Kad vidim da netko spominje Afganistan i Irak kao protutežu terorizmu... ah...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nabijem na nježnik taj pravopis..
http://earthfirstnews.wordpress.com/2013/04/15/the-boston-marathon-and-u-s-drone-attacks-a-tale-of-two-terrorisms/
Lice i naličje...
preuranjeno... nije valjda da su ćelije spale na lonce i neke exer-expres bombe? prije ce biti , da se radi o nekom pacijentu ala brejvik...jel jos hrane ono smece u delux zatvoru?
mene jos jeza prodje ako se prisjetim snimka sarajevske trznice... tako da mi je i ovaj dogadjaj bio mucan.
Pratim malo online portale i vidi se velika razlika među vijestima na naslovnici.
Net, 24, Večernji, TPortal, Novi List, Index - svi odreda imaju Bostonski bombaški napad kao treću vijest popraćenu izjavama nekoliko dužnosnika.
Jutarnji List - kao da je bomba opalila na Jelačiću.
Prostituiranje emptije, kao i sa nedavnim slučajevima bolesne djece. S razlikom da mi apsolutno ništa u Hrvatskoj ne možemo pomoći.
Vidim da se prenose i vijesti o Saudijcima na mjestu nesreće... Kao i izjava da će se počinitelj ganjati do kraja svijeta...
Nije mi lagodno vidjeti da jedan od najtiražnijih domaćih medija izdvaja nekoga tko si sam čini najviše nesreće.
Jednostavnom, nemilosrdnom, računicom - 7 000 mrtvih i 48 000 ranjenih (Afganistan i Irak) ne čini se kao uzvišeno i časno istjerivanje pravde za 3000 žrtvi 11.9.
Da čim je Saudijac na licu mjesta,
odma je sve jasno i promet se preusmjera na taj pravac onak usput jel.
Kad smo več kod nekih računica jel, treba malo i u povijest zavirit nije bilo tak davno šta sa 60 000 američkih vojnika pobijenih u Vjetnamu. Za koju blesavu pravdu su ti jadnici izginuli, i šta se postiglo zapravo u praksi a ogroman broj pobijenih civila vjetnamaca s onim B-52 masovnim bombardiranjem da ne spominjem.
mene jos jeza prodje ako se prisjetim snimka sarajevske trznice
Uzas sta se desio u Sarajevu, a samo je 1% istine izaslo na vidjelo, sta su hrvata i srba pobili u Sarajevu a nikad o tome se nije pricalo, sve je samo zataskano u globalu. Fuj.
Jedan stari politcar, ne mogu mu se sjetiti imena sad jbga rekao je :
Ljudi manite se gluposti, uhvatite se knjige i ucite, jel zaista hocete da vam citav zivot govore glupi balkanci?
SAD se ne mora bojati rata, rat se svako malo događa kod njih doma. Imaju zilijarde useljenika iz zemalja kojima su se SAD zamjerile. Jedan dio tih ljudi ce, bez obzira sto zive u USA, reagirati na nacin da ce svoju bol, frustracije i slicno provesti u teroristicki akt. A to je gore od rata. Jer nikad ne znas ko, kad i di ce pritisnit botun i ubit N civila.
Btw: yebemmi mater ako san ista ode razumija:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/otvaranje-projekta-jacanja-hrvatskih-administrativnih-kapaciteta/673121.aspx
SAD se ne mora bojati rata, rat se svako malo događa kod njih doma. Imaju zilijarde useljenika iz zemalja kojima su se SAD zamjerile. Jedan dio tih ljudi ce, bez obzira sto zive u USA, reagirati na nacin da ce svoju bol, frustracije i slicno provesti u teroristicki akt. A to je gore od rata. Jer nikad ne znas ko, kad i di ce pritisnit botun i ubit N civila.
Ma nee. Pa reagiraju bolesnici.. kakvi useljenici. Eventulano netko tko je u biti žrtva nekakve ucjene ili tako nešto pa mora bacit bombu da nebi njegove doma ubili.. Al generalno (relativno) si točno rekao, više manje su svi useljenici :)
Pa nemreš odmah gledat ove bradonje u maramama i krivit nekog za nešto jer je eto odantle i ontle.
Ma nee. Pa reagiraju bolesnici.. kakvi useljenici. Eventulano netko tko je u biti žrtva nekakve ucjene ili tako nešto pa mora bacit bombu da nebi njegove doma ubili.. Al generalno (relativno) si točno rekao, više manje su svi useljenici :)
Pa nemreš odmah gledat ove bradonje u maramama i krivit nekog za nešto jer je eto odantle i ontle.
Neeeee... mozda sam se krivo izrazio, ali nisam htio reci da ce sad svi arapi, korejanci, crnci i perzijci biti teroristi, nego sam htio reci da se USA ne mora bojati konvencionalnog rata (S. Koreja npr.), vec terorizma koji radi vecu stetu (psiholosku, socijalnu, ekonomsku i politicku) nego "pravi" rat i da mi (na zalost) nije cudno sto se dogadjaju Bostoni, 9/11 i slicno.
Da ameri prestanu sa invazijama na druge države, druge države bi prestale sa terorizmom po sad-u. Jednostavno.
Ti ameri su najveći agresori otkako je svijeta i vijeka. Pa sada neka ubiru "plodove" svojih ratovanja.
A nije pobijeno ništa muslimana, jel' da Pranja? Ni Hrvati ni Srbi nisu ukaljali ruke niti jednim mrtvim muslimanom? Niti jednom babom u Oluji? Most u Mostaru je pao sam od sebe? A tko je izbužao one kuće preko Neretve tisućama metaka? Baš slučajno su kuće muslimanske? Nego, vratimo se na Amere, nisu ti isti Amerikanci spasili guzice ljudima ovamo od nacista? Od ustaša (kolaboracionisti s nacistima)? Od fašista? Da nije bilo tada Amera... Svi nešto spominju "uvođenje demokracije bombama". Eno, ja sam iz prve ruke vidio Južnu Koreju, zemlju koja je pod američkom protekcijom i putem američkih bombi dobila demokraciju. Ameri su im stvorili priliku, oni su je iskoristili. Ili misliš da je Sjevernoj Koreji bolje? Što misliš, zašto je Irak nestabilan bez diktatora? Tamo je proces bolan, ne zato što im je "američka demokracija" loša, nego zato što je tamo nekoliko skupina koje se mrze, zato što je sukob Šiita i Sunita, Kurda, Iranaca i sl. daleko stariji od sukoba s Amerima. Afganistan ti se jako sviđa? Talibani su ti fora? Jel' i ti tretiraš žene kao oni? Sviđa ti se to? Pali te? A i ona metoda da se od bombe sakriješ u grupicu školaraca ti je isto fora? Onda je to dobro za Al Jazeeru i vijest od 30 mrtvih desetogodišnjaka? A i NATO ti je smetao '95.? Više voliš Srebrenicu, Bugojno, Sarajevo, Vukovar? Možda bi rado i na Kosovu sranja? Ti grozni Ameri s bombardiranjem Srbije?
Nitko ne kaže da Ameri nemaju zločina, no, imaju ih i sve vojske i to je nešto što nije specifično za Amere. Pijana i drogirana vojska bi ti trebala također biti bliska, kao i "trigger happy" ekipa. Ta preseravanja o Amerima su mrvicu licemjerna, a posebno je degutantno bilo kakvo opravdavanje terorizma. Opravdanje za direktno, namjerno i ciljano masakriranje nevinih civila može dati samo osoba poremećenih moralnih i etičkih vrijednosti, a ti si već nekoliko puta pokazao da si sklon fašističkim idejama.
..Btw: yebemmi mater ako san ista ode razumija:
..
-zato ja svim mađahnima, savjetujem, idite na tečaj managera, integracija, EU... ima toga dovoljno free po općinama. Pisanje (nerazumljivih) elaborata je vid umjetnosti, nije za natruščeke. Novac je tu, samo ga treba elaborirano znati pokupiti.
-ali, ne, nitko ne sluša... koliko je već novćića nepovratno izgubljeno (ne ugrabljeno) iz takvih fondova. Katastrofa, balkanerosi na kvadrad. (koji je ono podatak, manje od 20% iskorištenosti pristupnih fondova, kao da novac nitko ne treba, kao da taj novac 'smrdi', kao da nije opran kroz grčko-ciparske-otočno-kajmanske banke...).
btw, ako slučajno Obamac ili njegova baba, prošeću istočnom obalom (bez insignija prezidente ureda), sad mogu očekivati tretman koje svi kolorizirani afroamerikansi s terorizmom kao realnom prijetnjom mogu očekivati. Bijela kuća će od idućeg mandata bili ipak malo bjelja. Bombe će i dalje padati po drugoj strani globusa, ali to nije važno. Važno je da biznis ide dalje, demokracija i pravda.
A nije pobijeno ništa muslimana, jel' da Pranja? Ni Hrvati ni Srbi nisu ukaljali ruke niti jednim mrtvim muslimanom? Niti jednom babom u Oluji? Most u Mostaru je pao sam od sebe? A tko je izbužao one kuće preko Neretve tisućama metaka? Baš slučajno su kuće muslimanske? Nego, vratimo se na Amere, nisu ti isti Amerikanci spasili guzice ljudima ovamo od nacista? Od ustaša (kolaboracionisti s nacistima)? Od fašista? Da nije bilo tada Amera... Svi nešto spominju "uvođenje demokracije bombama". Eno, ja sam iz prve ruke vidio Južnu Koreju, zemlju koja je pod američkom protekcijom i putem američkih bombi dobila demokraciju. Ameri su im stvorili priliku, oni su je iskoristili. Ili misliš da je Sjevernoj Koreji bolje? Što misliš, zašto je Irak nestabilan bez diktatora? Tamo je proces bolan, ne zato što im je "američka demokracija" loša, nego zato što je tamo nekoliko skupina koje se mrze, zato što je sukob Šiita i Sunita, Kurda, Iranaca i sl. daleko stariji od sukoba s Amerima. Afganistan ti se jako sviđa? Talibani su ti fora? Jel' i ti tretiraš žene kao oni? Sviđa ti se to? Pali te? A i ona metoda da se od bombe sakriješ u grupicu školaraca ti je isto fora? Onda je to dobro za Al Jazeeru i vijest od 30 mrtvih desetogodišnjaka? A i NATO ti je smetao '95.? Više voliš Srebrenicu, Bugojno, Sarajevo, Vukovar? Možda bi rado i na Kosovu sranja? Ti grozni Ameri s bombardiranjem Srbije?
Nitko ne kaže da Ameri nemaju zločina, no, imaju ih i sve vojske i to je nešto što nije specifično za Amere. Pijana i drogirana vojska bi ti trebala također biti bliska, kao i "trigger happy" ekipa. Ta preseravanja o Amerima su mrvicu licemjerna, a posebno je degutantno bilo kakvo opravdavanje terorizma. Opravdanje za direktno, namjerno i ciljano masakriranje nevinih civila može dati samo osoba poremećenih moralnih i etičkih vrijednosti, a ti si već nekoliko puta pokazao da si sklon fašističkim idejama.
Zanimljivo da opravdavaš sve američke zločine sa lakoćom u stilu "pa to tako treba biti".
Probaj se malo staviti u poziciju tih zemalja koje ameri uništavaju. Hočeš usporedbu? Amerika=Srbija 91' , Hrvatska= bilo koja zemlja koju ameri pustoše i uništavaju.
Niti jedna zemlja koju ameri u novijoj povijesti (pusti sada 2. sv. r.) napadaju ili su napadali nije im apsolutno ništa napravila. Hočeš još par usporedbi-Saudijska Arabija ima isto tako grozne i nehumane zakone i zatire prava svih živiš,ali amerima su dobri jer sa njima posluju.
I ostavi se vrijeđanja mene,ne priliči ti to.
Ništa ja nisam opravdao. Samo ti kažem da ratni zločini nisu patentirani od strane Amera. Da, ratuju gdje im odgovara i štite interese, kao i mi Hrvati i svi ostali.
Ništa ja nisam opravdao. Samo ti kažem da ratni zločini nisu patentirani od strane Amera. Da, ratuju gdje im odgovara i štite interese, kao i mi Hrvati i svi ostali.
Hrvati ratuju zbog svojih interesa?
Ok,ne gledam tv i ne pratim vijesti,ali gdje to? Koga smo napali?
Tonči, vrijeme ti je da odustaneš. Zar do sada nisi shvatio da s Pranjom ne možeš raspravljati jer će izvrtati tvoje riječi, pročitati samo dio onoga što napišeš ili odbiti shvatiti što si zapravo napisao?
Ne dirajte mi profesora.
Hrvati ratuju zbog svojih interesa?
Ok,ne gledam tv i ne pratim vijesti,ali gdje to? Koga smo napali?
Povijesno, ustaške jedinice su ratovale samo oko Zagreba, domobranske oko Samobora, a Bosna i Hercegovina su vjekovna hrvatska ognjišta i niti jedna hrvatska jedinica nikad nije prešla granicu, zločina nismo nikad imali, a nemamo ni vojsku u Afganistanu, a ni Čadu, Sirijcima nismo prodali ništa oružja, nego zapravo Jordanu koji ima F-16, a ne MIG-21 pa više nemaju love za ono što im mi lako prodamo.. Istrošila se ekipa na modernu opremu pa kupuju malo od nas. 
Ti ameri su najveći agresori otkako je svijeta i vijeka. Pa sada neka ubiru "plodove" svojih ratovanja.
Nista novo nisi rekao a mnogi se ne slazu s tobom, samo ne razumijem zasto iako su i njih ameri za*ebali malo reci, ali izgleda nekim ljudima nije dosta...
Sirijcima nismo prodali ništa oružja,..
-al ga i ti seruckaš... OK, Hrvati su ustaše, next...
Ako je samo zbog svađe s Pranjom, budi razumniji. Dipomatskim riječnikom ''ne daj se isprovocirati''.
Ako je samo zbog svađe s Pranjom, budi razumniji. Dipomatskim riječnikom ''ne daj se isprovocirati''.
Hrvati nisu ustase ali ustase jesu Hrvati.
No, nisam ništa izmislio. :)
Nego Pranja, jel' se sjećaš ovog američkog zločina:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
?
A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
-da malo razmisliš vidio bi da je i takva tvrdnja (mada zvuči logočno) obična glupost.. iz ranga krvnih zrnaca, predrasuda itd. hint, nisu sve stvari tako jednostavne, nisu ono što se na prvi pogled čini, Šešelj je jedna primjer.
Tonči kaže hrvati = ustaše, ti , ustaše = hrvati.. oboje radite grešku znakom jednakosti.. jer se ljude ne smije dijeliti po (pa nabrajanje...). U čemu je razlika da se isto tvrdi za bilo koji drugi narod, rasu, spol? Nije li prije desetak dana ista stvar oko ćirilice, srbi=četnici itd.. Što se mijenja zamjenom mijesta u jednadžbi oko znaka jednakosti? Nacisti, muđahedini, talibani, ...
Možemo li to (smije mo li?) tvrditi za sport, znanje, veličinu penisa... pa zašto tvrditi za npr zločine?
-USA nije nevinašce, to ne znači da je OK ubiti ljude. (točka). To ne znači da je OK postaviti bombu itd..
-Dali pravila vrijede za sve? Jednako?? Zašto se uopće pokušava jedno zlo opravdavati drugim (jedankim, manjim-većim) zlom? Koja je to ''moralnost'' koja to opravdava? Ili Tonči takvim proserima kaže da nitko s ovih zemljopisnih koordinata nema nikakvo pravo kritizirati npr USA za sranja koja radi? 'Moranost' kad je selektivna postnae nešto suprotno.
-Japan, Njemačka.. bombardiranje? Bliski istok? ... nafta, novac, droga, oružje. .. kao i onaj Tončijev proljev, Sirija=CIA, ne HR ili on misli da se HR to mogla bez CIA, kao i Guantanamo.
Opet, (zbog konteksta) sad ispada da sam protiv amera.. ne. Navijam ja Texas, USA, nikad ne nosim palsetinku (kao što rade metrosexualci), nit mi smetaju židovi-muslimani-hindusi (i lokalne podjele).
Go USA!! Razvalite te talibance koji se usude .... -jedino što se za sad ne zna tko je iza tog sveg, ali je ok njih imati za dežurne krivce. ... = jednako, jednake stereotipske greške radimo svi, mi, oni... SVI, jer ljudski je griješiti, ali to ne treba naknadno moraliziranjem i ''istinom'' opravdavati. (ameri mi se po tom kriteriju najviše sviđaju..).
edit .. eh, da kao da si se probudio, sad je možda jasnije u čemu je greška..
-ako se samo to uvede u gornju formulu, tad vidimo da formula ne vrijedi.
No, nisam ništa izmislio. :)
Nego Pranja, jel' se sjećaš ovog američkog zločina:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
?
KOJI zločin???
Može se samo govoriti o ponižavanju zatvorenika,ili je tebi svejedno ako ti svežu uzicu oko uvrata i to da te uhvate mudžahedini,koji će se svakako pridržavati Ženevske konvencije...
i to da te uhvate mudžahedini,koji će se svakako pridržavati Ženevske konvencije...
-vojne postrojbe su pod ženevskom konvencijom, paravojne nisu, tj nemaju zaštitu s te osnove. Naravno pravnici mogu preokrenuti definicije, ovisno dali su za-protiv... pa se tumačenja regularnih snaga razlikuje ovisno o odnosu političkih. UN-Liga Naroda, istočni blok, NATO.. nema pravila koje vrijedi uvjek, nego ovisi tko kome sudi.
Prvo: nisam nigdje stavio znak jednakosti. Pa učili ste skupove u školi?
No, svakako, Abu Ghraib jest (imho) zločin. Ali nešto je drugo bila poanta, više za Pranju. :)
-da malo razmisliš vidio bi da je i takva tvrdnja (mada zvuči logočno) obična glupost.. iz ranga krvnih zrnaca, predrasuda itd. hint, nisu sve stvari tako jednostavne, nisu ono što se na prvi pogled čini, Šešelj je jedna primjer.
Tonči kaže hrvati = ustaše, ti , ustaše = hrvati.. oboje radite grešku znakom jednakosti.. jer se ljude ne smije dijeliti po (pa nabrajanje...). U čemu je razlika da se isto tvrdi za bilo koji drugi narod, rasu, spol? Nije li prije desetak dana ista stvar oko ćirilice, srbi=četnici itd.. Što se mijenja zamjenom mijesta u jednadžbi oko znaka jednakosti? Nacisti, muđahedini, talibani, ...
Možemo li to (smije mo li?) tvrditi za sport, znanje, veličinu penisa... pa zašto tvrditi za npr zločine?
edit .. eh, da kao da si se probudio, sad je možda jasnije u čemu je greška..
Uopce nije glupost. Nije to moje brojanje krvnih zrnaca niti je to moja predrasuda. Ustase su organizacija ekstremno desnicarskih Hrvata brojaca zrnaca. Ustasa ne moze biti Libijac, Ustasa ne moze biti Srbin, Ustasa ne moze biti Kinez. Ustasa je Hrvat i hrvatski pokret.
Isto vrijedi i za cetnike.
Shvacam ja da se ljude ne smije dijeliti ihush niti ja to radim. Ova skupina se odlucila dijeliti i odvojiti od drugih skupina/nacionalnosti/religije zato je to tako kako je.
Ekstremno nacionalisticke skupine su upravo to, nacionalisticke skupine.
Tonči,da sada izdvojim 350 primjera što sve ameri rade?
Ali promašio si poantu-ameri to rade i sa svojim i sa drugim narodima,zar ne?
A ovo za ustaše-lol. Fora je u tome što to nije napravila Republika Hrvatska, već Nezavisna Država Hrvatska koja je vodila skroz drukčiju politiku i imala drugačije društveno-političko uređenje. To je kao da kažeš da je Njemačka= naci Njemačka. ROFL. SAD je cijelo vrijeme SAD. Znači svi njihovi zločini su samo njihovi.
Shvacam ja da se ljude ne smije dijeliti ihush niti ja to radim. Ova skupina se odlucila dijeliti i odvojiti od drugih skupina/nacionalnosti/religije zato je to tako kako je.
Ekstremno nacionalisticke skupine su upravo to, nacionalisticke skupine.
Pa imao si dosta muslimana koji su bili ustaše u WW2, tako da ti opet ta tvrdnja pada u vodu.