Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.286.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

Jest, govori ono sto drugi misle, ali ti drugi sto samo misle se sakrivaju u svoje misje rupe

u pravu si sa zakljuckom.  neki vulgaris-analiticari tvrde da je takvih istomisljenika 10%.  za mene je porazavajuce i da je 1% tih miki mausa po rupama. 

umalo sam povjerovao u zavjeru i da me ciljano špijunira neka sluzba.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan

Dva problema su očita:

1. Javnost je prislini sudionik igre Mamića i novinara, jer kako Ivan Dragi kaže, da je njima stalo do ljudskih prava i civiliziranog ponašanja prestali bi na presice dolaziti još 2006.

Ovako je jasno očito da je njima Mamić zlatna koka, te ispadaju licemjeri. Večernji je danas imao 3 članka o Mamiću i 6 reakcija na izjave na naslovnoj mobilne stranice.

Da im zbilja smeta našli bi neoborive dokaze ili barem urgirali zakone kojim bi sprječili njegovo djelovanje u sivoj zoni, a morali bi urgirati da mu se zabrani ikakvo poslovanje u vezi sporta.

2. Zbog poslovanja koje je javno veoma sumnjivo, ali pred zakonom očito nedovoljno krivično, javnost se je napalila na ovaj slučaj.

Slučaj koji bi kod većine ljudi, a i mene osobno da izvalim neki govor mržnje, prošao kao jednodnevna tema, do osuđujuće presude. Tonči je nekoliko puta ukazao da smo takve slučajeve već imali pa nisu dobili ovoliko pažnje. Je li Yusipović manje loš komentar, a svaki drugi spomen na Indexovom forumu je takav. Javnost želi vidjeti konačno lomljenje pravne batine na Mamićevim leđima i sad je našla dovoljno čvst temelj. Problem je što se zbog prijašnjih grijeha i reputacije traži strože kažnjavanje, no onda ne smijemo zanemariti nabrojane ličnosti koje su se također nekažnjen izvukli iz istog zločina.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
odjavljen

Od maštovite (moramo mu to priznati) uvrede nekom ministru ("krv curi iz očiju i zubi spremni na klanje", LOL), svakog bi građanina daleko ozbiljnije trebalo zabrinuti izjave o rušenju vlasti. Što se vrijeđanja tiče, vrijeđali su (daleko manje maštovito) i taj ministar i premijer, koliko se sjećam, pa nisu bili u pritvoru.

Nije me briga puno za Dinamo, HNL ili Mamića, ali koliko god mi je Mamić nebitan lik, toliko vjerujem da ovo njegovo privođenje jest osobni obračun ili politika. Cirkus država.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 23:14 (Tonči).
18 godina
wyks kaže...

a i mene osobno da izvalim neki govor mržnje, prošao kao jednodnevna tema, do osuđujuće presude. Tonči je nekoliko puta ukazao da smo takve slučajeve već imali pa nisu dobili ovoliko pažnje.

pa nece se prevec paznje dati ni za par dana kada 30 000 grla odzvizdi neciju himnu i nastavi sa jurišnicama "ubi ubi srbina".  sve je to dio ovobalkanskog folklora sa dugom tradicijom jedenja govana na nacionalnoj razini, po svim bivsim republikama i pokrajinama.

17 godina
odjavljen

I kakvog to utjecaja ima na one koji nisu na tribinama? Plaćamo policiju za još ponešto osim privatnih privođenja u službi političara, tajkuna i sl. pa valjda mogu i stadion držati pod kontrolom jednu večer. Fino će se razići i to je to. Ja ionako prijenos nemam namjeru gledati; moram čitati OpenGL ES 2.0 Fragment Shaders.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 23:24 (Tonči).
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

I kakvog to utjecaja ima na one koji nisu na tribinama? Plaćamo policiju za još ponešto osim privatnih privođenja u službi političara, tajkuna i sl. pa valjda mogu i zvjerinjak držati pod kontrolom jednu večer. Fino će se razići i to je to. Ja ionako prijenos nemam namjeru gledati; moram čitati OpenGL ES 2.0 Fragment Shaders.

Kad smo već kod te utakmice-jesam ja jedini kojemu nema smisla da neće biti gostujućih navijača?

Mislim ono,koji je smisao sporta ako si okružen suparničkim navijačima bez ijednog svog?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
18 godina
Tonči kaže...

Od maštovite (moramo mu to priznati) uvrede nekom ministru ("krv curi iz očiju i zubi spremni na klanje", LOL)

Tonči kaže...

Plaćamo policiju za još ponešto osim privatnih privođenja u službi političara

15 godina
Pranja kaže...
Tonči kaže...

I kakvog to utjecaja ima na one koji nisu na tribinama? Plaćamo policiju za još ponešto osim privatnih privođenja u službi političara, tajkuna i sl. pa valjda mogu i zvjerinjak držati pod kontrolom jednu večer. Fino će se razići i to je to. Ja ionako prijenos nemam namjeru gledati; moram čitati OpenGL ES 2.0 Fragment Shaders.

Kad smo već kod te utakmice-jesam ja jedini kojemu nema smisla da neće biti gostujućih navijača?

Mislim ono,koji je smisao sporta ako si okružen suparničkim navijačima bez ijednog svog?

Smisao je ta da se spriječi da se poubijaju na utakmici ili poslije jer je ovo vrlo rizična utakmica

robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

Ne želim proširiti temu jer je lakše rješiti jednog medijskog "cara" nego 35 tisuća anonimaca, kojima je potrebna samo edukacija.

Svi znamo o čemu se radi u vezi ovog uglađenog gospodina i to se neće promjeniti.

I da dobije 3 godine zatvora, i dalje će imati isto mišljenje jer jedna klinička dijagnoza to podrazumijeva.

Pa ako ne želimo da nas netko gađa govnima zašto 7 godina stojim pred wc školjkom?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...

Smisao je ta da se spriječi da se poubijaju na utakmici ili poslije jer je ovo vrlo rizična utakmica

A zašto se onda uopće održava?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
15 godina
Zato što se mora održat
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
Zato što se mora održat

Ne mora. A to i nije neki odgovor.

15 godina
Mora jer smo imali toliku sreću da budemo u grupi s njima i sada se mora održati
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
Mora jer smo imali toliku sreću da budemo u grupi s njima i sada se mora održati

Ne mora. {#}

14 godina

Sjećam se kada je FIFA namjestila ždrijeb za SP 2010. tako da se Sjeverna i Južna Koreja ne mogu naći u skupini, tek u polufinalu do kojeg ni jedna ekipa, naravno, nije došla.

Mogli su istu stvar napraviti pri izvlačenju kvalifikacijskih skupina za Brazil te bi mir bio manje-više zagarantiran - ovako strepe zbog hrpe govana.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 23:48 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan

Bože moj, pričate kao da namjerno iščekujete nerede da možete poslije reći ''da, tako sam i mislio'', takav stav sam po sebi nije ništa bolji od onoga koji viće ''Ubij srbina''. Bit će sigurno onih koje će vikati, ali s takvim stavom nitko neće istupit i izviždat one koji urliću.

18 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Sjećam se kada je FIFA namjestila ždrijeb za SP 2010. tako da se Sjeverna i Južna Koreja ne mogu naći u skupini, tek u polufinalu do kojeg ni jedna ekipa, naravno, nije došla.

Mogli su istu stvar napraviti pri izvlačenju kvalifikacijskih skupina za Brazil te bi mir bio manje-više zagarantiran - ovako strepe zbog hrpe govana.

pa mislili su da ćemo se stabilizirati već ovdje na balkanu, tako nam je lijepo krenulo sa sanaderom nije bilo hrvatskosrpskih problema, tek sada od kad su ove nacionalističke SDP koalicije na vlasti digla se graja...

td svima
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

pa nece se prevec paznje dati ni za par dana kada 30 000 grla odzvizdi neciju himnu i nastavi sa jurišnicama "ubi ubi srbina".  sve je to dio ovobalkanskog folklora sa dugom tradicijom jedenja govana na nacionalnoj razini, po svim bivsim republikama i pokrajinama.

Što je po meni puno ozbiljnije (eksplicitnije i nimalo dvosmisleno) kazneno djelo pozivanja (javnog - masovnog) na mržnju i nasilje! Ubojstvo! od ove mamićeve prepirke sa Jovanovićem.

Nije uopće problem pomoću današnje tehnologije locirati (Šeks{#}) svakoga na stadionu koji javno poziva na ubojstvo nekoga po nacionalnoj osnovi. Čak mislim da se karta mogla kupiti uz predočenje osobne iskaznice tako da je pola posla već obavljeno. (ako nije molim ispravak)

A čisto sumnjam da će dorh, uskok i mup biti toliko revan, sve takve pozivatelje na smrt drugome jer je eto srbin, pozvati na obavještajni razgovor (pritvor) u heinzelovu. Što bi se po sili zakona trebalo napraviti. Zar ne?

Kada se kunemo u pravo i pravdu zbog Mamićevih riječi, a pred sudom su svi isti.. ukoliko zaista bude poziva na ubojstvo, iste sekunde treba prekinuti barem ton s tribina, uključiti mupove kamere prema istima i snimati svakoga, te po tom dokaznom materijalu postupati u skladu s ustavom i zakonom na kojeg se pozivamo.

Ako je to pozivanje s tribina na ubojstvo dio "folklora" - i call bullshit, double standards. Zašto za daleko manje ozbiljnu stvar priželjkujemo hapšenje mamića? Ako se musli hapsiti nekoga (mamića npr) pa neka to bude zbog nečega što je čovjek zaista napravio protivno zakonu i neka to sud odradi/dokaže. Pa neka zbog toga završi i 450 godina u zatvoru, nemam ništa protiv.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan

Evo napokon je i Maminja netko nabio na qurac.{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina
neaktivan

Eto zašto je to nedopustivo, da se nadovežem na svoj prošli post. Kad on njemu hebe mamicu, to je u biti njihov osobni sukob. Možemo zaključiti da je jedan sudionik ili oba debil i to je to. Međutim, kad se radi o uvredama na nacionalnoj osnovi, tada su u sukob posredno uvučene te nacinalnosti, te nas svakog 'dira' taj sukob malo više. Stvaraju se stavovi, mišljenja, biraju se strane, broje se krvna zrnca. Da ga je nabio na k, bilo bi 5 postova na forumu, ovako je 5 strana..

Tonči kaže...

Iznimno su brzi i ažurni jer je meta ministar. Svi jednaki pred zakonom, moš mislit. Ovo je samo još jedan korak prema onome što nas čeka. Malo po malo.

S jedne strane, na ono što želiš iskorijeniti, moraš djelovati neprimjereno oštro, što imamo primjer u praksi prometnih prekršaja, tolerancije alkohola i sl. Nije to nepoznata praksa i ima svoje opravdanje u prevenciji. S druge strane, ne vidim uopće potrebu pritvarati ga žurno. Koja je poanta toga, osim političke poruke i zanimacije za narod? Podnesu prijavu protiv njega, pozovu ga na sud, kazne ga. Tako nekako ide taj postupak, ako se ne varam, represija ide tek ako se ne odazove sudu. Dakle, radi se o političkoj poruci (i zanimaciji za narod), pitanje je samo je li ona primjerena obzirom da se radi o ministru, dok ne vidimo da se isti načeli primjenjuju za ostale građane? Nije. Ili zakonski je, moralno nije. Na isto ti dođe..

Daj gukni golube, i mene zanima što nas čeka?

18 godina
F1-IVO kaže...

Evo napokon je i Maminja netko nabio na qurac.{#}

Sad samo treba čekat Mamičev odgovor, nešto u ovom dole stilu od kojeg če vjerojatno past žbuka sa zidova kao obično jel.Izlanuo seNevinašce

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
bed kaže...

Podnesu prijavu protiv njega, pozovu ga na sud, kazne ga. Tako nekako ide taj postupak, ako se ne varam, represija ide tek ako se ne odazove sudu.

mozda (ponekad) prekrsajnu, za kaznenu, ne.   kod kaznenog nema zurno i nezurno.

18 godina
neaktivan

Meni nije jasno zašto HNS, HNL i Dinamo ne izbace Mamića iz nogometa? Zar je Mamić toliko duboko zario svoje kanđe da je nedodirljiv? Došlo je priopćenje iz HNS-a da će se pokrenuti disciplinski postupak, ali ne mogu se riješiti filinga da je to pro forma, pogotovo kad vidim Šukerovu izjavu. Ne shvaćam kako Mamić može imati toliko pobornika kad je labilna osoba kojoj je mjesto u Jankiću, a ne u vrhu hrvatskog nogometa.

Nemojte me krivo shvatiti, Mamićev performans više volim pogledati nego performans prve sise Hrvatske N.°C., ali brat bratu, neće još dugo Mamić izdržati (health-wise) ako ne postane malo više zen.

Shun the non-believer
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 17:06 (i_rambo_plache).
14 godina
ivan dragi kaže...
ElektričnaOvca kaže...
Dobro, gdje ti u mojim tekstovima vidiš naznake lomače? Jesam li fino raščlanio što je rekao i što je čime argumentirao? Već sam prije govorio da mu je status u medijima problematičan. Odgovaram ti jedino iz ovog razloga: navedeš nešto što sam i sam rekao, a sve kako bi mene odvratio od nekakve lomače s kojom nemam veze - wtf. Ako to planiraš ubuduće raditi, ignoriraj me, priznajem da sam ja na dobrom putu da ignoriram tvoje upise.

Al smo osjetljivi svi nešto ko mimoze.

Nit te tko proziva nit ja tebi nešto upučujem. Govorim generalno, a i dovoljno si dugo tu da vidiš tko je tko i da ne moraš mene smatrat Hitlerom. Pa neće njega nitko spalit na lomači. To je valjda jasno. Lomača se odnosila na medijsku hajku, što sam također mislio da sam jasan. Al eto, zaeba se čoek.

Sve si ti super argumentirao i pokazao si više puta da nisi budala niti ja to tebi spočitavan. Skroz si razuman momak i to svi vide, pa od kad si se registrirao, jedan si od par autora koje pratim i s radošću čitam, a pratim ih možda 4-5. Zato mi nije ni jasno zbog čega se sad osječaš prozvanim. 

Al ono, ovako prijetiti nešto zbog toga što si krivo razumio, a mislim da ti to netreba, pa ni meni. Neće ni meni ni tebi past dlaka sa glave ako se budemo ignorirali, al ja nikog ne ignoriram pa nemam razloga ni tebe stavljat na tak te liste, pogotovo kad nemam nikakvog razloga. Ak ti imaš, ah bože moj. Nije da nas netko tjera da raspravljamo.

Nmvz, nije mi djelovalo kao da si rekao generalno, bio je citat i sve skupa - skužio sam da je lomača figura. Nisam prijetio. Ne da mi se više o tome, sve pet.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
17 godina

-Milanović sad govori govorom mržnje? Krvna zrnca, hemoglobin? U čemu je razlika, zašto nebi ponio četkicu za zaube? Ili DORHu ipak treba telefonski poziv za selektivno dresiranje demokracije.

-Zašto bi se HDZ i mediji ograđivali od Ruže Tomašić? Zar mu nije jasno da je on pozicija, HDZ opozicija, dok su mediji slobodni, neutralni... ili to samo jesu kad mu idu niz dlaku?

-''Stručnjaci za Finski rat iz Špičkovine..'' itd itd.. Čudo od deteta se ljuti? Zašto zakon ne djeluje? Ljudi u crnim košuljama? možda misli na Hollywoodski blockbuster Man in Black.. zapravm, misli li on kad govori i dali savjetnici imaju neku gangliju spojenu neuronskim vezama ili samostojeću?

-.. nikad od njega Churchill, ni do koljena.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

jadan...  a tomašićka je stanimirovića prozvala jer se on našao nešto njoj komentirat o gostima u hrv. jedan četnik pardon časnik jugoslavenske armije. sjedio bi taj negdje drugdje da je pravde.

nisam za ta gostovanja (po meni je svako normalan dobro došao)  ali taj bi isto trebao birat rijeći i to malo pažljivije.

znači, mamič nije problem ali tomašička je... ne prizant krivnju tj gaf da sa građasnkim ratom nego se još bahatit... nikako mi se taj čovjek.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
Koliko ja vidim, Mamić vrijeđa osobu, ne cijeli narod ni manjinu... Zašto je hrvatsko MZOS ima ministra srpske nacionalnosti? Od 4.2 mil Hrvata nema pogodjiji za tu poziciju? A o objektivno nelogicnim odlukama i političkoj karijeri bi se dalo raspravljati i vidjeti (loš) utjecaj na opće stanje...
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-.. nikad od njega Churchill, ni do koljena.

(-: pa normalno, to je i Milanović rekao, Churchill nije bio izabran na demokratskim izborima

skank666 kaže...
znači, mamič nije problem ali tomašička je...

ne znam gdje si to pročitao, ja sam rećeno razumio: mamić kao posljedica, tomašićka i njoj slični uzrok,
mamić će biti procesuiran i to je prošlo svršeno vrijeme, čemu rasprava o običnom prekupcu (-:

kaos
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 16:00 (Jurra).
17 godina
neaktivan

{#}

Mamić je pozitivac...

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice