Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.291.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...
Jednostavno, parada je bila i prosle godine (a u ZGu je svake godine vec duzi niz godina), pa nam reci M_dipl. sto se to tocno promijenilo sa tom paradom i sto ce se tocno promijeniti ovom paradom?

Super su mi ovi upiti koji traže konkretne odgovore. Znači li to da ti misliš kako je cijela stvar nepotrebna ako se ne zna što će se točno promijeniti? Tipa - ionako se (nakon parade) neće promijeniti Zakon o braku, pa su parade nepotrebne? Obiteljski zakon (regulira i posvajanje djece) isto?

Cilj parade je ionako skrenuti pozornost na probleme određene skupine (ili više njih). Mi sad na forumu raspravljamo o toj skupini. Što ti konkretnije treba? Siledžije s kamenom u ruci svakako nisu cilj parade, već žalosna nuspojava.

Tonči kaže...
Kao drugo, bila to parada homoseksualaca ili parada heteroseksualaca, kršćana, muslimana, Torcide ili kapetana koćarica ili amatera pilota - apsolutno mi je svejedno dok to nije događaj visokog rizika, kada normalni ljudi ne mogu šetati ulicom, gradom i sl. Blokiran je grad zbog manje grupe homoseksualaca i veće grupe idiota, koju zatim treba kontrolirati 10.000 specijalaca. Dakle, imamo dvije skupine ugroženih koje se međusobno mrze i time teroriziraju ljude koji nemaju potrebu ni isticati različitost ni mlatiti različite. Izvolite naći neko mjesto koje je izdvojeno i koje neće ometati u normalnom životu one koje ne interesirate (nije me briga kojoj skupini pripadaš) ili blokirajte one kojih se to tiče: zgradu Vlade, Sabora, sjedište neke kontra skupine ili što već.

Zašto misliš da imaš pravo na miran život, bez da ga dotiču problemi onih koji te ne interesiraju? Po meni upravo to i je jedan od glavnih ciljeva parade, pokazati da su i oni dio svakodnevnog života. Iskreno, kada staviš na papir sav (zakonski) komfor koji mi ostali uživamo, stvarno je bezveze prigovarati nekome zbog jednog dana, zar ne?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 15:20 (Veliki Brat).
17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...
M_dipl. kaže...
Tonči kaže...

Sama parada nema nikakav učinak na one na koje navodno cilja. Kako je netko već napisao, gubitak je novca poreznih obveznika i samo katalizator za sranja.

Parada je tu da izvrsi pritisak na nadlezne institucije te time pomogne u donosenju zakona koji ce svima drukcije orijentacije omoguciti jednaka prava, tomu te parade i sluze. Nemoj s tim argumentima ici, ne budj jedan u nizu splitjana. Sorry na nedostatku dijakritickih znakova, fakin tablet.

Jednostavno, parada je bila i prosle godine (a u ZGu je svake godine vec duzi niz godina), pa nam reci M_dipl. sto se to tocno promijenilo sa tom paradom i sto ce se tocno promijeniti ovom paradom?

Svi mrzitelji homoseksualaca automatski će postati tolerantni i pristojni ljudi sa svim zubima u osmijehu. :-)

On će sigurno promijeniti mišljenje nakon nove parade On će sigurno promijeniti mišljenje nakon nove parade
17 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...
Tonči kaže...
Kao drugo, bila to parada homoseksualaca ili parada heteroseksualaca, kršćana, muslimana, Torcide ili kapetana koćarica ili amatera pilota - apsolutno mi je svejedno dok to nije događaj visokog rizika, kada normalni ljudi ne mogu šetati ulicom, gradom i sl. Blokiran je grad zbog manje grupe homoseksualaca i veće grupe idiota, koju zatim treba kontrolirati 10.000 specijalaca. Dakle, imamo dvije skupine ugroženih koje se međusobno mrze i time teroriziraju ljude koji nemaju potrebu ni isticati različitost ni mlatiti različite. Izvolite naći neko mjesto koje je izdvojeno i koje neće ometati u normalnom životu one koje ne interesirate (nije me briga kojoj skupini pripadaš) ili blokirajte one kojih se to tiče: zgradu Vlade, Sabora, sjedište neke kontra skupine ili što već.

Zašto misliš da imaš pravo na miran život, bez da ga dotiču problemi onih koji te ne interesiraju? Po meni upravo to i je jedan od glavnih ciljeva parade, pokazati da su i oni dio svakodnevnog života. Iskreno, kada staviš na papir sav (zakonski) komfor koji mi ostali uživamo, stvarno je bezveze prigovarati nekome zbog jednog dana, zar ne?

Zato što imam i zato što slično nema smisla. Postoje daleko važniji opći, zajednički problemi pa čak i oni vrijedni nasilnih prosvjeda i nereda, ali parade koje blokiraju grad i stotine tisuća litara mlijeka po autocesti uz tri stotine traktora najčešće stvaraju probleme svima ostalima, a ne rješavaju apsolutno ništa onima koji probleme imaju. Jednostavno se radi o pogrešnim adresama i metodama. Seljačini koja ne netolerantna nećeš paradom objasniti da mora biti. Edukacija i odgoj kreću na posve drugim mjestima.

Od kad sam se polomio, kao korisnik invalidskih kolica (tetraplegija) imam daleko više problema i znatno sam više diskriminiran u više segmenata javnog i privatnog života pa se ne sjećam kad je udruga osoba s invaliditetom organizirala paradu i blokirala grad ili prometnice onemogućavajući normalno kretanje svima drugima. Za razliku od homoseksualaca, invalidi se Splitom jedva kreću i jedva funkcioniraju, pa bi sukladno omjeru parade trebali organizirati na dnevnoj bazi?

18 godina
Tonči kaže...
Edukacija i odgoj kreću na posve drugim mjestima.

Pa to niti nije ideja, koga briga za nekoliko (makar i tisuća) idiota? Cilj je da ljudi shvate kako su LGBT orjentirane osobe tu, žive s nama i, za razliku od osoba u invalidskim kolicima, kojih se ljudi srame, ovi čak ne smiju niti pokazati da su različiiti, jer će ih netko umlatiti (možda čak i organ reda, za čiju plaću izdvaja) i sl. A onda ti ljudi svojom masom vrše pritisak na one institucije o kojima pričaš. Opet, Slovenija nedavno.

Inače, što se tiče invalida, slažem se da imaju problema, ali ne takvih i ne tolikih. Ako moj frend ne može reći vlastitom roditelju koje je seksualne orjentacije, jer ga više neće vidjeti u životu, a kamoli proći gradom da ga netko ne namlati, onda je u puno goroj situaciji nego tetraplegičar kojeg netko mora tegliti uz stube, jer mu nitko nije predvidio rampu po kojoj će ga skrbnik gurati. I jedan i drugi imaju probleme. Slobodni su i jedan i drugi prosvjedovati. Pa i ti protiv njihovih prosvjeda. A zašto jedni prosvjeduju, a drugi ne? To ti ne znam odgovoriti...

Gledam te!
17 godina
odjavljen

Misliš li da će parada imati ikakav efekt? Da će onaj s gornje fotke razumjeti poruku koju žele poslati sudionici? Njemu je homoseksualac vrag, sotona i bolesna spodoba koju treba ubit, spalit i sl. Tome nije jasno ništa drugo niti će mu biti jasno nakon parade. Većina tih paradu će promatrati kao "moć izopačenih" i konačan kraj svijeta kakav poznaju.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
1. Kao drugo, bila to parada homoseksualaca ili parada heteroseksualaca, kršćana, muslimana, Torcide ili kapetana koćarica ili amatera pilota - apsolutno mi je svejedno dok to nije događaj visokog rizika, kada normalni ljudi ne mogu šetati ulicom, gradom i sl. Blokiran je grad zbog manje grupe homoseksualaca i veće grupe idiota, koju zatim treba kontrolirati 10.000 specijalaca.
2. Dakle, imamo dvije skupine ugroženih koje se međusobno mrze i time teroriziraju ljude koji nemaju potrebu ni isticati različitost ni mlatiti različite. Izvolite naći neko mjesto koje je izdvojeno i koje neće ometati u normalnom životu one koje ne interesirate (nije me briga kojoj skupini pripadaš) ili blokirajte one kojih se to tiče: zgradu Vlade, Sabora, sjedište neke kontra skupine ili što već.
3. Što se braka tiče, nije me briga hoćeš li u brak s muškarcem, ženom, žirafom ili magarcem. Tvoje seksualno, vjersko, gurmansko ili bilo koje drugo opredjeljenje i orijentacija tiču se samo tebe i privatna su stvar. Dakle, mene uopće ne brine parada homoseksualaca, već parada u obliku u kakvom se održava. Jednako mi ide na živce ta parada kao i svaki derbi koji izazove ista sranja.

4. Što se prosvjeda tiče, postoje i drugi načini: plakati, zastave, baloni, transparenti, mediji, sudske tužbe, žalbe Saboru, Ustavnom sudu i slične civilizirane metode. Za divljake postoje zatvori i kaznene prijave. Dakle, nema potrebe da se grad paralizira zbog takvog skupa.

Pls skrati tekst. Citiraš me iako je moj post samo 3 posta iznad tvog. Moš samo ostaviti Ivan kaže.. i najbitnije na što se referiraš. Ovako su postove predugački i nepregledni.

Da, bio sam bezobrazan. Al eto, imam na to pravo, jednako kao i ti, i smatram kako je sve u skladu sa propisima i pravilima foruma. Mislim da te na osobnoj razini nigdje nisam uvrijedio i maksimalno sam se trudio, kao i uvijek, raspravljati o onome što piše, a ne tko piše. Al to nije ni bitno za sve ostalo u tekstu. Dokle god netko od nadležnih ne smatra nešto neprimjerenim, smijem bit i bezobrazan i grub i ciničan i sakrastičan oko svake točke teksta na kojeg odgovaram. Tome i služi javna rasprava, zar ne?

1. Kažeš kako ti ne oduzimaš prava a kasnije pišeš o "normalnim ljudima kojima to smeta", "nek idu negdje di nikom ne smetaju".. Ja mislim da su i oni normalni ljudi, pače to i zakon misli, i kao takvima im se dozvoljava javno okupljanje na BILO KOJEM javnom mjestu.

2. Opet krivo. LGBTIQ ne mrze nikoga, niti su ikada ikoga kamenom. Imaš samo divljake koje mrze njih. Dakle jednu skupinu, a ne dvije. Rizik predstavljaju divljaci, a ne organizatori i sudionici parade. Dokle god postoje ljudi koji ugrožavaju nečiji život, zdravlje i imovinu, država i institucije MORAJU osigurati zaštitu svojim građanima. Bili oni pederi, cigani ili navijači.

Podsjećam da su Riva, Trg republike, Korzo, Baščaršija.. sve redom JAVNA mjesta na kojima je dopušteno prijaviti i održati skup. Dakle našli su si normalno mjesto.

Imaš Slavonsku aveniju (Savsku, Vukovarsku) koja je dnevno 5 sati zakrčena tisućama vozila u oba smjera i gdje "normalni" ljudi smetaju jedni drugima u "normalnom" životu pa se opet međusobno ne gađaju kamenjem i petardama. Također imaš i razna događanja, koncerte, Papin dolazak, koji svi redom smetaju "normalnim" ljudima u "normalnom" životu pa se takve "parade" ne kamenuju.

3. Svaku subotu imaš JAVNI pir, i svako vjenčanje je JAVNI događaj. Dakle ne tiče se samo tih dvoje ljudi koji stupaju u zajednicu. Zato postoji vjenčanje pred svjedocima, kumovima, i pita se narod dal netko ima nešto protiv. Pogotovo kada tu zajednicu zakonima uređuje i propisuje država (dakle narod - porezni obveznici) i kada su pravila pristupanja i odvijanja takve zajednice jasno propisana ali ne i za sve ljude jednaka. Čim je nešto propisano zakonom automatski podliježe javnoj raspravi, kritikama, pohvalama. To što tebi nešto ide na živce..

4. Sve svoje konkretne i kreativne prijedloge možeš poslati LGBTIQ udrugama. Recimo Iskorak. Kao što sam i prije i u ovom postu napisao. Grad se paralizira svakodnevno. Koncerti, priredbe, manifestacije, kulturna događanja, promet, Papa, mise, svatovi, "špica", promet, štandovi, karnevali.. Sve to paralizira grad i nekome smeta. Zakon je tu jasan. Svi ljudi u Hrvatskoj na to imaju pravo (moraju prijaviti i to sve skupa) i nema šta ko pisnut, zucnut, reć protiv jedne LGBTIQ parade.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
odjavljen

Zapravo ne, nemaš pravo na imputacije kakve radiš i odgovaranje na nepostojeće konstrukcije. Opet isto radiš, ali vidim da nisi ništa drugačiji od onog sa slike, pa ću skratit'. Ne vidim veliki uspjeh u raspravi s tobom, kao ni u paradi ponosa.

1. "Normalni ljudi" je pojam koji uključuje sve koji ne sudjeluju u paradi, bez ikakve veze s njihovim opisom.

2. Ne možeš znati mrzi li netko nekoga pa ti je komentar besmislen. Ja vjerujem da mnogi LFNHAGT mrze one koji ih žele zatući kamenom. Moguće je sve, moguće je i zatući homoseksualca kamenom pa nije poželjno, kao što ja ne smatram poželjnim skupove tog tipa.

3. Nitko nikada ne pita nikakav narod ima li nešto protiv nečijeg braka. Previše filmova gledaš. Brak dvije osobe se tiče samo te dvije osobe i države (te onih kojih oni žele). Opet laprdaš da meni nečiji brak ide na živce.

4. Nasilna paraliza nije ista kao i nenasilna. Dijete možeš poslati bez straha na Splitsko ljeto, ali ne i na Paradu ili Hajduk-Dinamo utakmicu. - Sam si rekao da svatko ima pravo na mišljenje i kritiku. Ili si mislio da ta prava vrijede samo kad to tebi odgovara?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 16:13 (Tonči).
18 godina

Parada se moze odrzavati u sklopu nekog open air festa, a ne na ulicama grada - to je tocno.

A homoseksualci uopce nisu diskriminirani, to je glupost.

Bolje zapravo reci, uopce nisu vise diskriminirani od drugih.

Biti drugaciji (ili bolestan) je uvijek bio i uvijek ce biti predmet diskriminacije pojedinih skupina.

Ja kad otvorim neki portal vidim naslove - pretucen jer je iz Splita, pretucen jer je metalac, pretucen jer je panker, pretucen jer je cigan, pretucen jer nije cigan, pretucen jer nije cool, pretucen jer je srbin, pretucen jer je grk/britanac/turist, pretucen iz onog ovog razloga....zacudo, medu ovim naslovima najmanje vidim one - pretucen jer je gay.

Zapravo najveci porast broja takvih naslova bude bas negdje u vrijeme gay parade.

Slucajnost?

Edit: Ivan, ti se stvarno koristis nekim glupim predpostavkama, a pretpostavkama i nije bas mjesto u ozbiljnoj diskusiji.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 16:15 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Krasno pogođeno psiho, ne znam jesi slučajno ili namjerno, ali problem ovog društva je različitost općenito, i tolerancija iste. Fokus je teme trenutno na ovoj slovakojaneznamnapisatnitznamštaznače zajednici, ali isto tako je činjenica da je dovoljno naći se na krivom mjestu u krivo vrijeme danas, ili pak izgledati drukčije od - za bolesnike prihvatljivog kriterija normale, da te se pošalje u traumu ili pod zemlju.

Ovo društvo ima ogromnih problema, zaista. Ali u malo širem opsegu od gay/bi zajednice.. Jednostavno ne promiče razlike, niti ih uvažava. Prečesto vidimo ni mišljenja na forumu, a kamoli onda u RL..

iznenađen i uvređen!
17 godina
odjavljen

Upravo to, problem nisu pederi, nego "pederi". A ruku na srce, svi su različiti na nevjerojatno mnogo načina. No, mržnja zbog različitosti nije posebnost ovdašnjeg društva, nego globalnog. Tisućama godina ljudi se kolju zbog gluposti poput vjere, a kamoli zbog nečeg drugog.

17 godina
neaktivan

U sitcomu Community pri izradi maskote škole pokušali su biti maksimalno tolerantni prema svima  te je rezultat bila humanoidna bezlična masa nazvana Ljudsko biće. Na prvi pogled smiješno, ali ustvari veoma poučno i hvalevrijedno.

Ne priznajem nazive LBGITQ, ne priznajem prizivanje istoimenih kultura i ne prizanjem traženja prava na Gay brakove.

Ne ručam gay ručak, ne parkiram gay auto u gay garažu i ne plaćam gay porez.

Nije me briga za tvoju orijentaciju dok god mi se ne nabacuješ, ili se ja pokušavam nabacivati ženi koja preferira žene.

Smiješ tražiti jednako pravo. I nazivaj ga pravom, nikako drugačije. Ne zovi svoju udrugu Za promicanje jednakosti prava LBGTIQ osoba, nazovi se Za promicanje jednakih prava svih ljudi.

Ti nisi seksualna preferncija, ti si čovjek. Nemaš pravo na izdvojenu kulturu jer imaš drugačiju seksualnu preferenciju. Imaš pravo na jednaki zakonski brak, te na izbor stvaranja obitelji.

Dokle god ima onih koji sa pozicije tražitelja prava ističu različitost po seksualnoj preferenciji, imati ću dojam da je to pozornosti radi.

S Tončijem se ne slažem po pitanju održavanja parade, koja bi trebala postojati, ali ne podržavam povod u vidu prihvaćanja različitosti već bi njen povod trebao jasno glasiti - usvajanje jednakosti.

Ne želim neću privatiti tvoju različitost, jer nju ne samo da ne treba isticati nego ona u biti i ne postoji. Ponavljam tražiš li to od mene smatrati ću to privlačenjem pozornosti na ono što bi trebala biti najprivatnija stvar - izbor voljene osobe/partnera.

Podržati ću te, apsolutno i bez pogovora, želiš li da se konačno izbaci stigma seksualne preferencije iz društva, te da se ukloni diskriminacija po istoj osnovi.

Moto ne smije biti "Prihvatite da postoje različiti" već "Prihvatite da ne postoje različiti"

(Jednako mišljenje imam po pitanju "rasa", dok se god takve gluposti ne izbace iz škola (kao i Black History Month iz USA), djeca će biti učena različitosti. Pitate li mene što je rasa, bez ustučavanja ću reći ne samo da nemam pojam o tome, nego i to da nikad ne želim znati.)

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen

Ne ističe li upravo parada tu različitost?

16 godina
neaktivan

A šta da i velim Tonči. Mislim da bi ja i ti mogli bez problema popiti pivo i da se ne bi oko ničega posvaditi. Možda bi bili najbolji prijatelji. Nemam ja šta izmišljat i lagat. Što imam od toga da iskrivljujem nečiji tekst ili da gradim prepostavke iz nepostojećih konstrukcija? Ja ću ti se odmah sada ispričati i ispričavam ti se ako si se našao uvrijeđen zbog mojeg teksta. Nije mi cilj nešto tebe osobno vrijeđat ili neznam što. Sâm pišeš tekstove i svatko može taj tvoj tekst pročitat i na njega odgovoriti. Ja vidim samo ono što ti pišeš i neznam ni što si ti mislio ni što si ti htio ni kako si nešto zamislio. Ovo što pišeš se kosi s mojim nekim razmišljanjima i stavovima i naravno da ću, ukoliko imam nešto za reć, odgovoriti.

Činjenica je da su divljaci kamenovali pedere, a ne obrnuto. Nemam šta izmišljat. Činjenica je da pederski skupovi nisu poželjni nigdje i da uvijek ima ljudi koji misle da vrijede više i da njihovo pravo vrijedi više. Ti pederi možda mrze sve oko sebe, od bubamara do bad blue boysa al činjenica jest da nisu nikada nikog napali ili kamenovali. Čak se nisu ni branili kada su ih kamenovali. Zašto su sada pederi izjednačeni s divljacima? Zbog čega su sada nešto krivi? Zbog parade na koju imaju svako pravo?

Činjenica je da će se na sljedeći dolazak pape potrošit 10 puta više od svih pederskih skupova zajedno i da će izazvat bar 100 puta veću gužvu, al to je ok. I sve noći muzeja, kulturne manifestacije, koncerti.. sve je to ok, ali pederski pride nije. Protiv toga svi imaju nešto protiv i svima odjednom smeta šta je gužva na Rivi ili trgu Republike. Zašto? Zašto Papa ne ode na nekakvu oranicu u Pripisdarje? Zašto doček nove mora biti na glavnom trgu kada ga mogu organizirat u Donjem Dragonošcu? To tebi nisu dvostruka mjerila?

Gledam mnogo filmova, ali i sam kažeš da se brak tiče države. A država i jest narod. Javnost. Pa ako netko zakonom - javno propisuje nečiju zajednicu kako to da sad odjednom to nije javno? Zašto netko na nešto ima pravo, a netko nema? Iako jednako sudjeluju u državi. Čemu onda kumovi, svjedoci koje zakon propisuje...

Kada kažem javno, odnosi se na zakon, a ne da će na nečiju svadbu ušetat 500 ljudi s ceste. Mislim da sam bio veoma jasan. I mislim da je i tebi jasno. Počevši od zakonskih okvira i uređenja, do bračne stečevine, djece... Koja je onda svrha braka, ženidbe, vjenčanja? Pa mogu se tajno u nekom podrumu njih dvoje dogovorit da su u braku i aj bok, živili mladenci.

U članku 5 i 24 zakona o braku piše da je brak ZAKONOM UREĐENA zajednica žene i muškarca.  Braku mogu pristupiti osobe različitog spola (jel tu sad netko gleda u gaće ili wtf?) pred matičarem i dva svjedoka. Dakle tajno jel? Matičar je osoba koja zastupa javnost, državu, zakon, i da bi bilo kakav brak bio valjan, matičar mora provjeriti ispravnost svih dokumenata, isprava.. Jer što ako je nevjesta već u nekakvom braku? Ili ako nešto drugo ne štima.

"Jednako mi ide na živce ta parada kao i svaki derbi koji izazove ista sranja." To si sam napisao. Ne imputiram (laprdam?) ništa. Zašto bi se nešto branilo samo zbog toga što to tebi ide na živce? OK, ti si protiv javnog okupljanja pedera i dobro. Ili nisi. Ali te to živcira. Šta sad na kraju? Konretno, ti bi branio okupljanje pedera na trgu ili ne?

Logika ti je skroz čudna. Tebi su krivi pederi koje se kamenuje, a ne oni koji ih kamenuju. Djecu možeš poslat među gay pride i ni jednom klincu zbog tih pedera neće ni dlaka past s glave. Druga stvar su divljaci. Ali onda su divljaci problem, a ne pederi ili njihov pride.

Hočeš reć da papa nije nasilna paraliza? Zašto je pride nasilna paraliza omfg?

@Psiho: Koje pretpostavke? Geezus. Osobno sudjelujem u mnogim aktivnostima, seminarima, edukacijama.. vezane za mlade, udruge mladih (i ostale nevladine neprofitabilne udruge koje imaju bilo kakve veze sa mladima).. već 9 godina. Nisam ja nešto izmislio pa da sada tu tupim ko Martin po diviziji kako meni padne napamet. Postoji mali miljon znanstvenih istraživanja na tu temu.

17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

...

Želim biti jasan i sažet: paradu smatram neučinkovitom jer ne može ostvariti željeni cilj, nepotrebnom jer je jasno da je neučinkovita i opasnom jer stvara opasnu situaciju na javnoj površini koja je javna i time ugrožava mirne građane ili ih onemogućava u životnim aktivnostima.

P.S. U posljednjih nekoliko stotina godina, dolazak pape rijetko rezultira krvlju.

18 godina
ivan dragi kaže...

Činjenica je da su divljaci kamenovali pedere, a ne obrnuto. Nemam šta izmišljat. Činjenica je da pederski skupovi nisu poželjni nigdje i da uvijek ima ljudi koji misle da vrijede više i da njihovo pravo vrijedi više. Ti pederi možda mrze sve oko sebe, od bubamara do bad blue boysa al činjenica jest da nisu nikada nikog napali ili kamenovali. Čak se nisu ni branili kada su ih kamenovali. Zašto su sada pederi izjednačeni s divljacima? Zbog čega su sada nešto krivi? Zbog parade na koju imaju svako pravo?

To jest cinjenica. Cinjenica takoder jest da su ti ljudi uhiceni i procesuirani. Znaci, gay ili LGTBMFO osobe nisu izjednacene sa nasilnicima jer nisu bili uhiceni niti su podignute prekrsajne i kaznene prijave protiv njih. Dakle tvoja tvrdnja je netocna.

Činjenica je da će se na sljedeći dolazak pape potrošit 10 puta više od svih pederskih skupova zajedno i da će izazvat bar 100 puta veću gužvu, al to je ok. I sve noći muzeja, kulturne manifestacije, koncerti.. sve je to ok, ali pederski pride nije. Protiv toga svi imaju nešto protiv i svima odjednom smeta šta je gužva na Rivi ili trgu Republike. Zašto? Zašto Papa ne ode na nekakvu oranicu u Pripisdarje? Zašto doček nove mora biti na glavnom trgu kada ga mogu organizirat u Donjem Dragonošcu? To tebi nisu dvostruka mjerila?

Opet sa pretpostavkama. Jos cu ti dolje odgovorit na to. Ako te zanima u mom slucaju, ja sam kod dolaska pape u Hrv imao akciju sa jos par prijatelja na Facebooku gdje smo svi promijenili avatere u slike koje na ovaj ili onaj nacin kritiziraju crkvu i sam dolazak pape.

Time ne diskriminiram vjernike nego sam jednostavno realan.

Logika ti je skroz čudna. Tebi su krivi pederi koje se kamenuje, a ne oni koji ih kamenuju. Djecu možeš poslat među gay pride i ni jednom klincu zbog tih pedera neće ni dlaka past s glave. Druga stvar su divljaci. Ali onda su divljaci problem, a ne pederi ili njihov pride.

Parada predstavlja jedan sigurnosni rizik. Da li ti mislis da sada u Splitu naprave Metal pride umjesto Gay pride-a gdje bi sudjelovali 666 metalci koji bi se oblivali krvlju zaklanih koza, growlali i kreveljili ulicama, da li ti mislis da ne bi dobili jednak docek kao i Gayevi? Ili da BBBi naprave jedan BBB pride u centru Splita jer su eto navijaci Dinama diskriminirani u Splitu, kakav bi docek dobili?

Ja sam protiv svih ovih parada.

Drustvo je takvo i ne mozes protiv toga sa paradom, jedino edukacijom kroz dugi niz godina.

@Psiho: Koje pretpostavke? Geezus. Osobno sudjelujem u mnogim aktivnostima, seminarima, edukacijama.. vezane za mlade, udruge mladih (i ostale nevladine neprofitabilne udruge koje imaju bilo kakve veze sa mladima).. već 9 godina. Nisam ja nešto izmislio pa da sada tu tupim ko Martin po diviziji kako meni padne napamet. Postoji mali miljon znanstvenih istraživanja na tu temu.

Predpostavio si u prvom postu odmah da je Tonci BBB katolik, samo zato jer je protiv LGHMDS grupe. (edit: nije protiv te grupe, vec protiv odrzavanja parade koju ta grupa odrzava)

Takoder, kasnije si povukao par usporedba koje uopce ne stoje, pa si tako usporedio vjencanje sa paradom gejeva.

To nema skoro nikakvih dodirnih tocki.

Osim sto za vjencanje ne treba 32001234003 policijskih sluzbenika, vozila, organizacije blah blah, takoder ne postoji sigurnosni rizik i vjencanjem se ne zakrce glavni gradovi i takoder vjencani par odrzava to vjencanje o svojem trosku, a ne trosku poreznih obveznika diljem RH.

Malo su ti dugacki postovi, pa sori ako sam previdio nesto.

Edit2: Da jos malo dodatno pojasnim.

Da oni BBBi naprave paradu u centru Splita i da dobiju po tintari, ti bi vjerojatno odmahnuo rukom i rekao - budalo tko im kriv, sami su si krivi sto su dosli u Split paradirat kad znaju kakav ce docek dobiti. Ili nesto u tom stilu.

I nemoj nas varati, znas i sam da je to tako. {#}

To je meni nesto neshvatljivo, cim je tema o ROFLGT osobama, svi najednom zanemaruju neke druge drustvene faktore i samo razmisljaju o tome kako trebaju biti sto vise pro-LGTMBT.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 17:56 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ivan dragi kaže...

...

Želim biti jasan i sažet: paradu smatram neučinkovitom jer ne može ostvariti željeni cilj, nepotrebnom jer je jasno da je neučinkovita i opasnom jer stvara opasnu situaciju na javnoj površini koja je javna i time ugrožava mirne građane ili ih onemogućava u životnim aktivnostima.

P.S. U posljednjih nekoliko stotina godina, dolazak pape rijetko rezultira krvlju.

Super.

Ja pak kažem da je parada učinkovita jer i mi zbog te parade sada raspravljamo, a kakvi takvi pomace se ipak vide. Wyks je u pravu da smo svi jednaki, ali pred zakonom ipak nismo. Zakon o braku je jasan i explicite kaže da je brak zakonski uređena... između muškarca i žene. Osoba različitog spola. Dakle diskriminira. To treba promjeniti, sve ostalo me nije briga. Kada se ta stavka u zakonu promjeni, dalje šutim ko zaliven.

Pitanje po 3. put. Jel kriva lezba u paradi ili onaj koji ju kamenuje? Tko ugrožava ljude, pederska parada ili ti luđaci koji kamenuju? Zašto su pederi krivi što ih luđaci kamenuju?

Da nema divljaka ne bi ni zbog pedera bilo krvi.

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Na popisu stanovništva iz 2001. 87.8% stanovništva se izjasnilo kao kršćani a 2009. a 70% stanovništva je religija bitna u svakodnevnom životu prema Gallupovoj anketi iz 2009.

Izvor: Wikipedija

ZATO se dolazak duhovnog vođe neće održavati u nekoj selendri. Isti taj dolazak nije događaj visikog rizika kao parada gdje stotine policajaca treba štititi manju grupicu ljudi koja osim što ne može ljubakati i držati za rukice sa svojim partnerom petkom i subotom navečer u parku od straha radi huligana živi najnormalnijim životom. Da, zaboravio sam, ne mogu se ženiti ali i to će dobiti s vremenom, bez obzira bilo parade ili ne.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 18:28 (Septah).
18 godina
ivan dragi kaže...

Super.

Ja pak kažem da je parada učinkovita jer i mi zbog te parade sada raspravljamo, a kakvi takvi pomace se ipak vide.

Grijesis.

Mi sada raspravljamo o gay paradi, a ne o pravima homoseksualaca.

Nije li to ociti FAIL?

- Psiho246
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Pitanje po 3. put. Jel kriva lezba u paradi ili onaj koji ju kamenuje? Tko ugrožava ljude, pederska parada ili ti luđaci koji kamenuju? Zašto su pederi krivi što ih luđaci kamenuju?

Hmm, tu istu lezbu se kamenuje dok šeta gradom s frendicom kad nije parada?

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
neaktivan

Kamen može biti i simbolički, u vidu ružne riječi, prijetnje ili uskraćivanjem ljudskog prava.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Grijesis.

Nije li to ociti FAIL?

Kako misliš. Pa da nije bilo parade ne bi se još 20 godina raspravljalo o premjenama u zakonu o braku. Neznam o čemu ti raspravljaš, ali i pravo na paradu i povorku je pravo homoseksualaca.

Samo da na onaj prije post kratko odg. Ja neznam šta je Tonči po krvnoj grupi pa nisam baš ništa pretostavljao o njemu.

Nisam tvrdio ništa u vezi izjednačavanja, kolko znam Tonči je napisao prije da su ti u povorci maltene jednako krivi ko ovi što ih kamenuju, moja konstrukcija je bila upitna. Dakle nikako tvrdnja nečega.

Brak je u zakonu jasno propisan, a na njega pederi nemaju pravo. Sasvim jasna paralela. Država je protiv istospolnog braka, neki protip takvih parada. Čista primjer diskriminacije.

Da BBB dobije po tintari u Splitu bi jednako kao i sada u vezi pedera osudio svako divljaštvo i napade. Ne zavaravam te, bavim se 9 godina kakvom takvom socijalom, humanističkim radom i promicanjem raznolikosti kultura i osmišljavanjem slobodnog vremena mladih. Nemam šta muljat.

@Septah. Ja predlažem da svatko iz vlastitog džepa financira šta god oće, kolko god hoće, i nek mu taj koga financira odgovara kako god hoće. Činjenica je da Crkva, iako dobiva novce poreznih obveznika, istima ne polaže račune kamo su tu lovu potrošili.

18 godina
ivan dragi kaže...
Psiho246 kaže...
Grijesis.

Nije li to ociti FAIL?

Kako misliš. Pa da nije bilo parade ne bi se još 20 godina raspravljalo o premjenama u zakonu o braku. Neznam o čemu ti raspravljaš, ali i pravo na paradu i povorku je pravo homoseksualaca.

Istina to pravo imaju. Rezultat koristenja tog prava je sljedeci - drustvena prihvatljivost ne raste, cak mozda i pada, nekoliko homoseksualaca ima strgane glave, a nekoliko splicana ima nove prijave, a svi mi zajedno imamo manje novaca. Nije li to ono zbog cega smo poceli raspravljati? Cemu ta parada uopce kada ne koristi niti gejevima niti negejevima? Koliko vidim te parade se odrzavaju svugdje, gdje gejevi imaju sva prava za koja se ovdje "bore".

To je koliko ja vidim vise neka parada prkosa i nekakve LGHPRG tradicije.

Samo da na onaj prije post kratko odg. Ja neznam šta je Tonči po krvnoj grupi pa nisam baš ništa pretostavljao o njemu.

Nisam tvrdio ništa u vezi izjednačavanja, kolko znam Tonči je napisao prije da su ti u povorci maltene jednako krivi ko ovi što ih kamenuju, moja konstrukcija je bila upitna. Dakle nikako tvrdnja nečega.

Brak je u zakonu jasno propisan, a na njega pederi nemaju pravo. Sasvim jasna paralela. Država je protiv istospolnog braka, neki protip takvih parada. Čista primjer diskriminacije.

Da BBB dobije po tintari u Splitu bi jednako kao i sada u vezi pedera osudio svako divljaštvo i napade. Ne zavaravam te, bavim se 9 godina kakvom takvom socijalom, humanističkim radom i promicanjem raznolikosti kultura i osmišljavanjem slobodnog vremena mladih. Nemam šta muljat.

Super zbog tebe! Drago mi je! Iako mislim da su praksa i teorija dvije razlicite stvari, te tako mislim kada bi BBBi doista napravili nesto takvo da ne bi ovako govorio.

- Psiho246
16 godina

Pa evo, dobili su prava da mogu imat potpomognutu oplodnju, istina nije se odnosilo isključivo na njih već na sve žene, ali opet korak naprijed.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Kamen može biti i simbolički, u vidu ružne riječi, prijetnje ili uskraćivanjem ljudskog prava.

Realno gledano niti jedno pravo im nije uskraćeno, osim onoga za brak. Međutim i to se može zaobići ako se stvarno želi, sklapanjem braka u nekoj drugoj državi ili nekom alternativnom metodom. Istina takva zajednica nebi bila priznata pred državom ali zar je za brak najbitnije da na papiru s štambiljom piše da su te dvije osobe u bračnoj zajednici?

Tebi nitko nikad nije uputio ružnu riječi ili prijetnju jer si drugačiji od te osobe? 

ivan dragi kaže...

Da BBB dobije po tintari u Splitu bi jednako kao i sada u vezi pedera osudio svako divljaštvo i napade.

Bilo kakvo divljaštvo i napad je za svaku osudu ali uvijek postoje dvije strane medalje. Ako je potaknuto izravnom i svjesnom provokacijom onda ne leži sva krivnja na napadaču.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 18:41 (Septah).
14 godina

Najbolje je ne imati ikakve skupove koji potiču toleranciju, jbg, ipak oni provociraju netolerantne i sami su si krivi ako ovi popi*de i raspolove glavu nekome. Zar su ovdje neki stvarno toliko spremni podilaziti ljudima koji samo traže priliku i takvo jalovo opravdanje za bezumno nasilje?

Parade u zemljama gdje je spomenuta populacija ostvarila svoja prava se i dalje održavaju jer slave različitost, u njima sudjeluju ljudi bez obzira na seksualnu orijentaciju.

Parada je kod nas, nažalost, u fazi lakmusa te samo pokazuje koliko nam je društvo tolerantno prema ekstremnoj netoleranciji - toliko da ćemo okriviti nenasilan skup ljudi koji traže svoja prava za jednosmjerno fizičko i verbalno nasilje kojemu su podvrgnuti.

Da se skupina od 200-300 radnika krene šetati gradom sa transparentima te da uleti policija i prebije dio njih, koliko bi ovdje ljudi govorilo o policijskoj brutalnosti i bi li se našla ijedna osoba koja bi rekla da su radnici krivi, mislim što su uopće išli tako po gradu? 

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

.., kolko znam Tonči je napisao prije da su ti u povorci maltene jednako krivi ko ovi što ih kamenuju, moja konstrukcija je bila upitna. Dakle nikako tvrdnja nečega.

Opet pišeš gluposti i kako onda to neću nazvati laprdanjem? Daj, citiraj me, ajd' pa da vidimo gdje sam ja napisao da su jednako krivi.

18 godina
neaktivan
Septah kaže...

Realno gledano niti jedno pravo im nije uskraćeno, osim onoga za brak.

Realno gledano, nemaš pojma.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
Septah kaže...
Realno gledano niti jedno pravo im nije uskraćeno, osim onoga za brak. Međutim i to se može zaobići ako se stvarno želi, sklapanjem braka u nekoj drugoj državi ili nekom alternativnom metodom. Istina takva zajednica nebi bila priznata pred državom ali zar je za brak najbitnije da na papiru s štambiljom piše da su te dvije osobe u bračnoj zajednici?

Bilo kakvo divljaštvo i napad je za svaku osudu ali uvijek postoje dvije strane medalje. Ako je potaknuto izravnom i svjesnom provokacijom onda ne leži sva krivnja na napadaču.

Brak nije ništa drugo nego najobičniji ugovor oko kojega se diže bespotrebna galama. Koliko je taj sam ugovor zaje*an pokazuje ti i činjenica da moraš imati svjedoke {#}

To što zakon definira da je to ugovor između muškarca i žene, to je diskriminirajuće.

Što ako se oženi mladi par i nakon par godina muž odluči promijeniti spol? Što se tada dešava sa brakom? Da li vrijedi, da li je uopće vrijedio? Što ako oboje primijene spol, pa opet imaš muškarca i ženu, tko je tko i što bi Isus učinio? {#}

Nek' se ženi tko god želi, jer ako se može vjenčat' dvoje narkomana, mogu se bome i pederi i lezbe, a da ne spominjem da je 90% likova na vjenčanju pijano i ne bi niti smjeli potpisivati ugovore. Toliko o braku {#}

Što se tiče provokacije...kakva provokacija? Mene provocira golotinja na karnevalu u Riu, mašu a ne daju. Idu mi na živce i ogromni skupovi i koncerti, jer nemrem sa autom na određene dijelove grada.

Zato sam naručio dva šlepera velebitskog kamena. Neće mene nitko je*at u ovoj državi {#}

18 godina
Septah kaže...
wyks kaže...

Eto vidiš kako ne razumiješ... Kao prvo, pravo na brak nije samo formalnost, komad papira i sl. floskule. To je zakonski temelj za ostvarivanje tonu drugih prava, pa tako gej par npr. ne može:

- jedan partner uzeti bolovanje jer je drugi partner bolestan (a treba mu njega)

- naslijediti zajedno stečenu imovinu (nego sve  ide najbližem rodu, koji možda s glupim pederom ionako nije želio imati ništa. Osim njegove imovine)

- posvojiti dijete (OK, ovo je dosta kontroverzno, pogotovo za ovo naše konzervativno društvo)

- ostvariti i neke druge olakšice (npr. niži porez za kupnju stana do određene kvadrature)

Uglavnom, onemogućen im je normalan život. Pa zar nemaju pravo na normalan život? Čak niti pravo tražiti pravo na normalan život?

Septah kaže...

OK, nadam se da ti ideja NIJE izjednačiti prosvjed s "izravnom i svjesnom provokacijom", jer bi to bilo u najmanju ruku bezobrazno (da sad ne napišem glupo).

Gledam te!
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Septah kaže...

Realno gledano niti jedno pravo im nije uskraćeno, osim onoga za brak.

Realno gledano, nemaš pojma.

Imaš li negdje izvadak Ustava Republike Hrvatske gdje se diskriminira homoseksualce? - Vjerujem da nigdje u zakonima ove države nećeš zabranu nekih prava homoseksualcima. Problem sa homoseksualcima imaju samo pojedinci u glavi, sumnjam da ima država i pravni sustav, a najmanje Ustav koji građanima jamči prava.

Naravno, ovo isključuje taj sustav braka koji je zaista diskriminirajuća komponenta, što smo već zaključili. No, parada nije prosvjed za pravo braka. Ivan Dragi je naveo da je država kao takva odgovorna zakonima za diskriminaciju i uskraćivanje prava homoseksualcima pa me zanima konkretno, gdje se to nalazi.

Već smo ustanovili da bilo kakve divljačke skupine nisu predstavnici ni države ni zakona ni većine građana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:30 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice