Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.213.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

Buš, ne buš, katastrofa su.

Da, nije "američka", ali to je samo primjer, iako bismo mogli diskutirati, jer su oni kao nacija istovremeno i Amerikanci. Kako našu nazivamo?

Ne postoji američka nacija, čak je ni oni tako ne zovu. U SAD amerikancima zovu građane SAD-a (US citizens) i ne poznaju pojam američke nacije.

Bogami, svi koje ja poznajem da žive tamo, bez problema sami sebe nazivaju Amerikancima. Možda si ti krive upoznao?

:)
17 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Ako su osjetljivi po pitanju nacionalnosti kao osobe iz BiH, onda ih trebaš zvati po saveznim državama. Npr. Teksašanin, Viskonšanin, Ajdahovac, Misisipljanin, Zapadno-Virdžinjanin itd.

Pitalica za utvrđivanje gradiva - jel Deus Kvebečanin ili Kvebečijanac? :P

E, ova je dobra. :)

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ako su osjetljivi po pitanju nacionalnosti kao osobe iz BiH, onda ih trebaš zvati po saveznim državama. Npr. Teksašanin, Viskonšanin, Ajdahovac, Misisipljanin, Zapadno-Virdžinjanin itd.

Pitalica za utvrđivanje gradiva - jel Deus Kvebečanin ili Kvebečijanac? :P

'rvat u Kanadi :-D

No cisto paralele radi - nazvati francuza iz Quebeca - "Quebecer", (Kebeker) sto je ispravan engleski naziv, je vrhunska uvreda. Ako ne zelis nikoga vrijedjati, zoves ih francuskim "Quebecoise" (Kebekuoa). Ostale regije boli puca kako ih zoves :-D Koliko sam skuzio, Francuzi su vrhunski uljudni, zabavni, prijateljski raspolozeni i sve to, ali mega-ponosni na kulturu, jezik i konstantno se distanciraju od engleza. Englezi su totalno laid-back, nista ih previse ne brine, pa tako ni tenzije koje francuzi dizu :-D

Btw anglo-francuske tenzije su ovdje mozda svega par stupnjeva ispod hrvatsko-srpskih odnosa, imao bi stosta zanimljivog za reci o zanimljivim fasistickim zakonima koji se provode (Ontarijanci nas zovu Quebexico), no ovo je tema u hrvatskoj...

@Tonci

to je tocno, mnogi amerikanci koje ja znam s ponosom kazu "I'm an American". No nemoj slucajno nazvati Kanadjanina amerikancem iako su tehnicki na istoimenom kontinentu :-D

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 15:21 (Deus ex machina).
18 godina
Tonči kaže...

Bogami, svi koje ja poznajem da žive tamo, bez problema sami sebe nazivaju Amerikancima. Možda si ti krive upoznao?

Upoznao sam ih ja svakakvih. Amerikance hrvatskog porijekla, talijanskog, irskog, meksičkog, korejskog, kineskog... {#}

Onog trenutka kad dobiju zelenu kartu ili rođenjem dobiju putovnicu, postaju ameri.

17 godina
odjavljen

Moj poslovni partner jest porijeklom Talijan, i to će ponosno reći, ali će na jednak način ponosno istaknuti "we Americans". Dakle...

18 godina
Tonči kaže...

Moj poslovni partner jest porijeklom Talijan, i to će ponosno reći, ali će na jednak način ponosno istaknuti "we Americans". Dakle...

Pa o tom ti i pričam. {#}

14 godina
protjeran

Htel bi da izgubimo samo iz jednog jedinog razloga, a to je da se zacepi ona gadna štimceva njuska. Eto, tak!

daniel
18 godina

oduzimaju li sve predmete?  bude li lose sudjenje, mozda bude po parketu ajfona i sgs3-ca.  nisam ljubitelj rukometa i bit cu u setnji.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

baš je odličan naslov teme.

što se događa s našim društvom ?

to se i ja pitam čitajući vaše nebuloze.

tekma se bliži i 99,99% HRVATA je u tom hype-u ,a ostali su srbi hahaha

peace

Kad kao padobranac ulijećeš na nepoznat teren bolje je proučiti, pa makar iz zraka, da bi znao sigurno sletjeti.

Čvrsto sam uvjeren da nisi pročitao ni jedan jedini post u cijelosti.

GTFO

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 16:15 (MegaMass 2000).
17 godina

Još će ispasti da je svijeću držim SDP-u na ovom forumu, ali fala bogu pa je netko lagano počistio sve uprave od prošlih 20 godina. Sve redom gubitaši koji žive na državnoj sisi, kupuju skuplje nego prodaju i farbaju tri puta jedno te isti zid.

Sad, drugi par rukava je što se HNS lagano uvalio u, jelte, većinu (sva?) važnija poduzeća po ključu ruka ruku mije.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 16:56 (Bukva).
17 godina
odjavljen

Pa nije čudno da su kadovirali, kad je sve banda bila do sad valjda. No, ne vjerujem da je taj portal iole vjerodostojan što se bilo čega tiče. Mogu i ja tako dignuti portal za dva sata.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Sad, drugi par rukava je što se HNS lagano uvalio u, jelte, većinu (sva?) važnija poduzeća po ključu ruka ruku mije.

Baš! Ja ,osim Mršića u Podravci ,svugdje vidim samo HNS-ovce. Očito njih nije ni zanimala vlast ,nego slast. {#}

Tonči kaže...

Pa nije čudno da su kadovirali, kad je sve banda bila do sad valjda. No, ne vjerujem da je taj portal iole vjerodostojan što se bilo čega tiče. Mogu i ja tako dignuti portal za dva sata.

Dovoljno je pogledati po godinama

i zamisliti se za koga navija taj ''neovisni'' portal?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 18:02 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

I, jesi im se pridružio? {#}

Da baš. Ja mrzim nogomet. A i taj primitivizam je lame.

BannedOnThisForum kaže...

Krenuh te pitati kako nisi bez telefona ostao, a onda sam pročitao '97 gen

Da,baš će oni na mene. {#}

gin.tonic kaže...
Pranja kaže...
Evo mene na glavnom kolodvoru. Jedva sam dosao do mog perona od rulje navijaca koji pjevaju navijacke pjesme, skacu,vicu ubi Srbina i Vukovar. A sve balavci generacije 97 pa na dalje. Rofl

Od prijatelja cura isto to vidjela danas...

Ta mržnja očito nikad neće prestati, prežalosno...

Bilo bi lijepo da sve to prestane. Ali nemoš kada je seljačoberizam jači od zdravog razuma.

Gledao sam i prvih 5 minuta tekme-i vidim likovi zvižde na srb. himnu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
14 godina

Stara mi radi u Maksimiru (100m od stadiona) i taman joj se poklopila tekma s radnim vremenom, što je sretna bila {#}

Uglavnom, vozila se nazad prenapunjenim tramvajem (sat vremena od tamo do Prečkog, ne bih ja to mogao - uf) i kaže da je bazdio po alkoholu, ali da nije bilo ni deranja, ni skandiranja pa čak ni benignog revanja.

Nekako ljude sve manje zanimaju stvari nevezane za opstanak iz dana u dan i spajanje kraja s krajem. Ni Čosić ludi i grlati nije skričao iz svog glasa kod naših golova, to me začudilo (kad se sjetim sinjskog dijamanta lol).

Uglavnom, ni 'e' od euforije. Nešto smo se civilizirali, ipak je 1. srpnja pred vratima {#}

Jako me zanima kako će to sve izgledati na jesen u Beogradu.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
14 godina
odjavljen
pr0n_addict kaže...

Kao i prvenstvo u rukometu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
15 godina
Pranja kaže...
pr0n_addict kaže...

Primjetio sam u par scena da su i naši na Maksimiru koristili lasere.

Pingu ;)
15 godina
neaktivan

Naravno, sve je to ista sorta..

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
14 godina
Vapor kaže...
Pranja kaže...
pr0n_addict kaže...

Primjetio sam u par scena da su i naši na Maksimiru koristili lasere.

Srećom, prosječni nogometni stadion je puno veći od rukometne dvorane pa nisu mogli naciljati kako spada.

Još je tu i atletska staza koja čini dodatnu udaljenost između terena i tribina.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
neaktivan

Vrhunska kolumna o modernom novinarstvu i tipicnom konzumentu...

http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/ne-konzumira-medije-i-sad-dobro-spava-i-ima-urednu-stolicu

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
17 godina

Tjedni pregled Jutarnjeg lista:

Hrvatska ušla na Zeleni val - slučajno najvjerojatnije, pored stoje Rumunjska i Bugarska.

Zanimljivo je da u vrijeme kada smo imali prvu prodemokratsku vladu nakon desetljeća veoma kontroverznog vladanja, kada smo imali namjeru otvoreno surađivati oko kažnjavanja ratnih zločina, kada smo započeli proces oformiljivanja otvorenijeg tržišta, kada smo počeli javno podržavati liberalne i protolerantne skupine i njihove skupove, kada smo odlučili smanjiti broj krminalnih privatizacija i kada smo započeli otvorenu suradnju sa susjedima  - nismo bili dovoljno dobar kandidat ali nakon što je predjednik vlade u dva mandata osuđen na početnih 10 godina zbog korupcije i krađe, kada je rivalitet sa susjedima glavna tema tjedna, kada otvoreno cenzuriramo kritike na račun netorleratnih ljudi i kada je razina korupcije i pronevjere državnog novca na još većem vidjelu nego prije 13 godina, te kada je potvrda suda o nekriminalnom ratnom pohodu najvjerojatnije izazvala kontra efekt koji će rezultirati žeštokim reakcijama na bilo kakvo daljnje istraživanje zločina - imamo širom otvorena vrata za ulazak.

Kriteriji su mučo zahebana stvar.

Oportunistička Palača - dokaz da se lutrija ne isplati, isplati se Lutrija - Hrvatska Lutrija.

Tehnikom matematike i računanja zaključijo sam da je razlog gubitka to što je na stolu od 60 000 kuna imala samo 5 ladica dok je istovremeno imala 8 savjetnika.

Trebala je izraditi studiju od 1 254 897.59 HRK kojom bi se ustvrdilo da postoje osnove za izradu financijskog plana od 568 765. 00 HRK u kojem bi se ustvrdilo da se putem nabave potrebitog namještaja naruči i kupi stol od 90 000 HRK sa 8 ladica. 8 ladica za 8 savjetnika kako se njihovi savjeti ne bi slučajno pomiješali.

Ovako su neodgovronim i lošim managmentom napravili veliku financijsku štetu.

Konačno se staje na kraj G.A.L.E.B. bandi. Tisuće Dalmatinaca ostaje bez jedinog razloga ustajanja iz kreveta.

Očekuje se da će možebitna naplata odšteta za duševnu bol najviše osjetiti proizvođači češljeva, ricinusova ulja, lanaca i bijelih hlača i mornarskih majci.

Mišo Kovač već organizira humanitarni koncert za prikupljnaje sredstava za pomoć jadnim mladićima.

S osobne strane uvijek sam znao da je pametno bilo koristiti lažno ime na Facebooku, nadam se samo da jedna od djevojaka kojima sam slomio srce, jer je ona zbilja mislila da mi je otac Predsjednik uprave jedne velike državne Firme, neće u redu u menzi primjetiti moju G.A.L.E.B. člansku iskaznicu.

Ja sam svoje karte za humanitarni koncert kupio, nemojte ni vi dugo čekati.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
wyks kaže...

Konačno se staje na kraj G.A.L.E.B. bandi. Tisuće Dalmatinaca ostaje bez jedinog razloga ustajanja iz kreveta.

Očekuje se da će možebitna naplata odšteta za duševnu bol najviše osjetiti proizvođači češljeva, ricinusova ulja, lanaca i bijelih hlača i mornarskih majci.

Mišo Kovač već organizira humanitarni koncert za prikupljnaje sredstava za pomoć jadnim mladićima.

S osobne strane uvijek sam znao da je pametno bilo koristiti lažno ime na Facebooku, nadam se samo da jedna od djevojaka kojima sam slomio srce, jer je ona zbilja mislila da mi je otac Predsjednik uprave jedne velike državne Firme, neće u redu u menzi primjetiti moju G.A.L.E.B. člansku iskaznicu.

Ja sam svoje karte za humanitarni koncert kupio, nemojte ni vi dugo čekati.

{#}  Dale su mu,a on nema para i firmu pa će ga tužiti. A da ima i para i firmu,onda bi bilo sve u redu?!

Bilo im je čudno što nema profil na fejsu? Pa što onda? Nemam ga ni ja pa to ne znači da sam serijski ženskar.

Kada su te ženske toliko glupe, rađaju glupu djecu koja se razmnožavaju i stvaraju novu generaciju kretenoida,nije ni čudno da ova država nema budućnosti.

17 godina
Pranja kaže...

Kada su te ženske toliko glupe, rađaju glupu djecu koja se razmnožavaju i stvaraju novu generaciju kretenoida,nije ni čudno da ova država nema budućnosti.

Ti očito nisi proveo ljeto na moru.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Izvali rvatska muškarčina i ostane živ!

14 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ti očito nisi proveo ljeto na moru.

Svako ljeto sam u svojoj vikendici na otoku. I Oleg mi je u blizini.

kizo2703 kaže...

Izvali rvatska muškarčina i ostane živ!

Izvali licemjer i ostane živ.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Izvali licemjer i ostane živ.

Licemjer me naziva licemjerom?!

Ne uzimaj sve za ozbiljno i ne rasipaj žuč okolo!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 15:01 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Baš me zanima ishod tužbe ako postupak bude pokrenut, volio bi i iskaze svjedokinja čuti šta im je sve nasrao i tako ih zaveo {#}, možda dobijem inspiraciju za ovo lito. {#}{#}

Faith divides us. Death unites us.
13 godina
17 godina

Mora da je frajer malo pretjero s bunikom...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina

Potrošio 5 minuta na hrpu gluposti.

I onda se čudim nečemu u ovoj državi.

Ejj, lik priča o nekoj robiji, doseljenju Vijetnamaca, EU planu o pljačkanju RH. I onda na kraju usporedi Hrvatsku s Švicarskom i Norveškom. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice