Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.217.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

krajnje je vrijeme da se to ispravi jer nam u protivnome nema spasa, imo

Pa taj mentalitet napreduje gradualno, sizgo!

Evo, negdje po svijetu imas drzave koje zauzimaju maltene cijeli kontinent, pa svi zive u slozi okupljeni ispod jedne zastave, a negdje u svijetu imaju ljude koji se medjusobno kolju sa susjedima udaljenima par-sto-km, zbog nesto malo zemlje.

Ovim velikim, sloznim zemljama cesto se predbacuje zbog te snage koju su dobili u slozi i predbacuje im se za navodne ratove zbog resursa kojima se pokusava nahraniti ta velika prosirena obitelj, ali ove male zemlje zaboravljaju pogledati u ogledalo i skuziti da su si klale susjede zbog potpuno beskorisne zemlje, zbog necega tako debilnog kao sto je 'granica na papiru', i da one nisu pri tom vrhu jer su si ljudi tako sami odlucili kroz povijest.

Ja ti najtoplije savjetujem da se fino preselis u neku od tih vecih zemalja, postanes clan tako neke puno vece obitelji, pa otuda rovari svoje ideje, jer se balkan dici balkanizacijom i segregacijom a ne ujedinjenjem (btw. Balkanization je uistinu termin).

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...
Deus ex machina kaže...
Ja ti najtoplije savjetujem da se fino preselis u neku od tih vecih zemalja, postanes clan tako neke puno vece obitelji, pa otuda rovari svoje ideje, jer se balkan dici balkanizacijom i segregacijom a ne ujedinjenjem (btw. Balkanization je uistinu termin).

Upravo zato što razmišlja kako razmišlja mora netko poput njega i ostati ovdje. Treba biti tamo gdje se može pozitivno djelovati, a gdje imaš više toga za promijeniti nego ovdje?

Ti vjeruješ da se ovdje nešto može promijeniti i pozitivno djelovati? Mislim, znam da si optimist, ali...

13 godina
neaktivan

To vam ga dođe :

-------------------------

mirni ljudi skoro blage čudi
s*ebalo ih nevrijeme
rikavaju li zato što su dobri ili ne

-------------------------

Nemaju oni što popravit, mogu samo riknut. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 23:29 (Siskin).
16 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/filipinske-casne-sestre-i-svecenici-poveli-prosvjede-protiv-besplatnog-dijeljenja-kondoma/629686.aspx

Filipinska vlada planira uvesti zakon po kojem ce se besplatno dijeliti kondomi i kontracepcijske piule. Usto vlada ce poticati obitelji da imaju samo dvoje djece kako se smanjilo siromastvo. U škole će uvesti seksualni odgoj i učit će o planiranju obitelji. U zdravstvenim ustanovama postojat će odjeli za planiranje obitelji gdje ce prioritet imati siromasnije obitelji.

Ovakva odluka je po meni svakako pohvalna. 

Katolicka crkva se po obicaju buni:

Katolička crkva je snažno stala protiv zakonskog prijedloga koji će podupirati obitelji da imaju samo dvoje djece kako bi se smanjilo siromaštvo.

Po njima je bolje ima 10-ero djece koje nisi u stanju ni nahraniti, nego imati dvoje djece kojima mozes pruziti normalne uvjete za zivot. Bas bih volio cuti neki konkrentan argument za takvo ponasanje.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Upravo zato što razmišlja kako razmišlja mora netko poput njega i ostati ovdje. Treba biti tamo gdje se može pozitivno djelovati, a gdje imaš više toga za promijeniti nego ovdje?

M_dipl. kaže...

Da ne vjerujem odavno bih otišao.

Sretno vam bilo, vidimo se na kraju nasih zivota da popricamo i vidimo tko je zadovoljniji prozivljenim :-)

Te ideje 'popravka svijeta' su nista drugo doli cisti ego i kompleks herojstva, ja sam sa svojim razrijesio odavno i uzivam u svojem zivotu.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sretno vam bilo, vidimo se na kraju nasih zivota da popricamo i vidimo tko je zadovoljniji prozivljenim :-)

Te ideje 'popravka svijeta' su nista drugo doli cisti ego i kompleks herojstva, ja sam sa svojim razrijesio odavno i uzivam u svojem zivotu.

eckhart tolle? osho ? buda ? isus?{#}

18 godina
Deus ex machina kaže...

Zašto? Ja ne mislim tako... Vjerujem da možeš mijenjati makar maleni dio svoje okoline i i dalje biti sretan i uživati u životu. Vjerujem da ne moraš čak niti napraviti nekakav bogznakakav utjecaj - ako vidiš da si potaknuo nekoga (najčešće neko dijete, u mom primjeru nećaci, ali nekada i odrasle osobe) na razmišljanje i izražavanje vlastitog stava, mislim da je to izvrsna stvar i odličan utjecaj.

A to što netko misli promijeniti svijet? Pa iskreno, zašto ne? Pojedinci su već nebrojeno puta mijenjali i način na koji živimo svoje živote i pokretali mase. Nekad zbog ega, nekad zbog situacije u kojoj su se našli... Je li to zaista bitno?

Gledam te!
18 godina
neaktivan

deus, zar ti po forumu ne potičeš ljude da plaćaju igre koje igraju?
jel se radi o kompleksu praznog novčanika ili borbi za pravdu u svijetu developera?

pa iznosimo mišljenja, frustracije, viđenja svijeta... pozdrave, želje i poruke... inače ja sam vrlo glup kada anoniman želim nabrijati ego i zato me treba žaliti ali sam zato i pravi svetac kada anoniman postajem heroj {#}

Kim Un Guk - 327 kila tegova
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 4:22 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

deus, zar ti po forumu ne potičeš ljude da plaćaju igre koje igraju?

jel se radi o kompleksu praznog novčanika ili borbi za pravdu u svijetu developera?

pa iznosimo mišljenja, frustracije, viđenja svijeta... pozdrave, želje i poruke... inače ja sam vrlo glup kada anoniman želim nabrijati ego i zato me treba žaliti ali sam zato i pravi svetac kada anoniman postajem heroj {#}

Hahahahah odlican primjer :-D Nekad bi me bilo sram priznati, zbog nekakvih tupavih drustvenih normi ali vise ne :-D

Ako ti mislis da imam neki uzviseni cilj ili agendu, ziv mi bio i hvala sto mi dajes toliko kredita, ali istina je puno prizemnija - poprilicno sam self-righteous, i u tom modu dijelim ljude na ljude koji konzumiraju i ljude koji stvaraju (izmedju ostalog).

Konzumente vidim primarno kao robote, a kad pocnu krasti, kao parazite. Parazita se rijesavam kao bakterija.

Tako da je to vise manje to ;-)

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Hahahahah odlican primjer :-D Nekad bi me bilo sram priznati, zbog nekakvih tupavih drustvenih normi ali vise ne :-D

Ako ti mislis da imam neki uzviseni cilj ili agendu, ziv mi bio i hvala sto mi dajes toliko kredita, ali istina je puno prizemnija - poprilicno sam self-righteous, i u tom modu dijelim ljude na ljude koji konzumiraju i ljude koji stvaraju (izmedju ostalog).

Konzumente vidim primarno kao robote, a kad pocnu krasti, kao parazite. Parazita se rijesavam kao bakterija.

Tako da je to vise manje to ;-)

znači samo ispred svog praga, ostalo te ne interesira, i ne čudi učestali Tu Quoque koji radiš kada inzistiraš da relevantno mišljenje dolazi samo od onoga koji stavove iz mišljenja i živi

18 godina
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...

M_dipl. kaže...

Da ne vjerujem odavno bih otišao.

Teško je plivati protiv struje i svatko treba za sebe odlučiti ima li snage i volje za to.

Screw you guys, I'm going home (away) je jednako ispravan stav kao i pokušaj da se na nešto utječe tamo gdje stvari nisu najbolje posložene, kao kod nas, primjerice. Dakle, prihvatljiv mi je i tvoj stav, realista, koji zna da nema 50 života, pa ako jedan "proćerda", nema veze, ima drugih koji će biti bolji, ali su idealisti kao Dipl oni koji pripi*dinama daju nekakvu šansu za boljitak. 

This space for rent!
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Po njima je bolje ima 10-ero djece koje nisi u stanju ni nahraniti, nego imati dvoje djece kojima mozes pruziti normalne uvjete za zivot. Bas bih volio cuti neki konkrentan argument za takvo ponasanje.

Neznam šta je čudno, njima je jedan od ciljeva uostalom imati što bolju statistiku i što više članova, kao i Islam, i većina drugih religija.

Kada je bio popis stanovništva biskup Bozanić je pozvao da se svi izjasne kao katolici neovisno o vjeri. Lol.

13 godina
neaktivan

Svakako pohvalan potez Filipinaca.

Uvođenje seksualnog odgoja u škole je potrebno u svim,pogotovo nerazvijenijim državama.

A za crkvenjake,to je bila jedina reakcija koju se moglo očekivati od njih.

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:33 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima! {#}

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Opa Deus, ili samo k'o ti ili sam egoist sa kompleksom? :)

Nije uopće bitno mislim li zaista da ću nešto promijeniti na bolje (iako misli), bitno je da imam dužnost težiti tom idealu čak i kad znam da je realno neostvariv.

ma i on je htio postaviti (kako je ono rekao?) tehnokratsku vladu? i aparate za materijalizaciju hrane iz startreka... u biti nas samo trola IMO, i on je osjećajni empatija driven bastard kao i ostatak ekipe samo se pravi taf gaj

dosta o njemu, ajmo malo o meni... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 13:54 ((s)izgoreo).
14 godina
royalhero kaže...

http://balkantajms.com/vijece-sigurnosti-un-odlucilo-da-klonira-josipa-broza-tita/

"Mun je odgovorio da bi mnogi stanovnici bivših jugoslovenskih republika rado zanemarili svoja ljudska i demokratska prava u zamjenu za posao i mogućnost ljetovanja u firminom ljetovalištu.
Tito - Partija - omladina - Armija! {#}

Ma da ne bi slučajno {#}

Članak je ionako neka zayebancija...

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:33 (royalhero).
13 godina
neaktivan

Blaženi gost...gost sa obitelji!

Problemi i slom živaca...mini čopori gošći u ranim dvadesetim. To se samo došlo naroljat, izbužat i zbogom pameti na 7 dana.

18 godina

Kotromanović o Oluji:'Pojedince je trebalo strijeljati na licu mjesta'

Koji lik... Mi stvarno imamo neki globalni problem ovdje, kad si jedan ministar bez imalo straha dozvoljava izjavljivanje ovakvih gluposti. Slažem se da je policija trebala rješavati problematične slučajeve (hint za g. ministra: možda vojna policija?), ali i njih netko mora prijaviti.

Gledam te!
16 godina

http://www.24sata.hr/znanost/veci-brat-vulkana-na-vezuvu-prijeti-unistenjem-cijele-europe-276751

Nisam znao za supervulkan ispod mora Europi (13 km radijus kratera) a kamoli za dva. Znam za Yellowstone i onaj u Aziji, ja mislim Teba koji je izazvao malo ledeno doba u trajanju od 10 000 god.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:21 (KIKI3ooo).
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Kotromanović o Oluji:'Pojedince je trebalo strijeljati na licu mjesta'

Koji lik... Mi stvarno imamo neki globalni problem ovdje, kad si jedan ministar bez imalo straha dozvoljava izjavljivanje ovakvih gluposti. Slažem se da je policija trebala rješavati problematične slučajeve (hint za g. ministra: možda vojna policija?), ali i njih netko mora prijaviti.

Čovjek se malo zanio. Ponijele ga emocije. Inace jedan od boljih ministara ove vlade.

Ontopic: http://www.index.hr/black/clanak/janjetina-tetovaze-i-thompson-na-motoru-u-cavoglavama-se-ocekuje-oko-100-tisuca-posjetitelja/629831.aspx

100 000 ljudi? To je vec zabrinjavajuce..

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Teško je plivati protiv struje i svatko treba za sebe odlučiti ima li snage i volje za to.

Screw you guys, I'm going home (away) je jednako ispravan stav kao i pokušaj da se na nešto utječe tamo gdje stvari nisu najbolje posložene, kao kod nas, primjerice. Dakle, prihvatljiv mi je i tvoj stav, realista, koji zna da nema 50 života, pa ako jedan "proćerda", nema veze, ima drugih koji će biti bolji, ali su idealisti kao Dipl oni koji pripi*dinama daju nekakvu šansu za boljitak. 

Gledajuci povrsno - tocno, no pitanje je motivacija.

Da li bi stavio ruku u vatru da je M_Dipl. kompletni altruist? @MDipl, nemoj se sad naljutiti, uzimam te samo kao primjer ali takvih idealista ima gomila.

Kad dajem novac prosjacima ili random ljudima, potpuno sam svjestan da to radim jer se osjecam kao dobro ljudsko bice - i to me kompletno zivcira. Idealno bi bilo da dam novac i da me bas briga da li sam dao ili ne, jer tek tada je taj cin davanja 'cist'.

U suprotnom, najobicnija je transakcija: dam novac, kupim cistu savjest.

IMHO, jedina stvar gora od ovakvog poslovanja emocijama je ne biti svjestan da to radis!

A ja eto hrabro egoisticno tvrdim da M_Dipl. i (s)izgoreo i horda ostalih koji mi trenutno nisu na piku, rade upravo to :-*

M_dipl. kaže...

Opa Deus, ili samo k'o ti ili sam egoist sa kompleksom? :)

Nije uopće bitno mislim li zaista da ću nešto promijeniti na bolje (iako misli), bitno je da imam dužnost težiti tom idealu čak i kad znam da je realno neostvariv.

Lol, ne mozes biti kao ja, ja _znam_ da sam vrhunski egoist - ali nemam kompleksa oko toga i uopce me ne smeta ;-) Sasvim sam si OK ovakav kakav jesam, sretan sam, a bogme su i ljudi oko mene sretni sa mnom, dakle win-win.

Tvoja borba (Deine kampf, izvuci paralele sam :-D) mi zvuci kao tracenje zivota, a ta duznost kao cisto, puko kondicioniranje koje nigdje nema stvarno postojanje osim u tvojoj glavi (i glavi tvojih ucitelja). Ja tu duznost vidim kao lance a ljude koji ih nose kao robove. Zvucim kao da vrijedjam i oprosti mi na tome jer mi nije namjera, ali ne znam se drugacije izraziti.

Osobno mislim (bitno je napomenuti da je ovo cisto moje misljenje) da covjek ne moze nista iskreno altruisticki postici u zivotu, dok se ne rijesi svojih bremena... nigdje nisam ni pomislio ni rekao da Ti to ne mozes, zapravo gotovo sam siguran da si jedan od rijetkih koji bi to cak i mogao - samo mislim da ides s krive strane.

Prvo rijesi svoje probleme, onda probleme svijeta.

Mozes poceti od cinjenice da veze nemas o Petrucciju i Slashu {#} (ovo je interna sala, ostali oprostite) :-)

(s)izgoreo kaže...

ma i on je htio postaviti (kako je ono rekao?) tehnokratsku vladu? i aparate za materijalizaciju hrane iz startreka... u biti nas samo trola IMO, i on je osjećajni empatija driven bastard kao i ostatak ekipe samo se pravi taf gaj

Blazen bio {#}, ali nazalost u krivu si ;-) Zapravo jesam bezosjecajni gad, empatija mi je kompletno ugasena, i dosta dug dio zivota sam se gusio oko toga jer to nije bilo 'normalno', dok nisam jednostavno prihvatio da sam 'nenormalan' i da me kompletno zaboli briga za necije tudje 'normalno'. U procesu, cisto da ti dam do znanja kakav je to balans - izgubio sam obitelj i stare prijatelje. Ali ja sam napokon istinski _sretan_ covjek!

Jesi li ti (ili itko drugi) spreman zrtvovati takve stvari za osobni duhovni probitak? <-- Retoricko pitanje

No, ono bitnije, ja sam promasio jednu od bitnih poanti iz posta koje sam ti pisao, pa da je nadodam sada:

jedna od najbitnijh stvari koje bi dobio selidbom jest raznoliko iskustvo. Shvatio bi slicnosti i razlicitosti ljudi iz drugih krajeva svijeta. Napokon bi poceo zivjeti zivot sa viskom novaca, pa bi poceo uvidjati razlike i slicnosti izmedju razlicitih slojeva drustva. Upoznao bi se sa par kineza, par crnaca, pa iz prve ruke uz rostilj i pivo, poslusao njihove boljke o svijetu, o tome kako je to biti rodjen kao crnac, ili kako je to biti kineski imigrant.

Poanta moj sizgo je u tome, da trenutno nemas nikakvog oruzja osim svoje motivacije. Imas jedan sitni djelic cijele slike, a sve ostalo je ideja. Odi vani, putuj, upoznaj ljude, dodji do mene u Montreal da te provedem naokolo. Kad ti se slika prosiri na malo globalniju, onda imas moj blagoslov vratiti se natrag u Hrvatsku i boriti tu borbu, ali ja ti maltene garantiram da to vise neces htjeti - jer ces uvidjeti koliko je mala, besmislena i nevazna u kompletnoj slici.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 0:31 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Drago, čeka se neki tekstić o Curiosityu!

{#}

Prve slike:

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina

Danas mi prvi radni dan nakon odmora, autluk skida 853453423 mailova, nekakvi papiri na stolu... don't hold your breath...

This space for rent!
16 godina
neaktivan

16 godina
Deus ex machina kaže...
jedna od najbitnijh stvari koje bi dobio selidbom jest raznoliko iskustvo. Shvatio bi slicnosti i razlicitosti ljudi iz drugih krajeva svijeta. Napokon bi poceo zivjeti zivot sa viskom novaca, pa bi poceo uvidjati razlike i slicnosti izmedju razlicitih slojeva drustva. Upoznao bi se sa par kineza, par crnaca, pa iz prve ruke uz rostilj i pivo, poslusao njihove boljke o svijetu, o tome kako je to biti rodjen kao crnac, ili kako je to biti kineski imigrant.

Poanta moj sizgo je u tome, da trenutno nemas nikakvog oruzja osim svoje motivacije. Imas jedan sitni djelic cijele slike, a sve ostalo je ideja. Odi vani, putuj, upoznaj ljude, dodji do mene u Montreal da te provedem naokolo. Kad ti se slika prosiri na malo globalniju, onda imas moj blagoslov vratiti se natrag u Hrvatsku i boriti tu borbu, ali ja ti maltene garantiram da to vise neces htjeti - jer ces uvidjeti koliko je mala, besmislena i nevazna u kompletnoj slici.

Onaj tko je putovao i živio u inozemstvu i upoznao neki drugi način života, druge običaje, ljude različite rase od svoje ne znači da je njegovo stajalište ispravnije od osobe koja je cijeli život provela npr. u Zg.

Ne treba se obići sve zemlje svijeta, upoznati sve kulture, sve religije itd da bi se stvorila ispravna slika svijeta.

Npr. u statistici, kada kažu prema statistici Hrvati su nezz 50 % za  SDP, 40 % za HDZ  i 10% za ostale strane. Nisu oni pitali svakog Hrvata za njegovu političku orjentiranost već se uzeo uzorak od npr. desetak tisuća ljudi.

Ili, dobro ovo je SF ali krasno oslikava ono što želim reći. Dakle u jednoj knjizi Fundation serijala od Issaca Asimova, jedan matematičar treba napravit jednadžbu koja bi predvidila budućnost npr. carstvo će doživjeti slom za 500 god ili će živjeti u prosperitetu. I on je jednostavno nezna kako napravit jer je previše elemenata za jednadžbu, carstvo je u biti cijela galaksija sa biljune svijetova. Kako je on riješio problem? Uzeo je uzorak. Jedan jedini planet koji je u biti jedan veliki grad na više razina, glavni planet galaksije, sa biljardama ljudi, različitih običaja itd. Znači napravit će jednadžbu na temelju tog jednog planeta jer je ista stvar kao da je uzeo cijelu galaksiju u obzir što je nemoguće jer mozak ili superračunalo jednostavno ne može procesirati sve te podatke ali i nema potrebe za tim.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 15:56 (KIKI3ooo).
18 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Onaj tko je putovao i živio u inozemstvu i upoznao neki drugi način života, druge običaje, ljude različite rase od svoje ne znači da je njegovo stajalište ispravnije od osobe koja je cijeli život provela npr. u Zg.

Ne treba se obići sve zemlje svijeta, upoznati sve kulture, sve religije itd da bi se stvorila ispravna slika svijeta.

Npr. u statistici, kada kažu prema statistici Hrvati su nezz 50 % za  SDP, 40 % za HDZ  i 10% za ostale strane. Nisu oni pitali svakog Hrvata za njegovu političku orjentiranost već se uzeo uzorak od npr. desetak tisuća ljudi.

Ili, dobro ovo je SF ali krasno oslikava ono što želim reći. Dakle u jednoj knjizi Fundation serijala od Issaca Asimova, jedan matematičar treba napravit jednadžbu koja bi predvidila budućnost npr. carstvo će doživjeti slom za 500 god ili će živjeti u prosperitetu. I on je jednostavno nezna kako napravit jer je previše elemenata za jednadžbu, carstvo je u biti cijela galaksija sa biljune svijetova. Kako je on riješio problem? Uzeo je uzorak. Jedan jedini planet koji je u biti jedan veliki grad na više razina, glavni planet galaksije, sa biljardama ljudi, različitih običaja itd. Znači napravit će jednadžbu na temelju tog jednog planeta jer je ista stvar kao da je uzeo cijelu galaksiju u obzir što je nemoguće jer mozak ili superračunalo jednostavno ne može procesirati sve te podatke ali i nema potrebe za tim.

Ti pokušavaš izjednačiti iskustvo i "ono što čuješ", što je kao da kažeš da znaš sviđa li ti se Portugizac, znajući da je voćne arome, ali bez da si ga probao. Stajalište nema tu karakteristiku da bude ispravno (zato i je stajalište, a ne činjenica), no iskustvo je bitno. Naravno da ću više vjerovati Deusu kad priča kakav je život u Kanadi nego nekome tko Kanadu nikad nije posjetio.

Ovaj SF primjer se bazira na dvije netočne činjenice:

1. Moguće je predvidjeti budućnost na našem planetu

2. Svi planeti u galaksiji su apsolutno isti

Primjer je vjerojatno uzet da se analogijom približi induktivno zaključivanje u matematici koje se često koristi.

16 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Ovaj SF primjer se bazira na dvije netočne činjenice:

1. Moguće je predvidjeti budućnost na našem planetu

2. Svi planeti u galaksiji su apsolutno isti

Primjer je vjerojatno uzet da se analogijom približi induktivno zaključivanje u matematici koje se često koristi.

Ti ideš protiv VELIKOG Harija Seldona i njegove psihohistorike?{#} Strašno kakvih danas ljudi ima...

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 16:43 (bobica257).
13 godina
neaktivan
Šef kaže...
Prve slike:

Pa se mi žalimo na latenciju,a mogu mislit koliki im je ping lol

No, evo rješenja za današnje multicore smartphone koji srču bateriju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice