Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Siskin kaže...
Krvoločne pasmine (mutante)vlasnici biraju zbog....

Ne postoje krvoločne pasmine pasa. Niti su mutanti. Svi psi križani su i selektirani radi isticanja željenih osobina. Niti jedan pas ne rađa se zao i krvoločan, već to od njih rade vlasnici. Isto tako i pudla može biti itekako opasna i 'krvoločna'. Osim toga postoje hrpetina borbenih pasa poput shar pei-a, za koju nikada (ti) vjerojatno ne bi rekao da je pas za borbu. Pitanje je samo izgleda - furke, naše (vaše - meni je jasno) psihologije kako to pušite. Onda debili kupiraju uši i repove takvim psima, da budu sportski modeli.. Pa 'pametna' dresura i dobiješ 'krvoločnog' psa. A u stvari pas nije krvoločan, već je gazda debil..

Kad vidiš nekupiranog dobermana ili pitbula, uopće nemaš taj efekt 'krvoločnosti'..

17 godina
odjavljen
Siskin kaže...

Usudim se povući još jednu, meni čudnu paralelu...a sve to je možda privid ili slučajnost.  Odabir psa je već dugi niz godina, radnja kojom se popunja jedan modni/stilski/egobilderski detalj. Makar kod većine vlasnika.

Jeli to slučajnost ili pravilo...da ovakvu vrstu automobila uglavnom voze ,sileđije, ljudi skloni problemima, lica s tjeralica i naslovnica crnih kronika, ljudi koji su često u sukobu sa zakonom?

Samo zato jer imaju love za to. I ja bih da imam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 9:43 (Tonči).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Vezano za cukce... ove sam dobio prije mjesec dana. Posta sam dida. Neznam tko ima srca ubit ovakvo nesto.

Vezano za kukce... gle kako su slatki. Kako sad netko moze ovo iz cista mira razbit šlapom?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 9:17 (Šef).
18 godina
Šef kaže...
tnakir kaže...

Vezano za cukce... ove sam dobio prije mjesec dana. Posta sam dida. Neznam tko ima srca ubit ovakvo nesto.

Vezano za kukce... gle kako su slatki. Kako sad netko moze ovo iz cista mira razbit šlapom?

Ma ti si ludjak, to sam ti vec reka. Ja bi vec vrista ka curica da takvo nesto vidin na ruci. Ali eto, moran ti se pohvalit da su me nekidan ugrizla dva mala pauka i da ih nisam zatuka nego odpuva sa ruke. Napredujem.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
@sef* Uf, najezih se :). Da znam da mi po sobi luta ogroman kukac, pauk ili (pogotovo) tarantula, ne bih se usudio tek tako ga uhvatiti i pustati, vec novine u ruke...... pa brata poslati =)
Aut vincere, aut mori!
17 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
@sef* Uf, najezih se :). Da znam da mi po sobi luta ogroman kukac, pauk ili (pogotovo) tarantula, ne bih se usudio tek tako ga uhvatiti i pustati, vec novine u ruke...... pa brata poslati =)

Nije mi to jasno: "Veliki kukac, OMG, panika, panika, zovi vatrogasce!!!"

Zašto to? Pa gle ih, nisu mi nikad ništa napravili. Ovaj sivi na ruci se sav prepao i sklupčao, a spasio sam ga iz sudopera :)

Ako netko ima kakav sličan članak, bio bih zahvalan

http://www.turistplus.hr/hr/otrovni_pauci_jadrana/41/

http://svartberg.org/zivine/pauc/

tnakir kaže...

Ma ti si ludjak, to sam ti vec reka. Ja bi vec vrista ka curica da takvo nesto vidin na ruci. Ali eto, moran ti se pohvalit da su me nekidan ugrizla dva mala pauka i da ih nisam zatuka nego odpuva sa ruke. Napredujem.

Dobro je, padawane, učiš, učiš, možda i naučiš{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 9:58 (Šef).
14 godina
Šef kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Nije mi to jasno: "Veliki kukac, OMG, panika, panika, zovi vatrogasce!!!"

