Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.310.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Kako je rekao jedan moj poznanik, objašnjavajući zašto je odustao od akademske karijere u RH: kad si asistent kod naših, onda nosiš kavu, kopiraš skripte, ispravljaš vježbe, paziš u labu, ideš u mesara, preparkiraš auto - ali za objavu rada te samo potpišu i daju ti naknadno da čitaš. Baš da se baviš nekim radom i nisi.

Otišao je u jednu stranu zemlju i doktorirao nedavno, valjda na drugačiji način. :)

18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Tonči kaže...

Kako je rekao jedan moj poznanik, objašnjavajući zašto je odustao od akademske karijere u RH: kad si asistent kod naših, onda nosiš kavu, kopiraš skripte, ispravljaš vježbe, paziš u labu, ideš u mesara, preparkiraš auto - ali za objavu rada te samo potpišu i daju ti naknadno da čitaš. Baš da se baviš nekim radom i nisi.

Kao i u svemu, ovdje postoje iznimke. Moj susjed je nakon studija uredno dobio priliku da postane asistent, nakon toga predavač i evo ga, sad je profesor.

Uglavnom, nije uvijek baš sve potpuno sivo.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kad bolje razmislim, jos je smjesnije sto se s njima svrstavas u istu skupinu.  {#}

A koja bi to skupina bila?

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
15 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Tawals, ne drami. Jedan kolega ima (odnosno, imao je) potpuno istu ideju kao i ti, samo sto covjek nije laprdao s foruma nego ju proveo u djelo:

kupio je kamp prikolicu, nabavio si osnove koje mu trebaju (po uzoru na "Into the wild"), sredio si je cak i energetske solarne celije da bude neovisan o struji, i zaputio se prema Vancouveru u avanturu.

Oko mjesec dana kasnije se lijepo preselio natrag mami, prikopcao na normalnu struju, nasao posao, curu, prodao prikolicu...

Najzesce ideje tih 'pustolova' su mi te ideje 'zivjeti od zemlje', a pritom to piskara prikopcan na struju, internet, zvacuci kokos iz lokalnog fast fooda. Pa sta ti mislis da zivalj raste na drvecu, kad odlucis 'zivjeti od zemlje'? MIslis da ce ti eto tako prosetati ispred mjesta gdje si se ukampirao, i cekati da ga nanisanis i ustrijelis, i to ne puskom nego lukom i strijelom jer je to humanije? Mislis da su sve biljke carobno jestive, ili da ces magicno u dva-tri dana nauciti sto se smije jesti a sto ne? Sta je s pitkom vodom, tusiranjem? Sta je s lijekovima? Sta ako polomis nogu i normalno, rana se inficira? Ces polagati neko lokalno cvijece i lisce na ranu, jer lijepo izgleda?

Nevjerojatno, ali poceo si me dobrano zivcirati s ovim glupostima jer si bezobrazan, neodgovoran i apsolutno podcjenjujes i uzimas zdravo za gotovo sve sto u zivotu imas!

Znas sta tebi treba, treba ti Raymond K. Hessel tretman: nasilno ti dati sve potrepstine, ukljucujuci cak i udicu za pecanje, vrecu za spavanje i luk sa tobolcem strijela, zdjelu, vrecu rize i helikopterom te baciti negdje na sjever Kanade, par tisuca km od icega naseljenog.

Pa se brate 'duhovno smiri' tamo, bez interneta, bez filmova, bez muzike, bez lijekova. Bacit cemo ti nekoliko tvojih istomisljenika, napravite si lijepo malo pleme, a kad se za dva-tri mjeseca pokoljete medjusobno zbog nedostatka hrane jer niste sposobni uloviti ni zohara za veceru, pokupit cemo vas natrag.

Najvise me nervira cinjenica da bez trunke griznje savjesti iz udobnosti svojeg doma prosipas nekakvu pamet, bez kicme, bez integriteta!

Ajde mrs u divljinu onda ako ti je ovaj svijet tako bezvezan, tko te drzi!

Edit:

jos samo jednu sitnicu sam zaboravio - te blesave komentare o tome kako si se ti razmisljao o Kanadi ili USA ili UK ali tamo ne bi mogao zivijeti si slobodno pricaj nekom drugom.

U stvarnosti, jako dobro ti je jasno da su ti sanse za imigraciju ispod 1%, pa radije da pokunjeno sam sebi priznas da si 'neprikladan materijal' okrenut ces to naopako kao da sve zemlje svijeta jedva cekaju da se ti imigriras, ali eto ti bas neces. Pricam s dosta ljudi koji su otvoreno rekli da zele emigrirati iz Hrvatske i skupa se snalazimo kako umijemo da ih ubacimo u bilo koju zemlju (a ti ljudi nerijetko imaju preko 10 godina iskustva i dobar fakultet) ali najbolji su mi balavci kao ti koji misle da ce se bez pardona pojaviti u ambasadi i reci "OK odlucio sam da bi radio u XYZ, radnu dozvolu molim", rofl...

Po onome što si naveo, ja i tvoj prijatelj nismo baš slični po idejama. Zapravo, tvoj prijatelj je "mašio ceo futbal". 

Uspoređuješ me s njim, a uz sve dužno poštovanje, blage veze nemaš o onome što ja namjeravam, ili se, uz svo dužno poštovanje, praviš lud.

Neznam dali ti je pozato, ali imam 17 godina i živim s roditeljima, hvala im zbog onoga što su mi pružili, nadam se da ću im to moći nekako vratiti tako da podvizi slični onome tvoga prijatelja nisu baš mogući, niti mi se čine previše pametni. Na kraju krajeva, nemora značiti da je tvome prijatelju bilo loše, možda mu je samo bilo bolje kod mame i odlučio se vratiti. I da prikopčan sam na struju koju moji roditelji plaćaju, spojen sam na internet koji, također, plaćaju moji roditelji, ali ne žvačem kokoš iz lokalnog fast fooda jer ne jedem meso, neznam koja je poanta toga što si napisao, ja idem u smjeru da se to jednoga dana promjeni, to sve plaćanje, briga o povećanjima cijena, hoće li biti nafte ili neće, kakva je turistička sezona, kakve su političari odluke donjeli... mislim da ti je jasno, ako dođe do nestašice, police su prazne u roku od nekoliko sati.

Imaš krivu percepciju onoga što ja pokušavam postići, to je daleko od onoga što ti opisuješ, kakve puške, kakvo kampiranje, i kakve crne biljke?

Žao mi je što te živciram svojim postovima.

Neznam kako si došao do zaključka da sam bezobrazan, neodgovoran i da podcjenjujem sve što imam. Zahvalan sam svojim roditeljima, do onoga što ja imam danas oni su se morali dobrano pomučiti, ali zašto već ja nebi za svoju djecu omogućio svijet u kojem samim rođenjem imaju sve potrebno za ugodan život, a dalje neka se snalaze sami?

Dalje jednostavno ne želim komentirat, malo proguglaj pojmove koje sam dao u jednom od predhodnih postova, jer ovako, kritiziraš svoga prijatelja i neku lažnu sliku onoga što ja želim postići.

Kako ti znaš da sam neprekidan materijal?

Spomenuo sam Kanadu, UK, SAD, kao zemlje gdje bi živio, živio bih u Hrvatskoj, robovao bi u SAD, UK ili Kanadi jer tamo robovi imaju najveću plaću.

17 godina
odjavljen

Da, ovisi i jako je "situacijski". Ali to je samo argument da se ništa ne može gledati poopćeno.

Nego, iako sam ga odavno stavio na ignore, moram Tawalsu priznati nešto: i ja bih rado otišao živjeti na neki polu-pusti otok u Karipskom moru u svoju kolibicu sa ženom, uzgajajući svinje, pome i kokos. Odheb stresu, tečaju, euru, krizi, dionicama, politici, kriminalu... Ali, odheb tog tipa uključio bi valjda i Voltaren, Sumamed, Brufen, Diablo III, Amazon itd. Bilo bi mi vrlo brzo strašno dosadno i opasno. A toga se nisam spreman odreći dok se baš ne zapuca. No, u slučaju rata, hvatam prvi brod.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da, ovisi i jako je "situacijski". Ali to je samo argument da se ništa ne može gledati poopćeno.

Nego, iako sam ga odavno stavio na ignore, moram Tawalsu priznati nešto: i ja bih rado otišao živjeti na neki polu-pusti otok u Karipskom moru u svoju kolibicu sa ženom, uzgajajući svinje, pome i kokos. Odheb stresu, tečaju, euru, krizi, dionicama, politici, kriminalu... Ali, odheb tog tipa uključio bi valjda i Voltaren, Sumamed, Brufen, Diablo III, Amazon itd. Bilo bi mi vrlo brzo strašno dosadno i opasno. A toga se nisam spreman odreći dok se baš ne zapuca. No, u slučaju rata, hvatam prvi brod. 

Kada pogledaš svijetske događje, izolorane jedne od drugih, bombardiranje Libije, bombardiranje cijelih gradova punih civila, djece po izlikom zaštite, kada pogledaš stanje svijetske ekonomije u Europi, SAD-u i diljem svijeta gdje ljudi svaki dan ostaju bez svojih domova, kada pogledaš šokantnu razinu sloboda i privatnosti koje nam se sada jednostavno brišu svakim danom, skoro satom, sve više nadzora, sa sve više nametnutih mjera sigurnosti, kao što je sve veći broj kamera, full-body skenera u aerodromima...

To nisu izolirane točke unutar jednog nasumičnog svijeta, da bar, bilo bi grzno i da je, ali nije. To je koordinirano, usmjereno prema specifičnom kraju.

Tako da možeš reći da je rat, ovisi kako gledaš, rat se vodi protiv svijesne individue.

btw. Kada si već na pustom otoku mogao bih si uzgajati marihuanu, umjesto svih tih farmako-otrova.

18 godina

Moze jedno pitanje... thugh? Koja je poanta objavljivanja poreznih duznika? Sta ja imam od toga?

Zasto im se ne naplati dug i zdravo. Koga briga sto su oni duzni porez. Neka ga plate. I to je to. Da sam ja duzan porez lijepo bi me ovrsilo i to je to. A njima ce samo ime objavit na nekoj listi. Bu haaa...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
M_dipl. kaže...

Vidim da se sustavno radi i na uništenju pravopisnih normi, i to na svijetskoj razini protiv svijesne individue.

Ti si zaheban igrač, udaraš gdje najviše boli ali naći će on već neku poveznicu da ti dokaže da je u pravu.

tnakir kaže...

Moze jedno pitanje... thugh? Koja je poanta objavljivanja poreznih duznika? Sta ja imam od toga?

Zasto im se ne naplati dug i zdravo. Koga briga sto su oni duzni porez. Neka ga plate. I to je to. Da sam ja duzan porez lijepo bi me ovrsilo i to je to. A njima ce samo ime objavit na nekoj listi. Bu haaa...

Nemaš ništa. Vlada (Linić) ima pet minuta slave i prebacivanje fokusa na objavu poreznih dužnika. Još ga nisu ni objavili a novinari već barataju s podacima. Ja bi rekao da je to obična dimna bomba.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 10:15 (mario.L_hr).
16 godina

Ma mislim ovo moram prijavit na forum. Znana hosting tvrtka radi nepoštene malverzacije.

Blokiraju čovjeku upload, niti ne može overwritat file a kad se javi onda mu kažu da popunio kvotu i da mora kupit dodatni prostor.

Jučer me je zamolio klijent kojemu radim novu stranicu da mu na staroj stranici, dok traju radovi na novoj samo promjenim broj jer ta firma sa kojom je prije radio traži 200 kn za promjenu broja.

Pošalje mi njihov "aktivacijski mail" u kojemu izmjeđu ostalog stoje podaci za ftp pristup i da imaju 100 MB prostora a stranica btw ima oko 800 kb.

Skinem file, promjenim broj, da ću ga vratit gore, nemože. Mislio sam neka greška, nemoguće da je prostor i ja napišem njima mail.

On mi javlja na mail da imaju grešku i da je otklanjaju.

Onda mi javlja da je popunjena kvota i da treba platit ili obrisat nešto.

I ja obrišem file na serveru i probam upload - radi. Sumljivo mi ono baš smrdi na prevaru.

Pitam kako je popunjena kad site ima cca 800 kb a 100 mb prostora.

On javlja da je bila greška i da sada imam 52 mb prostora.

Kažem dobro a kako ima 52 kad stranica ima 800kb - ono glumim mentalnu retardaciju.

Nakon 2 dana stiže odgovor, imate 992kB. Znači da imate još 99MB slobodnog prostora.

Bez objašnjenja, bez ičega. Očito me je skužio da sam ga skužio.

Znači igraju nepoštene igre. Praktički tuku reket neiskusnim korisnicima. Živimo u odvratnim vremenima.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 11:26 (KIKI3ooo).
18 godina
neaktivan

To te tnakir prči sigurno jer si mu se nekad zamjerio na forumu. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina

Kakvi su ovo psihopati.. Ovakvi mi ljudi što ubijaju nedužne životinje najviše idu na k*rac. {#}

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Kakvi su ovo psihopati.. Ovakvi mi ljudi što ubijaju nedužne životinje najviše idu na k*rac. {#}

Neka ubijaju koga hoće, samo neka ne ubijaju ljude.

To bi trebao biti opšte prihvaćen stav, jer je na kraju krajeva i ispravan.

18 godina

You're f'cked up Mentalni...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
13 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

You're f'cked up Mentalni...

Ovako, zamisli da ja sad dođem pred tebe i uperim ti pušku u lice. Taj tren se račva na dva tijeka:

Prvi:

• Sad ću da ti ispalim sačmu u glavu i mozak će ti se razletiti po livadi.
  • Poslije toga ću te pojesti.

Drugi:

• Zakopat ću te u zemlju.

Koliko bi u prvom slučaju bio sretniji i zadovoljniji? Moraš iskreno odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 11:53 (Onjegin).
18 godina
Onjegin kaže...
dv14 kaže...

Čini mi se zgodna djevojka, ovako između piksela. Očito je i slobodoumna, volio bi ju upoznati...

BTW, zašto ne ljude?

Gledam te!
13 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

BTW, zašto ne ljude?

Ma nekako, znaš, kad ubiješ čoveka onda plače mama, plače sestra, plaču djeca, plače tata, plače breat, plače žena, djeca nemaju para, žena nema para, majka nema para, a možda je i on volio da živi.

Iako je, moje dubinsko bezosjećajno mišljenje ovako: Kad umreš, potpuno ti je svejedno što si mrtav.

15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Onjegin kaže...
dv14 kaže...

Čini mi se zgodna djevojka, ovako između piksela. Očito je i slobodoumna, volio bi ju upoznati...

BTW, zašto ne ljude?

moze slobodno ajmo tebe prvog.

i meni idu na zivce sto ubijaju zivotinje bez razloga ali mi idu i na zivce ovi sto govore smrtna kazna itd. koje su to gluposti.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina

Ne podržavam ubijanje životinja ako je povod isključivo iz obijesti, a ne iz potrebe. 

Ubijanje ljudi podržavam, samo brate, kako isfiltrirati popis za odstrel...

Fuck me I'm famous.
18 godina
Onjegin kaže...

Ovako, zamisli da ja sad dođem pred tebe i uperim ti pušku u lice. Taj tren se račva na dva tijeka:

Prvi:

• Poslije toga ću te pojesti.

Drugi:

• Zakopat ću te u zemlju.

Koliko bi u prvom slučaju bio sretniji i zadovoljniji? Moraš iskreno odgovoriti.

Tak mi svejedno, radi šta hoćeš smo me nemoj j***** {#}

Nego, nije mi jasno samo, tebi to nije okrutno? Jel ne postoji normalniji način kako postupati sa životinjama? Ili si ti psihopat kojemu je to svejedno?

P.S. prije nego bi bi išta napravio sa tom puškom, vrlo vjerojatno bi te ja prije razoružao. A nakon toga ćemo se nekako dogovoriti šta dalje s tobom {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
18 godina

Ovakve ljude treba poslati na dugotrajno lijecenje u zatvorenoj ustanovi jer nitko normalan ne moze ovako nesto napravit.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen
KIKI3ooo kaže...

Ma mislim ovo moram prijavit na forum. Znana hosting tvrtka radi nepoštene malverzacije.

Blokiraju čovjeku upload, niti ne može overwritat file a kad se javi onda mu kažu da popunio kvotu i da mora kupit dodatni prostor.

Jučer me je zamolio klijent kojemu radim novu stranicu da mu na staroj stranici, dok traju radovi na novoj samo promjenim broj jer ta firma sa kojom je prije radio traži 200 kn za promjenu broja.

Pošalje mi njihov "aktivacijski mail" u kojemu izmjeđu ostalog stoje podaci za ftp pristup i da imaju 100 MB prostora a stranica btw ima oko 800 kb.

Skinem file, promjenim broj, da ću ga vratit gore, nemože. Mislio sam neka greška, nemoguće da je prostor i ja napišem njima mail.

On mi javlja na mail da imaju grešku i da je otklanjaju.

Onda mi javlja da je popunjena kvota i da treba platit ili obrisat nešto.

I ja obrišem file na serveru i probam upload - radi. Sumljivo mi ono baš smrdi na prevaru.

Pitam kako je popunjena kad site ima cca 800 kb a 100 mb prostora.

On javlja da je bila greška i da sada imam 52 mb prostora.

Kažem dobro a kako ima 52 kad stranica ima 800kb - ono glumim mentalnu retardaciju.

Nakon 2 dana stiže odgovor, imate 992kB. Znači da imate još 99MB slobodnog prostora.

Bez objašnjenja, bez ičega. Očito me je skužio da sam ga skužio.

Znači igraju nepoštene igre. Praktički tuku reket neiskusnim korisnicima. Živimo u odvratnim vremenima.

Koja to hosting tvrtka? Napiši ime ako već ne izmišljaš. Ako to tajiš, praktički omogućavaš toj tvrtki da drugima čine štetu i prave od njih telad.

18 godina
Tonči kaže...

Koja to hosting tvrtka? Napiši ime ako već ne izmišljaš. Ako to tajiš, praktički omogućavaš toj tvrtki da drugima čine štetu i prave od njih telad.

Ovako male prostore na disku u HR daju samo jedni.

18 godina
Onjegin kaže...
Veliki Brat kaže...

BTW, zašto ne ljude?

Ma nekako, znaš, kad ubiješ čoveka onda plače mama, plače sestra, plaču djeca, plače tata, plače breat, plače žena, djeca nemaju para, žena nema para, majka nema para, a možda je i on volio da živi.

Iako je, moje dubinsko bezosjećajno mišljenje ovako: Kad umreš, potpuno ti je svejedno što si mrtav.

Ma je, znam... Ti si zapravo vrlo suosjećajan, kad te toliko more svi ti ljudi koji plaču. Evo, sad se i meni plače.

Gledam te!
13 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ma je, znam... Ti si zapravo vrlo suosjećajan, kad te toliko more svi ti ljudi koji plaču. Evo, sad se i meni plače.

E da, zaboravio sam se ograditi.

Ja nikad ne ubijam životinje, a ni kukce ako nije potrebno. Ribolovac sam i ulovljene ribe uvijek puštam (mislim da sam jedini takav u opštini i jedan od par takvih u kantonu). Ribu koju jedem, kupim u Konzumu ili na ribnjaku.

16 godina
Tonči kaže...

Pa da u biti. Baš sam se zato i došao konzultirat na forum jer neznam što je pravo za napravit. Najgore je ne napravit ništa. Znači tvrtka je croadria.com a osoba sa kojom sam razgovarao je Matija Leskovar.

Ovde jedino treba pripazit na to da malverzacije možda radi samo zaposlenik - a možda i ne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 12:59 (KIKI3ooo).
18 godina
neaktivan
Eh, šteta. Nije tnakir.
18 godina
Danny_HR kaže...
Eh, šteta. Nije tnakir.

Ne, ja sam zauzet citanjem tudjih mailova i mijenjanjem slika apartmana na stranicama klijenata. 

Btw tih 200 kuna sto mu je lik reko da ce mu naplatit za promjenu broja telefona na webu mi je ok. To nije njegov posao niti je on placen da on to radi niti to ulazi u cijenu hostinga. Sve naknadne usluge se naplacuju. 200 kn je jedan radni sat. Ne vidim tu nista sporno.

Naravno, ako je klijent simpatican i ima dobre sise, onda cak i printere postavljamo gratis :P

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

BTW, zašto ne ljude?

Super cura, dobar seks, samo je frka da se jedno jutro ne probudiš mrtav..

Apropos otvaranja OI. Prvo desetljećima represivni aparat ubija punk, alternativu, a sad se qurče sa Sid-om i Prodigy-em. ? McCartney falša sve u 16, strašno. Kako su simpatično preskočili kolonije u filmiću. Stonhenge, druidi, pa do današnjih dana, sve oni sami. Nekako mi fali neki 'vau' efekt u cijeloj priči otvaranja. Ajde da je u Bond-Queen spotu babac baš (fake) sletio na stadion.. Kako je plamen došao s centra stadina na mjesto gdje gori? Jesam preskočio taj dio ili šta? Em ti otvaranje kojeg Mr Been izvlači. Par misli sa letargičnim pogledom uz kavu..

16 godina
tnakir kaže...

Btw tih 200 kuna sto mu je lik reko da ce mu naplatit za promjenu broja telefona na webu mi je ok. To nije njegov posao niti je on placen da on to radi niti to ulazi u cijenu hostinga. Sve naknadne usluge se naplacuju. 200 kn je jedan radni sat. Ne vidim tu nista sporno.

To je obično lihvarenje. Usput ako netko plaća hosting godišnje par stotina kn zašto mu ne promjenit broj? Ja držim hosting malo skupljim ali klijent uvijek zna da dobiva support za sitne promjene tipa promjenit broj, dodat 5 slika, zamjenit tekst sa nekim drugim.

Promjene dobije brzo, isti dan i dobije ih besplatno. Za veće zahvate koristim jedan sistem koji sam vidio na televiziji, koristi ga neki restoran u UK ja mislim, dakle platite koliko želite. Iznos određuje sam klijent. Ima ljudi koji mi jave da su uplatili iako sam im rekao da ne treba ništa. Imam poseban odnos sa klijentima i zato drže stranice na mojim serverima godinama, radu nove stranice kod mene, neki rade novu stranicu (isti sadržaj novi dizajn) svako par godina npr. jedan design studio iz St i preporučuju me dalje.

Jeli znaš koliko znači preporuka? Hoće li netko preporučit nekoga tko dere? Ne, samo će gledat alternativu na oglasnicima, u spam mailovima, u razgovoru sa poznanicima - znate li koga tko radi web stranice?

Vlasnik kojega se tražilo da plati 200 kn je u bit vlasnik 5 tvrtki sa preko 100 zaposlenih, is St, nebitno koja je, morate imati malo povjerenja. Svih 5 stranica su mu ruglo čak i za pojmove tih "starih" stranica. I sad mu radim novih 5 stranica (klasične, html sa JS animacijama  i jedan oscommerce web shop). Webmaster se nikad nije javljao na mobitel, nije dolazio na sastanak, nije radio kako su se dogovorili i on na Google, bum na mene, nazove, ja se javim nakon prvog zvona, hoćete li doći na sastanak, hoću, može li sad, može. Dođem za 15 min. Sve se uredno dogovorimo, dam mu lijepu cijenu za 5 web stranica, čak se zezamo gdje skidamo torrente i pričamo o gamerskim miševima. Inače zanimljivo je da mu je jedna firma, Filip informatika ja mislim oni što imaju kraj emezete prostor, rekao je da su mu dali ponudu za 1 web stranicu 80 000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 14:16 (KIKI3ooo).
17 godina
odjavljen
KIKI3ooo kaže...
tnakir kaže...

To je obično lihvarenje. Usput ako netko plaća hosting godišnje par stotina kn zašto mu ne promjenit broj? Ja ...

Ti si vjerojatno još na razini "Malog od susjeda koji malo radi web" (bez uvrede), kad ti nije jasno kako funkcionira stvarni rad i stvarne financije. Naučit ćeš na teži način kad završiš školovanje. - zato postoji razlika između fuša učenika/studenata i profesionalnog posla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 14:19 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice