Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.083.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
boxer kaže...
rambox kaže...

Poanta je da nije sudac nesposoban,{#} ....

Čitav tvoj post o čemu si sada pisao sam sažeo u "nesposoban". Jeste nesposoban je i nema muda da bude pošten, ne bi se on zamjerio, a bacanje bombe, "fučkaš ga" i nije neki problem, mlado ludo, dovoljno je 8 mjeseci, fučkaš ga hehehhe. 

Ja nestrpljivo čekam kada će se suci i tužitelji početi hapsiti, a i drotovima nije mane...

Znaš kak prođu neposlušni suci u banana državi,{#} pa ne moram ti to valjda govorit ako te nazove neko jak s vrha i kaže taj slučaj omekšaj kolko god možeš u suprotnom radit češ u Babinoj Gredi za stolom a tip na telefonu misli ozbiljno sigurno. Pa ne misliš valjda da bude Sanader oslobođen, bez obzira na dokaze ima ih ili nema ili treba i to obrazložit jel.{#}

Psiho246 kaže...
boxer kaže...
rambox kaže...

Poanta je da nije sudac nesposoban,{#} ....

Čitav tvoj post o čemu si sada pisao sam sažeo u "nesposoban". Jeste nesposoban je i nema muda da bude pošten, ne bi se on zamjerio, a bacanje bombe, "fučkaš ga" i nije neki problem, mlado ludo, dovoljno je 8 mjeseci, fučkaš ga hehehhe. 

Ja nestrpljivo čekam kada će se suci i tužitelji početi hapsiti, a i drotovima nije mane...

Ma joj e, koliko i ja imam iskustva s korumpiranim sucima, to je strasno.

Pogotovo u dalmaciji.

A opet kad pogledas, da i sudac ima muda biti posten, na kakvom bi glasu bio kod drugih sudaca koji nemaju ta muda i da li bi bio smijenjen?

Preporucam pogledati film - American gangster.

Film je po istinitoj prici o narkokartelima i dubokoj korupciji u policiji koja je prije vladala amerikom, te kako su se rijesili iste. {#}

Treba i nama jedan Denzel Washington!

Nama više ne bi pomogli niti tri spomenuta gospodina,{#} pa niti Chuck Norris na steroidima zajedno s njegovim kaskaderom ili dublerom jer tip mlati sve u šesnajst.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
(s)izgoreo kaže...

eee baklava, kad smo već kod psiho testova, kakva bi dijagnoza bila u slučaju, jeste li ikada nešto ukrali... aka jeste li ikada trošili piratski sadržaj? jesam - zdravi nestaško, nisam - lud ko puška i još laže? se može to tako, koliko poena iznosi koji odgovor i može li se ovako pojedinačno išta reći ili se isključivo gleda cjelina?

{#}

pirata nikad vidio, ne voli majku, znoje mu se dlanovi (dok igra) - hilter...

Takve čestice (vjerojatno je jedan od razloga zašto se u psihologiji pitanja u upitnicima nazivaju česticama to što se svi potajno lože na fiziku kao pravu znanost :P) su dio ''Lie skale'', što si vidim i sam skužio.Lie skala jednostavno daje sliku o sklonosti davanju socijalno poželjnih odgovora, ukoliko je netko jako visoko na istoj može se pretpostaviti da se ''uljepšavao'' i na drugim skalama. Osim toga ne govori ništa, tj.  govori kako ne možemo ništa zaključiti o crtama ličnosti u tom slučaju.

Kod upitnika ličnosti (objektivnog tipa) se ne radi analiza po pojedinačnim pitanjima, svaki upitnik se sastoji od određenog broja skala te se gleda zbroj na svakoj od skala (ekstraverzija, neuroticizam, otvorenost za iskustva, savjesnost, etc). Čestice unutar svake skale su jednake vrijednosti, tj. svaka vrijedi isto (kod testova inteligencije to recimo ne mora biti slučaj), također jedna čestica ne može prisustvovati u dvije skale. Uglavnom, taj dio sa majkom i krađom i sličnim pitanjima se pretežito nalazi u EPQ (Eysenck Personality Questionnaire), upitniku koji je valjda najsilovaniji na ovim prostorima - sam po sebi nije baš nekakav moćan dijagnostički alat, može poslužiti kao nekakav polubezvezni screening, te je dobar za usputne varijable kod istraživanja (gdje se gleda uzorak, a ne pojedinac). Jedan od dijagnostički najjačih je, recimo, MMPI - ostaviš lijepi reljef na stolici dok ga riješiš, al zato dobiješ i lijepe grafove :D *trlja rukama*

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan

Vozio 200 km/h pa nudio policajcu 5000 kn mita i završio u pritvoru

a i ti pitaš gluposti ponudio mu je samo 5000 kn, sramota

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

Vozio 200 km/h pa nudio policajcu 5000 kn mita i završio u pritvoru

a i ti pitaš gluposti ponudio mu je samo 5000 kn, sramota

I kaj je tebi tu čudno? Pa svaki dan se vozim 250 km/h po obilaznici u Zagrebu... {#}

17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

I kaj je tebi tu čudno? Pa svaki dan se vozim 250 km/h po obilaznici u Zagrebu... {#}

i koliko ponudiš policajcu?

14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Diplomat kaže...

i koliko ponudiš policajcu?

Kolko treba nikada nije problem, zašto je taj Nemac po novinama? Jer je vozio 200 na sat kao i ostali ljudi... Nema pametnijeg teksta... {#}

17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Kolko treba nikada nije problem, zašto je taj Nemac po novinama? Jer je vozio 200 na sat kao i ostali ljudi... Nema pametnijeg teksta... {#}

šta ti kao diplomat podliježeš, ono... diplomatske tablice, zar još nisi u australiji? (ili je to pranja)

drugo, jesi li ti normalan, čovjeku pogine frend radi prebrze vožnje a ti dođeš srati mine, koji ti je, jesi li bolestan možda? nadam se da nisi vidio

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 0:57 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Diplomat kaže...

šta ti kao diplomat podliježeš, ono... diplomatske tablice, zar još nisi u australiji? (ili je to pranja)

A gle to ti je kad si Bog, uglavnom pitanje je zašto je po novinama. Kaj se događa sa našim novinarima. {#}

13 godina

Možda je gledao imperijalne mjere na brojaču :D

Uostalom, to se u Bentleyu ne osjeti - ne osjeti se ni tih 233 km/h, kao što se ne osjeti ni 5k kn kazne. Viš šta je pravi auto!

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ma joj e, koliko i ja imam iskustva s korumpiranim sucima, to je strasno.

Pogotovo u dalmaciji.

A opet kad pogledas, da i sudac ima muda biti posten, na kakvom bi glasu bio kod drugih sudaca koji nemaju ta muda i da li bi bio smijenjen?

Preporucam pogledati film - American gangster.

Film je po istinitoj prici o narkokartelima i dubokoj korupciji u policiji koja je prije vladala amerikom, te kako su se rijesili iste. {#}

Treba i nama jedan Denzel Washington!

Serpico ;)

Paradoks - ako policija/sudstvo dobro radi svoj posao, ostat će bez posla.

15 godina
neaktivan

Krivousti strikes! Bolje od mene će o ovoj problematici i primjeru vjerojatno znati splićani na temi, kao i Drago, ali kao da ih nema dovoljno (primjera) . Gotovo školski, svaki grad na obali ima barem 10 ovakvih razvaljenih poduzeća, i to ne od ratnih razaranja, već čistog lopovluka i profiterstva.

Šta reći osim prokleti bili sto puta, što su Dalmaciji učinili.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
thedream kaže...

Krivousti strikes! Bolje od mene će o ovoj problematici i primjeru vjerojatno znati splićani na temi, kao i Drago, ali kao da ih nema dovoljno (primjera) . Gotovo školski, svaki grad na obali ima barem 10 ovakvih razvaljenih poduzeća, i to ne od ratnih razaranja, već čistog lopovluka i profiterstva.

Šta reći osim prokleti bili sto puta, što su Dalmaciji učinili.

Kaze mi susjeda da i Brodomerkur ide dole, ona je tamo nekakav ekonomist. Da su iz njega izvukli love i love. Direktori i direktorcici imaju po 50k neto placu + bonuse i pogodnosti, a radnicima je smanjilo place za 30%. Voditelji poslovnica cca 5k kn neto. Iz njega se izvuklo love i love te ga se sustavno unistava.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 8:05 (tnakir).
17 godina

-nije neka vijest, ali 'važna je forma'...

C/P: (vijesti koja me zaintrigirala, 'viskoi dužnosnik', rekao bi u najmanju ruku šef Obaminog kabineta, ataše u kini, predsjesnik ustavnog suda.. il' tak' neš'..)

'' Nedaleko od bezinske postaje na glavnoj prometnici u Lekeniku došlo je do sudara Opel Insignie i autobusa. Automobilom je navodno upravljao visoki općinski dužnosnik općine Lekenik, koji je u nesreći teško ozlijeđen. ''

-dok druga/ista vijest (prizemnija, konkretnija) navodi načelnik (zanemarive, bez epiteta viski dužnosnik, pogotovo u kontekstu jednakosti pred zakonom, sporedna je funkcija osim kao dodatno-otegotna...) općine, pijan, HSSovac, navode se činjenice za razliku od epiteta. Navodi se službeno vozilo (važnije od marke-modela) itd..

-pa pitanje što su vijesti, novinarstvo, informacije i interpretacije. Manipulacije?... Postoji li istina, činjenica, informacija ili je sve zapravo samo način prezentacije, ambalaža umjesto sadržaja, forma.

Što s takvim informacijama? (u kontekstu naslova teme) tj. kako da se ne događa upravo ovo što se događa (raspad-bankrot..) kad su informacije tako 'koncipirane', kad je veća vijest sex na 'otoku-preživljača' ili suzne oči Jacine (iz putničkog aviona, maramicom maše ona, odlazi Ingrid Bergman..., Kazablanka.) nasuprot npr ZGholdingu, parkingu, porezima i prirezima, neutaživoj žeđi za novcem vrlih nam predstavnika vlasti (i ovakvih malih Napoleona, zato taj sudar, kao primjer). .. pa - Što se događa (s našim društvom), da nitko normalan (odgovoran) ne reagira? Zar je samo važno nabacivanje svinjske kožice po travi (i novi-stari igrači u klupi HNSa).

- Postajem depresivan s ovakvim vijestima, čak da bi zavapio, Čačića dajte amo... (na naslovnice, bar radi konkretnu štetu, za razliku od ostalih nevažnih Napoleona). Al' nema ga posljednjih dana... nije nikog zgazio, uzeo si neki potićajćić za firmu s kojom nema veze i sl.?...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 12:07 (ihush).
18 godina

Toalno si u pravu, ali uz napomenu da još ima mozgovnih novinara i novina. 

Uzmi ovaj primjer s Guardiana: http://apps.facebook.com/theguardian/world/2012/may/21/alexis-tsiparas-greece-interview-syriza

Ja još u niti jednim domaćim novinama, na webu, teletekstu, televiziji, radiju i bilo čemu nisam čuo da ovu grčku koaliciju Syrizu oslovljavaju bilo kako drugačije do "ekstremna ljevica". Ono - Brigate Rosse - ti bi se poštenim kapitalistima krvi napili i sve spalili.

I ona pročitam intervju s vođom tih "ekstremnih ljevičara" i ja se pitam što je tu "ekstremno"? Tip ne želi izaći iz EU, ne želi odbaciti euro, ne želi obustaviti plaćanja dugova već promijeniti način na koji se to radi, a ne donosi nikakvu korist itd. 

Dakle, novine i novinari su većinom dno, ali svako toliko iskoči (i to baš vrlo često u Guardianu) primjer koji dokazuje da nisu svi dno.

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Citirati ću kolegu novinara:

"Imam slobodan vikend nakon dugo vremena i što se dogodi? Srbija izabere Nikolića, HDZ - Karamarka. Neću više odlaziti s posla!"

Čudno da to ovdje niste komentirali.

Razumijem da komentiranje izbora Nikolića može odvući temu u krive vode, alismatram da je zabrinjavajuće da nam susjedi nakon 20 godina biraju takvu ličnost. Zamislite Đakića ili Merčepa na Josipovićevu mjestu.

Zanemarimo li neke njegove užasno loše izjave i stavove, i dalje se radi o KaVePejcu iliti političaru kako vjetar puše, što je samo po sebi katastrofalan izbor - usporedba Hebrang, Šeks, Letica...

U sjeni svega i dalje ostaju vojvoda i mlađarija iz Haaga. Jezivo.

Što se Karamarka tiče, njegov izbor nije čudan već je zanimljivo koga je pobijedio te što to znači.

Mislim da je ovo prvi put da se u moćnoj političkoj stranci radi smjena generacija koja je nastala izborom a ne smrću ili zatvorom.

U slučaju HDZ-a jake političke figure micale su ili smrću (Tuđman), ili zatvaranjem (Sanader i Glavaš) ili kontroverznim izbacivanjem (Pašalić).

Kako su u predizbornim skupovima tabori Kosorice i Karamarka (ostalih) bili jasno neprijateljski nastrojeni, nadam se da to znači micanje Šeksa zbog potpore Kosorici, i Hebanga koji sada postaje nebitan. Kako su od prije odbačeni Bebić i Jarnjak od moćnika, vlastodržaca iz zadnjih 7 godina ostaje "samo" Kalmeta.

Ne bih se sada pretjerano uhvatio analize novih kadrova, mislim da je bitnija sudbina Šeksa - čovjeka cementiranog u sva politička zbivanja od samostalnosti.

Što se SDP-a tiče, nakon smrti Račana, izgubili su se Antunovićka i Arlović, dok smo dobili previranja između Milanovića i Čačića.

Jedino bih Linića mogao usporediti sa Šeksom.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
15 godina
neaktivan

SDP sad i de facto ne mora prstom mrdnuti na idućim izborima, jer dobije li Tomo više od 10% glasova, to je apokalipsa pameti. No, s nama nikad ne znaš, kao ni s takvim šabanima.

Iskoristiti će i zadnji zarez za diskreditaciju trenutne vladajuće garniture ( kao da se ona sama neće {#} do kraja mandata ). No, pod diskreditacijom, mislim na grublje metode, tipa neofašistički i rasistički ispadi, kroatiziranje Hrvatske i slična emo-psiho-šizofreno-domoljubna shranja koja ne bi pas maslom polizao 2012. godine, i uslijed situacije u kojoj se cijela Europa nalazi, time i HR.

Karamarko? Pa tko njega ozbiljno shvaća, neozbiljno je mala riječ u takvim raspravama. Čemu? Jedini po meni iole normalan, teško je naći jel, iz novijeg vala HDZ-ovaca je Andrej Plenković, no taj se nije ni kandidirao. Valjda je predosjetio da ne bi napravio ništa u toj špijunskoj vuko*ebini, kakva trenutno HDZ je.

A je za B rekao da je C čuo od D koji je skupa sa E podmetnuo A-u. Kvragu i oni i čiji su. Da  barem budu konstruktivna oporba (prvenstveno Čačiću), koji si za strančicu od 2-3% daje malo previše toga za pravo, iako je formalno, među 5 najjačih ljudi u državi, dužnošću koju obnaša.

Nikolić? Ne plašim se novih sukoba ili paljenjem već izgorenih,i pouriniranih stratišta od strane -inih nacionalista i redikula. Razumijem da nema toga, ne bi bilo ni njih, no ne - ništa od toga. Uzalud nada u novi rat, i te vekovne neprijatelje srpskog roda - Hrvate. Not gonna happen, Srbiji je u interesu, kakva god garnitura bila i tko god bio premijer ili predsjednik, ući u EU. Kad-tad.

Tako da je Hrvatskoj pametnije gledati u svoje dvorište, slikovito da se izrazim, nego brinuti tuđu brigu. Imamo kao zemlja i previše problema, ne znaš otkuda početi. Zgodno je jedino da će u budućnosti novinske stupce puniti, a već ih i pune, dva Tomislava {#}.

Još da je Milošević postao precjednik stranke {#}, epic win. No čak i to prizemno formaško glupiranje na koje sam nailazio čitajući vijesti zadnjih dana i portale, prikazuje sav apsurd sukoba na ovim prostorima. Dijelimo iste sudbine, iste probleme, zovemo se isto, isto smo pametni koliko i zatucani, i opet - lakše nam je mrziti se ili proglašati neprijateljima (na razini naroda), nego surađivati.

18 godina

A pazi ovoga: http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/195135/Ovo-je-drustvo-najbolje-na-svijetu.html - kao Ivica Kičmanović koji je prvi puta u gradu pa mu sve fascinantno - i grad i Mecena i kumordinar Žorž dok ne shvati malo kasnije da nema pojma. 

To je "najbolje društvo na svijetu" u zadnjih 20 godina imalo tri velika i desetak manjih ratova u kojima su izginuli milijuni ljudi i to u zemljama koje uopće nisu napadale zemlje članice NATO-a. 

Sami američki vojni veterani su protiv NATO-a (http://www.tportal.hr/fotoprica?GalleryId=15858), ali zato hrvatski skorojević koji ne želi novinarima prepričati o čemu je govorio s američkim predsjednikom, kao da tamo putuje u svoje ime, a ne u ima Hrvatske, misli da je to najbolje društvo na svijetu. Koji su onda najgori? "Ekstremna ljevica"? 

Zar smo zaista zemlja tako malih ljudskih kapaciteta kao što to vidimo u zadnjih 20 godina?

This space for rent!
17 godina
thedream kaže...

SDP sad i de facto ne mora prstom mrdnuti na idućim izborima, jer dobije li Tomo više od 10% glasova, to je apokalipsa pameti. No, s nama nikad ne znaš, kao ni s takvim šabanima.

Iskoristiti će i zadnji zarez za diskreditaciju trenutne vladajuće garniture ( kao da se ona sama neće {#} do kraja mandata ). No, pod diskreditacijom, mislim na grublje metode, tipa neofašistički i rasistički ispadi, kroatiziranje Hrvatske i slična emo-psiho-šizofreno-domoljubna shranja koja ne bi pas maslom polizao 2012. godine, i uslijed situacije u kojoj se cijela Europa nalazi, time i HR.

Karamarko? Pa tko njega ozbiljno shvaća, neozbiljno je mala riječ u takvim raspravama. Čemu? Jedini po meni iole normalan, teško je naći jel, iz novijeg vala HDZ-ovaca je Andrej Plenković, no taj se nije ni kandidirao. Valjda je predosjetio da ne bi napravio ništa u toj špijunskoj vuko*ebini, kakva trenutno HDZ je.

A je za B rekao da je C čuo od D koji je skupa sa E podmetnuo A-u. Kvragu i oni i čiji su. Da  barem budu konstruktivna oporba (prvenstveno Čačiću), koji si za strančicu od 2-3% daje malo previše toga za pravo, iako je formalno, među 5 najjačih ljudi u državi, dužnošću koju obnaša.

Nikolić? Ne plašim se novih sukoba ili paljenjem već izgorenih,i pouriniranih stratišta od strane -inih nacionalista i redikula. Razumijem da nema toga, ne bi bilo ni njih, no ne - ništa od toga. Uzalud nada u novi rat, i te vekovne neprijatelje srpskog roda - Hrvate. Not gonna happen, Srbiji je u interesu, kakva god garnitura bila i tko god bio premijer ili predsjednik, ući u EU. Kad-tad.

Tako da je Hrvatskoj pametnije gledati u svoje dvorište, slikovito da se izrazim, nego brinuti tuđu brigu. Imamo kao zemlja i previše problema, ne znaš otkuda početi. Zgodno je jedino da će u budućnosti novinske stupce puniti, a već ih i pune, dva Tomislava {#}.

Još da je Milošević postao precjednik stranke {#}, epic win. No čak i to prizemno formaško glupiranje na koje sam nailazio čitajući vijesti zadnjih dana i portale, prikazuje sav apsurd sukoba na ovim prostorima. Dijelimo iste sudbine, iste probleme, zovemo se isto, isto smo pametni koliko i zatucani, i opet - lakše nam je mrziti se ili proglašati neprijateljima (na razini naroda), nego surađivati.

Prvo zelim reci kako mislim da debelo podcjenjujes Karamarka. On uopce nije nebitan, upravo suprotno. On je veoma bitan.

Covjek je bio na celu policije, na celu ministarstva unutarnjih poslova, te ono najvaznije - na celu hrvatske obavjestajne sluzbe.

On je jako opasan i mocan lik, mozda opasniji i od Tudmana i od Sanadera. Ostaje nam samo gledati kojim nacinom on misli voditi HDZ. Nekako imam osjecaj da ako ce Karamarko htjet doci na celo vlade, da ce on to i napraviti.

Duboke veze u HDZu, policiji i obavjestajnim sluzbama moze uciniti cuda.

Sto se tice Nikolica, to je jedan veliki poraz za Srbiju, a i dokaz mojih nedavnih tvrdnji kako je vecina Srbije jos uvijek pro-cetnicko.

Zalosno je to.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
[...]

Sto se tice Nikolica, to je jedan veliki poraz za Srbiju, a i dokaz mojih nedavnih tvrdnji kako je vecina Srbije jos uvijek pro-cetnicko.

Zalosno je to.

Srbija je jednako pro-četnička koliko je Hrvatska pro-ustaška. Uvijek će se naći kretena, a pobjeda Nikolića ne znači da su Srbi još uvijek primitivni grubači. Tome svjedoči i vrlo slab odaziv birača od samo 46%. Kandidati nisu bili bogzna što, a zna se da desničari uvijek podupiru svoje. Tadiću može ostati gorak okus uz činjenicu da je novog premijera izabrala manjina.

15 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Psiho246 kaže...

Zalosno je to.

Srbija je jednako pro-četnička koliko je Hrvatska pro-ustaška. Uvijek će se naći kretena, a pobjeda Nikolića ne znači da su Srbi još uvijek primitivni grubači. Tome svjedoči i vrlo slab odaziv birača od samo 46%. Kandidati nisu bili bogzna što, a zna se da desničari uvijek podupiru svoje. Tadiću može ostati gorak okus uz činjenicu da je novog premijera izabrala manjina.

@psih: Ovo je diskutabilno. Činjenica je da je Srbija ima duplo više stanovnika. Samim time je i apsolutna masa "pro-četnika" veća. Da je većina pro-četnička.. ne bih se složio. Smatram da je većina razočarana u politički vrh i politiku uopće. Tome u prilog idu i malen odaziv i veliki broj nevažećih listića.

@rambo: No paralele između HR sa ustašama i Srbijom s četnicima nisu realne. I potpuno su nepotrebne. Činjenica je da u svakoj krizi dolazi do porasta ekstremista koji svoje razočaranje prema politikama projeciraju u ekstremističkim, pa rekao bih pokretima. Nizozemska, Belgija, Italija, Njemačka, SAD, Francuska, Švedska, Grčka.. sve su to zemlje di je ekstremizam prilično izražen. Što zbog doseljenika, arapa, Tunižana, Roma, ili krize općenito. Nerijetko su desni ekstremisti došli i u parlament.

Dakle niti su u HR desni ekstremisti odmah ustaše ili zločinci, niti su u SRB odmah četnici ili masovni ubojice. Ja bih to radije promatrao kao indikator društvenih problema. Kao svojevrsno upozorenje da nešto sa politikom i društvom nije u redu.

Mislim da se i hrvatsko i srpsko društvo jako dobro snalaze s obzirom na krize. Hrvatsko očigledno nešto uspješnije, no ni Srbija nije daleko. Zadnjih 25 godina i u HR i u SRB je prisutna kriza. To ne smijemo zaboraviti. Prvo predratna sa inflacijama itd, pa rat, koji je više pogodio Hrvatsku (materijalno i socijalno), pa NATO-ovo bombardiranje Srbije... Pa pljačke i privatizacije koje su se događale i sim i tam. Tome je pridonijela i politička retorika koja nije slala nikakve pomirbene tonove već je bacala narodu kosti (ustaše, četnici, partizani) da im odvrati pažnju od silnih pljačkanja.

S obzirom na to sve, smatram da je broj tih ekstremista veoma i iznenađujuće malen (i u HR i u SRB). Već godinama životare na nekakvim marginama scene i koliko vidim ne predstavljaju opasnost, osim kaj laju. Mišljenja sam da kada bi neka druga država (recimo francuska) imala slične probleme kroz 25 godina, da bi tih ekstremista bilo deseterostruko više.

Probat ću povuć paralelu između inkvizicije i francuske revolucije. Otprilike se broj ubijenih europljana u ime religije navlači do dvadesetak tisuća kroz skoro 9 stoljeća (prema wiki), dok je u jednoj francuskoj revoluciji, kojoj je prethodila financijska kriza itd, u desetak godina poubijano oko 50-tak tisuća ljudi (prema wiki)..

Iako je u fr. revoluciji poubijano više žrtava u manje godina, inkvizicija svima stvara lošiji osjećaj i gorak okus u ustima. Pokušavam reć da to što nam i ustaše i četnici ostavljaju gorak okus u ustima, ne znači da mi ostali moramo bit glupi i odmah organizirat javna pogubljenja.

To što im se posvećuje priličan medijski prostor ne znaći da ih je trista miljona. Tu i tamo neki skup sa parsto dežurnih budala realno niti je opasan niti je neočekivan. U svakom demokratskom društvu postoje i ekstremisti koji imaju pravo izraziti svoje mišljenje.

Mislim da Hrvatska mora rješavat svoje probleme uz nastavak suradnje sa susjedima. U zadnjih par godina, naš je politički vrh ipak istaknuo Hrvatsku kao regionalnog lidera bar što se pomirbenih tonova tiče. Moramo surađivat sa svima i ustrajat u tome da se svi zločinci iz bilo kojeg rata dovedu pred sud. Ali sve to prepustiti sudovima, a ne iskorištavat za nekakve političke poene ili prodaju CD-a. Bez obzira na Nikolića, pa taman da su izabrali Miloševića, moramo imat jasnu viziju napretka regije i davat jasne i glasne izjave pomirbenog sadržaja i postaviti potpuno drugačije standarde komunikacije i suradnje. Sa imenima nek se bave sudovi.

A sudovi moraju biti ti koji će se baviti suđenjima. Postoje službe i policije koje se bave prikupljanjem dokaza itd. Dakle nema potrebe izmišljat toplu vodu.

Bez obzira na režim ili pobjednika u ratu, moramo shvatiti da jedna obitelj ima pravo postaviti vijence za svog djeda, pradjeda, sina.. na spomenik bio on ustaša, partizan, četnik, ili civil. Bilo to na Bleiburgu, Jasenovcu, Gvatemali, Hiroshimi.

Meni nije jasno kako itko može gubit vrijeme, dane.. forsirajući nekakvu mržnju u glavi prema srbima, hrvatima, mađarima, kao da očekuje da ćemo se kao "država-komad kopna" odcjepiti i veslati do Australije? Pa nismo ni prvi ni zadnji koji sa susjednima imamo sr*anja. Britanci, Francuzi, Španjolci, Njemci,... ratovali su po petsto puta.. Ovi su Njemcima nakalemili kojekakve reparacije i svašta, a vidi di su Njemci sad.

Ako već moraju postojati tenzije sa prizvukom patriotizma, neka idu u smjeru kompetitivnosti i zdravog rivalstva. Ajmo bolje radit, produktivnije, unaprijediti pravosuđe, javni sektor, pokazati primjerom da se ugledaju na nas, pa i pomoć im da i onu krenu naprijed... Ajmo razmišljat na način da što njima bude bolje (dakle svim našim susjedima) to ćemo im skuplje moć prodat neki naš proizvod {#}. Ako 2 milijuna Srba ide na ljetovanje, pa nek radije SVI dođu nama. Ako baš žele nositi "četničke" kape, pa napravi štand sa tim kapama pa nek kupuju. 50 kuna komad. Sljedeće godine neće bit srbina koji neće htjet na ljetovanje u Zadar kako bi kupio svoju kapu.

Ovo se ne zafrkavam. Frend iz Srbije dolazi već 10 godina na more. Sam, jer su svi njegovi frendovi mislili da je pre opasno i zato su išli u Crnu Goru. Pretprošle godine je kupio šal i kapu repke Srbije na nekom štandu na Krku (kada je bilo SP). Rekao mi je da tek kada je donio taj šal i kapu u Beograd i kad je rekao frendovima da je to kupio u Hrvatskoj da su tek tada povjerovali da je tu super. Prošlo ljeto je došao s ekipom, valjda ih se 20 izredalao preko ljeta. Rekao je da su bili toliko oduševljeni da neće više nikad nigdje ić nego u HR.

Sori za tldr. Back to lurking.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan

Ideš{#}, kako briljantni mind f*ck. TU!

16 godina
neaktivan

The dream, kad si linkao onaj (tuzan) tekst, naletio sam slucajno na ovo... 

http://danas.net.hr/novac/nova-revolucija-radnici-uzimaju-stvar-u-svoje-ruke

Sta mislite?

Meni zvuci fenomenalno, tocno onako kako sam zamislio osnovati "svoj" studio.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
13 godina

Može li mi netko od vas reći kako to da Srbin rođen u Kragujevcu dobije ime Tomislav? Ima li on nešto hrvatskog ili ipak ne? Znam da je "za kralja i otadžbinu" pa mi je utoliko smješniji {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 19:51 (pr0n_addict).
17 godina
i_rambo_plache kaže...
Psiho246 kaže...
[...]

Zalosno je to.

Na demokratskim izborima je izabran deklarirani cetnik i covjek koji je podrzavao mladica.

To sto si ti rekao da je odaziv biraca samo 46% ne govori nista drugo nego da ti bezveze spekuliras, jer od tih ostalih 54% mozda je bas 50% pro cetnicko no iz nekog razloga nisu zadovoljni ovim kandidatom ili jednostavno imaju neki drugi razlog za neizlazak na izbore.

Jedina cinjenica ovdje jest da je cetnik izabran na demokratskim izborima.

Nemoj me krivo shvatiti, ja ne mislim nista manje ni vise o Srbima kao narodu ili nesto slicno. Sto se mene tice mogu biti orijentirani kako god hoce, samo dok ne rade zlocine i ne krse ljudska prava.

To naravno vrijedi za bilo koju drzavu u svijetu.

Ipak, porazno je za njih sto odlaze korak u nazad, umjesto da naprave korak u naprijed. Ne bih volio da takvi (prosti) ljudi budu na vlasti bilo gdje.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

The dream, kad si linkao onaj (tuzan) tekst, naletio sam slucajno na ovo... 

http://danas.net.hr/novac/nova-revolucija-radnici-uzimaju-stvar-u-svoje-ruke

Sta mislite?

Meni zvuci fenomenalno, tocno onako kako sam zamislio osnovati "svoj" studio.

Ma ideja je super, provedba u HR bi mogla biti malo škakljiva obzirom na sporost pravosuđa. Ali ukoliko je moguće postići s bankom, ili više njih, reprogramiranje duga i nekakvu otplatu na 10+ godina, zašto ne?

Nešto drugo je meni upalo onako u oko, taj Orešar, ili Orešari, kako je moguće da su godinama bili na čelu tih poduzeća, koja nagomilaju, neću puno faliti - 100 mil. kn duga? Mislim, meni u gradskoj firmi koja je zaštićena kao lički medvjed dođu tri, brojkom = 3 revizije, i pilaju me za nekakav storno, krivog očitanja ili nečeg od prije 2g., a u isto vrijeme se desi ovakav paradoks mislim. 100mil. kn, Hrvatska, zemlja duga.

Tko im je knjigovodstvo vodio, ja to stvarno ne razumijem, pa dužni su kao mali, srednji i veliki poduzetnici voditi određene financijske izvještaje, šta nitko od nadležnih institucija ove j*bene države nije bacio oko i vidio - pa to tako gospodo ne ide?! Ili su to preko noći nabusali, vjerojatno..{#}

Nekakve toplice su na dnevniku isto bile za primjer, u državnom vlasništvu (većinskom ili 100%-tnom nisam ulovio), Bizovačke, možda? I ista stvar, cca. 100mil. kuna duga. Pa j*bem ti mater ono, ne platiš struju 1 mjesec ili ratu za auto, možeš se pozdraviti, da ne idem u kredite za stanove itd., a država koja bi trebala biti primjer i uzor likvidnost nataraca milijarde unutarnjeg duga. Ma to je apsurd jedan, ovo što Čačić melje je čista demagogija i populizam nekoga kome se živo fućka - jer ima milijarde, imao ih je i prije te funkcije, imat će ih i kasnije.

I sit gladnom ne vjeruje, to znaš da tako ide. No, da se vratimo na tvoj link, kada bi na mjesto direktora takvih tvrtki zaista dolazili nestranački stručnjaci izabrani preko javnog natječaja a ne lokalnih ili -inih izbora, zašto ne? To ionako nije klasično samoupravljanje koliko sam shvatio već većinski d.d. paket u rukama radnika. Ako je Kraš mogao ( uz Vidoševića i ekipu ), ima valjda i još pokoji menađer čistog obraza i sa kompetencijama u vođenju kriznog menadžmenta, stečajnog upravljanja i ovakvih nemilih dužničkih scena.

15 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Može li mi netko od vas reći kako to da Srbin rođen u Kragujevcu dobije ime Tomislav? Ima li on nešto hrvatskog ili ipak ne? Znam da je "za kralja i otadžbinu" pa mi je utoliko smješniji {#}

Ništa manje smiješan od Miloša Miloševića, našeg plivača. Ili kandidata za čelnika HDZ-a ID Miloševića.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 20:47 (thedream).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
.......

I sit gladnom ne vjeruje, to znaš da tako ide. No, da se vratimo na tvoj link, kada bi na mjesto direktora takvih tvrtki zaista dolazili nestranački stručnjaci izabrani preko javnog natječaja a ne lokalnih ili -inih izbora, zašto ne? To ionako nije klasično samoupravljanje koliko sam shvatio već većinski d.d. paket u rukama radnika. Ako je Kraš mogao ( uz Vidoševića i ekipu ), ima valjda i još pokoji menađer čistog obraza i sa kompetencijama u vođenju kriznog menadžmenta, stečajnog upravljanja i ovakvih nemilih dužničkih scena.

Ma bas to, i ja se nadam da ima postenih radisnih ljudi koji nisu 'radnici' nego upravljaci, ali pred neki dan sam citao kolumnu na Net.hr i zgrozio se... cek da nadjem (ovo kao ima smisla na forumu, i ja svasta pisem)...

Evo, zove se cak kako si napisao: http://danas.net.hr/hrvatska/bduderija/sit-gladnom-ne-vjeruje

I ja dosta uvijek s*rem o tome kako su ljudi gotovani, ali svejedno bi ipak, da imam priliku, preuzeo vodjenje necega na dobrobit svih, pokusao uhodati posao i ako uspijem - ostavio radnicima da jednostavno nastave dalje a ja otisao u nove radne pobjede. Sigurno ne bi sjedio na celu i ubirao plodove bez rada. Nema bas nikakve realnosti vjerovati da sam jedini s takvim idejama, dakle nije mi jasno zasto ljudi koji su trenutno uspjesni u HR, s takvim idejama, jednostavno ne pokusaju pomoci sa takvim poduzecima u raspadu.
Je li moguce da je nekome u interesu da to propadne, i ako je - kome, i zasto?

Offtopic:

btw kod nas je malo ludnica, pogled Live iz helikoptera na Place Des Arts: http://tvanouvelles.ca/helicoptere/

Fora je da se vidi moja zgrada i moj ofis sa snimke, jer mi prozor gleda tocno na Place des arts! :-D

Studenti prosvjeduju vec 2-3 mjeseca zbog povecanih skolarina, pa je vlada uvela zakon koji ogranicava demonstracije uglavnom tako da ih se treba prijaviti, i ne smiju se nositi maske.

Kao odgovor, pola grada se skupilo na prosvjedu :-D Sve je zagusno, subway zaustavljen.

Tako se to radi! Jedini problem su vandali koji koriste prosvjede za paljenje auta i dimne bombe...

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 20:59 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

tko tebe kamenom, ti njega kruhom.. aha

17 godina
Psiho246 kaže...

Na demokratskim izborima je izabran deklarirani cetnik i covjek koji je podrzavao mladica.

To sto si ti rekao da je odaziv biraca samo 46% ne govori nista drugo nego da ti bezveze spekuliras, jer od tih ostalih 54% mozda je bas 50% pro cetnicko no iz nekog razloga nisu zadovoljni ovim kandidatom ili jednostavno imaju neki drugi razlog za neizlazak na izbore.

Jedina cinjenica ovdje jest da je cetnik izabran na demokratskim izborima.

Nemoj me krivo shvatiti, ja ne mislim nista manje ni vise o Srbima kao narodu ili nesto slicno. Sto se mene tice mogu biti orijentirani kako god hoce, samo dok ne rade zlocine i ne krse ljudska prava.

To naravno vrijedi za bilo koju drzavu u svijetu.

Ipak, porazno je za njih sto odlaze korak u nazad, umjesto da naprave korak u naprijed. Ne bih volio da takvi (prosti) ljudi budu na vlasti bilo gdje.

Pa kaj nisi stavil i video fučkaj ga sad,{#} ima puno forumaša koji se za vrjeme tog skupa idijota na Romaniji nisu nit rodili kaj drugo. S druge strane i mnogi puno stariji, nisu taj video nit vidli sigurno iz razno raznih razloga.{#}

Uglavnom na toj zabavi idijota u ona vremena, na Romaniji Šešelj strašni djeli titule četničkih vojvoda po zasluzi normalno.Među njima je i Tomislav Nikolič ili Toma Grobar, u onda vremena a i danas vjerojatno jer nadimak obično ostaje kaj drugo.Onda sad imaš ovakvu zgodnu situaciju, jedan četnički idijot zvani Šešelj je tam u Hagu a drugi malo kulturniji četnički mulec u odjelu je eto sad 2012 godine predsjednik Srbije baš zgodno koja farsa do daske.{#}{#}{#}

Baš me zanima kaj bi rekli, hrvatski branitelji da uskrsnu na jedan dan i da vide ovu situaciju danas. Hrvatska u banani totalno kud god pogledaš sve je očerupano, a predsjednik Srbije je eto tamo neki tip kojem je Šešelj osobno dodjelio titulu četničkog vojvode jezuš kristuš.{#}{#}

Šešelj i Tomo Grobar u trenucima sreče, za ovog skroz desno nije utvrđeno jel čovjek ili je ipak omanji Bigfoot hm:) Šešelj i Tomo Grobar u trenucima sreče, za ovog skroz desno nije utvrđeno jel čovjek ili je ipak omanji Bigfoot hm:)
http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice