Zanima me da li ću ja sebi moći uzgajati bilje koje ću kasnije koristiti kao ljek?
Nisam upoznat sa detaljima zakona no mislim da ti nitko ne zabranjuje uzgajanje bilja(osim onoga koje je izricito zabranjeno). No ako mislis neki lijek biljnog podrijetla prodavati kao ljekoviti, onda moras dobiti licencu.
Nije tocno. Prema istrazivanju MHRA iz 2009. u UK 26% odraslih ljudi je prijasnje dvije godine( u odnosu na 2009.) uzimalo biljne lijekove. Od 55% smatra da je prirodna medicina sigurna samo zato sto je prirodna.
I ove regulacije im nitko ne namece. 77% smatra da su regulacije prirodne medicine vrlo bitne.
O ovoj izjavi o kamilici se da raspravljati, no mogu se sloziti da kamilica nije generalno stetna za zdravlje. Usto, koliko znam, ova regulacija se uopce ne tice kamilice i slicnih "jednostavnih" biljnih proizvoda. Ona se tice onih proizvodaca koji svoje proizvode prodaju kao ljekovite, terapeutske i sl. Upravo MHRA biljezi porast raznih zdravstvenih incidenata vezanih za takve proizvode. Npr. poznat je slucaj sa biljkom aristolochia, koja je uzrokovala ostecenje bubrega.
Pa? Ako prodajes "ljekoviti" proizvod, onda barem moras moci jamciti da je siguran. Takva pravila vrijede i u farmaceutskoj industriji. Zar mislis da je testiranje lijekova jefitnije?
No ovaj zakon ipak ide na ruku velikim proizvodacima, jer ne trazi da se dokaze "ljekovitost" proizvoda. Tako proizvodaci i dalje mogu prodavati takve proizvode kao ljekovite, bez obzira djelovali oni ili ne. Npr. za jednu od najvise prodavanih biljaka Ginkgo Biloba, pokazano je da nema ljekovitih ucinaka, no ona se svejedno smije oglasavati kao ljekovita.

... odoh trošiti vrijeme konstruktivno. My Little Tank, here I come. (Lt.Gruber).
Rvat katolik!
Zanimljivo je kako ces tvrdnje znanosti odmah odbaciti, a tvrdnje svakakvih "alternativaca", teoreticara zavjera, i sl. ces bez ikakva razmisljana prihvatiti. Tako si se uspio uvjeriti da si nad svima ostalima, i tako ti ustvari sam sebi bildas ego.