Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.336.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

pa vani ima više reda, iako i tamo postoje muljatori,

u uređenim državama jako se pazi na plačanja.

17 godina
neaktivan
Intelligent life on a planet comes of age when it first works out the reason for its own existence.
17 godina
Darky kaže...

ne mogu sad nac na netu al se sjecam kak je, mislim da se radilo o svicarskoj) da su zbog nekog bosanca kaj je gradil kucu i htio nekaj zmuljat,  mijenjali su zakon...{#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
PsychoticBaklava kaže...

S obzirom na sve navedeno, može li se uopće očekivati nekakvo tjeranje ''velikih'' da krenu plaćati ''male'' i, ako da, postoji li uoće taj novac kojim bi se uspostavila nekakva zdrava cirkulacija?

..

tnakir kaže...
..

Ni meni nije jasno kako je u Hrvatskoj normalno ne davati place i ne placati racune... Neznam kakva je vani situacija, jel tako i vani?

..

Ukratko, kad to radi država (legalno ili ..) što očekivati od privatnika. Nenormalno objašnjenje da taj prihod ne spada u oporeziv. Nema ni jednog razloga kao npr student servis i sl. (koji opet nakon nekog iznosa spada pod poreznu obvezu). Ljudi s burze, posao za državu (popisivači i sl.) 'na crno'.

Toj 'statistici' treba dodati i sve Terence, Jahte (osim Veseljko), apartmane, .. itd., koji su na trošak firme (hint PDV), tako da ni cijena goriva nije problem za one koji imaju tj ispada im jeftinije od plavog dizela :) go figure.

- To je očigledna muljaža, pa opet nikom ništa (pogovovo nikom ništa isplatiti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran
Srednji kaže...
Darky kaže...

ne mogu sad nac na netu al se sjecam kak je, mislim da se radilo o svicarskoj) da su zbog nekog bosanca kaj je gradil kucu i htio nekaj zmuljat,  mijenjali su zakon...{#}

Pa bila je neka priča o bespravnoj gradnji ili slično, kao nisu imali zakon (jer im nije trebao) dok im nisu naletili ''slobodni zidari s balkana'' - to sam čuo ovako anegdotalno, ne sjećam se je li postojala baš nekakva vijest u vezi toga.

Nobody expects the Spanish Inquisition!
18 godina
http://www.schneier.com/blog/archives/2012/01/british_tourist.html

americki debili. napises li na twitteru da ces destroj-amerika...odes skoro u onaj guantanamo.
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
torrente kaže...
..americki debili. napises li na twitteru da ces destroj-amerika...odes skoro u onaj guantanamo.

- hmm, (slažem se) ali..

- po kojem kriteriju nije debilno pistati tako nešto?

Slučaj 'A': -šala (zeka-peka itd.) nije baš šaljiva tema ili posljedice = nepotrebno ili debilno za onog koji se ne zna drugačije šaliti (da ne kažem twitati ili lajkati).

Slučaj 'B': -nije šala, nego ozbiljan (teroristički) plan, razrađen do detalja itd. --- hmmm, (opet) debilana od objavitelja.

Tako da kazna (ova dva moguća scenarija, koji bi bio treći?) je sve samo ne debilna. Treba ljude kažnjavati, treba ih mlatiti (bolji su), da se ne razmaze previše, ''it's for your own good'' rečenica kad policajac trči s pendrekom, teški indijsko-arapski akcent... . ;-)

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

americki debili. napises li na twitteru da ces destroj-amerika...odes skoro u onaj guantanamo.

hm, pa to ti je isto kao i da odeš u birtiju i tipu do sebe kažeš da je peder i pedofil...

a) tip se nasmije i plati ti pivo

b) tip ubije boga u tebi

generalni zaključak:

drži jezik za zubima i ne pričaj gluposti uokolo prije nego promisliš o mogućim posljedicama

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ni meni nije jasno kako je u Hrvatskoj normalno ne davati place i ne placati racune... Neznam kakva je vani situacija, jel tako i vani?

Nije normalno iz vise razloga, prvi je svijest, a drugi je onaj koji je uvjetovao prvi - ne isplati se.

Naime, ovdje se pojedina kompanija nece bakcati s neplatisom, imas legalne kompanije za utjerivanje dugova. Kako to ide? Ako ne platis racun nakon prve opomene, kompanija kojoj dugujes nece se ni potruditi slati drugu, vec se obrate utjerivacima, koji im isplate iznos racuna, a legalno preuzmu racun na sebe... tako da sad dugujes utjerivacima, a ne prvobitnoj kompaniji.

Utjerivaci imaju oho-ho legalnih nacina za utjerat svoj dug, od legije odvjetnika pa nadalje. Najgora stvar je nesto sto se zove credit history, odnosno tvoja financijska povijest koja utjece na to da li mozes dobiti kredit, koliko visok, i slicno - ako imas posla s utjerivacima, to se odmah biljezi u tvoj credit history i moze ti dobrano otezati kupnju stana koji inace nije skup za uvjete, ali ipak ti treba kredit.

Dakle, ako ne platis racun na vrijeme, sam sebi maksimalno zakompliciras buducnost i opcije - zato to nitko ne radi. Ovo sto se dogadja u HR je maksimalna korupcija, i zato to tako ide... no s druge strane, razumijem sah-poziciju u koju je dovedena vlada... korumpirani vlasnici drze stotine ljudi zaposlenima i generiraju kakav-takav prihod u drzavnu kasu. Ako ih se opali po dzepu, oni ce uzvratiti otpustanjem i cime sve ne... prakticno, drzava nema love, a tajkuni je imaju - stara prica, ko ima love, taj diktira pravila.

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
18 godina
torrente kaže...

Ma fučkaš Amere nek ih voda nosi, ko ih šljivi ajd malo sad u našu jadnu i žalosnu stvarnost ali glavno da smo u EU. {#}Baš sad gledam u Hrvatskoj Danas na HTV 1, Tehnička srednja škola u Vukovaru prekinula s nastavom zbog nepostoječeg i lošeg grijanja.{#}

Uglavnom žalosno na kubik kaj drugo, kud se sve lova baca a onda ovak prozori obljepljeni salotepom zbog rupa i propuha grijanje nula bodova. Onda je u učionicama zima ko u štali vjerojatno, kaj drugo tolke godine nisu mogli to sredit kak spada no bitno da su se tuneli po autocestama farbali s zlatnom bojoj s obzirom na cijenu radova jel.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
protjeran

Tehnička srednja bez grijanja? Neka preko ljeta organiziraju praktične tehničke radionice postavljanja infrastrukture za grijanje preko zime.

Djecu koja će to radit ne moraju ni platit. Nek' se mali gadovi nauče solidarizirati s onima koji im rade tenisice, obleku i ajfone.

Mi gradimo grijanje, grijanje gradi nas. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Tehnička srednja bez grijanja? Neka preko ljeta organiziraju praktične tehničke radionice postavljanja infrastrukture za grijanje preko zime.

Djecu koja će to radit ne moraju ni platit. Nek' se mali gadovi nauče solidarizirati s onima koji im rade tenisice, obleku i ajfone.

Mi gradimo grijanje, grijanje gradi nas. {#}

ma koja god škola da je bez grijanja?

ok, da su rekli nisu nam dali gorivo jer nemamo love - shvatio bih donekle

ali pazi objašnjenja - zaboravili smo, ravnatelj je na bolovanju zamjenici se nisu snašli i slične fore

mislim ono ljudi, zima je svake godine, svake godine znaju da treba grijanje i umjesto da se time bave u proljeće ili ljeto oni sad izmišljaju neke jadne izgovore (ja se sjećam da moja osnovna škola uvijek naručivala lož-ulje u svibnju ili lipnju)

čak i da se griju na drva, preko ljeta se sve da organizirati, da mi dođu iz lokalne škole i mole par cjepanica za grijanje, dao bih ih.

18 godina
Darky kaže...

hm, pa to ti je isto kao i da odeš u birtiju i tipu do sebe kažeš da je peder i pedofil...

a) tip se nasmije i plati ti pivo

b) tip ubije boga u tebi

generalni zaključak:

drži jezik za zubima i ne pričaj gluposti uokolo prije nego promisliš o mogućim posljedicama

da. to je kad hodas stvarnim svijetom i iz svojih usta prosipas bisere.

gdje je mjerodavnost nekog twitanja?

svaka šuša moze laptopom šetat po kvartu, spajat se na otvorene routere , kreirat accounte sa slikama "dragih" ljudi i sipat bisere po tim servisima.

što onda?  sve te nesretnike privest na razgovor?  dakle banalno poređenje birtije i twitanja ne stoji.

ako se vec imaju provodit izvidne radnje, sigurno se ne sprovode kao na njihovom sojlu... "ruke na volan  10 i 10 ili bang-bang".

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

da. to je kad hodas stvarnim svijetom i iz svojih usta prosipas bisere.

gdje je mjerodavnost nekog twitanja?

svaka šuša moze laptopom šetat po kvartu, spajat se na otvorene routere , kreirat accounte sa slikama "dragih" ljudi i sipat bisere po tim servisima.

što onda?  sve te nesretnike privest na razgovor?  dakle banalno poređenje birtije i twitanja ne stoji.

ako se vec imaju provodit izvidne radnje, sigurno se ne sprovode kao na njihovom sojlu... "ruke na volan  10 i 10 ili bang-bang".

ne prosipam bisere

vidi, još za prvog napada na blizance (onaj koji nije uspio) izišlo je na vidjelo da su FBI, CIA, NSA i ATF vidjeli mailove i poruke u kojima se spominjalo "rušenje nečega"

ali kako je USA bila zemlja demokracije nisu im mogli ama baš ništa dok ovi ne naprave prvi potez

nakon prvog napada, FBI je ozbiljnije počeo pratiti internet scenu, a nakon 11. rujna vrlo ozbiljno, a sad pušu i na hladno

inače svaki mail u kojem spomeneš bombe, eksplozive, dizanje u zrak, uništavanje, odma se filtrira i kopija emaila završi u NSA na analizi (ako nisi znao)

zato od sada i ubuduće pripazi što i kako pisakaraš u emailu ili po netu, da ne ispadne da dobiješ dobar poslovni put u USA, a završiš preventivno u zatvoru zbog 5 minuta ludosti.

I da, na interentu nema anonimnosti, tko u to vjeruje je totalna budala (pitanje je samo koliko je nekome stalo da te pronađe)

18 godina

ne slazem se s nicim navedenim (osim onih "nikita" pracenja mailova) ,a posto nemam apetita replicirat i boldat svaki djelic sadrzaja...odustajem.  mala djeca iz osnovne se igraju anonimaca preko dedi/shared servera koji im btw sluze za p2p... o punoljetnima da ne govorimo.  no, nebitno....i sretno vam bilo na putovanjima.

mogu mislit kako je petric uztrtaren dok pise mailove...a svako malo po nekom las vegasu.  vise se ne treba na carini znojit ,hoce li ti pronac bocu žeste, već se treba znojit sa mislima koje si metafore koristio u nekom mailu dok si opisivao neki barbikju sa bombasticnim odrescima.

....maaa bullllshit pajdo, bullshit!

btw izasla ff.10,pa ko koristi neka klikne update.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 20:24 (torrente).
16 godina

Like usao u hrvatski rjecnik ?

Davno je Stefan Nemanja rekao.

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
17 godina
neaktivan

Evo ga, sad će oni smislit:

a) Nuklearna bomba;

b) Kemijsko oružje;

c) Terorizam;

d) Sve od navedenog

http://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-spijuni-tvrde-iran-sprema-teroristicke-napade-na-sad/596711.aspx

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
neaktivan

Patrioti će reći -- taman kad smo izašli iz komunizma, opet nas uvlače u nj.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
17 godina
neaktivan
Darky kaže...
inače svaki mail u kojem spomeneš bombe, eksplozive, dizanje u zrak, uništavanje, odma se filtrira i kopija emaila završi u NSA na analizi (ako nisi znao)

Da? Kako to u praksi funkcionira? Ja npr. šaljem mail s t-com.hr na vip.hr i tko filtrira i šalje u NSA kopiju?

18 godina
neaktivan
bed kaže...
Darky kaže...

Da? Kako to u praksi funkcionira? Ja npr. šaljem mail s t-com.hr na vip.hr i tko filtrira i šalje u NSA kopiju?

za razumijevanje ti treba puno više znanja o samom SMTP protokolu i kako rade mail serveri

ali za običnog smrtnika evo pojašnjenja

i još malo

pa jošmalo

uglavnom ako si sklon teorijama zavjere te članke nečeš čitati jer navodno po jednoj teoriji zavjere FBI prati sve koji otvore te linkove {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 21:55 (Darky).
18 godina
bed kaže...
Darky kaže...

Dovoljno sto T-Com i Vip MORAJU citati te mailove ako idu preko njihovog SMTP servera.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Darky kaže...

za razumijevanje ti treba puno više znanja o samom SMTP protokolu i kako rade mail serveri

i još malo

pa jošmalo

uglavnom ako si sklon teorijama zavjere te članke nečeš čitati jer navodno po jednoj teoriji zavjere FBI prati sve koji otvore te linkove {#}

mislim ono puno više shvaćanja, mora biti fizički zakačen na mail server, sofisticirano do bola...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 23:27 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Darky kaže...

Hajde, daj mi malo objasni kako radi mail server..

U silnoj želji da budeš pametan, nisi shvatio poantu pitanja. Tko postavlja packet sniffer na server? Koja je zakonska instanca da npr. vip postavlja sniffer za NSA? I zašto bi to radili, onako iz hira? Pita običan smrtnik..

Sklon sam zavjerama, a ipak sam otvorio link.. {#}

17 godina

- zavjerice i ostale sporedne sitnice.. (prekid programa zbog važne vijesti)

- Potvrđeno, stiže BranĐolina! . (i .) Nadajmo se ne kao na Brijune.

Pa sad natrag na zavjeraše..

(btw?) da, kako to NSA čita (sve?) mailove? Ciljano (jedan konkretni) da, sve ne.

- Naravno, poznata je činjenica da teroristi u planu napada pod subject upišu npr 9-11, twins, bomb, Allah at driving wheel, AlQ.. može i kamuflaža s pedofilijom i piratskim softwareom. Nakon takvog konspirativnog naslova čak i outlookov filter može redirectat mail na pravo mjesto (smeće).. Istovremeno NSA pokreće pingvine (to je još tajnija jedinica od tuljana, u rangu patke) koji pingajući markiraju cilj za (navođeni) tomahawk ili za nabijanje visokog računa od dragog nam (sveprisutnog) ISPa.

- Još jedna (tajna) činjenica, ako upišem ključnu riječ 'echelon', tad NSA pokreće poseban odjel (onje njaposebniji od posebnih) koji se isključivo bavi obradom signala koji dopiru s fejsa. Slično SETIju, ali za fejs. Nije slučajno LIKEanje ušlo u naš jezik, nije slučajno vrijednost izlaska na burzu 10tak milijardi$.. oni su iza toga. I da, Obama je bijelac, nešto kao Michael Jackson prije smrti.

Dali je itko primjetio npr Jacinu obznanu, opet nije ništa znala, podmetanja itd... Dali je itko ikad od nje čuo rečenicu 'da nešto zna'?, osim same parole 'zna-se (use, nase, podase..), samo hipotetsko pitanje.

'Zavjera, zavjera moj sused..' ;-) i društvo nam se (tema) stvarno srozava...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 0:38 (ihush).
15 godina
protjeran

Ova pjesma možda najbolje opsuje današnje društvo:

18 godina

http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/31/0815006.html?pos=n1

A fala kuycu. Na pocetku moje "karijere" radio sam u jednoj firmi koja nikome skoro godinu dana nije uplacivala doprinose.

Opet kazem, zar su nasi organi koji bi to trebali kontrolirati (porezna ili tko vec) toliko "ignorantni"po tom pitanju? Vidis da postoji firma koja ima 20 zaposlenih, a ne placa doprinose - POSALJI INSPEKCIJU!

I onda opet kazem... dajte mi drzavu na jedan mandat da uvedem red! 

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A fala kuycu. Na pocetku moje "karijere" radio sam u jednoj firmi koja nikome skoro godinu dana nije uplacivala doprinose.

Opet kazem, zar su nasi organi koji bi to trebali kontrolirati (porezna ili tko vec) toliko "ignorantni"po tom pitanju? Vidis da postoji firma koja ima 20 zaposlenih, a ne placa doprinose - POSALJI INSPEKCIJU!

Moj stari je radio u firmi koja mu nije preko 5 godina uplačivala doprinose, na kraju je firma otišla u stečaj. Da glupost bude veća, firma je nekada bila gigant, ali prema već viđenom scenariju privatizacijom je otišla u slom.

14 godina
protjeran

Kak da pošalju inspekciju kad je to firma od saborskog zastupnika/njegovog rođe/rođe nekog iz inspektorata? Neće valjda pilit granu na kojoj sjede. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
18 godina
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Moj stari je radio u firmi koja mu nije preko 5 godina uplačivala doprinose, na kraju je firma otišla u stečaj. Da glupost bude veća, firma je nekada bila gigant, ali prema već viđenom scenariju privatizacijom je otišla u slom.

Negdje sam citao da bi drzava trebala uplatiti umjesto firme i onda se naplatiti u stecaju ili sto vec. Pojma nemam. Slazem se da su davanja poslodavaca u RH ogromna, ali to im ne daje za pravo da uzimaju ono sto je radnikovo.

18 godina
Langsdorff kaže...

Kak da pošalju inspekciju kad je to firma od saborskog zastupnika/njegovog rođe/rođe nekog iz inspektorata? Neće valjda pilit granu na kojoj sjede. {#}

Da, sta je najgore, firma u kojom sam bio bila je gradska firma, a zapravo privatna prcija jednog lokalnog politicara (citaj HDZ-ovca). 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice