Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.315.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...
Bugzapper kaže...
... a ne daj Boze da sami donesu neki zakljucak, vec bubaju ko papige sluzbene stavove.

Da, a tvoje zakljucke je donila ekipa sa advance.hr i newworldorderlizardmenaregoingtoenslaveus(dot)com i onda ih ti i Tawals lijepo copy pasteate tu po forumu. 

@Deus... slazem se sa tobom. Cijeli zivot trcimo za necim... lovom, ovim, onim, a ne stignemo zivjeti. Tuzno. Nakon 60, 70, 80 godina kad crknemo... sta imamo od toga? Treba zivjeti I say.

Kad si se vec takao Kube... nesto cura da bi isli, pa ako budemo, javim ti se da me malo uputis.

Eto, i ti si popušio foru :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

@Deus... slazem se sa tobom. Cijeli zivot trcimo za necim... lovom, ovim, onim, a ne stignemo zivjeti. Tuzno. Nakon 60, 70, 80 godina kad crknemo... sta imamo od toga? Treba zivjeti I say.

Ako je zivjeti biti lijen i sit, tawals kako se registriram na tu tvoju   thealiensfromoutherspacerapeyourfacewhileyousleep.com?

18 godina
Onjegin kaže...

Ako je zivjeti biti lijen i sit...

Rekoh zivi zivot, a ne prospavaj zivot {#} jedan! {#}

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

Posao vladinih agencija za suzbijanje istine je jednostavan

1. nađeš tipa kojem nabildaš na ovaj ili onaj način karizmu u conspiracy krugovima, nazovimo ga npr David Icke

2. nakon nekog vremena kažeš mu da počne trkeljati totalne budalaštine o atlantidi, lizardima, komunikacijom

sa 60 svjetlosnih godina udaljenim alienima itd

3. daš mu informacije ko je ubio kenedija, ko je srušio wtc itd (prave, točne informacije)

4. on te informacije iznese u javnost, i s obzirom na prethodnu reputaciju, vjeruje mu 0.01% idiota

koji ionako vjeruju u sve, a preostalih 99.99% odmahuju rukom i ni u ludilu ne bi povjerovali nikome

ko dođe i kaže isto, pa sve i da donese dokument sa Bushevim potpisom di naređuje rušenje WTC-a

Evo recimo da tawals sad se nekako dokopa takvog dokumenta i objavi ga na forumu, kakva

bi bila reakcija?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina

Ili pak moja teorija... 

Vidis da ljude pali to conspiracy sranje. 

Proradi kliker za {#}

Postanes Icke koji od svega napravi urotu a neke su toliko glupe da mislim da se cak i on srami dok prica o njima (ljudi gustera i slicno)

Infinite {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
tnakir kaže...

Ili pak moja teorija... 

Vidis da ljude pali to conspiracy sranje. 

Proradi kliker za {#}

Postanes Icke koji od svega napravi urotu a neke su toliko glupe da mislim da se cak i on srami dok prica o njima (ljudi gustera i slicno)

Infinite {#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Da, ali glavna fora je da je on rekao i dosta točnih informacija na koje sad svi odmahuju rukom

13 godina
neaktivan
segregator kaže...

Da, ali glavna fora je da je on rekao i dosta točnih informacija na koje sad svi odmahuju rukom

Jednom je moja ovca meketale Ivane-e-e-e-e-e.

Nisam ni na trenutak pomislio da je naučila pričati ljudski.

18 godina
segregator kaže...

Npr?

18 godina
tnakir kaže...
segregator kaže...

Npr?

Mislio sam da je jasno iz mog posta da nema smisla odgovoriti na to pitanje, lol

16 godina
bed kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
Takva je ista stvar sa teorijama zavjere, bez nekog konkrentnog dokaza ili neke konkrente indicije, to su samo izmišljene priče čija je vjerojatnost vrlo malena.

Kaka bi to teorija zavjere bila s dokazima? Da postoje dokazi - ne bi bila teorija zavjere. Dakle, osnova teorija zavjere je da dokaza nema. Što bi ti htio, teoriju zavjere s dokazima?

Kad sam ja to govorio. Bez rezultata očito. Tražit dokaze za ili protiv je banalan pristup cijelom konceptu teorije zavjere, najblaže govoreći.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 12:49 (KIKI3ooo).
17 godina
odjavljen

I tako, Klauški je opet precizan u "Sori bat jebiga" (http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanoviceva-isprika-prosvjetarima-sori-bat-jebiga/627406.aspx). - Samo, privatni sektor u koji tjera profesore isti će vjerojatnije zamijeniti intenzivnijim radom na crno (repeticije i sl.), nego otvaranjem privatne edukacijske ustanove koju građani ne mogu plaćati. Poticanje sive ekonomije na djelu, koje će vjerojatno odvesti proračun u još veće probleme da bi gospoda mogla voziti grijanu kožu i dirati "kožirane mjenjače": http://danas.net.hr/hrvatska/vladina-agencija-trazi-aute-obavezna-grijana-sjedala

16 godina
KIKI3ooo kaže...
bed kaže...

Kaka bi to teorija zavjere bila s dokazima? Da postoje dokazi - ne bi bila teorija zavjere. Dakle, osnova teorija zavjere je da dokaza nema. Što bi ti htio, teoriju zavjere s dokazima?

Kad sam ja to govorio. Bez rezultata očito. Tražit dokaze za ili protiv je banalan pristup cijelom konceptu teorije zavjere, najblaže govoreći.

Prosvijetli me i reci mi reci kako trebao pristupati cijelom konceptu teorija zavjera? Npr. za 9/11 sam čuo nekoliko različitih teorija zavjere, i kako bih ja sada mogao odrediti koja je vjerojatnija bez nekih indicija, tragova ili dokaza? Možda je bolja metoda da bacam kockice, ili da gledam u kristalnu kuglu jer mi se to čini puno boljim pristupom većini teorija zavjera.

Ja sam osobno skeptičan oko službene priče 9/11, no to ne znači da ću povjerovati u svaku glupost koju smisle teoretičari zavjera posebno one koje uključuju mansone i iluminate.

"Let us work without theorizing... 'tis the only way to make life endurable." - Voltaire
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 16:42 (captain_soap_McTawish).
15 godina
protjeran

Prosvijetli me i reci mi reci kako trebao pristupati cijelom konceptu teorija zavjera? Npr. za 9/11 sam čuo nekoliko različitih teorija zavjere, i kako bih ja sada mogao odrediti koja je vjerojatnija bez nekih indicija, tragova ili dokaza? Možda je bolja metoda da bacam kockice, ili da gledam u kristalnu kuglu jer mi se to čini puno boljim pristupom većini teorija zavjera.

Ja sam osobno skeptičan oko službene priče 9/11, no to ne znači da u povjerovati u svaku glupost koju smisle teoretičari zavjera posebno one koje uključuju mansone i iluminate.

Meni se objašnjenje koje je dao Dimitri Khalezov čini najlogičnije, googlaj, ako hoćeš mogu ti poslati neke linkove i na pm.

Službena priča je puna rupa, ne samo u vezi samoga događaja.

18 godina
Tawals kaže...

Ja sam osobno skeptičan oko službene priče 9/11, no to ne znači da u povjerovati u svaku glupost koju smisle teoretičari zavjera posebno one koje uključuju mansone i iluminate.

Meni se objašnjenje koje je dao Dimitri Khalezov čini najlogičnije, googlaj, ako hoćeš mogu ti poslati neke linkove i na pm.

Čovjek je ili budala ili radi za CIA-u

17 godina
neaktivan

Da sam ja moćnik iz sjene, zadužio bih ljude da okolo šire razne teorije nekompatibilne s već postojećim teorijama. Kmetovi se nikad ne bi mogli ujediniti i nešto učiniti jer jedni vjeruju jedno, drugi drugo, treći treće.  {#}

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
15 godina
protjeran
segregator kaže...
Tawals kaže...

Čovjek je ili budala ili radi za CIA-u

Zašto tako misliš?

17 godina
Tawals kaže...
..

Zašto tako misliš?

-jer tajne službe (i svi inače zavjerenici) žele da se npr govori o elijencima i spaceshipovima, dok oni npr testiraju novi avion, tenk, ...

(- znam što misli.. tj. imam čarobnu kuglu, pa znam što misli i prije nego je to pomislio).

- razlog, objašnjenje.. jedan od mogućih: Krugovi u žitu su profitabilniji od 100 vagona žita koje se ne može pobrati s tih oranica, prodati i sl, dok se duhovi, marsovci, TomSawyer, HarryPotter, Nessy... izvrsno prodaju i zarađuju milione Funti-Dollara-... dok istina nema tako dobru prodajnu cijenu (nije interesantna pučanima, kao sex i nogomet).

Tako se sad govori o Luki Modriču i 40m.funti dok se ne govori o tisućama radnika. Tako se govri o malim zelenima dok se poslovi odvijaju u tišini.

-i to je dio teorije zavera, ali ne onakve 'zavjerističke' nego obične, domaće... kao Sanaderove transakcije na parkingu neke male ousteriške bančice, to nema veze s gušterima, gušteri su samo 'dim'.

Jedna od stvari koje se vežu uz 9/11 je kemijsko oružje. Sad se opet govori o kemijskom oružju.. hmmm, milsim da će uskoro šesta flota bacati tomahawke.. naravno, nafta postoji dok kemijsko oružje samo na papiru. Desit će se opet demokracija i Obamac će opet dobiti nobela. So What...

Recimo, nism iz grupe teoretičara, ali je pomalo neobično JFK.. no postoji tema, pa tamo nastavi ako je to cilj. Ovdje nastavljamo o ''ozbiljnim'' stvarima, kao nogomet. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
Bugzapper kaže...

Dokazi ti svoje pa mozes doci na moju razinu!

Pa di si ti, karakteran, kuco stara? Nisi mi (nam?) nedostajao...

Kolega ti si malo zmesal lonceke :-)

14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Da, a tvoje zakljucke je donila ekipa sa advance.hr i newworldorderlizardmenaregoingtoenslaveus(dot)com i onda ih ti i Tawals lijepo copy pasteate tu po forumu. 

Kad si se vec takao Kube... nesto cura da bi isli, pa ako budemo, javim ti se da me malo uputis.

Nope, citam alt i mainstream medije i donosim zakljucke na osnovi pronadenih informacija (nisam funboy bilo jedne, bilo druge strane dok se stara ekipa o kojoj sam govorio, uvijek drze sluzbenih inf. i referiraju se na iste).

Znaci kad i pogrijesim tada znam da je to samo moja odluka.

14 godina
(s)izgoreo kaže...

jadna suseda, nona, skuplja za grob od penzije, taman skupi oni dignu cijenu... nedaju joj umrijeti

Generalno mi je štednja (i uopće tako postavljene stvari da ljudi moraju štediti za to) za grobni plac baš poseban nivo s*ebanosti. Kakva je uopće situacija s umiranjem danas (lol)? Mislim na tipove sahrana, recimo ne želiš nikakve grobnice i pi*de strinine, već samo da ti netko tko ti se posebno zamjerio odnese pepeo na himalaju i tamo ga prospe. Zna li tko kakve regule u vezi svega toga?

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
(s)izgoreo kaže...

jadna suseda, nona, skuplja za grob od penzije, taman skupi oni dignu cijenu... nedaju joj umrijeti

Generalno mi je štednja (i uopće tako postavljene stvari da ljudi moraju štediti za to) za grobni plac baš poseban nivo s*ebanosti. Kakva je uopće situacija s umiranjem danas (lol)? Mislim na tipove sahrana, recimo ne želiš nikakve grobnice i pi*de strinine, već samo da ti netko tko ti se posebno zamjerio odnese pepeo na himalaju i tamo ga prospe. Zna li tko kakve regule u vezi svega toga?

Hm, samo jedno pitanje - koliko sam ja shvatio, svatko ima pravo na ukop, ali ne i na zadrzavanje tog grobnog mjesta.

Dakle, kad covjek umre, odmah dobije mjesto za pokop, ali nakon 10ak godina, ako nisi platio, to raskopaju i presele kosti u zajednicku grobnicu a grobno mjesto prenamjene.

Tako sam ja to nekako shvatio kad mi je djed umro, ali nikad nije covjek siguran sta su od toga narodske bajke, a sta istina.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
18 godina
Deus ex machina kaže...
ElektričnaOvca kaže...
(s)izgoreo kaže...

Hm, samo jedno pitanje - koliko sam ja shvatio, svatko ima pravo na ukop, ali ne i na zadrzavanje tog grobnog mjesta.

Dakle, kad covjek umre, odmah dobije mjesto za pokop, ali nakon 10ak godina, ako nisi platio, to raskopaju i presele kosti u zajednicku grobnicu a grobno mjesto prenamjene.

Tako sam ja to nekako shvatio kad mi je djed umro, ali nikad nije covjek siguran sta su od toga narodske bajke, a sta istina.

Točno si shvatio :)

13 godina
neaktivan

Pravi posao.  Mozak na pašu.  Kad se pokvari Minolta zoveš servis i nastaviš, opušteno bez naprezanja vijuga.   Starija iskusna ekipa te nauči kako kukati i raditi što manje.  Kako kasnije doći i ranije kliznuti s posla.  Kako marendu (gablec) od ugovornih 30 minuta, pretvoriti u sat i 30. Nuspojava je jedino što te luzeri iz privatnog sektora prozovu zaštićenim slonom, a tebe b.k. jer uredno kapi 5 i kusur za drljanje par stranica dnevno po Minolti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
18 godina
Siskin kaže...

Pravi posao.  Mozak na pašu.  Kad se pokvari Minolta zoveš servis i nastaviš, opušteno bez naprezanja vijuga.   Starija iskusna ekipa te nauči kako kukati i raditi što manje.  Kako kasnije doći i ranije kliznuti s posla.  Kako marendu (gablec) od ugovornih 30 minuta, pretvoriti u sat i 30. Nuspojava je jedino što te luzeri iz privatnog sektora prozovu zaštićenim slonom, a tebe b.k. jer uredno kapi 5 i kusur za drljanje par stranica dnevno po Minolti.

Ovo je strašno, umjesto da outsourcaju ovo nekoj privatnoj firmi. Tad bi to dalo kruh dvojici ljudi umjesto jednom , a i gazda bi imao za novi X5

18 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

ne smije se, grobno mjesto na groblju i to je to, barem koliko mi je poznato, netko je imao točnije informacije koje su govorile ovome u prilog na forumu i u ovoj temi čini mi se, btw. s jedne strane mi je iz moje perspektive još relativno mladoga čovjeka {#} smiješno i žalosno vidjevši gluparije s kojim se bakica bavi, s druge mi je opet žao jer bakica iza sebe ne može ostaviti čiste račune upravo da se na glavu postavi (mala pemzija - skupo grobno mjesto)

EDIT: eh, sad sam se sjetio što sam u stvari htio....

masoni?

2 ne postoje (relikt prošlosti)
10 postoje (mali utjecaj)
3 velik utjecaj
1 odlučuju i kad ćemo na zahod
Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 21:30 ((s)izgoreo).
18 godina

Zakon o grobljima (N.N. 19/98)

Članak 14.
(1) Grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena deset godina, smatra se napuštenim i
može se ponovo dodijeliti na korištenje, ali tek nakon proteka petnaest godina od posljednjeg
ukopa u grob, odnosno nakon proteka trideset godina od ukopa u grobnicu.

(2) Prijašnji korisnik grobnog mjesta za koje se prema stavku 1. ovoga članka smatra da je
napušteno može raspolagati izgrađenom opremom i uređajem groba (nadgrobna ploča,
nadgrobni spomenik i znaci, ograda groba i sl.) nakon što plati dužni iznos grobne naknade sa
zakonskim zateznim kamatama. U protivnom smatrat će se da se radi o napuštenoj imovini
kojom uprava groblja može slobodno raspolagati.

(3) Uprava groblja je dužna prije dodjele grobnog mjesta, odnosno grobnice drugom korisniku
premjestiti ostatke preminulih iz napuštenog groba u zajedničku grobnicu izgrađenu za tu
namjenu.

13 godina
neaktivan

Male sredine tu nemaju briga, o svemu brinu bratstva,a bratsvo tvore korisnici groblja. Osim toga nikada nemaju problema u proširenju za ukopna mjesta. Opet će netko iz bratstva osigurati dio nužne parcele.  Kao i svugdje u urbanim sredinama, prostor je skučen i iskorišten do krajnjih granica. Danas uz zidove gradskih groblja naslanjaju se svi...ako treba i kozmetički saloni.  Sva gradska poglavarstva imaju problem sa lokacijom novih groblja.  Duplo brže se riješi problem ogromnog deponija smeća, nego novog groblja.  Ne zaboravimo, gradska pogrebna društva su tvrtke koje ostvaruju prihode i imau poslovanje. Žalosno,ali istinito...hoćeš ležat uz naše crve na gradskom groblju, plaćaš grobarinu, kada je netko prestane plaćati, idemo na gomilu sa ostalim neznanim junacima. Mušterija je puno i sakupile su novac, umire im se, ne stvarajte gužvu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

masoni?

Prvu mozes slobodno i ukloniti: Google maps "Den Norske Frimurerorden" - valjda prijevod nije potreban?

A evo i websitea

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 21:41 (Deus ex machina).
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Ja sam osobno skeptičan oko službene priče 9/11, no to ne znači da ću povjerovati u svaku glupost koju smisle teoretičari zavjera posebno one koje uključuju mansone i iluminate.

Da postoje dokazi - to nebi bila teorija zavjere.

Svatko ima svoje mišljenje i može se raspravljat o svemu ali reći: "Dokaži" kao argument u svoju stranu nije ok.

Ja ne vjerujem u zavjeru oko 9/11 ali neki ljudi koje znam cijeli život, fakultetski školovane, ono načitane - koji najnormalnije kažu (ne javno nego meni na kavi) da je zavjera 9/11 točna i prihvaćaju termin guštera shapeshiftera - najnormalnije.

S druge strane znam odrasla, oženjena, obrazovana čovjeka, engleza koji je otvorio firmu u RH i on kaže da Icke izgleda i prića normalno ali da se zna da je on propuvao, kao misli u UK.

Dakle osobno volim slušat Ickea dok govori, jer je to jednostavno odmor, ispušni ventil, nešto što je lako progutat. Ne vjerujem ali možda ima nešto u tome - dakle ostavljam jedna vrata otvorena. Općenito, mislim da su teoretičari zavjere pozitivni jer nas upozoravaju na rupe u sustavu a dobro znamo da neki imaju previše moći. Nije normalno da super bogataš bude močniji od svega i iznad sustava a kapitalizmu je to najveća mana.

Nadalje, napadati nekoga što vjeruje ili ne vjeruje teoriji zavjere je po meni isto što i napadati čovjeka što je kršćanin ili ateist, njegovu seksualnu orijentaciju isl.

Dokaži teoriju zavjere, dokaži da postoji Bog, život nakon smrti, vanzemaljci, duhovi - ista stvar.

MIKROBLOG: FU not ftw
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Prvu mozes slobodno i ukloniti: Google maps "Den Norske Frimurerorden" - valjda prijevod nije potreban?

A evo i websitea

to je zavjera i paravan da bi mi pomislili da oni postoje dok nam vlada mažnjava lovu... {#}

ono što stvarno mislim je da postoje i imaju velik utjecaj, trenutno nema dovoljno dobrog oficijelnog mehanizma za povezivanje multinacionalnih budžovana (trust, monopol) a potrebe za boljom obranom kapitala i daljnje učvršćivanje pozicija su ogromne, gledam na njih kao na grupu građana sa zajedničkim interesima, nešto kao sindikat, udruga ljubitelja zalazaka sunca... ali sa ogromnom financijskom moći teški IMO, dokaza nemam, imam intuiciju i razum ({#})

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 22:01 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice