Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.048.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ah,za mene su osobe svjesne neutemeljenosti svojih uvjerenja,koja ne žele mijenjati,zadrte.Takav je mentalitet balkanskih naroda,na žalost..

Do you know who ate all the doughnuts?
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Psihijatri su dokazali da to nije nikakva bolest ili pormećaj. Homoseksualnost je sasvim normalna i zdrava isto kao i heteroseksualnost.

Cilj parade je upravo to da se ljudima poput tebe da do znanja da homoseksualnost nije nikakva bolest, da je to nešto sasvim normalno.

Cijela psihijatrija je jako maglovita i ništa u njoj nije "tako kako je i nikako drugačije", a što se dokaza tiče, zar stvarno misliš da nije bilo tajnih lobiranja od strane utjecajnih (undercover gay) osoba i samih (undercover gay) psihijatara s ciljem da si s grbače skinu etiketu psihički poremećenih osoba. Nisu psihički poremećaji samo oni drastični koji se vide iz aviona, već sve ono što čovjeku onemogućava normalan život, a to što se nekome ne sviđaju (u seksualnom smislu) osobe suprotnog spola uvelike onemogućava normalan život. Takvi ljudi mogu živjeti život na (u seksualnom smislu) malo drugačiji način, ali reći da to nije neki (makar blaži) oblik poremećaja osobnosti, vodi jedino do toga da se ignorira problem za koji je možda (uz malo veću angažiranost) moguće pronaći rješenje. Ljudi se često lako mire sa svojom sudbinom i mišljenja sam da su se mnogi homoseksualci jednostavno pomirili s tim da ih ne privlače žene, no to ne znači da mnogi od njih ne bi (ukoliko to postane moguće) poželjeli postati heteroseksualci i za životnog partnera imati ženu, već samo to da su se jednostavno pomirili s tim da ih ne privlače žene, jer im je prebolno za psihu da se suoče s činjenicom da zbog nekog (još uvijek nepoznatog razloga) nisu kao i ostali, pa im je to prihvaćanje vlastite homoseksualnosti neka vrsta obrambenog mehanizma.

Kažu da nema ništa ljepše od lijepe žene, a i poznata je stvar da muškarci po svojoj prirodi nisu skloni uljepšavanju i da im vlastiti izgled nije toliko bitan, pa zbog toga kod njih žene traže neke druge kvalitete i zato sam mišljenja da oni kojima žene nisu privlačne imaju neki (još uvijek neotkriven) problem na relaciji mozak-osjetila, te ne zaslužuju da im moderna medicina okrene leđa i ostavi ih zakinute za predivno iskustvo uživanja u ženama.

P.S. Homoseksualci su svjesni toga da ne mogu promijeniti sebe (jer prvi korak kod odluke da se promjeniš je to da priznaš da nešto s tobom nije u redu), pa nastoje promijeniti (način na koji) svijet (razmišlja). GLWT

{#}

http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:38 (The Man).
17 godina
odjavljen

@Cave Johnson i thuglife

Javila su se dva velika sociologa i filozofa pa kritiziraju drustvo. 

Sad je svatko tko ima neki stav o necemu ogranicen, odlican zakljucak decki!

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:37 (Edge).
13 godina
neaktivan

Edge,ja ću tvoje mišljenje poštivati ukoliko izneseš kvalitetan zaključak.Nažalost,ovo što sam dosad vidio ne govori ti u prilog..

16 godina
neaktivan

Ne da mi se više pisati, jer je postalo preočito da ignorirate glas razuma.

Odoh malo igrati Irska - Hrvatska @ FIFA 12, pa evo i jedna prigodna rstva za rastanak...

http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
13 godina
neaktivan
Elektricna ovco, cisto sumnjam da bi lezbijka zeljela roditi djete muskarca (da hoce, voljela bi njega).

Ja sam heteroseksualan i ne bih zelio imati dijete s muskarcem.

P.S.

Vi koji se vozate tramvajem, da li se provlacite ili placate. Da li se u vas svi provlace? Kako se placa tramvaj?

Odgovorite jer bih se trebao voziti u tramvaju, a ne znam kako to ide.
13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Edge kaže...

@Cave Johnson i thuglife

Javila su se dva velika sociologa i filozofa pa kritiziraju drustvo. 

Sad je svatko tko ima neki stav o necemu ogranicen, odlican zakljucak decki!

Tvoj stav je predrasuda - s obzirom da se ne slažeš s objektivnom istinom da homoseksualci mogu imati djecu lako je zaključiti da imaš unaprijed donešen sud o nečemu što ne poznaješ dovoljno niti si temeljito kritički proučio. Jasno je da je tvoje mišljenje o ovoj temi iznimno ograničeno.

Kada se pravilno informiraš o temi, proučiš relevantne izvore, kritički sagledaš znanstvene dokaze, onda formiraj svoj stav koji nije predrasuda. Do tada je tvoja predrasuda kao i svaka druga: dosadna, predvidljiva, i glupa.

@Onjegin - baš si provalio glupost, neda mi se objašnjavati zašto, ali ako baš želiš, reci pa ću napisati.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 15:11 (ElektričnaOvca).
13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Elektricna ovco, cisto sumnjam da bi lezbijka zeljela roditi djete muskarca (da hoce, voljela bi njega).

Samo zbog toga što je muškarci seksualno ne privlače,ti misliš da bi joj se gadilo muško dijete,koje bi ili posvojila ,ili rodila u (ako se ne varam )surogat vezi?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 15:05 (Cave Johnson).
13 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
zero_day kaže...

Zato smatram svako očitanje,rezultat ili rješenje nekonačnim. Jer se može desiti da kroz razvoj dobijemo bolje uređaje sa drukčijim očitanjima.

U svakom slučaju sam za napredak i razvoj, ali smo još nažalost daleko od savršenstva.

Svakako.Recimo,ja sam mišljenja da brzina svjetlosti nije maksimalna brzina,tj.da neutrini mogu prekoračiti brzinu svjetlosti.

Slažem se da nismo savršeni,ali je zato znanost tu da nam objasni i pomogne shvatiti neke nedoumice..

17 godina
Edge kaže...

Ti pricas gluposti, oslanjas se na neka istrazivanja koja nisu ni postojala, nek je to misljenje jednog americkog psihologa koji je glup ko i cijeli njegov americki narod. Neda mi se natezati s takvim priglupim komentarima koji se oslanjaju na retardiranog americkog psihologa.

LOOOOL!

Kako mi je super ovaj tekst! Ti si u nekom debatnom klubu?

captain_soap_McTawish kaže...

Zajednica(ako je uopće zajednica) između čovjeka i krastavca se ne može svrstati u istu kategoriju sa zajednicama između dvoje ljudi. Krastavac nema pravnu sposobnost i uopće nema sposobnost razmišljanja, odlučivanja i sl.

Evo djeco, ovako to izgleda kad vas zatrolaju toliko da se spustite na najniži trolonivo. Sry Soap, ali ovih pet minuta života si fakat mogao i bolje potrošiti. Ipak hvala, još uvijek krepavam od smijeha čitajući ovo objašnjenje kako krastavac nema "pravnu sposobnost"   :D

ElektričnaOvca kaže...

Đizs, kakvih sve prosera ovdje ima. Not sure if stupid or just trollin'

To.

I ono što nisam citirao, ali prvenstveno - to.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
zero_day kaže...
Da se razumijemo, mišljenja sam kako uređaji za mjerenja, kao i općenito svi uređaji koje čovjek napravi, služe isključivo čovjekovim osjetilima(vid, sluh,njuh,itd,itd), a kako je poznato da upravo čovječja ćula iliti osjetila spadaju u,ajmo reć, najnerazvijenija u odnusu naspram drugih bića koja nastanjuju naš planet, usuđujem se primjetiti kako svaki stroj,uređaj ili instrument kojeg sastavi,izmisli ili napravi čovjek, u startu nije savršen jer zadovoljava samo perepciju svog kreatora i prema tome daje rezultate razumljive samo svojem kreatoru,a koji ne moraju niti nisu precizni i točni.

Kakve si ti sad kruške i jabuke spojio? Kakve veze imaju mjerni uređaji i njihovi rezultati s razvijenosti naših čula? Pa zato i imamo mjerne uređaje jer su naša osjetila u qurcu.. Ako ne čujem frekvencije iznad 20kHz, tada ne mogu izmjeriti uređajem više frekvencije??!? Naravno da su uređaji rađeni za našu percepciju, i da daju rezultate razumljive nama, što je u tome čudno? Trava inače nije zelena, već je to frekvencija koju materijal apsorbira i jedan prosječan cvrčak ju sasvim drugačije vidi.. Bojim se da si zabrazdio (nepotrebno) u filozofiju u kojoj si pomješao osnove..

Što se zadnjih par stranica tiče, ne mogu vjerovati koliki je postotak peder_ina na forumu. Izgleda da je to prosjek društva..

17 godina
neaktivan

utopio sam se u moru debilizma... ali da su bar nešto naučili, pa da se vraćaju na forum sa novim svježim naoružanjem, ne... batinanje tutanplokovog mumificiranog konja iz piramide...

ko treći tita liječi
13 godina
neaktivan

Kad uopće ni nemaju argumenata...

16 godina
Edge kaže...
Zasto bi jadno dijete trpilo i SEKUNDE zadirkivanja zbog toga. Jel tebi jasno da dijete zbog jedne situacije moze postati psihicki nestabilo?
Ja sam rekao da mi gejeve nece smetati dok se ne pocnu ševit u javnosti, ali dijete ne smiju dobiti nikada, bar ne u sljedecih 500 godina dok cijela ljudska populacija ne postane gej.

Voliš osjećaj pravednika u ovakvoj raspravi, pretpostavljam?

Djecu će zajebavati ako imaju velike zube, ako su pjegavi, debeli, spori, niski, smotani...ako mucaju, imaju klempave uši, nose naočale, ali bitno da je tebi duša mirna zbog nemogućnosti da dijete bude eventualno zajebavano zbog gay roditelja.

Zamisli tek zajebavanja ako dijete nema oca jer je, bože sačuvaj, žena odlučila začeti i sama roditi i odgojiti dijete.

Bitno je da gayevi nemaju djecu i tu ti se u podsvijesti vjerojatno vrti slika dva lika kako se ševe, jer ti zapravo smetaju.

U tvojoj glavi bitno je da hetero ljudi imaju dijete, a mozak je očito nebitan u cijeloj priči.... zato se u startu moraš nakloniti Fritzlu prije nego bilo kojem gay paru.

Ja samo u svojoj zgradi imam 2 bračna para koja ne bi smjela imati niti psa, a kamoli dijete, ali eto...hetero su pa su si napravili par klinaca koji će izrasti u izrazito nestabilne osobe.

Sve je ok dok je tebi duša mirna i ne moraš vidjeti kako se dvije mame drže za ruke, a dijete im trpi straaaašno zajebavanje u školi i to od djece koju su napravile i "odgojile" osobe poput tebe {#}

Spominješ trošenje novca na osiguranje i to prikeljiš pederima u povorci jer, pazi, oni provociraju, a jadni nedužni ljudi onda moraju reagirati kamenjem.

Kažeš da dijete iz gay braka može oboljeti i postati gay, a ja kažem da tvoje eventualno dijete može postati vjeverica jer imaš možda kući blizu drveta sa vjevericom. Moj "argument" je jednako "kvalitetan" kao i tvoj.

Ili da skratim...prosipaš nekakvo kvazi-razmišljanje za kojeg misliš da imaš uporište i kažeš da ti ne smetaju stvari, a zapravo nisi iskren jer bodu te u mozak i tražiš svaku izliku ne bi li ih pokopao, ali da nekako ostaneš iznad svih sa nekakvim kvazi-razumijevanjem.

Do dna dođete kada počnete pričati o normalnom i nenormalnom i još to pokušate ukopiti u biloški okvir, a ne shvaćate niti bit "problema" i mozak vam radi na razini "Adam i Eva, a ne Adam i Stevo"

Predlažem vam da prestanete opterećivati mozak i jednostavno stanite sa druge strane ograde na sljedećem "prideu". Budite iskreni sami sa sobom i ne trpajte se u koš razumijevanja ako to uistinu ne možete ili ne želite.

Kad smo kod djece, ja se zalažem da se npr. slijepcima i neprokretnima zabrani imati djecu, jer ne mogu se za njih brinuti kao "zdrava - normalna" osoba, a djecu im zajebavaju u školi. U međuvremenu, Paravinja može imati koliko god djece želi, jer je to "prirodno" za njega. {#}

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Dvije svjesne i odrasle osobe odluče biti u vezi, meni je to normalno. Kojeg su spola je sasvim nevažno.
Ali ne mogu imati djecu (zajedno, jedno s drugim)!
- Pa ne mogu ni raznospolni parovi gdje je jedan od partnera neplodan, pa se njih redovito smatra normalnima.
Slažem se, da svijet nije uređen ovako kako je nebi mogli ni jedni ni drugi imati djecu i bilo bi fer.
Ali to je izbor, a ne urođeno!
- OK, nek' je izbor, u čemu je problem? Ja odabirem ljubiti dečke, tko mi to može zabraniti? Isto tako odabirem odjeću koju nosim, bi li mi se i to trebalo zabraniti?
Slažem se, svatko može ljubiti što god želi, ne može mu nitko zabraniti pa što god to bilo. 
Ali to je isto kao i pedofilija!
- Ne, nije isto, jer u seksualni odnos ne stupaju dijete i odrasla osoba nego dvije "svjesne i odrasle" osobe. Uostalom, pedofilska sklonost nije problem sve dok ne pređe "u djelo", svaka čast onima koji imaju te porive a ne djeluju jer znaju da nije OK, takvima bih dao medalju.
Isto tako se slažem, konkretno s ovim drugim, osim medalje dao bih im besplatnog psihijatra ili bilokakvi način liječenja samo da se uklone takvi porivi.
Daj, ljudi manite se ćorava posla. Ako netko od vas nije u stanju shvatiti tako jednostavnu stvar onda najbolje da ni ne pokušava.
Kao i sa svime prethodno, i sa ovim se slažem, ostavimo se svi ćoravog posla jer nismo dovoljno kompetentni za ovakvo nešto, nitko od nas.
EDIT: Uništio me ovaj editor teksta i browser, neda mi se popravljat sad. {#}
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 15:43 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...
Kao i sa svime prethodno, i sa ovim se slažem, ostavimo se svi ćoravog posla jer nismo dovoljno kompetentni za ovakvo nešto, nitko od nas.

Zašto to misliš? Kakve kompetencije bi trebali imati?

(ne napadam, samo pitam) 

17 godina
neaktivan

ova mi je najbolja danas, kaže:

zero_day kaže...

Hm, hajmo reć da si u pravu što se tiće homoseksualaca da su "bolesni", odnosno izopačena uvjerenja, pošto ih ne podržavam, kao što ne bi trebalo niti svako normalno i zdravo odgojeno biće.

ultimativan razlog, homoseksualci su bolesni jer ih šoljica sa kavom ne podržava, e pa ja ne znam...

ko treći tita liječi
13 godina
neaktivan

lol

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Zašto to misliš? Kakve kompetencije bi trebali imati?

(ne napadam, samo pitam) 

Ovo je više stvar doktora i psihića, svi mi ostali nemamo dovoljno predznanja da bi mogli kvalitetno raspravljati, nego se sve svodi na običan osobni stav (kojih može biti beskonačno mnogo različitih) i količinu ogorčenosti nečime pojedine osobe.

14 godina
Penryn kaže...

Ovo je više stvar doktora i psihića, svi mi ostali nemamo dovoljno predznanja da bi mogli kvalitetno raspravljati, nego se sve svodi na običan osobni stav (kojih može biti beskonačno mnogo različitih) i količinu ogorčenosti nečime pojedine osobe.

Da - Ali isto tako nema doslovno nitko pravo reći da je to bolest jer niti medicina (psihijatrija spada u to) niti psihologija nisu rekle. Onda ne vidim jednostavno zašto netko ima potrebe smatrati da je to bolest kada u stvari nije.

Zašto smatrati nešto za što je dokazano da nije tako? Zašto da ja vjerujem u bajke tipa baka i crvenkapica kada svi znamo da nije istina i da vuk nije pojeo crvenkapicu?

13 godina
neaktivan

Pa zar diskusije ne služe da upotpunimo svoje stavove,da naučimo nešto? 

Mislim da je ova rasprava sasvim zdrava,bez većih uvreda,i kao takvu,rado sudjelujem u njoj.

EDIT: Ranko je iznad sve rekao..Tek sam sad vidio post,ali se slažem u potpunosti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 16:05 (Cave Johnson).
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

eto ja sam neznalica i papak pa su vjerojatno i svi drugi (e sad sam im ga metnuo i osigurao se, hihihi)

{#}

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 16:06 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

malo me boli mozak

ko treći tita liječi
13 godina
Penryn kaže...

Ja se osjećam dovoljno kompetentno - kao i kod pretpostavki o istrebljenju, opet ga valjaš. Ja predlažem da se ti ostaviš ćorava posla, a nama prepustiš procjenu o vlastitim kompetencijama.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
Onjegin kaže...
Vi koji se vozate tramvajem, da li se provlacite ili placate. Da li se u vas svi provlace? Kako se placa tramvaj?

Odgovorite jer bih se trebao voziti u tramvaju, a ne znam kako to ide.

APP - googlaj ako neznaš što to znači. Brze noge i oštar vid.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
14 godina
zero_day kaže...

Stavio sam bolesni u navodnike i šta sad? Ne podržavam ih i dobro. Ali izgleda da zbog svojih stavova ispadam nenormalan,a vas nekolicina koji im "držite stranu" ste okey. Ajde dobro, al imat će te i vi jednog dana porodicu. Sretno vam bilo!

Znamo dobro i ja i ti kakva je tvoja (hm? skoro naša) sredina, naravno da ćeš ostati unutar svojih granica jer inače nećeš biti prihvaćen u društvu koje je homofobično

16 godina
neaktivan

Dajte, promijenite vec jednom temu. Nesto o politici, mozda o nekim "nastranim" letecim zivotinjama, neka afera, nesto!

Ovo s pederima vec ide na k... - zivce!

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
(s)izgoreo kaže...

ova mi je najbolja danas, kaže:

zero_day kaže...

Hm, hajmo reć da si u pravu što se tiće homoseksualaca da su "bolesni", odnosno izopačena uvjerenja, pošto ih ne podržavam, kao što ne bi trebalo niti svako normalno i zdravo odgojeno biće.

ultimativan razlog, homoseksualci su bolesni jer ih šoljica sa kavom ne podržava, e pa ja ne znam...

Homoseksualci su bolesni jer imaju poremecene seksualne sklonosti.

Ako hoces, niste nista manje bolesni od pedofila, zoofila ili nekrofila.

Dobro je sto nikome ne stetite time, kao recimo pedofili, ali svejedno ste izjednaceni sa zoofilima i nekrofilima.

(s)izgoreo kaže...

malo me boli mozak

I zub boli kad je supalj. {#} {#}

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice