Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.344.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Referendum je bespotrebni trošak, naime ako imamo političare koje biramo na izborima kao naše zastupnike , zašto još treba referendum ?

Bespotrebno i skupo.

18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
woodgamesfx kaže...

Referendum je bespotrebni trošak, naime ako imamo političare koje biramo na izborima kao naše zastupnike , zašto još treba referendum ?

Bespotrebno i skupo.

Onda je to ocito krivi model. Ameri su birali senatore, senatori su odabrali rat, a gradjani su protiv rata?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
tnakir kaže...
kizo2703 kaže...

USA i referendum? {#}

Kad je tamo uopće raspisan ikakav refendum? Pa imaju predsjednika ,Kongres i Senat ,kaj će im referendum? {#}{#}

Nevezano za USA (da ne mislis da opet piydim protiv njih) - zar to nije onda krsenje demokracije? Ako je vecina stanovnistva protiv rata u Iraku, a Senat je za rat, zar to nije krsenje volje naroda.

Mladi padawane, vidim da ispravno razmišljaš, ali ti fali teoretska podloga. Čitaj Marxa (a i njegove kritičare i neprijatelje, dapače) pa će ti biti jasno zašto kapitalističke "demokracije" nemaju nikakve veze s voljom i vladavinom naroda. I neće nikada imati. 

This space for rent!
17 godina
tnakir kaže...
.

Nevezano za USA (da ne mislis da opet piydim protiv njih) - zar to nije onda krsenje demokracije? Ako je vecina stanovnistva protiv rata u Iraku, a Senat je za rat, zar to nije krsenje volje naroda.

- nije. Bilo bi da ih pitaju (na referendumu) i da provedu odluku suprotno rezultatima. Pošto referenduma nema, nema ni kršenja 'nečeg'...

- standardne predsjedničke ovlasti zapravo u ratu dolaze do izražaja... i kod nas, pogotovo na 'divljem zapadu'. Ustav im tad daje pravo (zbog ratne situacije, koja onemogućava standardnu proceduru kongres-referendum..), tako da ni po ustavu nije kršenje volje naroda (btw US-sherif je konstantno u nekom ratu). Ili ako (ciljano) anketar pita par WASP-motorista iz nekog Dixie Saloona, dali trebaju razguziti teroriste, odbovor je sličan 'nuke'm or fuck'em, pa bi rezultati čak mogli i 'natjerati' US u neki 'neželjeni-odbranbeni' rat s druge strane zemaljske kugle. Da se to nebi desilo tj da ih se ne natjera (nespremne) oni radije sami napadnu, smisle par dobrih (televizičnih) razloga i razguze par beduina... nakon tog krenu blackwotheri, koncesije, boozsmugling i sl. ''and the old west is live again! storry goes on...''

... Pošto je narod 'sitnozub', možda je i bolje da ga se ne pita. {#}

woodgamesfx kaže...

..Bespotrebno i skupo.

{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran

Danas na žalost ne trebamo linkati indekse, jutarnje i ine da bi komentirali što se događa s našim društvom. Zadnja stranica (dalje nisam išao) topika ''evropsko rukometno prvenstvo - srbija 2012'' ima nekih znakovitih postova.

Nobody expects the Spanish Inquisition!
18 godina
This space for rent!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Britanci. Hmm..

SK crew
18 godina
Pranja kaže...
Drago kaže...

Britanci. Hmm..

ROFL!!!! Kao da si htio potvrditi teoriju!

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Meni se čini da nisi pročitao članak. Normalno da će ljudi imati predrasude. Koliko su oni samo imali kolonija? Oni smatraju te narode podređene sebi.

Mora da smo kao društvo stvarno napredovali kada se osoba sa IQ-om 168 smatra glupom.

SK crew
18 godina
Pranja kaže...
Drago kaže...

Meni se čini da nisi pročitao članak. Normalno da će ljudi imati predrasude. Koliko su oni samo imali kolonija? Oni smatraju te narode podređene sebi.

Mora da smo kao društvo stvarno napredovali kada se osoba sa IQ-om 168 smatra glupom.

Tko to "oni" smatraju "te" narode podređene sebi? Koje narode? 

Prošetaj malo Londonom ili bilo kojim dijelom VB ili zapadne Evrope pa pogledaj kolika je to mješavina parova odasvud i kako je multietničnost i multikulturalnost ne nekakav "cilj" kojemu se teži već gola činjenica. Crvenkose pjegavice s pakistanskim i indijskim dečkima i muževima, bjeloputi Velšani s Japankama i Vijetnamkama, "svatko sa svakim, nitko sa nikim više od dva puta" - šta kaže ona parola u plesnoj školi.

"http://en.wikipedia.org/wiki/British_Pakistanis#Politics - "As of 2007, 257 British Pakistanis were serving as elected councillors or mayors in Britain.[160] There are also four British Pakistani MPs in the House of Commons, including two ministers.[161]" 

Ovo je samo za Pakistance, a o ostalim ne-evropskim narodima u VB, ali i drugdje da ne govorimo.

Makni se malo iz tog Siska. 

This space for rent!
18 godina
Pranja kaže...
Drago kaže...

Kej?

Nije valjda da imas IQ 168?

Gdje si dobio tu brojku, na fejsbuk IQ testu? {#}

- Psiho246
17 godina
protjeran
Pranja kaže...

Meni se čini da ga ti nisi pročitao/shvatio. Mexican standoff?

18 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
protjeran

Tetrionskom zrakom ju prebaciti u delta kvadrant - mislim da je 75000 svjetlosnih godina dovoljno daleko, ili?

18 godina

Bitchas be crazy!

This space for rent!
18 godina
moderator
PsychoticBaklava kaže...

Ubiti zenu. Mislim da cete me svi podrzati :P

Tetrionskom zrakom ju prebaciti u delta kvadrant - mislim da je 75000 svjetlosnih godina dovoljno daleko, ili?

Srediti transporting accident i pokvariti buffer da otisak ne ostane. Tako će samo gledati i ćutati u obliku čiste energije.

Šteta, možda bi mogli profitirati prodajom ovakvog stana nekom zaljubljeniku ST-a, pogotovo sad kad je dobio reklamu. A možda mu to radi i namjerno.

18 godina

To je isto ko da Dragi zena odluci prodati njihov stan: 

Dnevna soba Dnevna soba
radna soba radna soba
14 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Kej?

Da,imam. Problem?

U centru ovlaštenom za provođenje takvih testova. Ne koristim Facebook.

SK crew
18 godina
Pranja kaže...
Psiho246 kaže...

Kej?

Da,imam. Problem?

Mensa? Po meni si odmah pao na testu inteligencije cim placas taj test.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ili tebi tvoja.

{#}

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 14:50 (Danny_HR).
18 godina
moderator
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Ili tebi tvoja.

{#}

Umjesto orla Kerum i to je to {#}

14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Mensa? Po meni si odmah pao na testu inteligencije cim placas taj test.

Ne,nije Mensa. Mensu imaš i free na netu.

SK crew
17 godina
protjeran
Pranja kaže...
Psiho246 kaže...

Kej?

Da,imam. Problem?

Daj reci di si bio i ako se sjećaš kako je izgledao test. Zanima me koji su ti dali (ili koje ako ih je bilo više).

18 godina
DrNasty kaže...

Umjesto orla Kerum i to je to {#}

There, I fixed it! I imam jos jednu na plafonu tako da sa KerUmom idem spat, i sa njim budim :P

My bedroom My bedroom
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 15:00 (tnakir).
14 godina
odjavljen
PsychoticBaklava kaže...

Daj reci di si bio i ako se sjećaš kako je izgledao test. Zanima me koji su ti dali (ili koje ako ih je bilo više).

MENCL,prije 4 godine,bila je suradnja sa nekim centrom iz Zg. Bila su tri testa-logika,matematika i zapažanje.

SK crew
17 godina
protjeran
Pranja kaže...
PsychoticBaklava kaže...

MENCL,prije 4 godine,bila je suradnja sa nekim centrom iz Zg. Bila su tri testa-logika,matematika i zapažanje.

Nisam znao da oni provode ovlaštene testove - na stranicama od učilišta ne daju nikakve informacije o tome, nažalost. Inače, ne bi se baš pozivao na IQ kao nekakvo mjerilo, za kvalitetno određivanje intelektualnih sposobnosti je potreban test sa širim spektrom podtestova. Sam IQ je nešto što velika većina ljudi jednostavno krivo tumači. 

14 godina
odjavljen
PsychoticBaklava kaže...

Nisam znao da oni provode ovlaštene testove - na stranicama od učilišta ne daju nikakve informacije o tome, nažalost. Inače, ne bi se baš pozivao na IQ kao nekakvo mjerilo, za kvalitetno određivanje intelektualnih sposobnosti je potreban test sa širim spektrom podtestova. Sam IQ je nešto što velika većina ljudi jednostavno krivo tumači. 

Koliko sam shvatio,oni su samo ustupili prostor. Jedino što mi je bilo glupo je činjenica da su za certifikat tražili novac. Ako se ne plati,dobiješ rezultat bezveze isprintan. Naravno,ja nisam platio jer mi to ni ne treba.

SK crew
18 godina

Svi ste se fokusirali na Keruma, hejteri, a u Splitu imamo i daleko kapacitetnijeg i zanimljivijeg političara:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/173077/Ako-je-Dodik-za-Hrvate-onda-mu-treba-skinuti-kapu.html

This space for rent!
17 godina
protjeran
Pranja kaže...
PsychoticBaklava kaže...

Koliko sam shvatio,oni su samo ustupili prostor. Jedino što mi je bilo glupo je činjenica da su za certifikat tražili novac. Ako se ne plati,dobiješ rezultat bezveze isprintan. Naravno,ja nisam platio jer mi to ni ne treba.

Testove inteligencije smiju provoditi isključivo psiholozi (inače nije riječ o pravim testovima inteligencije), teško mi je vjerovati da bi psiholog nudio nekakav certifikat (iako nije nemoguće u ovoj zemlji) i to još samo ako platiš. Kod nas su zakoni još uvijek nedovoljno uređeni u tom pogledu pa svašta prolazi pod test inteligencije. Dojma sam da ipak nije riječ o ''pravom'' testu inteligencije. Bez obzira na to, da se osvrnem na nešto što si sam spomenuo, osoba koja ima iznimno visoki IQ može biti ''glupa''. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 15:53 (PsychoticBaklava).
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Svi ste se fokusirali na Keruma, hejteri, a u Splitu imamo i daleko kapacitetnijeg i zanimljivijeg političara:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/173077/Ako-je-Dodik-za-Hrvate-onda-mu-treba-skinuti-kapu.html

Njega sam htio spomenuti kad sam pljuvao vlahova i njegovu emisiju - tada je ovaj ''specijalac'', uz mnoštvo drugih bisera, izletio i sa brojkom od preciznih 98% liječnika koji ne primaju mito (jedno od onih ''osluškujem vlastiti prdež'' istraživanja valjda). Već spomenuti moderator se samo uljudno smješkao i kimao, bit će da je i on otprije upoznat s tim podacima. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice