Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.296.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Mogao je taj "gimnazijalac" (je, je, nek se zna... XV. MIOC mala... da-da, ko je faca {#}{#}) komotno ubaciti i da bi trebalo izbaciti i biologiju i fiziku i zemljopis, pošto biologija ne uči da je žena nastala od muškarčevih rebrica (but je preskup, recesija je), fizika ne uči da je svemir stvoren magičnim štapićem od feniksovog pera, a ni zemljopis ne uči da je Zemlja u obliku tijesta za pizzu oko kojeg se vrte ostala tijesta za pizzu. To uči institucija koja smatra da je predavanje o spolnosti "nehrvatsko" i *umetni drugi nepostojeći ukrasni pridjev*.

Nadalje, treba biti >>IZBOR<< učenika da ne radi ono što ne želi, i bilo bi sasvim pogrešno kad bi netko >>NAMETAO<< nešto što učeniku ne paše. Onaj koji nameće nešto i onemogućava izbor učenicima je prije svega antikatolik i protuisus, jel tako?

Iako čisto sumnjam da je to pisao gimnazijalac, prije neki klerovac; ne bi bio presedan. Gimnazijalci ipak teže biti nešto pametniji, a kad i ima trulih jabuka, sumnjam da ih itko doživljava.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
16 godina

Izbor učenika? Do 18. godine na njima je samo da šute i rade što im se kaže.

Škola je mjesto za učenje stvari koje su jasne, opipljive i jednostavno dokazive...razumne, rekao bih...i tu prestaje sva priča.

Da smo normalna država, u školama bi se etika učila obavezno, a ne bi se prepuštao izbor koji se svodi na odabir:

- učenje o moralu, samospoznaji, kulturi, uvažavanju i promišljanju

ili

- učenje o liku u kitu, liku koji je skupio sve živine na brod, liku koji hoda po vodi i tu i tamo pomogne nekom sje*anom liku i milijun drugih likova spremnih za cirkus i "Vrapče" (yep, upravo to napisah)

Mogućnost bilo kakvog dodatnog školskog izbora onima koji odabiru ovo potonje jednostavno je nezamisliva normalnoj osobi i može se dopustiti eventualno u "naprednim" arapskim državama.

Potonji svoja napredna promišljanja vjerno iskazuju time što su se fokusirali na pedere...dosljedni u selektivnom čitanju bajkovite svete knjige, kao i uvijek...kroz sva stoljeća.

18 godina

Iako smatram da je uvodjenje zdravstvenog odgoja sada jedna totalno nebitna stavka za ministarstvo obrazovanja na koju se nepotrebno trose novci (smatram da ima bitnijih i hitnijih stvari koje se trebaju odraditi), takodjer smatram da se Crkva tu nema sto mijesati.

Dakle, Crkva govori o nekakvom namecanju i tu opet sama sebi skace u usta. Ja sam krsten bez da me itko pitao zelim li biti katolik. Bog svima daje pravo izbora (kako kaze Biblija), a opet, Crkva ne daje pravo izbora. Propovjedaju mir, toleranciju, postovanje, ljubav, a sami ne zive po tim propovjedima. I onda se cude sto ima manje i manje katolika. Kada umru nasi stariji drzavljani koji su po tradiciji katolici, pitam se koliko ce ih onda ostati. Da se Crkve pita, jos uvijek bi spaljivali vjestice, prodavali oprost grijeha, Zemlja bi bila ravna ploca oko koje se Sunce vrti...

Crkva gubi tlo pod nogama i sada ih hvata panika pa si dozvoljavaju ovakve ispade... A ovo sto je onaj pop izjavio je strasno, bez zrna diplomacije i postovanja... steta skolovanja...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 12:35 (tnakir).
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Iako smatram da je uvodjenje zdravstvenog odgoja sada jedna totalno nebitna stavka za ministarstvo obrazovanja na koju se nepotrebno trose novci

Ne troše se nikakvi novci. Već smo to prežvakali 100 puta.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Svima su sad puna usta kak se troše novci - zakaj to nitko nije pital kad su dr.Ivo i ostatak društva iz zločinačke organizacije dijelili šakom i kapom prije tri - četiri godine?

Samo si moral znat ''nekoga'' ko je imal ključ od kase!

Kad su se osnivale razne agencije za drkicu i slično? Kad su se poticaji u poljoprivredi davali šakom i kapom (po 6 milijardi godišnje)?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 12:49 (kizo2703).
16 godina

Nego, čisto da se maknemo sa pedera i vjere (po stoti put), objavljen je registar branitelja.

Sada će nam svima procvjetati ruže i masovno će se otkrivati lažni branitelji...MASOVNO {#}

Hrvati, kakvi inače jesu kroz cijelu povijest, sve znaju, ali nitko ništa ne poduzima.  Tako svi znaju nekoga tko je u vojnoj invalidskoj mirovini, a to ne zaslužuje, jer je strgao koljeno igrajući nogomet i tako to. Bitno je da takvu osobu nikada ne prijave jer, citiram najčešće odgovor, "nije to njihov posao" ili "čovjek ima obitelj".

Sada će registar branitelja omogućiti istim tim "znalcima" da vide osobu na popisu i odjednom će doživjeti erupciju entuzijazma, te će prijaviti sve lažne branitelje koje znaju...noooot.

Moja procjena je da će se otkriti 18 lažnih branitelja u narednih godinu dana. Trebali bismo pokrenuti nekakvu kladu ovdje {#}

P.S. naravno da HT nije sposoban osigurati potreban bandwidth i "server power" {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 12:59 (eevek).
14 godina
odjavljen

Ja ne vidim taj registar-direktno upisivanje URL-a ne pomaže.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
18 godina
neaktivan

https://registar.branitelji.hr/

Registar prikazuje samo ime, prezime i broj dana provedenih u službi, ništa više.

Osim toga, ne postoji (il ja ne vidim) popis kao takav. Radi se o pretrazi pomoću koje možeš otkriti tko je u registru, ali samo nakon upisivanja imena, prezimena i godine rođenja.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 13:24 (Danny_HR).
16 godina
Danny_HR kaže...

https://registar.branitelji.hr/

Registar prikazuje samo ime, prezime i broj dana provedenih u službi, ništa više.

Osim toga, ne postoji (il ja ne vidim) popis kao takav. Radi se o pretrazi pomoću možeš otkriti tko je u registru, ali samo nakon upisivanja imena, prezimena i godine rođenja.

Yep...dakle, moraš osobno sumnjati na nekoga, znati njegove podatke da bi te na kraju dočekali šturi podaci - samo koliko je dana proveo u HV-u/MUP-u.

Poanta? Nema je {#}

Ukratko, ovo nam može samo reći ako je netko na popisu, a ne bi eventualno trebao biti...opet ostaju zaštićeni lažnjaci sa primanjima {#}

17 godina
tnakir kaže...

Ministru financija nije izdao racun... Il je glup il ima steel balls (zajedno s tim što je glup): http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/232746/Linicu-u-kaficu-odbili-izdati-racun.html#.UNFk5m99IwA

..

-da se ne zagubi moj omiljeni sLinić (šteta bi bilo propustiti priliku za pljuckanje)..

The Man kaže...
..Imamo (karikiram) 10 milijardi novaca, a trošimo 11 milijardi novaca. Kad posudimo 1 milijardu novaca koja fali, moramo vratiti (naprimjer) 0.1 milijardu više, a imamo opet 10 milijardi (ili manje). ..

-to je priča za obične juzere (sitnozube), konkretnija priča može biti i Podravkina, jer država se može zaduživati i kad ima novca.. - (pitate se zašto?) - zbog kamata. Ovako ide taj model. Ako država ima novac i iskoristi ga za investiciju, od tog npr banka nema baš nikakve koristi, štoviše ima 'štetu' (jer investicije znače kolanje novca, plaće, eliminira potrebu za ulaženjem u minus i sl). Ako pak banka da kredit državi, tad logično naplati kamatu. U toj priči je samo problem Podravkin sindrom.

-Novca ima (nije nestao) ali ga treba pametno uložiti, ne samo trošiti.. naravno desetljećima naši političari rade za svoj interes (pinku) umjesto interesa društva kojeg bi trebali unaprijeđivati...

Drago kaže...
..Ne troše se nikakvi novci. Već smo to prežvakali 100 puta.

-novci se uvjek troše. Samo je pitanje kako, koliko.. dali je opcija A povoljnija/optimalnija ili dugoročno bolja/lošija odo opcije B. Generalno se može reči da je svaki novac uložen u znanost, zdravlje.. investicija, ne trošak. .. ali to su samo različiti nazivi za istu fizikalnu pojavu, kao optimist-pesimist i pola čaše vode. U ovom trenu je irelevantna sama opcija A ili B, važan je timing, razlog, pripremljenost.. ništa kod nas ne funkcionira po 'prirodnom' zakonima, sve je na ho-ruk. ... vidjet ćemo  za par godina rezultate ili nećemo (koliko projekata je ova vlada povukla nakon tjedan dana fijaska?).

Pa sad, moj sLinić.

- dali je 'anegdota' izmišljena ili istinita? Ako je izmišljena tad je slinićavi financijer lažljivac.

- ako je isitinita?: pitanje (hipotetsko), dali je prijavio Poreznoj Upravi? u članku se također postavlja. Odgovor je smješak?

-tad krši zakon, treba biti kažnjen.

Primjećujem sličnost s Ovčaricom koja ima skupu (plagijat) torbu.. koju je ili nije kupila, koja je ili nije s policijskog skladišta, koja je po kranjoj izjavi lažnjak pa s tog mora biti uništena. ...

Odgovor smješak? I to je novinarima OK?

Odgovor mora biti kazna za neodgovornost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 13:36 (ihush).
18 godina
Drago kaže...
tnakir kaže...

Iako smatram da je uvodjenje zdravstvenog odgoja sada jedna totalno nebitna stavka za ministarstvo obrazovanja na koju se nepotrebno trose novci

Ni na edukaciju? Ili onaj prijedlog o obnavljanju fasada ;) O jbt kako se toga netko uopce moze sjetit. Ja se divim kako netko moze biti kreativan. 

Umjesto da rijesavaju stvari kao sto su 50 verzija udzbenika, program iz 1980-ih, oni se redovito bave piz.darijama. Ko i oni prije njih. Ko sto ce i oni poslije njih.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 13:38 (tnakir).
18 godina
neaktivan
eevek kaže...

Yep...dakle, moraš osobno sumnjati na nekoga, znati njegove podatke da bi te na kraju dočekali šturi podaci - samo koliko je dana proveo u HV-u/MUP-u.

Poanta? Nema je {#}

Ukratko, ovo nam može samo reći ako je netko na popisu, a ne bi eventualno trebao biti...opet ostaju zaštićeni lažnjaci sa primanjima {#}

Upravo to. Umjesto da su fino stavili listu, grupiranu po brigadama ili čemu već i vremenu službe, pa da Pero Perić kad vidi Ivu Ivića na listi u svojoj satniji veli "hej, ne znam tog tiposa".

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Danny_HR kaže...
eevek kaže...

Poanta? Nema je {#}

Upravo to. Umjesto da su fino stavili listu, grupiranu po brigadama ili čemu već i vremenu službe, pa da Pero Perić kad vidi Ivu Ivića na listi u svojoj satniji veli "hej, ne znam tog tiposa".

Upravo to. Oni su u brigadama/cetama (ne znam kako to ide) bili ko braca, znali su se ko svoje dlanove... Ovako... nisu napravili nista.

Rvat katolik!
16 godina

Nah...mene muče samo lažni invalidi.

Gotovo nekih 80% ratnih invalida ima dijagnosticiran PTSP što je je*eno smiješno...zapravo, žalosno je, jer čak i da su svi uistinu teško bolesni, a usudim se reći da dobrih 40-50% nije, država svoje građane ne bi trebala zanemarivati tako da ih se baci u mirovinu nego da im se omogući rad, korisnost i smisao.

Tako da opet tu ne krivim niti te hoštaplere koliko krivim je*ene političare.

Priča o 90 milijuna branitelja, ili koliko ih na kraju ima, manji je problem, jer tu je problematično jedino to što su u branitelje strpane i razne babe koje su bile ispomoć ili logistika, umjesto da su pod branitelje stavljali isključivo one koji su glavu riskirali u rovu.

E sad, znam neke slučajeve PTSP-a koji su završili na reviziji, ali ne možeš im gotovo ništa, jer rijetko se koji od njih zaje*e na ponovnim testiranjima, a dijagnoza se ponekad i lako lažira. Doktor tu onda nema izbora nego reći da si bolestan, jert ako kažu testovi, a država ti onda daje novac i lijekove koje bacaš i radiš dvostruku štetu proračunu.

Doduše, država i dalje ima mogućnost ukinuti mirovine za PTSP i omogućiti im da rade, umjesto da leže doma, ali gdje u ovoj Hvatskoj ikoga zaposliti? {#}

Bilo je nekog govora da će se Uskok pozabaviti lažnim invalidima, ali teško će to ići jer ogroman je udio upravo ovih sa PTSP-om. za razliku od tjelesnih oštećenja, revizija PTSP-ovaca je daleko teža.

Uglavnom, imamo registar {#}

18 godina
neaktivan
Evo slušam na radiju da će naknadno bit moguće vidjeti kojoj su postrojbi pripadali, ali ak sam dobro skužio samo za one koji su to dozvolili.
18 godina

Ma vec sam ja reko da od ovoga nece biti nista. Netko je pokupio dobre novce i to je to.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan

Evo nešto za Deusa. Stari ako ikad budeš imao djece u Kanadi obavezno furaj stinger u ruksaku.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
neaktivan

Ajme majko, ja jos gledam gdje je to, a ono Montreal... pa sam prepoznao Mont Royal...

Svasta!!! :-D

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
18 godina

CGI vjerovatno, not real shit.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
17 godina
neaktivan

Bolje se roditi bez penisa nego bez sreće, iaš li sreće i penis će narasti....

Prekjučer 2 sata bez prekida psujemo si majke na Skypu, sve je prošlo OK.

Danas, na razgovoru 13 prekida, nakon što su me zvali na mobitel, on odluči riknuti sa 60% baterije.

WoooHooo!

Uvod u kako impresionirati budućeg šefa.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina

Well said: http://www.index.hr/vijesti/clanak/plan-za-21-laz-milanovicev-plan-za-novi-dan-kao-sanaderova-jamstvena-kartica-/653340.aspx

No dobro, da ne kazu da nisu dobili sansu, to sto su je profuckali... a jbg... valjda ce iduci biti neki treci.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 7:35 (tnakir).
15 godina
tnakir kaže...

Well said: http://www.index.hr/vijesti/clanak/plan-za-21-laz-milanovicev-plan-za-novi-dan-kao-sanaderova-jamstvena-kartica-/653340.aspx

No dobro, da ne kazu da nisu dobili sansu, to sto su je profuckali... a jbg... valjda ce iduci biti neki treci.

Ne nadaj se dobru. Poslije idućih izbora nećeš imati ni za vazelin.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Ne nadaj se dobru. Poslije idućih izbora nećeš imati ni za vazelin.

Nije ni ta Australija na kraju svijeta :) Od tamo cu glasat kao dijaspora. Ako nasa vrla Vlada to ne ukine :)

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 7:42 (tnakir).
15 godina
tnakir kaže...

Nije ni ta Australija na kraju svijeta :) Od tamo cu glasat kao dijaspora. Ako nasa vrla Vlada to ne ukine :)

A kad se vratiš u domaju, uvijek možeš dobijati plaću a da ne ideš na posao ipak si ti povratnik.{#}

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
tnakir kaže...

Mah, tko god da je došao nakon onih termita što HDZ-om se zovu, ne bi mogao napraviti previše toga u balansiranju između "povijesne" odluke da potpišemo svako slovo iz EU i manjka generiranog od strane već spomenutih mračnih termitskih sila.

Ali bit će bolje....građani rvacke kaznit će loš rad ove vlade tako što će na vlast vratiti "novi i reformirani HDZ" koji sada, pretpostavljam, zna još bolje nego prije.

Osobno mislim da prije narednih izbora sud treba zabraniti funkcioniranje HDZ-a, a svim članovima stranke uvesti poseban porez zbog sudjelovanja u pljački {#}

17 godina
odjavljen

Kakve ona traume ima?!

{#}

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 10:45 (Tonči).
16 godina
neaktivan

Bio bi show kad bi koalicija u posljednje dvije godine ovog mandata smanjila stopu nezaposlenosti i ostvarila rast BDP-a od bar 1-1.5%, a HDZ zatim dobije izbore. Mislim da to nije isključeno jer će narod biti bijesan ko ris na koaliciju zbog mjera koje nas čekaju u 2013. ali ako se to dogodi - pakiranje kofera..ne bi mogao Karamarka i onog gnjusa Miloševića gledati 4g., radije doživotna pretplata na Linićeve bljuvotine.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
thedream kaže...

Bio bi show kad bi koalicija u posljednje dvije godine ovog mandata smanjila stopu nezaposlenosti i ostvarila rast BDP-a od bar 1-1.5%, a HDZ zatim dobije izbore. Mislim da to nije isključeno jer će narod biti bijesan ko ris na koaliciju zbog mjera koje nas čekaju u 2013. ali ako se to dogodi - pakiranje kofera..ne bi mogao Karamarka i onog gnjusa Miloševića gledati 4g., radije doživotna pretplata na Linićeve bljuvotine.

Zbog čega trpiti Linića i ekipu kad ne znaju NIŠTA? Ova koalicija je opet koalicija rogova u vreći, kao ona SDP-a, Tomčića i Budiše. Imaš ove haenesove prišipetlje koji su se uspjeli ugurati u vlast i koji se rugaju HDZ-u zbog kriminala, a izuzev Richemberga, Pusićke i još možda dvojice iz vrha, svi ostali su umočeni u kriminal do grla. K tome, svi su redom amoralni tipovi, čak i "svetica" Vesna - http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/233364/Moguc-je-Cacicev-povratak-u-Vladu.html.

SDP je stranka luđaka. Dok je Račan bio samo oklijevalo i slina, Milanović je aktivno nesposoban tip. Pratiš li ti njegove javne nastupe? On lupa naglas kao da razgovara sam sa sobom, pa još nije uspio uobličiti misao ili dati neki zaključak sam za sebe, ali svejedno to "ventilira" da svi čuju. 

Vuku mu se repovi po Zagrebu (ovo s Bernardićem je mrak, ne zato što branim Bernardića koji je valjda nejbezličniji i najbeskorisniji političar kojeg imamo, već zato jer je nevjerojatno koliko se štete može napraviti vlastitoj stranci u rasponu od jednog radnog tjedna) koje godinama nije uspio riješiti. Obračunava se s Bandićem, a pretvara se da Holding nije leglo kriminala i vraćaju ga pod gradonačelničku ingeernciju ser se nadaju svom gradonačelniku, bez ikakvog pokušaja raščišćavanja. 

Ja sam svjestan da je HDZ iza sebe ostavio potop, ali u Zagrebu HDZ nije na vlasti više od desetljeća, a tko je tu kriv? Bandić, a SDP je nevin? 

K tome, ti tipovi su stvarno GLUPI, moram još jednom ponoviti. Oni se furaju na Blairov "treći put", i u politici i u ekonomiji, koji se pokazao kao totalni promašaj. Socijalna država + liberalni kapitalizam koji se na kraju slomi na socijalnoj državi. Vidili smo kako to završava, a ovi se ponašaju kao da se od 2008. do sada ništa nije dogodilo što bi ih navelo da preispitaju svoja "privatno-javna partnerstva", liberalno tržište u kojemu obični ljudi crkavaju, a banke i velike firme se spašavaju državnim pozajmicama, liborom izvučenim iz kite i neustavnim i protuzakonitim deviznim klauzulama. 

Polit petroljom i užgat.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 11:42 (Drago).
16 godina
neaktivan

A gdje sam ja točno napisao da sve tvoje navedeno - ne stoji? Pa sam lud u prvoj rečenici. *ebeno, na koju nogu si ustao danas jbt?

EDIT: Ako na ovo misliš - "ne bi mogao Karamarka i onog gnjusa Miloševića gledati 4g., radije doživotna pretplata na Linićeve bljuvotine.", stojim iza toga, Karamarko je opasan tip, a Milošević je nešto tipa populistički kapitalist, koji po emisijama i u tiskovinama prostituira socijalističke i demagoške parole a u stvarnosti mu vrlo vjerojatno zbog poveće oročene štednje, ili dioničarskih udjela (pretpostavljam da ne drži lovu samo u nekretninama i madracu) ovakva situacija gotovo idealno odgovara. Ukratko - ne vjerujem im.

Ovima sam vjerovao, i razočarali su me u prvoj godini. Ali kad je druga opcija HDZ zadržavam olovku na SDP-u i na idućim izborima, ta stranka se najmanje idućih 10g. (ako ih doživimo s ovakvom vlasti) na istu ne smije vratiti.

Neka treća opcija, imaš kakvu ideju? Desnica, nepostojeća lijevica, laprdalo Lesar solo?

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 11:32 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice