Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.467.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Ajde ,pro et contra EU jurišnici ,selite se odavde ,tema je otvorena!! (hvala bogu ,tj. Miri!! {#})

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:51 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...

porazavajuca je cinjenica da, opet, onaj tko ima - imat ce joj i vise... za nekog tko tupi o nekakvoj socijalnoj osjetljivosti je ovo totalna debilana. 

Zakon, apeliraj da se mijenja zakon. I ti  i svi mi skupa, zajedno s novinarima. Ne napadati čovjeka koji je iskoristio svoje zakonsko pravo, nego zakon koji mu to omogućava.

Ali ne, kao i obično linčovat će se njega, on će bit povlačen kao najveći mučki provokator, a zakon će ostati isti. Jer je u očima većine seronja on, a zakon nije kriv ni najmanje.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
eevek kaže...
Danny_HR kaže...
Ali Kajin nije ništa krivo napravio po ni jednom jedinom kriteriju u ovom slučaju.

Ni po jednom?

Moral, kičma i poštenje nisu kriteriji u RH, slažem se, ali ako sere po nečemu godinama i onda sve to što je posrao pojede sa šlagom na vrhu, za mene je samo još jedno smeće u Saboru.

Svi oni koji ne vide nešto krivo u takvom pederskom potezu, a tu govorim isključivo o Kajinu, ne o ostalim seljačinama od kojih očekujem takve poteze, pate od klasičnog oblika hrvatitisa.

Ako je bolest stupnjevana, radije sam na stupnju Kajina nego da metastaziram u Sanaderov.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Vrlo jednostavno, nismo saborski zastupnici niti članovi ijedne stranke da bi bili izglasani na stranačkom saboru kao nositelji lista i dana nam mogućnost na izborima da ostvarimo posao saborskog zastupnika.

A sad čitaj tiskovine i ostale medije kako će od ovog poteza napraviti problem nacionalnog reda, i razine otprilike novog rata. Što više razmišljam upotrebljavajući mozak i razum a ne mozak i knjige iz kojih sam učio i znanja koja sam stekao, to više razumijem Dipl.-a i njegovu (ne)potrebu za komentiranjem ičega vezanog uz ovo društvo više.

Ako je ovo prvorazredan skandal, kakvim ga prikazuju naši mediji i scena, onda ja idem iz ovih stopa pisati Todoriću mail, da vrati državne subvencije kako bi se mogle preraspodijeliti skupljačima boca, jer je ionako sam za sebe milijarder.

problem nacionalnog reda je cijelokupno ponašanje, rad, rezultati rada i aktivnost naših političara.

razlika Kajina i Sanadera je upravo mjesto/pozicija gdje je sada Kajin i mjesto/pozicija gdje je sada Sanader, a činjenica da nisu ni jedan ni drugi radili u interesu društva je istina

16 godina
neaktivan
igy kaže...
thedream kaže...

Vrlo jednostavno, nismo saborski zastupnici niti članovi ijedne stranke da bi bili izglasani na stranačkom saboru kao nositelji lista i dana nam mogućnost na izborima da ostvarimo posao saborskog zastupnika.

A sad čitaj tiskovine i ostale medije kako će od ovog poteza napraviti problem nacionalnog reda, i razine otprilike novog rata. Što više razmišljam upotrebljavajući mozak i razum a ne mozak i knjige iz kojih sam učio i znanja koja sam stekao, to više razumijem Dipl.-a i njegovu (ne)potrebu za komentiranjem ičega vezanog uz ovo društvo više.

Ako je ovo prvorazredan skandal, kakvim ga prikazuju naši mediji i scena, onda ja idem iz ovih stopa pisati Todoriću mail, da vrati državne subvencije kako bi se mogle preraspodijeliti skupljačima boca, jer je ionako sam za sebe milijarder.

problem nacionalnog reda je cijelokupno ponašanje, rad, rezultati rada i aktivnost naših političara.

razlika Kajina i Sanadera je upravo mjesto/pozicija gdje je sada Kajin i mjesto/pozicija gdje je sada Sanader, a činjenica da nisu ni jedan ni drugi radili u interesu društva je istina

S bitnom razlikom, a ta je što će se, daj Bože, pokazati da je Sanader prekršio XYZ zakona ove zemlje i društva, a Kajin PO ZAKONU ostvario stečeno pravo. Ne budi ustrajan u pogrešci, shvaćam što želiš reći oko ponašanja cjelokupnog društva i apatije ali njih dvojica nisu u istoj poziciji.

Ne znam što je Kajin sa ovih 1200 zakonski omogućenih kuna napravio kontra interesa ovog društva. Pokreni peticiju onda za izmjenu zakona, skupljaj potpise i neka Sabor isti stavi na preispitivanje ili ga ukine, i to retrogradno, i zdravo.

To kao građanin možeš, pokrenuti peticiju.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ako je bolest stupnjevana, radije sam na stupnju Kajina nego da metastaziram u Sanaderov.

Ja bih, kao jedan netipični 'rvat, radije bio zdrav {#}

17 godina
odjavljen

joj, sorry ali moram iskoristi ovo kao podjestnik da odgovorim kada dodjem doma... ovo je offtopic ali cu u suprtonom zaboraviti..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Pa jel Kajin kriv j*bo te led što je zakon takav da se tih 1200 kuna ne raspodijeli onima kojima treba?
Misliš da bi da on to nije uzeo lova išla ekipi koja nema? Ne budi lud.

Zakon se treba mijenjati, slažem se. Ali Kajin nije ništa krivo napravio po ni jednom jedinom kriteriju u ovom slučaju.

Kajin je političar i kao i svi drugi političari i on bi se trebao ponašati moralno, s jedne strane ukazuje na moralno smeće koje izjeda ovu državu a s druge se i sam ponaša na isti način, ova država je pokradena na bazi ozakonjenja prevare odnosno tzv. rupa u zakonu, ako ništa drugo, Kajin je licemjerni bezobraznik koji vrlo dobro zna što je napravio i koji u saboru više neće imati kredibiliteta išta reći pogotovo ono što je govorio do sada jer se prodao, prešao on the dark side for cookies

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Pa jel Kajin kriv j*bo te led što je zakon takav da se tih 1200 kuna ne raspodijeli onima kojima treba?

Zakon se treba mijenjati, slažem se. Ali Kajin nije ništa krivo napravio po ni jednom jedinom kriteriju u ovom slučaju.

Uhm, pa kriv je. Jel je saborski zastupnik već stopedeset godina? Jel bio tamo kad su se akti o povlaštenim mirovinama izglasavali? Ako su te povlaštene mirovine zastupnika u sivoj moralnoj zoni, a očigledno jesu, jer se raspravlja o njima i ukida ih se, onda je kriv kako da okreneš. Ako je glasao za zakon, glasao je za nešto što direktno njemu ide na ruku, a ako je glasao protiv, a sad koristi pravo protiv kojeg je bio, opet je, filozofskim riječnikom 3.14zda. Nema izlaza, upetljao se samo tako. Pučki tribun, my ass.

edit: sizgoreo je bio brži....

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:02 (badmad).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...
skank666 kaže...

..ima zakonsko pravo na to ali nema moralno... govno od covjeka kad je tako postupio! ..

- i tu bi rasprava (kod morala) trebala stati, jer je besmisleno razglabanje o moralnosti (je govno, ali iz drugih razloga, ne zbog mirovine -to je najmanje razlog).

-suprotno pitanje (moralistima), tko vam daje (moralno) pravo kritizirati legalno stećena prava drugih? Osporite npr Šekiju generalski čin, zasluge itd, ali ne iz tog pravo na saborsku mirovinu. Oduzmite mu saborsku stolicu! (pa ako treba i slanjem u mirovinu, .. dao bi mu i 5x veću).

- kritizirajte vlast koja ima takve zakone, kritizirajte i kukuriku kojem je to primarna zadaća (mada je OK, ali sasvim nevažna tema pored drugih tema, kao PET ambalaža, kriza itd.).

Kain je najavio, obrazložio, ima pravo. Ni po kom kriteriju mu se ne može (lažno) moralizirati. Jednako ukoliko Sanader ne bude osuđen, ima sva prava... itd.

Problem (daleko veći) je što i dokazani, osuđeni krivci za krađu-malverzaciju milijunima, dobijaju takva prava (hint: farbanje tunela, zbog otkaza koji je bio traljavo napravljen, odšteta od milijun kuna i radno mjesto za OSUĐENOG KRIVCA).

- Treba kritizirati sustav koji dozvoljava takvo stanje, takva (često 'ukradena') prava. 'Moralnije' je kritizirati cjenik njihove kantine ili pravo na besplatan prijevoz.

- još moralnije, zgrada u najmu, prazna, već je otišlo 800mil kn od kad su preselili u drugi prostor, još će otići milijarda do isteka ugovora. - na trošak države, tj građana. Koliko je tu 'ciejna morala' vs razlike u visini mirovine za ove sabornike? 1.200kn naspram milijarde koja ide u priovatni džep sasvim nepotrebno... ali i to je po zakonu (osnova je ugovor=legalitet).

ja pokušavam okriviti sustav ali mi thedream ne pušta, želi imenovati tko je kriv, tko prav i koliko... u krajnjoj liniji i ovih 80mil i ovih 1200kn se podvlači pod isu crtu, a pod tom crtom je brojka s predznakom minus - to je moj stav

moj je stav i da su brojni zakoni doneseni kako bi išli u korist onih koji su ih donijeli. zato nastojim zakonitost odvojiti od društvene koristi, jer takozvani loši zakoni se ne mogu spojiti s tom koristi, a doneseni su od strane onih koji bi o koristi društva trebali razmišljati

17 godina
neaktivan

Oprostite i na duplom postu i mijenjanju teme i na offtopicu i na smijanju oko ove tregedije sa cruiserom, ali objašnjenje kapetana zašto je prvi zbrisao sa broda je jednostavno ... ne znam dovoljno dobru riječ, epic?

On se spotaknuo i slučajno pao u čamac za spašavanje??????

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:14 (badmad).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
ihush kaže...
skank666 kaže...
ja pokušavam okriviti sustav ali mi thedream ne pušta

{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}Ma puštam evo ti na, ajde, leti slobodno ptico bijela..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:23 (thedream).
15 godina
protjeran

Da se razumijemo, danas demokracije nema, neme gorega robstva od onoga u kojem si uvjeren da imaš neke slobode. Europska Unija nije niša više nego još jedna stepenica prema jednoj svijetskoj Vladi, jednoj svijetskoj vojsci, jednoj svijetskoj valuti.

Politika i politikanstvo su zadnji puta bile korisne prije 80 godina, kao i cijeli ovaj sistem u kojem živimo, ona nas samo ograničava da dosegnemo neki vrhunac kao ljudi.

Današnje društvo nam uskraćuje znanje, uči nas krivim vrijednostima, krivom ponašanju i krajnje krivim pogledu na svijet.  Iskoristi šansu bijega s te indoktrinirajuće trake za pranje mozgova i postani svoj. Svatko ima šansu početi kritički razmišljati.

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Da se razumijemo, danas demokracije nema, neme gorega robstva od onoga u kojem si uvjeren da imaš neke slobode. Europska Unija nije niša više nego još jedna stepenica prema jednoj svijetskoj Vladi, jednoj svijetskoj vojsci, jednoj svijetskoj valuti.

Samo 99kn akcija.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:22 (thedream).
14 godina
odjavljen
Koga boli kifla za gramatiku kad država ide u propast.
18 godina
Diplomat kaže...

Da, mogo bi on puno toga kazati, samo da mu se da!

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Diplomat kaže...

Osijećam (kae, lol, bezzz, <33333,:***,jbt, wtf) da si u pravu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 13:33 (thedream).
14 godina
odjavljen
A zašto propada, zbog takvih koji paze na gluparije umjesto na bitne stvari. xD
15 godina
protjeran

Hvala ti na ispravci, ali mogao si mi poslati PM ako misliš da moja gramatika nije dovoljno dobra da me ti, jadničak, razumiješ nego eto pred svima pokazuješ kakao sam ja nepismen.

18 godina
thedream kaže...
Drago kaže...
Diplomat kaže...

Osijećam da si u pravu.

Ćovijek iskazuje svoja ćuvstva o politici i politikanstvu kojima više nema mijesta u današnjem društvu! To je imalo smisla prije 80 godina! Kao i pravopis! Sada se mogu duboke misli iskazati u orisu vidozorja horizonta još maglena, zar je baš bitno svako š i šlj, toćka, zarez, a bogami i usklićnik?!?!

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Hvala ti na ispravci, ali mogao si mi poslati PM ako misliš da moja gramatika nije dovoljno dobra da me ti, jadničak, razumiješnego eto pred svima pokazuješ kakao sam ja nepismen.

Zeka peka.. Ništa osobno i demotivacijski, ponižavajuće itd.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ćovijek iskazuje svoja ćuvstva o politici i politikanstvu kojima više nema mijesta u današnjem društvu! To je imalo smisla prije 80 godina! Kao i pravopis! Sada se mogu duboke misli iskazati u orisu vidozorja horizonta još maglena, zar je baš bitno svako š i šlj, toćka, zarez, a bogami i usklićnik?!?!

A sad zamisli da ti cura/žena napiše u svakoj j*benoj poruci - osijećam. Bacit ću je jedan dan samo ljepo kroz prozor..

Cemetary gates
15 godina
protjeran

Nije mi krivo to što si me upozorio na pravopis, nego mi je eto malo krivo što nitko nije podjelio mišljenja uvezi moga posta, ako ih ima, nego me upozorava na gramatiku.

18 godina

Moje mišljenje da ti je formom i sadržajno post besmislen; ne razumiješ značenje i razliku između riječi koje koristiš (politika/politikanstvo); nemaš nikakve predodžbe o čemu zapravo pišeš, a sve je to upakirano u slabo poznavanje pravopisa.

U osnovi - bolje je da ti samo damo ovako "maglene orise vidozorja" or vateva nego da ti post idemo raščlanjivati.

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

I btw. bitna je razlika između uzimanja nečega što po zakonu ne smiješ i onoga što po zakonu smiješ.

cek, nece otic onima kojima treba pa nek si uzme siromah kajin?! napravio je to sto se ponio ko zadnji lupez. jeli se mogao toga odrec, bubam, u ime neke zaklade, ovog ili onog... ili, u najgorem slucaju nek ta lova ostane u proracunu. tu se ne radi o "samo" 1200kn. gle to ovako, koliko ce nas kostat ta 140 i nesto siromaha - 1200kn*12 mjeseci*140 zastupnika*ko zna koliko godina = je, mali neki broj ce ispast. :/

Danny_HR kaže...

Zakon, apeliraj da se mijenja zakon. I ti  i svi mi skupa, zajedno s novinarima. Ne napadati čovjeka koji je iskoristio svoje zakonsko pravo, nego zakon koji mu to omogućava.

Ali ne, kao i obično linčovat će se njega, on će bit povlačen kao najveći mučki provokator, a zakon će ostati isti. Jer je u očima većine seronja on, a zakon nije kriv ni najmanje.

ja kao bijedni gradjanin ne mogu nista ali... jesu li kajin i njegovi socijalnosvjesteni kolege mogli posluzit kao primjer hdz-ovoj bagri? da, jesu li to napravili? ne, zato jer je gamad uvijek gamad... al argumet mu je zakon _ "da mi se ne rugaju"?! daj, nemoj me je**t.

ono ostalo sto sam htjeo reci (zsto sam si i ostavio podsjetinik) su rekli kolege eevek, badmad i (s)zgoreo. pardon ako sam krivo napisao nickove.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
Tawals kaže...

Politika i politikanstvo su zadnji puta bile korisne prije 80 godina, kao i cijeli ovaj sistem u kojem živimo, ona nas samo ograničava da dosegnemo neki vrhunac kao ljudi.

Današnje društvo nam uskraćuje znanje, uči nas krivim vrijednostima, krivom ponašanju i krajnje krivim pogledu na svijet.  Iskoristi šansu bijega s te indoktrinirajuće trake za pranje mozgova i postani svoj. Svatko ima šansu početi kritički razmišljati.

Ako nije tajna u koji razred ideš?

Nadam se da nisi mislio da ove parole objašnjavaju nešto. Zašto misliš da bi ih netko trebao uvažavati? Možda zbog toga što si ih ti napisao.

Htio sam rastrančirati ovaj post segment po segment ali sam prije toga pročitao sve zaostatke (pa i Dragin post) te zaključih da nema smisla. Bojim se da ni sam neznaš o čemu pišeš.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
18 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/alarmantna-vesna-pusic-ako-ne-udjemo-u-eu-nemamo-za-mirovine-propast-cemo/594336.aspx

Ovo nije ucjena ni udarac ispod pojasa. Jok. Ako ne udjete krepat cete od gladi. Pa sad glasajte NE na referendumu.

Mater vam pokvarenu!!!

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan

Drami i proser*va se ali nitko normalan ne može reći da laže i da takav scenarij nije moguć. Čak i u roku od godine dana, kad obveznice dođu na naplatu 2013.-te.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:35 (thedream).
18 godina
neaktivan

Obzirom da je Miro otvorio temu o EU, svu raspravu o EU i ulasku u istu preselimo tamo pliz.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice