Još mi nitko nije rekao zašto je ta utakmica toliko bitna? Ok, imamo 11-15 preplaćenih nogometaša, koji će naganjati napuhanu kožu po livadi sat ipo vremena. Igra na livadi je zabavna, skroz fora, a dobro je i za zdravlje. Doći će ih gledati mnogo ljudi jer je mnogima zabavna i za gledati (meni bez interaktivnosti nije tako neodoljivo, nevjerojatno, fantastično, kao ni većina sportova), ali zašto je to tako važno? Zarada od karata ne ide meni, zarada od potencijalnih transfera ne ide meni, slava ne ide meni... Čemu to uzbuđenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Još mi nitko nije rekao zašto je ta utakmica toliko bitna? Ok, imamo 11-15 preplaćenih nogometaša, koji će naganjati napuhanu kožu po livadi sat ipo vremena. Igra na livadi je zabavna, skroz fora, a dobro je i za zdravlje. Doći će ih gledati mnogo ljudi jer je mnogima zabavna i za gledati (meni bez interaktivnosti nije, kao ni većina sportova), ali zašto je to tako važno? Zarada od karata ne ide meni, zarada od potencijalnih transfera ne ide meni, slava ne ide meni... Čemu to uzbuđenje?
Ni ja ne kužim-kažu da je bitna jer je prvi put da igramo protiv Srbije od 90-te.
Još mi nitko nije rekao zašto je ta utakmica toliko bitna? Ok, imamo 11-15 preplaćenih nogometaša, koji će naganjati napuhanu kožu po livadi sat ipo vremena. Igra na livadi je zabavna, skroz fora, a dobro je i za zdravlje. Doći će ih gledati mnogo ljudi jer je mnogima zabavna i za gledati (meni bez interaktivnosti nije, kao ni većina sportova), ali zašto je to tako važno? Zarada od karata ne ide meni, zarada od potencijalnih transfera ne ide meni, slava ne ide meni... Čemu to uzbuđenje?
Bitna je jer su napuhane pi*kice još uvijek nadurene što nisu Jugoslaviju dobili 1999. na Maksimiru, a letjeli su toliko visoko da je čudo da nisu u svemir izletjeli.
Eto, samo zato..još je slađe ako ubaciš da pobjedom praktički Srbe eliminiramo iz prave šanse da idu u Brazil, a činjenica da jedna od tih pi*kica koje su igrale neriješeno vodi repreentaciju, druga HNS... 
Edit..mozak me ne služi dobro, provjerih. Štimac je igrao samo u Srbiji..gdje je isto bilo neriješeno 
Pa, bio bi i ti napuhan s njihovim bankovnim računom.
No, i dalje ne vidim zabavu u tome. Da ja igram, onda bi mi bilo fora, nacionalni tim i tako to, ali ovako vidim samo izgubljena dva sata koja inače mogu naplatiti ili provesti s obitelji i prijateljima! Niti imam što od toga da tih 20-tak ljudi i familije idu u Brazil niti da ovi drugi ne idu, pa...
Meni je općenito glupo gledati 22 muškarca u šorcevima kako natjeruju napuhanu mješinu po livadi.
Neš ti zabave.
@Tonči: Inace ne pratim nogomet ni ostale sportove, ali pitanje ti je glupo. Što ti imas od toga da pogledas neki film koji traje 2 sata. Em si dao lovu nekom tamo glumcu koji ce zaradit milijune, em si dao lovu nekom tamo studiju koji ce zaradit milijarde. Sto ti imas od toga. Izgubio si 2 sata koja si mogao naplatit ili provest sa obitelji ili prijateljima.
Dakle, ja ne gledam utakmice niti mi je sport zanimljiv, ali ima ljudi kojima je nogomet zanimljiv isto kao sto je tebi mozda zanimljivo kino ili kazaliste. Svako ima svoje guste. Nekim ljudima je gust gledat nogomet.
Nije ovdje uopće problem nogomet. Bilo bi meni sve ovo super da se tu radi o sportskom rivalstvu i da imaš satisfakciju što izgubi protivnik kojeg baš i ne voliš, ali kod nas to redovito završi sa "ubij srbina", "vukovar, vukovar" i meni najdraža "tko ne skače, pravoslavac (WTF?)"
Naravno, ubacit će se i dobra stara "za dom spremni", ali ne zato što to Srbe asocira na nešto posebno nego zato što je to stari hrvatski poklič 
Riječ je o frustracijama, a ne sportskom rivalstvu...skoro 20 godina nakon rata.
tnakire, skroz si pomiješao stvari. Nisam rekao da nije nogomet zanimljiv (dapače!), ali meni je mnogo manje zanimljiv kad ga gledam, nego kad ga igram. Možda ga i pogledam, iako mislim da ću više dobrog nogometa vidjeti u nekoj utakmici španjolske lige, nego ovoj. Samo kažem da mi nije jasna ta potpuna opsjednutost, to punjenje svih naslovnica i stvaranje tenzija i nacionalizma i sl. Mislim, posvemašnja glupost.
Lažem da neću gledati utakmicu (popravio sam i komentar): vjerojatno ću je početi gledati i ocijeniti koliko je dobra. Ako istu ne prekinu zbog ubojstva na tribinama ili upada u teren, možda bude dobra i odgledam je do kraja. No da ću zato biti u transu, pjevati na sav glas kako treba pobiti Srbe ili sl. neću.
ja ću odgledati ako bude zanimljiva, volim pogledati dobar nogoš - što se tiče čitavog konteksta, to me ne zanima, iako je očekivano. u sportu su takva posebna rivalstva uobičajena, neka iz isključivo sportskih razloga, a neka jbg ne. što se tiče nas i srbije, takva će napaljivanja vjerojatno trajati i narednih nekoliko desetljeća, eno englezi još uvijek padaju u trans kada igraju s njemcima :P
A tek s Francuzima... :D
ja ću odgledati ako bude zanimljiva, volim pogledati dobar nogoš - što se tiče čitavog konteksta, to me ne zanima, iako je očekivano. u sportu su takva posebna rivalstva uobičajena, neka iz isključivo sportskih razloga, a neka jbg ne. što se tiče nas i srbije, takva će napaljivanja vjerojatno trajati i narednih nekoliko desetljeća, eno englezi još uvijek padaju u trans kada igraju s njemcima :P
Zanimljivo, Nijemce stvarno boli tuki, s kim god igrali - pa čak i protiv Engleza ili Francuza.
Mislim da to više engleski mediji bespotrebno napumpavaju atmosferu prije takvih susreta nego što je sam engleski narod nabrijan.
Usto im je repka u banani već godinama, dok Nijemci tradicionalno dolaze u samu završnicu turnira. Hoću reći to da ne pripadaju u istu jakosnu skupinu.
Zanimljivo, Nijemce stvarno boli tuki, s kim god igrali - pa čak i protiv Engleza ili Francuza.
Mislim da to više engleski mediji bespotrebno napumpavaju atmosferu prije takvih susreta nego što je sam engleski narod nabrijan.
Usto im je repka u banani već godinama, dok Nijemci tradicionalno dolaze u samu završnicu turnira. Hoću reći to da ne pripadaju u istu jakosnu skupinu.
Oni se napaljuju na nizozemce, navodno http://en.wikipedia.org/wiki/England%E2%80%93Germany_football_rivalry
Još mi nitko nije rekao zašto je ta utakmica toliko bitna?
što stvarno ne razumiješ? ta utakmica predstavlja slobodu, neovisnost, zarastanje silovanih rana, dizanje poginulih, izgradnju hrvatske, ulaz u novi prosperitet gdje smo i u ratu i u nogometu superiorni! </sarkazam>
U stvarnosti igra se protiv tima koji je po ljestvici (ispravite me ako sam sa zastarjelim informacijama, ne pratim toliko pazljivo) dosta ispod nas te je pobjeda donekle očekivana.
Ali nogomet je sasvim sporedan danas.
Večeras ćemo prvo "ubiti Srbina" a zatim u to ime nazdraviti u nekom od mnogobrojnih narodnjačkih klubova diljem Lijepe naše. Razina idiotizma ovog naroda će nadmašiti samu sebe - again. Watch, and see..
Ne znam zašto ljudi to ne shvaćaju. Ali te naše balkanske sinhronizacije tih reklama te tih reklama generalno izgledaju retardirano i osjećam nelagodu dok ih gledam... Da ne spominjem vanish i mrlje.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
I, jesi im se pridružio? 
Krenuh te pitati kako nisi bez telefona ostao, a onda sam pročitao '97 gen
Od prijatelja cura isto to vidjela danas...
Ta mržnja očito nikad neće prestati, prežalosno...
Ajte ljudi, pustite zastavice na tramvajima/busevima, svaku četvrtu osobu u gradu u hr. dresu, zavalite se negdje prije 6, pustite mozak na pašu i uživajte. Nije baš da je samo pred Srbiju ovakva atmosfera ;)
Je li itko primjetio da nije više "Srbijanska" nego "Srpska" reprezentacija? Zašto? Što se događa s našim društvom, pobogu?
Prividna politička korektnost koja implicira da pridjev srpski ima negativnu konotaciju. Pridjev srbijanski nema što tražiti u rječniku, recimo australsku reprezentaciju ne zoveš australijanskom reprezentacijom niti rusku reprezentaciju ne zoveš rusijanskom reprezentacijom, ne? Srbijanski me uvijek podsjeti na Draginu kolumu o jeziku, konkretno na kromijum i uranijum kao kemijski elementi :D
Zapravo su to, koliko znam, dvije riječi s različitim značenjem.
Srbijanac je osoba srpskog državljanstva koja živi u srbiji, dok je Srbin općeniti naziv za osobe srpskog državljanstva. Srbijanska repka u tom smislu ne postoji.
Ako se varam ispravite me.
Srbijanac je osoba srpskog državljanstva koja živi u srbiji, dok je Srbin općeniti naziv za osobe srpskog državljanstva. Srbijanska repka u tom smislu ne postoji.
Srbin je nacionalnost, Srbijanac je državljanin Srbije, srbijanska reprezentacija je reprezentacija Srbije, srpska reprezentacija može biti i reprezentacija srba iz RH.
Srbin je nacionalnost, Srbijanac je državljanin Srbije, srbijanska reprezentacija je reprezentacija Srbije, srpska reprezentacija može biti i reprezentacija srba iz RH.
Zašto je onda američka reprezentacija, a nije amerikanska? Joj ti novi... 
Doduše, veći je problem od ovog pojma i što službena reklama HNS-a ima rečenicu: "igrajte fair". Ne "igrajte fer", "igrajte pošteno" ili "play fair", nego neka frankeštajnovska kreacija kao i nedavna reklama Shift konferencije u Splitu: "Imamo prvog speakera". Koji k?! Zar je tako teško koristiti ili jedno ili drugo, a ne izvoditi ovakve gluposti.
Po tome ovaj članak, i bilo koji napis koji koristi termin velik*srpska agresija treba na lektoriranje. Zapravo je velik*srpska agresija prilično politički nekorektan pojam budući da implicira da su samo Srbi vršili agresiju, a o Srbijancima ni riječ :D
Hoću reći da ne poričem pravilo, samo velim da je glupo ;)
P.S. - auto-cenzura da ne kršim pravila foruma
Zašto je onda američka reprezentacija, a nije amerikanska? Joj ti novi... 
Doduše, veći je problem od ovog pojma i što službena reklama HNS-a ima rečenicu: "igrajte fair". Ne "igrajte fer", "igrajte pošteno" ili "play fair", nego neka frankeštajnovska kreacija kao i nedavna reklama Shift konferencije u Splitu: "Imamo prvog speakera". Koji k?! Zar je tako teško koristiti ili jedno ili drugo, a ne izvoditi ovakve gluposti.
Nije uopće ni američka, jer bi to značilo reprezentacija američkog kontinenta. Pravilno je reprezentacija SAD. 
A ovo dole, ne bum ni spominjal'...
Buš, ne buš, katastrofa su.
Da, nije "američka", ali to je samo primjer, iako bismo mogli diskutirati, jer su oni kao nacija istovremeno i Amerikanci. Kako našu nazivamo?
Jest da je ekipa pred Srbiju malo jace nabrijana i da su brojniji, ali...
Ja sam isel devedesetih na tekme i jako dobro znam kakva atmosfera vlada. Na dan tekme se ekipa skupi u prostorijama kluba, pocinje alkoholiziranje, sakupljanje raznog oruzja, pirotehnike, i kad suparnicki navijaci pocinju stizati, pocinje sranje.
Da ne pricam o skandiranju, te samim neredima na tribinama.
Takva siutacija bi vladala i danas, ali se sistem postrozio i pocelo se kaznjavati.
Znaci nije to samo danas, kad igramo protiv Srbije, ima toga uvjek, samo u manjoj mjeri.
Buš, ne buš, katastrofa su.
Da, nije "američka", ali to je samo primjer, iako bismo mogli diskutirati, jer su oni kao nacija istovremeno i Amerikanci. Kako našu nazivamo?
Ne postoji američka nacija, čak je ni oni tako ne zovu. U SAD amerikancima zovu građane SAD-a (US citizens) i ne poznaju pojam američke nacije.
Ako su osjetljivi po pitanju nacionalnosti kao osobe iz BiH, onda ih trebaš zvati po saveznim državama. Npr. Teksašanin, Viskonšanin, Ajdahovac, Misisipljanin, Zapadno-Virdžinjanin itd.
Pitalica za utvrđivanje gradiva - jel Deus Kvebečanin ili Kvebečijanac? :P
Pitalica za utvrđivanje gradiva - jel Deus Kvebečanin ili Kvebečijanac? :P
Dotepenac. :)