Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Tonči kaže...
Deus ex machina kaže...

Takodjer... netko tko dolazi s IT faxa na posao za recimo network architecta (veze nema s programiranjem), ali ne zna bazicni assembleski instrukcijski set - jadan mu je fakultet.

Skuzaj, ne zelim nikoga uvrijediti, ali osobno mislim da ako covjek nema interesa za svoju struku osim unutar granica 9-5 i onoga sto se trazi u uredu - onda radi krivi posao iz krivih razloga.

E, brate, ova ti ne stoji. Nema onoga tko mi može reći da nije mogao naučiti asembler, C, mreže... ma da. Nije mu fakultet kriv. Amazon.com i google.com sasvim fini uptime imaju, dakle dostupni su 99,99999% vremena. Fino učit sam. One pajdaše koji izlete čak s diplomom FER-a i kažu "a nismo učili C#/Javu" ili "nisam nikad...", ma lolčina. Manje WoW/kurve/droge/alkohol, ako već ne stižeš uz partijanje.

Vama dvojci to ne stoji. Ja sam na mrežama i znam to,ali brate mili-neke stvari mi se gade. Asembler je zabavan,ali ne vidim što će mi na mrežama, C-dosada,opet mi ne treba za mreže, Java-e,od toga mi se riga, C#-zabavan.

Nisu svi ljudi isti i ne voli svatko sve-zašto bi to morao znati ako nema nikakve koristi od toga? Kao da nekoga sam programerskog smjera tjeram da administrira mreže. LOL

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Vama dvojci to ne stoji. Ja sam na mrežama i znam to,ali brate mili-neke stvari mi se gade. Asembler je zabavan,ali ne vidim što će mi na mrežama, C-dosada,opet mi ne treba za mreže, Java-e,od toga mi se riga, C#-zabavan.

Nisu svi ljudi isti i ne voli svatko sve-zašto bi to morao znati ako nema nikakve koristi od toga? Kao da nekoga sam programerskog smjera tjeram da administrira mreže. LOL

Jednostavno, Pranja. Hardware i software su usko povezani, i ne mozes razumjeti jedno bez da razumijes drugo.

Kad programiras, ne programiras na zraku, nego na hardwareu. Bez da razumijes kako se hardware ponasa, nisi dobar programer.

S druge strane, ako si hardveras, a nemas pojma kako funkcionira software - sva tvoja administracija i arhitektura su pretty much beskorisne i besmislene.

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Jednostavno, Pranja. Hardware i software su usko povezani, i ne mozes razumjeti jedno bez da razumijes drugo.

Kad programiras, ne programiras na zraku, nego na hardwareu. Bez da razumijes kako se hardware ponasa, nisi dobar programer.

S druge strane, ako si hardveras, a nemas pojma kako funkcionira software - sva tvoja administracija i arhitektura su pretty much beskorisne i besmislene.

Ne mogu se nikako složiti sa time. Kao da mene zanima kako radi npr. Winamp. Što će mi to? Imaš neta,buraz ili nemaš-e to je moj problem. Radi li MX server ili ne-također moj problem. Ali definitivno moj problem nije radi li ili ne Word. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
na tu automatizaciju dobio sam tipican odgovor od posredne shefice: "Uspori, jer ostali odjeli ispadaju spori i neefikasni"
..tako ja vidim drustvenjake. Ljude koji namjerno usporavaju progres zbog nekih svojih strahova i bojazni.

Nije to vezano uz profesiju, već uz poslodavca. Privatnik ili država? Pa naravno da je u državnoj takva politika..

M_dipl. kaže...
tribina o seksu je odgođena zbog lošeg vremena koje je pogodilo Split tijekom kasnog popodneva

Te loše vrijeme, te seksa nema. A u pm..

16 godina
neaktivan
bed kaže...
M_dipl. kaže...
tribina o seksu je odgođena zbog lošeg vremena koje je pogodilo Split tijekom kasnog popodneva

Te loše vrijeme, te seksa nema. A u pm..

Pa ti nevjeruj u boga :D

Po slikama ispada kao da se Nil izlio.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
ivan dragi kaže...
...

Pa ti nevjeruj u boga :D

Po slikama ispada kao da se Nil izlio.

-nisu izgradili kip zlatnog teleta Kresusa? Sad će skakavci.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

Sad će skakavci.

kaže pao, umro pa pao mrtav... šta sve neće da nam prirede ti mrtvaci, nije bilo dovoljno ni to pa se još kotrljao po cesti, plašio okupljene vrišteće curice dok nije bilo struje a okolo je grmilo i padale su sjekire, dva grobljanska djelatnika su ozlijeđena... da stvar bude do kraja hororski isklišeizirana reno klio vozila je žena {#}

td svima
17 godina
odjavljen
Pranja kaže...
Tonči kaže...
Deus ex machina kaže...

Takodjer... netko tko dolazi s IT faxa na posao za recimo network architecta (veze nema s programiranjem), ali ne zna bazicni assembleski instrukcijski set - jadan mu je fakultet.

Skuzaj, ne zelim nikoga uvrijediti, ali osobno mislim da ako covjek nema interesa za svoju struku osim unutar granica 9-5 i onoga sto se trazi u uredu - onda radi krivi posao iz krivih razloga.

E, brate, ova ti ne stoji. Nema onoga tko mi može reći da nije mogao naučiti asembler, C, mreže... ma da. Nije mu fakultet kriv. Amazon.com i google.com sasvim fini uptime imaju, dakle dostupni su 99,99999% vremena. Fino učit sam. One pajdaše koji izlete čak s diplomom FER-a i kažu "a nismo učili C#/Javu" ili "nisam nikad...", ma lolčina. Manje WoW/kurve/droge/alkohol, ako već ne stižeš uz partijanje.

Postoji velika i bitna razlika između školovanog inženjera koji se bavi mrežama i tečajevima priučenog "mrežnog administratora". Ne postoji "programerski smjer", jer je programiranje samo jedan dio cijele struke i to ne preveliki. Programer nije netko tko zna poklikati GUI za task manager aplikaciju, niti netko tko zna složiti web blog u PHP-u, jednako kao što mrežni administrator nije netko tko zna podesiti router, spojiti switch i sl. Bez da znaš objasniti i razumiješ i znaš koristiti u praksi pojmove kao što su MTU, CRC, TTL, DNS, subnetirati mreže i sl. nisi ništa "mrežno".

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 9:49 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...

Bez da znaš objasniti i razumiješ i znaš koristiti u praksi pojmove kao što su MTU, CRC, TTL, DNS, subnetirati mreže i sl. nisi ništa "mrežno".

Ni sa tim pojmovima nisi neki "dasa". To su osnove osnova :)

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Bez da znaš objasniti i razumiješ i znaš koristiti u praksi pojmove kao što su MTU, CRC, TTL, DNS, subnetirati mreže i sl. nisi ništa "mrežno".

Ni sa tim pojmovima nisi neki "dasa". To su osnove osnova :)

Pa, ne mogu sad nabrajat do sutra; treba i radit nešto jutros... Uglavnom, referiram na ove "mrežne admine" koji znaju spojiti dva kabela i switch ili su završili onu komediju od CCNA i sad su mrežni admini, a kad im daš u ruke običan trivijalni dedicated server, iskopčaju NIC i čude se zašto sad treba platit tehničara u DC-u da ga digne. Kad im objasniš, pitaju: "a NIC je?"

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 9:56 (Tonči).
16 godina
neaktivan

Sretan Vam (bivši) Dan Republike. {#}

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
Deus ex machina kaže...

Fair enough, no smatram da za cinovnika, VSS ne smije biti neophodan onda.

Ako je covjek vec ulozio u visoko obrazovanje, onda je vjerojatno logicno da ga daljnje obrazovanje interesira da li kroz rad ili kroz dodatno skolovanje. Ako netko zeli biti cinovnik - zasto teta ne poslu ne bi tako mogla poduciti srednjeskolca koji ce zadovoljan odradjivati posao 9-5 i onda ici doma?

Mislim, imam osobno iskustvo sa HZZ-om, gdje sam u sklopu civilno odradjenog vojnog roka pomagao odvjetnici tipkajuci rijesenja. U otprilike 3 tjedna naucio sam bez njezine pomoci rijesavati predmete, sto je ona dozvolila i samo pregledala/potpisala. 4ti tjedan razvio sam malu aplikaciju u VBA da taj posao obavlja za mene: odabire pravi template, deklinira pravilno nominative imena i nazive, i te otprinta ispravan broj kopija.

Prvi problem - zasto sam ja u 3 tjedna kao totalni tudum za pravo naucio nesto sto obavlja osoba za pravnim fakultetom i za to je placena >10K kuna?

Drugi problem - s obzirom da sam u jutarnjih 2-3 sata posla odradjivao njezin cijeli dan, zasto taj posao automatizacije nije odradio netko drugi prije mene, i bio za to placen?

Treci problem (zgodan offtopic dodatak) - na tu automatizaciju dobio sam tipican odgovor od posredne shefice: "Uspori, jer ostali odjeli ispadaju spori i neefikasni"

@Drago

ako si procitao ovaj post, zelim dodati bez ijedne mrvice vrijedjanja - tako ja vidim drustvenjake. Ljude koji namjerno usporavaju progres zbog nekih svojih strahova i bojazni. U svijetlu ekonomsko-drustvenih prica u kojima se stalno sukobljavamo, smatram da to konstantno kocenje i borba protiv kapitalizma samo doprinosi da se taj nesavrseni sistem gura i sve dulje i dulje, umjesto da se fino grabi naprijed, raspadne cim prije, pa onda zamjeni necim sto funkcionira.

Deus Ex:HR je ispricao vrlo zgodnu pricu o sukobu inzenjera i drustvenjaka, doduse kroz kontekst transhumanizma. Odigraj, ako vec nisi ;-)

Da, da si ostao još tjedan dana vjerojatno bi postao i stručnjak za ustavno pravo, a da si ostao dva mjeseca, evo tebe nami u Ligi naroda! Onda bismo svi ovdi lipo zagangali, poveselili se i popili!

Istu stvar si mogao reći za bilo koju drugu granu ljudske djelatnosti ili konkretnu profesiju. Što misliš da li bi nakon dva tjedna prakse znao dovesti jumbo jet od Franfkurta do New Yorka i spustiti ga na LaGuardiji? Ja ti jamčim da bi. Ili naučiti izvaditi slijepo crijevo, da si kojim slučajem bio na službi kod kirurga u bolnici?

Bi, nema frke. 

Obratno, da je neki srednjoškolac bio kod tebe na praksi dva tjedna i gleda te kako pišeš program koji skida nastavke s imenica i ovisno o padežu dodaje druge nastavke, misliš li da on ne bi znao napisati isti takav program? Bi, buraz, bez po frke. 

Međutim što bi se dogodilo da umjesto leta EDDF-LGA imaš 5 minuta po polijetanju hitan medicinski slučaj u teškom avionu punom goriva i moraš odmah na EHAM preko Denut 1A STARa s tim da ti zbog geometrije prilaza kontrola kaže da ideš REDFA 1A - PESER - River? (http://www2.vlieghinder.nl/knipsels_pmach/pdfs/EHAM.pdf)

Većina stvari koje ljudi rade su 99,9% rutina i 0,1% ili teška panika ili jednostavno situacija kada one godine naukovanja (učenja) dolaze do izražaja. Ja se slažem da je možda na mjestu pravnog referenta tamo gdje si ti bio možda i netko prekvalificiran za posao koji radi koji je toliko jednostavan, ali to ne mogu znati. Možda tamo jednom u 1.000 slučajeva dođe dokument koji je ekvivalent ove gore opisane pilotske situacije u kojoj neki izdresirani majmun koji lupa pečate (Udaramo pečate - Šarlo akrobata - 

) ili ima VBA program iste namjene nema pojma što dalje, a čovjek s pravnim fakultetom ipak zna? 

Često se u ovoj diskusiji pozivate na pravo, pravdu, ljudska prava, razmatrate što je pošteno i nepošteno, moralno i nemoralno itd. sve vrlo ne-inženjerske teme i sve vrlo humanističko-sociološke teme. 

Iza etike i morala stoji nekih 2000+ godina ljudskog razmišljanja, iza pravne znanosti isto tako, a recimo da je sociologija (ako idemo do društvenih znanosti) mlađa, ali s nekim egzaktnim mogućnostima mjerenja pa i predviđanja, a psihologija opet još malo egzaktnija. 

Ono što mene smeta kod inženjerskih promišljanja je da nalikuju na razmišljanja priučenog automehaničarakoji laprda o svojoj mušteriji kad ovaj ode. Mušterija ima više novaca, bolje govori, ljepše se oblači i ima viši društveni status od njega, a ne zna promijeniti kuplung lamelu! Taj  "gospodin" - glupan samo takav! Ne bi on njemu "dao nacrtane ovce čuvati!". A tip, recimo, programer s doktoratom na MIT-u.

Pa jest, iz žablje perspektive nekoga tko nema predznanja da shvati o čemu se uopće radi kod nečijeg tuđeg zanimanja, ovo može izgledati glupo. Mojima mačkama ja vjerojatno izgledam strašno glupo što sjedim za stolom, buljim ispred sebe i lupkam po nekom crnom sranju, a mogli bi jurcati po stanu i šutati ping-pong loptice pod kauče. Zar to nije zanimljivije?

Osim toga, ne mogu se popeti na zavjesu?! Kako takav debil uopće živi?

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Međutim što bi se dogodilo da umjesto leta EDDF-LGA imaš 5 minuta po polijetanju hitan medicinski slučaj u teškom avionu punom goriva i moraš odmah na EHAM preko Denut 1A STARa s tim da ti zbog geometrije prilaza kontrola kaže da ideš REDFA 1A - PESER - River? (http://www2.vlieghinder.nl/knipsels_pmach/pdfs/EHAM.pdf)

Daj na hrvatskom pliz. {#}

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Danny_HR kaže...
Drago kaže...

Daj na hrvatskom pliz. {#}

Imaš, brate, sve nacrtano u ovom PDF-u. Ako zračni kamiondžije mogu sfatit, može i mehaničar... :-)

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Postoji velika i bitna razlika između školovanog inženjera koji se bavi mrežama i tečajevima priučenog "mrežnog administratora". Ne postoji "programerski smjer", jer je programiranje samo jedan dio cijele struke i to ne preveliki. Programer nije netko tko zna poklikati GUI za task manager aplikaciju, niti netko tko zna složiti web blog u PHP-u, jednako kao što mrežni administrator nije netko tko zna podesiti router, spojiti switch i sl. Bez da znaš objasniti i razumiješ i znaš koristiti u praksi pojmove kao što su MTU, CRC, TTL, DNS, subnetirati mreže i sl. nisi ništa "mrežno".

Pa na mom faxu imaš smjerove: inženjerstvo računalnih sustava i mreža  i  programsko inženjerstvo. Zna se tko radi što. A svi idemo na računarstvo.

17 godina
odjavljen

Sviđa mi se ovaj Dragin komentar. Totalni 1:0. - Ali Drago, inženjerima će uvijek društvenjaci izgledati kao laprdala, a filozofima će uvijek inženjeri biti fah-idioti. To ti je prirodno stanje stvari i sasvim se uklapa u glupe pravnike koji na pamet uče zakone, tupave šminkere s ekonomije koji ne znaju izračunati progresivnu kamatu, dupeglave liječnike koji jednim prstom kucaju nalaz, šljakere inženjere koji samo sjede i tipkaju/klikaju, pilote koji samo voze leteći autobus... and on and on and on...

18 godina
neaktivan

Svakom tuđi posao izgleda jednostavno, naravno. 

Jednostavno mi je djelovalo i 7 minuta posla koje mi je majstor prije koji dan naplatio 150 kuna za popravak veš mašine. Pa sam ipak češkao glavu prije neg je došao i dva sata isto pokušao napraviti sam - bezuspješno, mind you. :)

I kao što je Drago napisao, isti taj kvar bih sad znao otkloniti sam. Al nek se promijeni jedna varijabla i di sam onda? Opet na telefonu, zovem Borisa.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 10:14 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Dobro ali ne možeš mi doć u firmu i reć - *ebem ja tvoj faks kad ti ne znaš di ko sjedi. Konkretno stranka traži XY-ona iz Z ili W službe. Niti znam tko je to, niti gdje sjedi, zaboli me. Jel on lvl77 u WoW-u?! S kim ne radim u firmi većinom i ne znam da postoji, a kamoli kako mu je ime. A ne lik dođe - di je Mirko, ja ono -> Mirko who? {#} Glupi VSS-ovci, ne uče ljude i prezimena napamet.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
Tonči kaže...

Pa, ne mogu sad nabrajat do sutra; treba i radit nešto jutros... Uglavnom, referiram na ove "mrežne admine" koji znaju spojiti dva kabela i switch ili su završili onu komediju od CCNA i sad su mrežni admini, a kad im daš u ruke običan trivijalni dedicated server, iskopčaju NIC i čude se zašto sad treba platit tehničara u DC-u da ga digne. Kad im objasniš, pitaju: "a NIC je?"

System Admin != Network Admin :)

Yebe se nekog network admina za tvoj dedicated server :P

Drago kaže...

...

{#}

Tonči kaže...

Sviđa mi se ovaj Dragin komentar. Totalni 1:0. - Ali Drago, inženjerima će uvijek društvenjaci izgledati kao laprdala, a filozofima će uvijek inženjeri biti fah-idioti. To ti je prirodno stanje stvari i sasvim se uklapa u glupe pravnike koji na pamet uče zakone, tupave šminkere s ekonomije koji ne znaju izračunati progresivnu kamatu, dupeglave liječnike koji jednim prstom kucaju nalaz, šljakere inženjere koji samo sjede i tipkaju/klikaju, pilote koji samo voze leteći autobus... and on and on and on...

Apsolutno... svima je tudji posao lagan. Nekome ti i ja izgledamo kao drkadzije koje se cijeli dan igraju na kompu i za to dobivaju lovu. Elektricari izgledaju kao kreteni koji zavidaju dvi tri zice i onda zarulja svijetli...

Danny_HR kaže...

Svakom tuđi posao izgleda jednostavno, naravno. 

Jednostavno mi je djelovalo i 7 minuta posla koje mi je majstor prije koji dan naplatio 150 kuna za popravak veš mašine. Pa sam ipak češkao glavu prije neg je došao i dva sata isto pokušao napraviti sam - bezuspješno, mind you. :)

I kao što je Drago napisao, isti taj kvar bih sad znao otkloniti sam. Al nek se promijeni jedna varijabla i di sam onda? Opet na telefonu, zovem Borisa.

Da, ja sam nekidan isa spojit vodu na sudoper... Racunam ja, gotov sam za 5 minuta, spojit one dvi tri cijevi i to je to. Aha. Je. Mos mislit.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Ma ne šišam ja ni sys admina ni network admina koji mi razbuca klaster jer je idiot. Network admin mora znati ispravno konfigurirati klaster, tako da: ispravno mapira firewall portove i adrese na fizičke servere, da konfigurira pojedine servere da pravilno i uredno rade unutar interne klaster mreže i prema vani gdje i kako treba, da pravilno konfigurira DNS-ove i firewallove i da stvar jednostavno radi. Ako mogu ja kao primarno developer, može i on kao specijalist mrežnjak. Da u potpunosti ne razumijem mrežnu infrastrukturu koju koristim (i na hardverskoj i softverskoj razini) ne bih nikad mogao za istu programirati. Također, ne vidim kako bih podešavanje mrežnih aspekata klastera odvojio od konfiguracije sustava u tom segmentu. Nemoguće.

17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Jedan kolega lingvist mi je nedavno pričao kako je provedeno veliko istraživanje koje se koncentriralo na neke pojmove sa specifičnom denotacijom no s konotacijama koje variraju od jezika do jezika. Jedan od tih je bio filozofiranje. Ispalo je da jedino u jezicima zemalja bivše Juge postoji glagol "filozofirati" sa derogativnom konotacijom (pričanje gluposti, mlaćenje prazne slame, itd.). Nijedan od drugih analiziranih jezika (ne znam koliko ih je bilo) nije imao takav slučaj. Sad, govori li to nešto o našoj kulturi ili ne, ne usudim se tvrditi, ali svakako je zanimljivo.

To ti dođe kao što je svaki rad na računalu "igra kompjuter". Ipak, ako postoji studij filozofije, onda je valjda svakome iole inteligentijem od majmuna, jasno da to sve baš i nije mlaćenje prazne slame.

18 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Ma ne šišam ja ni sys admina ni network admina koji mi razbuca klaster jer je idiot. Network admin mora znati ispravno konfigurirati klaster, tako da: ispravno mapira firewall portove i adrese na fizičke servere, da konfigurira pojedine servere da pravilno i uredno rade unutar interne klaster mreže i prema vani gdje i kako treba, da pravilno konfigurira DNS-ove i firewallove i da stvar jednostavno radi. Ako mogu ja kao primarno developer, može i on kao specijalist mrežnjak. Da u potpunosti ne razumijem mrežnu infrastrukturu koju koristim (i na hardverskoj i softverskoj razini) ne bih nikad mogao za istu programirati. Također, ne vidim kako bih podešavanje mrežnih aspekata klastera odvojio od konfiguracije sustava u tom segmentu. Nemoguće.

Network adminu posao završava na kabelu koji završava na NIC-u servera. Cluster nema s njima apsolutno nikakve veze, kao ni sistemcu mreža.

Bitna je dobra suradnja njih dvojice.

18 godina
Old Iggy kaže...

Network adminu posao završava na kabelu koji završava na NIC-u servera. Cluster nema s njima apsolutno nikakve veze, kao ni sistemcu mreža.

E bas to.

Rvat katolik!
16 godina
17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

A što onda radi network admin? Možeš li opisati zadatke NA u nekom klasičnom opsegu?

18 godina
18 godina
Tonči kaže...
Old Iggy kaže...

A što onda radi network admin? Možeš li opisati zadatke NA u nekom klasičnom opsegu?

Mrežašu? Domet i opseg mu je isključivo mreža. LAN/MAN/WAN, kako god to izgledalo.

Za većinu SMB-a nepotrebno radno mjesto, osim kod specifičnih zahtjeva. IP, routing, availability / balancing.

Osobno im ne dam ni kabliranje.

17 godina
odjavljen

Hmm, ja nisam nikad imao potrebu za posebnim mrežašem koji nije bio i sistemac, odnosno, ne znam kako bih uopće razgraničio posao mrežaša da podešava linux mašine s 10 NIC-ova koje glume router i dijelove sustava koje se na to spajaju. Doduše, cijela mrežna infrastruktura se sastoji od jedva dvadesetak fizičkih mašina (oko 50 virtualnih) tako da je vjerojatno pitanje veličine infrastrukture.

16 godina

na stranu sam stavio simpatije prema kulturološki bližim prvim susjedima i sagledavam objektivno i pravedno.

Potpis!
18 godina
Tonči kaže...

Hmm, ja nisam nikad imao potrebu za posebnim mrežašem koji nije bio i sistemac, odnosno, ne znam kako bih uopće razgraničio posao mrežaša da podešava linux mašine s 10 NIC-ova koje glume router i dijelove sustava koje se na to spajaju. Doduše, cijela mrežna infrastruktura se sastoji od jedva dvadesetak fizičkih mašina (oko 50 virtualnih) tako da je vjerojatno pitanje veličine infrastrukture.

To je mala okolina, zato i ne trebaju zasebne osobe, a nema komplicirane mreže.

Dođi u neki ISP, veću banku, korporaciju ili nešto slično, a posebno na sastanke sistemaca i mrežaša. To je show. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice