Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.141.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

@Tonci... i Capone je pao...

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

@Tonci... i Capone je pao...

Capone je nula za ove naše.

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
17 godina
neaktivan

­

Mojih ruku djelo Mojih ruku djelo
Shun the non-believer
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 12:22 (i_rambo_plache).
16 godina

vi ste samo playerhejteri

Potpis!
17 godina

Kao i kod slučaja kada se 8 stranica ove teme potroši da se sa moralne visine u mjernim jedinicama svjetlosnih godina već poznatim (2, II, dvoje) homofobima pokušava utuviti njihova krivost (što rufli zauzima 64% ove teme), pritom veoma zanimljivo svatko u svakom komentaru prodike nalazi taman dovoljno rupa da ga nadopuni svojim moraliziranjem, ovdje, ponukani tom vlastitiom orjaškom važnošću i snagom (vlastita procjena) intelekta, pokušavamo rješiti najveći (!) problem našeg društva.

No nažalost, iako je već to zaključeno, moram ponoviti da smo, ste, (še) usmjerili sve snage na Amphicoelias fragillimus, dok nas na dnevnoj bazi desetkuju brži i okretniji Velociraptor.

Ili vojničkim žanrom, pokušavamo svim snagama uništiti Lankreuzer P.1500, dok nas uništavaju odredi M1 Abramsa.

Getting to the point.

Na što ste potrošili najviše novaca u zadnjih 10 dana? Namirnice, režije, mobitel i...? Ja na kave i pivo u kafićima. Najviše na kave i pivo u kafićima.

I dok režije i namirnice opravdano uzimaju moj novac, te se svaka potrošena kuna može podijeliti na opravdane troškove, velika količina mog potrošenog novca nema opravdanja.

Namirnice imaju cijenu nabave, PDV, trošak prodavača, marža.

Kila kave u zrnu košta 150kn, dobije se oko 140 doza (doza je oko 7g) espressa koje se prodaje po prosječnoj cijeni od 10 kn (6-8kn espreso, 12-15 kn bijela kava).

Znači od kile kave ugostitelj zaradi 1400kn. Ostane značajna dobit nakon pokrivanja troškova. Na većoj masi dobit je i veća jer se anuliraju troškovi proizvodnje tj. režije za aparate.

Problem (festival apsurda i paradoksa) je očito pitanje, zašto nakon smanjivanje stope poreza kava nije jeftinija. Osim u jednom kafiću. I to za punu kunu.

Neki se pravdaju najmom, no kako ste plaćali vražiji najam kad je porez bio 25%?

Ne znam kako ovo više naglasiti ali kako je moguće da nakon 23 godine, statistički najvažnija grana našeg gospodarstva - ugostiteljstvo, prijeti urušavanjem i zadržava iste cijene nakon smanjenja poreza!?

Ugostiteljstvo je jedina grana gospodarstva koja uspijeva, sve ostalo je produkt vlastitog genija, poslovni koncepti koji bi uspjeli i u Tunguziji. Niti jedan projekt nije uspio zbog povoljne državne gospodarske klime, već trudom pojedinca. Poljoprivreda živi isključivo od poticaja dok pozitivne priče čine unikatni proizvodi koji su nastali rukama veoma stručnog kadra.

No vlasnik statistički najposjećenijeg zagrebačkog dnevnog kafića (ne računajući noćne klubove i sezonce, znači cijelogodišnji kafić) kaže da mu je ovo najbolji siječanj u posljednjih nekoliko godina, jer sada muku muči sa popunjenošću svakog stola od 09:00 do 22:00 jer je poučen vlastitim iskustvo osoblje poslao na godišnji.

Znači, narod koji opravdano kuka o najgoroj situaciji ikada, koji opravdano pita kamo se troši njihov! državni novac (navedena Crkva i poticaj Todorića), istovremeno više nego ikada troši svoj! novac u kafićima ne pitajući se kamo taj novac ide. Pa ako opet promotrimo situaciju kada nakon smanjivanja poreza kafići prijete zatvaranjem, očito je da je taj novac do sada išao isključivo u džepove vlasnika jer jedina razlika je da se sada taj porez mora u potpunosti prijaviti, kao i promet.

Zaključak je da smo svi kolektivno zatvarali oči na 23-godišnju krađu države, koju smo ispravili isključivo jer je (ne našom zaslugom) napredovala tehnologija.

Strani investitor koji zbog ozbiljnosti ulaganja vlastitog novca mora proučiti zemlju u koju ulaže, promatra situaciju u kojoj narod jede podgrijane sendviče stare po nekoliko dana i plaća kobasice i fritule po 1500% većoj cijeni, narod koji je 23 godine svakodnevno trošio 10% vlastitog dohotka na uslugu koja nije narodu uplatila porez.

No stavljajući na stranu apsurdnu situaciju gore, naivan čovjek bi pomislio da ako već cijene nisu smanjene, da bi bar prava radnika trebala vidjeti tu razliku od 15%. Nažalost i dalje je ogromna većina zaposlenih u ugostiteljstvu neprijavljena, prijavljena na minimalac, ili plaćena po majanskom, lunarnom, zodijačkom kalendaru.

Glavno pitanje je i dalje kako od prijavljenog prometa prevariti državu kod plaćanja radnika.

Zanimljivo je da nakon što je prvi (praugostitelj) vlasnik uvidio da ne može platiti troškove odlučio stornirati promet umjesto da se izborio za veće olakšice. Zanimljivo je da su ga svi slijedili. Zanimljivo je da to nitko u 23 godine nije mogao regulirati. Todorić je jedan, tajkuna je ješ 46. Mi smo svi odlučili masovno izdržavati muljanje. Ali zlo je manje ako košta 8kn?

I što sad?

Hoćemo li sad opet imati ciklus napadanja ono dvoje istih homofoba mjereći tko ima veći moralni penis?

Hoćemo li opet napadati crkvu i spolni odgoj?

Hoćemo li opet kukati i upirati prste u ministre, brodogradilišta, poticaje i cvjećare?

Ja predlažem da svi odemo na Cvjetni trg, na pivo, gdje prvi puta nakon 23 godine možemo sa sigurnošću reći da je od 15kn za veliko Karlovačko, nakon 5kn nabave i cca 5kn operativnih troškova, bar dio uplaćen u državni proračun, umjesto u džep vlasnika.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan

Nenamjensko trošenje proračunskih sredstava mirišim. {#}

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 13:17 (thedream).
17 godina

Ja kavu radije popijem doma. Kavu u kaficu nisam popio... ima bar par mjeseci.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Ja kavu radije popijem doma. Kavu u kaficu nisam popio... ima bar par mjeseci.

Pojeo si pizzu, popio pivo, gemišt, deterđent...

Case is, da u 23 godine sigurno si bar jednom dao svoj novac osobi koja taj novac nije prijavila. A ima previše ljudi koji su to činili svaki dan.

Navedi jednu granu industrije u kojoj  je to moguće na tako očigledan način.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina

Ma cuj, bez daljnjeg sam za uvodjenje fiskalizacije. Ali isto tako sam za to da se ni todoricu ne oprasta porez, da se HDZ-u ne oprastaju milijuni koje su ukrali, da se drugim poreznim duznicima ne oprastaju dugovi po politickoj liniji. Dakle, ako idemo bit pravna drzava, budimo sustavni, na svim podrucjima, u svim jedinicama, bez obzira na prezime, politicku opredjeljenost.

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/74055-elite-2013-krecu-u-akciju-preuzimanja-sve-imovine-hrvatskog-stanovnistva.html

Mene zabrinjava ovo: - Po našim projekcijama u periodu od 2013. do 2019. godine kreće akcija elita da se stanovništvu za male novce preuzme sva njihova imovina, Na to nas upozoravaju kretanje kamata na obveznice, porezni zakon, ovršni zakon, broj nezaposlenih i broj blokiranih građana!

Znači nije im dosta.

Mene više zabrinjava zašto postoje portali kao dnevno.hr? Takve vijesti, pa ono o nekakvim kvazi-ekonomskim stratezima u nakupini ZAJEDNO i općenito sve vijesti na tom portalu su jednostavno {#}.

Ajme.

17 godina

Cijena moralnosti i integriteta Hrvata je 10-25 000 kuna. Bolje jednom u 23 godine dobiti iljade kuna nego da Kizo zatvori kafanu jer vara državu.

Najveći dio ide mobilnim operaterima koji 11. u mjesecu postaju srbočetnički pederi agresori koji otimaju gladnom narodu i dijele crvenopartijskim kominustičko liberalnim elitama za hranu za ljude guštere. No sad je sve OK, fini su to dećki Ja i VIP pijemo Žuju kod Kize u Kvartu za 15 kuna od kojih 5 kn ide Kizi ali peder neće da plati pivo. A ni porez. Žena od TELE 2 radi sarmu za poginit.

Da bi se pokrili troškovi sustava, treba poslati oko 850 000 poruka što znači da za svakog ugostitelja teba poslati 20-ak poruka.

Sustav se vjerjano ne bi podigao da smatraju da neće pokriti troškove, što dade zaključiti da zbilja očekuju toliko prijava. Znači zanju da se vara u tolimo broju.

Apsurd.

EDIT: Biti ću prizda pa ću se sjetiti kada sam ovo ljeto rantao da je ugostiteljstvo najveći kriminal u Hrvatskoj, jer brojčano krade naviše ljudi te se krade na sekundnoj bazi, dok su  me neki ismijavali i isticali kako ja rantam jer je na stol od 6 sjelo dvoje koje jede pomfrit. Da je meni to najveći problem pucao bih od sreće jer je to stvar kulture i pravila ponašanja dok se zakoni i higijenski propisi krše svakodnevno već niz godina u gotovo svakom ugostiteljskom objektu u zemlji.

Državni inspektorat je zauzet BTW. Našo neku udavaču pa se nemre javit na mojih 14 poziva mjesečno zašto je susjedova terasa 2 metra na javnoj ulici. Iznajmite kafić sa 20 sjedalica više pa vidite koliko to košta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 14:16 (wyks).
13 godina
protjeran
Dario1 kaže...
Space Buddha kaže...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/74055-elite-2013-krecu-u-akciju-preuzimanja-sve-imovine-hrvatskog-stanovnistva.html

Mene zabrinjava ovo: - Po našim projekcijama u periodu od 2013. do 2019. godine kreće akcija elita da se stanovništvu za male novce preuzme sva njihova imovina, Na to nas upozoravaju kretanje kamata na obveznice, porezni zakon, ovršni zakon, broj nezaposlenih i broj blokiranih građana!

Znači nije im dosta.

Mene više zabrinjava zašto postoje portali kao dnevno.hr? Takve vijesti, pa ono o nekakvim kvazi-ekonomskim stratezima u nakupini ZAJEDNO i općenito sve vijesti na tom portalu su jednostavno {#}.

Ajme.

Umjesto da se zabrineš kaj ne znaš kako je ovo već odavno isprobani i uhodani scenarij.

17 godina

.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan

ma da, najbolje da damo ljudima koji rade na ljudskim pravima otkaze, to će nam pomoći...

nismo u životu čuli da se ljudi bave različitim poslovima

td svima
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 15:55 ((s)izgoreo).
17 godina

Moj plan ustede za RH: dati profesorima i nastavnicima i tetama u vrticu otkaze. Ionako smo glupa nacija. Bezveze im trosimo vrijeme i lovu iz proracuna.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

Što pokušavaš postići sa svim tim silnim facepalmovima? 

Ako nisi shvatil ,a očito nisi ,žali bože objašnjavanja.

Nego ,nemoj se toliko često javljati ,barem ne bez proxyija i ćestog restartanja - pronaći će te gospodari gušteri!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina

Dnevno.hr nije uopće loš, dapače, solidne članke imaju, daleko čitljivije od onih sa Indexa ili 24sata (net.hr nije vrijedan niti spomena). To je valjda jedini kvalitetan desno orijentirani portal u Rvata.

Za ovaj advance.hr nisam iskreno nikada niti čuo, ovako na prvu mi se čini bezvezan.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Moj plan ustede za RH: dati profesorima i nastavnicima i tetama u vrticu otkaze. Ionako smo glupa nacija. Bezveze im trosimo vrijeme i lovu iz proracuna.

U pravu si, (slika se ne odnosi na tebe). Onaj tko hoće naobrazbu neka se obrazuje sam kako mu volja, obvezno školovanje niju uvedeno da se prosvijetli puk, nego da se stvore radnika, roba.

Postoje liječnici koji su specijalizirali granu medicine koji bi tebi mogla pomoći.

Iskoristi mamino ili tatino zdravstveno osiguranje i posjeti ih.

Misliš da su "ljekovi" i tretmani za ovakav slučaj kao što sam ja jeftini... to sve ide na teret poreznih obveznika.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 18:04 (Space Buddha).
14 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
tnakir kaže...

U pravu si, (slika se ne odnosi na tebe). Onaj tko hoće naobrazbu neka se obrazuje sam kako mu volja, obvezno školovanje niju uvedeno da se prosvijetli puk, nego da se stvore radnika, roba.

Postoje liječnici koji su specijalizirali granu medicine koji bi tebi mogla pomoći.

Iskoristi mamino ili tatino zdravstveno osiguranje i posjeti ih.

Misliš da su "ljekovi" i tretmani za ovakav slučaj kao što sam ja jeftini... to sve ide na teret poreznih obveznika.{#}

U pravu si, na tvom tragu su bili Crvani Kmeri u Kambodži prije 25 god. I njima je uspjelo probaj i ti! Tko zna, možda i u tebi čuči jedan mali Pol Pot!{#}

17 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

­

Shun the non-believer
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Space Buddha kaže...

­

Netko je kreativan u zadnje vrijeme. New year's resolution? {#}

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
14 godina
odjavljen

Uf,nema me neko vrijeme i već ste se i pokačili i pobrali kartona. Cccc,a ja propustio.

Nego,nevezano za masone,Konzum,pedere i školstvo- danas opet doživjeh šokove na carini. Mene zanima koji kreten se sjetio sve,ama moderfaking sve za osobnu upotrebu ograničiti na jedan komad???? Imao sam danas debatu sa žensketinom u toj drpilova ustanovi o tome da li su 6 ventilatora za osobne potrebe ili ne?

Stvarno imam filing kad da živim u prašumi okruženoj majmunima koji štapom gurkaju sve što im je nepoznato.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Netko je kreativan u zadnje vrijeme. New year's resolution? {#}

­

Shun the non-believer
18 godina
Pranja kaže...
Nego,nevezano za masone,Konzum,pedere i školstvo- danas opet doživjeh šokove na carini. Mene zanima koji kreten se sjetio sve,ama moderfaking sve za osobnu upotrebu ograničiti na jedan komad???? Imao sam danas debatu sa žensketinom u toj drpilova ustanovi o tome da li su 6 ventilatora za osobne potrebe ili ne?

Iskreno, iz moje perspektive čudim se da se netko tome čudi. Ne bi ti ni ja povjerovao da je za osobne potrebe.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

To ti je zato jer nastupas kao inzenjer, ides objasnjavati strucno zasto ti ventilatori trebaju.

Za inteligentnu osobu, pao si na testu social engineeringa.

Protip - kad se dokazujes s ljudima, nastupaj kao umjetnik.

"Trebaju mi ti ventilatori za skulpturu elektronickog bude koju radim. Sto kazete? Ma to mi je za poklon bratu, zeni se."

I kraj price, bez previse dokazivanja.

@Old Iggy

Uopce se ne slazem. Da ih je kupio 100x, onda bi bio na toj strani, ali 6x? Padaju mi na pamet osobni projekti (koji nemaju veze s modernim kiparstvom) gdje bi mogao upotrijebiti i do 20ak ventilatora.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 20:15 (Deus ex machina).
18 godina
Pranja kaže...

Nego,nevezano za masone,Konzum,pedere i školstvo- danas opet doživjeh šokove na carini. 

Jadranka Posavec ili je otišla u mirovinu?

This space for rent!
18 godina
Deus ex machina kaže...
@Old Iggy

Uopce se ne slazem. Da ih je kupio 100x, onda bi bio na toj strani, ali 6x? Padaju mi na pamet osobni projekti (koji nemaju veze s modernim kiparstvom) gdje bi mogao upotrijebiti i do 20ak ventilatora.

Osobni projekt - nema veze s osobnom upotrebom. Ne mogu se sjetiti niti jedne primjene 6 ventilatora odjednom za osobne potrebe.

Drago kaže...

Sumnjam da će skoro...

18 godina
Old Iggy kaže...
Drago kaže...

Sumnjam da će skoro...

Pravilno! Svi bi nešto u prijevremene i štatigajaznam šta, a Jadranka se ne da. Dok u njoj junačko srce bije, ona će cariniti. Legenda.

tru that! tru that!
This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 20:45 (Drago).
17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Pranja kaže...

Iskreno, iz moje perspektive čudim se da se netko tome čudi. Ne bi ti ni ja povjerovao da je za osobne potrebe.

Pogrešna neka perspektiva... ja ih samo na jednom računalu imam 12, ako ne računam 1 u napajanju. To je jedno računalo. Osobno računalo za osobnu upotrebu. Odakle ti ta ideja i to iz perspektive nekoga tko bi trebao imati pristup i serverima s više toga? Ili već sve hladite vodom? :)

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Moje osobno računalo ih je jedno vrijeme imalo 13. Osobna potreba.  Radijator za vodeno ako baš moraš znati -360 mm.

Deus ex machina kaže...
Pranja kaže...

To ti je zato jer nastupas kao inzenjer, ides objasnjavati strucno zasto ti ventilatori trebaju.

Za inteligentnu osobu, pao si na testu social engineeringa.

Protip - kad se dokazujes s ljudima, nastupaj kao umjetnik.

"Trebaju mi ti ventilatori za skulpturu elektronickog bude koju radim. Sto kazete? Ma to mi je za poklon bratu, zeni se."

I kraj price, bez previse dokazivanja.

@Old Iggy

Ja ju lijepo pitam da li je 6 privjesaka za ključeve osobna upotreba-ona kaže: "ali to nisu privjesci." Što da kažem-mentalni sklop na razini gmaza. A da ne spominjem da je fakturu koju sam joj donio bacila i rekla da ne vrijedi.

Drago kaže...

Nije,neka Brigita.

Old Iggy kaže...

Osobni projekt - nema veze s osobnom upotrebom. Ne mogu se sjetiti niti jedne primjene 6 ventilatora odjednom za osobne potrebe.

Pogledaj gore što sam ti napisao.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 20:58 (Pranja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice