Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.286.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...

-hmm, da, osim što je to komunalna tvrtka 'Zelenilo'.. pa nekako cijena od 200kn po ruži izgleda kao da je par tisuća kn otišlo s žr u džep ili je ceh za konkretnu tvrku manji od 'šake kuna'.

-gesta, OK. No što s ostalim danima, što s plaćicom itd. Dobročinitelji koji završe u PRovskom mateijalu mi više zvuče kao knjigovođe nego altruisti. (možda sam samo skeptik).

-možda se bliže lokalni izbori, možda.. možda je čovac stvarno OK. Koliko smo propali kao društvo kad svaku takvu gestu gledam sumnjičavo... gadim se sam sebi, gadi mi se ova sprdnja od 'dežele'.

Takav stav huš me podsjeća na prijatelja koji je provalio da će tražiti potvrdu o invaliditetu prosjaka bez nogu u centru Zagreba, bez potvrde (pečata?) ništa, nema par kuna za njega. Možda je lažni invalid, jel.

Dobra zadnja rečenica, svakako. Srozali smo se u empatiji pa i zdravom razumu do neprepoznatljivosti.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
ihush kaže...

-hmm, da, osim što je to komunalna tvrtka 'Zelenilo'.. pa nekako cijena od 200kn po ruži izgleda kao da je par tisuća kn otišlo s žr u džep ili je ceh za konkretnu tvrku manji od 'šake kuna'.

Pa nije dao 200 kuna po ruži, nego ružu AND 200 kuna radnici.

This space for rent!
14 godina

Neš ti našeg Šibenčanina thedreama, jutros je u firmu stiga praznih ruku! (fali mi onaj smajlić ljute babe sa viklerima što maše kuhačom)

Apropo ovoga, gesta je baš simpatična. Odbijam skepticirat :)

16 godina
neaktivan

Summonat ću ti theMan-a! {#}

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 14:46 (thedream).
14 godina

Probaj i stopiram ti plaću slijedeći mjesec :*

17 godina
odjavljen
thedream kaže...
ihush kaže...

-gesta, OK. No što s ostalim danima, što s plaćicom itd. Dobročinitelji koji završe u PRovskom mateijalu mi više zvuče kao knjigovođe nego altruisti. (možda sam samo skeptik).

-možda se bliže lokalni izbori, možda.. možda je čovac stvarno OK. Koliko smo propali kao društvo kad svaku takvu gestu gledam sumnjičavo... gadim se sam sebi, gadi mi se ova sprdnja od 'dežele'.

Takav stav huš me podsjeća na prijatelja koji je provalio da će tražiti potvrdu o invaliditetu prosjaka bez nogu u centru Zagreba, bez potvrde (pečata?) ništa, nema par kuna za njega. Možda je lažni invalid, jel.

Dobra zadnja rečenica, svakako. Srozali smo se u empatiji pa i zdravom razumu do neprepoznatljivosti.

thedream, mene redovito traže dokaze, svakih par mjeseci, da sam zaista invalid, a dijagnoza mi tetraplegija, dakle "totalno syeban, trajno". Ali, to više ima veze s moždanom masom onih u službi i donosioca pravila, nego empatijom društva.

Što se tiče prosjaka, vjerovao ili ne, mnogi prosjaci su lažnjaci... vidio na svoje oči.

:)
18 godina
Tonči kaže...

thedream, mene redovito traže dokaze, svakih par mjeseci, da sam zaista invalid, a dijagnoza mi tetraplegija, dakle "totalno syeban, trajno". Ali, to više ima veze s moždanom masom onih u službi i donosioca pravila, nego empatijom društva.

Što se tiče prosjaka, vjerovao ili ne, mnogi prosjaci su lažnjaci... vidio na svoje oči.

Takodjer, znam slucajeve gdje HZZO trazi dokaze da je osoba i dalje dijabeticar :)

Btw mi smo male bebe kad pogledamo BiH:

http://www.24sata.hr/svijet/mcdonalds-zatvorio-restoran-u-mostaru-zbog-reketarenja-305392

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 15:44 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ma u ovoj državi samo treba muljat i to jedino prolazi. Ako ideš pošteno i legalno onda nahebeš.

Mene su poslije operacije slali na raznorazne komisije i zaključili da mi nije ništa a kad idem na razgovor za šljaku i napomenem operaciju kao da sam si vrata sam zalupio pred nosom. Jbg nemogu skrivat to jer da mi se nešto slučajno dogodi na poslu onda bi bilo veselo. Jedni su mi čak rekli da njima ne treba invalid koji će non-stop bit po bolovanju (jednom do dva puta godišnje me ulovi neka prehlada ko sada. Dok sam radio nisam niti jednom bio na bolovanju).

Sad samo na crnjaka radim i kad mi kažu šta će mi bit sa penzijom samo odgovorim da je sigurno neću živ dočekat.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
18 godina

Fučka se naši političarima za lovu,Izlanuo se koju ljudi imaju u Ljubljanskoj banci njima je jedino bitno da što prije uđemo u posranu EU.Za to su spremni sve napravit, da bog da ih grom pogodil uglavnom naši političari ne rade za intres naroda več močnika.Slovenci su dobro prošli itekak, dobili su ono kaj su htjeli a naše štediše u ljubljanskoj banci su popušili.

Vjerojatno nikad neče vidjel svoju lovu, ili ako hoče bit če to samo mrvice šta sad da rade naše štediše u ljubljanskoj banci ništa mogu samo psovat ko na videu dole.Fakat su se ovi naši tudumi fino naguzili slovencima, no bitno je da mi idemo u posranu EU to je bitno a država tone na dno samo da još ljudi u hrvtaskoj skuže da EU nije spas več upravo suprotno.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
ihush kaže...

Hoće li bit 200kn i pivo za  Dan muškaraca?

Joj šefe neb ja sad pivu, moram još 14 tovara uglja uterat.

(Gledajte s pravne strane, ako netko može izgubiti veliku novčanu tužbu jer izričito nije dao povišicu jer se radi o ženi, zašto se smiju davati bonusi po spolnoj osnovi?)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 22:37 (wyks).
17 godina
Drago kaže...
..

- posao. (ometa čitanje..) {#}

- @ wyks, pozitivna diskriminacija pokriva pravni aspekt. Ipak, bilo bi zgodno podići tužbu, onako just for fun.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

Dođem na forum, a ono reklama Das Auto i... iako obično pobjesnim na takve, ova se otvorila po sredini ekrana, jasno definirana i s jasno i direktno dostupnim križićem za gašenje. Ali, ovo je i prva koju sam odgledao do kraja. Ne znam zašto... nisam još vidio reklamu, a i nije bila napadna...

17 godina
neaktivan

Došao je trenutak kada su reklame zanimljivije od sadržaja foruma. The end is near! :P

17 godina
odjavljen
Dr. Zoidberg kaže...

Došao je trenutak kada su reklame zanimljivije od sadržaja foruma. The end is near! :P

A očito su bile interesantnije od svemirskog bude i vode iz Bundestaga... :)

Otvaraju se rupe, najezda je skakavaca, papa se povukao i Bog ga dvaput pokušao likvidirati, Sj. Koreja želi u smrt poslati par stotina tisuća vojnika, a meni je malo 8 TB diskovnog prostora - da, kraj stiže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 23:47 (Tonči).
15 godina
Tonči kaže...

A očito su bile interesantnije od svemirskog bude i vode iz Bundestaga... :)

Otvaraju se rupe, najezda je skakavaca, papa se povukao i Bog ga dvaput pokušao likvidirati, Sj. Koreja želi u smrt poslati par stotina tisuća vojnika, a meni je malo 8 TB diskovnog prostora - da, kraj stiže.

A možda je i prošao pored nas. Najbolje stvari nas redovito zaobilaze, nas pogađaju samo sranja.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-turizma-veljko-ostojic-dao-ostavku/666542.aspx

Meni je fascinantno, bilo tu muljaže ili ne, da netko može reći kako nema ništa sa time da mu žena ulazi u takav milijunski ''šoping'' - ne znam, možda to tako funkcionira ako imaš desetke milijuna pa kupnju zemljišta od milijun jedva spominješ za ručkom jer je to nekakva ''sića''. Isto ne kužim kako je moguće da postoji takva zbunjenost u vezi toga koje je tijelo nadležno za prenamjenu zemljišta, jedan tvrdi da su ovi, drugi da su oni; zar ne postoje zakoni, zapisnici, pisane odluke, etc.? 

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
odjavljen
15 godina
Ne trebaš se čuditi, kod nas bavljenje politikom podrazumijeva da guraš prste u teglu s medom. Županijske prostorne planove donosi županija, prostorne planove općina i gradova donose općine i gradovi. Prostorni planovi općina i gradova moraju biti usklađeni s županijskim. Sve se zna i sve je jasno.
14 godina
mario.L_hr kaže...
Ne trebaš se čuditi, kod nas bavljenje politikom podrazumijeva da guraš prste u teglu s medom. Županijske prostorne planove donosi županija, prostorne planove općina i gradova donose općine i gradovi. Prostorni planovi općina i gradova moraju biti usklađeni s županijskim. Sve se zna i sve je jasno.

Drugim riječima, prilično je nevjerojatno da on nije imao insajderski info o tom zemljištu. S druge strane, super mi je kako sada povlače onu o ''visokim etičkim standardima unutar koalicije''. S obzirom da je već navedeno kako se ovo sa zemljištem povlači još od 2007., ne znam smatraju li oni nas tolikim idiotima ili što. Visoki etički standardi my ass.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
Siguran sam da je znao ali sam također siguran da nije jedini koji se iskoristio na ovaj način. Kad političari pričaju o moralu to je vrhunac licemjerja.
14 godina
protjeran

I sta sad, pokupio 25 milja, dao ostavku i mos mu staviti soli na rep?! Ovo su jasni pokazatelji da se od kriminala u ovoj drzavi moze odlicno zivjeti. Ovaj smrad je dal ostavku kako bi ekipa iz IDS-a dobila europarlamentarna mjesta (citaj placu 8 soma ojra), a kasnije ce mu to ta ista ekipa nadoknaditi jos ponekom malverzacijom salicnom ovoj. To sve treba po kratkom postupku i to javno na trgovima ko u dobra stara vremena.

daniel
17 godina
neaktivan

Zakone pišu i izglašavaju političari. Bili bi budale da puste da narod odlučuje i da ih stjera na prosječki štap jer kako bi onda brali i po tri plaće (saborski zastupnik+neki župan, gradonačelnik whatever+predavač magle na fakultetu). Hebeš one koji nemaju niti jednu plaću. Mi smo ovce (ne zovu popovi narod badave svojim ovčicama) i to je istina.

I neće se ništa promijeniti jer šaka tih debeloguzih, poluinteligentnih sveždera ima moć o kojoj mi možemo samo sanjati (na kraju krajeva sami smo ih izabrali jer smo popušili predizborno prodavanje magle). Više će ljudi izaći na gej paradu nego prosvjedovat i pobrinut se za svoje preživljavanje.

Ja glasam da nam se uvali još poreza, nameta i sličnih davanja pa da vidim tu granicu pucanja po šavovima (ne od debljine).

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina
mario.L_hr kaže...

-formalno insititucije. Ljudi (lokalni šerifi-političari, sklonjeni iza institucije). Uz kumstva, nepotizam, mito i ostale interesne doskočice, praktički nema šanse da je nešto doneseno na pošten način bez 'prsta u pekmezu'. Postoji izreka, ''ako nikako drugačije, onda pošteno'', primjenjiva je u ovom slučaju.

mario.L_hr kaže...
.. Kad političari pričaju o moralu to je vrhunac licemjerja.

= Kurve o poštenju.

Interesantno, medikret, Jurčić, točno prošli tjedan navodi objašnjenje Liničevskog kretenizma, pa ako i Ljubo Jurčić to zna, tko ne zna? Ako svi znamo za Ostojićeve prste u medu zemljištu, mada on izgleda ne zna, odnosno možda je to novac njegove šogorice i supruge, čudo od deteta također ne zna, Jaca ništa nije znala, Čo (istina on je prespavao) ne zna... nitko ništa ne zna. .. dok naš brod tone,  na jarbolima stojimo mi, i pjevamo pionirske pjesmuljke, čekamo bijeli dim s grilla vatikanskog McPape, ulaz u EU (koji smo platili nečijim novcem i tko zna čime još) naravno i izbori uz 'demokracija košta' možda treba prevesti = demokracija ima cijenu?

-.. no da bit će bolje. Možda ako SJ.Korea nastavi po planu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 0:58 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
 Ako svi znamo za Ostojićeve preste u medu zemljištu, mada on izgleda ne zna, odnosno možda je to novac njegove šogorice i supruge,

Kao novac nije njegov, već suprugin, ali čak i da zakonski prekinu svaki odnos tj. brak, on ima pravo na pola zarađene svote tijekom braka, osim ako predbračni ne kazuje suprotno.

Ovdje se vidjela razlika između SDP-a i HDZ-a.

Ostojić je ljubazno dobio vrijeme da obrazloži svoju poziciju dok bi HDZ-ovac bio osuđen i prije iznošenja svih informacija.

Dok još možemo povjerovati, a možda i zbilja dokazati da Ostojić nije ima utjecaja na prenamjenu svrhe zemljišta, HDZ-ovcu bi odmah skrojili neoborivu priču da je to njegova zakulisna muljaža.

Nije da branim nečiju poziciju, HDZ-ovci su službeno i bez ikakvih ustupaka zaslužili da ih se do zatvaranja stranke osuđuje i zaključuje bez svih dokaza.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan

Netreba se sa time previše zamarati.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
wyks kaže...

Ovdje se vidjela razlika između SDP-a i HDZ-a.

Ostojić je ljubazno dobio vrijeme da obrazloži svoju poziciju dok bi HDZ-ovac bio osuđen i prije iznošenja svih informacija.

Koji je to točno HDZovac izletio iz vlade jer je napravio pronevjeru ili neku drugu malverzaciju?

Koliko se sijećam tipičan odgovor HDZa na to kada bi itko ukazao na kršenje zakona bilo kojeg njihovog člana bi bio - "Pustimo da institucije pravne države rade svoj posao"

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Ne govorim o posljedicama tih radnji, već o percepciji javnosti i medija, barem na početku afera.

Sada kad razmislim, ne postoji niti jedan viši HDZ-ov dužnosnik bez afere iz sebe, bilo to laganje, ili krađa, pronevjera i veleizdaja.

Osobno, a i koliko čujem od javnosti koju susrećem, prva pomisao na spomen HDZ-ovca i optužbi jest da je on očito kriv, zbog toliko njegovih stranačkih kolega koji zbilja i jesu dokazano krivi.

Ovdje je bio malo drugačiji razvoj događaja, jer se hajka stvorila tek nakon Ostojićevih floskulantskih i politikanskih izjava, u stilu ja nisam dotaknuo novac rukom pa nije moj.

Ali kako Ivan kaže na kraju nije pretjerano bitno, bar ne trentno, ali biti će bitna ta percepcija javnosti na slijedećim izborima.

Jer ako glasač, nadajmo se, kod čitanja imena kandidata HDZ-a prvo pomisli na milijarde pronevjerenog novca, vjerojatno neće zaokružiti tu listu.

Problem je što alternativa nije dovoljno snažna da mogu mirno spavati nakon izbora.

18 godina
neaktivan

U svakoj naprednoj stranci, osoba koja je direktno ili indirektno, uz opravdane razloge osumnjičena za neko kazneno djelo, daje ostavku. Kad su HDZ-ovci u pitanju, oni podnose ostavke jedino ako ih se linčuje i izbacuje, ako su pravomoćno kazneno osuđeni ili ako su u lijesu. Ostojić je imao dovoljno integriteta da istupi s mjesta ministra, što doduše ništa ne govori o SDP-u budući da je SDP samo prihvatio ostavku, ali govori o čovjeku iz njegovih redova.

Svaka politička stranka ima svoj imidž i stvar je po mom mišljenju jednostavna - ako ćeš u stranci držati ljude koji se sumnjiče za nešto, ako će stranka postavljati sumnjive individue na čela državnih firmi i ako će stranka surađivati sa sumnjivim individuama, onda je logično da će stranka imati određen imidž.

Shun the non-believer
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 19:59 (i_rambo_plache).
17 godina
- svašta:

- Nije podnio, nego su ga 'uvjerili' nakon višednevnog blamiranja. Naravno, iz zdravstvenih razloga. (btw, nitko nije dobrovoljno otišao iz fotelje, uvrtanje ruke je smao jedna od metoda koju naravno PRovci ne prenose narodnim masama. Samo se pusti oblak bijelog dima uz povike imamo Papu Vladu.).

- SDP? IDS. Ostojić je disperzirano prezime u raznim strukrutama vlasti pa dolazi do miješanja.

- trenutna vlast je samo manje loša od prethodne i to im je dovoljno da plutaju u moru fekalija. Osnove fizike... dok se ne pojavi nešto trećeg (lakšeg). Trenutno kao su birači brodolomci na sred pacifika.. ništa na vidiku.
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Ostojić je imao dovoljno integriteta  ali govori o čovjeku iz njegovih redova.

Bi li ti zaposlio osobu koja nije podnijela sve propisane račune i kartice, koja nije ispunila sve uvjete oko izbjegavanja sukoba interesa te potom laže o tome?

Bi li ti dao otkaz osobi koja je učinila istu stvar kao osoba koja je sama dala otkaz?

Bi li ti nakon svega navedenog bio "ponosan na sebe i suradnike jer je to jedino lošešto ste uradili"?

Osoba s integritetom to nikada ne bi napravila niti bi se našla u situaciji da na poziciji odgovornoj 4 milijuna građana zapošljava osobu koja nema integriteta.

Ja kad sam mami slagao da sam malog susjeda prevario pri kupnji autića, bio sam ponosan na svoj integritet jer sam prihvatio kaznu.

Ima li Čobanković integritet jer se skrušeno kaje?

Koliko je integriteta dovoljno integriteta. Ako slažem malu laž je li to dovoljno? A dvije male laži? A tri male laži i odslužim dobrotvorni rad? A 4 male laži, jedan sukob interesa, zloupotreba položaja i ostvaka?

Hoćemo li zauvijek davati prolazne ocjene jednoj vlasti samo zato jer je prošla bila gora?

Hoćemo li zauvijek hvaliti ostavku na sva usta, a zaboraviti sve beneficije i odgovornosti koja je ta nesposobna (bar po neispunjavanju propisanih uvjeta) osoba imala na položaju.

Jer tako mogu pojesti govno ujutro, pa ako pojedem žlundre navečer, super jer u usporebi s govnom ujutro žlundre su bile bolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice