Vrijeme je da ja sjedim po birtijama i se*em po svemu 
Jel samo meni ovo malo kontradiktorno?
ako ti je bilanca dovoljno pozitivna da si nakon rasprodaje svega zaradio dovoljno da "sjediš po birtijama" :)) - ispada da si dovoljno meda ubrao, zar ne?
ako ti je bilanca dovoljno pozitivna da si nakon rasprodaje svega zaradio dovoljno da "sjediš po birtijama" :)) - ispada da si dovoljno meda ubrao, zar ne?
.....
Ma jednostavno mi je dopi*dilo. Tvrtka je likvidna, ima posla i nisam dužan niti lipu...niti sam ikada dugovao koju lipo bilo komu. Radnici su plaćeni iznad prosjeka, jer drugačije ne želim.
Nemam živaca za poslovanje u Hrvatistanu više. Previše truda, premalo meda (kad ideš pošteno).
Ne da mi se ni ganjati idiote da mi plate račun za obavljeni posao i ne da mi se gledati kako mi novac odlazi u ovu crnu rupu od države. Basta!
Sta je plan? Odmarati i troskariti pomalo ustedjevinu, selidba, ili se planiras zaposliti negdje?
Zašto? Da još ne treba poduzetnike hladiti peruškom?
Jedino što može je donekle prolongirati naplatu PDV-a, ali to mi je u ovoj situaciji vjerojatno manje od zapošljavanja svih nezaposlenih u ovoj godini.
Pa država bi trebala biti naklonjena poduzetnicima jer budimo realni-tko stvara dobit?
Mislim,hebo te sustav u kojemu da bi dobio 100 000 kn nepovratnih poticaja ti trebaš imati 50 000 kn. Fuck it. Ne vidim cilj toga.
Sve što država radi je da parazitski živi na grbači poduzetnika dok se istovremeno prezaštićene skupine koje stvaraju ne dobit nego gubitke diže na razinu bogova.

Pošteno. 
Pa i nije baš. Kad posluješ i imaš troškove, tu vrijednost imaš "zaključanu" u firmi. Ako si vlasnik u potpunosti, firmu prodaješ nekome drugome, taj drugi dobije vrijednost, ali mu je "zaključana" u firmi, u plaćama, u prihodima, profitu, ulaganjima, nekretninama, opremi...
Pa država bi trebala biti naklonjena poduzetnicima jer budimo realni-tko stvara dobit?
Mislim,hebo te sustav u kojemu da bi dobio 100 000 kn nepovratnih poticaja ti trebaš imati 50 000 kn. Fuck it. Ne vidim cilj toga.
Sve što država radi je da parazitski živi na grbači poduzetnika dok se istovremeno prezaštićene skupine koje stvaraju ne dobit nego gubitke diže na razinu bogova.
Poduzetnici sebi stvaraju dobit. Svi mi zajedno državi stvaramo prihod.
Naravno da za poticaje moraš imati neka sredstva, gdje bi došli kad bi baš svima dijelili.
Sa zadnjim se skoro u potpunosti slažem. 
Jel samo meni ovo malo kontradiktorno? ako ti je bilanca dovoljno pozitivna da si nakon rasprodaje svega zaradio dovoljno da "sjediš po birtijama" :)) - ispada da si dovoljno meda ubrao, zar ne?
Pazi, to je skoro 20 godina konstantnog rada, laganog širenja...tvrtka ima dosta toga u vlasništvu. S druge strane, znam hrpu likova koji su svoje milijune stjecali kroz godinu dana nošenjem kofera sa markama u određene urede. Kada to gledaš vlastitim očima, shvatiš da si idiot koji dugo radi za siću, a opet uz rizik da propadneš.
Nijemac koji preuzima tvrtku, odnosno veći dio, jer ostajem u tvrtci iz sentimentalnih razloga, ima tvrtke sličnog profila po Europi i ovako dobije uhodanu tvrtku, bez previše zajeb*ancije i sa svim potrebnim uvjetima za rad i širenje poslovanja te povezivanje sa postojećim tvrtkama.
Ionako ne planiram samo ležati, niti mogu živjeti kao car. Nisam baš Buffet, a nisam niti naviknut na izležavanje.
Mislim da ću ponovno krenuti u poslovanje nakon 2-3 godine...povezati se sa par starih kolega i idemo raditi iz gušta za sebe. Možda se vratim programiranju 
@Deus, odgovor je tu gore...
BTW, nisam htio prodati Hrvatu ili bilo kojem Balkancu 
Poduzetnici sebi stvaraju dobit. Svi mi zajedno državi stvaramo prihod.
Naravno da za poticaje moraš imati neka sredstva, gdje bi došli kad bi baš svima dijelili.
Sa zadnjim se skoro u potpunosti slažem. 
Da,ali pazi ovo-tih 100 000 kn sam naveo baš kao primjer iz prakse jer mi je frend htio ići na natječaje da se skupi lova za novi CNC.
A da imamo 50 000 kn,ne bi ni trebali ići na natječaj-kužiš? Koja je svrha natječaja ako se oni kojima treba lova ne mogu prijaviti,a oni koji je imaju im ne treba?
Ma država je čudna biljka.
Odbijaju zapošljavanje uz neke mizerne poticaje jer, recimo, tvrtka nije poslovala sa dobiti godinu prije. Tako ne možeš dobiti radnika preko poticaja ako si imao čak i 5 kn gubitka godinu prije, bez obzira što u ovom trenutku na računu tvrtke imaš možda 200.000 kn 
Naravno...dobiješ radnika ako si poslovao sa 3 kune dobiti, jer nisi u gubitku 
........ i idemo raditi iz gušta za sebe. Možda se vratim programiranju 
@Deus, odgovor je tu gore...
BTW, nisam htio prodati Hrvatu ili bilo kojem Balkancu 
Ignoriram prequel o starim kolegama, i dobacujem apel da znam nekoliko vrhunskih birtija sa druzeljubivim, pametnim konobaricama sa velikim sisama.
Ma država je čudna biljka.
Odbijaju zapošljavanje uz neke mizerne poticaje jer, recimo, tvrtka nije poslovala sa dobiti godinu prije. Tako ne možeš dobiti radnika preko poticaja ako si imao čak i 5 kn gubitka godinu prije, bez obzira što u ovom trenutku na računu tvrtke imaš možda 200.000 kn 
Naravno...dobiješ radnika ako si poslovao sa 3 kune dobiti, jer nisi u gubitku 
Slažem se-što sve više ulazim u to,to mi je sve nelogičnije i gluplje kako ova država funkcionira.
Zadnjih 8 mjeseci imam konstantan filing da su porezni i carinski službenici majmuni u đungli koji kada se pojavi nešto gdje treba doisa upotrijebiti mozak oni se prema tome ponašaju kao prema mističnoj životinji koju pipkaju štapovima da vide što će napraviti.
Da,ali pazi ovo-tih 100 000 kn sam naveo baš kao primjer iz prakse jer mi je frend htio ići na natječaje da se skupi lova za novi CNC.
A da imamo 50 000 kn,ne bi ni trebali ići na natječaj-kužiš? Koja je svrha natječaja ako se oni kojima treba lova ne mogu prijaviti,a oni koji je imaju im ne treba?
Država bi propala kad bi davala poticaje svima koji nemaju para. Osobno mi je potpuno logično da daju nekom tko ima, nego nekom tko je na nuli ili u minusu.
Znači, treba ti 50k? Tome služe banke. Što one kažu?
Država bi propala kad bi davala poticaje svima koji nemaju para. Osobno mi je potpuno logično da daju nekom tko ima, nego nekom tko je na nuli ili u minusu.
Znači, treba ti 50k? Tome služe banke. Što one kažu?
Ma kakve banke-ništa u minus. Radije pričekati neki bolji poslić i da pokrije barem 50 % stroja i eto već dobre investicije. 
50k i nije neka lova; to ćeš dobit od svake banke valjda. To se ne daje za otvaranje firme, jer je to vrijednost dva skuplja laptopa u nas ili jednog servera. (govorim u kontekstu IT-a). Plaća za jednu osobu ti je 150-200k godišnje.
Ma kakve banke-ništa u minus. Radije pričekati neki bolji poslić i da pokrije barem 50 % stroja i eto već dobre investicije. 
Yup, to je jedini realni put ili naći nekog investitora.
Treba naći investitora u ovoj državi. Već dulje vrijeme mjerkam onaj CRANE, ali mi je tu nešto sumnjivo-izgleda predobro.
Treba naći investitora u ovoj državi. Već dulje vrijeme mjerkam onaj CRANE, ali mi je tu nešto sumnjivo-izgleda predobro.
Sad je krivo vrijeme baš za sve. Tko god ima pazi tri puta više...
Misliš da su ti u CRANE-u tu za pomagati? Sumnjam. Pa nisu Caritas. To je samo način da ulažu u ono za što misle da će im donijeti veću ili sigurniju zaradu od drugih modela plasiranja sredstava. Nema tu besplatnog, bespovratnog i sl. a ne vjerujem i da su povoljniji od kredita.
Misliš da su ti u CRANE-u tu za pomagati? Sumnjam. Pa nisu Caritas. To je samo način da ulažu u ono za što misle da će im donijeti veću ili sigurniju zaradu od drugih modela plasiranja sredstava. Nema tu besplatnog, bespovratnog i sl. a ne vjerujem i da su povoljniji od kredita.
Oni uzimaju udio u firmi.
Eto. :)
Zastave HNS-a po gradu, na tramvajima i autobusima.. Ne sjećam se da je tako ikada bilo prije neke utakmice? Zar će ovo stvarno biti "utakmica desetljeća"? Sa Srbijom?
Koja utakmica? Kad?
Zastave HNS-a po gradu, na tramvajima i autobusima.. Ne sjećam se da je tako ikada bilo prije neke utakmice? Zar će ovo stvarno biti "utakmica desetljeća"? Sa Srbijom?
To je samo nabrijavanje, većina ljudi danas ne gušta zbog utakmice, nego da mogu doći poslije tekme na portale i J**at majke navijačima ekipe s manje postignutih golova.
Osobno jedva čekam utakmicu, ne zato jer je Srbija u pitanju, ne zanima me taj rivallitet, nego zato jer obožavam nogomet općenito.
Koja utakmica? Kad?
Ja se samo nadam da neće biti previše duplih i nošenih, da se kontinuitet tekme ne razbije.
Koja utakmica? Kad?
Ja se samo nadam da neće biti previše duplih i nošenih, da se kontinuitet tekme ne razbije.
Slažem se, a i da im pak neće letjeti u gledalište i da neće puno konja stradati kod preskoka...
Je li itko primjetio da nije više "Srbijanska" nego "Srpska" reprezentacija? Zašto? Što se događa s našim društvom, pobogu?
Je li itko primjetio da nije više "Srbijanska" nego "Srpska" reprezentacija? Zašto? Što se događa s našim društvom, pobogu?
Je i itko primjetio da je bio rat?
Je i itko primjetio da je bio rat?
WTF?!
Prije možda godinu dana sam primjetio da je sve srpsko postalo srbijansko.
Povampirena srbo-četnička reprezentacija, misliš 
Ne znam...toliko kenjaju o toj utakmici da počinjem podsvjesno željeti da izgubimo 
A bio je, ali što to znači? Treba nam 150 godina za smirivanje nekakvo? Pa hrpa ljudi, klinaca, na stadionu bit će generacija koja nema pojma o ratu niti ga je iskusila na vlastitoj koži, a upravo oni će biti najglasniji u idiotnim skandiranjima.
Moram priznati da mi je to malo fascinantno jer ja osobno sam nakon rata imao potpuno drugačija očekivanja.