Zašto to? Pa gle ih, nisu mi nikad ništa napravili. Ovaj sivi na ruci se sav prepao i sklupčao, a spasio sam ga iz sudopera :)

"Zašto to?" Zato jer ih jednostavno nemogu podnit {#}. A i imao sam par loših iskustava sa njima, obično se ne bojim životinja, osim tih većih pauka i kukaca. Čim vidim slike odmah zamišljam kako mi se jedan vuče po ruci , krv mi se sledi {#}. A i nisam tip koji bi paničario pa zvao vatrogasce, nego kao i što sam znaš da se oni mogu svugdje zavući, u tome i je bit te "fobije". Nikad neznaš gdje bi mogao biti, tek kada se odmaknem i vidim ga. E onda se usudim doći i "riješiti problem". Enivaj, ovo nije pravo mjesto za pričati o fobijama, pa unaprijed se ispričavam za off topic.

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 10:20 (Et_Tu_Brute?).
17 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...

"Zašto to?" Zato jer ih jednostavno nemogu podnit  {#}. A i imao sam par loših iskustava sa njima, obično se ne bojim životinja, osim tih većih pauka i kukaca. Čim vidim slike odmah zamišljam kako mi se jedan vuče po ruci na ruci, krv mi se sledi {#}. A i nisam tip koji bi paničario pa zvao vatrogasce, nego kao i što sam znaš da se oni mogu svugdje zavući, u tome i je bit te "fobije". Nikad neznaš gdje bi mogao biti, tek kada se odmaknem i vidim ga. E onda se usudim doći i "riješiti problem". Enivaj, ovo nije pravo mjesto za pričati o fobijama, pa unaprijed se ispričavam za off topic.

Nemaš straha od ovih koje vidiš. Strašni su ovi mali koje ne vidiš. Tipa crna udovica koja je malešna i dosta opasna.

13 godina
neaktivan
Šef kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

"Zašto to?" Zato jer ih jednostavno nemogu podnit  {#}. A i imao sam par loših iskustava sa njima, obično se ne bojim životinja, osim tih većih pauka i kukaca. Čim vidim slike odmah zamišljam kako mi se jedan vuče po ruci na ruci, krv mi se sledi {#}. A i nisam tip koji bi paničario pa zvao vatrogasce, nego kao i što sam znaš da se oni mogu svugdje zavući, u tome i je bit te "fobije". Nikad neznaš gdje bi mogao biti, tek kada se odmaknem i vidim ga. E onda se usudim doći i "riješiti problem". Enivaj, ovo nije pravo mjesto za pričati o fobijama, pa unaprijed se ispričavam za off topic.

Nemaš straha od ovih koje vidiš. Strašni su ovi mali koje ne vidiš. Tipa crna udovica koja je malešna i dosta opasna.

Bojati se crne udovice u Hrvatskoj je isto kao bojati se ajkule na suhom.  Ako ju je Tnakir ubio, ništa onda. Mislio sam da ih nema tamo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 10:28 (Onjegin).
18 godina
Onjegin kaže...

Bojati se crne udovice u Hrvatskoj je isto kao bojati se ajkule na suhom.

Ja sam je vise puta ubio ispred kuce.

Jedan put, kada sam je zgazija slapom, iz nje je izletio milijun malih paukova. Ne mogu ti opisati koji horor. Nisam 2 dana spava :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Kak si ih uspio izbrojat sve? :)
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Danny_HR kaže...

Lijepo sam ih poredao u vrstu, a s obzirom da nisam spavao dva dana imao sam dovoljno vremena da ih pobrojim. {#}

14 godina
Danny_HR kaže...

Svaki viknuo svoj broj kada su izletili? :)

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 10:36 (Et_Tu_Brute?).
18 godina
neaktivan

i ja se grozim kukaca, posebno velikih zelenih skakavaca sa onim šiljatim repom, nikad ne znaš gdje će skočiti a mogao bi mi u lice... iiiiih i yuk, nikad neću zaboraviti kad je stari ulovio jednoga na kampiranju, uhvatio ga za zadnje noge i na opću grozotu okolnih kampera stavio ga u usta i živog ga pregrizao i pojeo, još i dan danas se ježim na samu pomisao {#}

Kim Un Guk - 327 kila tegova
18 godina
royalhero kaže...

tankir, da li si te dobio na poklon ili se rodili od tvojih prijašnjih pasa?

Ostenila mi se kuja. Susidov pas je preskocija 2m visok zid, potega je na brzaka dok je bila u dvoristu i pobiga ca. Ne placa alimentaciju, ne pita za dicu. Pravi Hrvat :)

16 godina
bed kaže...
Siskin kaže...
Krvoločne pasmine (mutante)vlasnici biraju zbog....

Ne postoje krvoločne pasmine pasa. Niti su mutanti. Svi psi križani su i selektirani radi isticanja željenih osobina. Niti jedan pas ne rađa se zao i krvoločan, već to od njih rade vlasnici. Isto tako i pudla može biti itekako opasna i 'krvoločna'. Osim toga postoje hrpetina borbenih pasa poput shar pei-a, za koju nikada (ti) vjerojatno ne bi rekao da je pas za borbu. Pitanje je samo izgleda - furke, naše (vaše - meni je jasno) psihologije kako to pušite. Onda debili kupiraju uši i repove takvim psima, da budu sportski modeli.. Pa 'pametna' dresura i dobiješ 'krvoločnog' psa. A u stvari pas nije krvoločan, već je gazda debil..

Kad vidiš nekupiranog dobermana ili pitbula, uopće nemaš taj efekt 'krvoločnosti'..

Možda i je tako. Neznam. Samo sam htio reći da kako radim web stranice tako sam napravio i za jednu firmu koja se bavi uzgojem i treniranjem pasa. Znači baš ono profesionalno se bave sa tim, imaju tvrtku, web itd. I ja baš pitam ovog vlasnika, što me uvijek interesiralo, što je sa dobermanima, jesu li oni stvarno ono krvoločni it što se prića i on meni odgovori da je doberman poseban pas, da će neznam 20 puta napravit nešto a 21. put jednostavno će napravit nešto po svome. Da je to lud pas, kaže.

MIKROBLOG: FU not ftw
18 godina
KIKI3ooo kaže...

Možda i je tako. Neznam. Samo sam htio reći da kako radim web stranice tako sam napravio i za jednu firmu koja se bavi uzgojem i treniranjem pasa. Znači baš ono profesionalno se bave sa tim, imaju tvrtku, web itd. I ja baš pitam ovog vlasnika, što me uvijek interesiralo, što je sa dobermanima, jesu li oni stvarno ono krvoločni it što se prića i on meni odgovori da je doberman poseban pas, da će neznam 20 puta napravit nešto a 21. put jednostavno će napravit nešto po svome. Da je to lud pas, kaže.

Sa svakim psom treba radit. On je po prirodi divlja zivotinja, zbog toga ga treba socijalizirati.

Sestra mi ima staforda. Na prvi pogled, sledi ti se krv u zilama jer stvarno izgleda krvolocan. A onda kad skoci na tebe i kad te pocme lizat i igrat se sa tobom vidis koja je to maza.

Necakinja mi ima 2 godine i skace po njemu, vuce ga za usi, stavlja mu ruke u usta. Nikad nije niti zarezao na nju, a kamoli bio agresivan. Zapravo, jadan pas bizi od nje jer ga satare. Prije je sa njim zivio patuljasti kunic koji ga je takodjer pilao, grizao, skakao po njemu, jeli su prakticki iz iste zdjele. Tako da, sve je do odgoja.

Npr moj pas, mali pickolizac, opasniji je od sestrinog staforda. Iako ne izgleda tako. Kao sto rekoh, sve je do odgoja (jadna moja dica). {#}

18 godina
neaktivan

Doberman je prosječno agresivan. Ništa više ili ništa manje od ostalih pasa koje viđaš svaki dan. Uz dobar odgoj i vlasnika koji zna kako se sa psima radi nemaš nikakvog straha.

Usporedbe radi, Border Colie (najpametniji pas) i Koker Španijel su dosta agresivniji od Dobermana. Samo kaj ovaj izgleda "opasno".

Bokseri, Stafordi i Rotvajleri su ti primjerice izrazito dobre pasmine za obitelji i jako umiljate pasmine, a ljudi ih doživljavaju kao opasne. Uglavnom zbog izgleda.

Koli Koli
Koker Koker
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 11:41 (Danny_HR).
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
...Border Colie (najpametniji pas)...

čuo sam negdje da je pudlica prosječno najpametniji pas (što god to značilo)?

nekako si mislim da su mješanci pametniji od čistokrvnih

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 11:46 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan

Odmah iza Kolija. Ma da su po mom iskustvu pudlice izrazito glupe. Al vjerojatno sam samo ja imao kontakt s takvim "primjercima". :)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Intelligence_of_Dogs#Brightest_Dogs

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 11:46 (Danny_HR).
18 godina
(s)izgoreo kaže...
Danny_HR kaže...
...Border Colie (najpametniji pas)...

čuo sam negdje da je pudlica prosječno najpametniji pas (što god to značilo)?

nekako si mislim da su mješanci pametniji od čistokrvnih

Ne, kazu da je colie najinteligentnija pasmina. Ali i pudlice su pametne.

I to sto se tice mjesanaca, da, oni pokupe najbolje osobine oba roditelja. Samo sto se sa njima ne mozes ku_cit po izlozbama :)

18 godina
moderator
Danny_HR kaže...

Odmah iza Kolija. Ma da su po mom iskustvu pudlice izrazito glupe.

Nemoj tako, možda su samo odrasle na selu i nisu išle u školu.

17 godina
neaktivan
Opasni i jesu za nepoznate ljude. Jako opasni. Američki staford (ženka) je po meni idealan pes za one koji mu se mogu skroz posvetiti od najranije mladosti, ali opet, ako nemaš vremena za pesa, ne trebaš ga ni uzimat. Takvog prijatelja nikad nećeš imati. Vjeran do groba.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
18 godina

Za odraslu osobu (21) koja je ubila zivotinju bez namjere da ju pojede bih kaznio jednako kao sto bih kaznio istu tu osobu kad bi ubila covjeka.

Ja ne vidim po cemu je to covjek bolji od zivotinje ili zasto zasluzuje hodati ovom Zemljom vise od macke ili psa.

Nitko nije vise nevin od zivotinje i to upravo zato sto ta zivotinja vjerojatno nije dovoljno inteligentna da bude svjesna sebe i kao sto je netko vec napisao, izivljavanje nad neduznom zivotinjom je isto kao i izivljavanje nad mentalno zaostalim djetetom.

Kao sto je to prekrasno srocio Deus, ja takoder ne gledam na sebe kao vrstu na vrhu hranidbenog lanca, vec na sebe gledam kao svjesnu osobu koja je sposobna slomiti i te i bilo koje druge lance koji nas koce u razmisljanju.

Za nekih 1000 godina, kada nase drustvo evoluira ce mozda i biti tako. Za sada ce se velika vecina stanovnistva cudom cuditi ovakvom nacinu razmisljanja, dok ce se neki zgrazati i rageati u nevjerici jer je tesko i ponizavajuce za njih uopce se usporediti sa zivotinjom, a kamoli priznati da smo svi mi rodaci.

Tesko je doci do toga, jer eto mi se jos borimo sa ljudskim rasnim hranidbenim lancem, a prava borba za prava zivotinja i prirodu je jos daleko.

- Psiho246
13 godina
neaktivan

No nigdje se ne provlači podatak/zaključak koliko se radi sa beštijom.  Ne vidim kampove za izobrazbu/dresuru "Kod Mehe Šaptača".  Uglavnom sam u par navrata vidio vlasnike koji kamiosku/traktorsku gumu vežu za rotvajlera, dok je isti veselo poteže po travnjaku.

Priču možemo rastegnuti do brnjica koje su propisane zakonom.  Prije bi u parku pronašao cjepivo za aids,nego brnjicu.  Znači slažete se da su to plahe životinje,samo što nas vara izgled dimenzija teleta sa očnjacima. Kada se dogodi skandal/napad, onda opet krenu naopaka nagađanja "što je uzrokovalo i iziritiralo psa da nasrne".  Tek tamo na kraju tih balada zašto/kako, može se načuti da netko spomene degeneracije pasmine "a čujte, njemu nakon xy godina, izvjesna koščica u lubanji pritiska živac" i tome sl.

Ipak se slažete za tvrdnju da je rezanje repova i ušiju, radnja slična onoj kada bmw spuštaš i kidaš dva reda federa te stavljaš spojler koji glođe zadnje mišelinke.

Ima još jedna (po meni) zanimljivost...kako izgleda plahi psić ili definicija psa po proporcijama. To je onaj cucek što ga vidite po naljepnicama, zabranjen ulaz cucekima ili ih susrećete po tramvajima dok pomažu slijepim osobama.

No sve u svemu...najbolji poznavatelji vau-vau scene su poštari,pa ako ima koji neka komparira relaciju psi/vlasnici :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
18 godina

<cenzurirano>... ovaj Siskin, ja se slazem sa tobom da pas mora imati brnjicu i povodac, jer koliko god pas bio dobar, uvijek postoji opasnost da ce njemu nesto puknit u glavi i da ce ugrist nekog. A opet, drugacije je kad te ugrize čiuvava nego njemački ovčar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 12:51 (tnakir).
14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Za odraslu osobu (21) koja je ubila zivotinju bez namjere da ju pojede bih kaznio jednako kao sto bih kaznio istu tu osobu kad bi ubila covjeka.

Ja ne vidim po cemu je to covjek bolji od zivotinje ili zasto zasluzuje hodati ovom Zemljom vise od macke ili psa.

Licemjeran si i diskriminiraš. Mačka i psić su OK jer su slatki a kukce tko j***? Prema kojoj to logici, da mi je znati?

18 godina
neaktivan

Ja sam osobno apsolutno protiv brnjice. Mislim da je to potpuno pogrešan pristup. Skloniji sam zakonskom obvezivanju svakog vlasnika da školuje psa.

U potpunosti sam za vođenje psa na povodcu, ali pod obavezno u svakom gradu mora postojati dovoljno prostora na kojima se psi mogu pustiti.

Moja kuja ne želi obaviti svoje ako je na povodcu, eventualno piški. A iskreno, nema ni razloga da za to vrijeme bude na povodcu. Srećom, u Zagrebu sam gdje postoje livade i parkovi namijenjeni psima, al nisu svi te sreće.

14 godina
(s)izgoreo kaže...

i ja se grozim kukaca, posebno velikih zelenih skakavaca sa onim šiljatim repom, nikad ne znaš gdje će skočiti a mogao bi mi u lice... iiiiih i yuk, nikad neću zaboraviti kad je stari ulovio jednoga na kampiranju, uhvatio ga za zadnje noge i na opću grozotu okolnih kampera stavio ga u usta i živog ga pregrizao i pojeo, još i dan danas se ježim na samu pomisao {#}

Misliš na bogomoljku? Upravo je vidio na prozoru, srećom za njeno zdravlje dijelilo nas je stalko :) (3. slika, jeziv pogled prema meni :X, zatvaraj prozor :D)

Edit: Sad sam malo bolje pročitao, to je obični "skakavac", zna često zavrsiti u kuci mi, po hodniku... a kada ga ides srediti onda skoce napamet, jednom mom frendu je ravno na oko skocio, sto se prepao posto je bio malo zapeo kod trepavica.(nemogu se sjetiti kako se ta "kozica" zove sto vlazi oko, tu je malo zapeo{#})

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 12:50 (Et_Tu_Brute?).
18 godina
neaktivan
StatueOfLiberty kaže...

Licemjeran si i diskriminiraš. Mačka i psić su OK jer su slatki a kukce tko j***? Prema kojoj to logici, da mi je znati?

gdje je on napisao da kukce ko j***?

prilično sam siguran da to niti ne misli, meni se osobno kukci gade, ali ih niti ne pomišljam namjerno ubijati, jedno vrijeme smo imali mrave pa sam čak pazio kako ću obrisati stol, nakon nekog vremena sam odustao od toga jer je postalo nepodnošljivo za moje krhke filingse i na kraju ih odlučio neprimjećivati...

Et_Tu_Brute? kaže...

Misliš na bogomoljku? Upravo je vidio na prozoru, srećom za njeno zdravlje dijelilo nas je stalko :) (3. slika, jeziv pogled prema meni :X, zatvaraj prozor :D)

Edit: Sad sam malo bolje pročitao, to je obični "skakavac", zna često zavrsiti u kuci mi, po hodniku... a kada ga ides srediti onda skoce napamet, jednom mom frendu je ravno na oko skocio, sto se prepao posto je bio malo zapeo kod trepavica.(nemogu se sjetiti kako se ta "kozica" zove sto vlazi oko, tu je malo zapeo{#})

bogomoljka also ~~shiver~~, ne ubijati životinje radi iracionalnog straha i gađenja, preporuka - izbjegavati ih ili se liječiti

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 12:53 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice