Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.273.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Crkvene institucije raspolazu gomilom novca.Financijski na cvrstome,nis im nece biti.Ako Talijani mogu mozemo i mi.Dobro je covjek rekao.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Otišao i Mosor {#}

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Otišao i Mosor {#}

R.I.P.

Veliki čovik, Velika duša.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo ti jedan avatar pošto sam čuo da obožavaš bracu pa bi bio red da i seki daš šansu:)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
18 godina
Pero Dinamit kaže...

HRT će pratiti Anglelinu Jolie i Pitta u središnjem dnevniku - yesssss napokon! Jedva čekam, još se samo nadam da će tamo biti Ante i Simonica i mojoj sreći nema kraja {#}

No krasno kakve budalaštine na kubik,{#} za to ih ljudi plačaju da ovakve bezvezne stvari stavljaju na ekran a od kakvog je to šireg nacionalnog intresa tak nekaj imat uživo na nacionalnoj TV.{#}{#}

Kaj nije dost da Nova TV ili RTL to poprate na taj način, pa mora se i HTV s njima natjecat jel seratori jedni na račun ljudi i njihove love fuj septička jama od javne TV samo na papiru.{#}

Bolje nek puste ovo dole remek djelo da popune, vrjeme i termin a ne Branđelinu stavljat zamisli događaja ti bokca i još uživo fučkaj ga sad.{#}{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
odjavljen
Bandič upravo govori da mu je najdraži film u Zemlji Krvi I Mesa. Što se događa sa našim društvom... xD
15 godina
neaktivan

ima jedna stara poslovica koja kaže gdje čeljad nije bijesna tu ni kuća nije tijesna. Al da tome bude tako potreban je i kućni odgoj.

nisam se prestao igrati jer sam ostario, već sam ostario jer sam se prestao igrati
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Pero Dinamit kaže...

HRT će pratiti Anglelinu Jolie i Pitta u središnjem dnevniku - yesssss napokon! Jedva čekam, još se samo nadam da će tamo biti Ante i Simonica i mojoj sreći nema kraja {#}

No krasno kakve budalaštine na kubik,{#} za to ih ljudi plačaju da ovakve bezvezne stvari stavljaju na ekran a od kakvog je to šireg nacionalnog intresa tak nekaj imat uživo na nacionalnoj TV.{#}{#}

S obzirom da cijene rastu, recesija vlada pa je red da se i anoreksija reklamira i pogura u medijima.

Btw, šta su Enđi jela?

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
18 godina
F1-IVO kaže...
tnakir kaže...

Evo ti jedan avatar pošto sam čuo da obožavaš bracu pa bi bio red da i seki daš šansu:)

Gospodja zbilja podsjeca na ovo: 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 22:55 (tnakir).
18 godina
odjavljen

Nevjerujem, od kad sam doso iz skole oko 3, pa do sad, pricaju o dolasku Angeline Jolie, 25 fotografija na Jutarnjem kak izlazi iz aviona, wtf??? 

Skoro pa je imala isti doček ko papa.

http://isvijet.com.hr
17 godina
neaktivan
Edge kaže...

Nevjerujem, od kad sam doso iz skole oko 3, pa do sad, pricaju o dolasku Angeline Jolie, 25 fotografija na Jutarnjem kak izlazi iz aviona, wtf??? 

Skoro pa je imala isti doček ko papa.

Pa ljudima je zanimljivo, a i odličan način da se promovira film, ako može on zašto nebi i ona?

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
16 godina
neaktivan
bed kaže...
Vlastita proizvodnja propada.

Recimo, uvoziš većinu osnovnih namirnica, jer je isplativije nego iz vlastite proizvodnje. Vlastita proizvodnja propada. Desi se neko sranje, nema brašna, ulja, soli, mesa i mlijeka godinu-dvije, bull shit..

Država treba to prepoznati, nisam baš toliko duboko u matriji što je bolje i kako; da li keš, da li pdv, struja ili ostale stvari koje spominješ? Ali misilm da treba očuvati vlastitu proizvodnju osnovnih strateških namirnica.

Hmm. Dugo sam danas kalkulao i gledao po internetu o svemu i svačemu.

Osim u slučajevima iznimno velikih kriza (ova to nije) mislim da država ne bi trebala intervenirati (tipa keš na ruke, isplata dugova..) na tržištu. Dakle govorim o poticajima. Ja ne vidim logiku u poticanju proizvodnje mlijeka ako ista nije tržišno (ili ikako) isplativa. Ako ni jedan proizvođač u Hrv ne može proizvesti mlijeko ispod 3 kn, dok recimo Mađarski (Bosanski, Srpski) proizvođač može, onda treba staviti na papir najobičniju swot analizu i vidjeti zašto je to tako. A ne ko kreten poticati proizvodnju kako bi kupio 2-3 mjeseca mira (ili bilo koji drugi pogrešan razlog zbog kojeg se isplaćuju poticaji)

Sjedneš sa mljekarima i vidišt gdje im curi lova. Nakon toga vidjeti koje uvjete bi država mogla stvoriti da potakne isplativost proizvodnje mlijeka. Dakle na državi je da stvori uvjete.

A pod uvjete ne mislim da se isplati Franji Mljekaru 10.000 kuna keša, već da kroz pdv, usluge, poduku bla bla omogući tom mljekaru da proizvede mljeko za 3 kune.

Ali ako je neka grana industrije godinama rupa bez dna, neprofitabilna.. pa lakše bi bilo da država svim ljudima isplati po 100.000 kn nego da rješava dugove i kamate na te dugove i da neprestano krpa odavno poderan šlauf.

Mislim da nema smisla poticati sadnju banana iako je najprodavaniji (pojedini) artikl u Konzumu. Hrvat ih pojede čak cca 15kg (usporedbe radi - popije 160l mlijeka) godišnje. Po logičnoj računici se dakle može zaključiti da je Hrvatskoj realna opcija da krene proizvoditi vlastite banane?

Hoću reći da ne moramo ko debili mrcvarit isti leš 20 godina. Ako nejde nejde. Tržište se mjenja, a mi bi 100 godina piticali proizvodnju jednog te istog. To tako nejde. Pa neka i propadnu neprofitabilne domaće proizvodnje. Otvoriti će se mjesto nekoj novoj isplativijoj. Ni Maldivi nemaju miljon hektara za orat pšenicu pa preživljavaju.

Al ovo nije moj stav. Ovo je sve sklono promjenama "as I go", jer svako tolko naletim na nešto novo ili mi netko nekakvim detaljem otvori oči..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Osim u slučajevima iznimno velikih kriza (ova to nije) mislim da država ne bi trebala intervenirati (tipa keš na ruke, isplata dugova..) na tržištu. Dakle govorim o poticajima. Ja ne vidim logiku u poticanju proizvodnje mlijeka ako ista nije tržišno (ili ikako) isplativa. Ako ni jedan proizvođač u Hrv ne može proizvesti mlijeko ispod 3 kn, dok recimo Mađarski (Bosanski, Srpski) proizvođač može, onda treba staviti na papir najobičniju swot analizu i vidjeti zašto je to tako. A ne ko kreten poticati proizvodnju kako bi kupio 2-3 mjeseca mira (ili bilo koji drugi pogrešan razlog zbog kojeg se isplaćuju poticaji)

Sjedneš sa mljekarima i vidišt gdje im curi lova. Nakon toga vidjeti koje uvjete bi država mogla stvoriti da potakne isplativost proizvodnje mlijeka. Dakle na državi je da stvori uvjete.

A pod uvjete ne mislim da se isplati Franji Mljekaru 10.000 kuna keša, već da kroz pdv, usluge, poduku bla bla omogući tom mljekaru da proizvede mljeko za 3 kune.

Ali ako je neka grana industrije godinama rupa bez dna, neprofitabilna.. pa lakše bi bilo da država svim ljudima isplati po 100.000 kn nego da rješava dugove i kamate na te dugove i da neprestano krpa odavno poderan šlauf.

Mislim da nema smisla poticati sadnju banana iako je najprodavaniji (pojedini) artikl u Konzumu. Hrvat ih pojede čak cca 15kg (usporedbe radi - popije 160l mlijeka) godišnje. Po logičnoj računici se dakle može zaključiti da je Hrvatskoj realna opcija da krene proizvoditi vlastite banane?

Hoću reći da ne moramo ko debili mrcvarit isti leš 20 godina. Ako nejde nejde. Tržište se mjenja, a mi bi 100 godina piticali proizvodnju jednog te istog. To tako nejde. Pa neka i propadnu neprofitabilne domaće proizvodnje. Otvoriti će se mjesto nekoj novoj isplativijoj. Ni Maldivi nemaju miljon hektara za orat pšenicu pa preživljavaju.

Al ovo nije moj stav. Ovo je sve sklono promjenama "as I go", jer svako tolko naletim na nešto novo ili mi netko nekakvim detaljem otvori oči..

država treba i mora intervenirati kad dođe do poremećaja na tržištu

ako smo u EU - znači cijena u otkupu ne može biti manja od prosjeka EU - točka - bosna, crna gora i srbija - nisu članice EU i njih se više uopće ne uzima u prosjek - zapamtite - nakon 1.7.2013 nema više uvoza mlijeka u RH iz tih država - to će EU blokirati

država treba uvesti reda i reči mljekarima ili se ponašajte fer ili smišljamo nove poreze i davanja na vaše zarade - da vidiš kako se odmah mjenja politika mljekara

jednako tako u svim granama poljoprivrede

@ivan dragi

problem je da se ljudi ne žele mijenjati i prilagođavati, oni žele da da se svijet prilagodi njima

drugi je problem naše loše zakonodavstvo koje radi apsurde

1. sa jedne strane pomaže poslodavcima i otkupljivačima da doslovno ucjenjuju radnike i seljake lošim plaćama i niskim otkupom, a onda

2. to kompenzira kriminalnim zakonom o radu - di ne možeš ni najvećeg lopova otpustiti jer ga sud vrati nazad na posao

država treba biti sudac i lupit po prstima obje strane kad pretjeraju, a ne se svrstavati na jednu ili drugu stranu kako vjetar puše (čitaj kako dolaze i prolaze izbori)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:00 (Darky).
15 godina

Ovako bi svima bilo lakše  {#}

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Ja ne vidim logiku u poticanju proizvodnje mlijeka ako ista nije tržišno (ili ikako) isplativa.
Dakle na državi je da stvori uvjete.

Stoji ti logika - kad uđemo u EU. Mada je i tada pametno imati svoju proizvodnju, ali 'ajde..

Do tada bi trebali pomagati domaću proizvodnju, štititi, koristiti predpristupne fondove, itd, upravo zato da kada uđemo u EU budemo konkurentni i ravnopravni na zajedničkom tržištu. A ima još godinu dana..

Je li država stvorila uvjete?

16 godina
neaktivan
bed kaže...

Stoji ti logika - kad uđemo u EU. Mada je i tada pametno imati svoju proizvodnju, ali 'ajde..

Do tada bi trebali pomagati domaću proizvodnju, štititi, koristiti predpristupne fondove, itd, upravo zato da kada uđemo u EU budemo konkurentni i ravnopravni na zajedničkom tržištu. A ima još godinu dana..

Je li država stvorila uvjete?

Naravno da ne. To i je najveći problem. Što ovi slinići i ini debili neznaju uzet olovku i papir i vidjeti koje to industrije cvatu a koje propadaju i zašto je to tako.

Ne želim sada nekog uvrijediti ali veliki broj poljoprivrednika nije adekvatno obrazovan za ono što radi. I tu bi država trebala "potaknuti". Puno je tih malih seoskih gospodarstava koji nemaju profitabilnost. Dakle troše više nego što privređuju.

Onda nek pošalju team stručnjaka da prouče manjkavosti. Jer ovo tipa "razgovor sa predstvanicima" ne liči na ništa. Ovi će reć jedno ovi drugo i đaba. Treba od krave do krave otić i vidjet gdje je prostor poboljšanju. A to nije sveto pismo. Ima stručnjaka koji stoje na burzi a mogli bi pomoć poljoprivrednicima da povećaju rentabilnost gospodarstva. Nema tih gospodarstava milijardu. Sveukupno ih ima oko 80.000.

I država je umjesto keša za poticaje skinula čovjeka s burze i dala mu plaću. Ovaj je zauzvrat naučio poljoprivrednika da poveća korisnost svoje farme, i ukazao mu gdje i kada može poboljšat uvjete poslovanja. (npr gdje i kako prodat stajsko gnjojivo, prijaviti se na određeni natječaj u određeno vrijeme itd). A proračun ovdje dobiva. Država uloži neku lovu na jednog čovjeka koji će poboljšat nekoliko gospodarstava i tako vratiti lovu u proračun. Dakle ta "poduka" nije besplatna. Poljoprivrednik će lovu vratiti kroz plaćanje pdv-a ili kroz zapošljavanje radnika itd.

Taman da dođe neznam kakva konkurencija itd taj farmer će imati adekvatno znanje potrebno za prilagodbu tržištu.

Ja nisam neki stručnjak no jedan pogled na reportažu iz štale mi je bio dovoljan da vidim kako su higijenski uvijeti manjkavi i da tu postoji veliki prostor napretku...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Ne želim sada nekog uvrijediti ali veliki broj poljoprivrednika nije adekvatno obrazovan za ono što radi. I tu bi država trebala "potaknuti". Puno je tih malih seoskih gospodarstava koji nemaju profitabilnost. Dakle troše više nego što privređuju.

.....

Ja nisam neki stručnjak no jedan pogled na reportažu iz štale mi je bio dovoljan da vidim kako su higijenski uvijeti manjkavi i da tu postoji veliki prostor napretku...

tu si u pravu

• 80% nije školovano kako treba
  • 80% nema svu potrebnu mehanizaciju
  • 80% ima zastarjelu tehnologiju proizvodenje i zastarjele strojeve

higijenski uvjeti nisu nešto vitalan dio - naime, ne može štala uvijek i po cijele dane blistati.

no tehnologija proizvodnje je vitalana

recimo ja sam prije par godina uspio postići da moje svinje iz vlastitog uzgoja stvaraju profit sa otkupnom cijenom 10 kn (ako je svinja prodana sa 95 do 100 kg)

a moji susjedi su imali 12 ili čak 13 kn profitabilnu cijenu zbog lošije tehnologije (sa vrlo sličnim genskim materijalom)

inače, glavni problem na našem selu su stari seljaci - "sinko kaj buš ti mene učil, ja sve znam" (ovo je pričao i moj djed)

"kad mene ne bude, niš ne budete imali" - kad je on proizvodio kukuruz - imali smo 8 kubika kukuruza u klipu po hektaru - a kad je umro, ja i brat smo dobijali oko 15 kubika klipa po hektaru

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Onda nek pošalju team stručnjaka da prouče manjkavosti. Treba od krave do krave otić i vidjet gdje je prostor poboljšanju.

Eh, upravo je tu i problem;

nije to neka nauka, poznat je učinkovitiji - profitabilniji način uzgoja, ali.. Radi se o modernijim objektima specifične namjene, s izgnojavanjem, strojevima, i mehanizacijom. Nema mjesta izmišljanju, radi se o tipskim elementima - postoje tvrtke koje ih proizvode s 'know how' modelom. I sad je država nagovarala poloprivrednike da prihvate te modele, a za to je potrebno puo novaca. Pa su ljudi digli kredite da naprave takvu proizvodnju, otuda i novi traktori. A nakon par godina, ljudi ne mogu vraćati kredite jer su se promijenili uvjeti, jer ta država koja je poticala ljude na kredite, ne želi garantirati cijenu mlijeka, već kaže da to treba napraviti tržište..

Sve je to već poznato, ne trebaju nama stručnjaci. Pitanje je puno šire; od cijena kredita, cijene otkupa, do cijena repromaterijala..

14 godina
odjavljen
bed kaže...

Eh, upravo je tu i problem;

nije to neka nauka, poznat je učinkovitiji - profitabilniji način uzgoja, ali.. Radi se o modernijim objektima specifične namjene, s izgnojavanjem, strojevima, i mehanizacijom. Nema mjesta izmišljanju, radi se o tipskim elementima - postoje tvrtke koje ih proizvode s 'know how' modelom. I sad je država nagovarala poloprivrednike da prihvate te modele, a za to je potrebno puo novaca. Pa su ljudi digli kredite da naprave takvu proizvodnju, otuda i novi traktori. A nakon par godina, ljudi ne mogu vraćati kredite jer su se promijenili uvjeti, jer ta država koja je poticala ljude na kredite, ne želi garantirati cijenu mlijeka, već kaže da to treba napraviti tržište..

Sve je to već poznato, ne trebaju nama stručnjaci. Pitanje je puno šire; od cijena kredita, cijene otkupa, do cijena repromaterijala..

A eto nam stručnjaka na burzi koliko hočeš. Samo treba krenuti sa nečim-ndam se uskoro.

Ali barem su krenuli sa nekim promjenama.

SK crew
17 godina
odjavljen
Mislim da je javnost društvenih mreža i blogova zahvatio rak idiotskog percipiranja svake kritike kao "hejta" (eng. za "mržnja"). Mnogi bi trebali razumjeti da međusobno tapšanje po leđima, pogotovo ako je licemjerno, nikome ne koristi. Uvlačenje u šupak na svim stranama samo će rezultirati pretvaranjem svih aktera u - šupke.
18 godina

Kod nas opce nema neke ozbiljnije proizvodnje, ovo kaj znamo vidjet tu i tamo kakvu inovativniju tvrtku koja se snasla na odredjene nacine - to je sve tak...

To koliko se pokralo, a i jos se krade, rekel bi da imamo scenarija za snimit barem jos 50-ak serijala: The Godfather

Kad oni tolko kradu od nas, malih ljudi, ne vidim (osim toga kaj nismo slozni sve dok se neka tragedija ne dogodi) da ne bi mogli i mi od njih.

Jedan dan neka ide 2000 Splicana okrast Kerumove ducane, Varazdinci i Zagrepcani neka ogule Konzum i slicne. 

Da mi je vidjet kud bi strpali 10 000 ljudi...

Naravno, to bi se trudili ucinkovito rijesit, a onaj misteriozni nestanak psenice - nema glasa vise o tome...

Sanaderu su uvalili stap kako mu se ne bi uvrijedila cast s lisicinama na rukama. Fuj je.bemti.

Covjeka koji podijeli kruh iz pekare, doslovce pokloni, dobije kaznu preko 30 000 kn ! {#}

Pa to nije za drugo nego takvoj gamadi na zivo izvadit crijeva na trgu pred pucanstvom.

Nema vise casti, postenja, plemenitosti, budi bolje zaje.ban, djubre i lopov - i bolje ti bude u zivotu.

(samo zapamtite, ne bit sitni lopov - takvi su odmah u buksi, ukradite enormno veliku cifru i gotovo da nema straha od kazne, bar ne kod nas...)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 23:09 (Batista).
18 godina
Tonči kaže...
Mislim da je javnost društvenih mreža i blogova zahvatio rak idiotskog percipiranja svake kritike kao "hejta" (eng. za "mržnja"). Mnogi bi trebali razumjeti da međusobno tapšanje po leđima, pogotovo ako je licemjerno, nikome ne koristi. Uvlačenje u šupak na svim stranama samo će rezultirati pretvaranjem svih aktera u - šupke.

Znas sam kakvo je stanje na twitteru di si clanovi odredjenih "ekipa" ljube dupeta jedni drugima. 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Znas sam kakvo je stanje na twitteru di si clanovi odredjenih "ekipa" ljube dupeta jedni drugima.

http://www.ognjiste.org/2012/02/vladaup-vladadown-vladaallaround/

“Dobar ti je tweet, malo ću ga retweetat”
- Hrvatski twitter stručnjaci

{#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Prvo, hvala na objasnjenju, sad napokon znam neki pametan razlog za kupovinu nove mehanizacije koji se ne svodi na "Vidi ga novi baja u selu."

No, ne razumijem zasto bi drzava morala garantirati za cijene icega proizvedenog. Daje dobre poticaje za modernizaciju, pa nece valjda i trziste jos kreirati? Odo i ja onda bit seljak, najbolje da radim sve uz masu strojeva koje mi je drzava platila i jos imam zagarantiranu prodaju.

Pa valjda nije tako tesko, kako Ivan govori, da svaki seljak za sebe skonta sta je profitabilno a sta nije, i onda odluci kamo usmjeriti proizvodnju. Jucer proizvodio psenicu? OK, od danas krece na hmelj. Sta ja znam. Cak i da ne zna, pa uz sve te poticaje mogu podijeliti i strucnjake agronomije (nadam se da je ovdje u pitanju agronomija!?) koji su skolovani i placeni da donose pretpostavke o tome sta treba proizvoditi a sta ne.

Totalno mi je nerealno ocekivati da ce drzava na silu omoguciti kupovinu proizvedenih dobara po nekim arbitrarnim cijenama, samo zato jer se to hoce onome koji ih je proizveo.

Kad promislim zapravo, najbolje da drzava jednostavno ode i uzme sva proizvedena dobra besplatno, jer ih iovako ionako ne bi kupila pa prakticno nitko nije na gubitku.

Ako im se to ne svidja (seljacima), pa nek promjene bransu.

Neki seljaci su me naucili ova zlatna pravila :-D (lijen sam linkati trollface ;-)

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 6:10 (Deus ex machina).
18 godina

Problem je uvoz robe koji su ljudi u stanju proizvest u HR.

Uvozi se sve vise, proizvodi se sve manje.

Da mi moramo uvozit svinjetinu, mlijeko i x ostalih sirovina, preradjevina i namirnica - to je apsurd.

To se mora automatski zabranit i samim time proizvodjaci bi imali zagarantirano trziste.

Ovak Todoric koji je najveci uvoznik, kontrolira carinu i radi kak mu pase. Umjesto da drzava upravlja njim, on upravlja njom.

Mislim da je svima jasno da je najveci problem uvoz robe te je ujedno i uzrok propadanja malih i srednjih proizvodjaca u HR.

U HR jedino kaj se znaju otvorit, to su trgovacki centri.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 10:26 (Batista).
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Da mi moramo uvozit svinjetinu, mlijeko i x ostalih sirovina, preradjevina i namirnica - to je apsurd.

To se mora automatski zabranit i samim time proizvodjaci bi imali zagarantirano trziste.

Ovak Todoric koji je najveci uvoznik, kontrolira carinu i radi kak mu pase. Umjesto da drzava upravlja njim, on upravlja njom.

Mislim da je svima jasno da je najveci problem uvoz robe te je ujedno i uzrok propadanja malih i srednjih proizvodjaca u HR.

ali večina ne vidi problem da EU subvencionira to uništavanje naše poljoprivrede i proizvodnje i to će raditi do trenutka kad ne budemo ravnopravni član

onda će pak okrenuti politiku i subvencionirati naše seljake da to isto rade srbima i bosancima i svima koji nisu EU

16 godina
protjeran
Batista kaže...

Mi ukinemo njima uvoz svinjetine, oni nama ukinu izvoz masilnovog ulja.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
Deus ex machina kaže...
..

No, ne razumijem zasto bi drzava morala garantirati za..

-što je smisao države? - Organizacija. Organizacije svega na svom teritoriju. To nije sama proizvodnja, određivanje cijena i sl, to je stvaranje uvjeta. Istovremeno i 'briga' tj izbjegavanje šokova na tržištu, robne rezerve, elementarne nepogode-katastrofe itd.. Dakle, država je, mora i treba biti 'upetljana', mora postavljati takve uvjete da se samo tržište ne raspadne (vs divlji zapad).

-problem, jer je država (npr Jaca) godinama išla okolo, poticala seljačine (karkakterne), na određene investicije, npr u mlijeko, jagode, koze.. krediti su se vrtili u tom smjeru, poticaji.. pravi mali raj - za kreditore i trgovce-posrednike. ... -da bi se sad pokazalo kao pogrešna investicija? Istina kriv je seljober, jer se dao nagovoriti, kriva je i politika jer je radila ili neznajući ili za interese nekog drugog lobija. Pošto Jaca ništa nezna... ali šjor Ivo (kapetan: malo vitra) je znao što i zašto radi.

Sve je povezano, Francuzi su kupili Luru ne zato jer im treba mlijeko, nasuprot, da njihovi seljaci ne proljevaju, nego da izvuku iz EU fonda subvencije i prodaju svoj višak ostalima. (To je razlog trenutne situacije).

Trenutno je blokada mljekara, katastrofa. Ja se ne mogu slolidarizirati s njima, jer je njihov interes suprotan mojem, traže više cijene - meni je interes niža cijena, traže poticaje - ja (kroz porez) izdvajam za njihove poticaje.. i na kraju, ja zbog blokade prometa gubim po sat vremena na par kilometara ceste (streljao bi ih). Istovremeno znam da su u pravu.... država je u krivu, (pogrešna) politika je dovela do tog. Na kraju se ništa ne isplati proizvoditi, smao uvoziti. Ali problem, tko može bez posla platiti? Što tad kad takvi propadnu? -Zato država mora spasiti-intervenirati, smao kad bi država imala plan, znanje, volju da to i napravi.

Za sad vidim samo gluposti, imenovanja-smjene, velike riječi i dizanje poreza bez rezultata ili ideje kako popraviti stanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 12:34 (ihush).
18 godina
Darky kaže...

ali večina ne vidi problem da EU subvencionira to uništavanje naše poljoprivrede i proizvodnje i to će raditi do trenutka kad ne budemo ravnopravni član

onda će pak okrenuti politiku i subvencionirati naše seljake da to isto rade srbima i bosancima i svima koji nisu EU

Mentalist kaže...

Mi ukinemo njima uvoz svinjetine, oni nama ukinu izvoz masilnovog ulja.

Dobro, na koje nacine bi vi onda realizirali bolju, vecu i jacu proizvodnju koja bi bila isplativa ?

Truth in engineering.
18 godina
Šef kaže...
tnakir kaže...
Tonči kaže...

http://www.ognjiste.org/2012/02/vladaup-vladadown-vladaallaround/

“Dobar ti je tweet, malo ću ga retweetat”
- Hrvatski twitter stručnjaci

{#}

Medju ostalim i to
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice