Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Tawals kaže...

Zanima me da li ću ja sebi moći uzgajati bilje koje ću kasnije koristiti kao ljek?

Nisam upoznat sa detaljima zakona no mislim da ti nitko ne zabranjuje uzgajanje bilja(osim onoga koje je izricito zabranjeno). No ako mislis neki lijek biljnog podrijetla prodavati kao ljekoviti, onda moras dobiti licencu.

Tawals kaže...
Dosta ljudi ne vjeruje u ikakvu učinkovitost bilja, na zapadu još više, zašto ti koji ne vjeruju biljkama nameću kemiju onima koji je nisu voljni uzimati pokraj prirodne medicine? 

Nije tocno. Prema istrazivanju MHRA iz 2009. u UK 26% odraslih ljudi je prijasnje dvije godine( u odnosu na 2009.) uzimalo biljne lijekove. Od 55% smatra da je prirodna medicina sigurna samo zato sto je prirodna.

I ove regulacije im nitko ne namece. 77% smatra da su regulacije prirodne medicine vrlo bitne.

Tawals kaže...
Mislim.. u redu je da se trži dokaz o njegov sigurnosti... ali kamilica u bilo kakvom obiliku je dalko sigurnije od bilo čega iz ljekarne.

O ovoj izjavi o kamilici se da raspravljati, no mogu se sloziti da kamilica nije generalno stetna za zdravlje. Usto, koliko znam, ova regulacija se uopce ne tice kamilice i slicnih "jednostavnih" biljnih proizvoda. Ona se tice onih proizvodaca koji svoje proizvode prodaju kao ljekovite, terapeutske i sl. Upravo MHRA biljezi porast raznih zdravstvenih incidenata vezanih za takve proizvode. Npr. poznat je slucaj sa biljkom aristolochia, koja je uzrokovala ostecenje bubrega.

Tawals kaže...
btw. tko propisuje te standarde sigurnosti? Onaj tko donosi taj zakon dobro je svjestan da većina nema dovoljno novaca (oko 50 000 eura ako se ne varam).

Pa? Ako prodajes "ljekoviti" proizvod, onda barem moras moci jamciti da je siguran. Takva pravila vrijede i u farmaceutskoj industriji. Zar mislis da je testiranje lijekova jefitnije?

No ovaj zakon ipak ide na ruku velikim proizvodacima, jer ne trazi da se dokaze "ljekovitost" proizvoda. Tako proizvodaci i dalje mogu prodavati takve proizvode kao ljekovite, bez obzira djelovali oni ili ne. Npr. za jednu od najvise prodavanih biljaka Ginkgo Biloba, pokazano je da nema ljekovitih ucinaka, no ona se svejedno smije oglasavati kao ljekovita.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
18 godina
M_dipl. kaže...
Psiho246 kaže...
E, a zamisli sad da si policajac, Deus bi dobio 15k kuna kazne i mozda zatvor od 60 dana...

Da sam policajac okrenuo bih glavu u drugu stranu. Si ti vidio Deusa? Ajde ti napiši kaznu obrijanom i nabildanom tipu na motoru! :)

Takvi se u HR zovu kamatari, a policajci ih ni ne zaustavljaju na cesti.

Jbt Deus, ako ti ikad dosadi IT vrati se nazad u HR, lako se prekvalificiras u profesionalnog kamatara [sleš] sitnog kriminalca. Jedino te malo yebe sto imas soli u glavi i sto razlikujes dobro i zlo.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Pa i kad prodaješ kuću, nitko ti ne brani da je reklamiraš kao lijepu. :)

Troll level: sensei
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

LOL. Most epic TU za promejnu avatara. {#}

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
Tonči kaže...

Pri prodaji kuce, moze se vrlo lako utvrditi je li lijepa ili ne. Jednostavno odes do nje i pogledas.

Kod lijekova to nije tako jednostavno, i o djelotvornosti lijekova moze ovisiti zivot. Zato onaj koji tvrdi da je njegov proizvod ljekovit, onda neka to i znanstveno dokaze. Na takav nacin se olaksava posao i doktorima i pacijentima.

15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...
Tonči kaže...

Pri prodaji kuce, moze se vrlo lako utvrditi je li lijepa ili ne. Jednostavno odes do nje i pogledas.

Kod lijekova to nije tako jednostavno, i o djelotvornosti lijekova moze ovisiti zivot. Zato onaj koji tvrdi da je njegov proizvod ljekovit, onda neka to i znanstveno dokaze. Na takav nacin se olaksava posao i doktorima i pacijentima.

Pa to je sada malo komplicirano.. sto ako kuca ne samo da nije ljepa, nego je toliko stara, prsanjava, i nesigurna da postoji nemala mogucnost da se ozbiljnije povrijedis. Stepenice, npr?

To je vise i stvar ukusa, sto ako netko smatra ljepsim starinske kuce, dok netko vise voli moderne?

Sto je sa ljekovima koji su povuceni  tek nakon nekoliko desetljeca, jer se tak tada utvrdilo da su nesigurni i sto ako se znanost u međuvremenu promjeni, tako da je ono što je jučer bilo sigurno i zdravo, danas je nesigurno i nezdravo?

17 godina
Tawals kaže...
..

Sto je sa ljekovima koji su povuceni  tek nakon nekoliko desetljeca, jer se tak tada utvrdilo da su nesigurni..

- ŠBB-KBB...

-da, što? Nije isto (Ickeističke tvrdnje) da farmacije to znaju i rade namjerno vs otkriveno nakon x-vemena. Ako se danas ne zna nešto iz budućnosti to ne može biti argument. Jednako da će možda buduća vozila imati volan na pogrešnoj strani ili koristiti drugačije gorivo. (to danas nije razlog za prekid trenutne proizvodnje, to je smao evolucija.)

Problem (Tončijeva kućica) koja pod opis lijepa, može biti bilo što jer je relativan pojam. Međutim (promašio je usporedbu) stvar je u prikrivenim nedostatcima, nedostatcima za koje se zna ili barem sumnja. Tad je npr to nevažeća kupoprodaja čak i prevara.

Kamilica (možemo dodati i med) je samo cherypick fora koja izvuče jednu biljku i na temelju nje pobija logiku kontrole.. Kontrola na tržištu je potrebna, potrebno je spriječiti štetu, šarlatane, varalice ili naivne. Potrebna je regulacija kao u prometu propisi i vozačka. Izvedenica da je osoba s vozačkom pogazila pješaka, je u tom rangu kamilice...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan

Evo još jedno objašnje kako alternativni  ljekovi i kemija utječu na psihu(i ne samo psihu) čovjeka.

Najbolje je kad kad ti je um bistar(a srce čisto), ali što sve danas utječe na um.

5 LEVELS OF THE PSYCHEDELIC EXPERIENCE

16 godina
Tawals kaže...

Pa to je sada malo komplicirano.. sto ako kuca ne samo da nije ljepa, nego je toliko stara, prsanjava, i nesigurna da postoji nemala mogucnost da se ozbiljnije povrijedis. Stepenice, npr?

To je vise i stvar ukusa, sto ako netko smatra ljepsim starinske kuce, dok netko vise voli moderne?

Mislim da dosta dio stvari koje se ticu stanja kuce(posebno subjektivne elemente) mozes provjeriti posjetom kuce. Opcenito nisam upoznat sa ovim podrucjem, pa ne poznajem zakone koji se ticu sigurnosti zgrade i sl. Stoga ne mogu formirati misljene o kontroli na trzistu nekretnina.

Tawals kaže...
Sto je sa ljekovima koji su povuceni  tek nakon nekoliko desetljeca, jer se tak tada utvrdilo da su nesigurni i sto ako se znanost u međuvremenu promjeni, tako da je ono što je jučer bilo sigurno i zdravo, danas je nesigurno i nezdravo?

To je upravo dokaz da znanost stalno napreduje i to je vrlo pozitivna stvar.

Danas postoji znanenstva metoda kojom mozes ispitati kako odredeni lijekovi djeluju na ljude. Mozes saznati koliko je lijek djelotovoran, koje nuspojave ima, je li stetan za organizam itd.? Takva saznanja nerijetko mogu biti kljucna za zivot covjeka. Zato je nuzno testirati sve proizvode koji mogu utjecati na zdravlje covjeka, pa tako i sve vrste ljekovitog bilja i sl. Time mozes onemoguciti svakakvim varalicama i sarlatanima da nekome drugome ugroze zivot.

Kad gradis neku gradevinu, isto postoje odredeni propisi kojih se moras pridrzavati. I ti se propisi isto mijenjaju.

16 godina
tunder kaže...

Evo još jedno objašnje kako alternativni  ljekovi i kemija utječu na psihu(i ne samo psihu) čovjeka.

Najbolje je kad kad ti je um bistar(a srce čisto), ali što sve danas utječe na um.

5 LEVELS OF THE PSYCHEDELIC EXPERIENCE

Ovo je stvarno glupost2. U videu se iznosi tvrdnja da konzumiranje droge uvelike povecava sposobnosti covjeka sto nije tocno. Pocinje s time da se covjeku povecava moc razmisljanja, sto je apsolutno pogresno:

http://www.nature.com/npp/journal/v25/n5/full/1395716a.html

Kod dugogodisnjih potrosaca marihuane, pokazano je da imaju smanjenje kongitivne sposobnosti. Dalje video govori o da ljudi preklaza u nekakva stanja cije postojanje uopce nije dokazano (izvantjelesna iskustva, alternativne dimenzije i sl.).

15 godina
protjeran

- ŠBB-KBB...

-da, što? Nije isto (Ickeističke tvrdnje) da farmacije to znaju i rade namjerno vs otkriveno nakon x-vemena. Ako se danas ne zna nešto iz budućnosti to ne može biti argument. Jednako da će možda buduća vozila imati volan na pogrešnoj strani ili koristiti drugačije gorivo. (to danas nije razlog za prekid trenutne proizvodnje, to je smao evolucija.)

Problem (Tončijeva kućica) koja pod opis lijepa, može biti bilo što jer je relativan pojam. Međutim (promašio je usporedbu) stvar je u prikrivenim nedostatcima, nedostatcima za koje se zna ili barem sumnja. Tad je npr to nevažeća kupoprodaja čak i prevara.

Kamilica (možemo dodati i med) je samo cherypick fora koja izvuče jednu biljku i na temelju nje pobija logiku kontrole.. Kontrola na tržištu je potrebna, potrebno je spriječiti štetu, šarlatane, varalice ili naivne. Potrebna je regulacija kao u prometu propisi i vozačka. Izvedenica da je osoba s vozačkom pogazila pješaka, je u tom rangu kamilice...

Nitko ne kaže da se danas nezna, nego se ne želi to javno obznaniti, ili zna samo određeni krug ljudi, sada da li je to jednostavno zbog profita, ili je to samo stepenica u stvaranju mikriočipiranog stanovništva koje je potpuno ovisno o vladajućoj eliti, to je druga tema...

Siguran sam da postoje daleko naprednije i ekološki prihvatljivije tehnologije od onih koje koristimo danas, kako za prijevoz, tako i za ostale stvari.. ali što bi one konkretno značile za život pojedninca, ili neke manje zajednice? Neovisnost, koja je trn u oku te "elite" kada bih je uveli u cijelu priču. 

Sigurnost je, tekođer, relativan pojam. Ja mislim da kada se rade ovakvi zakoni, u prvom planu je sigurnost te "elite" i njihove moći. I sigrnost da ćeš ti kao pojedinac, zajedno sa ostatkom mase, i dalje misliti da je "iz radnog odjela u piđamu" način života najbolji. Ono malo vremena između piđame i radnog odjelaje zapravo vrijme u kojem nećeš propitkivati svoj način života, TV će ti reči da živiš u naprednom, civiliziranom dobu, neki problemi postoje, ali se radi na njima, dok ustvari to nije tako.

Znaš što još narušava, "sigurnost"?

Psihodelici, Uzmimo za primjer DMT. Zašto? Prvo najvjerovatnije bi netko nakon psihodelika "iz radnog odijela u piđamu" način života bio... najblaže rečeno "nelogičan". Što smo dobili zabranom psihodelika? "Sigurnost" za takav način života.

Konoplja narušava tu "sigurnost", jer donosti više neovisnosti. Energetske, prehrambene, medicinske, koje sve ne... kamlica također, ali u manjoj mjeri nego kanabis.

17 godina
Tawals kaže...

..Siguran sam da postoje ..

-početnička greška, proći će. {#}

-Objašnjenje, krećeš od neke predpostavke i ne uviđaš da si već tu pogriješio. Nisi siguran, nit možeš biti, bez dokaza. Dokaz koji je nedvosmislen, znanstven, empirijski, ponovljiv bla-bla.

- Možda ovako; točno, svaki put počinje prvim korakom. Ali još točnije, da bi došao do cilja, moraš znati hodati, znati put-kako doći do cilja, itd. Jer samo radeći taj prvi korak zapravo nećeš nikad stići do cilja koji ima ikakav smisao. Prvi korak je samo to, prvi korak, to nije cilj. Tvoja je greška što misliš da si tim korakom dokazao da si došao do cilja, kao da si kupnjom loto listića dobio jack pot (a nisi ni ispunio listić ili uplatio igru..).

Tawals kaže...

..Nitko ne kaže.. -kažeš, upravo ti kažeš. Istovremeno navedeš nešto što se koristio i nakon više godina otkrivena štetnost. Direktan dokaz da se razvojem otkrivaju stvari i mijenjaju pravila, nasuprot tog da se i dalje truju ljudi, namjerno. Recimo DDT, cjepiva. Pa zašto stati na tomu, zašo ne recimo sigurnost avio letova, automobila, protokola za brodove nakon Titanica itd..

Ideja da farmacija želi ovisnike, je OK. Diler drogom želi junkie u kvartu, poznato, normalno-očekivano. Ipak, policija ih lovi. Policijom upravljaju ... kao i slučajevi kad se otkriju propusti u velikim sistemima, rezultat je prepun Remetinec. Itd. Dakle, države se barem formalno bore, dok ljudi mogu biti podmitljivi i vjerojatno farmacija to i radi. Ali to nije 'veliki plan' guštera i tema za onu temu, nego običan kriminal. Zapravo ne običan nego spada pod privredni ili protiv interesa društva i zdravlja i sl. ovisno o skali o kojoj se radi.

- nije zavjera, osim ako zavjeru definiramo kao udruživanje 2-ili više osoba... ne govorimo o toj 'običnoj-domaćoj' zavjeri, nego Ickeovističkoj. Obične ima, na svakom koraku, one druge, ako ima al' dokaza nema... (predobri su u tom, skoro kao quark).

Zašto priča o koracima? Jer briješ na psihodelic argument. Jo-bro, imaš pravo. Nemaš, ali bespredmetno je ispravljati, lakše se složiti i povući duuublji dim. {#}

15 godina
protjeran

Zadnje istraživanje o utjecaju marihuane na kolektivne sposobnosti pročitao sam nedavno, i rezultat je gubitak 8 bodova kroz 20 godina. Većina redovnih konzumenata marihuane nema ni tih 20 godina, zatim moramo uzeti u obzir i način života.
Ako su ti gledanje sapunica i odlazak u dućan mentalno najzahtjevniji poslovi ne očekuj da će ti iq rasti. U obzir se mora uzeti i način života kod redovnih konzumenata.

To što nisu dokazane, ne znači da ne postoje. :)

Kako objašnjavas da ljudi poslje tih iskustava promjene pogled na život? Počinju više voliti i cijeniti pririodu npr.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 22:13 (Tawals).
17 godina
Tawals kaže...

..
 Kako objašnjavas da ljudi poslje tih iskustava promjene pogled na život? Počinju više voliti i cijeniti pririodu npr.

jednostavno.

- Pitanje kako si ti objašnjavaš to? Kako bi tad objasnio kažnjenika iz gulaga koji zavoli cvijeće? Posjetom xtoj dimenziji i drugim svjetovima? Jednostavno, sretan je da je živ. da može vidjeti prirodne ljepote (ima oči, nije slijep), da može pomirisati (ima nos, njuh) da može čuti cvrčka na čvoru crne smrče (nije gluh, ali je malo manje sretan.. cajke)... itd. Jednostavno. (nije potrebno komplicirati paranormalnim objašnjenjem). Tako ljudi više cijene doktora kad im spasi život (ili bližnjem) ili vatrogasca, dok BBBojsi recimo ne cijene autobusnu stanicu (usred ZGa) pa je razbiju, dok starica koja tad kisne, cijeni tu razbitu stanicu i kišobran ako ima. Sve je daleko jednostavnije, ljudi zakompliciraju ako žele. Ili BBB.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 22:27 (ihush).
15 godina
protjeran

jednostavno.

- Pitanje kako si ti objašnjavaš to? Kako bi tad objasnio kažnjenika iz gulaga koji zavoli cvijeće? Posjetom xtoj dimenziji i drugim svjetovima? Jednostavno, sretan je da je živ. da može vidjeti prirodne ljepote (ima oči, nije slijep), da može pomirisati (ima nos, njuh) da može čuti cvrčka na čvoru crne smrče (nije gluh, ali je malo manje sretan.. cajke)... itd. Jednostavno. (nije potrebno komplicirati paranormalnim objašnjenjem). Tako ljudi više cijene doktora kad im spasi život (ili bližnjem) ili vatrogasca, dok BBBojsi recimo ne cijene autobusnu stanicu (usred ZGa) pa je razbiju, dok starica koja tad kisne, cijeni tu razbitu stanicu i kišobran ako ima. Sve je daleko jednostavnije, ljudi zakompliciraju ako žele. Ili BBB.

Nisam mislio na zatvorenike, mislio sam na obične ljude koji do prije iskustva nisu bili nešto posebno zaljubljeni u prirodu.

Također, dalazi i do promjene osobnosti, nestanak ega npr.

Meni nije bilo potrebno psihodelično iskustvo da shvatim da što prije prestanem trošiti svoje dragocjeno vrijeme ovjde na Zemlji "lažnog Ja", bildanje svog ega i ispunjavanje nečega što društvo očekuje od mene, ali neki su takve promjene doživjeli nakon psihodeličnog iskustva.

16 godina
odjavljen
Tawals kaže...

Meni nije bilo potrebno psihodelično iskustvo da shvatim da što prije prestanem trošiti svoje dragocjeno vrijeme ovjde na Zemlji "lažnog Ja", bildanje svog ega i ispunjavanje nečega što društvo očekuje od mene, ali neki su takve promjene doživjeli nakon psihodeličnog iskustva.

Pa sad ipak trošiš svoje vrijeme na korisne stvar tipa: teorije zavjere, Icka, travu, vanzemaljce, guštere, prepiranje na forumu...

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
17 godina
.. da shvatim da što prije prestanem trošiti svoje dragocjeno vrijeme ovjde na Zemlji "lažnog Ja",..

{#} ... odoh trošiti vrijeme konstruktivno. My Little Tank, here I come. (Lt.Gruber).

btw. izgleda da je jedino vrijeme nepotrošiva kategorija, vječno, pa i prije i poslje bigbanga. Dakle besmisleno je ne trošiti ga, štedjeti nešto što je nepotrošivo i neuštedivo... štedjeti se mogu živci. Možda baš mirisanjem cvijeća ili dima onog korova koji je ponegdje leglan. Idem štedjeti živce ubijajući spriteove i dimeći. Kontemplacijom do nirvane.

15 godina
protjeran

Pa sad ipak trošiš svoje vrijeme na korisne stvar tipa: teorije zavjere, Icka, travu, vanzemaljce, guštere, prepiranje na forumu...

Što su po tebi korisne stvari? Korisno je sve ono u čemu uživam.

18 godina
Znaci ok je pusiti travu,a poalkoholu kenjas non stop. Zanimljivo
Rvat katolik!
16 godina
Tawals kaže...

Ne samo da postojanje tih stvari nije dokazano, nego nisu ni definirane. Ono znanost objasnjava halucinacijama, ti objasnjavas svakvakvim nedefiniranim pojmovima. Ako se ti uvjeris da ti je dusa ( isto nedefiniran pojam) napustila tijelo, to ne znaci da je to istina.

Tawals kaže...

Prije nego sto ista krenem objasnjavati, volio bih znati koliko to svarno ljudi promjeni pogled na zivot? Imas li neko istrazivanje koje ukazuje na takvo ponasanje, ili se sve svodi na nagadanje?

Tawals kaže...

{#} Zanimljivo je kako ces tvrdnje znanosti odmah odbaciti, a tvrdnje svakakvih "alternativaca", teoreticara zavjera, i sl. ces bez ikakva razmisljana prihvatiti. Tako si se uspio uvjeriti da si nad svima ostalima, i tako ti ustvari sam sebi bildas ego.

Usput ako za 20-30 g. ne budes imao od cega zivjeti, nemoj kriviti drustvo.

15 godina
protjeran

Ne samo da postojanje tih stvari nije dokazano, nego nisu ni definirane. Ono znanost objasnjava halucinacijama, ti objasnjavas svakvakvim nedefiniranim pojmovima. Ako se ti uvjeris da ti je dusa ( isto nedefiniran pojam) napustila tijelo, to ne znaci da je to istina.

Tawals kaže...

Prije nego sto ista krenem objasnjavati, volio bih znati koliko to svarno ljudi promjeni pogled na zivot? Imas li neko istrazivanje koje ukazuje na takvo ponasanje, ili se sve svodi na nagadanje?

Tawals kaže...

{#} Zanimljivo je kako ces tvrdnje znanosti odmah odbaciti, a tvrdnje svakakvih "alternativaca", teoreticara zavjera, i sl. ces bez ikakva razmisljana prihvatiti. Tako si se uspio uvjeriti da si nad svima ostalima, i tako ti ustvari sam sebi bildas ego.

Halucinacije ili nešto više, manje važno. Ja osobno vjerujem da postoji naše "astralno tijelo", iako ga znanost nije dokazala, i da nikada ne umireno, umire samo naše biloško računalo - tijelo. 

Nemam nikakvo istrazivanje... imas brdo iskustava ljudi na Internetu. Podjelit ću ti i svoje, čim bude uzao psihodelike po prvi put.

Ato ti se da, daj si priliku i slušaj malo Terencea McKennu i što on misli o psihodelicima, ja bih ga mogao slušati cijeli dan, ne samo u vezi psihodelika, nego i u vezi ostalih stvari u životu.

Kako si ja to tocno bildam ego?

18 godina
neaktivan

Što se tiče tih šabanskih psihodelika, mogu biti opasna, može postat i nešto okultno, ljudi

doživljavaju slična  stanja svijesti i bez droge, npr. kršćanski mistici viđenje raja, čistilišta, drugih dimenzija, realmova.

Šamani govore da postoje duhovi biljaka, životinja, zmija po đungli da im oni govore i može se usporedit sa spiritizmom.

Neki za te droge tvrde i kažu da su kao zabranjeno voće ili drvo znanja.

Dokumentarni film o DMT molekuli koja je nešto najbliže poveznici između fizičkog i duhovnog svijeta.

Voditelj je Joe Rogan dok su gosti najpoznatiji istraživači fenomena...

Shamans Of The Amazon - Dmt, Ayahuasca & Mckenna

18 godina
Tawals kaže...

Tawals kaže...

Tawals kaže...

Mozak na LSDu prima i obraduje puno vise informacija nego li "normalan" mozak.

Cisto je moguce doci do nekih zakljucaka do kojih prije nisi mogao doci pod utjecajem ovog halucinogena.

Sve to ovisi i o inteligenciji.

DMT je halucinogena substanca koja obicno dovodi ljude u zabludu, kao na primjer da postoji bog, astralno tijelo ili izvantjelesno iskustvo, vanzemaljsko otimanje... itd.

Opet, mislim da je inteligencija kljucna kod ovakvih stvari, jer manje inteligentan covjek ce takvim iskustvom doci do svakakvih poluzakljucaka, dok ce inteligentan covjek uvijek biti sposoban racionalizirati dogadaje na "tripu".

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 13:21 (Psiho246).
18 godina
M_dipl. kaže...
Psiho246 kaže...

Cisto je moguce doci do nekih zakljucaka do kojih prije nisi mogao doci pod utjecajem ovog halucinogena.

DMT je halucinogena substanca koja obicno dovodi ljude u zabludu, kao na primjer da postoji bog, astralno tijelo ili izvantjelesno iskustvo, vanzemaljsko otimanje... itd.

Opet, mislim da je inteligencija kljucna kod ovakvih stvari, jer manje inteligentan covjek ce takvim iskustvom doci do svakakvih poluzakljucaka, dok ce inteligentan covjek uvijek biti sposoban racionalizirati dogadaje na "tripu".

Vidi se da nikad nisi bio na tripu. :)

Mislis? :)

- Psiho246
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:38 (royalhero).
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Intervju sa momkom koji se kao tinejdžer počeo baviti "astralnom projekcijom" i istočnjačkim okultizmom. Ubrzo su počele da se događaju "neočekivane posjete".

pročitajte nekoliko prvih komentara na youtube videu

17 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Pošto vidim da opet Tawals se.re, evo jedna tema koja je možda i bila, ali opet je aktuelna.

Dakle most kopno - Pelješac. Zanima me vaše mišljenje o zatvaranju BH izlaza na more.
Moj stav je - NE!, Hrvatska ima obale na bacanje, BiH ima oko dvadesetak km i to bi sada zatvarali, to nam je jedini izlaz na more. Samo bez "šta će balije", "koi je.be", "nemate luku"...

Kakvo zatvaranje obale? Luka (lučica ,ali ajde) ne može primiti brod veći od 5m gaza i 15 m visine iznad vode ,a most će biti na visini od 25 - 30 m na sredini.

Ili to možda Bosna misli kupiti nosač aviona ,pa im treba slobodan prolaz?

Ajde nemoj flameat.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Psiho246 kaže...

Da budem iskren prvi put cujem za ovo. Imas li link neko konkrento istrazivanje koje to pokazuje da se ne mucim sa googlanjem?

tunder kaže...

Intervju sa momkom koji se kao tinejdžer počeo baviti "astralnom projekcijom" i istočnjačkim okultizmom. Ubrzo su počele da se događaju "neočekivane posjete".

pročitajte nekoliko prvih komentara na youtube videu

Video traje 4 sata tako da sumnjam da ce ga netko gledati. Ono sto mogu zakljuciti kroz komentare, jest da nekim komentatorima treba psihijatrijska pomoc (misle da su razgovarali s nekim zamisljenim bicima).

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 17:53 (captain_soap_McTawish).
18 godina
neaktivan

Halucinogeni fino izhebu percepciju i kognitivne sposobnosti. Iskustvo nakon tripa vjerojatno varira od pojedinca do pojedinca tako da je glupo govoriti da neka droga masovno ljudima otvara oči i pokazuje im "istinu", štogod to značilo. Rekao bih da je kontakt s vanzemaljskim bićima na DMT-u stvar očekivanja prije tripa i imam dojam da dobar dio ljudi ima drugačija iskustva od navedenih, samo što ne stavljaju videe na YT ili piskaraju po forumima o tome.

Najžešći trip sam ja imao je bio na skanku gdje sam imao valove blackouta i to uopće nije bilo zabavno. Zapravo, prilično je zastrašujuće kad u jednom trenu sjediš, a u sljedećem treptaju oka stojiš i trljaš ruke, a dio kad sam se ustao i razlog zašto trljam ruke mi je ispario. Na pamet mi je cijelo vrijeme padala scena iz Te divne splitske noći kad se ženska baci s prozora misleći da može letjeti pa sam cijeli trip odsjedio i čekao da se priberem. Tak da, trava je zabavna, neubrojivost nije, pa je sve više od trave za mene big no-no. Sasvim mi je u redu ova "istina" koju sad poimam...

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
18 godina
Psiho246 kaže...

Da budem iskren prvi put cujem za ovo. Imas li link neko konkrento istrazivanje koje to pokazuje da se ne mucim sa googlanjem?

Ne znam na koji dio mog posta si se usredotocio, pa cu obrazlozit sve.

Utjecaj LSD-a na mozak je takav da natjera zljezdu koja proizvodi serotonin, da proizvodi puno vise serotonina. Serotonin je uzmedu ostaloga zaduzen za prijenos impulsa izmedu stanica zivaca.

http://jpet.aspetjournals.org/content/134/2/160.short
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0006899375902346 

Glupo mi je previse ulaziti u ovo jer se ne razumijem toliko u funkcije mozga (nisam neurokirurg), ali neke osnove su tu.

Svoj zakljucak sam ipak izveo iz svog iskustva.
Osjecao sam se kao da je moj um overclockiran, razmiljao sam puno brze i jasnije, primjecivao sam stvari u svojoj okolini sa velikom preciznoscu i sva osjetila su mi bila x10, a i vrijeme je prolazilo puuuuno sporije.

DMT je prirodna tvar koju luci nas mozak. Ta je tvar zaduzena za nase snove, a nalazi se i u biljnom svijetu.

Poznata je po tome sto su ju indijanci koristili za svoje susrete sa duhovnim svijetom. Shamani su u biti bili obicni hipiji.

U modernom dobu ta se tvar da i sintetizirati te koristiti u rekreativne svrhe.

Susreti i razgovor sa bogom, putovanje kroz galaksije, izvantjelesna iskustva i susreti sa vanzemaljcima su gotovo zagarantirani konzumiranjem ove substance. Zar je to cudno? Ta tvar je ipak zaduzena za nase snove. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyltryptamine

M_dipl. kaže...

Moja iskustva su većinom pozitivina (imao sam doduše i jedan stvarno loš trip), no ne konzumiram ništa (ili skoro ništa) već neko vrijeme jer sam shvatio da ne volim taj osjećaj gubitka kontrole. Uz to, imam određene osobne i profesionalne obaveze zbog kojih si ne mogu dopustiti potpunu slobodu u konzumaciji, a kad već nema toga onda bolje da nema ničega.

Ali, definitivno sam stava da se velika većina tih stvari mora probati u formativnim godinama i drago mi je što sam u tom smislu iskusan, iako mi je donijelo i nezanemarive zdravstvene poteškoće.

Ako smijem pitat, kakve su zdravstvene poteskoce koje imas i cega je to rezultat, tj. koje substance?

Ako je preprivatno, razumijem.

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice