Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.147.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...
Dajte se više skinite s tom dvoličnošću i navodnom brigom!!

on mora brinuti za financije a ne brine kako treba to je očigledno kada je sposoban platiti si za posao koji je traljavo odradio toliko da ode u dubai dok ljudi koji su radili isto ili bolje nemaju za biber

oni bi u socijalnoj državi trebali imati prosječnu plaću a ne se ponašati kao pohlepni korporacijski direktori, pogotovo vlada lijevog političkog svjetonazora

td svima
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 22:36 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

Primjetio sam dosta ljudi na ovoj temi je za Zdravstevni odgoj, ali je u njihovim očima ova stvar spor oko Crkve i Jovanovića, pošto sebe smatraju liberalnima nemaju ništa protiv toga i pljuju po Crkvi (ja sam u njoj samo zato što živim u maloj sredini i ne želim se isključivati zbog roditelja i draže mi je kada se okolina bavi svojim "problema" umjesto mojim, kada se preselim to će biti jedna od prvih stvari koje ću napraviti, tako da ne ispade na sam na ičijoj strani u ovom isceniranom sukobu gdje se ti "liberali" javljaju i pljuju po Crkvi). 

To je tih 86,28% katolika u Hrvatskoj.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
18 godina
(s)izgoreo kaže...

kako ga nije sram odrediti si toliku plaću i egzistirati radeći u SOCIJALNOdemokratskoj partiji

Njegova placa je mala, u rangu srednjeg managementa malo bolje firme.

Ne dobiva plaću od partije već o države. Realno, da država želi stvarno zaposliti ljude koji bi imali pravi stav prema situaciji, red primanja bi trebao biti veći nekoliko puta.

A da ne govorim što bi stvarno trebalo napraviti s općim ukupnim državnim davanjima za plaće.

13 godina
protjeran

Što konkrento? @kizo2703 je gore da link na Kurikulum zdravstvenog odgoja. U njemu je navedeno što se uči u pojedinim razredima. Konkrentno, koje se stavke u tome kurikulumu prerano spominju i uče i zašto?

Pa to se i radi u sklopu sata razrednika, i to ne svaki sat razrednika već svega 12 od 35 sati razredne zajednice u godini. To se gradivo uopće ne ocjenjuje tako da ti teza o terećenju djece ne stoju.

Kurikulum zdravstvenog odgoja ne pišu nekakvi umobolnici već dokazani stručnjaci.

5. razred - mastrubacija. "objasniti mastrubaciju kako sastavni dio ljudske spolnosti"  {#}

Nemam ništa protiv toga da se to spominje, ali kasnije. Prvo u 5. razredu osnovne škole, nisu svi upoznati sa mastrubacijom, neki su prije, neki će tek poslje, ali mislim da bili bolje da se to spominje tek koju godinu poslje, kada je svi "otkriju" ili barem otkriju što znači ako je već ne prakticiraju, iz bilo kojih razloga, vjerskih, osobnih uvjerenja...

Drugo, "sastavni dio ljudske spolnosti", opet, to nije sastavni dio ljduske spolnosti, možda netko ne mastrubira jer smatra da će time imati bolji uspjeh u školi, želi manje spavat, mastrubacija = pospanost, možda ne mastrubira jer će mu mozak bolje raditi u društvu drugih ženki...

Drugo, ne ocjenjuje se ni sat razrednika, ja na taj predmet gledam kao sat gdje će se riješit opravdani/neopravdani sati, gdje će se raspravljati o nekim problemima unutar razreda i slično... ustalom ime mu je sat razrednika, nemogu zamisliti mog razrednika kako mi priča o mastrubaciji u petom razredu, em bi se svi smijali, em vjerovatno ni ona sam nije dovoljno stručan za to i korisnost toga sata bi bila jednaka nuli.

Treće, nitko nije pitao roditelje.

Četvto,  Štulhofer, jedan od autora programa, je bio na pedofilskom Kinseyevom institutu i tamo bio nekakav suradnik.

18 godina
Space Buddha kaže...

Što konkrento? @kizo2703 je gore da link na Kurikulum zdravstvenog odgoja. U njemu je navedeno što se uči u pojedinim razredima. Konkrentno, koje se stavke u tome kurikulumu prerano spominju i uče i zašto?

Pa to se i radi u sklopu sata razrednika, i to ne svaki sat razrednika već svega 12 od 35 sati razredne zajednice u godini. To se gradivo uopće ne ocjenjuje tako da ti teza o terećenju djece ne stoju.

Kurikulum zdravstvenog odgoja ne pišu nekakvi umobolnici već dokazani stručnjaci.

5. razred - mastrubacija. "objasniti mastrubaciju kako sastavni dio ljudske spolnosti"  {#}

Nemam ništa protiv toga da se to spominje, ali kasnije. Prvo u 5. razredu osnovne škole, nisu svi upoznati sa mastrubacijom, neki su prije, neki će tek poslje, ali mislim da bili bolje da se to spominje tek koju godinu poslje, kada je svi "otkriju" ili barem otkriju što znači ako je već ne prakticiraju, iz bilo kojih razloga, vjerskih, osobnih uvjerenja...

Drugo, "sastavni dio ljudske spolnosti", opet, to nije sastavni dio ljduske spolnosti, možda netko ne mastrubira jer smatra da će time imati bolji uspjeh u školi, želi manje spavat, mastrubacija = pospanost, možda ne mastrubira jer će mu mozak bolje raditi u društvu drugih ženki...

Drugo, ne ocjenjuje se ni sat razrednika, ja na taj predmet gledam kao sat gdje će se riješit opravdani/neopravdani sati, gdje će se raspravljati o nekim problemima unutar razreda i slično... ustalom ime mu je sat razrednika, nemogu zamisliti mog razrednika kako mi priča o mastrubaciji u petom razredu, em bi se svi smijali, em vjerovatno ni ona sam nije dovoljno stručan za to i korisnost toga sata bi bila jednaka nuli.

Treće, nitko nije pitao roditelje.

Četvto,  Štulhofer, jedan od autora programa, je bio na pedofilskom Kinseyevom institutu i tamo bio nekakav suradnik.

Malo bi se smijali, malo ne razumiju o čemu se radi? {#}

Ideja edukacije i jest naučiti prije ngo što nešto vidiš u praksi.

Kad da raspravljaju o seksu? Na faksu?

13 godina
protjeran

Malo bi se smijali, malo ne razumiju o čemu se radi? {#}

Ideja edukacije i jest naučiti prije ngo što nešto vidiš u praksi.

Kad da raspravljaju o seksu? Na faksu?

Pa neki će se smijati zato što znaju o čemu se radi, neki će se smijatai zato što se svi ostali smiju.

I što ako dijete ne želi razgovarati o tome u školi?

Vjerovao ti meni ili ne, djeca nisu glupa kako ih odrasli vole predstavljati i učenje o mastrubaciji je nepotrebno tako rano, kao što te nitko nije učio kako se pije voda, tako te nitko neće učiti kako se mastrubira. Kad dođe, doći će, ali umobolnici žele da dođe što ranije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 23:20 (Space Buddha).
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Njegova placa je mala, u rangu srednjeg managementa malo bolje firme.

Ne dobiva plaću od partije već o države. Realno, da država želi stvarno zaposliti ljude koji bi imali pravi stav prema situaciji, red primanja bi trebao biti veći nekoliko puta.

A da ne govorim što bi stvarno trebalo napraviti s općim ukupnim državnim davanjima za plaće.

njegova plaća je prevelika iz razloga koji sam već spomenuo, kaptain obvius je htio naglasiti da je Linić lijeve političke orijentacije a ne od koga je plaćen... stav oko situacije nije uvjetovan nekoliko puta većim primanjima već razumom a opća ukupna davanja za plaće bi trebala biti manja ali bolje raspodjeljena... IMO naravno

td svima
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

njegova plaća je prevelika iz razloga koji sam već spomenuo, kaptain obvius je htio naglasiti da je Linić lijeve političke orijentacije a ne od koga je plaćen... stav oko situacije nije uvjetovan nekoliko puta većim primanjima već razumom a opća ukupna davanja za plaće bi trebala biti manja ali bolje raspodjeljena... IMO naravno

Ah, znači ok je ako profesor na ekonomskom ima plaću od 12 000 kn a čovjek koji vodi financijsku politiku ove države ima 18 000 kn?

Plaća raste proporcionalno s odgovornošću koje nosi određeno radno mjesto.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
18 godina
Space Buddha kaže...

Pa neki će se smijati zato što znaju o čemu se radi, neki će se smijatai zato što se svi ostali smiju.

I što ako dijete ne želi razgovarati o tome u školi?

Vjerovao ti meni ili ne, djeca nisu glupa kako ih odrasli vole predstavljati i učenje o mastrubaciji je nepotrebno tako rano, kao što te nitko nije učio kako se pije voda, tako te nitko neće učiti kako se mastrubira. Kad dođe, doći će, ali umobolnici žele da dođe što ranije.

Dijete u petom razredu ne zna ništa o masturbaciji? {#}

Gdje to, u Afganistanu?

Umobolnici? Je, bolje je da nemaju nikakvu edukaciju, trebaju nam mlade trudnice i spolne bolesti...

(s)izgoreo kaže...

Njegova plaća je smiješna za posao koji obavlja. No najbolje da za to zaposle svećenike koji ne bi ni trebali tražiti plaću za to...

Politička orijentacija je potpuno nebitna niti ima ikakve veze s poslom koji obavlja.

Kako bi netko "lijeve političke orijentacije" mogao podijeliti brdo otkaza i smanjiti ukupna davanja za plaće i to s boljom raspodjelom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 23:25 (Old Iggy).
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ah, znači ok je ako profesor na ekonomskom ima plaću od 12 000 kn a čovjek koji vodi financijsku politiku ove države ima 18 000 kn?

nije bitno kako raste već kako pada, ispod određenog pristojnog minimuma ne smije pasti ako smo u socijalno osjetljivom društvu, neka se kreše gdje ima a ne gdje nema, to je logika kojom bi se vodio posebno u situacijama sličnim našoj

Old Iggy kaže...
Njegova plaća je smiješna za posao koji obavlja. No najbolje da za to zaposle svećenike koji ne bi ni trebali tražiti plaću za to...

Politička orijentacija je potpuno nebitna niti ima ikakve veze s poslom koji obavlja.

Kako bi netko "lijeve političke orijentacije" mogao podijeliti brdo otkaza i smanjiti ukupna davanja za plaće i to s boljom raspodjelom?

njegova plaća je prevelika {#}, politička orijentacija je u osnovi najbitnija, ona je ideološka platforma iz koje se djeluje i koja kroji socijalne prilike u zemlji i od provodioca te politike tražimo da joj bude dosljedan

td svima
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2013 23:37 ((s)izgoreo).
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Pranja kaže...

nije bitno kako raste već kako pada, ispod određenog pristojnog minimuma ne smije pasti ako smo u socijalno osjetljivom društvu, neka se kreše gdje ima a ne gdje nema, to je logika kojom bi se vodio posebno u situacijama sličnim našima

Problem je u tome što se troši enormno više nego što ima.

Realno u državi nema nigdje.

14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

nije bitno kako raste već kako pada, ispod određenog pristojnog minimuma ne smije pasti ako smo u socijalno osjetljivom društvu, neka se kreše gdje ima a ne gdje nema, to je logika kojom bi se vodio posebno u situacijama sličnim našima

To je sada kao da si rekao: "Gle,on ima veću plaću od mene. On je bogat. Ajde njemu uzmite."

Kao što rekoh,čovjek na leđima ima financije cijele države i red je da dobiva plaću za to što radi. Ja iskreno ne bih htio za tu lovu biti na njegovom mjesti. bi li ti?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
(s)izgoreo kaže...

To je sada kao da si rekao: "Gle,on ima veću plaću od mene. On je bogat. Ajde njemu uzmite."

Kao što rekoh,čovjek na leđima ima financije cijele države i red je da dobiva plaću za to što radi. Ja iskreno ne bih htio za tu lovu biti na njegovom mjesti. bi li ti?

ima ljudi koji se nose s puno vecim odgovornostima od njega pa imaju manju plaću... to sto su ljudima poremecene vrijednosti, to je drugi problem...

onaj koji jesam
14 godina
odjavljen
shimeface kaže...

ima ljudi koji se nose s puno vecim odgovornostima od njega pa imaju manju plaću... to sto su ljudima poremecene vrijednosti, to je drugi problem...

Kao npr?

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

ne to je kao da sam rekao da od svoje plaće ne mogu živjeti a on od svoje može na havaje, oduzmite meni još da može i u dubai... čovjek je socijaldemokrata nek se ponaša u skladu

td svima
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
shimeface kaže...

Kao npr?

kao naprimjer ljudi koji rade u obrazovnim ustanovama opcenito, bolnicama i tako dalje... on je i tako samo figura koja ima cijelo ministarstvo iza sebe, sigurno ne radi sam sve...

onaj koji jesam
18 godina
(s)izgoreo kaže...

ne to je kao da sam rekao da od svoje plaće ne mogu živjeti a on od svoje može na havaje, oduzmite meni još da može i u dubai... čovjek je socijaldemokrata nek se ponaša u skladu

Dobro te pere ta ideologija... {#}

18 godina
shimeface kaže...

kao naprimjer ljudi koji rade u obrazovnim ustanovama opcenito, bolnicama i tako dalje... on je i tako samo figura koja ima cijelo ministarstvo iza sebe, sigurno ne radi sam sve...

Daj budi ozbiljan... {#}

Trenutno je on na najozbiljnijem radnom mjestu u državi.

13 godina
protjeran

Dijete u petom razredu ne zna ništa o masturbaciji? {#}

Gdje to, u Afganistanu?

Umobolnici? Je, bolje je da nemaju nikakvu edukaciju, trebaju nam mlade trudnice i spolne bolesti...

Pa ima ih koji neznaju, što je tu čudno? Onj tko zna, zna sve što treba znati i nema potrebe da se s time bavi u školi, možda niti ne želi.

Nikakvo "seksualno" obrazovanje neće spriječiti osobu da se **** bez zaštite, jadna djeca neznaju sta ce bit ako se sesaju bez zastite, to su gluposti, ono što će ga spriječiti je svjesnost u kakvim bi se problemima mogao naću u slućaju začeća i svjesnost o mogućim bolestima. 

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
shimeface kaže...

Daj budi ozbiljan... {#}

Trenutno je on na najozbiljnijem radnom mjestu u državi.

kao sto sam i rekao, ljudima su poremecene zivotne vrijednosti...

onaj koji jesam
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

Linićevu plaću i radno mjesto znamo, no tvoje ne znamo? Baš me zanima ta plaća od koje jedna osoba ne može živjeti.

shimeface kaže...

{#}

Da nema ministra financija,sve bi bilo u rasulu i ne bi se imalo ni para za te ljude koje spominješ. Malo još razmisli o tome.

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Dobro te pere ta ideologija... {#}

pa nek ode onda u stranku superhika, oduzmi siromašnom da bogati imaju još više, pa boga mu zna se što su prioriteti, gola egzistencija ili kaviar u dubaiju, bilo simbolički ili realno, što je s vama ljudi? pa ne treba tu puno mozga

td svima
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
(s)izgoreo kaže...

Linićevu plaću i radno mjesto znamo, no tvoje ne znamo? Baš me zanima ta plaća od koje jedna osoba ne može živjeti.

shimeface kaže...

{#}

Da nema ministra financija,sve bi bilo u rasulu i ne bi se imalo ni para za te ljude koje spominješ. Malo još razmisli o tome.

pa sve i je u rasulu i nema se para makar imao 124 ministra financija !! ow god...

onaj koji jesam
18 godina
Space Buddha kaže...

Pa ima ih koji neznaju, što je tu čudno? Onj tko zna, zna sve što treba znati i nema potrebe da se s time bavi u školi, možda niti ne želi.

Nikakvo "seksualno" obrazovanje neće spriječiti osobu da se **** bez zaštite, jadna djeca neznaju sta ce bit ako se sesaju bez zastite, to su gluposti, ono što će ga spriječiti je svjesnost u kakvim bi se problemima mogao naću u slućaju začeća i svjesnost o mogućim bolestima. 

Škola i služi edukaciji. Ako jedna osoba ne postane neplanirani roditelj ili se ne zarazi spolnom bolešću zato jer je na taj način educirana cilj je ispunjen.

(s)izgoreo kaže...

pa nek ode onda u stranku superhika, oduzmi siromašnom da bogati imaju još više, pa boga mu zna se što su prioriteti, gola egzistencija ili kaviar u dubaiju, bilo simbolički ili realno, što je s vama ljudi? pa ne treba tu puno mozga

?????

Njemu su osobni prioriteti jedno, poslovni drugo. Svatko onaj tko i inače ima problema razdvajanja tih dviju strana ima ogromnih problema u životu. Da, ne treba tu puno mozga.

14 godina
odjavljen
shimeface kaže...

pa sve i je u rasulu i nema se para makar imao 124 ministra financija !! ow god...

Ima se para,samo se troše na krivim mjestima.

Ali kada si već navalio-što misliš kako bi izgledalo da svko ministartvo sebi uzima iz proračuna onoliko koliko misli da im treba? Tu bi nastao kuršlus.

Spomenuo si bolnice-što misliš odtkud lova za njih? Za te ljude,opremu,potrpštine? Izvukao ravnatelj bolnice iz šešira? Baš bi te volio vidjeti da ti medicinska sestra ide riješavati frakturu lubanje sa jednim flasterom.

Stanje je loše, i to je neupitno,ali bez promjena (koje uvodi ministar) možemo smo još dublje potonuti.

17 godina
odjavljen

Plaća od 18k nije nešto velika (neki u temi imaju i više), ali jest velika za siromašnu zemlju trećeg svijeta, čiji narod grca u dugovima. Službenicima države plaću daje svaki građanin koji stvara prihod, a tim građanima oni sami, svojim radom i proizvodnjom. Nije problem ako će država podići poreze da zaposli 100 novih medicinskih sestara, 50 liječnika i podijeliti kruh za 1000 novih beskućnika, ali je itekako problem ako država podiže poreze da kupi novi set limuzina visoke klase za agenciju X, ako će smanjiti plaće profesorima i ako će srezati lijekove bolnicama. To je inače i logična praksa socijal-demokratske opcije. Trebala bi biti.

Dakle, dok god Kizo na skijanje ide od plaće koju je zaradio prodajom na tržištu, do tada može skijati i na zlatnim skijama na privatnoj stazi za 10M dolara po satu. Onog trenutka kad netko u privatnom sektoru više od 50% izdane plaće i 25% naplate daje Kizi da rasporedi, Kizi baš i nije pametno kupovati A6 s grijanim sjedalima, dok se poduzetnik vozi u Golfu. Dopîzdi li poduzetniku takav tretman, ne samo da će poslovati na crno, nego će na kraju i napustiti kurbin pir.

Troll level: sensei
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
shimeface kaže...

Ima se para,samo se troše na krivim mjestima.

Ali kada si već navalio-što misliš kako bi izgledalo da svko ministartvo sebi uzima iz proračuna onoliko koliko misli da im treba? Tu bi nastao kuršlus.

Spomenuo si bolnice-što misliš odtkud lova za njih? Za te ljude,opremu,potrpštine? Izvukao ravnatelj bolnice iz šešira? Baš bi te volio vidjeti da ti medicinska sestra ide riješavati frakturu lubanje sa jednim flasterom.

Stanje je loše, i to je neupitno,ali bez promjena (koje uvodi ministar) možemo smo još dublje potonuti.

iskreno, pojma nemam sta si htio reci ovime.... ako mislis da su bolnice dobro opremljene, varas se

znaci ti stvarno mislis da ministar moze nesto promijeniti? tonut cemo dublje i dublje sa jednim ili milijun ministara, a to znaju i oni sami... haha svasta

onaj koji jesam
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
?????

Njemu su osobni prioriteti jedno, poslovni drugo. Svatko onaj tko i inače ima problema razdvajanja tih dviju strana ima ogromnih problema u životu. Da, ne treba tu puno mozga.

pa čovječe što ti je? o čemu mi govorimo, pa on je osobno sam kriv za veličinu svoje plaće, on si je isplaćuje iz izvora koje sam oglobljuje

td svima
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Old Iggy kaže...
?????

pa čovječe što ti je? o čemu mi govorimo, pa on je osobno sam kriv za veličinu svoje plaće, on si je isplaćuje iz izvora koje sam oglobljuje

On si je kriv za visinu plaće? {#}

On sutra može promijeniti posao i imati plaću bar tri do četiri puta veću.

13 godina
neaktivan

meni je samo zanimljivo kako se svi stalno nesto žale, a ne vide problem ni u cemu... ako to tako mogu reci

onaj koji jesam
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice