisling govori da je ''Norvežanin'', ne okupatroski germanac.. Čovjek-Ljudi, ne narod, rasa itd.. to nebi smjelo biti ni u jednoj formuli. Ako dopustiomo u jednoj... zato cjepidlačenje, inače OK, slažem se.

Njemce se žigoše kao naciste (mi to mješamo s fašisti), dok se npr Tailjane ne žigoše kao fašiste u npr WW2-filmovima? Po njima je sam naziv dobio naziv, kao i kvisling. Istovremeno se taj isti snop pruća, nalazi na USA insignijama... go figure. Dalke USA=Fašizam? ... Problem nastaje kad se Japance ne može nazvati fašisti-nacisti, ali imerijalisti ili bijesni psi je OK... (bezveze, ali za potrebe filmova je neupotrebljivo. To ostavlja trag u formiranju mišljenja... i pograšaka).

Nisu svi njemački časnici bili arijevci, bilo ih je s malo ''rijeđom krvlju'', jednako je s naše-njihove strane. Formula NAROD=Nešto.Zlo se ne smije upotrijebiti nikad, jer je u pravilu samo opravdanje za isto takvo zlo, zamjena mjesta nema veze za formulu.

Ako pak želiš dokazati da npr onaj Kinez ne može bit i Ustaša.. pazi to je opasna tvrdnja(!). -jer bi time krenuo dokazivati da genetika određuje ideološku zatupljenost, zločin. Čovjek, majmun, ameba.. može napraviti dobro ili loše. Ostali pripadnici vrste nebi smjeli biti odgovorni osim za osobne postupke, kao što nisam ja zaslužan za recimo Teslin izum, pa nemam pravo tražiti od proizvođača dio profita, kao što nisam ni kriv za Brevikova ubojstva pa ne snosim njegovu kaznu. Naravno, kad se može dobiti novac, tad bi svi dokazivali da smo TO-nešto, kad se dobija kazna, tad nismo?

- Formula NE VRIJEDI i jako je opasna, jer vodi u rasnu teoriju. -eto, to je taj moj 1%.

Mislim da shvacam sto zelis reci i vjerojatno si u pravu.

- Psiho246
18 godina

Bug Forum.

Jedino mjesto gdje vijest o bombaškom napadu u Bostonu postane rasprava o ustašama.

Draža mi je ipak Community epizoda o trampolinu...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
ihush kaže...

-Bukva, mlad si .. naučit ćeš, iznenađuje me čak da si primijetio i taj dio povijesti. Tu imaš pravo (smao izvodiš nepotpun zaključak). Formula je ipak nešto drugo, .. politički potreban stereotip, potrebno pokriće.

- dovoljno je kao kontra formulu ubciti partizane ili Tita, kao tad ide kvanto fluktuiranje toka plazme oko magnetsko indukcijskog propolšna u formuli koja to može održati?

Kakve to veze ima jedno s drugim? Ti se doslovno vodiš logikom - Onaj koji laže - krade. Onaj koji krade, ubija, znači onaj koji laže, ubija. Ja sam gore stavio znak nejednakosti između Hrvat i ustaša, upravo zato jer nije svaki Hrvat bio ustaša, ali ustaški pokret je nastao kao odgovor (dijela) Hrvata na antentat S. Radića. I uzimo ja u obzir partizane ili ne (što uopće nema apslutno nikakve veze sa ovime) i dalje su ustaše hrvatski fašisti.

Da, kasnije se pojavio pokret otpora u vidu Titovih partizana, ali to nema nikakve veze sa time što se zapravo ustaše bile. I sam Pavelić u početku nije bio ničija marioneta, on je to dobrovoljno sve započeo i sam je krenuo tim putem. Da, kasnije je potpao ponajviše pod Mussolinijevu volju, a preko njega i pod Hitlerovu. S druge strane, iako daleko manji, utjecaj na ustaše imali su i Mađari.

Osim toga, on sam je potpisao Rimske sporazume / ugovore / dokumente / kako se već zovu, gdje je Mussoliniju poklonio dobar dio Hrvatske (što govori da ne da je bio marioneta, nego voodoo lutkica; ali opet, to apsolutno nema nikakve veze s onime što ti negiraš - a to je da je ustaški pokret pokret nastao od Hrvata i među Hrvatima koji su željeli se s Beogradom obračunati terorističkim metodama - isto kao što IRA nije isto što i Irci, isto tako nisu niti ustaša jednako Hrvati, ali oba pokreta su nastala iz pripadajućih naroda).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen

Ono što se izgubilo u raspravi o ustašama, LOL, je pitanje:

Pranja, ja sam dobio dojam da ti misliš da je to okej, a nije mi jasno kako netko može, bez obzira na bilo čiju politiku, opravdati ubijanje civila? Okupatorska politika Izraela opravdava samobilačke napade na civile? Možda se može naći i razlog za to, ali da je tada manje grozno - nije.

================

Nego, ovo s pristupnim fondovima EU. Kako misliš "Balkanci nisu iskoristili"? Pa većinu je nemoguće iskoristiti.

18 godina
DrNasty kaže...
Psiho246 kaže...

Pa imao si dosta muslimana koji su bili ustaše u WW2, tako da ti opet ta tvrdnja pada u vodu.

Točno, a i u četnicima su bili i Hrvati i Slovenci, ali to ne znači da to nisu bili nacionalistički pokreti.

This space for rent!
18 godina
Bukva kaže...

Kakve to veze ima jedno s drugim? Ti se doslovno vodiš logikom - Onaj koji laže - krade. Onaj koji krade, ubija, znači onaj koji laže, ubija. Ja sam gore stavio znak nejednakosti između Hrvat i ustaša, upravo zato jer nije svaki Hrvat bio ustaša, ali ustaški pokret je nastao kao odgovor (dijela) Hrvata na antentat S. Radića. 

Ovo je strašno pojednostavljeno i jednostavno netočno. Ustaški pokret se razvio iz Frankovaca (vojno krilo), a koji su postojali davno prije Kraljevine SHS i Kraljevine Jugoslavije, a koji su pak bili frakcija pravaša iz 19. stoljeća. 

Ustaški pokret s Radićem i HSS-om nema doslovce nikakve veze, a dio je širih evropskih ultranacionalističkih kretanja i takozvanih "košuljaških pokreta" (shirt movements - tko želi tražiti na Wikipediji) od kojih su nama poznati talijanski fašisti crnokošuljaši, SA u Njemačkoj, Plave košulje u škotskoj, Željezna garda u Rumunjskoj itd...

This space for rent!
18 godina
moderator
Drago kaže...

Točno, a i u četnicima su bili i Hrvati i Slovenci, ali to ne znači da to nisu bili nacionalistički pokreti.

Naravno, ali je post Psiha tako napisan da se ne dozvoljava ništa osim Hrvata/katolika, zbog toga sam napisao.

Kod muslimana je bilo specifično, tad nije bilo Bošnjaka, a muslimani nisu bili priznati ko narod (neka me ispravi neko ako griješim, da li su priznati 70 i neke), pa su se izjašnjavali kao Hrvati (bar u rubnim područjima).

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Ono što se izgubilo u raspravi o ustašama, LOL, je pitanje:

Pranja, ja sam dobio dojam da ti misliš da je to okej, a nije mi jasno kako netko može, bez obzira na bilo čiju politiku, opravdati ubijanje civila? Okupatorska politika Izraela opravdava samobilačke napade na civile? Možda se može naći i razlog za to, ali da je tada manje grozno - nije.

Poruka, Tonči, poruka.  A bome i- pouka.
Misliš da danas ijedna vojska, ijedan državni vrh izvršiti neki napad bez potpore svojih građana.
Keep it simple:
Vi lagano trčkarate i zabavljate se dok naš narod gine zbog vaših bombi- bum,zvek, welcome to our life. 
Veoma jednostavno.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
Bukva kaže...
..pokreta su nastala iz pripadajućih naroda).

- dakle, vjeruješ u (ili prihvaćaš) rasnu/nacionalnu teoriju? Što bi dokazao time da je npr Brevik Norvežan ili neki peti narod? Hitler je nijemac ili austrijanac, Anštajn, Tesla, USA-amerikanci itd..??

.. (ipak skraćena verzija, inače bi bile plahte kroz nekoliko stranica...)

vidi rečenicu: Brevik je ubojica jer je norvežanin ili je ubojica jer je ubio? S čime bi se složio? Anštajn je pametan jer nema kožicu na piši dok Hitler ima pa je manijak mada govore isti jezik?

.. Ako prihvaćamo njihovu definiciju da su branitelji interesa (svog) naroda.. tad smo naivni. Možemo tad prihvatiti zaštitu mafijaškog reketa, ista stvar. Šovinizam i patriotizam nisu ni slični, ali se često (namjerno) zamjenjuju.

17 godina
Drago kaže...

Ovo je strašno pojednostavljeno i jednostavno netočno. Ustaški pokret se razvio iz Frankovaca (vojno krilo), a koji su postojali davno prije Kraljevine SHS i Kraljevine Jugoslavije, a koji su pak bili frakcija pravaša iz 19. stoljeća. 

Ustaški pokret s Radićem i HSS-om nema doslovce nikakve veze, a dio je širih evropskih ultranacionalističkih kretanja i takozvanih "košuljaških pokreta" (shirt movements - tko želi tražiti na Wikipediji) od kojih su nama poznati talijanski fašisti crnokošuljaši, SA u Njemačkoj, Plave košulje u škotskoj, Željezna garda u Rumunjskoj itd...

Isto kako je strašno pojednostavljeno da je SAD ušao u rat zbog napada na Pearl Harbor? Atentat je bio okidač, mhm, izlika pod kojim su počeli djelovati. Same početke nacionalizma u nas možemo tražiti sa počecima mađarizacije / germanizacije.

Samo ako se ne varam, Ustaše nisu nastale iz Frankovaca (barem ne direktno), nego iz Hrvatskih domobrana (btw, jel se imena tih paravojnih jedinica pišu velikim ili malim slovom?).

Nigdje nisam niti reko da Ustaše imaju ikakve veze sa Radićem ili HSSom. Sa pravaškim frakcijama da, sa (Radićevim) HSS-om ne.

ihush kaže...

- dakle, vjeruješ u (ili prihvaćaš) rasnu/nacionalnu teoriju? Što bi dokazao time da je npr Brevik Norvežan ili neki peti narod? Hitler je nijemac ili austrijanac, Anštajn, Tesla, USA-amerikanci itd..??

.. (ipak skraćena verzija, inače bi bile plahte kroz nekoliko stranica...)

vidi rečenicu: Brevik je ubojica jer je norvežanin ili je ubojica jer je ubio? S čime bi se složio? Anštajn je pametan jer nema kožicu na piši dok Hitler ima pa je manijak mada govore isti jezik?

.. Ako prihvaćamo njihovu definiciju da su branitelji interesa (svog) naroda.. tad smo naivni. Možemo tad prihvatiti zaštitu mafijaškog reketa, ista stvar. Šovinizam i patriotizam nisu ni slični, ali se često (namjerno) zamjenjuju.

Ajme o čemu ti pričaš? Ustaše su bili naš (hrvatski) nacionalni pokret. Bili su fašisti i paravojna jedinica (teroristi, kako je sad popularno).

Ako kažem da je HDZ hrvatska politička stranka, to niti je znači da ja kažem da su svi Hrvati HDZovci, niti da se trenutno na sudu sudi svim Hrvatima za FIMI Mediju, Planinsku, što već...

18 godina

Ma krivo sve. Hrv. domobran je bio kao neka nacionalistička krovna udruga, ali u koju su se uključili svi nacionalisti, ne samo ustaše. 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e

http://hr.wikipedia.org/wiki/Frankovci

This space for rent!
17 godina
Bukva kaže...
..

Nigdje nisam niti reko da Ustaše imaju ikakve veze sa ..

..

Ajme o čemu ti pričaš? Ustaše su bili naš (hrvatski) nacionalni pokret. Bili su fašisti i paravojna jedinica (teroristi, kako je sad popularno).

Ako kažem da je HDZ hrvatska politička stranka, to niti je znači da ja kažem da su svi Hrvati HDZovci, niti da se trenutno na sudu sudi svim Hrvatima za FIMI Mediju, Planinsku, što već...

- napokon barem bolji primjer. Za FIMI je svejedno što su, važno je što su činili, ne kako su se nazivali. Sudi im se za djela (uz pokušaj suđenja stranci, to je loše kao i suditi narodima), ne za nacionalizam, hrvatski predznak ili ideologiju. (btw, opet paziti na riječ nacionalizam.. jer nazi i nacija nije isto, kao ni šovinizmi.. proječan sitnozubi koji je glasao na posljednjim izborima teško primjećuje govornu razliku, još manje smislenu).

-listaj postove pa kronološki usporedi što tvrdim i oko čeg se ne slažemo. Pojednostavljena formula Narod=nešto... (iz koje je Psiho okrenuo u malo logičnije na prvi pogled, nešto-narod).

npr Talijani = Fašisti? Evo jednog objašnjenja, ''...Neki povjesničari i politolozi odbacuju takvu terminologiju i radije koriste nazive desni ekstremizam ili totalitarizam, iako i njih mnogi smatraju nepreciznima.'' -postoji razlog zašto se takva definicija odbacuje. Svatko 'normalan' mora odbaciti takvu definiciju, jer bi suprotno bilo pristajanje na definicije ljudi po bilo kojem od tih kalupa. Vjera? Simboli? itd. Pošto su u definiciji nabrojani npr antikomunizam, po istoj toj logici su komunisti automatizmom sebe nazivali antifašisti, dok je zapravo rat između Hitlera i Staljina odredio tko je protiv koga (do tog trena su bili 'frendići', zajedno su očerupali Poljsku, dali su do tad komunisti=fašisti?). Jednako ako dijelimo na lijeve-i-desne, crvene-crne, što dalje na 'ispravne-i-krive', visoke-niske, vjerinke-nevjernike... to se ne smije, ne smije se koristiti takva šovinistička terminologija jer tad nisi bolji od onog suprotnog šoviniste. Kao što je nedopustivo nekog pripadnika naroda nazvati četnikom, jedanko je s ustašom, dok Milanović neki dan spominje crne košulje i gubi i zadnje trunke lucidnosti u javnim ispadima, dok Tomašićka pobjedonosno odustaje od tužbe (jer pobjednici mogu biti milostivi..).. katastrofa, ali tako to ide kad se zapetljaš u 'definicijama'.

- FIMI media... sudi se HDZu? - ne, sudi se (bar se nadam) lopovima, muljatorima, gnjidama... ili ćemo sve protivnike jednaostavno nazvati Talibanci-teroristi pa ih imamo pravo (po nazi-fašistoidnoj doktrini) eiliminirati svim mogućim sredstvima.

Pranja čak dobro navodi, malo te gorke medicine su talibanci prenjeli u Boston širiteljima demokracije (ako su oni iza te kuhinje i express lonca), možda je vuk samotnjak, možda družba pere kvržice, ruski KGB ili američka CIA iza te bombe zajedno s Ickeovim gušterima... možda je tako i Pavelić predstavljao male hrvate, 'rvatine sigurno. Što me oped podjeća da je jedan ex.predsjednik (obrvaš) pjevao Juru i Bobana po downunderu dok su dollari bili konvertibilni, kasnije je promijenio pjesmu ili stranu.. Što je ON?

17 godina
Drago kaže...

Ma krivo sve. Hrv. domobran je bio kao neka nacionalistička krovna udruga, ali u koju su se uključili svi nacionalisti, ne samo ustaše. 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1e

http://hr.wikipedia.org/wiki/Frankovci

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_domobran_(organizacija)

Iako sam ovo slušao jako davno i pomalo mi se stvari mješaju sa Domobranima iz NDHa, ali sam gotovo pa siguran da se preko Hrv. domobrana ustaški pokret postavio na noge. Frankovci u to vrijeme je bio i pogrdan naziv za sve Hrvate, što isto treba paziti odakle se vuku informacije i iz kojeg konteksta (nešto kao danas svi Hrvati su Ustaše, svi Srbi su Četnici).

ihush kaže...

- napokon barem bolji primjer. Za FIMI je svejedno što su, važno je što su činili, ne kako su se nazivali. Sudi im se za djela (uz pokušaj suđenja stranci, to je loše kao i suditi narodima), ne za nacionalizam, hrvatski predznak ili ideologiju. (btw, opet paziti na riječ nacionalizam.. jer nazi i nacija nije isto, kao ni šovinizmi.. proječan sitnozubi koji je glasao na posljednjim izborima teško primjećuje govornu razliku, još manje smislenu).

-listaj postove pa kronološki usporedi što tvrdim i oko čeg se ne slažemo. Pojednostavljena formula Narod=nešto... (iz koje je Psiho okrenuo u malo logičnije na prvi pogled, nešto-narod).

npr Talijani = Fašisti? Evo jednog objašnjenja, ''...Neki povjesničari i politolozi odbacuju takvu terminologiju i radije koriste nazive desni ekstremizam ili totalitarizam, iako i njih mnogi smatraju nepreciznima.'' -postoji razlog zašto se takva definicija odbacuje. Svatko 'normalan' mora odbaciti takvu definiciju, jer bi suprotno bilo pristajanje na definicije ljudi po bilo kojem od tih kalupa. Vjera? Simboli? itd. Pošto su u definiciji nabrojani npr antikomunizam, po istoj toj logici su komunisti automatizmom sebe nazivali antifašisti, dok je zapravo rat između Hitlera i Staljina odredio tko je protiv koga (do tog trena su bili 'frendići', zajedno su očerupali Poljsku, dali su do tad komunisti=fašisti?). Jednako ako dijelimo na lijeve-i-desne, crvene-crne, što dalje na 'ispravne-i-krive', visoke-niske, vjerinke-nevjernike... to se ne smije, ne smije se koristiti takva šovinistička terminologija jer tad nisi bolji od onog suprotnog šoviniste. Kao što je nedopustivo nekog pripadnika naroda nazvati četnikom, jedanko je s ustašom, dok Milanović neki dan spominje crne košulje i gubi i zadnje trunke lucidnosti u javnim ispadima, dok Tomašićka pobjedonosno odustaje od tužbe (jer pobjednici mogu biti milostivi..).. katastrofa, ali tako to ide kad se zapetljaš u 'definicijama'.

Ja govorim za Ustaški pokret / Ustašu s polovice 20. stoljeća, ne za ono što se danas etiketira svakoga. Ako shvaćam što želiš reći... Ja nisam nigdje, apsolutno nigdje rekao da treba kompletan narod čekirati kao ustaški. Hrvat, Ustaša -> Generalizacija, specijalizacija; ne ekvivalencija. Doslovno mi stavljaš riječi u usta koje ja nisam reko.

17 godina
odjavljen

Što vi kažete na ovo seksanje s jezikom, pravopisima i rječnicima? Sad imamo i braniteljski odobrene rječnike(TM) kao poseban oblik apsurdne budalaštine.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Što vi kažete na ovo seksanje s jezikom, pravopisima i rječnicima? Sad imamo i braniteljski odobrene rječnike(TM) kao poseban oblik apsurdne budalaštine.

Kažem meh-ionako mijenjaju i nadopunjavaju riječnike svake godine. I da se to uvede-who cares?

16 godina
neaktivan

Kažu da se 90% konflikata i svađa pojavi zbog tona, a samo 10% zbog sadržaja.

Ovdje na forumu imam feeling za osjeČaj da se više truda ulaže u re-(re-re-re)-prezentaciju vlastitih riječi nego u razumljivo čitanje sugovornikovih.

Either way, sadržaj se slabo čita, što neminovno dovodi do revidiranja jednog te istog sadržaja od strane autora istog tog sadržaja po nekoliko puta. (što sam to ja u biti rekao?)

Nije rasprava nepotrebna ali je ponekad sama sebi svrsishodna. No dobro, rasprava o raspravi je u biti poželjnija od rasprave o činjenicama u kojem slučaju se nema što raspravljeti već samo konstatirati. Pa ako već preostaje samo rasprava o iracionalu, pretpostavljam da tu upada i rasprava o raspravi.

Možete dalje nastaviti s raspravom.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan

Povijest je lejm. Kaj velite na ovu stranku? Ja danas saznao za njih i sviđaju mi se. U vrhu stranke su redom mladi visokoobrazovani ljudi i ozbiljno razmatram da glasam za njih na lokalnim izborima.

Fuck flowers
13 godina
protjeran
DrNasty kaže...
Drago kaže...

Naravno, ali je post Psiha tako napisan da se ne dozvoljava ništa osim Hrvata/katolika, zbog toga sam napisao.

Kod muslimana je bilo specifično, tad nije bilo Bošnjaka, a muslimani nisu bili priznati ko narod (neka me ispravi neko ako griješim, da li su priznati 70 i neke), pa su se izjašnjavali kao Hrvati (bar u rubnim područjima).

Muslimani se ne mogu uzeti ni u kojoj definiciji kao narod,jer je to vjeroispovjest,a u islamu,nije bitno nacionalno podrijetlo,nego vjera,odnosno islam..

Džemal Bijedić je uz klinac Titu,dao "nacionalnost" muslimana,bosanskim poturčenim Srbima i Hrvatima..zato mu je i pao avion sa neba..{#}

14 godina
ivan dragi kaže...

Ovdje na forumu imam feeling za osjeČaj da se više truda ulaže u re-(re-re-re)-prezentaciju vlastitih riječi nego u razumljivo čitanje sugovornikovih.

Either way, sadržaj se slabo čita, što neminovno dovodi do revidiranja jednog te istog sadržaja od strane autora istog tog sadržaja po nekoliko puta. (što sam to ja u biti rekao?)

Nije rasprava nepotrebna ali je ponekad sama sebi svrsishodna. No dobro, rasprava o raspravi je u biti poželjnija od rasprave o činjenicama u kojem slučaju se nema što raspravljeti već samo konstatirati. Pa ako već preostaje samo rasprava o iracionalu, pretpostavljam da tu upada i rasprava o raspravi.

no, pa mene su često optuživali da sam ljut kada sam iznosio suhoparne činjenice bez ''ukrasa'' i smajlića, a još više kada bih se usudio secirati nečiji post - otkada ovlaš čitam neke ljude i bacim pokoju humorističnu, puno sam bolje prihvaćen!

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Otprilike tako.

@Pranja, da, ali nije baš da nikoga nije briga...

18 godina
Tonči kaže...

Ja sam za to da se izbace padeži. Mislim, čemu to mijenjanje riječi ovisno o kontekstu, kad se kontekst ionako uvijek razumije. A i bitno je jedino da se razumijemo, kaj ne? Tko je za da napravimo svoj pravopis, u kojemu će sve biti u infinitivu? Onda ćemo se lijepo razumjeti s ljudi od Niš (hvala, Iggy).

17 Za
2 Protiv
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 21:51 (Veliki Brat).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice