Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.296.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Vidjet ćemo (rekoše slijepci?).

EDIT: Čitao sam nešto slično ovom linku. Idealno štivo uz kavu i kekse za fotelja DIY ekonomiste-revolucionare.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 9:14 (thedream).
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Thedream: politikom čuvanja tečaja pogodovao je upravo uvoznom lobiju, odnosno bivšim cvjećarima, koji su na sumnjive načine u par godina stekli enormna bogatstva (nitko nije kriminalac dok to sud ne dokaže:)). Narodu uopće nije smjelo biti omogućeno toliko kupovanje uvoznih proizvoda i deviza, koje realno ne može plaćati jer ne proizvodi ništa nove vrijednosti, a to bi u konačnici vjerojatno potaknulo okretanje izvozu. Nije rat uništio gospodarstvo, nego kontrolirana pljačka tijekom rata i nakon njega, uništavanje firmi koje se onda lakše poklone i prodaju pojedincima. U Hrvatskoj trenutno opstaju uglavnom trgovci i to uvoznici te nešto turoperatora i hotelijera (a i tu je pljačke na sve strane). Proizvodnja ne funkcionira, iako imamo jeftinu radnu snagu i dovoljno educirane radne snage.

Troll level: sensei
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Thedream: politikom čuvanja tečaja pogodovao je upravo uvoznom lobiju, odnosno bivšim cvjećarima, koji su na sumnjive načine u par godina stekli enormna bogatstva (nitko nije kriminalac dok to sud ne dokaže:)). Narodu uopće nije smjelo biti omogućeno toliko kupovanje uvoznih proizvoda i deviza, koje realno ne može plaćati jer ne proizvodi ništa nove vrijednosti, a to bi u konačnici vjerojatno potaknulo okretanje izvozu. Nije rat uništio gospodarstvo, nego kontrolirana pljačka tijekom rata i nakon njega, uništavanje firmi koje se onda lakše poklone i prodaju pojedincima. U Hrvatskoj trenutno opstaju uglavnom trgovci i to uvoznici te nešto turoperatora i hotelijera (a i tu je pljačke na sve strane). Proizvodnja ne funkcionira, iako imamo jeftinu radnu snagu i dovoljno educirane radne snage.

Ha čuj, Rusi imaju oligarhe (i njihovu povijest kroz drugu polovicu 80-tih i početkom 90-tih), SAD ima svoj 1% čak i duže,tako da nije red da zaostanemo previše. {#} Friedman ne bi bio sretan.

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Tonči kaže...

Kako idu dani, sve mi se čini da sam s razlogom obnovio putovnicu. {#}

Idem skenirati putovnicu i preporuke

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen

Gdje se putuje?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Gdje se putuje?

Zadnji puta kada sam energično govorio o planovima za ovu jesen, nije se ispunio niti jedan od njih 5, osim putovanja u Tursku što je izašlo daleko skuplje nego sam planirao.

Tako da sam već rekao i previše...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
wyks kaže...

Zadnji puta kada sam energično govorio o planovima za ovu jesen, nije se ispunio niti jedan od njih 5, osim putovanja u Tursku što je izašlo daleko skuplje nego sam planirao.

Tako da sam već rekao i previše...

Nema veze,samo ti nama reci-da i mi možemo sanjariti. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
odjavljen

Aplikacija za vizu?:)

Troll level: sensei
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Aplikacija za vizu?:)

Meni više liči na to da je dobio novi job.

17 godina
neaktivan

Ovo je tek drugi korak, tako da još nije ništa za ozbiljno, posao nije nešto bajno, većina ga ne bi radila, ali ja ga vidim kao svojevrstan napredak.

14 godina
odjavljen

Lijepo. Samo naprijed.

17 godina
neaktivan
Sigurno je posao - Žigolo!

XD
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
15 godina
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Obicno pokusavam biti suzdrzan kad su u pitanju hrvatsko-srpski odnosi, jer ipak je propaganda odradila svoje na obje strane...

Ali ovaj tip je idiot A+ klase.

Ili ima neku agendu, pa se ovako javno busa u prsa srpstvom, ili je toliko glup da niti ne razumije sta radi. U kojem slucaju se pitam kako je zavrsio na tako bitnom mjestu kakvo ima.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
15 godina
Šta se čudiš pa i Cicciolina je bila u parlamentu.
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Šta se čudiš pa i Cicciolina je bila u parlamentu.

Nije mi to bas neka usporedba.

Jedna stvar je uci u parlament zbog dobrih sisa i propagiranja slobodne ljubavi, a sasvim druga na osnovu govora mrznje.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
16 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

LOL, zaboravio je na Gandalfa, a to bez njega nebu islo.

bos - bosi - najebosi - UMEM DA GUBIM!!!! NKV iz zeljezare Cacak.
15 godina
Deus ex machina kaže...

Nije mi to bas neka usporedba.

Jedna stvar je uci u parlament zbog dobrih sisa i propagiranja slobodne ljubavi, a sasvim druga na osnovu govora mrznje.

Hoću reći da je sustav izbora potpuno izgubio smisao.

Tallahasee kaže...

LOL, zaboravio je na Gandalfa, a to bez njega nebu islo.

Puno toga je on zaboravio ili potisnuo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 21:33 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

Mi Hrvati trebamo uložiti sve ove preostale novce što imamo u izum novog četrverotaktnog motora.

Svaki put kad se spomene crkva, komunjara, srbin, peder redom se pokrene odgovarajući klip.

Sruše rejting - naslovnicu 15 minuta kasnije dobiju Nikolić i Jeremić.

Sveučilišta se urušavaju u korupciji i apsolutnoj neprepoznatljivosti i neradu u svjetskoj znanstvenoj zajednici - Naslovnicu dobije Crkva i ovaj srednjoškolac kojem pederski brak neće pomoći oko lošeg stanja u državi. Tko ovome debilu daje medijski prostor trebao bi se zapitati što znači sloboda govora i mišljenja ili da bar pročita pravila "kako glumiti da ti je stalo".

14 godina
wyks kaže...

Mi Hrvati trebamo uložiti sve ove preostale novce što imamo u izum novog četrverotaktnog motora.

Svaki put kad se spomene crkva, komunjara, srbin, peder redom se pokrene odgovarajući klip.

Sruše rejting - naslovnicu 15 minuta kasnije dobiju Nikolić i Jeremić.

Sveučilišta se urušavaju u korupciji i apsolutnoj neprepoznatljivosti i neradu u svjetskoj znanstvenoj zajednici - Naslovnicu dobije Crkva i ovaj srednjoškolac kojem pederski brak neće pomoći oko lošeg stanja u državi. Tko ovome debilu daje medijski prostor trebao bi se zapitati što znači sloboda govora i mišljenja ili da bar pročita pravila "kako glumiti da ti je stalo".

Pročitao sam to "pismo" i nije nigdje eksplicitno povrijedio prava seksualnih manjina ili upotrijebio govor mržnje - insinuiranje se ne može gledati kao mjerodavno.

Ma tko uopće može potvrditi da je to napisao neki šmrkljavi gimnazijalac? Ja bi prije rekao da se to Babić sam sa sobom dopisuje.

Inače nemam stav o zdravstvenom odgoju u školama, samo bih da se vjeronauk izbaci. Kad bolje razmislim, školske klupe su iza mene, djecu ne planiram ni u krajnjem ludilu, tako da me boli tuki {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 1:03 (pr0n_addict).
14 godina
odjavljen

To pismo je sasvim u redu,i skroz je na mjestu.

Zašto?

Zato jer ljudi koji imaju "široke vidike" , "otvorene oči" i koji tvrde da prihvaćaju svakoga bez obzira na njegov spol(nost),vjeru,rasu itd. su zapravo najveći nepoštivatelji istih.

Eto vam primjera u ovoj temi-svi pljuju po npr. kršćanima (kada je netko te vjere pljuvao po vama,gospodo?) i ne uvažavaju njihovo mišljenje.

Ako prihvaćate jedne,onda prihvatite sve,tolerirajte sve i ne sudite nikoga zbog onoga što jest. Ali znam da to nećete napraviti.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

To pismo je sasvim u redu,i skroz je na mjestu.

Zašto?

Zato jer ljudi koji imaju "široke vidike" , "otvorene oči" i koji tvrde da prihvaćaju svakoga bez obzira na njegov spol(nost),vjeru,rasu itd. su zapravo najveći nepoštivatelji istih.

Eto vam primjera u ovoj temi-svi pljuju po npr. kršćanima (kada je netko te vjere pljuvao po vama,gospodo?) i ne uvažavaju njihovo mišljenje.

....

Postoji velika razlika izmedju krscana i glupana.

Ja osobno pljujem po glupanima.

A znam da sam sirokih vidika zato, jer dopustam ljudima da sami odaberu u koju od te dvije grupe se zele svrstati.

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

U kojem slucaju se pitam kako je zavrsio na tako bitnom mjestu kakvo ima.

Netko ga je zamijetio na twitteru sigurno.

18 godina

Ministru financija nije izdao racun... Il je glup il ima steel balls (zajedno s tim što je glup): http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/232746/Linicu-u-kaficu-odbili-izdati-racun.html#.UNFk5m99IwA

A sto se tice ovih bolesnika... http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/232829/Hrvatska-nece-opstati-ako-ne-pobijedi-HDZ.html#.UNFk4299IwA

Zar itko puši ovakvu propagandu osim članova te kriminalne org... ups... stranke...

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Ministru financija nije izdao racun... Il je glup il ima steel balls (zajedno s tim što je glup): http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/232746/Linicu-u-kaficu-odbili-izdati-racun.html#.UNFk5m99IwA

A sto se tice ovih bolesnika... http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/232829/Hrvatska-nece-opstati-ako-ne-pobijedi-HDZ.html#.UNFk4299IwA

Zar itko puši ovakvu propagandu osim članova te kriminalne org... ups... stranke...

Pitaj onoga tko je upravo ostao bez posla. Globalno mi sve stranke i političari idu na tuki. Trkeljaju i kenjaju kako bi došli na vlast i kad dođu prst u uho i deri.{#}

17 godina
neaktivan
Ljudi nikako da shvate bit svih naših problema. Hrvatsku i njeno postojanje financiramo kroz zaduživanja kod free market lihvara. Imamo (karikiram) 10 milijardi novaca, a trošimo 11 milijardi novaca. Kad posudimo 1 milijardu novaca koja fali, moramo vratiti (naprimjer) 0.1 milijardu više, a imamo opet 10 milijardi (ili manje). Ukratko, mi samo kupujemo vrijeme i istovremeno financijski zbrinjavamo političare i one koji žive s njima u simbiozi, a kad krene sranje kroz gusto granje i počne pravo kaotično sranje, oni će pokupit svoje prnje i ostavit nas da se koprcamo u autohtonom Hrvatskom blatu.

Čak i da dođe neka dobra vila i podmiri sve naše dugove, majstori ni tad ne bi promjenili MO i opet bi trošili više nego što imamo, financirali mostove koji nisu nikome prioritet (osim maloj grupici ljudi) i slične piši-kući-propalo projekte.

Kažu treba moći, treba htjeti, pa da vidiš kak' se leti! Mi nit' možemo, nit' (iskreno) hoćemo, nego samo sjedimo u gnijezdu i čekamo (nešto) dok nekom to ne zasmeta i otpili granu, a tad slijedi bolan pad pri kojem će mnogi ptići nastradati.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

i ne sudite nikoga zbog onoga što jest

nego po čemu suditi, po onom što nije?

evo nosi si ga kući...

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 10:50 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

nego po čemu suditi, po onom što nije?

evo nosi si ga kući...

A znači,tebi je ok kada te netko sudi po tome što si gay,a ne po tome kakva si osoba?

Bozanić je seronja. Istjerao bih ga iz kuće.

18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

A znači,tebi je ok kada te netko sudi po tome što si gay,a ne po tome kakva si osoba?

pa nek me sudi i po tome što sam gay, ne vidim problem, vidim problem ako me sudi samo po tome što sam i gay

td svima
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Pranja kaže...

pa nek me sudi i po tome što sam gay, ne vidim problem, vidim problem ako me sudi samo po tome što sam i gay

Pa to sam i napisao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice