Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Osobno navijam za MiG-21 2000 ..

-eh kad bi političari (i navijači) razmišljali. .. ali tad nebi ni bili u takvoj situaciji.

Održavanje, cijena, offset, pružanje usluge drugima ili plaćanje drugima za te usluge.. Upravo tako ako se to želi, može se. Kao što rade izraelci, remont i sl. ako imamo dovoljno resursa, dok se taxiranje može dobro naplatiti susjedima.

Naravno, to je u priči gdje politačar radi u interesu države, skoro nikad. Pitanje je samo što se sve proda ispod stola i dali je mandat dovoljno vrijeme za uhljebljenje (pa se s troškovima bakće sljedeći političar).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Dečki hvala na iscrpnoj analizi. I mislio sam da se iza kriju poprilično veliki troškovi (transparentnosti gdje si?). Ako sam dobro shvatio cijelu situaciju NATO od nas očekuje da imamo određeni broj helikoptera koji mogu sudjelovati u misijama (što i imamo nakon raščišćavanja klirinškog duga s Rusijom). Znači avioni nam trebaju samo zbog našeg zračnog prostora. Zar nemaju Rusi nešto jeftinije na lageru od ovih zapadnjaka? EDIT: Ko tu koga (http://m.vecernji.hr/vijesti/piloti-odmah-obuku-8-gripena-stize-1-sijecnja-2014-clanak-462699)? Dva članka na istu temu iz istog izvora. Jeli već sve gotovo ili je list pokupio kakvu pinku?
Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 18:55 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Dečki hvala na iscrpnoj analizi. I mislio sam da se iza kriju poprilično veliki troškovi (transparentnosti gdje si?). Ako sam dobro shvatio cijelu situaciju NATO od nas očekuje da imamo određeni broj helikoptera koji mogu sudjelovati u misijama (što i imamo nakon raščišćavanja klirinškog duga s Rusijom). Znači avioni nam trebaju samo zbog našeg zračnog prostora. Zar nemaju Rusi nešto jeftinije na lageru od ovih zapadnjaka?

Spominjali su se i neki Migovi 29 ,sad nisam siguran jesu li tu u igri bili Rusi ili Nijemci. Ali opet ,i to ima svoje ''ali '' uz to. Kao i američki F 16.

Uglavnom ,ništa nije za đabe ,i svuda su u igri neki offset poslovi ,kaj je dušu dalo za nove afere.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan

Bolesno je biti u dućanu i tamo ni jedna blaganja ne radi.

16 godina
neaktivan

Drago i avijoni, kao ja i recimo hm - gola Severina. Not good, svoji na svome. {#}

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...
Dečki hvala na iscrpnoj analizi. I mislio sam da se iza kriju poprilično veliki troškovi (transparentnosti gdje si?). Ako sam dobro shvatio cijelu situaciju NATO od nas očekuje da imamo određeni broj helikoptera koji mogu sudjelovati u misijama (što i imamo nakon raščišćavanja klirinškog duga s Rusijom). Znači avioni nam trebaju samo zbog našeg zračnog prostora. Zar nemaju Rusi nešto jeftinije na lageru od ovih zapadnjaka?

Spominjali su se i neki Migovi 29 ,sad nisam siguran jesu li tu u igri bili Rusi ili Nijemci. Ali opet ,i to ima svoje ''ali '' uz to. Kao i američki F 16.

Uglavnom ,ništa nije za đabe ,i svuda su u igri neki offset poslovi ,kaj je dušu dalo za nove afere.

Nijemci su nam nudili badave stare Phantom F-4,{#} uglavnom znatno bolja pila od MIG-21 ali je održavanje puno skuplje i zahtjeva znatno više osoblja za taj posel.To kad se sve zbroji ne bi baš bilo dobro, mislim da su ti Phantom F4 primjerci koje su nam nudili đabe bili još stariji od naših Migova 21 itd.{#}

Gripen je skup kaj se može fučkaj ga, ali to je odličan "mali" avionček u praksi i najbolji izbor to sigurno ak se več kupuje nekaj za kamion love.Šest komada bi za naše potrebe bilo idealno, ali kaj se tiče para e tu onda dolazimo do velikih problema puno love za takav avion i daljnje skupo održavanje.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nijemci su nam nudili badave stare Phantom F-4,{#} uglavnom znatno bolja pila od MIG-21 ali je održavanje puno skuplje i zahtjeva znatno više osoblja za taj posel.To kad se sve zbroji ne bi baš bilo dobro, mislim da su ti Phantom F4 primjerci koje su nam nudili đabe bili još stariji od naših Migova 21 itd.{#}

Da ,ali Nijemci su nam nudili i Migove 29 koji im su ostali od DDR-a. Samo je trebalo napraviti servisiranje u Rusiji. Jako jeftino. {#}

15 godina
neaktivan

Meni ovo sto pise Jutarnji u vezi Gripena zvuci kao ponuda koja se ne odbija. Naravno ako je sve istina..

http://www.jutarnji.hr/posljednja-ponuda-morh-u-iz-svedske--osam-gripena--odgoda-placanja-i-obuka-pilota-u-madarskoj-bazi/1059209/

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
13 godina
neaktivan

...kupuju ispite iz anatomije i svega odreda...za koju godinu kad dođem zbog upale grla, onaj štapić će mi gurnut u prkno i reć " recite aaaaaaa".  Buduća elita u bijelim mantilima :)

15 godina
Siskin kaže...

...kupuju ispite iz anatomije i svega odreda...za koju godinu kad dođem zbog upale grla, onaj štapić će mi gurnut u prkno i reć " recite aaaaaaa".  Buduća elita u bijelim mantilima :)

Sjeti se onog vica kad je Mujo bio kod doktora.

Neće ti ovi raditi u praksi, titula im treba za "ozbiljniji" posao, politiku.

15 godina
protjeran
17 godina
neaktivan

O Tawals ,pustili su te s lanca?! Ali ovo ti nisu Teorije zavjera ,znaš?! {#}

One su još uvijek pod ključem ,zahvaljajući i tebi i tvojim linkovima na Advance. {#}

15 godina
protjeran

One su još uvijek pod ključem ,zahvaljajući i tebi i tvojim linkovima na Advance. {#}

Nisam nikada ni bio na lancu. :D

Svijestan sam da ovo nisu teorije zavjere, ali kakve to veze ima, zar nije ljepo da ljudi manje vjeruju mainstream medijima, to je pozitivan pokazatelj u društvu, napredak, neko se, možda, iz neznam kojeg razloga nebi složio.

Pa da, većina linkova koje sam stavljao su zapravo pripadali ovdje, kakve veze imaju istinite, točne infoirmacije koje nisu prikazane na Dnevniku u 8, sa teorijama zavjere?

Ako nešto nije bilo u Dnevniku u 8 ili u Jutarnjem, odmah je etiketirano kao teorija zavjere?

17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Svijestan sam da ovo nisu teorije zavjere, ali kakve to veze ima, zar nije ljepo da ljudi manje vjeruju mainstream medijima, to je pozitivan pokazatelj u društvu, napredak, neko se, možda, iz neznam kojeg razloga nebi složio.

Pa da, većina linkova koje sam stavljao su zapravo pripadali ovdje, kakve veze imaju istinite, točne infoirmacije koje nisu prikazane na Dnevniku u 8, sa teorijama zavjere?

Ne znam ,ne gledam ''Dnevnik u 8'' ,pošto takav ne postoji ni na jednom programu u Hrvatskoj.

Ne čitam Jutarnji ,pošto me ne zanima žutilo.

16 godina
neaktivan

Više od 50% mladih želi otić iz države, smatram da je to užas u svakom pogledu.

18 godina
kizo2703 kaže...

Ne treba ti niko posebno reč nekaj,{#} ili ne znam kaj pa odavno se zna da su udarni Američki mediji sranje ko FoxNews pogotovo pa i CNN itekak.Ljudi pomalo uviđaju od kud vjetar puše, iako lakovjernih još uvjek ima dosta pa ih se može roštiljat samo tak.Ipak situacija se mjenja to sigurno, nije to Amerika u 1985 godini ti bokca došlo je novo  doba.{#}{#}

17 godina
woodgamesfx kaže...

- vise od 100% mladih zeli na more (Jadran), cak i srtendzeri dolaze k nama... zakljucak je? kod njih je jos gore.

karikiram, jer 'zelje' nisu realna kategorija, klascan novinarsko-statisticki uradak.

Eto i Bajic ima obitejskih (anatomskih) problema, vjerojatno bi i on sad zelio van (iz svoje koze ili pritvora) mada nije ekonomski prisiljen.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

https://www.facebook.com/wwwvladahr/posts/280962162022854

Jako dobar komentar na danasnje prosvjede, ima i odgovor same vlade.

TD za glupost
17 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

https://www.facebook.com/wwwvladahr/posts/280962162022854

Jako dobar komentar na danasnje prosvjede, ima i odgovor same vlade.

Komentar je realan ,ništa više (ni manje).

''U vrijeme kad tvrtke odlaze u stecaj, tisuce ljudi ostaju bez posla, a time prakticki bez egzistencije, sindikati ucitelja, nastavnika i djelatnika u zdravstvu krenuli su u prosvjed zato cto im je Vlada oduzela privilegije u formi regresa, Bozicnica, dnevnica, kao i naknade za prijevoz, odbijajuci dati jamstva da ce im sve to kasnije vratiti.

No jesi uistinu razlog u tome?
Jer Ribic je bio taj koji je predlozio Jadranki Kosor da raspise onaj notorni harac kako bi se clanovima njegova sindikata mogle platiti sve one stavke iz Kolektivnog ugovora, dakle regres, Bozicnica i sve ostalo.''

13 godina
neaktivan

Trenutno je pravi spektakl po svim računovodstvima državne uprave.  Kupiš mjesečni pokaz...trk u računovodstvo i dostavi račun. Ideš automobilom,svak je dužan sa HAK-ove stranice isprintat putovanje od adrese stanovanja do radnog mjesta (google maps).  Kalkulator ti ispiše u 1 metar udaljenost.  Kilometre pomnožiš sa 0,75kn i toliko dobijš za troškove.  Svi što na mapi imaju do posla ispod 2km...fuck off, nema ni mjesečnog pokaza ni nikakvih troškova. (dakle misle i o zdravom tijelu tj jutarnjem gibanju)

Ovdje će se dobro uštediti.  Kontrole će biti stalne, preko porezne uprave, mup-a, oib-a... {#}

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
woodgamesfx kaže...

- vise od 100% mladih zeli na more (Jadran), cak i srtendzeri dolaze k nama... zakljucak je? kod njih je jos gore.

karikiram, jer 'zelje' nisu realna kategorija, klascan novinarsko-statisticki uradak.

Eto i Bajic ima obitejskih (anatomskih) problema, vjerojatno bi i on sad zelio van (iz svoje koze ili pritvora) mada nije ekonomski prisiljen.

Offtopix : Ja imam 30 i ne zelim na more, jer mrzim vozit kroz tunele, nadvoznjake i usjeke planina, jednostavno se osjecam kao da stavljam zivot na kocku samo da bih se okupao u vodi. Mozda da je put ravan kao na primjer Zagreb - Kutina , vjerujem da bih isao cesce. Sto se tice samog kupanja i onako ne volim ic u dubine vece od one u kojoj se mogu snagom vlastitih misica odrazot od dna prema povrsini , jerr za milog boga more je jedan zvjerinjak razno raznih mesozdera , koji BTW usto sto su opasni i jezivo izgledaju. Ovdje ne muslim na morske pse, divovske lignje i mamutske kornjace, vec na male sitne parazite koji ti se mogu uvuc u razno razne otvore, prilijepit na kozu isl. Drugo posto nisam nesto osobito zgodan i bogat tada i luda partijanja po mjestima zipa Zrce isto padaju u vodu te su cista fikcija za mene. Znaci ako sa svojih 30 (mentalno dosta manje) spadam u mlade tada sam ja jedan manje od tih 100% Ontopic: Iskreno da imam malo vise muda otisao bih van , npr. u Kanadu prat case ili prat stubista u Australiju. U juzno-amer. Latino drzave ne bih isao jer vjerujem da ne bih naucio 10 recenica spanjol. ili port. jezika. Od EU zemalja jedino mi je privlacna francuska.
14 godina
neaktivan

Bas je bilo neki dan u jutarnjem da jedan ginekolog rijecke bolnice zivi prekoputa bolnice a prijavljen je na krku te prima nekih 4500kn putnih troskova mjesecno, isto i njegova zena koja radi u istom kbc-u.

TD za glupost
15 godina

Budući znam kako se rade te ankete i tko ih sve provodi, ne vjerujem niti jednoj. 

To da ljudi govore da bi htjeli otići ne znači i da bi stvarno htjeli otići (to jest da će to uraditi ako im se ukaže prilika). Osobno poznam nekolicinu koja je imala priliku za odlazak i na kraju odustala (nije da ne poznajem i neke koji su otišli). Ali ovo pokazuje da smo stvarno na samom dnu ili jako blizu njega, da toliko ljudi želi ili mašta o odlasku, jer ne vide perspektivu za sebe u ovoj državi, žalosni je pokazatelj nepovjerenja u bilo koju vlast (prethodnu, ovu ili buduću) i vjerovanja da ovdje još dugo vremena neće biti bolje.

Nedugo sam se zahebavao da bi mogli postati velesila u pr0n idustriji, kako je krenulo možda će nam ostati samo ta grana kao slamka spasa i to u nekoj opskurnoj kategoriji.

16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Bas je bilo neki dan u jutarnjem da jedan ginekolog rijecke bolnice zivi prekoputa bolnice a prijavljen je na krku te prima nekih 4500kn putnih troskova mjesecno, isto i njegova zena koja radi u istom kbc-u.

To je OK, ja sam 4 godine primao 300 kn manje mjesecno zbog troskova prijevoza, zato sto na adresi na kojoj sam prijavljen je 3 km blize radnom mjestu od one na kojoj boravim, koliko se sjecam jutarnji nje pisao o tome ccc.
15 godina
woodgamesfx kaže...

To je OK, ja sam 4 godine primao 300 kn manje mjesecno zbog troskova prijevoza, zato sto na adresi na kojoj sam prijavljen je 3 km blize radnom mjestu od one na kojoj boravim, koliko se sjecam jutarnji nje pisao o tome ccc.

Možda je nemoralno ali nije nezakonito. Treba se prisjetiti i bivšeg predsjednika uprave INA-e (T.D.) i njegovih olakšica. Osobno mi novine idu na vršnjaka, pišu većinom o p_zdarijama, tu i tamo ubodu neko zrno (kao ćorava kokoš), samo estrada i selbritiji.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Budući znam kako se rade te ankete i tko ih sve provodi, ne vjerujem niti jednoj. 

To da ljudi govore da bi htjeli otići ne znači i da bi stvarno htjeli otići (to jest da će to uraditi ako im se ukaže prilika). Osobno poznam nekolicinu koja je imala priliku za odlazak i na kraju odustala (nije da ne poznajem i neke koji su otišli). Ali ovo pokazuje da smo stvarno na samom dnu ili jako blizu njega, da toliko ljudi želi ili mašta o odlasku, jer ne vide perspektivu za sebe u ovoj državi, žalosni je pokazatelj nepovjerenja u bilo koju vlast (prethodnu, ovu ili buduću) i vjerovanja da ovdje još dugo vremena neće biti bolje.

Nedugo sam se zahebavao da bi mogli postati velesila u pr0n idustriji, kako je krenulo možda će nam ostati samo ta grana kao slamka spasa i to u nekoj opskurnoj kategoriji.

Prateci dosadasnji oblik ponasanja ne bih se zacudio da za cca 12 mjeseci , a mozda cak i manje, vlada donese zakon o tome kako se svi moramo javno hebat i kako je prostitucija zakonom obavezna za sve od 18 - 45 godina uz valjani nalaz medicinskog strucnjaka, koji se izdaje utorkom i srijedom popodne za neparne dane i petkom prije podne za radne dane uz predocenje rodnog lista ne starijeg od 3 mjeseca , zdravstvene i osobne iskaznice. Za mladje od 18 , a koji nisu u radnom odnosu, dozvola se moze dobiti uz pismeni pristanak roditelja ili staratelja koji isto tako moraju predociti rodni list ne stariji od 3 mjeseca te zdravstvene i osobne iskaznice.
18 godina
mario.L_hr kaže...

Ma tu smo slabi za sad to sigurno fučkaj ga,{#} slovenci nas potuku na tom polju kad si rekel keks bez dileme.Ali ajd za sad imamo Tinu Blade(malo liči na Jenna Haze), i Alexa Wild i vudri ga blaš pa kaj bude bit če jel.{#}{#}

15 godina
rambox kaže...

Ma tu smo slabi za sad to sigurno fučkaj ga,{#} slovenci nas potuku na tom polju kad si rekel keks bez dileme.Ali ajd za sad imamo Tinu Blade(malo liči na Jenna Haze), i Alexa Wild i vudri ga blaš pa kaj bude bit če jel.{#}{#}

Mislima ja da će tu produkcija uskoro procvjetati, od svega nam je ostalo još samo hebanje, sve drugo će biti u vlasništvu ove ili one banke. Uskoro ćeš moći dobiti i hipoteku na vršnjaka.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
mario.L_hr kaže...

Prostitucija nije u redu, to se slazem, ali nije niti u redu ne imat mogucnost za zaposljavanje. Ne moze netko donijet nesto ako samim time ne pogleda sve aspekte, ali ispada da moze, zato jel moze, to mu je kao bogom dano.
18 godina
kizo2703 kaže...

Komentar je realan ,ništa više (ni manje).

''U vrijeme kad tvrtke odlaze u stecaj, tisuce ljudi ostaju bez posla, a time prakticki bez egzistencije, sindikati ucitelja, nastavnika i djelatnika u zdravstvu krenuli su u prosvjed zato cto im je Vlada oduzela privilegije u formi regresa, Bozicnica, dnevnica, kao i naknade za prijevoz, odbijajuci dati jamstva da ce im sve to kasnije vratiti.

No jesi uistinu razlog u tome?
Jer Ribic je bio taj koji je predlozio Jadranki Kosor da raspise onaj notorni harac kako bi se clanovima njegova sindikata mogle platiti sve one stavke iz Kolektivnog ugovora, dakle regres, Bozicnica i sve ostalo.''

Završiš faks i imaš 3000kn plaću, hebeno... 

Laxarus kaže...

A onda doktorima računaju putne troškove tako da uzimaju dnevnu kartu busa/vlaka x 2 i tako za cijeli mjesec. I onda treba štedjeti na jadnim učiteljima/profesorima dok se doktorima isplaćuju putni troškovi veći od plaće tih nastavnika. Super! {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice