Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.142.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Space Buddha kaže...

Ti vjerujes u gustere illuminate. Pametnom dovoljno.

Ti si r'vat katolik. Pametnom dovoljno.{#}

Zapravo i jest.

Rvat katolik!
17 godina
Space Buddha kaže...

Ne vjerujem u političke stranke, ali ovca u meni kaže da pravaške stranke bile najmanje loš izbor.

hmm, da. Oličenje vrhunskih stručnjaka kao Đapo koji (ni)je Ćapo, diplomski, Paraga, Ruža ili čak Srb.. LOL. Sve stručnjaci upravo za ovce, ali tek nakon odslušane zaštite na radu i paketa kondoma (jer bi se moglo desiti da kao i svaki pastir, kad tad, zaskoči ovcu.). Jedini kolikotoliko lik im je bio onaj samuraj-judaš, otišao odavno.. a i on je puknut.

Ne čuči li iza svake ovce i neka Jaca? Gdje je sad njen Ivo? Hoće li ona za njim ili stvarno ništa nije znala... znamo da ne zna strane jezike osim mađarskog, znamo da ne zna što je ileglana roba i što su zakoni RH, znamo 'zna se'.. koju još posluku poorat a da nije već izlizana floskula. i tad netko iz mase vikne 'pravaši su rješenje' .. -sjedi, jedan.

-rješenje je odgovornost koja podrazumijeva pravila, provođenje pravila i kažnjavanje. Tad bi teoretski bilo svejedno pa i da nam je Jaca ponovo za kormilom s Malo Vitra...

tnakir kaže...
Space Buddha kaže...

Ti vjerujes u gustere illuminate. Pametnom dovoljno.

Ti si r'vat katolik. Pametnom dovoljno.{#}

Zapravo i jest.

-Tavalds? {#}... dont feed it, kažem sam sebi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Pranja kaže...

Ezio,ti baš ništa ne razumiješ.

Za vrijeme HDZ-a je bilo dobro jer su oni kupovali socijalni mir kako bi mogli u miru krasti.

Za razliku od njih, SDP se pokušava uhvatiti u koštac s problemom i pogurati državu u pravom smjeru. Nažalost,za oštre rezove nemaju manevarskog prostora jer bi na taj način izgubili hrpu glasova na slijedećim izborima, što je instant pušing.

Ako otpustiš višak iz javnog sektora,to ti je 100 000 glasova manje.

Nemaju muda,ali barem nisu ultra-lopovi.

Vlast se držala jednog smjera i sad su ga promijenili. Razlog promjene? Odlazak vođe u zatvor zbog prometne nesreće. Zar se loš model može napustiti tek kad vođa ode u zatvor? Podsjeća na HDZ.

Što se otpuštanja viška tiče, bili su vrlo glasni po tom pitanju dok su se smijuljili iz oporbenih klupa. Sad šute i ne otpuštaju. Kao što nije ni HDZ.

Poduzetni su jedino kad si podižu plaće. Pa to zna i HDZ.

Dakle po čemu su drukčiji od prijašnjih? Imaju drukčije gene? Vanzemaljci su? Koliko ja vidim, pate od istih ljudskih problema, gramzivosti, frustracija, kulta ličnosti...votever.

Potpis!
13 godina
protjeran

Tawals. {#}

Rješenje za naše probleme već postoji, samo si moramo dopustiti uzeti stvari u svoje ruke.

13 godina
neaktivan

hdz=sdp dosta svađe oko{#} toga ,jedina razlika izeđu te dvije stranke je kozmetički i to  samo naziv stranke.....{#}

All that's left of proud Tristram, are ghosts and ashes.
14 godina
protjeran
Space Buddha kaže...

Tawals. {#}

Rješenje za naše probleme već postoji, samo si moramo dopustiti uzeti stvari u svoje ruke.

možeš malo podrobnie pojasniti što bi to konkretno značilo?

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, a Olimp ga ima
17 godina
Space Buddha kaže...

..

- ''daj ba da ja malo vozim''? (Đ.Bijedić na crnoj kutiji).

-kako bi to mi (ja, ti, osobe-X) uzeli stvari u svoje ruke? Što su stvari, što su zakoni, što je kirurški skalpel ili dirigentska palica?.. Kurva može uzeti 'stvar' u svoje ruke, to joj je posao. Sitnozubi nemaju što uzeti osim blejati, dok se jogurt revolucije ionako ne dešavaju zbog 'nas' nego zbog 'njih'.

-evo, ja blejim na forumu, beskorisno. Kako to uzeti stvari u svoje ruke, korsino -> rezultat, tj bolje sutra.

Jednako si mogao dati odgovor kako raketom doći do npr Jupitera, kratki odgovor, raketom. Razradi to malo il te prestajem hraniti. (NHF).

edit: naputak za čitanje, ovomilenijskim mladcima... sindrom Đemal Bijedić, tj. taj experiment je već prokušan u ST s Kerumom, nije upalilo. Jednako su se ljudi nadali da će kad maknu kradeze, ovi biti pošteniji i da imaju plan. Ispalo je sa imaju samo plan 21 (i ništa više od tog konkretnog plana, tj to je sav plan, pamflet), kao i kadroviranje, Zgazimir, Holy ...mjenjaju se češće nego Maminjo trenere. Formula dokazuje da nema dovoljno poštenjih, inteligentnih, voljnih kandidata uz stranačku stegu. Evo sad je SDP akvizirao prebjega u Istri.. Čegevarovski gerilac, mogli su angažirati M.Filipovića, ali se on vratio MMFu. Čujem da A.Schwarzenegger traži novo guvernersko mjesto, možemo mu ponuditi? AL BI BEK!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 12:41 (ihush).
14 godina
protjeran

@hush

{#}

{#}

{#}

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, a Olimp ga ima
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kako bi to mi (ja, ti, osobe-X) uzeli stvari u svoje ruke?

Mučenik, a ne zločinac. {#} U okovima ga odvode za naše bolje sutra.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina

Molio bih forumaše da se povedu Tončevim primjerom i vođeni pristojnošću, ali i mogućnošću plaćanja do 360 dnevnica, diskutiraju s onim koji drugačije misli bez vrijeđanja.

17 godina
thedream kaže...
..

-tko je taj, neki manijak?

-evo imam prijedlog novog 'dragog vođe', karlovčanin iz txta (bilo je nešto na dnevniku, al ko će sve nać) i epska bitka koja će imati ishod jednak kao 300 Atenjana vs Perzijanera. Kad mu se pojavi takva slika, vjerojatno uskoro. pa tu ostavljam pict.frame za budućeg Matiju Gubca (i još jedna sličnost, Tahi, rezultat).

13 godina
protjeran

Pa mi svi trebamo Državu da se brine o nama, prema tome nismo neovisni, nismo slobodni, uzeti stvari u svoje ruke, prvenstveno znači raditi na samodostatnosti koja je temelj slobode.

Društvena uređenja su odavno izgubila korak sa tehnološkim napredkom, vođeni smo žedni preko vode, blago rečeno.

14 godina
protjeran

prevedi ti to meni sinko. nisam te baš ništa shvatio. hush-a shvatim ko od šale i još se k tome dobro nasmijem. svaka mu je na mjestu koliko vidim. ali tebe ne mogu. mora da si žešće obrazovan kad te ja stoka sitnog zube i neobrazovani potencijalni glasač ne može shvatiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 12:52 (glagoljica).
14 godina
odjavljen
ihush kaže...
thedream kaže...
..

-tko je taj, neki manijak?

-evo imam prijedlog novog 'dragog vođe', karlovčanin iz txta (bilo je nešto na dnevniku, al ko će sve nać) i epska bitka koja će imati ishod jednak kao 300 Atenjana vs Perzijanera. Kad mu se pojavi takva slika, vjerojatno uskoro. pa tu ostavljam pict.frame za budućeg Matiju Gubca (i još jedna sličnost, Tahi, rezultat).

To je onaj facebook revolucionar.  Daleki rođak mu kumovao sa S. Radićem pa sad i ovak krenuo njegovim koracima.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
Space Buddha kaže...

Pa mi svi trebamo Državu da se brine o nama, prema tome nismo neovisni, nismo slobodni, uzeti stvari u svoje ruke, prvenstveno znači raditi na samodostatnosti koja je temelj slobode.

Društvena uređenja su odavno izgubila korak sa tehnološkim napredkom, vođeni smo žedni preko vode, blago rečeno.

Ajd objasni mi kako bi ti uredio drzavu (ili mozda nekakvu uniju drzava, s obzirom da je bilo rijec o tome kako je drzava zastario koncept)?

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

Trebalo bi ostavštinu Rose Luxemburg čitati polagano ako spremate revoluciju, alternativu kapitalizmu ili negaciju negacije. Radna alternativa kapitalizmu, dakle.

Klik!

18 godina

Van moderatorskog moda komuniciranja, uopće se ne slažem s osnovnom tvrdnjom Ezia da se "za vrijeme hdz-a bolje živjelo", iako je očito da svi u to vjerujete. 

Ako pogledate statistiku iz 2011. (kraj hdz-ove vladavine), vidjet ćete da je nezaposlenih na burzi bilo oko 340.00 (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/porastao-broj-nezaposlenih-u-veljaci-jos-2-033-osobe-zavrsile-na-burzi.html), a tu treba imati na umu da su prema kraju godine došli do nekog nerealno niskog broja jer su one "kursiste" kojima je beskorisne kurseve plaćala država formalno brisali sa Zavoda - sveukupno oko 40.000 - 60.000 je bilo takvih. Sadašni je broj nezaposlenih nešto veći, oko 360.000 (http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=195373&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=c1e86da8b1), ali ne bitno veći od realnog broja nezaposlenih u zadnjoj godini hdz-ove vlade i više nema friziranja podataka s tim "kursistima".

Također, prosječna plaća je otprilike ista - sa 5.400 kuna (http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/prosjecna-placa-u-hrvatskoj-je-5-396-kune.html) iz 2011. sada je došla na 5500 (http://www.dzs.hr/Hrv/system/first_results.htm).

Kao netko tko radi, zarađuje i plaća kredite 20 godina, mogu reći da ja ta navodna "bolja vremena" za vrijeme HDZ-a nisam osjetio, poglavito u njihovom drugom (zadnjem) mandatu vladavine, pa mi je jedino problem što ova vlada ne uspijeva biti ekonomski bolja od njih. 

Naš je problem što mi i dalje realno živimo bolje od naših mogućnosti i bilo koja vlada, ova ili neka druga, morat će to srezati, kad-tad, a tek onda će se moći govoriti da se prije živjelo bolje. 

Međutim, prednosti ove vlade, ako su i ekonomski slabašni, su te što nisu kriminalna organizacija kao što je to HDZ (kojemu se napokon sudi zbog toga) i čini se da pokušavaju uvesti red u ovu seljačku žabokrečinu u kojoj živimo, premda sporo i nedovoljno odlučno. To je taj račanovski stil nezamjeranja krimosima, ekstremnoj desnici i budalama raznih fela zbog kojega, uostalom, nakon 2000. nisam glasao niti na jednim državnim izborima jer nema stranke koja bi zastupala moje stavove. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 13:09 (Drago).
17 godina
Pranja kaže...
..

To je onaj facebook revolucionar.  Daleki rođak mu kumovao sa S. Radićem pa sad i ovak krenuo njegovim koracima.

.. aaa, taj. (viđe što učini fb od čovika, a izgleda je ko normalan).

-sve to liječi 'vaspitna palica'.

btw, imamo slobodu, tj sad se smije i na Markov Trg, za narodne mase željne prosvjeda, krivi i revolucije generalno.. no koliko vidim na konkretnoj slici dečec je soler (kao i svaki fb liker), dok je MUP u količinskoj prednosti, uz one koji nisu stali u kadar, agente u civilu i kordone koji stoje u prilaznim uličicama. To ohladi svaku usijanu glavu, možda i Tawalsa.

14 godina
odjavljen
ihush kaže...

.. aaa, taj. (viđe što učini fb od čovika, a izgleda je ko normalan).

-sve to liječi 'vaspitna palica'.

btw, imamo slobodu, tj sad se smije i na Markov Trg, za narodne mase željne prosvjeda, krivi i revolucije generalno.. no koliko vidim na konkretnoj slici dečec je soler (kao i svaki fb liker), dok je MUP u količinskoj prednosti, uz one koji nisu stali u kadar, agente u civilu i kordone koji stoje u prilaznim uličicama. To ohladi svaku usijanu glavu, možda i Tawalsa.

Mislim da za to nije kriv Fb, već dani provedeni u ćuzi. On i njegova mater su nešto tužakali državu,MUP itd. ako se dobro sjećam.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
13 godina
protjeran
glagoljica kaže...

prevedi ti to meni sinko. nisam te baš ništa shvatio. hush-a shvatim ko od šale i još se k tome dobro nasmijem. svaka mu je na mjestu koliko vidim. ali tebe ne mogu. mora da si žešće obrazovan kad te ja stoka sitnog zube i neobrazovani potencijalni glasač ne može shvatiti.

Uvjerio si sam sebe da si beznačajan i mali, dio mase, u takvom stanju ne možeš riješavat probleme nego samo prelazit sa jednoga na drugi.

13 godina
neaktivan

e da i ova brojka 340 000 nezaposlenih vjeruem da bas i nie realna brojka dal se itko od vas zapitao koliko od tih 340 000 "radi na crno" a prijavljen je na burzi???

Teško je naći svjetlo, ako ni ne znaš da živiš u mraku
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 13:18 (mali ivica86).
14 godina
protjeran
kad me vode ovakvi kao ti ne mogu bit drugo nego izgubljen i zbunjen. ja te opet pitam da pojasniš. ostavi se populizma/demagogije.
18 godina
Space Buddha kaže...

Uvjerio si sam sebe da si beznačajan i mali, dio mase, u takvom stanju ne možeš riješavat probleme nego samo prelazit sa jednoga na drugi.

A ti si, na žalost, uvjerio sam sebe da imaš prosvjetiteljsku ulogu na ovom forumu, premda si granično pismeni i slabo obrazovani 17-godišnjak koji vjeruje u Ickeove ljude-guštere, svjetske zavjere, new-age-meets-zeitgeist musake bez glave i repa.

To je veći  problem.

Nije problem ako nekome možda nedostaje malo drskosti i samopouzdanja da se aktivno uključi u politički život. Veći su problem oni koji bi se gurali u prve redove, bili kolovođe, a zapravo luftbremzeri i mrkli mrak. 

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Space Buddha kaže...

Može riješavati probleme.

Space Buddha-in recept za riješavanje problema u državi:

1. Osnuješ firmu

2. Firma dobro posluje,gomilaš lovu

3. Daješ pare mafiji da bude na tvojoj strani

4. Unajmiš vojsku plaćenika

5. S mafijom i plaćenicima zauzmeš državu i uspustaviš strahovladu

6. Riješavaš probleme

{#}

16 godina
Drago kaže...

Naš je problem što mi i dalje realno živimo bolje od naših mogućnosti i bilo koja vlada, ova ili neka druga, morat će to srezati, kad-tad, a tek onda će se moći govoriti da se prije živjelo bolje. 

Živi se bolje zbog velikih mogućnosti života na kredit. Kako to srezati? Sumnjam da bi banke bile oduševljene. A banke su jedini gospodari svega na planeti.

Potpis!
15 godina
neaktivan

@Pranja: Koja je to igrica ?! Ima na Steamu?

14 godina
odjavljen
thedream kaže...

@Pranja: Koja je to igrica ?! Ima na Steamu?

Ne znam-moraš pitati Space B-a za nju. {#}

18 godina
Ezio kaže...
Drago kaže...

Živi se bolje zbog velikih mogućnosti života na kredit. Kako to srezati? Sumnjam da bi banke bile oduševljene. A banke su jedini gospodari svega na planeti.

Prije svega sam mislio na javnu potrošnju i plaće u javnim službama koje s velikim udjelom sudjeluju u ovako visokoj prosječnoj plaći, a koja je nedostižna u većem dijelu realnog sektora. 

Bankarstvo je drugi dio problema, ali nisam na to mislio.

Inače, banke vladaju, ako im se tako da. Island im to nije dao, pa sada ta otočka selendra s par stotina tisuća ljudi uspijeva brže isplivati iz krize od zemalja s populacijom od više destaka milijuna i navodnim političkim i ekonomskim velesilama koje neprekidno pomažu banke na račun ostatka društva.

I čude se kako kriza ne prolazi...

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Mi imamo trenutno dobrano više nezaposlenih no što je njihova populacija, oko 40.000 više točnije, koja tisuća više manje. Inače Island je spašen posredstvom IMF-a  (2.1$ mlrd). Pozicija Islanda do izbijanja krize je bila gospodarski također povoljnija (2005. - treći u svijetu po BDP-u/per capita) no što će Hrvatska ikad dosanjati, tako da nije baš jednoobrazni scenarij u igri bio.

Dopustili su bankama da propadnu, isplatili zaostala potraživanja  kreditora vjerojatno  prodajom imovine, i naposlijetku zaokrenuli su i pooštrili bankovnu regulativu, u smislu kapitalizacije itd.

Tome je prethodio vrlo negativan scenarij, mislim da je krona 2008. u odnosu na euro izgubila 50% vrijednosti i postala posve bezvrijedna van Islanda, inflacija je oko 20% bila a burza kolabirala praktički 80tak%. Ne znam kako bi to Hrvatska preživjela, a još više - hrvatska Vlada.

Gubici banaka su dosegli oko 100mlrd. $ , cca. 300.000$ po glavi stanovnika.

Praktički su fenomen, kako god okreneš. Koliko sam ga ja proučavao, i dalje mnogi odlaze u potragu za poslom u primjerice Norvešku, ali što je fascinantno je rast GDP-a od 3% 2011. čini mi se. Pazi, zemlja čiji se financijski sustav srušio. Genijalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 14:01 (thedream).
18 godina
thedream kaže...

Mi imamo trenutno dobrano više nezaposlenih no što je njihova populacija, oko 40.000 više točnije, koja tisuća više manje.

Pretpostavljam da se ovo odnosi na moju poruku gore? 

Da, pa imamo veći broj stanovnika. Amerikanci imaju više nazaposlenih nego je nas ukupno. Kina isto. Kaj s tim?

EIDT: 

Inače, dobar mi ovaj tekst koji si linkao (http://www.internationalmarxisthumanist.org/articles/economic-crisis-transcendence-capital-peter-hudis) u onom teoretskom dijelu, premda mi se zaključak čini malo previše optimističan.

Ja ne vidim nekakvu stvarno važnu "emerging" alternativu koja bi povela društva k ozdravljenju (iako je to meni možda nevidljivo zato jer te procese gledam iz ove provincijske žabokrečine, a ne iz centara u kojima se sve to odvija).

Mislim da stvari moraju postati još bitno gore da bi se nešto temeljito mijenjalo.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 14:08 (Drago).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice