Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.035.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

A da ne spominjemo kad god se neka tvornica ili elektrana gradi pojave se  zeleni koji ne mogu disati od iste..  

17 godina
odjavljen

Čovjeku došla ideja da otvori d.o.o. Nakon nekoliko dana pokušavanja zadovoljavanja nevjerojatno nesposobne birokracije, čovjek se iznervira, sjeti se plaćanja PDV-a unaprijed i nikakvih mehanizama naplate, velikih davanja na plaće i - odustane i otvori off-shore firmu u 2 poteza. Poanta priče: Hrvatska je toliko odbojna za poslovanje da je zaista pitanje što se čeka s promjenama. Ni nova vlada ne pokazuje znakove razmišljanja u tom smjeru, a kamoli djelovanja.

17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Agent Rico kaže...

A da ne spominjemo kad god se neka tvornica ili elektrana gradi pojave se  zeleni koji ne mogu disati od iste..  

Hrvatskoj ne trebaju spalionice smeća i elektrane na fosilna goriva pored naselja i prirode. To se kosi i sa zdravim razumom i s ekologijom i najvažnijom gospodarskom granom države - turizmom. No, vidjeli smo kako su se riješili i vlastitih ministara koji su pokušali raditi u javnom interesu, a ne interesu pojedinih investitora i sličnih.

17 godina
M_dipl. kaže...
Drago kaže...

Ah Drago, samo robuješ tim autoritetima. Free your mind, and the rest will follow! :D

Sva mišljenja su jednakovrijedna! U znanosti nema točnih i krivih odgovora! 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Hrvatskoj ne trebaju spalionice smeća i elektrane na fosilna goriva pored naselja i prirode. To se kosi i sa zdravim razumom i s ekologijom i najvažnijom gospodarskom granom države - turizmom. No, vidjeli smo kako su se riješili i vlastitih ministara koji su pokušali raditi u javnom interesu, a ne interesu pojedinih investitora i sličnih.

U Njemačkoj ,skoro svako ''selo'' ,ima spalionicu smeća i elektranu u jednom (naravno ,opskrbljenu filterima i svim ostalim) ,čak i u turistički vrlo atraktivnim krajevima poput Bavarske na jugu.

I rijetko tko se buni ,jel alternativa je šta? HR recept - deponiji smeća usred gradova ili na krškom tlu!?

Da ,svakako da nam ne trebaju elektrane na ugljen ,međutim ,ovdje nikakva elektrana nije izgrađena već koliko? 20 - 25 godina?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 18:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ima i točnih i netočnih, ali nema istinitih i neistinitih, osim ako si pragmatist (pa ti je točno sinonim za istinito). U Dubrovniku pijem Guinness od 45 kuna lol, pa nemrem pogledati klip, budem kad odem negdje gdje mogu.

Simple living, high thinking. Eat it. {#}

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
17 godina
neaktivan

Kako ide čitanje Tiskanog Online izdanja?

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
16 godina
thuglife kaže...

Mislim da je cilj News bara - prave doze parodije da se smiješ...

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
thuglife kaže...

Mislim da je cilj News bara - prave doze parodije da se smiješ...

You got me, brže nego što sam mislio.

14 godina

Koliko samo nerođene djece strada pri samozadovoljavanju muškaraca?

Rofl. Što je onda sa tkz. orgazmom u snu. Ako ti se dogodi moraš odmah na ispvojed. xD

17 godina
neaktivan

Every Sperm is Sacred

17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Tonči kaže...

U Njemačkoj ,skoro svako ''selo'' ,ima spalionicu smeća i elektranu u jednom (naravno ,opskrbljenu filterima i svim ostalim) ,čak i u turistički vrlo atraktivnim krajevima poput Bavarske na jugu.

I rijetko tko se buni ,jel alternativa je šta? HR recept - deponiji smeća usred gradova ili na krškom tlu!?

Da ,svakako da nam ne trebaju elektrane na ugljen ,međutim ,ovdje nikakva elektrana nije izgrađena već koliko? 20 - 25 godina?

Nisi primijetio riječ turizam? Splitu i okolici ne treba spalionica smeća 20m od morske obale.

13 godina
Tonči kaže...
...

Nisi primijetio riječ turizam? Splitu i okolici ne treba spalionica smeća 20m od morske obale.

Može kod Sinja biti, malo smanje palež za vrijeme alke i sve pet {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
Tonči kaže...
..

-samo ne u 'mom dvorištu' stav?

-što fali da bude 30m od obale, ili čak 300m... da ne tipkam višu cifru. Svaki grad (regija) mora biti samodostatan ili plaćati drugima za ono što nedostaje.

Ako postoji lokalni-regionalni vodovod, dom zdravlja, KBC, škole, PU.. potrebno je i smeće rješiti na jednak naćin ili vidi talijance ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Tonči kaže...

Zavisi kako se to izvede - pogledaj Spittelau spalionicu/toplanu u Austriji http://en.wikipedia.org/wiki/User:Bigger_digger/Spittelau_incineration_plant#Site_and_Brief. To se uzima kaoprimjer kako se takve stvari mogu izvesti na ekološki i ekonomski izvrstan način.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da ,turizam!! Kaj misliš ,od čega većinom žive u Bavarskoj?! Turizma ,zimskog i ljetnog ,i da ,imaju spalionice i nemaju problema s tim.

A od turizma ,u Bavarskoj zarade pet puta više nego cijela Hrvatska!

A u Hrvatskoj ,samo sa smećem ,bez spalionica ,briga i problema kolko hoćeš!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 19:14 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Čru, podatak je fascinantan, prošle godine sam posjetio dvorce Bavarske i Munchen, sjajno područje za život.

17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Tonči kaže...

Zavisi kako se to izvede - pogledaj Spittelau spalionicu/toplanu u Austriji http://en.wikipedia.org/wiki/User:Bigger_digger/Spittelau_incineration_plant#Site_and_Brief. To se uzima kaoprimjer kako se takve stvari mogu izvesti na ekološki i ekonomski izvrstan način.

Ne znam zašto nekako slabo vjerujem da bi se u nas izvelo kako treba...

kizo2703 kaže...
Tonči kaže...

Da ,turizam!! Kaj misliš ,od čega većinom žive u Bavarskoj?! Turizma ,zimskog i ljetnog ,i da ,imaju spalionice i nemaju problema s tim.

A od turizma ,u Bavarskoj zarade pet puta više nego cijela Hrvatska!

A u Hrvatskoj ,samo sa smećem ,bez spalionica ,briga i problema kolko hoćeš!!

Dakle, turisti ne žele gledati ovo:

S druge strane, veliko je pitanje hoće li stvar biti izvedena kako treba. Također, upitno je i kako utječe na zdravlje ljudi. Da me sad pitaš, jel' bih živio radije kraj buduće Cemex spalionice ili nuklearke Krško, ne znam baš, dugo bih razmišljao naklonjen prema Krškom...

No, svakako možeš zanemariti moje stavove, jer se temelje na prilično negativnom pogledu na poštovanje zakona i regulativa u Hrvatskoj i stvarne mogućnosti kontrola i sl. Mislim da nam je pravosuđe lakrdija, da su nam inspekcije lakrdija i da je država općenito više-manje lakrdija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 20:09 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

S druge strane, veliko je pitanje hoće li stvar biti izvedena kako treba. Također, upitno je i kako utječe na zdravlje ljudi. Da me sad pitaš, jel' bih živio radije kraj buduće Cemex spalionice ili nuklearke Krško, ne znam baš, dugo bih razmišljao naklonjen prema Krškom...

No, svakako možeš zanemariti moje stavove, jer se temelje na prilično negativnom pogledu na poštovanje zakona i regulativa u Hrvatskoj i stvarne mogućnosti kontrola i sl. Mislim da nam je pravosuđe lakrdija, da su nam inspekcije lakrdija i da je država općenito više-manje lakrdija.

Po svemu ,u prvom planu su zeleni ,a nikakvi turisti ,koji su tako i tako većinom u prolazu i kroz Kaštela i kroz Split!

Ako se vama ovo više sviđa

Lipote ,a? Lipote ,a?
 (ako ništa drugo ,ne vidi se iz grada ,jelda) ,samo naprijed.

Naravno da je osnovni preduvjet da se jedna spalionica napravi da je sve po svim propisima!

Ali ,ako je netko već dal Cemexu dozvolu (a to daje lokalna samouprava ,a ne vlada u Zagrebu) ,a bez postavljanja ikakvih filtera i zaštita ,naravno da su u pravu svi koji se bune!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 20:48 (kizo2703).
13 godina
pr0n_addict kaže...
Tonči kaže...
...

NIMBY! 

Aut vincere, aut mori!
13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
pr0n_addict kaže...
Tonči kaže...
...

NIMBY! 

Ma zezam se, nije lako naći prikladno mjesto blizu većeg grada poput Splita - a opet da ne "smeta". Toliko je tih mjestašaca i gradića okolo da je to baš problem.

Gdje ste našli Bavarsku, ona je samo jedna od njemačkih pokrajina, a opet veća od Rvatske za nekih 20 000 km2. Kod nas bi jedino u Lici tako nešto upalilo zbog prilično male naseljenosti.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 21:52 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan

Nebrkajte spalionice smeća i otpada, otpad se pali na puno višim temperaturama i zagađenje je primjetno "manje" nego kod običnih spalionica smeća.

15 godina

Ako ovo nije kap koja bi trebala preliti čašu, onda neznam što još treba napraviti da odstupi.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Kako smo i rekli nebrojeno puta, bar trezveniji od nas, galamđiji je nesreća najmanji problem u političkom djelovanju. Znaš ti ko sam ja..{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 11:54 (thedream).
15 godina
thedream kaže...

Kako smo i rekli nebrojeno puta, bar trezveniji od nas, galamđiji je nesreća najmanji problem u političkom djelovanju. Znaš ti ko sam ja..{#}

Za njega nema "nikih" problema (copyright Vlatko Marković) ali što je s obećanjem koje su dali za izbore?

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
thedream kaže...

Stvarno je nevjerojatno da netko tako bezobrazan i bahat može biti na čelu vlade!

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Stvarno je nevjerojatno da netko tako bezobrazan i bahat može biti na čelu vlade!

Nije on na čelu Vlade, nego tik ispod. Negdje oko sinusa  :)

Gledam te!
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
thedream kaže...

Za njega nema "nikih" problema (copyright Vlatko Marković) ali što je s obećanjem koje su dali za izbore?

Ti znaš taj PLAN 21, kako mu je već ime, tko to piše? Ja i ti u sto kuna, što se kaže, da ga Čačić nije ni pročitao. {#}

16 godina
captain_soap_McTawish kaže...
thedream kaže...

- kako si došao do tog zaključka? (empirijski) vidim upravo suprotan pattern. Dakle, pravi (ili prvi) čovjek, na pravom mjestu. ŽIVIO naš vođa (prvi) Čačić. Kad već Zoki želi biti na godišnjem (normalan, jer svi normalni idu na godišnji,  ili se to čita pipljav, mlak, 'samo predsjednik vlade' koji nije ni do koljena prvom podpredsjedniku..) Kao i 'lapsus', nije on na čelu vlade, nego Zokica.. (mada nisma stoposto siguran...).

- g. Čačić, je nezamjenjiv. Pusička mu daje puse... poželim da mu KaraMarko da... khm.

btw, ne koristim više epitete, zgazimir i sl. jer mada je kriv, mogao bi biti nevin u 'očima' zakona (tj onih koji tumače zakone), pa tako bi svaka pogrešna riječ mogla biti utuživa.. i zato g.Čačić, slobodan prvi među (ne)jednakima! ... uf, dobro je.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:17 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice