Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.345.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...
Ali 2 naoruzana policajca i agesivni policijski pas protiv jednog covjeka s obicnom palicom - ne zahtjeva pucanje 10 metaka, pa cak ni jedan.

A da su samo pustili psa da ga obori na tlo poštedili bi se sranja.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
18 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ukoliko nesto imam u glavi drzim se na sigurnoj udaljenosti na kojoj te mogu i ubiti i onesposobiti.Dakle ciljam udove jer se radi o covjeku naoruzanom hladnim oruzjem s koji mi se mora pribliziti ukoliko me zeli ozlijediti.

ja mislim da malo previše gledaš filmove

ako je tip nadrogiran jedan metak ga neće zaustaviti - pogotovo ako je malog kalibra

osim toga tipovi koji su spremni napasti naoružanog ne boje se smrti i znaju da su u prednosti jer osoba sa pištoljem uvijek oklijeva (pucati ili ne)

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Odmah sam rekao da su to ljudi koji u svom poslu popiju metak dok piju kafu i sigurno su na ivici u ovakvim situacijama. Zbog toga kažem da me ne čudi da su na njegov trzaj povukli okidač. Ustvari, ne čudi me ovaj prvi jer mi je djelovalo ko refleksna radnja, ono što me smeta (ponavljam) je broj metaka i onaj drugi što je potegnuo kad je već razbojnik bio onesposobljen. To je egzekucija.

I sad umjesto da lik leži u bolnici, on je u mrtvačnici.

Ne vidim da stoji to ili bilo koje drugo opravdanje. To je njima posao, ako su na ivici živaca - nisu ljudi za taj posao. Kakvo ti je to uopće opravdanje? Znaš, murjak je bio malo na rubu živaca, pa je ok prvi metak, jedino ostalih 9 nije ok? Zato jer mu teta nije dala natren, nego šećer uz kavu..

Uz to policajac drži policijskog psa za ukras i puca da ubije? Kladim se da su to mogli riješiti za 15 sec da su pustili psa ili recimo pucanjem u nogu (mada ne znači da ishod tada ne bi bio smrtan, ali bitna je namjera) vrlo elegantno. Kad jadni ameri nisu čuli za ono; stoj, stoj pucati ću, pucanj u zrak,..

15 godina
Darky kaže...
zoharbizo kaže...

Ukoliko nesto imam u glavi drzim se na sigurnoj udaljenosti na kojoj te mogu i ubiti i onesposobiti.Dakle ciljam udove jer se radi o covjeku naoruzanom hladnim oruzjem s koji mi se mora pribliziti ukoliko me zeli ozlijediti.

ja mislim da malo previše gledaš filmove

ako je tip nadrogiran jedan metak ga neće zaustaviti - pogotovo ako je malog kalibra

osim toga tipovi koji su spremni napasti naoružanog ne boje se smrti i znaju da su u prednosti jer osoba sa pištoljem uvijek oklijeva (pucati ili ne)

2 policajca sa pistoljem i specijalno trenirani policijski pas vs ordinary human with some mental problems and bat in his hand.Vjerujem da policajac mora znati rijesiti situaciju sa sto manjim posljedicama za obje strane ako je to moguce a u ovom slucaju jest,kamoli ne dva policajca i pas.Dakle ovo je sve moglo zavrsiti sa "zlikovcem" na podu i lisicinama na njegovim rukama.Nisu to filmovi,to je cisto razmisljanje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
zoharbizo kaže...

Drugo je to kad si možeš napraviti distancu. A što kada ne možeš ili kada krenem na tebe?

Pa nećeš nikada vidjeti policajca da drži uperen pištolj u noge, ili barem ja to nisam vidio. Oni su krivi što su upotrijebili prekomjernu silu, trebali su ga sa tazerom poderati i svi sretni/živi. Ali i taj sa sjekirom nije bio svoj, sigurno je bio na nečemu pa se nije obazirao na njihova upozoranje nego je jednostavno krenuo na policijota. To se ne radi, nikada. Pogotovo ne kad te ovaj drži na nišanu.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina
neaktivan

I da nisu imali psa i da je krenuo prema njima (uz procjenu da su im životi ugroženi) puca se u noge da se osoba onesposobi a ne u stilu Johna Waynea sasut čitav saržer u tijelo.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ne razumijem, sto ti onda predlazes?

Da se svi kriminalci ubiju? Ili da se pravosude i zakoni promijene u dobrobit postenih gradana, pa i policije?

Tesko mi je zamisliti da je pravo rjesenje pucati 10 puta u klinca koji sara grafite po zgradi.

A ovo da je neki tip htio pucati na tvoje prijatelje zbog lampe na autu, sta se to stvarno desilo?

Zanima me kako su reagirali, ali sigurno nisu pucali 10 metaka u njega jer bi znali za to. To je vec opasna situacija i tu bi sigurno policija imala pravo pucati (iako ne bas 10 puta).

Ali 2 naoruzana policajca i agesivni policijski pas protiv jednog covjeka s obicnom palicom - ne zahtjeva pucanje 10 metaka, pa cak ni jedan.

vjeruj da ima puno previše luđaka, a dosta ideja dobijaju baš iz filmova

tip je izvadio pištolj i gurnuo im ga pod nos jer su ga zaustavili zbog svjetala (inače je tip bio nasilnik i radio sranja po okolici)

nije bilo pucnjave jer su obojica blizu njega i bubnuli su ga palicom po glavi

sve je na kraju završilo kod suca za prekšaje, di je mulac platio kaznu za svjetlo i nošenje oružja bez dozvole

policajci su pak prijavljeni za prekomjernu silu (jer tip je bio u hdz-u i imao je veze)

i sve je završilo tako da je tipu kad je oslobođen zapovjednik smjene rekao da ako ga ikad vide sa pištoljem da će ga ubiti ko psa na cesti - to je bio ključni faktor koji je konačno smirio tipa i nakon toga više od 10 godina tip nije napravio nijedan prekšaj i nije im izlazio na oči.

dok mu to nije rečeno, tip je bio arogantan i bahat (ko mi kaj može)

18 godina
Pranja kaže...

Eto gdje ide ovaj svijet.

Na svijetu nema dovoljno hrane,ali ima metak za svakog.

Ima i dovoljno hrane, ali bogati radije bacaju, odnosno plaćaju uništavanje "viškova" hrane svojih farmera i stimuliraju ih da manje poizvode, nego da to podijele sirotinji. 

This space for rent!
18 godina
Darky kaže...

vjeruj da ima puno previše luđaka, a dosta ideja dobijaju baš iz filmova

tip je izvadio pištolj i gurnuo im ga pod nos jer su ga zaustavili zbog svjetala (inače je tip bio nasilnik i radio sranja po okolici)

nije bilo pucnjave jer su obojica blizu njega i bubnuli su ga palicom po glavi

sve je na kraju završilo kod suca za prekšaje, di je mulac platio kaznu za svjetlo i nošenje oružja bez dozvole

policajci su pak prijavljeni za prekomjernu silu (jer tip je bio u hdz-u i imao je veze)

i sve je završilo tako da je tipu kad je oslobođen zapovjednik smjene rekao da ako ga ikad vide sa pištoljem da će ga ubiti ko psa na cesti - to je bio ključni faktor koji je konačno smirio tipa i nakon toga više od 10 godina tip nije napravio nijedan prekšaj i nije im izlazio na oči.

dok mu to nije rečeno, tip je bio arogantan i bahat (ko mi kaj može)

Evo vidis.

Tvoji prijatelji plavci su na prijetnju pistoljem reagirali bez ispaljenog metka te pruzili sansu pocinitelju za rehabilitaciju.

Onaj mulac tu sansu nece imati i tu bi ja povukao crtu izmedu dobre reakcije policije (tvoji prijatelji) i lose (ovi ameri).

Jedino sto je vjerojatno paralela u oba slucaja jest da je sudstvo zakazalo. Politicka moc i novac mogu rjesiti sve, u to sam se i sam uvjerio nekoliko puta... (naravno, ne po moju korist)

- Psiho246
18 godina
moderator
bed kaže...

Ne vidim da stoji to ili bilo koje drugo opravdanje. To je njima posao, ako su na ivici živaca - nisu ljudi za taj posao. Kakvo ti je to uopće opravdanje? Znaš, murjak je bio malo na rubu živaca, pa je ok prvi metak, jedino ostalih 9 nije ok? Zato jer mu teta nije dala natren, nego šećer uz kavu..

Uz to policajac drži policijskog psa za ukras i puca da ubije? Kladim se da su to mogli riješiti za 15 sec da su pustili psa ili recimo pucanjem u nogu (mada ne znači da ishod tada ne bi bio smrtan, ali bitna je namjera) vrlo elegantno. Kad jadni ameri nisu čuli za ono; stoj, stoj pucati ću, pucanj u zrak,..

Redom idem i neću više o ovome ponavljati:

-Ti zamahneš na mene, ja se refleksno izmaknem.

-Ti zamahneš na mene dok ja držim pištolj prema tebi, ja refleksno potegnem.

Da li vidiš sad razliku između onog što ja kažem i toga što ti misliš da ja pravdam, pogotovo jer si citirao moj dio u kojem govorim da je to egzekucija?

Psa pustiš ako bježi, ne puštaš ga na nekog ko stoji od tebe na metar. Očekuješ da čovjek nakon tasera (ili kako već) će dići ruke i predati se a ne zamahnuti, što nas vraća na ove reflekse.

Nije trebao popiti 10 metaka i prestani govoriti da pravdam tih 10 metaka, jer sam sebi dosadan ponavljanjem.

Branim situaciju u kojoj možeš povući okidač, a ne ovaj rafal.

18 godina
bed kaže...

Ameri ti imaju drugačiji trening - sve njihove naoružane službe imaju pravilo da pucaju "u centar mase" - prsa. Imaju dosta relaksiran odnos prema ljudskom životu. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Evo vidis.

Tvoji prijatelji plavci su na prijetnju pistoljem reagirali bez ispaljenog metka te pruzili sansu pocinitelju za rehabilitaciju.

Onaj mulac tu sansu nece imati i tu bi ja povukao crtu izmedu dobre reakcije policije (tvoji prijatelji) i lose (ovi ameri).

Jedino sto je vjerojatno paralela u oba slucaja jest da je sudstvo zakazalo. Politicka moc i novac mogu rjesiti sve, u to sam se i sam uvjerio nekoliko puta... (naravno, ne po moju korist)

gle, zaboravljaš da je kod nas mirnije, ne puca se često po policiji

u americi je to rat bandi i kriminalaca vs policija

tamo pušu i na hladno.

osnovana pravila su kod njih jasna

stoj - znači stoj, ako nisi stao pucaju

baci oružje - ako nisi bacio oružje iz ruku - pucaju

lezi - ako nisi legao - pucaju

a njih uče da kad pucaš - pucaj da ubiješ - koga ubiješ taj više ne puca u tebe

17 godina
neaktivan
Darky kaže...
i sve je završilo tako da je tipu kad je oslobođen zapovjednik smjene rekao da ako ga ikad vide sa pištoljem da će ga ubiti ko psa na cesti - to je bio ključni faktor

Ključni faktor je da zapovjednik smjene ne provodi zakon - on je sam zakon. Skoro pa Chuck Norris..

Drago kaže...

Ameri ti imaju drugačiji trening - sve njihove naoružane službe imaju pravilo da pucaju "u centar mase" - prsa. Imaju dosta relaksiran odnos prema ljudskom životu. 

Znam to; frend je nakon zaustavljanja od prometnog policajca u USA revno izašao iz auta da pokaže da nije pio i malo je falilo da nije popio metak..

Svejedno, iz naše perspektive ne vidim išta dobro u tom stavu i takvom načinu. A vidim da ima i kod nas pobornika takvod djelovanja, pa me ne bi čudilo da i kod nas to postane 'normalno'. Pa moram dići glas protiv :o)..

18 godina

Skroz se slažem - meni je to isto katastrofa. Valjda je to posljedica tog "graničarskog duha" gdje si se stalno borio za goli život. 

Posebno su mi odurne one njihove serije "Cops!" i slične gdje kamera ide s murjom, a ovi svi nabrijani na "ubit, razbit i kuću zapalit". 

Onda pogledaš nešto u istom stilu od Britanaca i vidiš kako murjak bez oružja 'apsi tipa stavljanjem ruke na rame, iako su i oni, na žalost, počeli sve više dijeliti oružje svojoj murji.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 13:49 (Drago).
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Psa pustiš ako bježi, ne puštaš ga na nekog ko stoji od tebe na metar.

U krivu si. Pas je treniran (zapravo mu je to u genima) skokom u pravu točku izbaciti tijelo (ne nužno čovjeka) iz ravnoteže. Nije nužno da meta bježi. Isto tako može uhvatiti ruku ili nogu što će opet dovesti do boljeg rješenja. Od kuda ti ta ideja?

18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Skroz se slažem - meni je to isto katastrofa. Valjda je to posljedica tog "graničarskog duha" gdje si se stalno borio za goli život. 

Posebno su mi odurne one njihove serije "Cops!" i slične gdje kamera ide s murjom, a ovi svi nabrijani na "ubit, razbit i kuću zapalit". 

Onda pogledaš nešto u istom stilu od Britanaca i vidiš kako murjak bez oružja 'apsi tipa stavljanjem ruke na rame, iako su i oni, na žalost, počeli sve više dijeliti oružje svojoj murji.

samo Drago zaboravljaš da bobi u engleskoj ima strašan zakon iza sebe, napad na bobija ima posljedicu dugogodišnje kazne sve do vješanja - a u tim slučajevima su njihovi sudovi vrlo revni i oštri

iako i tamo imaš naoružanu policiju, ali oni ti viknu - naoružana policija ( i onda znaš da si na****) jer ni oni se onda ne libe pucanja

a amerika je bila i ostala divlji zapad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 13:56 (Darky).
18 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
Darky kaže...

samo Drago zaboravljaš da bobi u engleskoj ima strašan zakon iza sebe, napad na bobija ima posljedicu dugogodišnje kane sve do vješanja - a u tim slučajevima su njihovi sudovi vrlo revni

iako i tamo imaš naoružanu policiju, ali oni ti viknu - naoružana policija ( i onda znaš da si na****) jer ni oni se onda ne libe pucanja

a amerika je bila i ostala divlji zapad...

Pa u VB nema srmtne kazne valjda 40 i kusur godina, ali slažem se da policajci trebaju biti zakonski zaštićeni.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Možemo i o megaupload-u, prijeti mu naime 50g. robije proglase li ga krivim. Silovateljima i ubojicama po 20 itd, piratima 50 do doživotne..

Cemetary gates
18 godina
moderator
bed kaže...

U krivu si. Pas je treniran (zapravo mu je to u genima) skokom u pravu točku izbaciti tijelo (ne nužno čovjeka) iz ravnoteže. Nije nužno da meta bježi. Isto tako može uhvatiti ruku ili nogu što će opet dovesti do boljeg rješenja. Od kuda ti ta ideja?

Ok, u krivu sam, ali de mi još pojasni sistem rade te uzice, mora li skinuti pogled s lika da bi odvezao uzicu ili će ga pustiti s uzicom? Na to mislim, ako usmjeriš pažnju na psa dok je lik metar od tebe i zamahuje, šta će se desiti (a drugi cop je zauzet skupljanjem žica od el. pištolja)?

To pucanje u noge me sjetilo jednog slučaja kod nas, kad je lik poludio i krenuo na 2 policajca sjekirom. Jedan ga je pokušao gađati u noge ali je promašio usljed kretanja. Kad su ga upucali u stomak, čovjek je samo pao i rekao ''nemojte me ubiti''.

Bit ovog što govorim je da se nema vremena razmišljati da li odvezati psa, gađati treću glavu kvadricepsa lijeve noge i sl. Ja iskreno kažem da bi vjerovatno refleksno pucao.

Za vas druge ne znam jer vas ne poznajem i ne znam kakvi ste pod pritiskom i kad je život u opasnosti, tako da mi je bezveze raspravljati sa stolice o tome what if...

Jedino sam siguran da M_dipl. ne bi pucao, no lik bi pao nakon 10 knjiga koje bi mu preporučio, onako brzinski.

15 godina
thedream kaže...

Možemo i o megaupload-u, prijeti mu naime 50g. robije proglase li ga krivim. Silovateljima i ubojicama po 20 itd, piratima 50 do doživotne..

Bitniji su ti materijali koji nose milijone dolara od ljudskih zivota.Odavno se to zna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
18 godina
neaktivan

i ja volim jako šunku ali to ne znači da niš drugo neću pojesti...

glupe li ženske

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 14:14 (Darky).
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ok, u krivu sam, ali de mi još pojasni sistem rade te uzice, mora li skinuti pogled s lika da bi odvezao uzicu ili će ga pustiti s uzicom? Na to mislim, ako usmjeriš pažnju na psa dok je lik metar od tebe i zamahuje, šta će se desiti (a drugi cop je zauzet skupljanjem žica od el. pištolja)?

Pušta psa s uzicom. Znaš, psi su trenirani, ne treba na njih obraćati neku pažjnu, niti mu govoriti što da radi. Misliš da mora s pažnjom govoriti; hajde rex, na rex, uhvati ga rex.. Ne vidim kako je bolje usmjerena pažnja kad u jednoj ruci ima pištolj, a u drugoj psa na uzici.. Osim toga on nije jedini naoružani 'cop', ali se baš on osjetio pozvan pucati, a ne koristiti usluge te k9 jedinice. Btw, ti ameri su toliko glupi, da njemačkim ovčarima daju naredbe na njemačkom. Što reći više..

18 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

Je, i meni se dopalo. Dobro ih (nas) trpa Ahmedinedžad...

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Je, i meni se dopalo. Dobro ih (nas) trpa Ahmedinedžad...

Koliko god da mi je drago, toliko ce me i zabolit cijena od 15kn po litri za koji mjesec :(

18 godina

Kažu da će biti 13, ne 15. BTW, ja sam mislio da će 15 kn biti već do kraja 2011.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Darky kaže...

glupe li ženske

Mala je bombončić s obzirom na junk kojim se trpa.

Roditelji - 0/10

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
Darky kaže...

glupe li ženske

Mala je bombončić s obzirom na junk kojim se trpa.

Pogledaj joj biceps, brzo će se ona ugojiti. {#}

17 godina
neaktivan

Apropos ovih kauboja: kako znate da tip nije bio naoruzan? Jedino sto se _vidi_ je sjekira, sto ne znaci da nema negdje sa sobom pistoljcic!

Ja nisam istreniran policajac, tako da razmisljam neistrenirano, ali definitivno se ne bi oklijevao da mi tako neki nehajni lik potegne sjekiru na partnera iako u njega drzim uperen pistolj.

Koliko sam ja shvatio, policajcima su njihovi partneri svetinja... probajte si zamisliti da uz vas stoji najbolji prijatelj, ili jos bolje cura/zena. Pa onda promislite da li bi ciljali u ruku ili nogu ili ispalili rafal. Zbog nadrogiranog debila i vaseg oklijevanja, pogine vam najblizi, a on dobije posten sudski proces. Ma bjez. Prvo vici, onda koristi tazer, ako nema efekta pucaj, pa postavljaj pitanja.

10 metaka je debilana, i to se slazem, ali siguran sam da ih nije ispalio proracunljivo, nego je reagirao.

Ova ekipa u autu koja se desenzibilizirano smije... pa to je nenormalno!

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 16:39 (Deus ex machina).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice