Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.215.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Danas mi prvi radni dan nakon odmora, autluk skida 853453423 mailova, nekakvi papiri na stolu... don't hold your breath...

I sad meni nije jasno, s čime se ljudi ovdje slažu? S time da je Dragi prvi radni dan? S time da ima mnogo mailova u inboxu? S time da ima papire ili se slažu s time da neće "držati dah"? Kao, 11 ljudi podržava Dragu u odluci da ne piše. LOL. :-)

14 godina
Tonči kaže...

I sad meni nije jasno, s čime se ljudi ovdje slažu? S time da je Dragi prvi radni dan? S time da ima mnogo mailova u inboxu? S time da ima papire ili se slažu s time da neće "držati dah"? Kao, 11 ljudi podržava Dragu u odluci da ne piše. LOL. :-)

Just be quiet and act normal, and smile. He is boss here :)

Aut vincere, aut mori!
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Drago kaže...

Danas mi prvi radni dan nakon odmora, autluk skida 853453423 mailova, nekakvi papiri na stolu... don't hold your breath...

Prezauzet je time pa možemo pisati p*zdarije. {#}

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 18:10 (thedream).
16 godina
Tonči kaže...
Drago kaže...

Ovo je dobra baza! N1 {#}

MIKROBLOG: FU not ftw
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja se definitivno slažem sa tvrdnjom da ne moraš "vidjeti svijeta" da bi o svijetu nešto znao ili imao kvalitetne stavove. Izravno iskustvo može jednako tako biti blagotvorno kao i otegotno u formiranju stavova. Ne znam odakle uopće početi u pokušaju uspostavljanja veze između izravnog iskustva i produbljenosti ili kvalitete stavova, to nema veze jedno s drugim. Onaj bandićevski odgovor "ja bio, ja vidio" mi ništa ne znači.

Ja ne smatram Deusove stavove o kanadskom društvu kvalitetnima zato što znam da on tamo živi, nego zato što vidim da su stavovi kvalitetni sami za sebe.

Ukratko: teorija>praksa

Slazem se 50-50 :-D

Moguce je imati ispravne stavove bez da vidis svijeta, no je li vjerojatnije? Sve mi se cini da bez vidjenja svijeta, covjek dobije sindrom zatvorene sredine (koliko god ona velika bila) i uvijek u njegovim idealima netko bude zakinut.

Izravno iskustvo ne moze biti otegotno, ali moze biti beskorisno. Ako nemas mozga da proanaliziras sto si dozivio, onda ti je samo iskustvo nebitno. Neka Bandic i je "bio i vidio", nista mu to ne vrijedi kad ga ta iskustva ne oblikuju kao covjeka, jer im to ne dopusta.

Ono sto sam savjetovao sizgu je cisto zbog cinjenice da ako netko _emotivno_ ima problem s necim - taj stav mu je aljkav i nepotpun.

Da bi sizgo nastavio svoju borbu kao kompletan heroj i pravednik, trebao bi se zaposliti u korporaciji, obogatiti se, zivjeti high-life. Trebao bi zivjeti onakvim zivotom kakav prezire, da uvidi da ta velika slika nije tako crno-bijela. Nije ni siva, sve je to dithering, dijelici su crni ili bijeli, ali onda se treba boriti protiv djelica a ne protiv cijele slike.

U medjuvremenu, kad god procitam floskule kao "Sistem mora pasti", "Kapitalizam ovo-ono", "Smrt korporacijama", ne dobijam bas neku sliku ozbiljnosti i dobro definiranog stava, nego obicne (djecje) frustracije - koja je u suprotnosti sa zdravim, logickim stavom.

I da dodam - sasvim ostavljam opciju da sam u krivu, jer mi nedostaje emotivna komponenta u ovome, ali vec sam i pticama na grani dosadan sa svojim idejama o tome sto su osjecaji i kako s njima treba postupati....

Dakle, conclusion - naravno da si u pravu, MOGUCE je imati kvalitetne stavove bez direktnog iskustva, ali je vjerojatnost da ce homo sapiens vulgaris te stavove steci - minimalna.

Umjesto kockanja, izlozi ga tom iskustvu pa vidi kako ce se snaci i kakve ce reforme steci.

Znas onu staru "sit gladnom ne vjeruje"? To je bit mojeg posta; tek kad prestanes biti gladan i uspijes i dalje vjerovati gladnom, mozes se boriti protiv gladi u svijetu.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 18:26 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

Citiram: Uz kvalitetu današnjih dokumentaraca, jedino što nedostaje su mirisi i primanje batina kad te opljačkaju u mračnoj ulici nekog od gradova Bangladeša.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 19:45 (Tonči).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Zatvorena sredina ne mora uvjetovati zatvoreni um. Imaš umjetnost (posebno književnost), znanstvene discipline, kvalitetnije filmove, itd. Može čovjek proširiti horizonte bez da ikada napusti svoj mali gradić. Case in point - Immanuel Kant, nikada nije otišao van Konigsberga a pogledaj na koje je sve načine zadužio čovječanstvo i proširio svoje i tuđe horizonte. :)

Slazem se, jedino mislim da je vjerojatnost puno manja nego sto mislis, pogotovu danas u doba interneta, kad je svima dostupno sve i to cak i besplatno (iako ilegalno), nailazim da su ljudi jednako tupavi kao i prije - jer mogu. Jer je jednostavnije naici na ljude koji djele jednako, zatvoreno misljenje i onda ga se drzati kao pijan plota, nego se promjeniti.

Mozda nisam bio jasan, ali  moj savjet je bio upucen direktno sizgu jer je ocito da covjek ima inteligencije i mozga. Nekom drugom (po mom sudu) takva iskustva ne bi pomogle ni najmanje.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan

Što se tiče eventa u Čavoglavima, muka mi je od tog koketiranja sa ustaštvom i cijelog tog događaja - ali zar nije to stvar osobne slobode? Slobode mišljenja?

Netko će reći da je njegovo pravo da sam tumači povijest pa tako ima pravo nositi ustaška obilježja jer za njega ne predstavljaju ništa loše. Da li bi zaista trebalo zabranjivati stvari?

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
14 godina
Random. kaže...

Što se tiče eventa u Čavoglavima, muka mi je od tog koketiranja sa ustaštvom i cijelog tog događaja - ali zar nije to stvar osobne slobode? Slobode mišljenja?

Netko će reći da je njegovo pravo da sam tumači povijest pa tako ima pravo nositi ustaška obilježja jer za njega ne predstavljaju ništa loše. Da li bi zaista trebalo zabranjivati stvari?

Zar ustaštvo nje blisko povezano sa Nacistima i Fašistima?

Aut vincere, aut mori!
17 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
Random. kaže...

Zar ustaštvo nje blisko povezano sa Nacistima i Fašistima?

Po mojem mišljenju jest. Ali valjda svatko ima pravo na svoje viđenje povijesti. Da su nacisti pobijedili, vjerojatno bi se danas zabranjivalo nošenje Američkog znamenja i znamenja SSSR-a.  {#}

14 godina
Random. kaže...

Po mojem mišljenju jest. Ali valjda svatko ima pravo na svoje viđenje povijesti. Da su nacisti pobijedili, vjerojatno bi se danas zabranjivalo nošenje Američkog znamenja i znamenja SSSR-a. {#}

Bez sumnje, i tada je vec bilo zabranjeno, barem toga što se tiče SSSR-a. Ubijanje neistomišljenika i eliminiranje "konkurencije".

Aut vincere, aut mori!
15 godina
neaktivan

Kaže pajdo koji je bio - Thompson dreči, a čuješ skriku prasaca kako skviče, naime - istovremeno ih kolju. Koja mućka đubrad, koriste Tupsona kao jeftin paravan za krvoproliće. Tako očito i prozirno. {#}{#}

To je ustašoidniji dio ekipe, potez Livno - Duvno. Ne očekivati previše.

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja se definitivno slažem sa tvrdnjom da ne moraš "vidjeti svijeta" da bi o svijetu nešto znao ili imao kvalitetne stavove. Izravno iskustvo može jednako tako biti blagotvorno kao i otegotno u formiranju stavova. Ne znam odakle uopće početi u pokušaju uspostavljanja veze između izravnog iskustva i produbljenosti ili kvalitete stavova, to nema veze jedno s drugim. Onaj bandićevski odgovor "ja bio, ja vidio" mi ništa ne znači.

Ja ne smatram Deusove stavove o kanadskom društvu kvalitetnima zato što znam da on tamo živi, nego zato što vidim da su stavovi kvalitetni sami za sebe.

Ukratko: teorija>praksa

Treba se uopće zapitati što čini kvalitetan stav. Čini mi se da svi težimo proglasiti najbolje stavove one koji su najsličniji našima, a izrečeni su dobrom retorikom. Još uvijek smatram da ne postoje točni i točniji stavovi, već da je svaki stav preslika osobne percepcije svijeta, društva etc.

Prema tome, najtočniju percepciju svijeta bi osoba trebala tvoriti onda kada je svijeta vidjela. No to ne znači da je svatko tko je vidio svijeta mudrac. Đabe obići i hiljadu zemalja ako se na osoba vrati u rodnu grudu, ista kao i prije.

Ukratko: teorija<<<<<praksa

18 godina
M_dipl. kaže...
Tonči kaže...
Drago kaže...

I sad meni nije jasno, s čime se ljudi ovdje slažu?

Ne znam za ostale, ali ja na TU često gledam kao i na nekakvo odobravanje ili simpatiziranje sa nekime. Ne mora to (barem meni) uvijek biti izraz izričitog slaganja sa nečijim stavom.

Tako je, nekad je TU zapravo: bravo majstore!, nekad ga dajemo jer to od nas traže društvene norme, a nekad jednostavno fulamo TD...

Recimo, na istoj strani je dreamov post, koji šalje pozdrav svima. TU na to ne znači da se slažem da dream pozdravlja sve. Moglo bi značiti da i ja pozdravljam sve, ali ne u ovom slučaju...

U tom slučaju, TU na njegov post znači da je to najbolji post na stranici - uz sve one ozbiljne teme, provaliti tako nešto i zbrisati...

Neprocjenjivo! {#}

Gledam te!
17 godina
Kako ti mislis tumacit povjest kako ti hoces? Sta, njemci ce tumacit povjest kao da su oni dobili ww2? Ne kuzim, pojasni mi.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Kako ti mislis tumacit povjest kako ti hoces? Sta, njemci ce tumacit povjest kao da su oni dobili ww2? Ne kuzim, pojasni mi.

Citiraj me da te mogu naći na "Odgovori na moje poruke". Naravno, ne sad.

Mislim da nitko nema pravo zakonom nametnuti svoju istinu kao jedinu pravu istinu (monstruoznosti excluded) a sve druge [potencijalne] istine zabraniti.

17 godina
Random. kaže...
tnakir kaže...

Citiraj me da te mogu naći na "Odgovori na moje poruke". Naravno, ne sad.

Mislim da nitko nema pravo zakonom nametnuti svoju istinu kao jedinu pravu istinu (monstruoznosti excluded) a sve druge [potencijalne] istine zabraniti.

Ma na usranom ipadu citiranje ne radi kako treba. Sta se tice istine, ona moze biti samo jedna jedina. Koliko bi ti istina htio? Da svatko ima svoju? Onda to nije povjest, to su gluposti.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koliko bi ti istina htio? Da svatko ima svoju? Onda to nije povjest, to su gluposti.

{#}

Zaboravi na obrazovne ustanove i službeni stav države. Ne govorim o tome. Ako netko zaista smatra da su Njemci dobili rat i da su zločini laž - neka mu ga. Neka nosi kakvo god hoće znakovlje dok direktno ne poziva na kršenje zakona / nanošenje štete, ozljeda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 0:20 (Random.).
14 godina
neaktivan

Hitler & Co. su smatrali da su Slaveni niza rasa i da trebaju sluziti Arijevcima (Visoj Rasi). Kako netko tko je Slaven moze biti Ustasa i velicati Hitlera, Pavelica i ostale? Danas je moj poznanik dosao vani sa kratkom majicom na kojoj je orao sa hrvatskim grbom umjesto svastike (Prvo polje bijelo da se razumijemo). Na upit zasto  uz malu povijesnu crticu, odgovor je bio: " To je domoljublje, ti to ne razumijes."

Stručnjak za paranormalne pojave
16 godina

Vezano za Thompsona - on je zaslužan za dizanje morala za vrijeme rata.

Poslije, kad se zanio u nacizam i fašističke aka ustaške simbole - to je bilo zbog komercijalizma kojeg mu opet ne zamjeram zbog onog prvog navedenog.

Nadalje, ako netko želi nositi nacističke znakove - neka ih nosi. Ako netko vjeruje u Alaha - neka vjeruje, ako se neko želi nafiksat - neka se nafiksa, ako netko želi pojesti govno - neka pojede. Još mu daj i žlicu. Zamislite ovakvo uređenje svijeta. Maksimalna tolerancija. Neka svatko radi što god želi dok god to ne oštećuje druge osobe, stvari, životinje itd.

Kad se sjetim da sam se u osnovnoj tukao jer sam imao majicu na Johnnyja Rottena koji je na svojoj majici imao naopako razapetog Isusa Krista.

MIKROBLOG: FU not ftw
13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
Nadalje, ako netko želi nositi nacističke znakove - neka ih nosi. Ako netko vjeruje u Alaha - neka vjeruje, ako se neko želi nafiksat - neka se nafiksa, ako netko želi pojesti govno - neka pojede. Još mu daj i žlicu. Zamislite ovakvo uređenje svijeta. Maksimalna tolerancija. Neka svatko radi što god želi dok god to ne oštećuje druge osobe, stvari, životinje itd.

Kad se sjetim da sam se u osnovnoj tukao jer sam imao majicu na Johnnyja Rottena koji je na svojoj majici imao naopako razapetog Isusa Krista.

Razlika je u ovome:

Sjedim na porciji govana sa govnoljupcima...njupamo mi i kaže jedan....Eno Sloba na semaforima sa svojom Škodom.

ili

Sjedim na porciji janjetine sa tim "domoljubima" i kaže jedan ... Eno onog srbina na semaforima sa svojom Škodom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
17 godina
Random. kaže...

Zaboravi na obrazovne ustanove i službeni stav države. Ne govorim o tome. Ako netko zaista smatra da su Njemci dobili rat i da su zločini laž - neka mu ga. Neka nosi kakvo god hoće znakovlje dok direktno ne poziva na kršenje zakona / nanošenje štete, ozljeda.

A sta bi onda trebalo biti sluzbeno? Stav i misljenje sacice ljudi koji misle da je ustaski rezim bio cupcakes and honney!? Ili mozda antifasisticki? Daj molin te. Necu o ovome uopce pricat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 7:51 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Da bi sizgo nastavio svoju borbu kao kompletan heroj i pravednik, trebao bi se zaposliti u korporaciji, obogatiti se, zivjeti high-life. Trebao bi zivjeti onakvim zivotom kakav prezire, da uvidi da ta velika slika nije tako crno-bijela. Nije ni siva, sve je to dithering, dijelici su crni ili bijeli, ali onda se treba boriti protiv djelica a ne protiv cijele slike.

zasto?

nisu svi kompulzivno-skupljackog karaktera i ne donosi novac srecu svima. zapravo, ono sto ispunjava i usrecuje ljude uglavnom ima malo toga s novcem i velika vecina ce se zadovoljiti "obicnim" zivotom. jedan od mnogo problema je u tome sto i taj normalni, ne pretjerano zahtjevni, zivot je ispunjen borbom i svakodnevnom "analnom stimulacijom".

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Random. kaže...

A sta bi onda trebalo biti sluzbeno? Stav i misljenje sacice ljudi koji misle da je ustaski rezim bio cupcakes and honney!? Ili mozda antifasisticki? Daj molin te. Necu o ovome uopce pricat.

Daj čitaj ono što pišem. Gdje vidiš da dovodim u pitanje "službeni" stav? Pričam o osobnim odlukama i slobodama svakog pojedinca.

17 godina
Random. kaže...

Daj čitaj ono što pišem. Gdje vidiš da dovodim u pitanje "službeni" stav? Pričam o osobnim odlukama i slobodama svakog pojedinca.

Ono sto ti hoces reci je da je ok ako odobravas neki rezim (u tvom slucaju Pavelicev) jer smatras da je on cinio dobro za ovaj narod. Jelda?

17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

zasto?

nisu svi kompulzivno-skupljackog karaktera i ne donosi novac srecu svima. zapravo, ono sto ispunjava i usrecuje ljude uglavnom ima malo toga s novcem i velika vecina ce se zadovoljiti "obicnim" zivotom. jedan od mnogo problema je u tome sto i taj normalni, ne pretjerano zahtjevni, zivot je ispunjen borbom i svakodnevnom "analnom stimulacijom".

Yawn, really??? Zar uistinu vjerujes da mi je ABC potreban, ili me samo trolas? Dzizs!

Poanta nije u tome da se sizgo obogati i shvati da u novcu lezi sreca, jer pobogu ne lezi, nego u tome da prije nego krene osudjivati drugi kraj svijeta koji nije ni vidio ni okusio - upravo to napravi! Glupo je napadati nesto sto ne razumijes, a kako ces to najbolje razumjeti nego da isprobas? Vrlo je jednostavno smatrati sve bogatase i lovatore beskrupuloznim gadovima a svu radnicku klasu jadnim eksploatiranim radnicima; puno kompliciranije postaje donijeti misljenje kad odjednom pripadas bogatasima.

Pa zaboga zar to stvarno nije bilo jasno iz onoga sto sam napisao, nego si zakljucio da mu savjetujem da se proba obogatiti pa da ce biti sretan??? E pa svasta, ocito sam i ono malo hrvackog izgubio... pa cak je i on sam pogodio u kojem grmu lezi zec, strucno je to nazvao nekom argumentacijskom pogreskom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 10:05 (Deus ex machina).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Poanta nije u tome da se sizgo obogati i shvati da u novcu lezi sreca, jer pobogu ne lezi, nego u tome da prije nego krene osudjivati drugi kraj svijeta koji nije ni vidio ni okusio - upravo to napravi! Glupo je napadati nesto sto ne razumijes, a kako ces to najbolje razumjeti nego da isprobas? Vrlo je jednostavno smatrati sve bogatase i lovatore beskrupuloznim gadovima a svu radnicku klasu jadnim eksploatiranim radnicima; puno kompliciranije postaje donijeti misljenje kad odjednom pripadas bogatasima.

Ne znam, uvijek sam mislio da nije potrebno upucati se u nogu da bi znao da boli...

Kao što je dipl. rekao (OK, znamo svi da je on Kantlover) - Kant nikada u životu nije izašao iz Koenigsberga, pa opet su ljudi iz cijelog svijeta dolazili k njemu i učili od njega o širokoj lepezi životnih pitanja. Iskreno sumnjam da je Kant sve stigao iskusiti, kamoli u jednom Koenigsbergu, puno mi je vjerojatnija opcija da je čovjek jednostavno razmišljao o uzrocima i posljedicama.

S druge strane, svako ljeto ponovo probam lubenicu, samo da bi (ponovo) shvatio kako je odvratno bljutava i sjetio se (ponovo) da ju ne mogu jesti. Al' kad prokleta voćka izgleda tako prokleto osvježavajuće!1!!!

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Deus ex machina kaže...

Ne znam, uvijek sam mislio da nije potrebno upucati se u nogu da bi znao da boli...

Kao što je dipl. rekao (OK, znamo svi da je on Kantlover) - Kant nikada u životu nije izašao iz Koenigsberga, pa opet su ljudi iz cijelog svijeta dolazili k njemu i učili od njega o širokoj lepezi životnih pitanja. Iskreno sumnjam da je Kant sve stigao iskusiti, kamoli u jednom Koenigsbergu, puno mi je vjerojatnija opcija da je čovjek jednostavno razmišljao o uzrocima i posljedicama.

S druge strane, svako ljeto ponovo probam lubenicu, samo da bi (ponovo) shvatio kako je odvratno bljutava i sjetio se (ponovo) da ju ne mogu jesti. Al' kad prokleta voćka izgleda tako prokleto osvježavajuće!1!!!

Znas da boli ali ne znas kako i koliko.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 10:55 (Minoza).
14 godina
Unix kaže...

Hitler & Co. su smatrali da su Slaveni niza rasa i da trebaju sluziti Arijevcima (Visoj Rasi). Kako netko tko je Slaven moze biti Ustasa i velicati Hitlera, Pavelica i ostale? Danas je moj poznanik dosao vani sa kratkom majicom na kojoj je orao sa hrvatskim grbom umjesto svastike (Prvo polje bijelo da se razumijemo). Na upit zasto  uz malu povijesnu crticu, odgovor je bio: " To je domoljublje, ti to ne razumijes."

Nisi čuo za marionetske države? dance puppet's dance!

Drugi put mu vikni: "Lekcije iz povijesti, ti to ne razumiješ"

@tnakir: "Ono sto ti hoces reci je da je ok ako odobravas neki rezim (u tvom slucaju Pavelicev) jer smatras da je on cinio dobro za ovaj narod. Jelda?"

Ma kako nije činio dobro za narod, ako zanemarimo prodaju dalmacije, vezanje za fašizam, rasni/vjerski progoni, zločini nad pojedinim stanovništom(spada pod rasni progoni :) i koncentracijski logori. Inače sve ostalo pet, bar smo slobodni bili (not really).akhm, sarkazam. 

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 11:03 (Et_Tu_Brute?).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice