Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...
 - BiH ima hardware rješenje (POS-kasa), naše je soft. Vjerojatno lobiranje zainteresiranih strana (možda čak i korisnika koji tad možda računaju na 'special fičer' koji bi nastavio dosadašnji 'gric' sistem obračuna prometa (razlika između stvarnog i prijavljenog)).

{#}

18 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
16 godina
neaktivan

Fina prosječna u hrvatskim cestama.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Živo me interesira koja to sila omogućuje prosječnu plaću u gubitašu HEP-u od 10'403 kn + povlastice. Progresivno smanjenje plaća tako da se dobije recimo 25% od ukupnog izdatka za plaće i ukidanje božićnica bi rezultiralo uštedom od skoro 300 milijuna kuna godišnje, a prosjek plaće bi još uvijek bio visok u usporedbi s prosječnom plaćom u HR.

Ne vidim ni mane u tome da se napravi lista dobitaša/gubitaša, i sukladno toj listi se automatski godišnje svima povećava/smanjuje plaća za neki postotak, a direktori gubitaša se smjenjuju. Onda bi mogli rezati bez pardona svima koji neefektivno posluju. Pa nek sindikati prosvjeduju ako smatraju da su radnici zakinuti.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 13:26 (i_rambo_plache).
14 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Živo me interesira koja to sila omogućuje prosječnu plaću u gubitašu HEP-u od 10'403 kn + povlastice. Progresivno smanjenje plaća tako da se dobije recimo 25% od ukupnog izdatka za plaće i ukidanje božićnica bi rezultiralo uštedom od skoro 300 milijuna kuna godišnje, a prosjek plaće bi još uvijek bio visok u usporedbi s prosječnom plaćom u HR.

Ne vidim ni mane u tome da se napravi lista dobitaša/gubitaša, i sukladno toj listi se automatski godišnje svima povećava/smanjuje plaća za neki postotak, a direktori gubitaša se smjenjuju. Onda bi mogli rezati bez pardona svima koji neefektivno posluju. Pa nek sindikati prosvjeduju ako smatraju da su radnici zakinuti.

Koja sila? Gosn. Ribič, Matijašević i slični, eto koja sila. Posluju s gubitkom i koje je rješenje? Podignimo cijene, a kad se skupi dovoljno takvih gubitaških firmi, podignimo PDV, uvedimo porez na ovo ili ono, ali nikako da otpustimo nekoga ili smanjimo plaće. I šta će onda biti? Privatizacija. I onda opet hajka, vlada rasprodaje obiteljsko srebro. Dok ga ima. A sve ga je manje. A to je jedino rješenje, ne zato jer su privatni vlasnici po definiciji uspješniji, nego zato što su oni to platili SVOJIM novcima, pa im je u velikom interesu da firma posluje s dobiti, za razliku od politički instaliranih direktora državnih firmi koji (kao i svi zaposlenici) posluju po sistemu "nije ti ćaćino, šta te briga". I onda Ribič kaže štednja nije rješenje. Ma kakvi, lako je trošiti dok se zadužuješ, al kako ide i to će biti sve teže, a onda...

18 godina

Čujem danas da je jedan poznanik bio na hitnoj za vikend. Nateklo mu oko, nešto se upalilo i pravac hitna. Skrpaju ga i ispostave mu račun na 250 kn, jer eto, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje to ne pokrivaju. Koji bulšit!

Mislim da ću sam dati otkaz i krenuti u lov na plastiče boce, da se ne moram uvaljivati na to tržište nevješt u starim danima.

Gledam te!
14 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...

Čujem danas da je jedan poznanik bio na hitnoj za vikend. Nateklo mu oko, nešto se upalilo i pravac hitna. Skrpaju ga i ispostave mu račun na 250 kn, jer eto, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje to ne pokrivaju. Koji bulšit!

Mislim da ću sam dati otkaz i krenuti u lov na plastiče boce, da se ne moram uvaljivati na to tržište nevješt u starim danima.

Toliko isto i košta šivanje sa 4 šava. Hmm,zašto oni obožavaju broj 250?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
17 godina
Pranja kaže...
..

-zbog PDeVeja (indirektno zbog usrane države i stručnjaka kojima je drugačija formula mentalno nedokučiva, ovako uzmeš 200kn + 25%.. jasno?). Daleko bolje (lakše izračunalti) njego za dobrotvorne donacije iznos 6.25 koji bi po osnovu doniranja morao biti oslobođen PDVa... ali ne dok je sLinić gazda.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 12:33 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

-zbog PDeVeja (indirektno zbog usrane države i stručnjaka kojima je drugačija formula mentalno nedokučiva, ovako uzmeš 200kn + 25%.. jasno?). Daleko bolje (lakše izračunalti) njego za dobrotvorne donacije iznos 6.25 koji bi po osnovu doniranja morao biti oslobođen PDVa... ali ne dok je sLinić gazda.

Da još malo uprostim, bilo kakav dolazak kod majstora je 200 kn + PDV, ako se dogovoriš onda je manje.{#}

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...
Da još malo uprostim, bilo kakav dolazak kod majstora je 200 kn + PDV, ako se dogovoriš onda je manje.{#}

Je. S tom razlikom da majstori ipak ne uprihoduju parsto kuna paušala mjesečno na račun obveznog i dopunskog majstorskog doprinosa. Koje smo mi sranje od države...

Gledam te!
14 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...

Koje smo mi sranje od države...

To si tek sad skužio?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Kladim se da Tawals zna.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan

Generalizacija i stereotipizacija su načelno loše stvari, no nekada je zbilja teško neuočiti uzorke u ponašanju određenog naroda.

Ozbiljnije karakterne mane Hrvata (i ponekad još nekih ex-YU nacija) su reverzni pomodizam i pesimistično autodestruktivna depresija.

Reverzni pomodizam, nakaradno zvuči, nije teško shvatiti. Mala nacija nema puno prostora i pojedinaca koji bi stvarali trendove, lakše ih je uvesti. No lakše je uvesti gluplje trendove, oni su medijski izloženiji i zato ih je lakše uočiti. No mi imamo specifičan slučaj, gdje nakon kopiranja i prihvaćanja trendova izvana, netko to zamjeti te onda mahnito pokušavamo stvoriti vlastiti identitet koji se tragikomično svede na vađenje prastarih uspješnica iz formalina ili još gore - zagušimo medijski prostor veličanjem i oglašavanjem marginalnih i nebitnih pojedinaca i događaja koje alkemičarskim i nadriljekarskim metodama možemo povezati s nama samima.

Netko je to već spominjao u vezi malo ozbiljnijih tema oko kralja Tomislava, izuma i Tesle, ali ovdje bih se dotakao tema kojima nas svakodnevno bombardiraju.

Lako je odbaciti vijesti da je netko Hrvat jer mu je baka u 14 koljenu bila sa Pašmana, no nekada nas obavijeste o ovakvoj vijesti, u kojoj saznajem da sam ja Primorski Srbin čakavac.

Ne bih imao ništa protiva da se to i dokaže, nije me pretjerano briga ionako po guglanju prezimena naletim na mnogo prezimenjaka iz Srbije. No smeta me već pomalo akutna glupost i zanemarivanje činjenica s obiju strana kada se dotaknemo nečega što je bitno samo nama i gdje dobijemo 2 boda u igri koja je opet bitna samo nama. Opet, iako to smatram nebitnim, te bi bilo bolje da se konačno usuglasimo oko suvremenog pravopisa koji bi bio dosljedan, smeta me da medijski prostor dobivaju ovakve vijesti, gdje će neki visoki dužnosnik zaključiti da je kamen iz Rozete natpis nekog Karađorđevića ili Starčevića iz prijelaza 3. u 2. stoljeće prije Krista. Ili kako bi žena mog trenera košarke, kao drugu krajnost rekla dok su suci Ukrajinci loše sudili na rukometnoj utakmici Hrvatska - Danska - "Sve je to isto; Danci, Ukrajinci, Rusi, sve je to isto, sve su to Srbi, Četnici."

Kkao se takve ličnosti nađu na visokoj poziciji neke akademije je zabrinjavajuće pitanje.

Pesimistično autodestruktivna depresija je malo ozbiljnija dijagnoza uzrokovana najviše političkim utjecajima i promjenama. Dok je naš socijalistički sustav imao nekih prednosi u vidu zbrinjavanja radnika, imao je negativne posljedice na kreativnost i ambicije stanovnika. Nažalost Hrvati su najviše fasovali.

Očituje se to ne samo po našem načinu života, veći i u kroničnom nedostatku kretivnosti i ambicija.

Prosjek razgovora hrvatskih radnika srednjeg sloja svede se na istovremeno žestoko kritiziranje poslova u javnom sektoru i žaljenje zašto oni nisu na toj poziciji. Zanimljivi paradoks specifičan za ove prostore. Lako je shvatiti takvo stanje uma, tako su nas učili u komunizmu, to se prenjelo i na sadašnjost. Državna firma je ideal, dok se relani sektor prikazuje kroz strane firme koji isisavaju "naš" novac, dok je realnost takva da ono malo kompanija što imamo traži školovanije i sposobnije kadrove pa ljudi svjesni te činjenice sami sebe lažu.

Neozbiljnije od gornjeg pasusa, no svejedno prepoznatljivo, to se očituje i u nemaštovitosti hrvatske kulturne scene.

N eznam jesam li ikada pogledao vedar hrvatski film, koji nije imao ozbiljnije teme skrivene u satiri. Pjevajte nešto ljubavno, kao popularniji film, završava s tračkom svjetla u crnom epilogu ljubavnog trokuta. Sonja i Bik je revizija Romea i Julije. Maršal je satira komunizma, Rat na mom otoku satira pomahnitalih osjećaja nacionalizma i okretanja novome. Karaula opet završava crnije od nekih horora. Priznajem da nisam pogledao mnogo filmova domaće produkcije, no nije me za kriviti jer u životu mogu istrpiti samo toliko priča na temu gej veterana domovinskog rata koji ima ženu i dijecu ali je dobio HIV. Djeda mu je Partizan radnik iz SOURA, ženini su Ustaše.

Animacija se svela na teške slike u pokretu na repertoaru Animafesta, Čarobnjakov šešir je podsjetnik na maštovitija vremena. Film festivali su većinom parada društveno škakljivih tema, svrrhu imaju u prikazivanju zvijezda kao ozbiljne ljude koji brinu o tim temama.

Očituje se i u glazbi, gdje osim ekstrema tipa Lollobrigida i sličnih europrihvatljivih eksperimenata, imamo grijanje juha iz paleolitika. Gibonni i Massimo mogu dobiti samo toliko Porina, TBF je iskakao iz Glasa Koncila, a rock koncert godine je Let 3 i Hladno Pivo koji zajedno imaju isti broj koncerata kao i godina njihov prosječni slušatelj - 17. Majke kad se Bare otrijezni. Adastra, Luksemburg, Vatra - ista slika isti fleš. Huljići...

Nema rizika, publika nije toliko masovna niti je spremna na promjenu da bi autor mogao preživjeti, stoga mnogi odustaju.

Ovdje moram istaknuti da je kinematografija u susjedstvu ipak bolja, većina popularnih bendova ima korjene u Sarajevu. Mi ćemo se po 768 put samo u ovoj godini sjećati Novog Vala i zvati Štulića da se vrati... Ili ćemo čekati da Bruce Springsteen objavi novi album da Prljavo kazalište ima materijala za novi album, u nedostatku ideja ubaciti Moj dom je Hrvatska.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 14:56 (wyks).
14 godina
odjavljen

Lijepo si se potrudio,ali napisao si nešto što već odavno znamo. {#}

15 godina
Ali majstori kombiniraju i dogovornu ekonomiju bez nepotrebnih komplikacija.
18 godina

Prve dvije stvari koje je ova vlada (da ima iti malo muda, ali izgleda da su fotelje daleko bitnije od buducnosti ovoga naroda) trebala napraviti dolaskom na vlast su:

1. Rijesiti javni sektor, odnosno, ukinuti bonuse, bozicnice, cipelarine (WTF je to, za to sam prvi put cuo ove godine), smanjiti place, odnosno solidarizirati se sa privatnim sektorom. Sto se tice solidarizacije, tu mi zbilja sindikati nisu jasni i ne kuzim odakle im obraz zahtjevati stavke koje sada zahtjevaju. Ukinuti otpremnine za managere gubitase. Ova zadnja stavka i nije neki veliki teret na proracun, ali nije mi jasno zasto nagraditi nekog tko je radio protiv boljitka firme.

2. Rijesiti lazne mirovine (sto ratne, sto invalidske).

Jasno mi je da ove dvije stavke znace gubitak glasova, da JAMCE nerede i negodovanje javnosti, ali koji bolji argument za izbore imas nego "Izvukli smo zemlju iz govana, spasili smo radna mjesta i osigurali gospodarski rast".

Dalje, nije mi jasno odakle HDZu i slicnima obraza nesto zugati sadasnjoj vladi, jer:

- vjerovatno ce zavrsiti na sudu jer su, globalno, kao stranka, krali, mutili, ucjenjivali i reketarili, spijunirali... da ne nabrajam dalje...

- trenutacno stanje u drzavi je takvo vecinom po zasluzi bivse vlasti

- pola vlade im je ili u zatvoru ili ih to jos ceka

- sve sto su radili je bilo kupovanje glasova, nikakve konkretne poteze nisu poduzimali

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

HDZ-u gubitak izbora i nije teško pao zato što su znali da najgore čeka tek SDP i to ne toliko zbog njih samih, koliko zbog nasljeđa. Ovi su samo pokušali ne talasati puno, što je posve pogrešno (a Linić spašava javni sektor).

Troll level: sensei
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Lijepo si se potrudio,ali napisao si nešto što već odavno znamo. {#}

Svi mi sve znamo, ali eppur si non muove...

Da me volja sada iskopao bih Vijesnik iz '96, bilo bi sličnih vijesti, uspjesi sa Olimpijade, katastrofalno gospodarstvo, branitelji, Gotovina, loša vlast vs. još lošija oporba. Čak je i Tuđman aktualan.

Mi smo alibi nacija. Oni koji uspjevaju uspjeli bi svugdje, svojom zaslugom i ničijom drugom.

Gospodarstvo:

I sektor - 11% ukupnog gospodarsta što je samo po sebi daleko premalo. Ovo malo što proizvodimo jest kukuruz i pšenica, osnovno voće i povrće. Masline kojih je već puna kapa, i svi imaju najdomaćije i najdjevičanskije ulje - tošala ga baba Manda iz Zaostroga djevica u 97-oj godini. Svinje koje doslovno treba samo 'ranit - uvozimo. Najbolji pršut sir i kulen - inozemne certifikate i priznanja ima na prste pobrojat. Mlijeko proljevamo.

Nacija smo pivopija, prilično nezahtijevni što se očituje po prodaji bljutave Žuje. No u kolovozu ove godine zatvorena zadnja proizvodnja hmelja u nas. Hmelj - biljka koja raste ko mutava, (20 - 50cm tjedno) kod nas je neisplativa, iako prva berba zna doseći cijenu od 1000€ za kilu, prosjek u Engleskoj 10-ak funti za 5 kila.

O nekim biljkama oje imaju usku primjenu tipa tulipani koje su u nekim državama veće gospodarstvo nego cjelokupno Hrvatsko nema spomena u dnevnim novinama.

II sektor - Svodi se na pakiranje Agrokorovih proizvoda. Iako se za nešto mogu optužiti prijašnji režimi, možemo i zaključiti da smo imali čak i dobru raspodjelu nekih segmenata industrije. Dok je Srbija dobila auto industriju (nešto što smo i mi mogli pokrenuti kao Rumunjska) mi smo dobili brodogradilišta koja bi u punoj funkcionalnosti mogla držati čitavu težu industriju na sebi. No mi smo napravili suprotno tako da čitava država uzdržava nefunkcionalna brodogradilišta. Željezare ne možemo prodati ciganima za staro željezo, propadaju čak i tvornice za pravljanje osnovne plastične mase. Ovdje gdje treba činiti planirane rizike, mi smo kao Justin Timberlake - imamo dobar ritam i marketing ali fali jaja.

III i IV sektor - mi smo ovdje napravili Frankensektor. Čudovište koje služi gotovo isključivo kako bi služio uslužnoj djelatnosti. Mi na svakog uslužnog djelatnika imamo dodatnog uslužnog djelatnika koji služi uslužnom djelatniku kako bi prvi uslužni djelatnik usluživao. Alibi sektor koji cvjeta.

- Ivice što bi bio kad odrasteš?

- Službenik u državnoj konzalting firmi ili vodio obračune velikih kupaca pri ZGHoldingu (NHF thedream :D).

Volimo i služiti strancima preko ljeta ali ni to nam se neda. Ča si mi uša u konobu ča ne viš da je fjaka.

Što stvaramo? Ništa, ako treba originalna ideja. Ideje stvaramo gdje ne postoji rizik. Filmove snimamo jedino ako iz njih stoji neka udruga koja je financirana iz promicanja ljudskih prava EU.

Glazbu kopiramo od cigana, koje je kopirao Bregović pa uglazbio Severinu. Onda Rozga kopira Severinu. Ili imamo Elemental - mladi, cool, urbani bend koji je češće gostovao u Mrduši donjoj od predstave Hamleta u Mrduši donjoj.

A mi ostali naručujemo na Anteni Zagreb onu pjesmu Zidan. Znate onu la la la, Prola Zidan, Prola Zinoć.

Tonči kaže...

Kako idu dani, sve mi se čini da sam s razlogom obnovio putovnicu. {#}

Fun experience today.

Idem skenirati putovnicu i preporuke u Kolding (jer ona kopiraona u Oktogonu više ne radi - stoji zeleni plakat "Nema ovdje više kopiraone"), ogroman je prostor.

Ispred 3 27'' monitore sjedi zaposlenik, koji kad ga upitam za skeniranje kaže da pričekam malo.

Nakon 5 minuta kaže da mu dam papire i da će biti gotovo za SAT (1h) vremena, ali da mu ne dajem USB jer će ga izgubiti.

Nakon sat vremena (odlučio sam vrijeme skratiti šišanjem no igrom sudbine to je bilo najkraće šišanje u mom životu - 15 minuta) i poijenog zlatnog pana, čitanja svih novina kasnije; spuštam se u kopiraonu, da bi frajer rekao da nije gotov i da pričekam malo.

5 minuta kasnije frajer se diže i skenira sve za 46 sekundi.

Kaže da će mi žena na pultu naplatit. Pitam ja ženu koliko to košta kad se ubaci druga žena, kao ona zna koliko je njeno i daje 30kn blagajnici, koja se vraća raditi nešto drugo. Ja ko tudum stojim za blagajnom i pitam se WTF. Zovnem blagajnicu da platim kad ona kaže pa što niste platili?

30 kuna je bilo skeniranje. Žao mi je što nisam rekao da sam platio.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
odjavljen

E moj wykse... to ti mene sve jako zabavalja, koliko i rastužuje. Ne vjerujem da to većina ne vidi, to mi se čine očite stvari. Već godinama mi nije jasno kako to prolazi, kako onaj luđak dobiva nagrade i hvalospjeve kao guverner HNB-a, a gura izvoz u propast, a da ne govorim o suludim potezima ostalih.

18 godina
neaktivan

Sve oni znaju, kakvi stručnjaci takva nam i država {#}

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
15 godina

Najbolja je stvar to što svi znaju u čemu je problem ali nitko nema pametno riješenje.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

ali nitko nema pametno riješenje.

Nisam školovala od vremena...

17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Najbolja je stvar to što svi znaju u čemu je problem ali nitko nema pametno riješenje.

Rješenja postoje, barem koraci prema njima, ali to su kompleksne stvari koje rijetko odgovaraju svima kojima trebaju, a u politici važi pravilo da će te u svemu netko zakočiti, osim ako riskiraš glavu.

15 godina
Tonči kaže...

Rješenja postoje, barem koraci prema njima, ali to su kompleksne stvari koje rijetko odgovaraju svima kojima trebaju, a u politici važi pravilo da će te u svemu netko zakočiti, osim ako riskiraš glavu.

Nisam ni mislio da ne postoje, problem je u tome što ih naši političari ne razumiju ili bolje rečeno uvijek su na vlasti oni koji se trude kako prikupiti lovu od ljudi a ne kako omogućiti da se stvori neka nova vrijednost.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

E moj wykse... to ti mene sve jako zabavalja, koliko i rastužuje. Ne vjerujem da to većina ne vidi, to mi se čine očite stvari. Već godinama mi nije jasno kako to prolazi, kako onaj luđak dobiva nagrade i hvalospjeve kao guverner HNB-a, a gura izvoz u propast, a da ne govorim o suludim potezima ostalih.

Zato što ne poznaš dovoljno ekonomske relacije, pogotovo vezane za monetarnu politiku uz visoku zaduženost, nužno i euroiziranost, kakva je na primjeru Hrvatske. Nije Rohatinski i HNB svojom politikom gurnuo izvoz u propast, već sustavna pljačka i uništavanje proizvodnje što kroz ratna razaranja, što kroz privatizaciju i tajkunizaciju. Slabljenje kune unazad 10-12g. od zaduživanja u eurima bi imalo kudikamo gore posljedice po hrvatsko gospodarstvo od politike koju je provodio.Ne znam o kojem izvozu pričaš uopće, što mi sustavno unazad 20g. izvozimo da je zakočeno prejakom kunom? Koja industrija je opstala u HR od početka rata naovamo?

Ne pada mi na pamet da mu budem advokat, jer mu zamjeram "prijateljstvo" s ponosom nacije Todorićem i njihove međusobne interese, plašenje nacije sa inflatornim učincima koji su se pokazali kao čista floskula, dapače - veću god. stopu inflacije imamo u vrijeme recesije i štednje nego u vrijeme najveće ekspanzije i oslobođenja bank.sredstava mjerama HNB-a itd.

Ima on dosta svoje krivice za postojeće stanje ali učinak koji bi imalo povećanje rata kredita kako poduzetničkom tako i privatnom sektoru bio bi jednak onom u SAD-u 2008. na tržištu hipotekarnih kredita. Na primjeru Hrvatske to bi značilo katastrofu (govorim za slabljenje kune u odnosu na euro), a SAD provede bail-out plan, spasi banke, fondove itd. i nikom ništa, zaduže se u domaćoj valuti, svi sretni, dug se gomila, nacija spašena tj. bar onaj top 1% nacije.

EDIT: Vidjeti više rješenja pod terminima - kontrolirana inflacija itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 7:59 (thedream).
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ti jos uvijek ne kuzis da su SDP i HDZ lijeva i desna cizma i da nema razlike medu njima ??? {#}

@thedream

-meljes bezveze jer bez monetarnog suvereniteta kojeg smo izgubili 1994. nema prosperiteta

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 8:15 (Bugzapper).
18 godina
Bugzapper kaže...
tnakir kaže...

Ti jos uvijek ne kuzis da su SDP i HDZ lijeva i desna cizma i da nema razlike medu njima ??? {#}

Na zalost, svjestan sam toga. Smatram da na nasoj politickoj sceni nema kandidata koji je sposoban i dostojan biti na vlasti.

Rvat katolik!
17 godina
thedream kaže...

Ja radim u javnom sektoru, imam 7300 plaću sa prijevozom unutra (prosjek), s tim da sam 500kn dobio na  završen PDS, po kolektivnom ugovoru. Što hoću reći, i meni od 11 keka bruto država uzme gomilu novca, sam prirez je 18% u Zagrebu, praktički najveći u državi, radim često za petero ljudi koji odmaraju i rješavaju križaljke, o čemu sam često ovdje pisao - pa opet, nisam baš uvjeren da bi mi se status popravio njihovim otpuštanjem. Naprotiv. Radio bi još više, uz istu plaću tj. cijenu rada.

Što se toga tiče bilo bi ti bolje da je na poslu još jedan ili dva koji rade otp. tvojim tempom, a dva odlete - odradilo bi se više posla, a državu bi manje koštalo - jer ove situacije sa trojicom koji rade po 2 sata efektivno dnevno nisu izdržive...

16 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

@thedream

-meljes bezveze jer bez monetarnog suvereniteta kojeg smo izgubili 1994. nema prosperiteta

Hvala (na melješ), ali naš financijski sustav je određen činjenicom da stanovništvo tri četvrtine svoje štednje drži u stranim valutama. Ako bi jednokratno ukinuli valutnu klauzulu uz istovremeno slabljenje nacionalne valute, to bi bilo ravno katastrofi. U svakom slučaju mišljenja sam da ćemo prije u eurozonu, tj. da će prevladati mišljenje što skorijeg uvođenja eura.

14 godina
protjeran
thedream kaže...
Bugzapper kaže...

@thedream

Hvala (na melješ), ali naš financijski sustav je određen činjenicom da stanovništvo tri četvrtine svoje štednje drži u stranim valutama. Ako bi jednokratno ukinuli valutnu klauzulu uz istovremeno slabljenje nacionalne valute, to bi bilo ravno katastrofi. U svakom slučaju mišljenja sam da ćemo prije u eurozonu, tj. da će prevladati mišljenje što skorijeg uvođenja eura.

Da, ta katastrofa se desava u Argentini od 2002. ako se ne varam i od ondasnjeg sloma dosli su do BDP-a od 8.9 %

EDIT;

- Patriot pokret - zanimljiv sadrzaj sajta

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 8:55 (Bugzapper).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice