Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.045.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo opet danas mi je neko uplatio 750kn da nemam pojma tko je. Prije pola godine 320kn. Zatim prije mjesec-dva 400 kn.

Te firme nikad nisam čuo ni vidio. Te iznose nikad nisam dogovarao. Neznam ni tko je ni što je. Nitko ne zove za to.

Osjećam se kao da mi Bog uplaćuje na tekući. Kao dobar si, pošten si, radiš - evo ti par stoja.

Da ne govorim da će mi sad sjest povrat poreza, oko 800kn.

Mama me opet odjavila pa ću dobivat 3 miseca sa biroa.

Imam kaparane 4 nove a čekam naplatu 2 web stranice.

U Supetru ljetujem u apartmanu kod ženinih roditelja. Ostat ću koliko nam se god bude dalo.

Igra se BF3. Redovan sex. Dobra spiza.

La vita e bella

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 13:17 (KIKI3ooo).
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
KIKI3ooo kaže...

Evo opet danas mi je neko uplatio 750kn da nemam pojma tko je. Prije pola godine 320kn. Zatim prije mjesec-dva 400 kn.

Te firme nikad nisam čuo ni vidio. Te iznose nikad nisam dogovarao. Neznam ni tko je ni što je. Nitko ne zove za to.

Osjećam se kao da mi Bog uplaćuje na tekući. Kao dobar si, pošten si, radiš - evo ti par stoja.

U Supetru ljetujem u apartmanu kod ženinih roditelja. Ostat ću koliko nam se god bude dalo.

La vita e bella

http://img.gawkerassets.com/img/17ptimyjqkvibgif/original.gif

I'm Afraid of Americans
15 godina
KIKI3ooo kaže...

La vita e bella

Drago, stisni mu ban, da se barem malo uklopi u HR realnost.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
KIKI3ooo kaže...

La vita e bella

Načekat češ se a možda i izvisiš ko zna,{#} tak to ide kod nas ljudi delaju a kad treba to naplatit eto ti figa pod nos onda ga fučkaj.Za ove kune koje su ti sjele na račun, a nemaš poima kako i od kuda možda su doletjele zabunom da ne bi bilo neugodnih iznenađenja za koju godinu. Joj kaj su sve ljudi doživjeli vezano za takve primjere, pa to je za film složit uglavnom nekaj između komedije i horora itd.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
thedream kaže...
I to - tržište dopušta. Nema tu što tržište dopustiti ili ne dopustiti, niti državna intervencija znači automatski kršenje slobode tržišta, konkretno rada. Radi se o tome da svatko bude plaćen po težini svojeg posla i stupnju obrazovanja, ako već tako hoćeš, inače drugim riječima rečeno, težina posla je ipak izuzetno dvosmislena izjava no, ukinimo fakultete idućih 5g., zamrznimo ih, ionako ih je pola suficitarno i generiraju masovke na burzi tipa pravo, ekonomija itd. a ostali deficitarci bježe van iz HR glavom bez obzira, jer su potplaćeni na m3.

Sad ću ja opet upasti kao padobranac sa svojim autističnim stavom, ali što misliš o tezi da bi svima plaće trebale biti jednake. Nekakva razlika bi trebala biti produkt obrazovanja u smislu da 5g staža koje sam ja popušio studirajući dobijem natrag kroz plaću da nitko nije u prednosti zbog toga. Ako bi ta "flat" plaća bila dovoljna da, ne znam, popuni košaricu tročlane obitelji ja se be bih bunio što svi imamo isto, niti bih smatrao da sam ja kao profesor zakinut u odnosu na blagajnicu. Ne vidim po čemu ja "zaslužujem" toliko više od nje, ili više uopće.

Nemam sad vremena pošto sam na poslu ni pošteno ti mahnuti, kako bi rekao, a kamoli odgovoriti. No imam nešto za tebe, meni to tvoje zvuči kao prilična negacija napretka - ta uravnilovka, u smislu plaće ali i niza prava iz toga. Tim više cijela stvar postaje nemoguća ako znamo da je velikoj većini ljudi ipak citius, altius, fortius princip u krvi, i na stranu što 5g. radim u državnoj firmi odnosno gradskoj - moram ti priznati da mi se budi sve veća želja za napredovanjem, pošto ću ga - čitaj neću, u postojećoj firmi teško, pa i nemoguće dobiti.

Mislim da je cijela stvar u ideji načelno dobra, odnosno teoriji, ali sa nejednakostima koje oduvijek postoje kroz povijest čovječanstva prilično neprimjenjiva, zapravo apsolutno neprimjenjiva u praksi. Nema potrebe za ušminkavanjem fraza.

Bojim se da smo svi jednaki, kao što znaš i sam, samo rođenjem i smrću. A životni putevi, šanse, tragedije, naobrazba, kao i životni uvjeti su nam prerazličiti da bi mogli provesti uravnilovku po principu Borgova iz Star Treka, da su svi kolektiv, i da je kolektiv jedinka.

Nije to loše mislim, ali je u suvremenom svijetu po meni - nemoguće. Iz niza razloga, ne čisto ekonomskih.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

U redu, no bismo li trebali barem težiti tako nečemu? Recimo, kao neostvarivom idealu, ali opet nečemu što nas tjera naprijed.

Jedan ostvareni ideal iz prakse. Imaš situaciju da tvoj kolega profesor radi loše, odfrlje, možda čovjek ne zna posao, možda štrajka, možda mu se ne da raditi, onako - xyz razloga zašto radi loše i neproduktivan je radnik ili nekvalitetan profesor po brdu kriterija. S druge strane imaš sebe, koji ne samo da moraš raditi svoj dio posla, već često i njegov.

Što dobivaš jednakošću u tom slučaju? Jedan radi loše, drugi radi za obojicu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:36 (thedream).
17 godina

Koliko je tebi godina thedream? 

EDIT: sad sam vidio - 84. godište. Dakle bio si klinac u onom sustavu, ali vjerojatno si mogao čuti od starijih kakve su bile plaće. Razlika najveće i najmanje u istom poduzeću (čistačica i direktor) bila je 80-tih 2,5:1, a onda su u "Markovićevo doba" narasle na 3:1 i radnicu su se bunili (po meni s pravom).

Kakav je sada omjer? 10:1? 1000:1? 1000:1? Svaki zamislivi. Da li itko stvarn o misli da je njegov posao TOLIKO vredniji od bilo čijeg drugog posla? 

Direktori banaka u HR prošle su godine dobili 600 milijuna kuna bonusa za svoj rad. A činovnicima na šalterima tih istih banaka smanjuju plaće. 

Kakva je posljedica toga - opći gospodarski uzlet? Ne, naravno, jer jedan čovjek koji ima milijun kuna godišnjeg prihoda potroši manje nego 10 ljudi sa po 100.000 kuna. Možda će imat 1 ili 2 automobila, ali ovih 10 će sigurno kupiti 10 komada. Ravnomjerniji raspored društvenog bogatstva je dobar za ekonomiju društva. 

U socijalizmu je to funkcioniralo 45 godina, tako da je očito da to može funkcionirati na dulji rok. Dapače, 90-te je industrijska proizvodnja u HR bila veća nego je sada. Dakle, umjesto da sada imamo 200-250% veću proizvodnju nego 90., imamo 20% manju. 

Očito ta priča s gramzivošću kao idealnim pokretačem ne šljaka baš najbolje. 

Pa sada kada kapital nije uspio ništa napraviti u realnom sektoru, "deregulirao" bi javni prijevoz, energetiku, školstvo, zdravstvo... Ukratko, tolika je golema pamet i sposobnost tih s lovom da nisu u stanju proizvesti ni prodati bilo što što ti nije nasušno potrebno. 

Koje je opravdanje njihovih plaća?

BTW - liječnici u bolnicama nemaju tako male prihode kako si napisao, a i da imaju, za lopovluk (mito) je važnija čvrstoća karaktera nego visina plaće.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:30 (Drago).
15 godina
Drago kaže...

Malo, još se nije počeo ni brijati (ako uzmeš da smo mi još mladići).{#}

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
M_dipl. kaže...

Sad ću ja opet upasti kao padobranac sa svojim autističnim stavom, ali što misliš o tezi da bi svima plaće trebale biti jednake. Nekakva razlika bi trebala biti produkt obrazovanja u smislu da 5g staža koje sam ja popušio studirajući dobijem natrag kroz plaću da nitko nije u prednosti zbog toga. Ako bi ta "flat" plaća bila dovoljna da, ne znam, popuni košaricu tročlane obitelji ja se be bih bunio što svi imamo isto, niti bih smatrao da sam ja kao profesor zakinut u odnosu na blagajnicu. Ne vidim po čemu ja "zaslužujem" toliko više od nje, ili više uopće.

Viš, nije ni meni svaki ''autizam'' loš hah, ja se u potpunosti slažem s ovakvim razmišljanjem. Htio sam još prije napisati, u vezi liječnika, kako im plaća (odgovarajuća ili ne) ipak pruža solidan standard. Čitava ta ''seoska'' spika (ono gospodin si ako si doktor, profesor, svećenik) u traženju nečega po ''zaslugama'' mi je pomalo glupasta, pogotovo kada znam ljude (vrlo bliske meni) koji sa visokom stručnom spremom rade za 3 ili 4 tisuće kuna, te one sa srednjom stručnom spremom za 2-3 tisuće - u takvim je odnosima smiješno uopće govoriti tko je zaslužio kakvu plaću kada su svi praktički gladni.

edit: bio je nekakav dokumentarac o danskoj, ne znam koliko je vjerodostojan jer sam bio lijen za provjeravanje, uglavnom, navodno je kod njih (i ne samo njih) standard prilično ujednačen tako da ljudi (go figure) rade ono što vole i što im odgovara jer sa svakim poslom mogu pristojno živjeti.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:28 (ElektričnaOvca).
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Dvacetosam, uprav.

17 godina

Je vidio sam - nadogradio sam svoj post gore, ako ti se da čitati.

This space for rent!
13 godina

Neznam jeli tko već napisao, ako ne. Sretan ti 156. rođendan, Nikola Tesla! Znam da ce se smatrati offtopicom ali BMK!

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:39 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan

Pročitao sam. Sad se vjerojatno očekuje kakav kapitalistički retern, no ne pada mi na pamet brani nešto što generira tako drastičnu nejednakost.

Ono što meni osobno smeta, i za što nisam u 5g. zaposlenja našao pošteni argument ni zeru opravdanja, a radim u poduzeću koje je najjače bilo upravo u tom dobu koje spominješ - da ja od 8h na poslu efektivno kao konj radim 6, a on/ona 6h puši i pije kafu, sat i po čita Index, a 30min dnevno odradi što ima.

Da li je u redu, da obzirom na iste uvjete obrazovanja, slično/isto radno mjesto da mi obzirom na takav odnos prema poslu i ophođenje, da imamo istu naknadu? Samo to mi odgovori.

Možeš li, u nekim idealnim uvjetima, ne karikiram sad, govorim egzaktno, izjednačiti posao tajnice direktora, koja ima isto 6 500kn kao ja, sa mnom koji drži, kad kažem drži - mislim na "vodi računa o" potrošnji cca. 12 000 najvećih potrošača plina na distributivnom području grada Zagreba, od igle do lokomotive, ne samo u smislu čiste kontrole njihove potrošnje i obračuna tj. fakturiranja, već jedno more tablica i svakojakih izvještaja potrebnih za održavanje firme na škrgama.

Slobodno mogu ispaliti, da posao koji obavlja moja soba, drži polovinu dvije firme (od cca. 300 ljudi) zajedno, na životu, jer jedni ovisimo o drugima iako smo odvojili distribuciju i opskrbu plinom po regulativi EU. Drugu polovinu predstavljaju kolege, koji rade sektor stanovništva (cca. 220,230 000 potrošača).

Gdje je u tim omjerima važnost nečijeg posla, bez da imalo sebi govorim Vi, ne pada mi na pameti. Dakle kako usporediti - neusporedivo. Može li kosač trave ili dostavljač sa urudžbenog biti jednako plaćen kao netko o čijoj poslovnoj produktivi ovisi gotovo hoće li društvo izvršiti svoje obveze tekući i idući mjesec i tome slično.

Ja sam možda krivo postavio stvar, ti si krenuo đonom na kapitalizam jer je u Hrvatskoj imao paranormalan oblik, da ne kažem - nenormalan, kako je ta pretvorba prošla i prolazi i dalje. Ali objasni mi sustav nagrade i kazne - u sustavu gdje su omjeri blizu?

Ne misliš li da će takav sustav generirati more neproduktivnih radnika koji znaju - radili mnogo i ubijali se, ili ne radili ništa - oni su svima jednaki i ravnopravni. Ili bar blizu.

Kažem, ja sam glup možda, pa ne razumijem. Ali u takvoj firmi radim i sa takvim firmama radim, kao što imam i brojna iskustva i poznanstva sa ljudima iz realnog gosp.sektora iz takvih poduzeća, veoma mali dio je nastao 89/90.

EDIT: Link koji je bio na temi govori upravo suprotno tvojoj tvrdnji. Imaju tolike plaće, možda sam u 500kn promašio pa nije 7 nego... No liječnik opće prakse tj. obiteljske medicine sa 5g. staža nema preko 7 500kn. Ne ulazim u privatnu praksu, privatne ordinacije, mutikašenje i paralelke javno i privatno zdravstvo i što se već nije radilo. Govorim o čovjeku sa 10g. fakulteta iza sebe i 5g. prakse. Po meni, on je bez dileme potplaćen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:22 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
Što dobivaš jednakošću u tom slučaju? Jedan radi loše, drugi radi za obojicu.

Ništa manje nego kada onaj koji radi za obojicu dobija manju plaću od onog drugog, koji se uguzio tko-zna-kome, na tko-zna-koji način.

Gledam te!
15 godina
neaktivan

A što očekivati od države čija slika i prilika su ovi ljudi, tj. kojih nema, bolje reći. VB dalje ne moraš ni gledati ni tražiti primjere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:20 (thedream).
17 godina
thedream kaže...

1) Možeš li, u nekim idealnim uvjetima, ne karikiram sad, govorim egzaktno, izjednačiti posao tajnice direktora, koja ima isto 6 500kn kao ja, sa mnom koji drži, kad kažem drži - mislim na "vodi računa o" potrošnji cca. 12 000 najvećih potrošača plina na distributivnom području grada Zagreba, od igle do lokomotive, ne samo u smislu čiste kontrole njihove potrošnje i obračuna tj. fakturiranja, već jedno more tablica i svakojakih izvještaja potrebnih za održavanje firme na škrgama.

Slobodno mogu ispaliti, da posao koji obavlja moja soba, drži polovinu dvije firme (od cca. 300 ljudi) zajedno, na životu, jer jedni ovisimo o drugima iako smo odvojili distribuciju i opskrbu plinom po regulativi EU. Drugu polovinu predstavljaju kolege, koje radi sektor stanovništva (cca. 220,230 000).

Gdje je u tim omjerima važnost nečijeg posla, bez da imalo sebi govorim Vi, ne pada mi na pameti. Dakle kako usporediti - neusporedivo. 2) Može li kosač trave ili dostavljač sa urudžbenog biti jednako plaćen kao netko o čijoj poslovnoj produktivi ovisi gotovo hoće li društvo izvršiti svoje obveze tekući i idući mjesec i tome slično.

3) Ja sam možda krivo postavio stvar, ti si krenuo đonom na kapitalizam jer je u Hrvatskoj imao paranormalan oblik, da ne kažem - nenormalan, kako je ta pretvorba prošla i prolazi i dalje. Ali objasni mi sustav nagrade i kazne - u sustavu gdje su omjeri blizu?

4) Ne misliš li da će takav sustav generirati more neproduktivnih radnika koji znaju - radili mnogo i ubijali se, ili ne radili ništa - oni su svima jednaki i ravnopravni. Ili bar blizu.

Kažem, ja sam glup možda, pa ne razumijem. Ali u takvoj firmi radim i sa takvim firmama radim, kao što imam i brojna iskustva i poznanstva sa ljudima iz realnog gosp.sektora iz takvih poduzeća.

5) EDIT: Link koji je bio na temi govori upravo suprotno tvojoj tvrdnji. Imaju tolike plaće, možda sam u 500kn promašio pa nije 7 nego... No liječnik opće prakse tj. obiteljske medicine sa 5g. staža nema preko 7 500kn. Ne ulazim u privatnu praksu, privatne ordinacije, mutikašenje i paralelke javno i privatno zdravstvo i što se već nije radilo. Govorim o čovjeku sa 10g. fakulteta iza sebe i 5g. prakse. Po meni, on je bez dileme potplaćen.

Sori zbog ovog kvotanja s brojevima, ali naš editor je smrt dna dreka, pa ako ne želim da mi nakon 45 minuta kvotanja odbije primiti post zbog tobožnjeg html koda, moram ovako.

1) Po toj logici predsjednik neke države bi trebao imati plaću milijune puta veću od prosječne plaće u toj državi. To što njega ne bi bilo da nema tih ljudi koji plaćaju njegovu plaću - nema veze. BTW, i tajnica i čistačica i direktor i ti imate neke iste potrebe: morate jesti, odijevati se, čistiti, zabavljati se, obrazovati, informirati... Kada nekoga zaposliš i onda mu daš plaću koja ne pokriva ne sve, nego čak niti dio svih tih potreba, onda to možeš pravdati bilo čime, ali je jednostavna istina da svi poslovi u društvu postoje zbog tog čitavog društva i svih njegovih članova. 

Također i malo brkaš pojmove - ako netko uistinu od 8 sati radi samo 30 minuta, onda tu uopće nije problem u plaći, već u sistemazizaciji posla i izmišljenim radnim mjestima. Ta osoba onda uopće ne bi trebala raditi na tom mjestu i aj bog. Koliku god plaću da dobije - previše je jer ne radi.

2) Može, naravno, iz istog razloga koji sam gore rekao - i kosač trave želi život dostojan čovjeka, a ne crkavanje i skupljanje platičnih boca iz smeća nakon radnog vremena da si može kupiti hranu, ili djeci kekse. 

3) Ja idem na kapitalizam đonom ne zbog toga što je on nečuveno loše ispao u Hrvatskoj, već zato što je kapitalizam u ogromnoj većini zemalja ispao stravično loše. Ljubitelji kapitalizma neprestance uzimaju za primjer šačicu zemalja u kojima on funkcionira (uz cikluse nefukncioniranja, kao sada) kao nekakav primjer savršenstva kapitalizma, a zanemaruju činjenicu da ogromna većina zemalja i ljudi koji žive u kapitalizmu žive očajno. Čitava Južna Amerika, skoro čitava Amerika  Afrika, istočna Evropa, dio zapadne Evrope. 

Uzima se primjer nordijskih zemalja, posebice Švedske i Njemačku i Amerike, sada sve manje, doduše, (zemlja koja je do nedavna imala 45 milijuna ljudi bez ikakvog zdravstvenog, sa sada samo 15 milijuna - dakle, tri Hrvatske), a slijepi su za sve ostale primjere gdje ne funkcionira. Da imaš medicinsku terapiju koja funkcionira na 10% (ako i toliko) pacijenata, a na ostalima ne funckionira, da li bi je propisao svima? Ja ne bi.

4) Zašto? Pa ti živiš u kapitalizmu i dalje se buniš da imaš neproduktivne kraj sebe. Dakle, nije stvar u tome. 

5) Ukupna mjesečna primanja liječnika u bolnicama s dežurstvima, dodacima na staž, ovim i onim su 10-15 keka mjesečno, dao je nedavno statistiku Ostojić. Nisu to basnoslovne plaće, ali mi u odnosu na radnika na visokoj peći u ljevaonici koji prima 2800 do 3000 kuna, a posao mu je NEUSPOREDIVO fizički teži, ja mislim da su prilično dobre. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 11:24 (Drago).
15 godina
neaktivan

Odgovorim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:30 (thedream).
15 godina

Komunizam, sry, kapitalizam u nekim zemljama je funkcionalan ali stvaraju se, moj termin koji je temeljem na mojim osobnim iskustvima i razgovorima sa prijateljima koji žive i rade u inozemstvu a išlu su s menom u osnovnu školu, "hladna društva". To su društva toliko duhovno hladna do razine da jedan hrvat tu neće naći ono pravog prijatelja. Humor će mu biti neinteligentan, jednostavan. Uvijek kažem da mi se neda igrati multiplayer sa debilima iz zapadne europe. Nema tu duha, samo materijalno, odnosi temeljeni na materijalizmu. Neznam koja je alternativa. Jedino su mi englezi cool, ono totalni luđaci :)

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:34 (KIKI3ooo).
15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Komunizam, sry, kapitalizam u nekim zemljama je funkcionalan ali stvaraju se, moj termin koji je temeljem na mojim osobnim iskustvima i razgovorima sa prijateljima koji žive i rade u inozemstvu a išlu su s menom u osnovnu školu, "hladna družtva". To su društva toliko duhovno hladna do razine da jedan hrvat tu neće naći ono pravog prijatelja. Humor će mu biti neinteligentan, jednostavan. Uvijek kažem da mi se neda igrati multiplayer sa debilima iz zapadne europe. Nema tu duha, samo materijalno, odnosi temeljeni na materijalizmu. Neznam koja je alternativa.

Ja kad igram WoW recimo odmah pitam njega oklen' si ti. Pošto mi nitko ne zna odgovoriti, proglasim ga neinteligentnim, a sebe držim van gilde, i soliram evo na lvl65 sam, brzo će i 80 pa u poštene toplodruštvene raidove krećem, samo sa onima iz istočne europe molim. Zapad puj puj, need-ati ću im kao ninja sve iteme u tamnicama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:33 (thedream).
15 godina
thedream kaže...

Ja kad igram WoW recimo odmah pitam njega oklen' si ti. Pošto mi nitko ne zna odgovoriti, proglasim ga neinteligentnim, a sebe držim van gilde, i soliram evo na lvl65 sam, brzo će i 80 pa u poštene toplodruštvene raidove krećem, samo sa onima iz istočne europe molim. Zapad puj puj, need-ati ću im kao ninja sve iteme u tamnicama.

Ludilo je igrati sa ekipom iz "istočne europe", Ukrajina favorit.

:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:41 (KIKI3ooo).
17 godina
neaktivan

naše ljude netreba žaliti. nisu znali šta su imali. tili su kruha preko pogače, a ostali su i bez gaća.

treba žalii ljude u africi koji se rode bolesni , u ratu, bez ikakvog izgleda za boljim životom, a ove naše neradnike šta su sve imali i pustili ovako da se uništi netreba. hebe me se koji će sistem i koja država biti ako većina ljudi u njoj dobro živi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:46 (Harold).
15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Ajme meni..

17 godina
odjavljen

Drago, umjesto Chromea probaj Firefox; neusporedivo je bolji s drekom od editora (kad je u pitanju copy/paste citata).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 18:00 (Tonči).
15 godina
mario.L_hr kaže...

Drago, stisni mu ban, da se barem malo uklopi u HR realnost.

Više mislim da bi moderatori trebalo ostati više neutralni u nekim situacijama koje će se ionako riješit same od sebe.

15 godina

Problem u kapitalizmu je što se sve vrti oko novaca i što se iskorištava u svakakvim oblicima. Manje sposobniji dobijaju radna mijesta, loši igrači igraju u Hajduka jer zašto bi trener gurnio tvog sina koji je sposobniji kad će ovoga drugog kojemu je otac da kuvertu, neke osobe koje imaju previše novaca su močniji od predsjednika vlade itd. Jednostavno čovijek nije više u centru nego novac. Kažem, neznam za alternativu ali rupe u kapitalizmu su meni neprihvatljive. Amen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 18:56 (KIKI3ooo).
17 godina
Tonči kaže...

Drago, umjesto Chromea probaj Firefox; neusporedivo je bolji s drekom od editora (kad je u pitanju copy/paste citata).

Riješio sam se FF-a zbog sporosti i glomaznosti. Chrome manje više u svemu radi dobro, osim na forumu, ali za to krivim naš forumski editor. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Tonči kaže...

Riješio sam se FF-a zbog sporosti i glomaznosti. Chrome manje više u svemu radi dobro, osim na forumu, ali za to krivim naš forumski editor.

A Opera?  {#}

Osjećam se kao neki alien... {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina

...

bez novaca se ne može ništa i to nije normalno, bez obzira na one koji su se rodili u kapitalizmu i znaju samo to. Postoje oni koji su se rodili u drugim vremenima.

Ili je prirodno ostaviti nekoga da umre jer ima leukemiju jer se nema dovoljno novaca za plaćanje tretmana. Novac ne čovjek. Radim web za jednu humanitarnu udrugu koja je baš skupila sredstva za liječenje jedne žene od leukemije. Radim ga besplatno a nemam za struju.

FU not ftw

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 20:14 (KIKI3ooo).
17 godina
neaktivan

Post jednog Hrvata....

.......

http://www.advance.hr/glasnost/t/FLn8zyRZRr/

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 20:43 (boxer).
15 godina
neaktivan

astisrceIrudovo još jedan C/P {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice