Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.278.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Je li netko gledao današnji In Medias Res?

Iskre su frcale na sve strane.

SK crew
15 godina

Što da si čovjek misli nakon ovog Zamporiona? Hoće li ikada u ovoj zemlji politikom baviti ljudi kojima je na pameti opće dobro? Stalno si ponavljam da ne treba previše očekivati od političara ali svaki put se iznenadim. Sad čekam da Lesar i ekipa istrče sa svojim grijesima.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina

http://www.24sata.hr/komentari/konobar-koji-je-sakama-ubio-gosta-prebio-je-i-prijateljicu-258321

Nije mi jasno, ako je prosle godine pocinio ubojstvo, kako je onda sada na slobodi?

Apsolutno sam razocaran u nase institucije, vladu, drzavu. Prije je to razocaranje bilo... onako... usput. Sada me bas junacki drzi. 

Kako ono thompson pjeva... "Lijepo li je Hrvat biti...". E moj Thompsone. Je ti ku r ac.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...

Što da si čovjek misli nakon ovog Zamporiona? Hoće li ikada u ovoj zemlji politikom baviti ljudi kojima je na pameti opće dobro? Stalno si ponavljam da ne treba previše očekivati od političara ali svaki put se iznenadim. Sad čekam da Lesar i ekipa istrče sa svojim grijesima.

Da je političarima na pameti opće dobro, ne bi bili političari.

tnakir kaže...

Kako ono thompson pjeva... "Lijepo li je Hrvat biti...". E moj Thompsone. Je ti ku r ac.

Lako je njemu trubit o Hrvatstvu kad ima para k'o blata.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 8:06 (Langsdorff).
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Dokaži da su ove bitange što su pretukle te ljude Hrvati.

Langsdorff kaže...

Ja nemam para,pa isto "trubim". {#}

SK crew
18 godina
Pranja kaže...
tnakir kaže...

Langsdorff kaže...

Ja nemam para,pa isto "trubim". {#}

Bez uvrede, ali ti nisi bas najbistriji?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
Meni isto nije nikad bilo jasno to dizanje nacije i nacionalne pripadnosti u nekakve vise sfere, kad na takve stvari ionako nitko od nas ne moze utjecati i nitko nije manje covjek zato sto se rodio u glavnom gradu Srbije, a ne u Zagrebu. Uzasno mi idu na zivce te podjele i drugacije gledanje na ljude, a sve samo zato sto zive sa druge strane neke imaginarne crte koja razdvaja nasa balkanska plemena.
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
17 godina
tnakir kaže...

http://www.24sata.hr/komentari/konobar-koji-je-sakama-ubio-gosta-prebio-je-i-prijateljicu-258321

Nije mi jasno, ako je prosle godine pocinio ubojstvo, kako je onda sada na slobodi?

Apsolutno sam razocaran u nase institucije, vladu, drzavu. Prije je to razocaranje bilo... onako... usput. Sada me bas junacki drzi. 

Evo da ispričam iz prve ruke (budući da sam iz Čk, a čak i znam "optuženika")...

Taj nije baš najbistrija ribica u moru, dolazi iz rasturene obitelji (otac i majka rastavljeni), znam da ga je majka uvijek branila, da je on najbolji, da on ništa nije kriv, itd.. Znam ga još kad je išao u osnovnu, stalno neka sranja radio, čak je i  nas starije (ja sam 5 generacija ispred njega) stalno izazivao, znam da je bilo sukobljavanja.

Koliko znam poznat je policiji od svoje 16 (krađe i ostale gluposti). Ono sve u svemu problematičan tip.

Imamo u gradu samo jedan pravi narodnjački klub (hvala Bogu da ih nema više) i hvala Bogu da se sva moguća bagra skuplja samo tamo(bar su ostala mjesta onda puna normalnijih ljudi). Pa prema tome su uvijek i najveća sranja samo tamo, ne prođe noć, a da se neki idioti tamo ne rasture pred ulazom.

Kada se dogodilo ubojstvo, taj tip (gore spomenuti) je radio kao zaštitar (sa još dvojicom) u tome narodnjačkom klubu(naravno na crno, pa se to nigdje ne spominje, jer se klub ogradio od njih). Ovaj koji je umro je radio neke probleme konobarici koja je bila u vezi sa jednim od te trojice (ne ovaj gore spomenuti) i onda je naravno krenuo obračun. Mislim da su pustili toga tipa (gore spomenutog) jer on nije direktno premlatio toga tipa(on je samo bio bodyguard u obračunu). kako god da bilo, tip je sirovina, sa kojim policija ima već "dobar odnos", pa prema tome su mogli lagano zaključiti što je sve sposoban napraviti.

Sve u svemu pravosuđe+HR = Banana

Pranja kaže...

Nažalost jesu, nisu "manjine" koje najčešće rade shranja u Međimurju. Oko 90% crne kronike u Međimurju uvijek su "manjine" (valjda svi znaju na koga mislim)

EDIT :

Evo emedimurje je malo detaljnije opisao slučaj

http://www.emedjimurje.hr/crna-kronika/sudjelovao-u-premlacivanju-mladica-na-smrt-pljackama-te-prebio-djevojku

Kako izgleda i ova cura koju je premlatio nije tako "nevina"

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 10:46 (dado2202).
17 godina
odjavljen
dado2202 kaže...

Nažalost jesu, nisu "manjine" koje najčešće rade shranja u Međimurju. Oko 90% crne kronike u Međimurju uvijek su "manjine" (valjda svi znaju na koga mislim)

na "brazilce"? 

imam par frendova gore koji su mi rekli da se cigani gore predstavlju ko brazilci, na posudbu nekom klubu. tako nesto :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan

Krajnje je imbecilno povezivati nečiji vanjski izgled, pa i ponašanje, i koristiti tu poveznicu kao opravdanje za fizičke udarce, i premlaćivanje. Da izgleda kao štraca, razmišlja kao štraca, i glasa se kao štraca, ne zaslužuje da joj netko skače po glavi.

Mislio sam prije da je čovječanstvo do te mjere evoluiralo da fizičkom nasilju pribjegne, barem što se tiče svakodnevnog života i ophođenja, prvenstveno u smislu samoobrane. Al eto, logično se onda zapitati uz toliko nasilja i crne kronike koju otvoriš gotovo paralelno sa otvaranjem očiju i buđenjem ujutro, s koje sam ja planete, i mislimo li na isto čovječanstvo..

Žalosno.

Cemetery gates
17 godina
skank666 kaže...

na "brazilce"? 

imam par frendova gore koji su mi rekli da se cigani gore predstavlju ko brazilci, na posudbu nekom klubu. tako nesto :D

Hehe, imaš likova.

Ma najbolje što mene razljuti u međimurju su ti "brazilci". Ima ih sve više i više, krađa je sve više i više. Najbolje je dok u novinama (crna kronika) piše nešto za "bijelca" onda se koristi njegovo puno ime i prezime (kao u članku iznad), a kada je "brazilac" u pitanju tada je čak i prava rijetkost ako se koriste inicijali (imam frenda u policiji koji kaže da je 90% kriminala u Međimurju povezano sa "brazilcima", da nema njih, kriminala u Međimurju skoro pa niti ne bi bilo). Mjesečno jednom se u njihovim naseljima održavaju fešte (u kojima se sva državna lova, koju dobivaju za djecu, spiska na alkohol, nečesto droge), pa ostatak mjeseca prosjače okolo, stalno se sukobljavaju sa policijom (većinom policija dobije batine), nisam vidio da je tko završio u zatvoru/pritvoru, djecu koja idu s njima u školu stalno se maltertira, krade im se novac za užinu, a o higijeni da ne govorim. Najgore je kad je zadnji tjedan u mjesecu i kada se skuplja smeće. Ne smiješ ostaviti ništa vani. Čak niti djecu ne smiješ slati da se igraju na ulici, jer manijaci jure sa svojim krntijama u potrazi za "metalima", bez obzira tko im se nađe na putu. Cijeli fucking dan.

Moja stara je jednom čistila pločice ispred kuće, ostavila je metlu i otišla u kuću na kratko po vodu, kad se vratila već je "brazilka" odfurala metlu na svojem vozilu, uz objašnjenje : "pa mislila sam da ste to nama vani ostavili da si mi odnesemo".

A samo da vidiš ako se takne bilo kojeg od njih. Dižu se odmah na noge, svi mogući sudovi se prozivaju, protest pred policijskom postajom itd. A oni mogu raditi što im volja, a još k tome dobivaju masnu lovu od države.

Nije da su svi isti. Oni koji su se uspjeli odvojiti od njihovih sela, žive normalno, rade, plaćaju poreze i normalni su građani HR-a (sa istim problemima koje imamo i mi).

Sada kada se i ostatak "brazilske" populacije seli iz ostatka države u Međimurje, mislim da će biti gadnih obračuna. Međimurcima je već polako dosta terora koji se provodi, iako smo većinom mirna, radna i marljiva populacija, kad jednom Međimurcima pukne bude svega i svačeg.

E sad izgledam kao neki teški rasista (Hitler II), ali nisam (bar ne tako veliki), ovo su samo činjenice.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 11:42 (dado2202).
17 godina
odjavljen

yep, i ti moji frendovi isto govore. a jel to istina za "brazilce"?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan

Specifična (ne)kultura, nikad ih i nisam pretjerano pokušavao shvatiti iako sam se kroz djetinjstvo družio sa nekolicinom Roma, i u Šibeniku i Zagrebu. Neki su mi čak pomagali didi oko gradnje kuće i prijevoza materijala, ukrcaja iskrcaja itd. Meni čudna zajednica, ali kako razmišljam, što ne razumijem, ne mogu ni osuđivati pa eto - neka su i dalje svijet za sebe.

Makar mi je jasno da se tvoji primjeri dotiču one strane zakona, maltretiranja i negativnih strana, iskrivljenog ponašanja velike većine članova te zajednice. Nemam lijeka za to osim ravnopravnost pred zakonom.

Cemetery gates
17 godina
thedream kaže...

Specifična (ne)kultura, nikad ih i nisam pretjerano pokušavao shvatiti iako sam se kroz djetinjstvo družio sa nekolicinom Roma, i u Šibeniku i Zagrebu. Neki su mi čak pomagali didi oko gradnje kuće i prijevoza materijala, ukrcaja iskrcaja itd. Meni čudna zajednica, ali kako razmišljam, što ne razumijem, ne mogu ni osuđivati pa eto - neka su i dalje svijet za sebe.

Makar mi je jasno da se tvoji primjeri dotiču one strane zakona, maltretiranja i negativnih strana, iskrivljenog ponašanja velike većine članova te zajednice. Nemam lijeka za to osim ravnopravnost pred zakonom.

Znam, teško se povezati kada ne možeš doživiti to na svojoj koži. Kako sam i sam rekao, nisu svi isti, ima stvarno normalnih ljudi, koji žive kao i mi svi drugi (iako se ponekad njih krivo osuđuje).

Problem je da oni kod nas imaju veće prava od većina Hrvata. Većina ih ne želi nikakav posao, žele živjeti na grbači države (kako žive i sada) i po cijele dane lijenčariti ili piti u lokalnoj birtiji. Od rođenja su učeni takvom načinu života i teško je to promijeniti.

Mislim da ne postoji država gdje manjine(ali ne sve, nego samo jedna) imaju veća prava nego državljani te države. Onli in kroejša.

18 godina

U Hrvatskoj su svi iznad vlasti osim obicnog covjeka... Dakle, i Crkva, i banke, razni Todorici, krupni kriminalci, estradne zvijezde i ostali "velikani". A mi, obican narod, stoka sitnog zuba, od kojih se uzima i daje "velikanima" pusimo za svaku sitnicu.

Samo jedna mala natuknica... ovi pusti branitelji sto su se ubijali, palili benzinom i slicno. Dajte drugi put povucite za sobom i nekog "velikana" da zrtva nije uzaludna.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/183420/Nadbiskup-Puljic-Crkva-ne-podlijeze-drzavnim-zakonima.html

14 godina
dado2202 kaže...
thedream kaže...

Znam, teško se povezati kada ne možeš doživiti to na svojoj koži. Kako sam i sam rekao, nisu svi isti, ima stvarno normalnih ljudi, koji žive kao i mi svi drugi (iako se ponekad njih krivo osuđuje).

Problem je da oni kod nas imaju veće prava od većina Hrvata. Većina ih ne želi nikakav posao, žele živjeti na grbači države (kako žive i sada) i po cijele dane lijenčariti ili piti u lokalnoj birtiji. Od rođenja su učeni takvom načinu života i teško je to promijeniti.

Mislim da ne postoji država gdje manjine(ali ne sve, nego samo jedna) imaju veća prava nego državljani te države. Onli in kroejša.

Zanimljivo - u čemu to Romi imaju ''veća prava od većine Hrvata'' ?

http://www.vlada.hr/hr/uredi/ured_za_nacionalne_manjine/nacionalni_program_za_rome/odgoj_i_obrazovanje

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 15:15 (ElektričnaOvca).
18 godina
thedream kaže...

Krajnje je imbecilno povezivati nečiji vanjski izgled, pa i ponašanje, i koristiti tu poveznicu kao opravdanje za fizičke udarce, i premlaćivanje. Da izgleda kao štraca, razmišlja kao štraca, i glasa se kao štraca, ne zaslužuje da joj netko skače po glavi.

Mislio sam prije da je čovječanstvo do te mjere evoluiralo da fizičkom nasilju pribjegne, barem što se tiče svakodnevnog života i ophođenja, prvenstveno u smislu samoobrane. Al eto, logično se onda zapitati uz toliko nasilja i crne kronike koju otvoriš gotovo paralelno sa otvaranjem očiju i buđenjem ujutro, s koje sam ja planete, i mislimo li na isto čovječanstvo..

Žalosno.

Kakva evolucija drustva i kakva samoobrana?

Nase drustvo je ocigledno vec evoluiralo u tom smislu, buduci da ako iz samoobrane udaris nekog, kriv si koliko i on pred sudom i ceka te prijava neke vrste, a i neka novcana kazna.

Vidio sam na svoje oci i mnogo bizarnije slucajeve gdje se zrtve nerijetko izjednacuju sa nasilnicima, pa cak i da se na zrtve gleda kao na nasilnike.

Nasa drzava i sudstvo su kronicno bolesni, u ovoj drzavi nema pravde.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kakva evolucija drustva i kakva samoobrana?

Nase drustvo je ocigledno vec evoluiralo u tom smislu, buduci da ako iz samoobrane udaris nekog, kriv si koliko i on pred sudom i ceka te prijava neke vrste, a i neka novcana kazna.

Vidio sam na svoje oci i mnogo bizarnije slucajeve gdje se zrtve nerijetko izjednacuju sa nasilnicima, pa cak i da se na zrtve gleda kao na nasilnike.

Nasa drzava i sudstvo su kronicno bolesni, u ovoj drzavi nema pravde.

Ja ne mogu razumjeti da vam nije jasno da ta bolest potjece od samih ljudi koji u njoj zive.

Srz bolesti lezi u tom ksenofobicnom pristupu svemu sto se ne razumije, te generalizacijama slicnim ovima kakve je dado iznio. Dok ljudima ne postane jasno da su te generalizacije _uvijek_ poprilicno uska i pogresna slika stvarnosti, nece biti ozdravljenja. Poanta je s takvim generalizacijskim pristupom, puno je lakse vidjeti ono sto zelimo vidjeti nego ono sto se stvarno dogadja. Lakse je generalizirati nego svakom pojedincu dati postenu startnu poziciju, ali eto.... umjesto roma, nek budu zidovi, srbi, crnci, kinezi... tko god. Uvijek ce se naci mentalitet koji osudjuje te nacionalne manjine prema nekim narodnim mitovima ili osobnom prosudjivanju.

Nazalost, tu ni prisila ne pomaze, jer dok se o tome moze javno raspravljati ljudi makar ventiliraju te frustracije... ako se to zabrani zakonom, bit ce jos gore pa ce ljudi ispod glasa komentirati s jos vecom dozom mrznje, dok na vlast ne dodje netko kome je kompletno pukao film pa povede rat i etnicko ciscenje...

Tolerancija, ljudi, tolerancija. Tolerancija i posten start za svaku osobu, znam da se moze i da je tesko, ali hebemu niste u ovom topicu jer vas zabavljaju jednostavne stvari.

To be purified in fire - anesthetic for the pain... as the final words erupt from your mouth - who will remember your name?
14 godina
odjavljen
dado2202 kaže...

Sve manjine imaju veće prava nego Hrvati. Žalosno,ali istinito.

SK crew
14 godina
Pranja kaže...

Sve manjine imaju veće prava nego Hrvati. Žalosno,ali istinito.

Smiješno, ali netočno.

18 godina
neaktivan

konačno prava stvar, apsolutno podržavam izraelce u ovome...{#}

možda to pokrene i svjetsku lavinu.

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Smiješno, ali netočno.

Ma nemoj? Gdje je to netočno? U Mokošici?

SK crew
14 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Smiješno, ali netočno.

Ma nemoj? Gdje je to netočno? U Mokošici?

Ti si taj koji je izletio sa izjavom kako ''sve manjine imaju veća prava nego Hrvati''. Zašto bi ja odgovarao na tvoja pitanja i podpitanja kada se nisi uopće potrudio suvislo ili ikako argumentirati svoju izjavu, a sada bi htio da se ja izjašnjavam. Ili trolaš, ili stvarno ne znaš što znači rečenica koju si ovdje postavio (moguće je i oboje, ali bit ću pristojan pa ću pretpostaviti da samo trolaš).

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Ti si taj koji je izletio sa izjavom kako ''sve manjine imaju veća prava nego Hrvati''. Zašto bi ja odgovarao na tvoja pitanja i podpitanja kada se nisi uopće potrudio suvislo ili ikako argumentirati svoju izjavu, a sada bi htio da se ja izjašnjavam. Ili trolaš, ili stvarno ne znaš što znači rečenica koju si ovdje postavio (moguće je i oboje, ali bit ću pristojan pa ću pretpostaviti da samo trolaš).

Hočeš objašnjenje? Evo ti ga:

Živim u županiji (sisačko-moslavačka) u kojoj je 70 % industrije i firmi uništeno u ratu. Većina nikad nije ponovno proradila.

Cca 40 % površine županije spada pod posebnu državnu skrb.

Vidi vraga tko nam se baš na tim mjestima našao-manjine!!!!!

A da ne kažem da u svakom malo većem mjestu/gradu postoje barem dva tri min-naselja u kojoj je )0 % stanovništva manjine.

70 % ne radi jer žive od pomoći države. A oni i koji idu raditi,uvijek su ispred Hrvata kod zapošljavanja.

Npr. rafinerija Sisak uvozi nesposobne radnike iz Bosne (tko se sjeća da se u par mjeseci zapalila dva puta?) jer ih moraju imati. Istovremeno,hrpa radno sposobnih,obrazovanih mladih ljudi(Hrvata jelte) čeka na burzi.

Nije svima sve divno i krasno kao u Zagrebu.

I zato znaj,dok putuješ na posao sa prejeftinim gradskim prijevozom (da,da,i to jeftinijim nego u Sisku) ili autom po lijepim cestama,da se netko u Sisku za svoj posao mora tuči sa Srbima koji su iz područja od posebne državne skrbi ili Romima koji imaju po 17 djece i primaju sve žive i nežive pomoći(nerijetko ih možeš vidjeti kako se voze u novim Mercedesima i Audijima). Tako ti je to.

Živio!

SK crew
14 godina
protjeran

Ovo je prvi put da čujem kako su zagrebačke ceste lijepe. Zagrepčanke da, ceste ni blizu.

14 godina
odjavljen
Langsdorff kaže...

Ovo je prvi put da čujem kako su zagrebačke ceste lijepe. Zagrepčanke da, ceste ni blizu.

Ceste su vam super. Kod nas samo rupe.

SK crew
14 godina
protjeran

Ti i ja vozimo po dva različita Zagreba onda. {#}

Ovdje u mom Zagrebu su najprometnije ulice u totalnom kaosu. Vukovarska je - drito ispred gradskog poglavarstva - u totalnoj banani. Zvonimirova je u smjeru istoka očajna. Zeleni val ispred jednog od najekskluzivnijih hotela u gradu je prepun šahtova i rupa. Ilica, najduža ulica grada, je u katastrofalnom stanju i tjera te da voziš slalom između svih rupa i šahtova. Maksimirska je prepuna neravnina i šahtova, a dodatno veselje predstavlja postavljanje i micanje pješačkog prijelaza kojega pješaci i dalje koriste. Prelaziti križanje s tramvajskom prugom s više od 30 km/h je ludost. U Novom Zagrebu se Avenija Dubrovnik sasvim solidno drži, iako i ona ima svojih dionica koje ti presjeku dušu. Prije par dana sam u Dugavama, izgjegavajući šaht od 5 cm dubine, pogodio šaht od 10 cm. 50 na sat, novi auto i 17" felge. Presjeklo me prek srca. Možda bih fulao oba šahta da su bili označeni ili da je barem ulična rasvjeta radila.

Trebao sam Nivu kupit.

17 godina
neaktivan
Pa kupi SUV kao i svaki prosjecan Hrvat s prosjecnom placom. :P
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
moderator
Langsdorff kaže...

Trebao sam Nivu kupit.

Ma niva i felgetine, budeš pravi dasa/mačor ;)

14 godina
protjeran
Šef kaže...
Pa kupi SUV kao i svaki prosjecan Hrvat s prosjecnom placom. :P

Dođe mi bad kaj nisam prosječan s prosječnom plaćom. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice