Ovo je totalna glupost.
Prvo, u US imas potpuno pravo na homeschooling, tj. obrazovati djecu u svojem domu umjesto slati ih u skolu.
Drugo, i u europi imas "malu skolu" i predskolske razrede, a bogme i obican vrtic se bavi kakvim-takvim obrazovanjem, od citanja prica pa do igranja didaktickim igrackama.
Trece i najbitnije, pamet ili glupost ne dolaze iz kolicine skolovanja (bilo to puno ili malo), vec iz sposobnosti da kriticki razmisljas, a to ti niti jedna skola danas nece dati, vec je na roditeljima da ti to usade.
Da, ali zaboravljaš da nitko za to nema vremena, niti si može priuštiti takvo što. Osim toga, ljudi stvarno misle da im se djeca tamo prosvjećuju i nemaju problema sa "posuđivanjem" svoje djece državi na toliko puno vremena.
Opet, nitko ne šalje djecu u vrtiće zato što im smetaju doma, nego nemaju vremna za njih, to je začarani krug.
Kažeš na roditeljima je da to usade, nažalost, situacija je takva, ako roditelji nisu na poslu, onda lutaju po šoping centrima ili gledaju TV, našao sam podatak da prosjećan Amerikanac gleda TV 34 sati tjedno. Na kraju ispade da im djecu odgajaju prvo TV, a zatim države škole.
Djelomično si u pravu, škola nije sve i ne treba se na nju oslanjati, ali kojeg vraga svaki dan sjedimo tamo 7 sati (ja sam još uvijek srednjoškolac), onda bi još trebali potrošit još koji doma?!
I onda na kraju ispadne ovo...