Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.185.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

de bokte herc me skoro strefio. pa kud će na nas..

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/sj-koreja-objavila-da-ulazi-u-ratno-stanje-s-jugom---280554.html

triba im neko reć da nismo juga više...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Space Buddha kaže...
tnakir kaže...

Kompijuter ti zrači.

Mislio sam na djelomično izbjegavanje, onoliko koliko mogu. Naprimjer, provukao sam kabal umjesto wirelessa i preko noći stavljam mobitel u izvanmrežni način rada. 

Spusti i fidovu sklopku. Kabeli u zidovima ti takodjer zrace.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Space Buddha kaže...
tnakir kaže...

Kompijuter ti zrači.

Mislio sam na djelomično izbjegavanje, onoliko koliko mogu. Naprimjer, provukao sam kabal umjesto wirelessa i preko noći stavljam mobitel u izvanmrežni način rada. 

Spusti i fidovu sklopku. Kabeli u zidovima ti takodjer zrace.

I sunce zraci, najbolje bi bilo zivjet u spilji ili ispod mosta kao troll. {#}

- Psiho246
18 godina
ivan dragi kaže...

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/sj-koreja-objavila-da-ulazi-u-ratno-stanje-s-jugom---280554.html

Treba dobro čitat između redova jel,Izlanuo se u praksi ovo je režiran show od strane Kine a i Rusi nemaju ništa protiv. Ionak su oni s Kinezima na di si sused, dojdi na kavu itd sav taj show je provociranje zapada ili Amera ciljano i namjerno.Sjeverna Koreja ne može nit mrdnut, a da ne pita Kinu za savjet to je poanta svega zna se ko vuče konce na daljinu i radi show.Normalno tu je i Rusija relativno blizu, pa kad se sve zbroji nema problema ako se malo i zapuškara i pokoja granata sve je to samo show ništa od večeg sukoba.Cool

Kaj se tiče Amera oni tu ništa ne mogu, nisu to sedamdesete godine kad su tam radili kaj su htjeli sad je tu današnja Kina/Rusija a dalje ne treba ništ više reči.Nevinašce

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina

Svi nešto govore da se Sj. Koreja samo prijeti, da je tako bilo i prije u više navrata, a pritom zaboravljaju da na vlasti više nije stari prdonja Kim Jong već mladi "lav" željan dokazivanja.

Valjda si je umislio da je neki osvajač no jedino što realno može osvojiti je par otočića u Japanskom moru - ni metra kvadratnog više.

Mada svejedno može nastati sranje ako se veći igrači uključe, moglo bi biti zanimljivo (a i vrijeme je više, nakon toliko godina dosade).

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina
rambox kaže...
ivan dragi kaže...

Treba dobro čitat između redova jel,Izlanuo se u praksi ovo je režiran show od strane Kine a i Rusi nemaju ništa protiv. Ionak su oni s Kinezima na di si sused, dojdi na kavu itd sav taj show je provociranje zapada ili Amera ciljano i namjerno.Sjeverna Koreja ne može nit mrdnut, a da ne pita Kinu za savjet to je poanta svega zna se ko vuče konce na daljinu i radi show.Normalno tu je i Rusija relativno blizu, pa kad se sve zbroji nema problema ako se malo i zapuškara i pokoja granata sve je to samo show ništa od večeg sukoba.Cool

Kaj se tiče Amera oni tu ništa ne mogu, nisu to sedamdesete godine kad su tam radili kaj su htjeli sad je tu današnja Kina/Rusija a dalje ne treba ništ više reči.Nevinašce

Isto kao sto i ameri cijelo vrijeme provociraju svojim vojnim vjezbama blizu Sj. Koreje.

- Psiho246
18 godina
pr0n_addict kaže...

Svi nešto govore da se Sj. Koreja samo prijeti, da je tako bilo i prije u više navrata, a pritom zaboravljaju da na vlasti više nije stari prdonja Kim Jong već mladi "lav" željan dokazivanja.

Valjda si je umislio da je neki osvajač no jedino što realno može osvojiti je par otočića u Japanskom moru - ni metra kvadratnog više.

Mada svejedno može nastati sranje ako se veći igrači uključe, moglo bi biti zanimljivo (a i vrijeme je više, nakon toliko godina dosade).

Koji veči igrači zapravo jel,Nevinašce tu su ti samo Ameri i niko drugi a oni su daleko od odnosa snaga kao nekad u prošlosti danas je sasvim drukčija situacija na terenu.Neče NATO ič mješat ruke na to područje, niti iko drugi nema šanse tu su samo Ameri usamljeni protiv dva velika Međeda tj Kina/Rusija.{#}

Psiho246 kaže...

Isto kao sto i ameri cijelo vrijeme provociraju svojim vojnim vjezbama blizu Sj. Koreje.

To šta tam Ameri rade ne znači ništa,Nevinašce Kinezima to ne smeta uopče a to je najbitnije u cjeloj priči na terenu.Treba bit ipak realan u praksi, na nekakvo korištenje nuklearnog oružja moš zaboravit jer svi znaju šta to znači to otpada odma u startu.E sad kaj se tiče klasičnog sukoba, to je itekako moguče nema dileme a vezano za ove Američke vježbe i njihovu flotu na tom području Kinezi(da hoče) im potope cjelu flotu brodova za pola sata.

Oni koji se razmeju kak je to moguče,Izlanuo se znaju o čem se tu radi misli se na nove opake Kineske protubrodske rakete bilo da su ispaljene sa kopna ili na neki drugi način.Lete vrlo nisko i vrlo brzo teško ih je srušit ili omest, velika bojeva glava itd a taktika je tipična za Kineze više je bolje imaju oni toga ohoho. Minimalno ispalit tri rakete po jednom cilju ako treba i više, i to istovremeno sa različitih pozicija uglavnom jezuš kristuš za brod koji je naciljan to sigurno.{#}{#}

16 godina
neaktivan

Ma kakva Amerika, Rusija, Kina..

Svi dobro znamo da su to sve dječije igre dok se Njemci ne uključe.

Jer, realno fali negdje ratova. Šta će Call of Duty izdat do godine? Pa već spremaju trailere za "CoD 9, - Curse of the 39th parallel".

Naravno šala, rat nije dobar. To treba izbjeć pod svaku cijenu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
odjavljen

Rat u Aziji je neminovan-dogodit će se prije ili kasnije zbog prevelikog porasta populacije i iscrpljivanja prirodnih resursa.

A ne smijemo ni zaboraviti da se europsko/američki interesi ne poklapaju sa azijskim.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

..... Kinezi(da hoče) im potope cjelu flotu brodova za pola sata.

.... Kineske protubrodske rakete bilo da su ispaljene sa kopna ili na neki drugi način.Lete vrlo nisko i vrlo brzo teško ih je srušit ili omest, velika bojeva glava itd a taktika je tipična za Kineze više je bolje imaju oni toga ohoho ...

Da ,Kinezi će ratovat sa svojim najvećim kupcem i trgovačkim partnerom!! Nije ti ovo video igra!

Sjedi ,jedan!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
Pranja kaže...

Rat u Aziji je neminovan-dogodit će se prije ili kasnije zbog prevelikog porasta populacije i iscrpljivanja prirodnih resursa.

A ne smijemo ni zaboraviti da se europsko/američki interesi ne poklapaju sa azijskim.

Ne baš to nije tak zapravo, u Aziji postoje dvije velike države i sile to su Kina i Rusija uz sve to oni su međusobno u vrlo dobrim odnosima.Niko sa barem tri klikera u glavi danas neče ič protiv njih, u praksi niti ne može na klasičan način ratovanje jel to je besmisleno završili bi pet puta gore nego Ameri u Vijetnamu.Nevinašce

Največe žarište je ipak Bliski istok, ili Izrael protiv svih ostalih na tom području napetost je velika i sukob je vrlo izvjestan samo je pitanje kad.Ovo oko S.Koreje je samo Show, šta če jadna S.Koreja ništa gladni su i osiromašeni kak sam rekel tu Kina vuče sve poteze bez greške.{#}

To šta se Europski/Američki intresi, ne poklapaju sa Kineskim ili Ruskim sad je kasno plakat kad ste sve tvornice preselili u KInu radi jeftine radne snage.Ajd onda Američke i Europske velike kompanije, pa preselite nazad firme iz Kine u svoje matične zemlje pa bude ok. Za kraj platite radnike na svom terenu, pet puta više(još sam malo rekel) neko ove radnike u Kini i svi zadovoljnji kaj ne. Hm pa kolko bi koštal iPhone5 Made in USA, i kolki bi profit onda imal Apple tj njegovi vlasnici od svega toga uglavnom imali bi neusporedivo manje profita=bilo bi i otkaza itekak fučkaj ga.{#}

Kinezi su odlično iskoristili priliku i pohlepu Zapada, i sad su tu di jesu a za nekoliko godina postat če ekonomski najači to sigurno bez greške. To se neče dogodi samo u slučaju, ako nas zdrma neki Asteroid ili neko ne započne Nuklearni rat jel.{#}

18 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

..... Kinezi(da hoče) im potope cjelu flotu brodova za pola sata.

.... Kineske protubrodske rakete bilo da su ispaljene sa kopna ili na neki drugi način.Lete vrlo nisko i vrlo brzo teško ih je srušit ili omest, velika bojeva glava itd a taktika je tipična za Kineze više je bolje imaju oni toga ohoho ...

Da ,Kinezi će ratovat sa svojim najvećim kupcem i trgovačkim partnerom!! Nije ti ovo video igra!

Sjedi ,jedan!

Ti si nekaj gadno krivo skužil izgleda,Izlanuo se pa fino sam napisal da hoče jer to je hipotetski tak u praksi bez greške prebrzo zaključuješ stvari.Jedno je šta može bit tj potencijalno, a šta je realno no ovo za protubrodske rakete je tak to se zna itekak.Normalno da je sukob Amerike i Kine besmislen, ali s obzirom u kakvom svjetu živimo i kaj se sve događalo u prošlosti ništa nije nemoguče bez greške.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 16:14 (rambox).
16 godina
neaktivan
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Dakle, desila se ova tragedija u Zadru...

Poznajem ga, išli smo u istu školu, pa mi je to posebno zanimljivo i nejasno, zašto bi to napravio.

E, sad, jutros sam čitao vijest o tome, na nekoliko portala je objavljeno to, skupa s njegovim postom na Facebooku, kojeg je navodno napisao prije 2-3 dana. Maloprije opet čitam te iste vijesti i nigdje nema te poruke. Prvo je bila objavljena na princip.hr, bila je i na ezadar.hr i na svim ostalim. Zašto je maknuta?

Našao sam tu, ali čini mi se da je različita od one koju sam čitao jutro, odnosno da je nepotpuna.

Ima li itko to možda sačuvano, ili ideju kako do tog teksta?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
neaktivan
Šef kaže...

Dakle, desila se ova tragedija u Zadru...

Poznajem ga, išli smo u istu školu, pa mi je to posebno zanimljivo i nejasno, zašto bi to napravio.

E, sad, jutros sam čitao vijest o tome, na nekoliko portala je objavljeno to, skupa s njegovim postom na Facebooku, kojeg je navodno napisao prije 2-3 dana. Maloprije opet čitam te iste vijesti i nigdje nema te poruke. Prvo je bila objavljena na princip.hr, bila je i na ezadar.hr i na svim ostalim. Zašto je maknuta?

Našao sam tu, ali čini mi se da je različita od one koju sam čitao jutro, odnosno da je nepotpuna.

Ima li itko to možda sačuvano, ili ideju kako do tog teksta?

"[...] jer su u meni vidili tu kvartovsku iskrenost koja se njima gadi"

got #swag, they hatin'

Shun the non-believer
18 godina
Mitsuoka kaže...

Odma s njime u Zatvor na šest mjeseci da se opameti,Nevinašce a tip koji je pogazil dvije osobe na pješačkom prjelazu eh ništa on je slobodan nema zatvora jer je iz dobre familije.Izlanuo se{#}{#}

14 godina
neaktivan

Trebam pomoć. Uključujemo se u ovu [direktnu] demokraciju (ekipa i ja) i želimo promjeniti pravila referenduma. Želimo da je ubuduće potrebno 99% glasova (od onih koji su se odazvali referendumu) da bi se usvojio zahtjev iz referenduma, za razliku od dosadašnjih 50%+1 glas.

Postoji druga grupa u naselju koja želi smanjiti postotak sa 50%+1 glas na 10% ili manje. Idioti. Zar se mi sad moramo natjecati po postojećim pravilima ili što?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 19:44 (StatueOfLiberty).
13 godina
protjeran

Govorite o državi koja nemože nahraniti vlastiti narod niti ima funkcinorajuću električnu mrežu. Ali, mainstream mediji su dobro odradili svoj posao (zastrašivanje).

If you have a garden and a library, you have everything you need.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 5:15 (Space Buddha).
17 godina
Space Buddha kaže...

Govorite o državi koja nemože nahraniti vlastiti narod niti ima funkcinorajuću električnu mrežu. Ali, mainstream meidji su dobro odradili svoj posao (zastrašivanje).

Ako zelis imam ti ja obradive povrsine, pa ori. Samo, jeftinije ti je kupit u Lidla uvozno zelenilo nego proizvesti svoje.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 23:55 (tnakir).
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Space Buddha kaže...

Govorite o državi koja nemože nahraniti vlastiti narod niti ima funkcinorajuću električnu mrežu. Ali, mainstream meidji su dobro odradili svoj posao (zastrašivanje).

Ako zelis imam ti ja obradive povrsine, pa ori. Samo, jeftinije ti je kupit u Lidla uvozno zelenilo nego proizvesti svoje.

Kakve tvoja zemlja ima veze s prehranom Sjeverne Koreje?

:)
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Hvala na ponudi ali već imam nešto u planu kad budem samostalniji. Ali ako bih ti proizvodio organsku hranu mogao bih kupovati od tebe jednom kada dođem u Split, i vjerovatno možeš iskamčit neku lovu od EU za takvu proizvodnju. :)

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

.....

Samo gledaj ko bi izgubio lovu,{#} da se tak nekaj finalizira a gubljenje love za velike kompanije nije nikak dobro bolji njih đon za ljudske živote pa to je odavno jasno valjda.S obzirom da je famozna Kemoterapija, jedan od najlošijih ja bi rekel najblesavijih načina lječenja karcinoma na kojem se puno zarađuje a korist je slaba.

U globalu Kemoterapija je teška glupost, i ona je sama po sebi pobila ili još brže dokusurila više ljudi s karcinomom nego šta ima je pomogla.Imal sam doma u obitelji pred svojim očima sve, pa sam to gledal šta radi kemoterapija to je totalno sranje na kubik bez greške sve je bio uzalud tak to obično bude u praksi. Ja da imam karcinom nikad ne bi na to pristal, to si zasipajte u školjku i povucite vodu več bi probal drugi alternativni put lječenja kojih ima itekako.{#}

Ej, ajde nemoj.

Kao prvo, ne daj boze da ti se dogodi karcinom, bis nabrzaka okrenuo plocu i ako treba pio cijanid i jeo g**** da ti netko kaze da imas sanse na taj nacin pobijediti rak.

Kao drugo, nemoj molim te izravnavati vise od desetljeca medicinskog skolovanja (a i vise) sa narodnim "mudrostima".

Kao trece, ako ti je kemoterapija glupost - zasto nisi Space Buddhi dao lijepi TU tamo gdje je napisao da bi jeo vise sirovog voca i povrca i meditirao (ignoriram dio o zracenju)? Ima jedan TU, i taj je od mene, jer zbori pravilno - hrana i kretenski moderni zivotni stil/brzina su glavni uzroci mutacije celija.

Ruku u zrak tko potrosi po dva sata u trgovini ziveza, jer osim usporedbe cijene - cita sastojke na ambalazi?

I kao cetvrto - ma sve vidim kako se farmaceutske kuce tresu od straha jer je itko otkrio lijek protiv karcinoma {#}

To mi definitivno ide ruku po ruku sa cinjenicom da biotech laboratoriji upravo po US nicu kao gljive poslije kise - a jedini posao im je istrazivanje i patentiranje lijekova za ono za sto trenutno nema lijeka.

Daj, rambox... malo mozga, zaboga. Teorije zavjere o velikim zlim korporacijama se mogu musti samo do neke mjere, nakon toga vise nije ni smijesno, jednostavno je glupo.

I ovako za kraj, solidan primjer kako reputacija i kontekst zlata vrijede.

Kad izvadis ovu sliku van konteksta, i zaboravis na trenutak tko je wyks - pomislis da je tema krcata kretena :-D

Ali ono sto je bitnije, a nije vidljivo na prvi pogled - ocito je koliko se dobro znamo i kuzimo samo piskarajuci ovdje! Stvarno steta sto je MDipl otisao tuci neke druge bitke, fali mi taj filozof i njegovo samaranje s knjigama od po pet tisuca stranica.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 5:29 (Deus ex machina).
17 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...
Space Buddha kaže...

Kakve tvoja zemlja ima veze s prehranom Sjeverne Koreje?

Silly me... nisam procitao cijeli thread pa sam mislio da prica o HR. 

Rvat katolik!
13 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Kao drugo, nemoj molim te izravnavati vise od desetljeca medicinskog skolovanja (a i vise) sa narodnim "mudrostima".

Kao trece, ako ti je kemoterapija glupost - zasto nisi Space Buddhi dao lijepi TU tamo gdje je napisao da bi jeo vise sirovog voca i povrca i meditirao (ignoriram dio o zracenju)? Ima jedan TU, i taj je od mene, jer zbori pravilno - hrana i kretenski moderni zivotni stil/brzina su glavni uzroci mutacije celija.

Ruku u zrak tko potrosi po dva sata u trgovini ziveza, jer osim usporedbe cijene - cita sastojke na ambalazi?

I kao cetvrto - ma sve vidim kako se farmaceutske kuce tresu od straha jer je itko otkrio lijek protiv karcinoma {#}

To mi definitivno ide ruku po ruku sa cinjenicom da biotech laboratoriji upravo po US nicu kao gljive poslije kise - a jedini posao im je istrazivanje i patentiranje lijekova za ono za sto trenutno nema lijeka.

Daj, rambox... malo mozga, zaboga. Teorije zavjere o velikim zlim korporacijama se mogu musti samo do neke mjere, nakon toga vise nije ni smijesno, jednostavno je glupo.

Ono što sam ja spomenuo nisu narodne mudrosti nego jednostavan način za lječenje raka i manje-više svih bolesti. Primjetio sam da ljudi, barem kod nas, kada ih zdesi neka bolest oni za to krive neku nevidljivu silu koja je, valjda, okrenula kolo (ne)sreće pa kog zapadne bolest-zapadne , uopće ne razmišljaju da je do toga došlo nesavjesnim odnosom prema vlastitom tijelu, samo se kljukaju "ljekovima" i dalje nastavljaju sa svojim životnim navikama koje su ih dovele do bolesti.

Pa normalno da se tresu od straha ostaju bez posla. Znaš koliko "vrijedi" rak?

18 godina
Deus ex machina kaže...

Ej, ajde nemoj.

Kao prvo, ne daj boze da ti se dogodi karcinom, bis nabrzaka okrenuo plocu i ako treba pio cijanid i jeo g**** da ti netko kaze da imas sanse na taj nacin pobijediti rak.

I ovako za kraj, solidan primjer kako reputacija i kontekst zlata vrijede.

Kad izvadis ovu sliku van konteksta, i zaboravis na trenutak tko je wyks - pomislis da je tema krcata kretena :-D

Ali ono sto je bitnije, a nije vidljivo na prvi pogled - ocito je koliko se dobro znamo i kuzimo samo piskarajuci ovdje! Stvarno steta sto je MDipl otisao tuci neke druge bitke, fali mi taj filozof i njegovo samaranje s knjigama od po pet tisuca stranica.

Nemam ja šta nemoj fučkaj ga,Izlanuo se ja kažem da je kemoterapija smeče a to isto misle mnogi daleko školovaniji ljudi od mene no ak ti ne razmeš zakaj je to tak tvoj problem informiraj se.Cool

Pišam se ja na kemopterapiju, uzduž i poprjeko i nabijem ju na jarbol koji se kod nađe pri ruci informiraj se šta radi taj postupak Googlaj lako je.

Ak si ti lakovjeran ko šlapa ko ti kriv, velike korporacije su itekak prefrigane fučka se njima za ljudske živote. Bitna je samo zarada stvori problem, da bi zaradio lovu to je zlatno pravilo za koje ti nisi čul izgleda no buš se naučil ima vremena.Smijeh

Normalno da je hrana jedan od glavnih problema, kad ljudi jedu svaki dan industrijsko smeče zatrpano s raznim kemikalijama i aditivima.Na kraju bi i kamen dobil karcinom, ili još rasprostraniji problem odu ti žile i cjevovod pa se zaštopaju od tog raznog smeča koje teče po žilama i eto šlus na kraju.

Da je situacija imalo normalna i logična, onda bi recimo svi zabranili duhan(proizvodnju) i duhanske proizvode jel znaš kolko ljudi godišnje umre od tog smeča.Ali ništa kaj drugo duhan se proizvodi, ljudi se truju pa krepavaju od karcinoma i ostalih posljedica bitno da se vrti lova oko duhana tu je poanta.Normalno tu onda uletavaju ljekovi, te lječenje za karcinome uzrokovanja pušenjem a manje više je sve uzalud ima li to logike nema normalno.Jedino u tome ima logike ovako, dunah se proizvodi ljudi puše vrti se lova oko ljekova pa ljudi umiru od štetnog djelovanja duhanskih proizvoda jer su ti ljekovi za lječenje karcinoma večinom beskorisni.

Kad se čovjek razboli od karcinoma pluča, a pušio je recimo 20 godina onda idemo lječit a ljekovi su skupi(a ko ih proizvodi Marsovci možda ili Farmaceutski divovi?) i večinom totlano beskorisni ali koštaju jel i treba ih prodavat?Da su odavno zabranili proizvodnju duhana, i konzumaciju tog smeča pa kolko bi ljudi manje pomrlo od karcinoma jel oš ti to zbrojit.E sad ide ono najbitnije, znači nema duhana i konzumacije legalno pa neusporedivo manje ljudi umire od karcinoma jer je duhan ilegalan.Ako imaš mnogostruko manje pacijenata, kod kojih treba lječit karcinom(zbog duhana i pušenja jer ej to zabranjeno) onda treba proizvest mnogostruko manje ljekova koju su večinom beskorisni a di je onda zarada velikim Farmaceutskim kompanijama jel?Belji se{#}

Budi realan u praksi a ne sanjarit, pa ne živiš u bajci fučka se velkim kompanijama i vladama za ljude ionak ih ima previše.Neka se puši i dimi ko ga šljivi, nek duhan ostane legalna droga koja ubija{#} bitno da mi vrtimo lovu a i ljekovi(večinom skroz beskorisni) se odlično prodaju treba se lječit jel usput posjeti dolnji link ne bu zgorega.{#}

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs339/en/

"The tobacco epidemic is one of the biggest public health threats the world has ever faced. It kills nearly six million people a year of whom more than 5 million are users and ex users and more than 600 000 are nonsmokers exposed to second-hand smoke. Approximately one person dies every six seconds due to tobacco and this accounts for one in 10 adult deaths. Up to half of current users will eventually die of a tobacco-related disease."

18 godina
rambox kaže...

Nemam ja šta nemoj fučkaj ga,Izlanuo se ja kažem da je kemoterapija smeče a to isto misle mnogi daleko školovaniji ljudi od mene no ak ti ne razmeš zakaj je to tak tvoj problem informiraj se.Cool

Pišam se ja na kemopterapiju, uzduž i poprjeko i nabijem ju na jarbol koji se kod nađe pri ruci informiraj se šta radi taj postupak Googlaj lako je.

Ak si ti lakovjeran ko šlapa ko ti kriv, velike korporacije su itekak prefrigane fučka se njima za ljudske živote. Bitna je samo zarada stvori problem, da bi zaradio lovu to je zlatno pravilo za koje ti nisi čul izgleda no buš se naučil ima vremena.Smijeh

Normalno da je hrana jedan od glavnih problema, kad ljudi jedu svaki dan industrijsko smeče zatrpano s raznim kemikalijama i aditivima.Na kraju bi i kamen dobil karcinom, ili još rasprostraniji problem odu ti žile i cjevovod pa se zaštopaju od tog raznog smeča koje teče po žilama i eto šlus na kraju.

Da je situacija imalo normalna i logična, onda bi recimo svi zabranili duhan(proizvodnju) i duhanske proizvode jel znaš kolko ljudi godišnje umre od tog smeča.Ali ništa kaj drugo duhan se proizvodi, ljudi se truju pa krepavaju od karcinoma i ostalih posljedica bitno da se vrti lova oko duhana tu je poanta.Normalno tu onda uletavaju ljekovi, te lječenje za karcinome uzrokovanja pušenjem a manje više je sve uzalud ima li to logike nema normalno.Jedino u tome ima logike ovako, dunah se proizvodi ljudi puše vrti se lova oko ljekova pa ljudi umiru od štetnog djelovanja duhanskih proizvoda jer su ti ljekovi za lječenje karcinoma večinom beskorisni.

Kad se čovjek razboli od karcinoma pluča, a pušio je recimo 20 godina onda idemo lječit a ljekovi su skupi(a ko ih proizvodi Marsovci možda ili Farmaceutski divovi?) i večinom totlano beskorisni ali koštaju jel i treba ih prodavat?Da su odavno zabranili proizvodnju duhana, i konzumaciju tog smeča pa kolko bi ljudi manje pomrlo od karcinoma jel oš ti to zbrojit.E sad ide ono najbitnije, znači nema duhana i konzumacije legalno pa neusporedivo manje ljudi umire od karcinoma jer je duhan ilegalan.Ako imaš mnogostruko manje pacijenata, kod kojih treba lječit karcinom(zbog duhana i pušenja jer ej to zabranjeno) onda treba proizvest mnogostruko manje ljekova koju su večinom beskorisni a di je onda zarada velikim Farmaceutskim kompanijama jel?Belji se{#}

Budi realan u praksi a ne sanjarit, pa ne živiš u bajci fučka se velkim kompanijama i vladama za ljude ionak ih ima previše.Neka se puši i dimi ko ga šljivi, nek duhan ostane legalna droga koja ubija{#} bitno da mi vrtimo lovu a i ljekovi(večinom skroz beskorisni) se odlično prodaju treba se lječit jel usput posjeti dolnji link ne bu zgorega.{#}

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs339/en/

"The tobacco epidemic is one of the biggest public health threats the world has ever faced. It kills nearly six million people a year of whom more than 5 million are users and ex users and more than 600 000 are nonsmokers exposed to second-hand smoke. Approximately one person dies every six seconds due to tobacco and this accounts for one in 10 adult deaths. Up to half of current users will eventually die of a tobacco-related disease."

Karcinomi postoje u vise oblika i nisu svi uzrokovani pusenjem i locirani u plucima, a i da jesu, nisi uopce obrazlozio zasto po tebi kemoterapija nije dobar nacin suzbijanja raka.

To da netko ne bi trebao pusiti i da se svi mi skupa trebamo hraniti zdravom hranom stoji, ali to se zove prevencija raka, a ne ljecenje raka.

Duhanski lobi ili bilo sto slicno nije kriv sto ima toliko pusaca. To su si krivi sami ljudi, a tko voli nek izvoli. Ne znam zasto bi duhan trebao biti ilegalan.

- Psiho246
18 godina
rambox kaže...

Za početak, mogao bi se malo informirati. Kemoterapija je danas jedan od najefikasnijih načina suzbijanja karcinoma te se u zadnjih desetak godina upravo razvojem iste i primjenom različitih protokola primjene postotak remisije enormno povećao. Dapače, neki karcinomi koji su prije par godina bili praktički terminalni za ogromnu većinu oboljelih danas su "rješivi".

Da je stanje savršeno, nije. Ali da je danas rješavanje karcinoma neusporedivo efikasnije nego prije samo par godina, jest.

17 godina
Psiho246 kaže...
Duhanski lobi ili bilo sto slicno nije kriv sto ima toliko pusaca. To su si krivi sami ljudi, a tko voli nek izvoli. Ne znam zasto bi duhan trebao biti ilegalan.

Jesu.

U vrijeme kada je nije bilo javne spoznaje o štetnosti pojedinih sredstava i spojeva duhanska industrija je gotovo najviše lagala o toj štetnosti.

I dok je bilo lako dokazati i raširiti javnosti smrtnu štetnost heroina, koji se koristio kao lijek za kašalj, i azbesta, nikotin i aditivi iz cigareta imaju zantno sporiji utjecaj te je zato čovječanstvo reklo svojevrsni meh, koga briga ozbiljnim upozorenjima od strane medicinskih stručnjaka.

Kako je i same posljedice navedenih supstanci većina ljudi doživjela u svojoj okolini (svi smo čuli o trovanjima azbestom, a o narkomanima da ne trošim riječi) svi imamo u familiji onu jednu baku ili strica koji puši od 16, a ima 96 godina i nisu bili kod doktora od doba Savke.

To, a i činjenica da su duhanski proizvođači do nedavno lagali (Light cigarete) dovoljno je uljuljkalo stanovništvo koje je sada u fazi kronične naviknutosti na dim, toliko da, nažalost, sve više primjećujem majke ili očeve koji puše u blizine male djece, a mogao bih spomenuti i horde srednoškolaca koji popuše kutiju za manje od 2 sata.

Zanimljivo je da se kod nas gotovo i ne spominje zajednička tužba 46 Američkih saveznih država protiv najvećih proizvođača cigareta, čija presuda obvezuje te proizvođače na isplatu 206 milijardi dolara u ime troškova liječenja ljudi oboljelih od bolesti povezanih sa pušenjem.

Ta presuda daje težinu opravdanosti ogromnog povećanja trošarina na cigarete, jer mislim da je pošteno da pušači u startu plaćaju troškove možebitnih liječenja, kao i to da se smanji profit proizvođačima. Jer na kraju se dođe na isto, uplatili oni odmah novce u proračun ili na kraju tužbom isplatili 206 000 000 000$ u 25 godina za ta ista liječenja.

Te laži servira i prehrambena industrija, gdje light prozvodi imaju manju količinu masti od regularnih proizvoda no opet previsoku za zdravu prehranu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
wyks kaže...
Psiho246 kaže...

Jesu.

U vrijeme kada je nije bilo javne spoznaje o štetnosti pojedinih sredstava i spojeva duhanska industrija je gotovo najviše lagala o toj štetnosti.

I dok je bilo lako dokazati i raširiti javnosti smrtnu štetnost heroina, koji se koristio kao lijek za kašalj, i azbesta, nikotin i aditivi iz cigareta imaju zantno sporiji utjecaj te je zato čovječanstvo reklo svojevrsni meh, koga briga ozbiljnim upozorenjima od strane medicinskih stručnjaka.

Kako je i same posljedice navedenih supstanci većina ljudi doživjela u svojoj okolini (svi smo čuli o trovanjima azbestom, a o narkomanima da ne trošim riječi) svi imamo u familiji onu jednu baku ili strica koji puši od 16, a ima 96 godina i nisu bili kod doktora od doba Savke.

To, a i činjenica da su duhanski proizvođači do nedavno lagali (Light cigarete) dovoljno je uljuljkalo stanovništvo koje je sada u fazi kronične naviknutosti na dim, toliko da, nažalost, sve više primjećujem majke ili očeve koji puše u blizine male djece, a mogao bih spomenuti i horde srednoškolaca koji popuše kutiju za manje od 2 sata.

Zanimljivo je da se kod nas gotovo i ne spominje zajednička tužba 46 Američkih saveznih država protiv najvećih proizvođača cigareta, čija presuda obvezuje te proizvođače na isplatu 206 milijardi dolara u ime troškova liječenja ljudi oboljelih od bolesti povezanih sa pušenjem.

Ta presuda daje težinu opravdanosti ogromnog povećanja trošarina na cigarete, jer mislim da je pošteno da pušači u startu plaćaju troškove možebitnih liječenja, kao i to da se smanji profit proizvođačima. Jer na kraju se dođe na isto, uplatili oni odmah novce u proračun ili na kraju tužbom isplatili 206 000 000 000$ u 25 godina za ta ista liječenja.

Te laži servira i prehrambena industrija, gdje light prozvodi imaju manju količinu masti od regularnih proizvoda no opet previsoku za zdravu prehranu.

Pricas o proslosti, ja pricam o sadasnjosti.

Jasno, prije su se cigarete i reklamirale, dok je danas situacija da je svako reklamiranje duhana zabranjeno, te danas vise nista ne mozes kriviti duhanski lobi.
O stetnosti cigareta se uci jos od osnovne skole (mozda i vrtica), svaka kutija ili vrecica duhana je oznacena velikom obavjesti o stetnom ucinku tog proizvoda, a sam proizvod je zabranjen za maloljetne.

Sve ostalo je na nama ljudima, da li cemo pusiti ili necemo, da li ce prodavac prodati djetetu kutiju ili nece i da li ce inspekcija pratiti te stvari ili nece.

Takoder smatram da su u redu dodatni nameti na duhanske proizvode.

- Psiho246
18 godina
Psiho246 kaže...

Karcinomi postoje u vise oblika i nisu svi uzrokovani pusenjem i locirani u plucima, a i da jesu, nisi uopce obrazlozio zasto po tebi kemoterapija nije dobar nacin suzbijanja raka.

To da netko ne bi trebao pusiti i da se svi mi skupa trebamo hraniti zdravom hranom stoji, ali to se zove prevencija raka, a ne ljecenje raka.

Tebi nije jasno zašto bi duhan trebal bit ilegalan,Izlanuo se e svašta bože me sačuvaj imaš sve crno na bjelo ali opet ne vidiš činjenice a onda ništa.U današnje Internet doba jel, nemam ja kome šta objašnjavat sve ti je na internetu oko te smotane Kemoterapije Googlaj ako ti se da i to je to.{#}

Old Iggy kaže...
rambox kaže...

Za početak, mogao bi se malo informirati. Kemoterapija je danas jedan od najefikasnijih načina suzbijanja karcinoma te se u zadnjih desetak godina upravo razvojem iste i primjenom različitih protokola primjene postotak remisije enormno povećao. Dapače, neki karcinomi koji su prije par godina bili praktički terminalni za ogromnu većinu oboljelih danas su "rješivi".

Da je stanje savršeno, nije. Ali da je danas rješavanje karcinoma neusporedivo efikasnije nego prije samo par godina, jest.

Da je malo sutra kak da ne,Izlanuo se to je zgodna statistika rješivi pa onda neka okvirnih bolničkih statistika onak usput jel.Realnost i zbilja je malo druga priča, karcinom kosi ljude ko kombajn žito sve više i temeljitije uz to nažalost u zadnje vrjeme su daleko učestaliji karcinomi na koži vezano za sunčanje itd.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice