astisrceIrudovo još jedan C/P 
Zar je ovo bilo? Ako jeste reci da brišem, nisam čitao temu nekoliko dana, a ovaj tekst sam sinoć pročitao i učinio mi se fino satiričnim.
Zar je ovo bilo? Ako jeste reci da brišem, nisam čitao temu nekoliko dana, a ovaj tekst sam sinoć pročitao i učinio mi se fino satiričnim.
Jedan je već dobio crveni zbog c/p-anja ovakvih kobasica. Pazi da ti ne budešm sljedeći!
Bolje to obriši i ostavi samo link na original.
Bilo je sankcija čini mi se što se tiče C/P od tri stranice.
Povratka nema. Mislim na idilu koja je nekada postojala. Izuzmimo rad, primanja i industrijski napredak. Usporedite onaj drugi dio života, slobodno vrijeme, obitelj i odmor.
Danas sindikalisti iscrtavaju onu mračnu košaricu sa potrepštinama...pa zapnu na manjku sredstava za higijenu, kulturu i sl. Obitelji su kao prvo i osnovno sve odreda mogle uskladiti svoje godišnje odmore i koristiti ih kada žele. Danas zemaljsko roblje ide na godišnji kada mu netko upre prstom "marš na godišnji do tad i tad".
Obitelji su imale pristupačna ljetovanja i bez da koriste odmarališta tvrtki. Djeca su putovala. Ja sam iz radničke obitelji proputovao sa roditeljima cijelu yugu, od Bleda do Zlatibora i obratno. Uvijek je običan radnik imao mogućnosti i sredstava. Danas treba na domu zdravlja za dječiji aparatić čekati 6 mjeseci. Na vratima izvisili cjenike popravaka zubala. Cijene 20% manje nego kod privatnika. Dok danas sindikati raspravljaju o pasti za zube u košarici i nedostatku novca u košarici za kazalište, u vrijeme tamnice naroda mogao si se kulturno uzdizat ako hoćeš svaki dan, od kina do predstava u teatru. Ja prošlog tjedna muku mučim sa cinestarom. Čovjek skoro moli boga da tih crtića bude manje. Dijete treba odvesti jednom mjesečno u kino ili neki zabavni centar. Prije su nam kupili yassa teniske,dres i vozi druže. Danas je taj prokleti kapitalizam napravio od djece najveće potrošače. Sreća moja pa nemam tih problema. Razumna su i nisu obijesna. Ne pričaju o nikakvom iphonu i super im je obična nokijica. Ne vrište za pumicama od 900kn,ali kod nekih roditelja je horor što djeca traže ..i to silom.
Mi koji smo odrastali u sistemu neke jednakosti, srkali smo svi isti frutek sok i mazali isti eurokrem. Nabijali loptu sa istim teniskama. Sistem je vjerojatno mislio da je to ok i dovoljno. Evo vidim danas da je bio u pravu. Kolegica mi kaže na poslu "čuj, ti pratiš to...moja Ivana me gnjavi za mobitel i kaže da u tcomu sada ima povoljan iphone". Kažem..."Pa što ti fali tom aparatu?" Ona..."Ma ne,uela bih njome iphone,a ja bi produžila dvogodišnji ugovor". Zurim u ženu i šutim...velim "Nebih ti znao" . Curica joj ide u 7 razred.
Totalno smo upropašteni sa nemoralom potrošačkog konzumerizma koji pršti sa svih strana. Koliko novaca ljudi bacaju na nepotrebno nije ni čudo što nemaju novaca za stomatologa ili ljetovanje. Pričam o nekoj sredini, ne o minimalnim primanjima. Neznaju kupiti ni obiteljski monovolumen po osnovnoj cijeni, već ga poskupe za 30 000kn jer taj automobil mora imati alu felge i sve što je nepotrebno.
I ovako se može pisati u beskraj. Fićeke su svi voljeli i svi su ih mogli kupiti i bili su sretni,a ostatak novaca su pametnije trošili.
Kao što netko reče za tamnicu naroda i mrak koji je vladao..."Tko je upalio svijetlo mater mu *****".
Bračanin na samrti pita: "Jesi li tu kčeri moja?"
"Jesam tata, tu sam"
"Ženo moja, jesi li tu?"
"Jesam, tu sam"
"Sine, jesi li tu?"
"Jesam tata, tu sam"
A koji k... gori svitlo u kužini?
Više mislim da bi moderatori trebalo ostati više neutralni u nekim situacijama koje će se ionako riješit same od sebe.
Oprosti ali qurtziti se na forumu kako ti je dobro (barem način na koji si u onom postu pisao) dok sa svak strane vidiš samo sr.anja i nije baš cool. I zašto mod nebi mogao biti subjektivan i impulzivan, ipak je samo čovjek.
Više mislim da bi moderatori trebalo ostati više neutralni u nekim situacijama koje će se ionako riješit same od sebe.
Zašto mod nebi mogao biti subjektivan i impulzivan, ipak je samo čovjek.
Baš bi trebao biti što više objektivan i što manje impulzivan, hello.
Uglavnom, treba igrat SC2 :)
I ti bi trebao biti manje ....... (ubaci po volji) pa nisi. Nije da prigovaram modovima ali ako stvarno ne kužiš što je pogrešno u onom tvom postu, nemoj se dalje zamarati.
I ti bi trebao biti manje ....... (ubaci po volji) pa nisi. Nije da prigovaram modovima ali ako stvarno ne kužiš što je pogrešno u onom tvom postu, nemoj se dalje zamarati.
Neda mi se niti odgovarat ...
Eto, sad ste se ispucali pa preselite međusobnu raspravu na neko drugo mjesto.
http://www.bikemyday.com/2012/07/11/nestao-je-prvi-gradski-bicikl/
Dugo su i izdržali. Ovako plemenit projekt ljudi u nas još uvijek ne znaju cijeniti.
To bi ja ukinuo, mi smo 500g. mentalno od tako nečeg, srednji vijek. S nekim stvarima se jednostavno u Hrvatskoj treba pomiriti, a među prvima je da imamo najviše debila na 1 000 stanovnika. Ukrasti ovakvo što, i jasno, za 100kn u staro željezo, ako i toliko.
Ali tome bi ja prišio i prvenstveno očajnu gospodarsku i socijalnu situaciju većine ljudi, a ne samo ljudsku glupost.
Mislim da nas precjenjuješ kao kolektiv.
Za doći do tvog zaključka treba mrvu soli u glavi, a za ukrasti bicikl samo malo spretnosti.
Tread softly because you tread on my dreams.
Oprosti mi, nekako sam se probudio s tim jutros. Da ovo (mislim na svaki oblik pozitivne promjene u ovom društvu) čak nije ni borba sa vjetrenjačama, nego idiotima na svima razinama. I onda ide famozna, never argue with an idiot, he will drag you down bla bla bla..Onda sam samo odustao i odmahnuo rukom.
A dalo bi se godinovati i o tome kako objasniti nekome tko nema za kruh i mlijeko, živi na ulici, da mu je javni gradski bicikl za njegovo dobro i da je uveden upravo zbog očajne socijalne situacije u zemlji (tj. za ljude koji nemaju novca da kupe vlastiti). Takav čovjek će prije načelno ukrasti taj isti bicikl, ispilati ga i prodati u staro željezo da se prehrani, nego da se njime vozi, i propisno ga vrati.
Pa upravo to, nisu krivi ljudi nego budale koje znaju da će proći nekažnjeno. Stvari možeš jedino staviti na javno mjesto gdje se svi znaju, gdje se nitko ne zna uvjek postoji budala koja misli da može ukrasti bicikl.
Ne mogu garantirati, ali ako ti tako kažeš, ok. Onda imamo posla s priglupim nezahvalnim idiotima.
Ne mogu se sjetiti posljednjeg puta kad je to bila u Hrvatskoj nažalost, tako da bi rekao da kod nas - nije. U Hrvatskoj je ekonomija taoc politike 1. 2. i nekolicine privatnih interesnih sfera. Projekt je sjajan, ali je u nama problem, ne trebam to ja reći niti to itko priseban može zanijekati.
Za Arene se vjerovalo da će određenim % godišnje popunjenosti svojih kapaciteta donijeti profit i vlasnicima i široj zajednici, ali ubrzo se pokazalo da neke mjesecima zjape prazne. Iz te perspektive mogu te shvatiti i ja bi uvijek supstituirao nekolicinu manjih uspješnih projekata iza kojih stoje rezultati i koristi, za jedan megalomanski koji je unaprijed osuđen na propast.
Krupni kapital tako ne razmišlja nažalost, previše je bilo legalnih i ilegalnih interesnih sfera, kooperanata, čega sve nećeš, u izgradnji tih dvorana, da bi se od njih odustalo. Ja mogu dati lijevu ruku da je dio njih znao kako ulaze u nešto nerentabilno, u samom startu.
LOL - ovo je toliko groteskno da nisam siguran da li se smijati ili plakati:
http://danas.net.hr/hrvatska/tlakic/nova-ponuda-ljetujte-radno
Nekad radnička odmarališta, sada radnička umarališta - nominalno si na moru, ali zapravo šljakaš u dućanu kao i tamo gdje si doma kad lokalni trgovci uzmu odmor.
Kaže Roubini da bi se možda trebalo početi vješati neke ljude da se stvari dovedu u red.
Ljetuješ s Agrokorom, plaća u Agrokor bonovima, telefoniraš s Agrokorom.
Država unutar države.
S druge strane da se radi o korporaciji s Maldiva, koja također nudi takav "godišnji" ne bih se bunio...
Mislim da nas precjenjuješ kao kolektiv.
Za doći do tvog zaključka treba mrvu soli u glavi, a za ukrasti bicikl samo malo spretnosti.
Sve se krade kaj se može ukrast,
tak to ide kod nas čemu čuđenje pa u Hrvatskoj smo a ne u Norveškoj fučkaj ga jel.
Kak sam več puno put rekel jel, večina bicikala je očajno loše zaključana s lošom zaštitom za krepat od smjeha kak se ono kaže skup bicikl+naivan i škrt vlasnik po pitanju preventive i lopovi uživaju.

A čuj, on je svoj posao odradio. Smislio je kako napraviti nešto naoko privlačno što će u očima naivaca Todorića učiniti dobrotvorom, a njemu donijeti zaradu.
U međuvremenu ,čime se bave najveći krivci za današnju ekonomsku i društvenu situaciju u Hrvatskoj?
''Ova vlast daje ljudima mogućnost samooprašivanja''
Komentar Ane Benačić - Bili (i ostali) embriji
To je česta pojava ovdje - konobari i (češće) konobarice dolaze raditi na obali.
Da ,samo je sad netko otkrio Ameriku ,vjerojatno samo zbog toga jel je u pitanju ipak Agrokor.
Nema veze kaj se ista ta stvar u ugostiteljstvu ponavlja već desetljećima.
Kako je to isto? Uopće nije isto, nije baš da radiš u Sedmici u ZG, pa unutar birca-firme odeš raditi u Sedmicu na moru, zar ne? Ovo u ugostiteljstvu je tipično freelance-anje i to možeš raditi za svaki sezonski posao (dapače, upravo to Agrokor i želi izbjeći).
Meni je pak strašno da 'nema zakonskih zapreka' - WTF? Zar ne stoji negdje u Zakonu o radu (ili kojem qurcu palcu) da se godišnji odmor ne može zamijeniti za plaćeni rad? Ili ja nešto brijem?
Kako je to isto? Uopće nije isto, nije baš da radiš u Sedmici u ZG, pa unutar birca-firme odeš raditi u Sedmicu na moru, zar ne? Ovo u ugostiteljstvu je tipično freelance-anje i to možeš raditi za svaki sezonski posao (dapače, upravo to Agrokor i želi izbjeći).
Meni je pak strašno da 'nema zakonskih zapreka' - WTF? Zar ne stoji negdje u Zakonu o radu (ili kojem qurcu palcu) da se godišnji odmor ne može zamijeniti za plaćeni rad? Ili ja nešto brijem?
To nije godišnji odmor već plaćeni rad na moru umjesto onog u Zagrebu, iako radnik i za vrijeme godišnjeg odmora ima pravo na naknadu, kod nekih poslodavaca u visini pune plaće, kod nekih nešto niže što se lako provjeri u osobnim dohocima tj. računovodstvu poduzeća i na platnoj listi.
One ne idu na klasični godišnji odmor na more, već idu raditi, samo nisam najbolje shvatio dio priče gdje kao mogu povesti članove obitelji, ali istima nisu plaćeni putni troškovi. Morao bi valjda opet pročitati, letimice sam pregledao link, samo sam vidio da djelatnici dobiju redovnu plaću što je u potpunosti u skladu sa ZOR-om, i smještaj za obitelj - kako je Ivek dobar ha? Valjda tu putni troškovi nisu uračunati u smislu goriva i cestarine do doli.
Sve je na dobrovoljnoj bazi, i u trgovinama gdje postoji potreba za dodatnom radnom snagom. Pomalo kurvinjski, no pacati se na 40c u Zagrebu ili se nakon smjene prošetati, okupati itd. na moru ili prije nje (KOZMO koliko mi je poznato ima ekipu u smjenama), ja biram more.
Kako je dipl. napisao, u ugostiteljstvu je to ustaljena praksa godinama, a glavati tvor i ovaj put će ispasti dobročinitelj.
U redu, no bismo li trebali barem težiti tako nečemu? Recimo, kao neostvarivom idealu, ali opet nečemu što nas tjera naprijed.
Jedan ostvareni ideal iz prakse. Imaš situaciju da tvoj kolega profesor radi loše, odfrlje, možda čovjek ne zna posao, možda štrajka, možda mu se ne da raditi, onako - xyz razloga zašto radi loše i neproduktivan je radnik ili nekvalitetan profesor po brdu kriterija. S druge strane imaš sebe, koji ne samo da moraš raditi svoj dio posla, već često i njegov.
Što dobivaš jednakošću u tom slučaju? Jedan radi loše, drugi radi za obojicu.
Jednom sam napisao kako se problem piratluka može riješiti uvođenjem neke global tarife u kojoj bi svi svom ISP-u platili sav sadržaj kojeg skinemo sa 0.5 kn po gb. Negdje sam našao "vrijednost" tog piratskog sadržaja, pa puta broj internet korisnika.. Ugl. cijeli taj iznos bio bio pokriven s nekih 10-20 kn po jednoj net pretplati. I onda se ta akumulirana lova dijeli po nekoj formuli omjera downloadova/seedera itd. Dakle plati se korištenje tog sadržaja, a dalje postoje premium opcije za sve one koji žele kupiti original softver/igru/film.. Nema više "sive ekonomije piratluka" jer si svi mogu skinut kaj god žele za tih 10-20 kn. Proizvođači dobiju SVU lovu i reklamu za svoje proizvode (jer valjda će netko i kupiti original s nekim premium bonusima ako vidi da je recimo neki softver iznimno kvalitetan..), a useri zauzvrat mogu koristiti sav taj sadržaj u privatne svrhe uz tu simboličnu naknadu. I još je država dobila porez.. Dakle proizvođači sretni jer se SVE platilo, useri sretni jer mogu sve koristiti, a koristiš postojeću infrastrukturu seedera koja je ogromna, dakle nema potrebe za nekim enormnim ulaganjem. Po meni win-win.
E sad, ako je neki softver loš, album loš.. bez obzira kaj je netko uložio milijun kuna u nj, tu lovu neće dobiti nazad jer taj sadržaj nitko ne skida. Nakon 500 komentara "sranje sofver, ovaj i ovaj je x puta bolji".. nebi ni ja skinuo to smeće taman da dobijem i kilu praška za veš. Ok, postavlja se pitanje zašto bi thedream platio tih 10-20 kuna ako on baš sve kupuje oriđiđi. Iz istog razloga zašto odvajaš za zdravstveno mada si jednom u 5 godina bolestan, zašto plaćaš tv pristojbu mada gledaš Max tv i to samo nat geo, zašto plaćaš tram kartu 10 kn vozio se 1 ili 32 stanice. Dakle solidarnost.
Ako taj profesor radi loše, a ne dobije otkaz, onda i taj netko tko daje plaću ne radi dobro. Ako jedna službenica u HEP-u izda 300 računa dnevno, dok druga izda 50, onda ova s 50 nije za taj posao. Dakle produktivnost. Al ne radi ova s 300 računa za obje već za sebe. Tj svojim dobrim radom postavlja standard zbog kojeg će biti nagrađena, zbog kojeg će firma biti nagrađena, zbog kojeg će "loši" radnici biti otpušteni ali će se zaposliti novi koji će dobiti posao. Sve zbog toga što je jedan radnik produktivan. Jer ne samo da je za firmu loše to što jedan radnik zabušava, već je i za njega loše jer očito radi nešto što ne voli/ne želi ali i nezna. Dakle obrazovanje. A kad netko 20 godina radi preko volje to se jako loše odrazi na psihu, vodi ka depresijama itd. Ali ako su svima plaće jednakije, onda će taj radnik maltene sâm dat otkaz kako bi bio sretan u pekari. Prepustit će radno mjesto nekome tko to voli/želi.. Dakle zadovoljio si i radnika A i B i firmu i sve korisnike tih usluga.. Dakle i odgovornost.
I sad, naravno da nije "fer" da svi imaju istu plaću, ali bi plaća trebala bit omjer solidarnosti, produktivnosti, obrazovanja i odgovornosti. Npr jedan smetlar/čistač ulica. Nema obrazovanje ali ima odgovornost, produktivnost i solidarnost. Jedan menađer u T-comu ima produktivnost, obrazovanje, odgovornost ali nema solidarnost (nije u toj mjeri "društveno koristan" poput smetlara, doktora..". Doktor pak ima i sve 4 stavke. Recimo vatrogasac koji možda cijelih 3 mjeseca nije imao ni jedan požar za gasiti nema produktivnost ali ima veliku odgovornost i solidarnost.. Itd.
Po meni bi se obavezno trebalo tome težiti, čisto da se makne ta enormna razlika između Mudrinića sa 180k i tete na šalteru sa 6-7 soma bruto. Jer mi nitko nikada neće moć dokazati da jedan Mudri zaslužuje 25 faking puta veću plaću od tete u prodaji. Đaba njemu izvrstan menađerski "nos" ak frajer otpusti 300 radnika da bi zapošljavanjem studenata napravio profit firmi. Solidarnost -300.
Jer ne radi se tu o super duper pametnom, inteligentnom i sposobnom menađeru koji tranzistor pogledom pretvara u Cisco ruter već su gotovo sva ta mjesta (sa 100k+ plaćom) rezervirana za podobn(ij)e, uhljebljene likove koji su se u pravo vrijeme primaknuli pravoj političkoj opciji. Al onaj koji je fakat maher, najbolji menađer u RH, odgovorno posluje (dakle ne da dobit bude rekordna pa da se otpušta 300 radnika).. taj će onda i dobit svojih 100k+.
Dobro je Drago rekao za tu razliku. A prije su prvi plaće dobivali portiri i čistaćice. Zatim radnici, pa tajnice, pa zadnji menađeri. Bar mi tako tvrde.