Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.467.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Da ne spominjem koliko su razocarenje Kajin, Antunovicka i njima slicni koji su se (globalno) zalagali za ukidanje mirovima, a sada rade sto rade. Koalicija je koalicija. Ako imate program onda se svi trebate drzat tog programa. Smijesno.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan

Prijeti nam divljanje Eura kao što je do nedavno divljao švicarac. Obzirom da je sigurno puno manje ljudi bilo vezano kreditom uz švicarac u odnosu na €, ovo bi moglo imati katastrofalne posljedice, ne?

http://goo.gl/WQZJl

Ako ima ekonomista ovdje, može li mi netko objasniti zašto smo mi uvijek toliko usko vezani uz druge valute? Ne govorim samo o kreditima, već općenito. Zašto se svaka cijena na ulici pretvara u eure (prije u marke), zašto se cijene automobila spominju u eurima, zašto u firmama naplaćuju x eura po jedinici mjere?

Zašto uopće imamo svoju valutu ako smo toliko vezani za €, $, DEM ili bilo što drugo?

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Da ne spominjem koliko su razocarenje Kajin, Antunovicka i njima slicni koji su se (globalno) zalagali za ukidanje mirovima, a sada rade sto rade. Koalicija je koalicija. Ako imate program onda se svi trebate drzat tog programa. Smijesno.

meni su braniteljske mirovine veliki trn u oku... pogotovu što je provedena manipulacija s braniteljskim statusima i više ne znaš koliko ih ima s pravim, a koliko s lažnim statusom.

uglavnom brojka je jednostavna uzmimo samo braniteljsku populaciju koja je sada u dobi od 50 godina. neka žive još 30 godina. uzmimo banalni primjer (znam da je nepravilan, ali je indikativan) mirovinu od 5000 kn x 12mj x 30god x 1000 branitelja = mnoga ulagnja i investicije (dugoročna ili kratkoročna), ali njima se neće dignuti lažni braniteljski statusi već će se oporezivati oni koji rade i zaruđuju i što će napraviti? smanjiti potrošnju

sada je nastao problem što tim ljudima ne možeš uzeti novac i poslat ih na posao kada posla nama, znači pretvori ih u socijalne slučajeve. U mom gradu je branitelj osoba koja je '91 imala 13 godina

kod nas se događaju situacije da vlasnik tvornice ribe iz susjedne države odvozi ribu, prerađuje i vraća i to mu je sve isplativo, a kod nas propadaju tvornice... e moj narode mentalitet. mentalitet

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 10:04 (igy).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisam pricao o argumentima o za i protiv, nego sam pricao o tome da ljudi krivo percipiraju EU fondove, odnosno, vide ih kao lovu koju ce EU uliti u nas proracun a to nije istina.

Vezano za sposobne/nesposobne poduzetnike, smatram da je vlada malo informirala iste o EU fondovima. Da se malo vise pricalo o tome, mislim da bi vise ljudi pokusalo nesto na tom planu.

Tnakir, tko je htio imao se prilike informirati. Ali situacija ti je takva da ti ljudi koji odluče za EU fond na kraju kažu, "ma ko će mi to sve čitat" i šljaka po svom. Ne kuži da ćeš za 1 neopravdanu i nepotrebnu potrošenu lipu (doslovce, ne izmišljam) morati vratiti sav novac koji si dobio, neovisno koliko je to novca.

EU kriteriji nisu drakonski i zapravo su kriteriji koje nameće zdrav razum. Samo što zdrav razum nije nešto čime se vode naši ljudi (uglavnom) već se vode onim da moraju iskoristiti (u negativnom kontekstu) sve što imaju priliku dobiti.

Ekipa je doslovno morala vraćati lovu zbog jedne bočice coca-cole u kafiću koju nisu smjeli kupiti lovom iz fonda.

Zašto se koristi samo 20%? Zato što ljudi nemaju kvalitetne ideje, nemaju volje raditi i nemaju običaj držati se propisa.

Oni koji imaju ideju, rade kako treba i poštuju propise dobrano su zadovoljni EU fondovima i obično rade nove projekte nakon što realiziraju jedan.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
18 godina

@Danny moj dida, baba, otac i mater se ne sluze internetom. On i su se jedino mogli informirati u medijima koji su svakako pro EU. Kakav izbor oni imaju? AntiEU propagande u medijima ni nema.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

@Danny moj dida, baba, otac i mater se ne sluze internetom. On i su se jedino mogli informirati u medijima koji su svakako pro EU. Kakav izbor oni imaju? AntiEU propagande u medijima ni nema.

O fondovima? Pa otić u instituciju zaduženu za fondove i tražit literaturu. Ne treba im internet za to.

Ja sam pisao isključivo o fondovima.

Osim toga postoje projekt menadžeri EU fondova, koji će za određenu naknadu svakome objasniti što, kako, napraviti projekt i brinuti se o njemu (što se papirologije tiče).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 10:38 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Prijeti nam divljanje Eura kao što je do nedavno divljao švicarac. Obzirom da je sigurno puno manje ljudi bilo vezano kreditom uz švicarac u odnosu na €, ovo bi moglo imati katastrofalne posljedice, ne?

http://goo.gl/WQZJl

Ako ima ekonomista ovdje, može li mi netko objasniti zašto smo mi uvijek toliko usko vezani uz druge valute? Ne govorim samo o kreditima, već općenito. Zašto se svaka cijena na ulici pretvara u eure (prije u marke), zašto se cijene automobila spominju u eurima, zašto u firmama naplaćuju x eura po jedinici mjere?

Zašto uopće imamo svoju valutu ako smo toliko vezani za €, $, DEM ili bilo što drugo?

Odgovorio bi protupitanjem, znaš li ekonomiju u svijetu koja ne ovisi o tečaju druge valute?

Konkretno SAD i $, tim više da priželjkuju daljnju krizu Eurozone i rast $ u odnosu na €, zbog silovitog uvoza itd. Otud velikim dijelom i dvostruki kriterij agencija za kreditni rejting, primjeti brzinu reakcije u slučaju "Bogova novca" sa Wall Street-a, odnosno bankarskog sektora koji je generator krize, i s druge strane rušenje rejtinga pojedinim zemljama EU (Eurozone prvenstveno, Francuska primjerice).

Citiram :

To je izravna posljedica sječe rejtinga, koju je za vikend provela bonitetna kuća Standard & Poor's (S&P) , srušivši rejtinge devet članica zone eura, među kojima su i dosad vrhunski dužnik, Francuska, ali i naši susjedi Italija i Slovenija.

Mislim ipak da su razlozi vezivanja prvenstveno prirode financijske i gospodarske stabilnosti. Rohatinski, a i njegov vjerojatni naslijednik Boris Vujčić će nastaviti sa politikom stabilnog tečaja i time jake kune, tako da je strah od katastrofe barem donekle neopravdan.

Cemetary gates
18 godina
tnakir kaže...

Imaju tebe da ih truješ! {#}

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Mi  NE MOZEMO sami. Osim ako ce se nekim cudom probuditi građanska svijest? Imali smo zadnjih 20 godina drzavu na upravljanje, pokazali smo samo kako smo nesposobni i apatični. Doduše ove starije generacije, čiji rad mi mladi nasljeđujemo. Na zalos dragi starci niste bili pametni poput Švicaraca recimo i njima sličnih.

Sada mozemo birati, da li da uđemo u najciviliziranije drutvo na svijetu, ili da ostanemo u ovdje. To je doslovno biranje hoce li nas svijet promatrati u skupini sa Austrijom ili u skupini sa Kosovom. Imamo priliku urediti drustvo i drzavu po uzoru na njih, sklesati prokletu javnu upravu i na kraju krajeva biti dio civiliziranog svijeta jer onda mozda i sami postanemo takvi ovo koji nisu.

Bojim se da ne padne referendum jer pod a) kampanja je bila tako losa da nekoga treba kazniti, pod b) građani su potpuno neinformirani osim od uglavnom teorija zavjere koje sada nicu kao gljive posilje kise i c) jer je previse ljudi koji znaju da nece moci raditi sto su radili i do sada, nema krađe lopovluka i malverzacije papirima i svime sto rade gotovo svi koji su povezani sa politikom u nas zadnjih dvadeset godina. Naravno i dalje moramo sami uvesti promjene ali imati cemo vjetar u leđa i podršku.

Nije dobro ni to sto bi od dana kada kazemo ne svi ulagaci otisli odavde i okrenuli se Srbiji. Za deset godina biti cemo tako zaostali da ne znam ni sa kime bi nas usporedio. Ima jos gomila toga, sasvim dobrih razloga da uđemo..a koji su za ne?

Pa ne znam, suverenitet? Oprostite gubimo ga da jer necemo vise toliko odlucivati, ali zar imate nesto protiv da na vođe najuglednije zajednice naroda na svijetu vode zemlju?? Vodili smo ju sami dvadeset godina i pokazali da nismo za to ionako.

Dalje nemogucnost odlucivanja na razini eu? To je glupost necija tko nema pojma, NIJEDNA zemlja u EU ne moze samostalno donjeti odluku jer za bilo kakvu odluku od strane naroda sa time se mora sloziti 35% stanovnistva EU, a nijedna zemlja ga nema toliko.

Izaći iz Unije mozemo kada hocemo..

Naravno ima i nedostataka, recimo fondovi su goli k, to su novci koje cemo platiti ulaskom u EU i kroz poreze a ne nesto sto cemo dobiti. Iako je bolje da platimo tako pa da se ulaze tim putem u razvoj nego da nasi kradu - iako ne znam zasto je to pod maskom nekog davanja.

16 godina
neaktivan

Nenad Bakić o EU skepticizmu :

Meni je apsurdno da postoje Hrvati koji su protiv ulaska u Europsku uniju

http://www.poslovnipuls.com/2012/01/18/nenad-bakic-europska-unija/

18 godina
neaktivan

evo malo o za i protiv EU, gong druga debata o EU skraćena verzija za nas neodlučne i nedovoljno informirane na tportalu

EDIT: na vimeu prvi i drugi dio debate

EDIT1: prvi dio smeće, drugi treba pogledati

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:28 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Kajina pred streljački vod!{#}Šalim se, smeta mi osobno što nakon ovog njegovog poteza odjednom ljudi urliču - i koja je razlika sada njega i Šeksa, svi su političari isti itd. Kao što koalicija nije kominterna pa će svi misliti i odlučivati jednako - o svemu. Imao je na takav oblike mirovine pravo, je li zakonito - jest, je li ispravno - presuditi će birači, je li moralno - moralno u usporedbi s kim ili čim?

Ja mogu iz svoje perspektive jedino reći da to pravo ne bih iskoristio, a još manje se išao ovako debilno opravdavati.

Na kraju je Kajin, nakon 20g. zaista udarničkog ukazivanja na društvene nepravde u Saboru, kao gotovo nijedan ili svega nekolicine zastupnika u povijesti modernog HR Sabora, postao - Šeks. Za ovo društvo teško da nakon ovakvih članaka ima bolje budućnosti.. A sve zbog 1200kn mjesečnih primanja više.

Nije li po toj logici, vrijeme da Sanaderu netko napokon prijekim sudom skrati glavu, imam osjećaj kao da je hidra, ili kerber, da mu jednu glavu skratiš a on se svaki put iskobelja i montira novu? Ako ništa, čisto zbog činjenice da mu imovina stostruko nadmašuje iznos primanja kroz godine rada, kao i njegovoj familiji. Pitam se koliko Kajinova imovina vrijedi, ako će mu se suditi zbog i samo zbog ove moralno dvojbene, a potpuno zakonite odluke?

Sramota.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen

nis cudno, isti ko cacic.... njemu cudno sto ljudi rade a ne dobivaju placu a on to isto radi. debelokosci...

pitas se jeli to moralno?! ne! u usporedbi s cim? s mojim djedom i svakim drugim koji skuplja boce. koalicija mora uvest reda u svoje redove

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
Danny_HR kaže...

O fondovima? Pa otić u instituciju zaduženu za fondove i tražit literaturu. Ne treba im internet za to.

Ja sam pisao isključivo o fondovima.

Osim toga postoje projekt menadžeri EU fondova, koji će za određenu naknadu svakome objasniti što, kako, napraviti projekt i brinuti se o njemu (što se papirologije tiče).

Ja pricam opcenito, ne samo o fondovima. Sta ce moju babu i didu zanimat fondovi.

Drago kaže...
tnakir kaže...

Imaju tebe da ih truješ! {#}

Ne treba, dijelimo isto misljenje.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Kajina pred streljački vod!{#}Šalim se, smeta mi osobno što nakon ovog njegovog poteza odjednom ljudi urliču - i koja je razlika sada njega i Šeksa, svi su političari isti itd. Kao što koalicija nije kominterna pa će svi misliti i odlučivati jednako - o svemu. Imao je na takav oblike mirovine pravo, je li zakonito - jest, je li ispravno - presuditi će birači, je li moralno - moralno u usporedbi s kim ili čim?

mnogi zakoni koji su doneseni, doneseni su isključivo zbog koristi onih koji su ih donijeli. to su loši zakoni, ali postupke čine legalnima iako nisu u korist društva. takav zakon je i "mirovina na jedan dan"

16 godina
neaktivan

Ako za tebe nema razlike u zahtjevu takve mirovine između primjerice Sanadera, Šeksa i Kajina onda nemamo o čemu razgovarati. Pročitaj cijelu knjigu unazad 20g. gdje je tko bio i što je radio, prije nego ju zapališ na temelju korica.

Po meni je DK zaslužio takvu mirovinu dok recimo Šeks ili Ana Lovrin nisu, a ti me razuvjeri.

Tvoj djed je skupljač boca a moj ima osnovnu školu od valjda nekadašnjih 5 razreda i svojim radom je uspio u YU napraviti slovom i brojkom četiri kuće, radio je od jutra do sutra kao stoka, i težak je tj. poljoprivrednik je dan danas sa 80g., svako jutro u 5 ide u polje, i sa pacemakerom u drugom mandatu (prošla baterija crkla), bio je i autoprijevoznik vapna,cementa,škalje kako mi kažemo doli, varioc, električar, sve po potrebi nekadašnjeg brzog izučavanja zanata.

Niti ja mogu postaviti mjerilo suda na temelju svog dide, a kvragu ne možeš ni ti. Moj ima mirovinu od 1500kn, i što zaradi od prodaje vina 300,400kn mjesečno, ne više jer osim par živućih mumija od također 80g. - nitko i ne kupuje domaće piće, već ide u Konzum.

Što ti hoću reći, ako smatraš da bi tih 1200 Kajinovih mjesečnih kuna spasilo tisuće skupljača boca u RH, to je jednostavno neozbiljno i nije pravi izvor problema ovog društva. Ja to, ponavljam, ne bi napravio na njegovom mjestu - ali proglašavati ga i izjednačavati sa Šeksom je po meni neumjesno.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:18 (thedream).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ako za tebe nema razlike u zahtjevu takve mirovine između primjerice Sanadera, Šeksa i Kajina onda nemamo o čemu razgovarati. Pročitaj cijelu knjigu unazad 20g. gdje je tko bio i što je radio, prije nego ju zapališ na temelju korica.

mene ne znimaju imena i prezimena, mene zanimaju kako odluke političara idu u korist društva jer je to njihov isključivi zadatak

ne promatram politiku kao jedan potez, nego kao ukupnost poteza s ciljem poboljšanja društva,

tako da ispada da nikakve koristi ni od Šeksa ni Kajina ni Sanadera budući da njihov rad nije rezultirao nikakvim boljitkom za društvo

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:23 (igy).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
thedream kaže...

mene ne znimaju imena i prezimena, mene zanimaju kako odluke političara idu u korist društva jer je to njihov isključivi zadatak

Mene zanima kakvu štetu je, za razliku od Sanadera koji je elementarna nepogoda za ovo društvo bio i ostao, i čiji trošak suđenja višestruko nadmašuje iznos Kajinove penzije, kakvu štetu je taj isti Kajin napravio ovom društvu? Time što je uzeo 1200kn više mjesečno? Daj ne budi smiješan.

Pogledaj troškove osiguranja i suđenja đubretaru dr.Ivi, povuci neke paralele i upali neka svijetla, lakše ga je bilo ubiti pa lovu od suđenja podijeliti skupljačima boca. Na kraju će, kako je Drago rekao, prošetati sa uvjetnom na slobodu, a većinu HR naroda će i dalje boljeti više što je tamo neki polupijani Istrijan uzeo povlaštenu mirovinu, na koju je, ironije li - imao pravo.

Genijalno.{#}

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Čovjek je iskoristio pravo koje mu trenutni zakon daje. Ne vidim problem u njegovom činu. Vidim problem u zakonu i to je nešto sasvim drugo!

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Mene zanima kakvu štetu je, za razliku od Sanadera koji je elementarna nepogoda za ovo društvo bio i ostao, i čiji trošak suđenja višestruko nadmašuje iznos Kajinove penzije, kakvu štetu je taj isti Kajin napravio ovom društvu? Time što je uzeo 1200kn više mjesečno? Daj ne budi smiješan.

ako može Kajin dobiti 1200kn mjesečno više zašto ne bi ti i ja? možemo li i mi vikati protiv aktualne vlasti - možemo. ali mi nismo u toj poziciji?! zar ne? koliko je tih 1200kn puta bačeno bez osobite svrhe? zašto uopće trošiti više nego što je potreba, tako nastaje minus

(jbg moram ići)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:28 (igy).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
thedream kaže...

ako može Kajin dobiti 1200kn mjesečno više zašto ne bi ti i ja? ali mi nismo u toj poziciji?! zar ne? koliko je tih 1200kn puta bačeno bez osobite svrhe? zašto uopće trošiti više nego što je potreba, tako nastaje minus

(jbg moram ići)

Vrlo jednostavno, nismo saborski zastupnici niti članovi ijedne stranke da bi bili izglasani na stranačkom saboru kao nositelji lista i dana nam mogućnost na izborima da ostvarimo posao saborskog zastupnika.

A sad čitaj tiskovine i ostale medije kako će od ovog poteza napraviti problem nacionalnog reda, i razine otprilike novog rata. Što više razmišljam upotrebljavajući mozak i razum a ne mozak i knjige iz kojih sam učio i znanja koja sam stekao, to više razumijem Dipl.-a i njegovu (ne)potrebu za komentiranjem ičega vezanog uz ovo društvo više.

Ako je ovo prvorazredan skandal, kakvim ga prikazuju naši mediji i scena, onda ja idem iz ovih stopa pisati Todoriću mail, da vrati državne subvencije kako bi se mogle preraspodijeliti skupljačima boca, jer je ionako sam za sebe milijarder.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen

kome se obracas meni ili ?  nije mi jasno jer ne vidim na koga se post odnosi al kad si spomenuo djeda, boce.. reko valjda meni

ima zakonsko pravo na to ali nema moralno... govno od covjeka kad je tako postupio! ma jeli, aktivirat mirovinu na jedan dan za 1200kn?! prodao se za tih 1200kn bi bilo tocnije i moze ga biti sram, njega i ostalih 140 i nesto govana... u sluzbi naroda?

tih 1200kn je necija kompletna penzija. sto se je odrekne u ime nekog koji nema dovoljno. ali neeeeeeeee..

ima da se odgovorno ponasa, u stilu onog sto (je) propvjeda/o... daj mu ti onda tih 1200kn.

of 

djed si samo krpa mjesecni budzet s bocama ne kopa ih po smecu, hvala bogu... da im moja stara ne uskoci ne bi prezivjeli mjesec. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:37 (skank666).
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...
...

Zato što tih 1200 kn uzima za sebe, svoju obitelj, svoju djecu. Bio bi glup da to ne napravi ako mu zakon dozvoljava.

Zašto bi on bilo koga stavio ispred svoje djece ili obitelji? Misliš li da bi netko njega stavio na prvo mjesto?

17 godina
odjavljen

gle, to je potez jadnika sto su uradili... zasto se nebi tih 1200kn preraspodjelilo negdje drugdje / na zalost ima se gdje... zar ce mu bez toga biti mala mirovina, nedovoljna za normalan zivot? 

i sanader je uzimao za sebe i svoju djecu.

16 godina
neaktivan

Kako rekoh, sa plaćom sab.zastupnika ja to ne bi napravio. Ali to za mene nije nikakav skandal, već propust u zakonu sličan onome koji Zdravku Mamiću omogućava desetke milijuna kuna u džep. Pa ti vidi tko je veća štetočina po društvo, Kajin ili Mamić.

Slažem se s tobom inače da je ispao to što je ispao, ti si rekao pa ja neću ponavljati. Ali napravi razliku bar u - ispao, sa nekim tko to - jest, cijeli svoj život i saborski mandat (ili više njih).

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...

gle, to je potez jadnika sto su uradili... zasto se nebi tih 1200kn preraspodjelilo negdje drugdje / na zalost ima se gdje... zar ce mu bez toga biti mala mirovina, nedovoljna za normalan zivot? 

Pa jel Kajin kriv j*bo te led što je zakon takav da se tih 1200 kuna ne raspodijeli onima kojima treba?
Misliš da bi da on to nije uzeo lova išla ekipi koja nema? Ne budi lud.

Zakon se treba mijenjati, slažem se. Ali Kajin nije ništa krivo napravio po ni jednom jedinom kriteriju u ovom slučaju.

I btw. bitna je razlika između uzimanja nečega što po zakonu ne smiješ i onoga što po zakonu smiješ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:47 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

Po slovu zakona da, pa je zato zadnje 2g što u bijegu što na sudovima i zatvorima.

Cemetary gates
17 godina
skank666 kaže...

..ima zakonsko pravo na to ali nema moralno... govno od covjeka kad je tako postupio! ..

- i tu bi rasprava (kod morala) trebala stati, jer je besmisleno razglabanje o moralnosti (je govno, ali iz drugih razloga, ne zbog mirovine -to je najmanje razlog).

-suprotno pitanje (moralistima), tko vam daje (moralno) pravo kritizirati legalno stećena prava drugih? Osporite npr Šekiju generalski čin, zasluge itd, ali ne iz tog pravo na saborsku mirovinu. Oduzmite mu saborsku stolicu! (pa ako treba i slanjem u mirovinu, .. dao bi mu i 5x veću).

- kritizirajte vlast koja ima takve zakone, kritizirajte i kukuriku kojem je to primarna zadaća (mada je OK, ali sasvim nevažna tema pored drugih tema, kao PET ambalaža, kriza itd.).

Kain je najavio, obrazložio, ima pravo. Ni po kom kriteriju mu se ne može (lažno) moralizirati. Jednako ukoliko Sanader ne bude osuđen, ima sva prava... itd.

Problem (daleko veći) je što i dokazani, osuđeni krivci za krađu-malverzaciju milijunima, dobijaju takva prava (hint: farbanje tunela, zbog otkaza koji je bio traljavo napravljen, odšteta od milijun kuna i radno mjesto za OSUĐENOG KRIVCA).

- Treba kritizirati sustav koji dozvoljava takvo stanje, takva (često 'ukradena') prava. 'Moralnije' je kritizirati cjenik njihove kantine ili pravo na besplatan prijevoz.

- još moralnije, zgrada u najmu, prazna, već je otišlo 800mil kn od kad su preselili u drugi prostor, još će otići milijarda do isteka ugovora. - na trošak države, tj građana. Koliko je tu 'ciejna morala' vs razlike u visini mirovine za ove sabornike? 1.200kn naspram milijarde koja ide u priovatni džep sasvim nepotrebno... ali i to je po zakonu (osnova je ugovor=legalitet).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

porazavajuca je cinjenica da, opet, onaj tko ima - imat ce joj i vise... za nekog tko tupi o nekakvoj socijalnoj osjetljivosti je ovo totalna debilana. 

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ali Kajin nije ništa krivo napravio po ni jednom jedinom kriteriju u ovom slučaju.

Ni po jednom?

Moral, kičma i poštenje nisu kriteriji u RH, slažem se, ali ako sere po nečemu godinama i onda sve to što je posrao pojede sa šlagom na vrhu, za mene je samo još jedno smeće u Saboru.

Svi oni koji ne vide nešto krivo u takvom pederskom potezu, a tu govorim isključivo o Kajinu, ne o ostalim seljačinama od kojih očekujem takve poteze, pate od klasičnog oblika hrvatitisa.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice