Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.469.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

Ovo je totalna glupost.

Prvo, u US imas potpuno pravo na homeschooling, tj. obrazovati djecu u svojem domu umjesto slati ih u skolu.

Drugo, i u europi imas "malu skolu" i predskolske razrede, a bogme i obican vrtic se bavi kakvim-takvim obrazovanjem, od citanja prica pa do igranja didaktickim igrackama.

Trece i najbitnije, pamet ili glupost ne dolaze iz kolicine skolovanja (bilo to puno ili malo), vec iz sposobnosti da kriticki razmisljas, a to ti niti jedna skola danas nece dati, vec je na roditeljima da ti to usade.

Da, ali zaboravljaš da nitko za to nema vremena, niti si može priuštiti takvo što. Osim toga, ljudi stvarno misle da im se djeca tamo prosvjećuju i nemaju problema sa "posuđivanjem" svoje djece državi na toliko puno vremena.

Opet, nitko ne šalje djecu u vrtiće zato što im smetaju doma, nego nemaju vremna za njih, to je začarani krug.

Kažeš na roditeljima je da to usade, nažalost, situacija je takva, ako roditelji nisu na poslu, onda lutaju po šoping centrima ili gledaju TV, našao sam podatak da prosjećan Amerikanac gleda TV 34 sati tjedno. Na kraju ispade da im djecu odgajaju prvo TV, a zatim države škole.

Djelomično si u pravu, škola nije sve i ne treba se na nju oslanjati, ali kojeg vraga svaki dan sjedimo tamo 7 sati (ja sam još uvijek srednjoškolac), onda bi još trebali potrošit još koji doma?!

I onda na kraju ispadne ovo... 

16 godina
Deus ex machina kaže...

Na momenat sam pomislio da uzgajaš travu

www.twitch.tv/mushroomd
13 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...

Trava je opasna droga.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 21:33 (Space Buddha).
16 godina
Space Buddha kaže...

Ako smanjivanje IQ-a i zaglupljivanje smatraš opasnim onda uredu.

www.twitch.tv/mushroomd
17 godina
odjavljen
bed kaže...

Kao i u slučaju kada je zakonom, a od strane države, ograničena maksimalna kamata. Od danas je kamata lihvarska, a do jučer je bila ok. Pa šta sve država ima pravo..

Vidiš, ima pravo. Ne samo da ima pravo, već joj je to osnovna zadaća, stvoriti što povoljnije uvjete za svoje građane. Pa i reći bankama što i kako da rade. Ako treba, zakon donijeti/promijeniti. Eh, možemo mi sad pričati je li ta konkretna odluka dobra ili nije, ali tvoj pristup je oprosti, hajde neću biti grub i reći infantilan, ali recimo naivan..

"Povoljni uvjeti za građane"? Koliko si naivan, valjda misliš da je cilj zaštita građana od njih samih i kamata na minus? 

{#}

:)
13 godina
protjeran

To je bio sarkazam, iskreno smaram da je stvar u stilu života koji dolazi sa pušenjem trave. :)

Manje je opasna od alkohola čije le konzumiranje dozvoljeno, a kod nas je takav mentalitet da se pomalo i potiče napijanje.

18 godina

Nekima smeta što ja govorim!

Ako je mislila na sadržaj, pa kako će nam smetati kad ne razumijemo što je rekla.

Ako je mislila  da nama smeta ona, pa opet nije daleko od istine.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina

Sad sam tek pogledao video... bolje da nisam, to je sve što ću reći na ovu blamažu. Dobro je sizgoreo rekao, sramota te dok ovo gledaš.

I još prodaje priču da uči engleski od malena {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 22:29 (pr0n_addict).
14 godina
wyks kaže...

Nekima smeta što ja govorim!

Ako je mislila na sadržaj, pa kako će nam smetati kad ne razumijemo što je rekla.

Ako je mislila  da nama smeta ona, pa opet nije daleko od istine.

Jbg sad, kaže da od malena uči engleski :D

Pa očigledno ne zna engleski (ili je ovo najčudnija trema koju sam ikad vidio), koga briga od kada ga ''uči'' - ne kužim što joj ovo treba, ne zna i nek nauči. Vrijeme je da se standardizira to znanje faking engleskog u visokoj politici (ne mogu vjerovati da to uopće govorim). Valjda nitko nije provjerio zna li ona taj angleški prije no što je otišla u Europarlament - iako mi je i to za valjat se od smijeha, ne želim vjerovati da su provjeravali njen engleski i zaključili da može proć :D. Baš bih volio da se u saboru provede neki test osnova engleskog i poznavanja rada na računalu - bitno da skoro svaki posao od 3 tisuće kuna zahtijeva navedeno, al brate u saboru i vladi, za pet puta više, možeš biti kompletni tudum! how yes no!

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina

Ja obično ne gledam videe čim vidim da su se naši blamiraju u javnosti. Strašno koga mi šaljemo da nas predstavlja. Ali dobro, s obzirom na izgled, mogla bi nas predstavljati na neki malo manje časan način.

steam:hcplankton. sc2-Plankton(967)
17 godina
pr0n_addict kaže...

Sad sam tek pogledao video... bolje da nisam, to je sve što ću reći na ovu blamažu. Dobro je sizgoreo rekao, sramota te dok ovo gledaš.

I još prodaje priču da uči engleski od malena {#}

- Zajedno u rezred s Jacom odlikašcom, koja tečno govori mađarski.. dej bifor yesterdaj.

- rekao bi da je čak Karabatićka s latinskim bolja, bar na jeziku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Space Buddha kaže...

Trava da smanjuje IQ? Di si to cuo? {#}

- Psiho246
18 godina
Psiho246 kaže...

Trava da smanjuje IQ? Di si to cuo? {#}

Izgleda da ima nešto u tome čim su provedene studije koji potvrđuju utjecaj na adolescentski mozak.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
ihush kaže...
Tonči kaže...

Mislim da s tim prizivanjem petljanja države niste ni svjesni težine onoga što slijedi nakon toga i što je pravi uzrok, ali nema smisla da o tome raspravljamo jer je neizbježno.

-slažem se (s nekoliko postova u vezi sLinićevih kamatnjaka).

-država može propisivati uvijete kao zateznu kamatu, ali ne ograničavati uvjete između dviju strana. Bit će kao 'kupujmo hrvaško..'. To nema veze s bankarskim garancijama, depozitima za osiguranje.

Pa država se uvijek petlja u sve. Kad ostaviš "tržištu" da se regulira, pogotovu u ovako malim i divljim zemljama, nije to baš pametno. Čak nam je i američki ambasador na odlasku savjetovao da se ne pretjeruje s furkom na liberalizam:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/204337/Presiromasni-ste-za-politiku-potpuno-slobodnog-trzista.html

This space for rent!
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

Jbg sad, kaže da od malena uči engleski :D

Pa očigledno ne zna engleski (ili je ovo najčudnija trema koju sam ikad vidio), koga briga od kada ga ''uči'' - ne kužim što joj ovo treba, ne zna i nek nauči. Vrijeme je da se standardizira to znanje faking engleskog u visokoj politici (ne mogu vjerovati da to uopće govorim). Valjda nitko nije provjerio zna li ona taj angleški prije no što je otišla u Europarlament - iako mi je i to za valjat se od smijeha, ne želim vjerovati da su provjeravali njen engleski i zaključili da može proć :D. Baš bih volio da se u saboru provede neki test osnova engleskog i poznavanja rada na računalu - bitno da skoro svaki posao od 3 tisuće kuna zahtijeva navedeno, al brate u saboru i vladi, za pet puta više, možeš biti kompletni tudum! how yes no!

Ja ne razumijem zar je potrebno poznavanje engleskog u Europarlamentu?

Kao, jednoj trećini građana EU je engleski materinji jezik? Ili je u EU, trenutno, 24 službena jezika?

OK, blamiranje s (ne)poznavanjem engleskog jezika je za osudu, al' samo nepoznavanje istog nije.

16 godina
markonio kaže...

OK, blamiranje s (ne)poznavanjem engleskog jezika je za osudu, al' samo nepoznavanje istog nije.

Hoćeš razlog zašto je nepoznavanje engleskog jezika danas blamiranje?

1. Najlakši je jezik za naučiti

2. Prijeko je potreban za skoro sve

Samim time ako ne znaš engleski pokazuješ koliko si lijena osoba. Lično mogu komunicirati na 2 strana jezika i nastojim naučiti još. Najrađe bih da sam profesor stranog jezika u srednjim školama. Ne znaš engleski kao što bi trebao znati u 4. razredu srednje; nema problema, oborit ću te na popravni.

www.twitch.tv/mushroomd
18 godina
moderator
markonio kaže...

Kako to Srbi reše:

Ma pričaj bre srpski, da te ceo svet razume.

18 godina

I opet mi nisu jasni sindikati i njihovo zuganje zbog smanjenja place.

Kao, oni su se solidarizirali sa privatnim sektorom tako da su se odrekli DODATAKA, BOZICNICA I REGRESA. Jesu li oni svjesni da njih taj privatni sektor hrani, a da oni imaju vece place od tog privatnog sektora. Shvacam da nije lako kad ti se smanji placa, ali mislim da oni ne shvacaju kakvo je stanje u drzavi.

Kad vidim onog seronju Ribića najradije bih mu zalipio dvije preko glave da dodje malo sebi.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Smanjenje plaća? 3% od bruta? 3% je samo spin i ništa drugo. Efekt za mase.

16 godina
neaktivan

Kvocaju jer se prvenstveno boje za svoju fotelju (koja nije loše plaćena btw.), odnosno posljedice koje će ovakva prođa i odluke Vlade ostaviti na njihov položaj. S tim u vezi, mislim da općenito sindikata u Hrvatskoj na broj radnika ima previše, da su loše organizirani, organizirani i vođeni.

U situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi iz brda razloga, svaki drugi dan bi na trgu trebalo biti 100.000 ljudi. Ne vidim da su u stanju bar pokrenuti svijest o promjenama i radničkim pravima, a kamoli svijest provesti u djelo.

Štoviše, po meni se bave posve pogrešnim stvarima, i vrhunac njihovog djelokruga su kvocanja i pregovori s Vladom. J*beš to, imho. To je svršen čin, gotova stvar. Gdje je sve ostalo?

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
Tonči kaže...

Nisam siguran, ipak je to poprilična količina love.

Iako, volio bih vidjeti detaljnu kalkulaciju. {#}

18 godina
neaktivan
markonio kaže...

U tom slučaju uzmeš prevoditelja i pričaš hrvatski.

Žena se lovila za lice, prčkala po faci, gledala u stol gotovo cijelo vrijeme. Prikazala je sebe, a samim time i Hrvatsku, potpuno neozbiljnom.

Mnogi su jučer rekli da se svi koji na ovakvo nešto reagiraju bave nevažnim stvarima, međutim mene je zbilja sram da netko bez elementarnog poznavanja engleskog (u govoru) krene u avanturu pričanja pred parlamentom.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 9:53 (Danny_HR).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kao, oni su se solidarizirali sa privatnim sektorom tako da su se odrekli DODATAKA, BOZICNICA I REGRESA. Jesu li oni svjesni da njih taj privatni sektor hrani, a da oni imaju vece place od tog privatnog sektora. Shvacam da nije lako kad ti se smanji placa, ali mislim da oni ne shvacaju kakvo je stanje u drzavi.

Sudiš javni sektor gotovo isključivo po onima na višim pozicijama. Da, nekom s 4.500 kn u javnom sektoru je svako smanjenje plaće loše, isto kao i nama u privatnom.

Ta konstantna spika o tome da su svi ljudi u javnom sektoru preplaćeni je isprana do bola, a to možeš znati samo ako imaš nekoga tko radi u javnom sektoru na "običnoj" poziciji.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

800mil. kn - 1mlrd. po prvim kalkulacijama godišnje, šta ti je to? Osobno bi pristao i na 10%, kad smo kod toga, ali da oni iznad 10 000kn odvoje 20%, oni iznad 15 000 30% itd. Bruto, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 10:01 (thedream).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sudiš javni sektor gotovo isključivo po onima na višim pozicijama. Da, nekom s 4.500 kn u javnom sektoru je svako smanjenje plaće loše, isto kao i nama u privatnom.

Ta konstantna spika o tome da su svi ljudi u javnom sektoru preplaćeni je isprana do bola, a to možeš znati samo ako imaš nekoga tko radi u javnom sektoru na "običnoj" poziciji.

Točno to. Mislim da bi mnogi moji poznanici izmolili krunicu da dobijem otkaz, crknem ili da mi srežu 30% plaću, koju opet - baj d vej - imaju veću od mene, sa istim stažem i čak nižim stupnjem obrazovanja.

No naravno, ja ne radim ništa, a oni umiru, na WhatsApp-u vjerojatno.

17 godina
odjavljen
thedream kaže...
Tonči kaže...

800mil. kn - 1mlrd. po prvim kalkulacijama, šta ti je to? Osobno bi pristao i na 10%, kad smo kod toga, ali da oni iznad 10 000kn odvoje 20%, oni iznad 15 000 30% itd. Bruto, naravno.

Tri posto je tri posto. Vrlo jadan iznos i nebitan. Same brojke zvuče kao mnogo, ali.... Treba srezati ove manijake koji sebi u državnim firmama isplaćuju 30, 40, 60, 80 i 108 tisuća neto plaće u vremenima kad im te plaće osigurava sektor koji ima medijan od najviše 4 tisuće (a možda i manje). Svakako treba uvesti plaće koje se financiraju iz proračuna kao postotke onih iz privatnog sektora. Dakle, da svima u državi bude vrlo važno kako će urediti uvjete privatnom sektoru od kojeg žive. Ovako se sve svodi na cijeđenje privatnika do krajnjih granica, a za manjak se uzimaju nenormalni krediti, jer se država ponaša kao pijani milijarder.

18 godina
thedream kaže...

Točno to. Mislim da bi mnogi moji poznanici izmolili krunicu da dobijem otkaz, crknem ili da mi srežu 30% plaću, koju opet - baj d vej - imaju veću od mene, sa istim stažem i čak nižim stupnjem obrazovanja.

No naravno, ja ne radim ništa, a oni umiru, na WhatsApp-u vjerojatno.

Nakon 20+ godina rada s državnom upravom i javnim službama ja znam da bi u 90% njih odmah mogli otpustiti 50% ljudi - i dalje normalno nastaviti s radom.

Sam stupanj obrazovanja je nebitan već znanje i potreba na radnom mjestu.

A sad, koliko tko radi... Dalo bi se o tome otvoriti cijela nova tema.

18 godina
Tonči kaže...

Tri posto je tri posto. Vrlo jadan iznos i nebitan. Same brojke zvuče kao mnogo, ali.... Treba srezati ove manijake koji sebi u državnim firmama isplaćuju 30, 40, 60, 80 i 108 tisuća neto plaće u vremenima kad im te plaće osigurava sektor koji ima medijan od najviše 4 tisuće (a možda i manje). Svakako treba uvesti plaće koje se financiraju iz proračuna kao postotke onih iz privatnog sektora. Dakle, da svima u državi bude vrlo važno kako će urediti uvjete privatnom sektoru od kojeg žive. Ovako se sve svodi na cijeđenje privatnika do krajnjih granica, a za manjak se uzimaju nenormalni krediti, jer se država ponaša kao pijani milijarder.

U kojim sve to državnim firmama isplaćuju toliku plaću?

S druge strane, to su normalne plaće u privatnim firmama gdje se traže rezultati. Ako misliš da će itko rukovoditi HEP-om ili sličnom firmom za 10k - neće.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ima ih još koji se ponašaju kao pijani milijarderi - šutim. A ove primjere što je Iggy pitao, i mene zanima? Tko su ti manijaci, imaš nešto konkretno jer znam najveću plaću iz prve ruke ( - šutim ), i osjetno je niža od tvoje minimalne navedene, neto.

Old Iggy kaže...

Nakon 20+ godina rada s državnom upravom i javnim službama ja znam da bi u 90% njih odmah mogli otpustiti 50% ljudi - i dalje normalno nastaviti s radom.

Sam stupanj obrazovanja je nebitan već znanje i potreba na radnom mjestu.

A sad, koliko tko radi... Dalo bi se o tome otvoriti cijela nova tema.

Ne slažem se, navedi mi konkretan primjer. Ne vidim da je nas konkretno 500 u firmi, a sa 50 u odnosu na cirka 100 trenutno zaposlenih uvjeravam te da ne bi opstali dugo. S druge strane, ZET...šutim.

17 godina
odjavljen

Neka ne rukovodi. Fino onda prodati HEP privatniku koji će rukovoditi. Ah, tržište svima ili nikome. Mislim da svima u državi mora biti jasno zašto ljudi posluju s off-shore firmama, zašto zapošljavaju na crno, zašto izbjegavaju poreze.... zato što je to jedini način da se preživi bez izvoza i to vrlo uspješnog.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice