Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.345.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Možemo i o megaupload-u, prijeti mu naime 50g. robije proglase li ga krivim. Silovateljima i ubojicama po 20 itd, piratima 50 do doživotne..

Ma dobit če figu a ne 50 godina zatvora,{#} za ovak nekaj to kaj mu prjeti slabo znači za konačnu presudu uglavnom čekaj pa buš videl jel. Ima i država u kojoj ubojica dobije 20 godina, ali u Americi ne baš tam oni za neko teže ubojstvo lako podjele par doživotnih zatvorskih kazni i gotovo kad jedna doživotna nije dost fučkaj ga.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 17:18 (rambox).
18 godina
Deus ex machina kaže...

Apropos ovih kauboja: kako znate da tip nije bio naoruzan? Jedino sto se _vidi_ je sjekira, sto ne znaci da nema negdje sa sobom pistoljcic!

Ja nisam istreniran policajac, tako da razmisljam neistrenirano, ali definitivno se ne bi oklijevao da mi tako neki nehajni lik potegne sjekiru na partnera iako u njega drzim uperen pistolj.

Koliko sam ja shvatio, policajcima su njihovi partneri svetinja... probajte si zamisliti da uz vas stoji najbolji prijatelj, ili jos bolje cura/zena. Pa onda promislite da li bi ciljali u ruku ili nogu ili ispalili rafal. Zbog nadrogiranog debila i vaseg oklijevanja, pogine vam najblizi, a on dobije posten sudski proces. Ma bjez. Prvo vici, onda koristi tazer, ako nema efekta pucaj, pa postavljaj pitanja.

10 metaka je debilana, i to se slazem, ali siguran sam da ih nije ispalio proracunljivo, nego je reagirao.

Ova ekipa u autu koja se desenzibilizirano smije... pa to je nenormalno!

Mislis?

Ja mislim da je to danas najnormalnija stvar u nasem drustvu, a pogotovo u americi.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Mislis?

Ja mislim da je to danas najnormalnija stvar u nasem drustvu, a pogotovo u americi.

Sve su to krive video igrice.

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Carmageddon {#}{#}{#}

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
Deus ex machina kaže...

Carmageddon {#}{#}{#}

Postal :)

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
F1-IVO kaže...
Psiho246 kaže...
Ali 2 naoruzana policajca i agesivni policijski pas protiv jednog covjeka s obicnom palicom - ne zahtjeva pucanje 10 metaka, pa cak ni jedan.

A da su samo pustili psa da ga obori na tlo poštedili bi se sranja.

Nisu se baš snašli ko i mnogi prije njih,{#} i još su snimljeni kak to rade bit če sankcija sigurno i gotovo tolko metaka ispucat u nekog sa štangom a tu je i Pes da fučkaj ga koji balvani.{#}{#}

S druge strane mogli su ga i upucat, ali ne s normalnim pištoljem več s ovim Pištolj-Suzavcem koji te pogodi brzinom od 650km/h pa si ti misli onda.{#} Uglavnom vrlo efikasna i djelotvorna naprava , izgleda ko neki pravi pištolj i več samom pojavom može odvratit napadača moš ga legalno kupit kod nas bez frke ali je cijena hm 1.800kn {#}

http://www.jetprotector-hrvatska.com/

17 godina
protjeran

Ovaj ''in medias res'' mi je takvo smeće od emisije, prisustvovao sam kvalitetnijim pijanim birtijaškim ''diskusijama''. 

Nobody expects the Spanish Inquisition!
16 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Ovaj ''in medias res'' mi je takvo smeće od emisije, prisustvovao sam kvalitetnijim pijanim birtijaškim ''diskusijama''. 

Za ubit vrijeme poslije dnevnika nije loš.

17 godina
protjeran
muhaqeri kaže...
PsychoticBaklava kaže...

Pogledam ja i Horatia kako rješava zločine, taman mi dođe za prebacivanje mozga u ''ler'' pred spavanje - svejedno ću bez problema reći da mi je csi majami smeće. Nemam pojma uopće odakle je Petar Vlahov dobio takvu emisiju, katastrofalan je moderator (čak i ako izuzmemo lapsuse i gafove), ostavlja dojam neupućene i nezainteresirane osobe - meni osobno je gotovo rame uz rame sa emisijama tipa studio45.

16 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

. Nemam pojma uopće odakle je Petar Vlahov dobio takvu emisiju, katastrofalan je moderator (čak i ako izuzmemo lapsuse i gafove), ostavlja dojam neupućene i nezainteresirane osobe - meni osobno je gotovo rame uz rame sa emisijama tipa studio45.

I meni se čini da se Vlahov baš ne priprema, uz to previše komentatora u kratkom vremenu koje ima emisija.

18 godina
muhaqeri kaže...
PsychoticBaklava kaže...

Za ubit vrjeme do režeš nokte super,{#} to da inače je zapravo samo obična bezvezna i besmislena popuna vremena s puno blebetanja. A i termin emisije je vrlo zanimljiv jel tj ciljano postavljen, da bi se krajcal sa u zadnje vrjeme vrlo popularnoj i gledanoj emisiji na Jabuka TV pod imenom TV Bujica. Ta emisija isto tak počinje u 20.00h, i u njoj je bilo tema i rasprava koje se nisu baš smjele nač na HTV-u znamo zakaj pa je onda sve jasno.{#}{#}

Realno gledano nazovimo male Televizije kod nas, danas imaju puno konkretniji program od HTV-a (tu se ne računaju filmovi i serije te dokumentarci itd )ali bez love za preplatu pa to se zna. Tu je TV-Net,KN,Z1,Jabuka TV a i SPTV itd, kad se misli na ovaj sjeverni dio Hrvatske tu su i emisije informatičke prirode koje HTV više nema a niti nikad nije imal jednu takvu poštenu emisiju sve je to bio običan šepavi čumez.{#}{#}

15 godina
Darky kaže...
Psiho246 kaže...

Evo vidis.

Tvoji prijatelji plavci su na prijetnju pistoljem reagirali bez ispaljenog metka te pruzili sansu pocinitelju za rehabilitaciju.

Onaj mulac tu sansu nece imati i tu bi ja povukao crtu izmedu dobre reakcije policije (tvoji prijatelji) i lose (ovi ameri).

Jedino sto je vjerojatno paralela u oba slucaja jest da je sudstvo zakazalo. Politicka moc i novac mogu rjesiti sve, u to sam se i sam uvjerio nekoliko puta... (naravno, ne po moju korist)

gle, zaboravljaš da je kod nas mirnije, ne puca se često po policiji

u americi je to rat bandi i kriminalaca vs policija

tamo pušu i na hladno.

osnovana pravila su kod njih jasna

stoj - znači stoj, ako nisi stao pucaju

baci oružje - ako nisi bacio oružje iz ruku - pucaju

lezi - ako nisi legao - pucaju

a njih uče da kad pucaš - pucaj da ubiješ - koga ubiješ taj više ne puca u tebe

Kak je meni frend pricao nakon kaj je ljeto proveo tam: U Americi, kad te zaustavi prometni policajac, stanes sa strane, upalis sva cetiri, ruke na volan i gledas ispred sebe. Ni u kojem slucaju ne kopas po jakni,hlacama,autu u potrazi za putovnicom, osobnom, vozackom. Ako to ipak napravis, policajac dode do prozora, vidi kaj radis, odskoci, izvadi pistolj i pocne urlat "Hands on the wheel" ili u mom slucaju "Hands in front of you, put the hands on the wheel". Nakon kaj je skoro napunio gace i od soka zaboravio engleski, shvatio je da nasa interventna koja ordinira po tekmama i nije tak strasna {#}

16 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Ma najjača je Vera Čudina i onaj čudak kod Vere Čudine. {#} Ako dobro pamtim, nedavno je i janpi bio u emisiji, show. Koji je to tek mind-fuck onda.. Znam da ništa ne znam, ali ako ti znaš da ja znam da ništa ne znam, onda..ali ako ti ne znaš, da ja znam..

Cemetary gates
17 godina
protjeran
thedream kaže...

Ma najjača je Vera Čudina i onaj čudak kod Vere Čudine. {#} Ako dobro pamtim, nedavno je i janpi bio u emisiji, show. Koji je to tek mind-fuck onda.. Znam da ništa ne znam, ali ako ti znaš da ja znam da ništa ne znam, onda..ali ako ti ne znaš, da ja znam..

Evo ti za bukmark onda http://www.vera-cudina.com/ , za one trenutke kada se znojav probudiš i upitaš ''vot daz it ol min'' {#}

Ma, ono što je meni problem je to što te hrt postavljanjem neke emisije u određeni termin (u ovom slučaju prajm tajm) uvjetuje da očekuješ nešto - i onda umjesto odiseje u svemiru dobiješ remake u režiji uwe bolla, sa arnoldom šarafcigerom u glavnoj ulozi. U tom kontekstu bi mi vera čudina bila recimo trash horror koji ni ne pokušava biti nešto više.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

..

- fikus, predstava ili stvarna kritika?

- btw, zna li itko (osim čudnovatog dječarca), izračun PDVa? +2% s 23-na-25, ''ako je koštalo 123, koštat će 125...''

Pa dobro je.

Znaći proračunata stopa PDV-a na 23% iznosi 18.70. Zatim ako imaš cijenu s PDV-om 123 Kn to znaći da je cijena bez PDV-a 100. Sada kada na osnovicu 100 Kn bez PDV-a staviš po stopi 25% onda ti cijena sa PDVom od 25% iznosi 125 Kn.

PS.

ispravite me ako sam u krivom.

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Dvije su mogućnosti :

1. Ukoliko je PDV već uključen u cijenu formula glasi : cijena x 25 / 125 ; Cijena je početni ukupni iznos sa PDV-om, a iznos PDV-a je ovaj koji dobiješ formulom. Iznos koji dobiješ oduzimanjem istog od ukupne cijene sa PDV-om = Iznos tj. cijena bez PDV-a.

2. Ukoliko PDV nije uračunat u cijenu (odnosno možemo govoriti o osnovici ; osn. cijena x 25/100. Dobiveni iznos predstavlja PDV, a ukupna cijena s PDV-om je zbroj cijene + iznosa kojeg smo dobili da predstavlja PDV.

Nadam se da je u redu sad sa nejasnoćama.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...
woodgamesfx kaže...

Dvije su mogućnosti :

1. Ukoliko je PDV već uključen u cijenu formula glasi : cijena x 25 / 125 ; Cijena je početni ukupni iznos sa PDV-om, a iznos PDV-a je ovaj koji dobiješ formulom. Iznos koji dobiješ oduzimanjem istog od ukupne cijene sa PDV-om = Iznos tj. cijena bez PDV-a.

2. Ukoliko PDV nije uračunat u cijenu (odnosno možemo govoriti o osnovici ; osn. cijena x 25/100. Dobiveni iznos predstavlja PDV, a ukupna cijena s PDV-om je zbroj cijene + iznosa kojeg smo dobili da predstavlja PDV.

ima još jednostavnije

cijena * 1,25 (pdv 25%)

MPC = MPC / 1,25 = osnovna cijena bez pdv (pdv 25%)

16 godina
neaktivan
thedream kaže...
woodgamesfx kaže...

Dvije su mogućnosti :

Ako je 123 Kn sa PDV-om onda je izračun dobar. Ne znam na što je mislio na 123 s PDV-om ili bez PDV-a , ja vjerujem da je s PDV-om pošto je rekao građani a time je oćito mislio na maloprodajne cijene, koje su s PDVom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 9:40 (woodgamesfx).
17 godina
woodgamesfx kaže...
..Pa dobro je.

..

{#}, da. Upravo sam ja napravio početničku grešku (zaletio se). Točno je 123->125. (netočno bi bilo 100->102...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rat-s-iranom-je-realna-opcija-politika-americkih-vlasti--uvijek-je-u-suprotnosti-s-voljom-gradjana/596015.aspx

Onda, jel ovo demokracija? Jel izvrsna vlast postuje volju naroda? Problem je u tome sto se glasa za stranke, ne za programe.

Hocu reci, mozda bi bilo bolje kada bi se za bitnije stvari mogli provoditi referendumi (kao sto ameri ulaze svako malo u rat, mozda bi prije svakog rata trebali provesti referendum).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rat-s-iranom-je-realna-opcija-politika-americkih-vlasti--uvijek-je-u-suprotnosti-s-voljom-gradjana/596015.aspx

Onda, jel ovo demokracija? Jel izvrsna vlast postuje volju naroda? Problem je u tome sto se glasa za stranke, ne za programe.

Ili da li više voliš Coca Colu ili Pepsi. {#}

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Cockta, mmm..{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 11:51 (thedream).
18 godina
moderator
thedream kaže...
mbaksa kaže...

Cockta, mmm..{#}

Toga nemaju vu Ameriki, tam imaju Doktora Pepera. Takvi glasaju za nezavisne kandidate. {#}

18 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Tebi rat nije dovoljno vazan za referendum? S obzirom da se radi o tisucama ljudskih zivota i milijardama americkih dolara.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Tebi rat nije dovoljno vazan za referendum? S obzirom da se radi o tisucama ljudskih zivota i milijardama americkih dolara.

Isto kako su ga raspisali za svaki prošli, tako će i za svaki budući, ali vidjet ćemo - rekoše slijepci.

Cemetary gates
18 godina
moderator
thedream kaže...

Cockta, mmm..{#}

Što je rekao jedan amer u Sarajevu nakon što je popio Cocktu: ''This is the worst goddamn soda i've ever had!'' {#}

18 godina
thedream kaže...
tnakir kaže...

Isto kako su ga raspisali za svaki prošli, tako će i za svaki budući, ali vidjet ćemo - rekoše slijepci.

Znam, sve mi je jasno. Ali da moje dijete, brat, otac, ja ili frend moramo ici u rat koji zapravo nije nas rat, volio bih se izjasniti o tome i utjecati na to. Direktno.

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Što je rekao jedan amer u Sarajevu nakon što je popio Cocktu: ''This is the worst goddamn soda i've ever had!'' {#}

Ja sam poremećen a uz to i jugonostalgičar, dan danas valjda jedini kupujem Braco i Seka čokolade, Kandi, Mond i slično. {#} U svim dućanima me znaju. Vjerojatno se izvorna i današnja Cockta drastično razlikuju u okusu, što god nam sugerirali proizvođači, meni je i dalje ok, slatkasta, odurna, baš kakva treba biti.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

thedream kaže...

USA i referendum? {#}

Kad je tamo uopće raspisan ikakav refendum? Pa imaju predsjednika ,Kongres i Senat ,kaj će im referendum? {#}{#}

Bitno je da imaju pravo na držanje i nošenje oružja!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
kizo2703 kaže...

USA i referendum? {#}

Kad je tamo uopće raspisan ikakav refendum? Pa imaju predsjednika ,Kongres i Senat ,kaj će im referendum? {#}{#}

Nevezano za USA (da ne mislis da opet piydim protiv njih) - zar to nije onda krsenje demokracije? Ako je vecina stanovnistva protiv rata u Iraku, a Senat je za rat, zar to nije krsenje volje naroda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice