Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.018.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Meni je Ivkošić prije bio zabavan i nije baš glup tip, ali je u zadnje vrijeme strašno dosadan.

Nekakvi tl;dr rantovi bez glave i repa, nikakva analiza, nikakve nove informacije, samo PR spika, tako da ga više ne čitam.

This space for rent!
14 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...

Nama ovdje je smiješno ,ali je ustvari žalosno da u 2012. uopće postoji netko s ovakvim mentalnim sklopom ,sposoban napisati takvo nešto.

A ovaj (legenda?!) je još bolji (i radikalniji):

''Takva je vjera Hrvatskoj danas prijeko potrebna, jer njezine duhovne temelje razaraju ljevičarska vlast i mediji kao nikad od osamostaljenja. Zacijelo nema zemlje u Europi a možda ni u svijetu u kojoj premijer svako malo naciji dade do znanja kako nije vjernik, i kako se svi protokoli imaju prilagoditi toj činjenici. Ateizam svekolike vlasti u Hrvatskoj bio bi podnošljiviji kad bi se u zemlji poštovala neka univerzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste. Ali agresivnost ateizma teče paralelno sa sve većom obespravljenošću ljudi, s ustrajavanjem na kompromitiranim kadrovima, sa zapošljavanjem u državnim službama po rodbinskim i partijskim vezama kakvo nije zapamćeno od komunizam i sa sve većim siromaštvom. 
Najstrašnije pak jest nastojanje vlasti da osobine zbog kojih gubi povjerenje građana tumači kao svoje vrline. Tada više nema nade, nema izlaza, ostaje samo trajnost u sebe zaljubljene samovolje koja je slijepa za druge, za radnike, za građane, za državu.''

Milan Ivkošić - Međugorska i crvena Hrvatska

A što je Ivkošić krivo napisao? Što ti smetajuuniverzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste? 

16 godina
neaktivan
novak92 kaže...
A što je Ivkošić krivo napisao? Što ti smetajuuniverzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste? 

Ništa ,samo mi smeta tko to piše! Očito baš i nisi čitao i slušao Ivkošića i njegove ''proljeve'' o vjeri i naciji ,pogotovo u 90-tima.

Uostalom ,jel itko ikome danas brani da javno izražava svoje vjerske i nacionalne osjećaje ,kao što bi se moglo zaključiti iz njegovog teksta?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 18:05 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Meni se čini da melje gluposti a la onaj gore s feudalizmom. On se 2012. nađe spočitavati o groznom nepotizmu i bla bla truć truć ostala sranja. Glup ili ne, čini se kao da piše iz središnjice HDZ-a sav ogorčen i ljut. Još malo pa sam čekao rečenicu s pozivom na ustanak "pravih r'vatina protiv te grozne partije".

17 godina

@Drago i @kizo2703

Kad vidim nešto slično u dnevnom tisku ili na portalima,

odma potražim na YT malo oduška, u nadi da svijet još nije otišao u totalni q***c

btw. može se na YT pronaći kompletni dokumentarac u par dijelova, preporuka

I'm Afraid of Americans
17 godina
neaktivan
novak92 kaže...

A što je Ivkošić krivo napisao? Što ti smetauniverzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste? 

smeta crkva i kler... do granice kad bol mozga nadilazi prag podnošljivosti

smeghead
14 godina
protjeran
noob007 kaže...

@Drago i @kizo2703

odma potražim na YT malo oduška, u nadi da svijet još nije otišao u totalni q***c

glupo je izjednačavat sve vjernike s ovim fanaticima.. njih nitko ne voli niti oni predstavljaju svoju vjeru

14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
novak92 kaže...

A što je Ivkošić krivo napisao? Što ti smetauniverzalna načela moralnosti i pravednosti koja nadilaze podjelu na vjernike i ateiste? 

smeta crkva i kler... do granice kad bol mozga nadilazi prag podnošljivosti

o jadan li si ako živiš u jednoj od većih gospodarskih kriza ovog vremena a tebe mozak boli zbog Crkve

14 godina
protjeran

Može li mi netko objasnit zašto se svi predstavljate kao napredni i liberalni, a ne možete podnjet vjernike? Što ne bi kao liberali trebali tolerirat sve ljude, bez obzira na vjeru?

16 godina
neaktivan

Bi, do točke kada se vjernici ( i crkva naravno ), počnu mješati u živote svih ljudi određene države neovisno o njihovoj vjeroispovijesti, i diktatirati svoja pravila svima, onda shvatiš da su naši "napadi" ustvari samo obrana slobode i vlastitog stava, oni su oni koji napadaju tuđe slobode.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 18:36 (thuglife).
17 godina
neaktivan

Večernji ima i super i usrane kolumniste. S Ivkošićevim osvrtom na tekući tjedan u Obzoru si svake subote obrišem stražnjicu, ali sam zato volio pročitati Horvatovu ili Rakarovu kolumnu. Nešto u rangu Klauškog, a za poslije ručka fino otvorim Marjanovića da se nasmijem dok podrigujem.

14 godina
protjeran
thuglife kaže...

Bi, do točke kada se vjernici ( i crkva naravno ), počnu mješati u živote svih ljudi određene države neovisno o njihovoj vjeroispovijesti, i diktatirati svoja pravila svima, onda shvatiš da su naši "napadi" ustvari samo obrana slobode i vlastitog stava, oni su oni koji napadaju tuđe slobode.

sve to razumijem da vas smetaju ti "napadi" al ne razumijem koji su to napadi. Na koji način se napada ljude u državi od strane Crkve? i uzmi molim te u obzir da se preko 80% ljudi izjašnjava vjernicima u ovoj državi pa i crkva očekuje da se može obraćat ogromnoj većini ljudi u državi i zastupat njihove stavove. Ne želim trolat il nekaj samo hoću da mi netko objasni vaš stav

17 godina
neaktivan
novak92 kaže...

o jadan li si ako živiš u jednoj od većih gospodarskih kriza ovog vremena a tebe mozak boli zbog Crkve

po toj tvojoj logici bih trebao biti sretan jer me kriza nije ni okrznula već me nerviraju nemoral, glupost, bahatost, praznovjerje, antihumanost, zaostalost, licemjerstvo, isključivost etc.etc. crkve... na žalost mozak me boli od puno više stvari uključujući i gospodarsku krizu i to bez obzira jeli me okrznula ili nije, crkva i njeni stavovi koji utječu na okolinu u kojoj živim me se između ostaloga i osobno tiču

smeghead
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 18:43 ((s)izgoreo).
17 godina
novak92 kaže...
noob007 kaže...

@Drago i @kizo2703

glupo je izjednačavat sve vjernike s ovim fanaticima.. njih nitko ne voli niti oni predstavljaju svoju vjeru

Pa dokumentarac i ne govori o fanaticima, već o religiji i "običnim" vjernicima

I'm Afraid of Americans
16 godina
neaktivan

Diktiranje zakone o pobačaju, umjetnoj oplodnji, gay brakovima i ostalim stvarima koje su po njima "zlo", ti se zakoni sprovode na svima, i vjernicima i nevjernicima. Porez ne plaćaju, imaju nemjerljivo bogatsvo, bolesno puno zemljišta, posjeda, a porezne pare običnih smrtnika im uredno teku na račun. Licmjerni su, govore jedno, a rade skroz drugo, zataškavanje slučaja povezanih s pedofilijom ( ne, ovdje ne govorim o svakom svećeniku, govorim o mućkoj taktici mjenjanja župa onih koji jesu, skrivanje istih, to su odluke koje dolaze sa "vrha", eto koliko su truli ). I nikad nisam shvaćao ovaj argument većine, tu mi govoriš o slobodi, liberalizmu i onda mi napišeš 80% ljudi bla bla bla, kakve to veze ima, zar su oni bolji od ostalih, ostali ne zaslužuju pravo glasa ili?

14 godina
protjeran
noob007 kaže...

a zašto su onda na videu samo fanatici koji mašu kalašnjikovima, istjeruju duhove nekakvim vikanjem i ne znam ni ja čemu, čisti primjer antiporpagande gdje se kroz fanatike hoće prikazat "zaostalost" vjere

16 godina
neaktivan
novak92 kaže...
noob007 kaže...

a zašto su onda na videu samo fanatici koji mašu kalašnjikovima, istjeruju duhove nekakvim vikanjem i ne znam ni ja čemu, čisti primjer antiporpagande gdje se kroz fanatike hoće prikazat "zaostalost" vjere

Zato što zbog takvih najviše plaćaju ostali, i normalni vjernici i nevjernici, nemam ništa protiv ljudi koji vjeru gledaju kao osobnu, personalnu stvar i ne tjeraju druge da je prihvate, to je u redu, fudamentalisti su opasni, zatucani, oprani, i na silu svima prodavaju svoja uvjerenja.

14 godina
protjeran
thuglife kaže...

Diktiranje zakone o pobačaju, umjetnoj oplodnji, gay brakovima i ostalim stvarima koje su po njima "zlo", ti se zakoni sprovode na svima, i vjernicima i nevjernicima. Porez ne plaćaju, imaju nemjerljivo bogatsvo, bolesno puno zemljišta, posjeda, a porezne pare običnih smrtnika im uredno teku na račun. Licmjerni su, govore jedno, a rade skroz drugo, zataškavanje slučaja povezanih s pedofilijom ( ne, ovdje ne govorim o svakom svećeniku, govorim o mućkoj taktici mjenjanja župa onih koji jesu, skrivanje istih, to su odluke koje dolaze sa "vrha", eto koliko su truli ). I nikad nisam shvaćao ovaj argument većine, tu mi govoriš o slobodi, liberalizmu i onda mi napišeš 80% ljudi bla bla bla, kakve to veze ima, zar su oni bolji od ostalih, ostali ne zaslužuju pravo glasa ili?

probat ću objasnit neke stvari vezane uz vjeru i državu.

pobačaj je ubojstvo po trenutnim MEDICINSKIM i UN-ovim poveljama i naučavanjima. pa ne razumijem zašto ne bi bilo u redu zabraniti ga.

porez ne plaćaju kao ni svaka druga vjerska zajednica (na kraju krajeva ne plaća ga ni dinamo), a novac dobivaju zbog svojih dobrotvornih organizacija koje pomažu i nevjernicima (javne kuhinje, karitas,...). lakše je državi uplatit novce crkvi nego otvarat organizacije s istim funkcijama.

za pedofile se slažem, treba najoštrije kaznit pedofiliju, ali ne generalizirat (kao što ti nisi). uvijek se može nać loših pojedinaca u svakoj organizaciji.

a argument većine je tu zato što većina ljudi u državi ima pravo boriti se za svoje slobode dok one ne zadiru u tuđe slobode, kao što zabrana pobačaja zapravo ne zadire u slobode ljudi, jer praktički zabranjuje ubojstvo. ronald regan je dobro rekao: "primijetio sam da su svi koji zagovaraju pobačaj već rođeni". većina ljudi ima pravo živit svoju vjeru a neke odluke zadiru u to.

14 godina
novak92 kaže...

pobačaj je ubojstvo po trenutnim MEDICINSKIM i UN-ovim poveljama i naučavanjima. pa ne razumijem zašto ne bi bilo u redu zabraniti ga.

Možeš li molim te nabaciti neki znanstveni link (iz područja medicine, ili filozofije) koji govori da je to doslovno "ubojstvo" i da je kao takvo u svakom slučaju nemoralno i neprihvatljivo. Ako se za djete zna da će se roditi sa nekom opakom bolešću, je li i onda pobačaj nemoralan ili je u redu pustiti da se pod rizikom rodi i da cijeli život djete pati zbog bolesti?

novak92 kaže...

, a novac dobivaju zbog svojih dobrotvornih organizacija koje pomažu i nevjernicima (javne kuhinje, karitas,...). lakše je državi uplatit novce crkvi nego otvarat organizacije s istim funkcijama.

za pedofile se slažem, treba najoštrije kaznit pedofiliju, ali ne generalizirat (kao što ti nisi). uvijek se može nać loših pojedinaca u svakoj organizaciji.

Ma kojih dobrotvornih organizacija? Ja još uvijek vidim velike probleme u svijetu, a sveta stolica šuti. Počevši od afrike pa nadalje. Vrške neke donacije, ali te donacije su PREMALE s obzirom koliko primaju. Pogledaj na sliku i što su napravili, a da ne spominjem i dalje. Također i tu spada i gore spomenuto Međugorje, koje se isto razvilo u turističko mjesto i gdje je isto velika količina novca u opticaju za svećenike.

Za mene osobno, takva mjesta koja su se obogatila na prevarama su simbol laži (Međugorje = Simbol laži).

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:17 (Ranko Kukumar).
15 godina
Imam jedno pitanje,vjerojatno ne spada u ovu temu,ali ovako... Ja sam se vozio s biciklom,išao sam sa kvatrića doma i jedan čovjek me na semaforu počeo tući sa bocama. Ja sam njemu vratio i to dosta jako,ja mislim da je pao u nesvijest... Spada li to pod samoobranu?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Možeš li molim te nabaciti neki znanstveni link (iz područja medicine, ili filozofije) koji govori da je to doslovno "ubojstvo" i da je kao takvo u svakom slučaju nemoralno i neprihvatljivo. Ako se za djete zna da će se roditi sa nekom opakom bolešću, je li i onda pobačaj nemoralan ili je u redu pustiti da se pod rizikom rodi i da cijeli život djete pati zbog bolesti?

Smatram da je pobacaji trebaju biti zabranjeni unatoc tome sto se dijete moze roditi takvo i takvo, nismo mi ti koji mozemo birati tko zivi a tko ne.Dakle slazem se sa Crkvom po pitanju toga.

clock2much
16 godina
neaktivan
novak92 kaže...

Gdje u povelji UN-a?

Koje medicinske povelje?

Ostalo neću uopće komentirat ...

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran

Za takvo sto ti ne treba povelja UN-a, samo zdrava pamet i savjest.Ubojstvo se protivi svim mojim nacelima, mene kao covjeka, i da, pobacaj jest ubojstvo unatoc tome sto dijete moze biti ovakvo ili onakvo.Nisi ti tu da nekome tko se nije rodio biras "skracenje muka" i lisavas ga zivota.

EDIT: Ranko procitaj ovo, kad vec pricas o fetusu sa zdravstvenim problemom, djetetu u majcinoj utrobi.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:28 (Vegeta).
17 godina
Vegeta kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Smatram da je pobacaji trebaju biti zabranjeni unatoc tome sto se dijete moze roditi takvo i takvo, nismo mi ti koji mozemo birati tko zivi a tko ne.Dakle slazem se sa Crkvom po pitanju toga.

Hm... Po meni sve ovisi o stupnju invalidnosti, tj. odredjenog poremecaja.

Dijete koje bi bilo primjerice rodjeno bez ruku i nogu, postedio bih ga zivotne muke, kako njega, tako i roditelje.

Shvacam da je to uzasan cin, al treba pogledat drugu stranu, buducnost.

Truth in engineering.
13 godina
protjeran

Ne postoji opravdanje ni razlog za oduzimanje zivota fetusu!Ne podrzavam to niti cu ikada podrzavati.Takva moc nije u covjekovima rukama niti smije biti!

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:31 (Vegeta).
17 godina
neaktivan
alen4430 kaže...
Imam jedno pitanje,vjerojatno ne spada u ovu temu,ali ovako... Ja sam se vozio s biciklom,išao sam sa kvatrića doma i jedan čovjek me na semaforu počeo tući sa bocama. Ja sam njemu vratio i to dosta jako,ja mislim da je pao u nesvijest... Spada li to pod samoobranu?

Prekomjerno korištenje sile, bijeg umjesto ukazivanje pomoći ozlijeđenoj osobi.

Mile u postaji ti upravo hakuje kompjuter, slijedi uhiČenje po hitnom postupku.

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 19:36 (zv'jer2).
17 godina

Što se tiče pobačaj, to je prvenstveno stvar majke... zatim majke i oca..... pa na kraju države...

Tako nekako bi trebali ići prioriteti, a vjerujem da i idu.... religija je zadnja rupa na svirali :P

I'm Afraid of Americans
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ne postoji opravdanje ni razlog za oduzimanje zivota fetusu!Ne podrzavam to niti cu ikada podrzavati.Takva moc nije u covjekovima rukama niti smije biti!

a embrio? kako moć pobačaja nije u čovjekovim rukama, u čijim je onda

smeghead
13 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

a embrio? kako moć pobačaja nije u čovjekovim rukama, u čijim je onda

Nebi smjela biti, da se ispravim.Priroda cini svoje.

clock2much
14 godina
Vegeta kaže...

Zanimljivo razmišljanje, no u konačnici se ne slažem. Za mene je pitanje pobačaja apsolutno u odlukama žene koja nosi isto djete (i djelomično) oca. Neznam kakve blage veze ima crkva sa tim pitanjem.

Recimo da su dvoje bračni parova ateisti, ne žele djete. Dakle, ti bi im zabranio pobačaj. Smatraš li onda da ograničavaš slobodu ljudima, odnosno da im diktiraš ono što ti smatraš da je ispravno ujedno svim ljudima.

Tko pripada nekoj organiziranoj religiji, i želi se držati iste, neka sljedi pravila koja propisuje ista. Tko se ne drži toga, NEMA mu pravo nitko naređivati kakve će odluke donositi.

Zašto to onda nije u potpunosti zabranjeno kada neki već tvrde da je ubojstvo. Onda bi trebalo krivično goniti osobu koja je napravila pobačaj (sarkazam).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice