Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.140.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...
Drago kaže...

A nisam pametan, samo znam da su ovu državu pokrali i obezvrijedili prvenstveno političari u sprezi sa "kontroverznim poduzetnicima", a da ove križić-kružić babe i neefikasni javni sektor što se nekakvog restrukturiranja i efikasnosti radne snage tiče - riješiš vrlo lagano što ukidanjem monopola, dakle otvaranjem tržišta, što otkazima odnosno otpremninama, mirovinama itd. - sigurno dugoročno manja šteta od toga da ne rade ništa a na grbači su svima skupa.

Također i dovođenjem menadžmenta nekakvim javno-privatnim oblikom, nekom politički neovisnom i isključivo stručnom kombinacijom, možda i stranci da sudjeluju, inozemni stručnjaci zašto ne?, dakle jedan operativni, task-force menadžment, koji na kraju krajeva neka će i polagati račune Branku Grčiću i Slavku Liniću kao i Vrdoljaku, naravno - ali će biti politički što kažem interesno neovisan, jer će biti plaćen po rezultatu, i to masno plaćen.

Nije baš tako jednostavno.

Ozbiljan task force ne možeš složiti - ne možeš ga platiti. Država jednostavno nema instrumente za to. ne može ni otpustiti nekoga, a da ne govorim o zapošljavanju skupih ljudi.

18 godina
thedream kaže...
S druge strane, egzistencija je donekle osigurana ugovorom na neodređeno vrijeme, no pošto isti postoji i u privatnom sektoru (naravno, u znatno manjoj mjeri poslovanjem omogućen i zaštićen), i nije neka javna ekskluziva, kao ni božićnica, regres, broj dana godišnjeg odmora i slično.

Što sam htio reći, mislim da je za stanje u javnom sektoru u Hrvatskoj isključivi krivac loš, nesposoban i korumpiran menadžment na vrhu, jer traženje krivca u Hearts/Solitaire djelatnicima, kako ih ja volim zvati, je popularan, ali pogrešan trag.

Puno razloga za opravdan bijes u svakom slučaju.

Puno razloga za bijes ima, ali ima i opravdanih kritika države.

Logika "zaposlenja na neodređeno" je davno zastarjela, u privatnom biznisu ne znači ništa (jer možeš dobiti otkaz) kao i što se u potpunosti takav posao razlikuje od onog u državi. u državi otkaz praktički ne možeš dobiti - što god radio i kakve god probleme stvorio (osim ako stvarno gadno ne zaj****, što se u zadnjih na godina dogodilo - koliko puta?).

S druge strane, dovoljno ti je da netko u nekom uredu ne radi svoj posao kako spada (ili ode na GO bez zamjene, čuva dokument u ladici mjesecima) i time napravi milijunske štete - za koje mu nitko ne može ništa. O SFRJ (sedam filozofira radi jedan) načinu rada da ne pričam.

17 godina
thedream kaže...

Što sam htio reći, mislim da je za stanje u javnom sektoru u Hrvatskoj isključivi krivac loš, nesposoban i korumpiran menadžment na vrhu, jer traženje krivca u Hearts/Solitaire djelatnicima, kako ih ja volim zvati, je popularan, ali pogrešan trag.

Kad bih mjerio krivicu, uzeo bih u obzir razog zašto netko radi krivicu, kao i broj krivljenika.

Bliže mi je razumu da netko čini zlo ako je nagrada veća i prije bih posumnjao u njega. Mene zabrinjava trend da ljudi koji nemaju apsolutno nikakve koristi odlučuju ne činiti ono za što su plaćeni. Jer rupu koju načini loš menager može popuniti menager koji je voljan raditi i nema previše veze sa kompanijom u povijesti. Rupe koje čine 576 nesposbnih i bezvoljnih radnika teže je popuniti.

Lako je shvatiti da netko po uzoru na bivšeg managera nastavi sebi trpati u džep, jer je zbog višeg položaj i moguća zarada viša. No da se za tim nesavjesnim poslovanjem polakomi cijela kompanija govori o mentaliteu društva. Što s ljudima koji su već na portirnici odlučili varati, krasti i muljati? Pa ti bi do managerske pozicije prevarili i samog vraga.

Po meni su za društvo opasniji ljudi koji ne urgiraju za promjenom lošeg vodstva već se prilagode iako za to nemaju ama baš nikakvu korist osim ćeškanja muda. Ti ljudi će možda naslijediti sadašnje rukovodstvo i sa stopostotnom sigurnošću mogu utvrditi da će još više varati.

Ako je cijela kompanija poštena, manager će teško prikriti bilo kakve malverzacije. Ako čistačica krade papir, kadrovska čita novine, tehnička podrška upisuje prekovremene, blagajnica krade lipu na obračunu plaće, a direktor ljubavnici kompanijinom karticom kupuje bademantil, zašto manager ne bi za posao unajmio umjesto Armatech Corpa, tvrtku Šesto Čulo d.o.o. svog rodijaka iz Imotskog i oprao državni poticaj?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan

Iz tvoja dva posta pretpostavio bi da je osnovni problem onda loše napisan zakon o radu i nefleksibilno tržište rada. Ne znam koliko sam ti ja dobar sugovornik pošto sve ozbiljnije preispitujem takve stavove.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
Svježe sa fejzbuka...

Hamed Bangoura kaže:

Smijali su se neki kad sam prije presude generalima u Hagu rekao da će biti oslobođeni, smijali su se kad sam dan ranije predvidio da će Ivo Sandader dobiti 10 godina zatvora nepravomocno, na kraju mi je ostalo
da skinem osmijeh s lica onih koji sumnjaju u našu metodu scenario planniga prema GOH modelu. Zao mi je sto cu im skinuti taj posljednji smijesak s lica, ali sam sretan sto ce se vratiti siroki osmijeh na lica građana. Jedino za sto ne mogu garantirati je ponašanje taština o kojima sam pričao u jučerašnjem postu, ali o tim taštinama će ionako poslije razgovarati s narodom. GOTOVA JE PREZENTACIJA.........., još samo 20 dana rada na prvih 5 godina scenario planninga, ali i to ide prema planu zahvaljujući 30 osoba koji u tišini svaki drugi dan, nakon svojih dnevnih obaveza, volonterski rade po 4 sata dnevno na načelima uvažavanja
raznolikosti, stručnosti, pravednosti i prije svega DOBROJ VOLJI da pokrenu Hrvatsku na matematički i logički dokazanoj metodi. Hvala...dragi i pošteni ljudi.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
18 godina
thedream kaže...

Iz tvoja dva posta pretpostavio bi da je osnovni problem onda loše napisan zakon o radu i nefleksibilno tržište rada. Ne znam koliko sam ti ja dobar sugovornik pošto sve ozbiljnije preispitujem takve stavove.

Problem i je u tome što se od svih očekuju promjene - osim od države.

A sve negativno na državnoj financijskoj strani pokušava se riješiti povećanjem prihoda nastalim nametima, a ne smanjenjem troškova ili povećanjem prihoda nastalim većom produktivnošću. Ovako se neće moći daleko.

15 godina
neaktivan
wyks kaže...
Bliže mi je razumu da netko čini zlo ako je nagrada veća i prije bih posumnjao u njega. Mene zabrinjava trend da ljudi koji nemaju apsolutno nikakve koristi odlučuju ne činiti ono za što su plaćeni. Jer rupu koju načini loš menager može popuniti menager koji je voljan raditi i nema

Ja bi rekao da si većinom u pravu, štoviše - da jedni bez drugih ne mogu. Direktor, rukovoditelj, šef itd. ničega ne možeš biti (valjda, u Hrvatskoj je sve moguće) stoga su mu radnici potrebni, koji se pak u takvim situacijama kakvu si opisao povedu inertnošću i bezizlaznom, promašenom situacijom samog radnog okruženja - i odluče razmišljati točno kako si opisao, ako se tako diša/e ponaša, fuck it - ja ću još gore (često).

Sretan je što je zaposlen čak i uz minimalan trud, dok je direktor sretan - da ima biti čega direktor, opet uz minimalan trud. Mentalitet je ozbiljan argument, slažem se.

Ova igra brojeva koju si spomenuo je veoma relativna, i pobiti će ju jedan štetan ugovor sklopljen od strane 1%-tnog menadžmenta, 576 bezvoljnih i nesposobnih radnika činiti će se kao kiki-riki. Hrvatska realnost, toga si se bar naslušao u medijima, malverzacija i štetnih ugovora, što je onda ovo sve što si nabrojao? Nestašluk.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ma to je točno, bez daljnjega, samo meni nije najjasnije da li javni sektor za rješenje ovakve situacije treba poprimiti karakteristike privatnog, što je popularno razmišljanje, ili pak privatni sektor treba primjerice radničku zaštitu, sindikate itd. javnog sektora?

Moram reći da je slom odnosno slabljenje sindikata primjerice u SAD-u od 20% zaštićenih nazovimo ih radnika 1980.-te godine pao na 11-12% 2010.-te, što je značajno doprinijelo dohodovnoj nejednakosti i političkom vakuumu čak.

Ne mogu na to odgovoriti, a trudim se, proučavam. Lupam glavom od zid na tom pitanju. Nisam siguran što donosi liberalizacija i fleksibilnije tržište rada, to praktički - ako dozvoliš, znači da će mnoge poslove, dolaskom jeftinije a educirane radne snage iz drugih zemalja, izgubiti domaći čovjek, da ga tako nazovem, neovisno iz kojeg sektora dolazio. Ne idem na zaključak da se ja bojim za svoj posao, samo se budala ne boji - time i ja jer se ne doživljavam hehe takvim, ali to je realnost? Hrvatska već sada ne može, što kažeš - otpustiti, a kamoli zaposliti domaći educirani kadar. Što nas to onda pobogu čeka?

Ne znam da li griješim, ali jedan od učinaka globalizacije je upravo sloboda kretanja rada i kapitala, da ne kažem smisao čak. Kad kažeš ovako se neće moći daleko, neće - ali doći ćemo pred zid zvan tržište od 150,200mil. ljudi i što onda? A na razini smo goroj nego da je jučer rat završio, bar što Drago kaže - neki Bog bi tu valjda vidio interes pa bi se obnovili kao poslijeratna Njemačka (iako je to ohoho x-puta uvećana paralela, pa bi doživjeli kakav-takav procvat, da ne kažem rast.

A ovako, kolektivna depresija.

17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
......

EDIT II: Ne znam jesi znao, ali objašnjenja nezaposlenosti su nekad toliko gadljiva i apsurdna od naizgled stručne javnosti, moram to spomenuti na primjeru SAD-a, Krugman u svojoj knjizi navodi primjere Sharron Angle, kandidatkinje (Rep) za Senat, koja smatra da su nezaposleni razmaženi, tj. da biraju život na državnoj pomoći i socijali umjesto da prihvaćaju bilo kakav posao, nadalje pojedinci iz udruženja trgovaca Chicaga, koji su krajem 2011 mahali prosvjednicima kontra nejednakosti sa McDonalds letcima tj. aplikacijama i prijavama za posao (McD je naime 4/2011 najavio zapošljavanje 50.000 ljudi -> javilo im se približno milijun ), mislim znaš šta, a vrh mi je profesor na fakultetu u Chicagu, ekonomist Casey Mulligan, koji je pak nadrobio u New York Timesu nekoliko puta da je pad zaposlenosti nakon izbijanja krize 2008. zapravo odraz nedostatka volje za radom, a ne nedostatkom mogućnosti zaposlenja itd.

....

Samo ovaj dio:

ne bi ulazio u subjektivne procjene i interpretacije nezaposlenosti, jer nit' sam upucen nit' dovoljno pametan.

No _cinjenica_ je da socijalna pomoc, mjesecno, iznosi vise nego paycheck u McD-u ili BurgerKingu ili nekom od ostalih FastFood lanaca. Dakle cak i ako ti se IQ dize i spusta kako dises, nije tesko zakljuciti da ti je bolje predati papire u socijalno jednom mjesecno i dobiti paycheck, nego se znojiti u kuhinji za manje novca.

Takodjer, ogroman broj usluznih poslova (konobarenje, npr.) je placen po posebnim tarifama (odnosno puno manje od minimalca), jer se racuna da zaposlenik 'natuce' svoju placu kroz napojnice. Imam prijateljicu koja radi u Irskom pubu, placa joj je doslovce 300$ mjesecno. Sve sto zaradi, zaradi kroz napojnice (zato je u pitanju to neko 'pravilo' da moras ostaviti napojnicu, koja ide od 12% (ako si nezadovoljan) pa do nekih 18% ako si zadovoljan).

Poanta, ako imas ruzne zube, narkoman si, ili sta god drugo - osim okretanja burgera ne preostaje ti bas neki izbor. A socijala donosi vise para.

Dakle, slazem se s profesorom. Cini se da si ti to shvatio kao da on kritizira radnike da su lijeni (moguce da si i u pravu), no stvarnost je takva da ne treba biti posebno pametan da uvidis da se u biti ne isplati raditi ako si srednja klasa i ako nemas nikakvih posebnih skillova. Zivot ti je smece iovako-ionako.

Dodatak (neobavezan za temu):

Sve ovo cak ni ne dotice cinjenicu da srednja klasa, ako se zagleda u buducnost kroz svoj zivot, moze vidjeti samo rad, rad, rad i na kraju neku bijednu penziju od koje ce jedva jedvice prezivjeti, ako i to. To je dovoljno da covjeka demoralizira samo po sebi, cak i da su mu ponudjeni malo bolji poslovi. Ovako iz osobnog iskustva, imam odlicno placen posao, ali ne treba previse inteligencije niti proucavanja da covjek skuzi da nema apsolutno nikakve isprike za ne biti sam svoj shef. Ako zelis koliko-toliko sigurnosti u buducnost, moras otvoriti svoju firmu, raditi sam za sebe, i sam si ili stavljati novac sastrane, ili napraviti unosan posao, ili oboje.

U suprotnom, niti jedan posao niti mirovinski plan nije dovoljno siguran i slobodno te ocekuje gladovanje u penziji.

Imam 31 godinu i vec imam dojam da gubim utrku s vremenom, jer mi se cini da sam trebao ozbiljno zapoceti nesto svoje 5 godina unatrag... ali jako je tesko osloboditi se tih ideja s kojima covjek odrasta: skoluj se, skoluj se, skoluj se, pa ce doci dobar posao i sve sto ide s time. Hoce k*rac! Lazi sve do jedne, te idiotarije odgajaju praznoglave white-collar robove.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 17:32 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen

Po tome je ova zemlja u dvostrukom đubru- niti smo razvijeni,niti imamo uvjete života kao u Urugvaju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
15 godina
neaktivan

Možda me tvoj edit i čeka, dobar post Deus.

Btw. okretanjem burgera (ne)svjesno si otvorio jednu fenomenalnu temu zvanu diskriminacija, koja je tragična što se SAD-a tiče, ali za koju objektivno smatram - hrvatsko društvo još uvijek nije spremno. Što mi je sinulo i nametnulo se automatski samo od sebe - pa da je kvragu direktor nekog državnog gubitaša u posljednjih 15g. -> žena, srbin ili osoba sa kriminalnim dosjeom, primjerice posjedovanje droga itd. , vrag me odnio da bi uspio nadmašiti čitav niz busam se-o-prsa hrvatina domoljuba, koji su takve gubitke nagomilali.

Da ne spominjem sada privatizaciju ponovo 90-tih, dosadan sam Bogu i vragu s njom. Ludi spin, al baš me podsjetilo - kako je u SAD-u veća šansa da će bijelac sa criminal recordom dobiti posao od crnca, hell - u Hrvatskoj mislim da po tom pitanju nekakve isključivosti ili podobnosti nimalo ne zaostajemo, ovdje samo stojimo obojani političkim, vjerskim, usko interesnim, a ne rasnim konotacijama (primjera samo Bank of America i Wells Fargo su se sudski nagodili čini mi se i platili FED-u višemilijunsku naknadu, radi diskriminacije afroamera i hispanosa).

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 18:20 (thedream).
15 godina

Od ponovnog otvaranja ove teme nisam sudjelovao.

Evo, aktualno mi je bilo na Youtube-u

Ne znam što bih rekao.
Napisao sam dolje ispod komentar, ako se nekome da čitati.
Ali, ovo je blago žalosno.

p.s. nemam nikakvih namjera proizvanja, generaliziranje ili slično!

I da, sorry ako je već bilo. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
14 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Od ponovnog otvaranja ove teme nisam sudjelovao.

Evo, aktualno mi je bilo na Youtube-u

Ne znam što bih rekao.
Napisao sam dolje ispod komentar, ako se nekome da čitati.
Ali, ovo je blago žalosno.

p.s. nemam nikakvih namjera proizvanja, generaliziranje ili slično!

I da, sorry ako je već bilo. 

Nemoj ništa ni pisati, ode ti 360 dnevnica.  Ali eto, to dolazi kao šlag na tortu-razaramo svoju državu na sve moguće načine, pa i time što dopuštamo tako nešto. I to još nije samo dopuštanje,već negiranje da je to loše i zaštita tih osoba.

Ono malo nacionalnog identiteta što je ostalo se briše i pljuje se po njemu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
17 godina
neaktivan

Jesu šta bolji od ovih mjeritelja snijega?

"Napadalo bar 2 metra sinoć..." "Napadalo bar 2 metra sinoć..."
© by Bug, recenzija neke WWII igrice

Shun the non-believer
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Jesu šta bolji od ovih mjeritelja snijega?© by Bug, recenzija neke WWII igrice

Nemoj ti meni ,ipak je ovo mlada Rvatica ,katolkinja!! {#}{#}

(zakaj ju nisu slikali sa zadnje strane) :))

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 19:25 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Apsolutno nisu-mjeritelji snijega sa te slike su u svojoj državi,a ne tuđoj.

15 godina
i_rambo_plache kaže...

NIPOŠTO!

Prezirem i jedne i druge ekstremiste!

Jednako mrzim wannabe Ustaše i wannabe Četnike.
Koji o tome ne znaju koliko je crno pod noktom, ali važno je da su oni cool i da su oni velika dika i ponos bilo jednih, bilo drugih.

Nagledao sam se primjera kada je bilo aktualno ono o oslobađanju naših generala gdje su narodnjački klubovi organizirali "Domovina party", "Ustaški party" itd.
Zašto? Popularizacija.
I evo, bilo pa prošlo.
Nitko ništa više o njima ne piše.
Ti isti koji su dizali 2 prsta, sjekli vene na Thompsonove pjesme, sada su nastavili dalje svojim narodnjački, balkanskim životom.

To je taj naš mentalitet. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Apsolutno nisu-mjeritelji snijega sa te slike su u svojoj državi,a ne tuđoj.

Ne počinji opet: sviđalo se to tebi ili ne ,ali i oni su u svojoj državi. Borovo Selo je još uvijek u Republici Hrvatskoj.

Druga stvar je što se to nekima od njih u filmu ne sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 21:27 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Ne počinji opet: sviđalo se to tebi ili ne ,ali i oni su u svojoj državi. Borovo Selo je još uvijek u Republici Hrvatskoj.

Druga stvar je što se to nekima u filmu ne sviđa.

Ovo nije njihova država. Ako su Srbi,neka idu u Srbiju.  Ista stvar vrijedi za svakoga-ne pripadaš ovoj dravi,nisi dio ovog naroda? Znaš gdje ti je granica,ukidamo ti državljanstvo.

Tako bi trebalo napraviti za sve.

15 godina
neaktivan

Jedino bi im trebalo dati koju tabletu za glazbeni ukus, Baja Mali Knindža i mega-hit Vrati se Vojvodo mi nekako nisu slika i prilika inteligencije, s koje god strane i od koga god dolazili. Pogotovo uzevši u obzir tko je famozni vojvoda bio, ako aludiraju na Šešelja.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Nismo u Gloriji da "server" izaziva strahopoštovanje. 6 ventilatora je za osobnu upotrebu, prestanite pisati čiste gluposti. Što ako mu treba..

Od Pranje sam i očekivao da lupeta, ali da ćeš ti tako gluparati..

Elem dječice, sve, ponavljam sve što ulazi preko granice RH po defaultu podliježe carini i carinskom nadzoru. U određenim sitacijama zakon i zakonski propisi određuju mogućnost oslobođenja plaćanja carine za fizičke osobe. Zakon propisuje što, kada, kako i na što se može ostvariti oslobođenje od carinskih davanja. Jasnije kako stvari funkcioniraju?

A zakon kaže da vrijednost pošiljke ne smije biti veća od 300 kn za ostvarivanje prava oslobođenja carine i lagano si s strahopoštovanjem obriši guzu. Pojedini artikli s dopuštenim količinama, taksativno su navedeni. A carinik uvijek ima pravo slobodne procjene ukoliko zaključi da navedeni iznos fakture, otpremnice ili bilo kojeg pratećeg dokumenta ne odgovara stanju pri carinskom pregledu.

Ovo gluparanje s brojem laptopa tvojeg kućanstva, pobuđuje li server u nekome neke osjećaje, toliko je bedasto da bi bilo smiješno, da nije tragično. Nemaš pojima o tematici. A što ako imam 6 računala? Možeš ti imati i 166, apsolutno je nebitno. Vidim, nisi shvatio sarkazam s osobnim automobilom..

Na kraju krajeva, čovjek je rekao da ventilatori koštaju 100 - 150 kn komad > 100 x 6 = 600 kn > podliježe carini. O čemu pričamo? O tvojim subjektivnim doživljajima? Ili o carinskom postupku? A navodno si legalist, barem kad je piraterija u igri..

http://www.carina.hr/Carina/OslobodjenjaFizicke.aspx

Uredba o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine – pročišćeni tekst 2010

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ovo nije njihova država. Ako su Srbi,neka idu u Srbiju.  Ista stvar vrijedi za svakoga-ne pripadaš ovoj dravi,nisi dio ovog naroda? Znaš gdje ti je granica,ukidamo ti državljanstvo.

Tako bi trebalo napraviti za sve.

Ti imaš pravo na svoje mišljenje ,ali ovakvo tvoje mišljenje samo pokazuje da nisi bolji ni od ''mjerača kukuruza'' ,ni od ''četnika'' iz filmića.

Jednostavno ,ti si zadrti nacionalist - a sad me možeš i tužit!!

14 godina
odjavljen

Nacionalist sam, to ne skrivam i ne sramim se toga.

Ali za razliku od tebe, ja se barem ne "naguzim" da mi još bolje metnu.

Jer apsolutno svaka čast kada možeš gledati da ti netko uništava i razara i društvo i državu,i u isto vrijeme ga braniti.

Ti i ostali koji to radite za mene niste ništa bolji od onih čupavaca iz 91''.

Možeš i ti mene tužiti.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Nacionalist sam, to ne skrivam i ne sramim se toga.

Ali za razliku od tebe, ja se barem ne "naguzim" da mi još bolje metnu.

Jer apsolutno svaka čast kada možeš gledati da ti netko uništava i razara i društvo i državu,i u isto vrijeme ga braniti.

Ti i ostali koji to radite za mene niste ništa bolji od onih čupavaca iz 91''.

Možeš i ti mene tužiti.

Ja sam svoj nacionalizam i hrvatstvo dokazal kad je trebalo: od 1991. do kraja 1993. na ratištu.

A u isto vrijeme ,profesionalni Hrvati su uništavali i razarali društvo ,državu i ekonomiju.

Zato mi je još više smiješno tvoja prodika ,s obzirom da vjerojatno tad još nisi bio ni rođen.

Zato bebač ,cool down. Pronađi si drugu zanimaciju.

14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:36 (royalhero).
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Ja sam svoj nacionalizam i hrvatstvo dokazal kad je trebalo: od 1991. do kraja 1993. na ratištu.

A u isto vrijeme ,profesionalni Hrvati su uništavali i razarali društvo ,državu i ekonomiju.

Zato mi je još više smiješno tvoja prodika ,s obzirom da vjerojatno tad još nisi bio ni rođen.

Zato bebač ,cool down. Pronađi si drugu zanimaciju.

I što sada? Sada češ pljunuti na to za što si se borio i okrenuti glavu?

Za što si se onda uopće borio?

royalhero kaže...

LOL, šta bi sa BiH uradio, sve Hrvate u Hrvatsku, a Srbe u Srbiju?

Kako definišeš "svoju državu"? Država čije imam državljanstvo je moj država.

Da.

Pripadnost državi se ne definira na papiru,već time što jesi. Koliko ja znam samo Srba koje ne zanima ni s od Srbije. Ne govore jezik,ne pišu to pismo,nemaju tu putovnicu,ne nose okolo tu zastavu....

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 21:35 (Pranja).
15 godina
Pranja kaže...

Koliko ja znam samo Srba koje ne zanima ni s od Srbije. Ne govore jezik,ne pišu to pismo,nemaju tu putovnicu,ne nose okolo tu zastavu....

I?

Upravo si sam sebe pobio ovom tvrdnjom.

Oni nisu Srbi, a nisu po tome ni Hrvati? A kao takvima im "dopuštaš" da žive u Hrvatskoj? 

14 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

I?

Upravo si sam sebe pobio ovom tvrdnjom.

Oni nisu Srbi, a nisu po tome ni Hrvati? A kao takvima im "dopuštaš" da žive u Hrvatskoj? 

{#}

Rečenica prije,rečenica prije....

Oni ni nisu Srbi jer se tako ni ne definiraju.  To što si nema veze sa tim otkuda si.

Imaš i ljudi koji su Hrvati pa su Srbi.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
....

Imaš i ljudi koji su Hrvati pa su Srbi.

{#}

Imas i profesoricu koja pita, pa je krempita.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice