Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Rekao sam da je ova fljaska oko Dubrovnike jedna lijepa prehebena reklama, a da ova Župan nije toga ni svjesna. Pazi, dole je to sad aktualna tema, ljudi pričaju, ankete, dnevnik.... Velim da će ih doć duplo više nego lani {#}

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Rekao sam da je ova fljaska oko Dubrovnike jedna lijepa prehebena reklama, a da ova Župan nije toga ni svjesna. Pazi, dole je to sad aktualna tema, ljudi pričaju, ankete, dnevnik.... Velim da će ih doć duplo više nego lani {#}

Neka samo ,pogotovo kao ove sa slike!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

90% forumaša u jednoj anketi kod njih se izjasnilo da ih turisti po svijetu sramote i bacaju ljagu na kompletnu naciju, toliko o tome.

Nešto ipak malo bitnije, S-Linić bar, za razliku od Sanadera i debelog praseta Šukera, javnosti govori istinu po tom pitanju.

Pa ti vidi po kojoj cijeni ćemo se zadužiti i kako ćemo refinancirati stare dugove jednom kad nam državne vrijednosnice dobiju status junka. Pitao me netko za bankrot države, pa eto, zgodan prvi korak za početak. Idući je štampanje novca i hiperinflacija, i pa pa.

Nikako da naučimo od onih koji su uspjeli.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 19:42 (thedream).
17 godina

- eto nas na putu u blagostanje. Naravno u EU.

Skijaši su već krenuli, još samo referendum i to je to (kao rečenica ona dva majstora a je to..)

Ali malo je čudno, razlog locka teme, nema vrijeđanja, nacionalizma, idila... i lock s objašnjenjem 'previše političkih tema'? Nije valjda? ... ajd, možda i bug dobije koju pinku za poptprujer statistika nije u skladu sa službenim brojkama?

btw, tema bi (sama od sebe) uvenula za par tjedana, do tad je kao i svaka tema koja generira klikanje i postanje poželjna (i nema izgreda).

Što se tiče locka, podržavam! (malo poltronski, al' što ćeš)

- Tako i treba (samo me interesira... tj. ''što se to dešava s našim društvom''??). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- eto nas na putu u blagostanje. Naravno u EU.

Skijaši su već krenuli, još samo referendum i to je to (kao rečenica ona dva majstora a je to..)

Ali malo je čudno, razlog locka teme, nema vrijeđanja, nacionalizma, idila... i lock s objašnjenjem 'previše političkih tema'? Nije valjda? ... ajd, možda i bug dobije koju pinku za poptprujer statistika nije u skladu sa službenim brojkama?

btw, tema bi (sama od sebe) uvenula za par tjedana, do tad je kao i svaka tema koja generira klikanje i postanje poželjna (i nema izgreda).

Što se tiče locka, podržavam! (malo poltronski, al' što ćeš)

- Tako i treba (samo me interesira... tj. ''što se to dešava s našim društvom''??). {#}

Da ,nema se ,ali na skijanje se mora ići!

Tema je već uvenula ,jel se stalno ponavljalo jedno te isto ,ali bože moj ,Hrvati smo ,to je kod nas normalno! {#}

E ,dupelizac jedan! {#}

Što se dešava??

Da ,najlakše je puknut link ,bez smisla i objašnjenja zašto! {#}

Jedan anonimni visoki njemački dužnosnik za Reuters je kazao kako je nužno osigurati potporu Britanije da bi ovaj projekt uspio. Problem je samo što drugi europski lideri svakog dana tjeraju Britaniju sve dalje od EU-a. U tom svjetlu može se promatrati i Sarkozyjevo inzistiranje na uvođenju poreza na financijske transakcije na razini EU-a, za što David Cameron ne želi ni čuti, jer bi to upropastilo London kao financijski centar. Čini se kako je Velika Britanija iz dana u dan sve bliže napuštanju EU-a.

I mi ne ulazimo u Eurozonu bar još X godina ,a o tome se ovdje radi. I bez brige ,neće Britanija nikud ,i njima je predobro u Uniji da bi si ''priuštili'' luksuz napuštanja!!

A sad dosta o EU ,da ne lockaju i ovu temu! {#}

17 godina
kizo2703 kaže...
...E ,dupelizac jedan! {#}

...
A sad dosta o EU ,da ne lockaju i ovu temu! {#}

-zar ne vidiš uzročno posljedično ulizivanje? psst!

Drago se uhvatio lokota, valjd nije među onih +15% skijaša pa nas malo usmjerava na poželjne teme.

edit: evo jedne primjerne IT teme... (a nije Apple).

tema:

predozirala se Pukanićka, nije Merlinka, ali ''kao'' (bar vrećica s tableticama, koje neki nazivaju lijekovi...)

- Ima li kakvih tragova? Gdje je bio Banac i ona BABA? (nije na wengenu..)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 12:51 (ihush).
16 godina
neaktivan

Još jedna koja je znala previše, iduća je od Pokrovca žemska, bude li se izlagala kao što je krenula. Tako to kod nas ide, zineš, i dobiješ letvom po glavi ili "se predoziraš", depra itd. Depra my ass.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 12:53 (thedream).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zar ne vidiš uzročno posljedično ulizivanje? psst!

Drago se uhvatio lokota, valjd nije među onih +15% skijaša pa nas malo usmjerava na poželjne teme.

Da ,vjerojatno to sad radi iz osvete kaj sad nije negdje u Austriji!{#}

ihush kaže...

tema:

predozirala se Pukanićka, nije Merlinka, ali ''kao'' (bar vrećica s tableticama, koje neki nazivaju lijekovi...)

- Ima li kakvih tragova? Gdje je bio Banac i ona BABA? (nije na wengenu..)

Da ,vrećica s lijekovima ,moš mislit .... M. Pukanić nedavno je prijavila prijetnje smrću

E sad ,kaj je istina ,kaj je pumpanje klikova .... who knows??

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 13:01 (kizo2703).
17 godina
thedream kaže...

Još jedna koja je znala previše, iduća je od Pokrovca žemska, bude li se izlagala kao što je krenula. Tako to kod nas ide, zineš, i dobiješ letvom po glavi ili "se predoziraš", depra itd. Depra my ass.

- ako ima istine u tvom postu, tad će bankar postati udovac, 'cvijećar' će se pobrinuti, ... za cvijeće i sporvod? Sanader bi mogao oplakivati suznih očiju ... kad izađe iz suda kao pošten čovjek, tj barba s malo vitra, s Horvatinčićem na barki (zato suze..-vjetar). Pa me to vuče na pitanje, dali svaki uspješan biznismen, mora ubiti svoju bolju polovicu da bi na kraju uživao u blagodatima? Dali je Puki samo napravio grešku u narudžbi, umjesto gđa.Pukanić, g.Pukanić? ... itd.

Što s nogometašima? Tko će pobit sve te manekenke, pa i književnice među njima? Tko se sjeća štibre od prije par mjeseci, prostitucija? Dali su sve te osobe žive i dokle?

Možda od previše skandala samo ne dospijevaju na red ili na naslovnice?

- ma, ništa od tog, nema kod nas teorija zavjere. Tako de ne vjerujem u gornje navode. Osim ako te Zgazimir vidi na cesti... recimo Kosoricu ili neku od njih, tad bi se pitao jel' to slučajnost ili samo madmax. {#}

16 godina
neaktivan

Kako bilo, kompletna situacija ima u samoj, sada već pokojnoj M.P. savršen alibi, neuračunjiva poluluda drogerašica, koja je eto, zbog nejavljanja kćerke pala u depresiju. Nije lijepo, štoviše, gotovo bogohulno je, ismijavati, preispitivati itd. tuđu nesreću, ali koliko sam pratio M.P. u izjavama dok je bila živa, ta žena je bila izuzetno bistra, da ne kažem pametna. Pogotovo nakon svega što je čula i vidjela uz onu, da se tako izrazim, kutiju Pandore, što je sigurno predstavljao pokojni Pukanić.

Smjestiti jeftilene tipa HNL-ove nogometaše, tri lokalne ili nacionalne kurvice ili nekog gologuzog osobnog bankara u rang s Pukanićem ili pokojnicom o kojoj pričamo je u najmanju ruku smiješno, i neozbiljno.

Pa šta ti misliš da zaista Sanader nije mogao proći kao Đinđić, da se nekome - negdje, i - nekada, s one strane zakona, k*rac dignuo na krivu stranu? Ne budi smiješan. Ovo je Balkan, i mafija ima državu, a ne država mafiju.

Sve je to isprepleteno do te mjere da gdje god gurneš nosinu, požališ. U slabijoj - light, varijanti - dobiješ Rađenovića, Miljuša, Bonačića itd., a u onako, recimo to - heavyweight varijanti imaš Pukanića, Hodakovu malu itd. Pa ti puši ili ne puši da li ju je zbog nekog tamo duga od prije 20g. ukebao beskućnik, i to do te mjere lud da valjda ne zna kako se zove.

Ne da kod nas nema teorija zavjere, nego je kod nas cijela država od rata naovamo teorija zavjere.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

..

Ne da kod nas nema ...

-ma sve je to koincidencija, npr Petrač. {#}

18 godina
ihush kaže...

edit: evo jedne primjerne IT teme... (a nije Apple).

Pa ovo je informatički forum, ali poznajući nagnuća publike, držimo ovu netematsku diskusiju otvorenom za općepolitičko gnojenje. Međutim, sada forumašima to nije dovoljno, već bi otvarali nove političke diskusije umjesto da to rade ovdje. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa ovo je informatički forum, ali poznajući nagnuća publike, držimo ovu netematsku diskusiju otvorenom za općepolitičko gnojenje. Međutim, sada forumašima to nije dovoljno, već bi otvarali nove političke diskusije umjesto da to rade ovdje. 

Kaj bi radil onda ,bilo bi ti dosadno! {#}

A u kaj se to moglo izrodit ,kad EU pro et kontra jednostavno ''nejde'' bez poveznica s domaćom politikom!!

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Drago kaže...

Kaj bi radil onda ,bilo bi ti dosadno! {#}

A u kaj se to moglo izrodit ,kad EU pro et kontra jednostavno ''nejde'' bez poveznica s domaćom politikom!!

Ako to uključuje brojanje krvnih zrnaca i sjeckanje obiteljske loze na peto koljeno i tko je kome bio ustaša, a tko partizan, onda je tema posve promašena, i nema apsolutno nikakve veze sa referendumom 2012. godine o pristupanju EU.

Povijest će sama od sebe, bez prolijevanja žući, živciranja moderatora i uopće iznošenja nekih stavova, donijeti svoj sud. Ili neće, koga briga na koncu konca. Pa sama razina mladih koji smatraju ustaše pozitivcima je do te mjere zabrinjavajuća, da je potpuno iluzorno očekivati bilo kakav napredak edukacijom i odrastanjem tih istih. A kamoli da će ih, na svakom forumu spominjanje istih učesnika od prije 70g, prosvijetliti, ili šta ja znam, promijeniti im nametnutu svijest i razmišljanje. Isto vrijedi i za slijepo sljedbeništvo i jednoobrazno sagledavanje Tita, jer čak ni po meni Broz iz rata i onaj nakon nisu iste osobe, ne mislim fizički, nego po odlukama i politici koju su provodili.

Ja se samo pitam čitajući onu temu razlikuju li njeni sudionici politiku, od politikanstva, što desničarstvo i lijevičarstvo zasigurno jesu, čisto politikanstvo. I kakve to konkretno veze ima sa ulaskom u EU kad HDZ kao desni centar a zapravo ustaški pašaluk (Đakić, onaj ministar branitelja, Šeks itd.) zagovaraju taj isti ulazak.

Što onda radi lijevica? Po prirodi stvari desnica koja je nacionalistički orijentirana je protiv EU, a lijevica za. Imam osjećaj da je kod nas apsolutno obrnuto.{#}{#} Ili je HDZ desno koliko je SDP lijevo, čitaj - samo se ponište. Prilično žalosno po nekim pitanjima, da je bar HDZ protiv EU, bilo bi zanimljivije kudikamo..

Možda su jednostavno utišali te wehrmacht bombardere u svojim redovima, biće da je to.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 14:32 (thedream).
17 godina
neaktivan

thedream kaže...
Ako to uključuje brojanje krvnih zrnaca i sjeckanje obiteljske loze na peto koljeno i tko je kome bio ustaša, a tko partizan, onda je tema posve promašena, i nema apsolutno nikakve veze sa referendumom 2012. godine o pristupanju EU.

Povijest će sama od sebe, bez prolijevanja žući, živciranja moderatora i uopće iznošenja nekih stavova, donijeti svoj sud. Ili neće, koga briga na koncu konca. Pa sama razina mladih koji smatraju ustaše pozitivcima je do te mjere zabrinjavajuća, da je potpuno iluzorno očekivati bilo kakav napredak edukacijom i odrastanjem tih istih.

I sam si svjedok da većina autora postova tamo nema ni osnovnih informacija o temi ,ali su se našli pozvanima komentirati i naravno ,biti Protiv! Bilo bi samo interesantno saznati koliko ih je uopće punoljetnih ,jer buntovni tinejđeri nisu ni relevantni ,oni su tak i tak protiv svega ,pogotovo logike.

A brojanje krvnih zrnaca i sve uz to je sasvim normalna pojava na takvim temama na SVIM forumima u našoj zemlji ,tak da je jedini lijek ignoriranje.

Pomiri se s tim i ignoriraj takve postove ili izbjegavaj takve teme ,drugog lijeka nema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 14:52 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Lako za forum, ali kada nacionalizam kontraproduktivno počne gušiti kolektiv i društvo u cjelini, onda je vrijeme za uzbunu. Baš me zanima gdje je nacionalizam kod lažnih branitelja i radno sposobnih penzića od 40g., što ću ja raditi za njih s faksom za 6 000kn, a on će dobivati socijalu i visiti po birtiji i kladioni?

Pa to i ja znam i mogu, možda i sa više uspjeha od njega.{#} Baš bi bilo fora okrenuti taj nacionalizam u poticanje domaćeg gospodarstva, da vidiš azijskih tigrova onda na HR način, puca posao što od dana bolovanja i spajanja GO-a sa idućim mjesecima {#}, što od produktivnosti - tu ubrajam ponekad i sebe pošto mi posao dozvoljava BOL forum, i to češće nego mojim kolegama drugdje. Genijalno.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Prije nekoliko stranica pitao sam za savjet o ulasku u EU i nitko mi nije nista odgovorio..takvi smo i kao narod. Svi pametni svatko za sebe i bitno im je samo da smo u pravu. Kada nekome treba savjet nikoga ni ne interesira. 

Kako god, cijena za koju cemo platiti za par stvari koje cemo dobiti ulaskom u EU, a koje mozemo napraviti i bez njih, je previsoka:

Recimo NE!

1. Hrvatskoj vladi je naređeno da se svih 35 potpisanih poglavlja drže u
tajnosti i da Vam nastave prodavati maglu do konačnog ulaska, pa sad
pročitajte ISTINE koje su se Hrvatskoj dogodile, ili bi se dogodile ulaskom
u Eu, pa će Vam biti jasno zašto ih hrvatska vlada i hrvatski predsjednik
skrivaju od Vas.

2. Ulaskom u EU gubi se suverenitet, neovisnost i pravo na slobodu
odlučivanja. Sve daljnje odluke su ustvari naredbe po volji Bruxellesa koje
moraju biti izvršene, inače slijede kazne i sankcije!

3. Lisabonski ugovor (Ustav Eu) napisan je na nerazumljivih 2800 stranica
koje nitko iz vlade nije niti pročitao, jer su i sami priznali da nemaju
prijevod Lisabonskog ugovora!

4. EU nije zastupnička demokracija. Političari u EU se sami biraju između
sebe. Eu birokrati su sami sebi izglasali Lisabonski ugovor, bez pristanka
svojih građana putem referenduma.

5. Vijeće ministara EU bespogovorno potpisuje sve zakone koje im EU
komisija (EU Vlada) daje na potpis i pečatiranje. (Priznali da su 2008.
potpisali sve zakone, a samo 15% pročitali jer '*vjeruju'* Eu komisiji).

6. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije! EU komisija
sama bira predsjednika EU komisije!

7. Zakone za EU komisiju piše 3000 radnih grupa za koje nitko ne glasa i
nitko ne zna tko su. Ispisano je već 100,000 stranica zakona preko kojih se
građani polako privikavaju na novi robovlasnički sistem!

8. U EU možete glasati samo da bi izabrali zastupnike u EU parlamentu.
Hrvatskoj je dozvoljeno samo 12 mjesta u EU parlamentu koji trenutno broji
čak 784 zastupnika!

9. EU parlament nema prava veta na zakone. EU parlament samo diskutira o
već donesenim zakonima.

10. Odluke poput rasprodaje svih hrvatskih nacionalnih bogatstava,
naseljavanja Hrvatske, broja izbjeglica za prihvat, odlaganje radioaktivnog
otpada, uzgoj GMO kultura će se donositi bez pristanka Hrvatske!

11. BBC već sada savjetuje cijeli svijet da razgrabi hrvatsku obalu i
otoke. Postoje planovi o naseljivanju 250,000 ljudi i to samo u Dalmaciji!
Ulaskom u EU, Španjolska je naseljena sa 5,5 milijuna useljenika, od čega
samo 780,000 Rumunja, dok je Poljsku, nakon ulaska u EU, naselilo 60,000
Vjetnamaca. Tako će i Hrvatska dobiti nove stotine tisuća useljenika, pored
285,000 nezaposlenih Hrvata, gdje tzv. kukuriku koalicija sa hns-ovom kozom
već priprema teren za veliko useljenje Hrvatske ako dođu na vlast, dok
druga hdz-ova koza tjera Hrvate da rade van!

12. Lisabonski ugovor propisuje da se bilo koji državljanin EU može
kandidirati za lokalne jedinice uprave ili mjesto u vladi bilo koje države
članice. S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice
uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas
brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo
zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i
hrvatskog Jadrana, najljepšeg mora na svijetu, koje bi takvom politikom
useljenja stranaca postalo europsko, kad nemože biti hrvatsko. Ulazak u EU
odgovara samo velikim članicama, ali ima katastrofalne posljedice na male.
Hrvatska može biti prijatelj EU bez ulaska u EU! Da li EU to može?

13. Hrvatska vlada je potpisala ugovor o rasprodaji hrvatskih oranica i
zemlje Europskoj uniji 7 godina nakon ulaska. Aneksom se hrvatska vlada
obavezala da EU može jednostrano i poništiti taj ugovor već nakon 3 godine!
Ne zaboravite: riječ zemlja se često koristi u zamjenu za riječ država!

14. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, NE otvaraju se nikakve nove
mogućnosti izvoza hrvatskih proizvoda u EU, a koje već nisu ostvarene kroz
"Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i EU".

15. Eventualnim ulaskom u Europsku uniju bit će Vam zabranjeno zaposlenje u
uniji slijedećih 7 godina, dok se danas tamo možete zaposlit odmah, ako
nađete posla pored njihovih 30 milijuna nezaposlenih.

16. Prema Lisabonskom ugovoru, ako bi vaša firma obavljala posao u EU, vaše
plaće moraju biti hrvatske. Ukoliko želite studirati u EU, možete to i
sada, ako vam roditelji to mogu omogućiti.

17. Sad bi se plaćalo Bruxellesu putem izdvajanja: 50% prihoda od pdv-a +
50% prihoda od hrvatskih carina + godišnja članarina od 550 milijuna eura,
što je ujedno i cijena Pelješkog mosta kojeg Eu inače brani graditi, jer se
navodno ne uklapa u njihove vizure

18. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, hrvatski dug će enormno porasti.
Primjer za to su države poput Portugala, Irske, Italije, Grčke, Španjolske
koje Europska unija pogrdno naziva skraćenicom PIIGS (SVINJE), dok će
izlazak iz EU značiti plaćanje do 30% jednogodišnjeg proračuna

19. Ako je hrvatsko zakonodavstvo sada usklađeno sa Eu zakonodavstvom, čemu
onda ulaziti?
20. Omjer ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji kao i mogući njen
utjecaj u EU:
Europska unija (500 milijuna stanovnika)
Hrvatska (4,3 milijuna stanovnika)"

18 godina
protjeran
Dragon23288 kaže...

Prije nekoliko stranica pitao sam za savjet o ulasku u EU i nitko mi nije nista odgovorio..takvi smo i kao narod. Svi pametni svatko za sebe i bitno im je samo da smo u pravu. Kada nekome treba savjet nikoga ni ne interesira. 

Kako god, cijena za koju cemo platiti za par stvari koje cemo dobiti ulaskom u EU, a koje mozemo napraviti i bez njih, je previsoka:

Recimo NE!

http://www.dnevno.hr/kolumne/zlatko_milisa/medijske_indoktrinacije_za_eu/524274.html

Bivša predsjednica (tehničke) Vlade RH Jadranka Kosor i predsjednik RH dr. Ivo Josipović potpisali su 9. prosinca 2011. u Bruxellessu pristupni Ugovor s Europskom unijom, protivno Ustavu Republike Hrvatske koji kaže „Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv“ (Ustav RH, čl. 2, st. 1.). Za taj nedopustiv čin nisu prethodno tražili odobrenje birača na referendumu, prekršivši članak 135. Ustava RH stavak 4: "Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu“.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/168788/Kosoricina-propaganda-o-EU-na-temeljima-AGITPROP-a.html

Propagandni TV spotovi bivše vlade za ulazak Hrvatske u EU su propagandnog, a ne informativnog karaktera, nisu ni približno pružili informacijski resurs građanima koliko su trebali kako bi im poslužili u informiranoj debati i racionalnoj odluci na referendumu, pokazala je analiza teksta i diskursa spotova koju je za GONG proveo dr. sc. Zlatan Krajina s Fakulteta političkih znanosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 17:55 (the_tux).
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Recimo NE!

joooooj,joj,joj i {#}{#}{#}fejsbuk informiranje.{#}

Toliko gluposti da nemam vremena jednu po jednu komentirati. Ali primjera radi, nađi na netu tekst Lisabonskog ugovora i provjeri koliko ima stranica. Je 2800 my ass, ako staviš font 500 i prored 100. Je, na nerazumljivih 2800 strana! LOLčina, nerazumljive su. Ako ne znaš engleski, a skinuo si englesku verziju. Ili na bilo kojem jeziku, a govoriš i razumiješ samo urdu.

Ulaskom HR u uniju zabranit će zapošljavanje Hr građana na sedam godina - Netočno. Zemlje članice imaju pravo to napraviti, ali recipročno možemo i mi njihovim građanima. Ali da, svi se boje najezde hrvatskih stručnjaka i gubitka radnih mjesta. Evo ih Irci, već podvodne mine postavljaju da ne nahrpimo...

Predsjednik EU komisije bira članove, a članovi predsjednika {#}.... guglo prijatelju, samo utipkati europska komisija....

idem se raniti u nogu pa kad se vratim nastavim....

iddqd
16 godina
neaktivan

Inače stavio sam ovaj tekst da vidim reakcije na njega. Nisam rekao nista o tekstu.

Na referendumu ću glasati za DA jer imamo neke sanse barem da nam se srede drzavne i pravne sluzbe i priblizi europska kultura cime bi se iskorijenio primitivizam ovdje, socijalni, poslovni, pravni, i u bilo kojem drugom pogledu u kojemu se moze iskorijeniti. 

Nadam se i sređivanju nekih zakona da nam više po ulicama ne hodaju ljudi koji bi trebali biti po zatvoru (jedan takav me u subotu napao nozem od 20-ak centimetara pa mi je jos na pameti). I da dobijemo neke ekološke norme a ne da nam rafinerije truju građane, kao sto je u Sisku i Sl. Brodu..itd

18 godina
protjeran
badmad kaže...
Zemlje članice imaju pravo to napraviti, ali recipročno možemo i mi njihovim građanima.

Da mi je to vidjeti.

Evo ih Irci, već podvodne mine postavljaju da ne nahrpimo...

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/167681/Irska-mladez-bjezi-iz-zemlje-glavom-bez-obzira.html

18 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Recimo NE!

[Some delicious copy/pasta]

Isto kao što nam preko medija serviraju pro-EU propagandu, isto tako se, iako manje eksponirano, širi anti-EU propaganda, među kojima i ovaj copy/paste iz zaključane teme. Pa da krenem s protuargumentima:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Tajnost? Kad nas je Slovenija blokirala, ta poglavlja su bila sve samo ne tajna.

2. Apsolutno netočno. Države u EU zadržavaju svoj ustav i svoj državni aparat. Zadržavaju trenutni predsjednički i parlamentarni sustav. Nadodao bih još, 2. točka nema nikakave dokaze za navedene činjenice/laži.

3. Nisu imali prijevod kad je Lisabonski ugovor donesen. Dosad su valjda već nabavili prijevod. Kao ustav EU, naravno da će biti opširan. Eventualna nezainteresiranost naše vlade za čitanje istoga nije problem EU.

4. Autor ove točke bi trebao malo ponoviti pojam posredne demokracije. Referendumi za izmjene zakona? Kao da je bilo toga i kao da će biti toga da ostanemo van EU. Evo, referendum za izmjene i dopune ZOR-a se trebao održati zato što se prikupilo i više od 800'000 potpisa, ali ga svejedno nije bilo.

5. Nažalost, argument bez dokaza je za mene nevaljan.

6. Potpuno netočno! Predsjednika EU komisije bira parlament, a predlaže ga Vijeće EU. Članove EU komisije biraju države. Svaka država ima jednog člana EU komisije. Izvor - Wikipedia

7. Opet, nema nikakvih dokaza za ovu tvrdnju. Mogu samo reći da je EU manje robovlasnička od Hrvatske gdje privatnik može sastaviti ugovor kakav želi (primjerice da nakon odlaska iz firme, zaposlenik ne smije koristiti stečeno znanje u određenom periodu u drugoj firmi) te čak ima pravo i podići tužbu protiv zaposlenika ukoliko prekrši ugovor.

8. Broj zastupnika u parlamentu nije 784 već 736! I on ovisi samo o veličini države. Primjerice, mi smo u rangu s Irskom i Litvom, dok primjerice Slovenija, Latvija, Cipar, Luksemburg itd. imaju i manje ljudi u parlamentu (6 je najmanje). Izvor - Wikipedia

9. Zakonodavna vlast se dijeli jednako između EU parlamenta i EU komisije. Izvor - Wikipedia

10. Apsolutno netočno. Hrvatska država je vlasnik svoje zemlje, a ne EU!

11. Nerealno je uspoređivati Španjolsku s nama. Puno realnije je pogledati situaciju u Sloveniji. Kao što se može primjetiti, Slovenija nije imala nikakav iznenadni val imigranata.

12. Može se i izvan EU bilokoji stranac kandidirati za ulazak u Vladu, no na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj odlučuju samo Hrvati i dijaspora. Dakle, koga Hrvati izaberu, taj će biti premijer. Da, EU može biti prijatelj zemljama izvan nje. Pogledajmo Švicarsku ili Norvešku.

13. Volio bih vidjeti dokaz za ovo. Dotad, to je za mene notorna laž.

14. Iz glave mogu reći da više neće biti carine. Eto, toga nema u tom sporazumu.

15. Erm... Opet netočno. Štoviše, bit će još i olakšano zaposlenje jer više neće biti potreba za vizama.

16. Ne postoji nešto kao "hrvatska plaća". Plaća je plaća, bez obzira na nacionalnost. Da, može se i sada studirati u EU. Moći će se i nakon ulaska u EU. Ne vidim problem...

17. Za ovu informaciju o PDV-u i članarini bi volio vidjeti dokaz. Također, nigdje ne piše koliko ćemo moći uzimati od EU. Nedavno je neko stavio Letičin "esej" gdje piše kako stručnjaci procjenjuju kako bi bili 322 milijuna € u plusu svake godine kad se pogleda uzimanje/davanje. Pelješki most je zasad zaista nepotreban.

18. Ovo za dug je nebuloza i još jedna laž bez dokaza. EU ne naziva ove države PIIGS, već je to samo akronim za te države koji nije nastao u EU. Kad država želi izaći iz EU, prema Lisabonskom ugovoru nije dužna plaćati nikakve penale, jedino treba ispregovarati s Vijećem EU o izlasku iz EU. Izvor - Wikipedia

19. Zato što gospodarstva Hrvatske i EU nisu usklađena.

20. Ne vidim zašto bi to bio argument protiv EU...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 19:00 (i_rambo_plache).
14 godina
protjeran

Baš sam se neki dan dvoumio izaći ili ne na referendum i glasati za ili protiv.

Onda sam slučajno naletio opet, nakon mnogo godina na ZEITGEIST i pogledao ga.

MOJE NEDOUMICE SU BILE IZBRISANE!   

WE ARE 99% i bez obzira u kakvoj uniji bili ili ne bili prijeti nam porobljavanje. (nekima će se to dogoditi prije, a nekima poslje)

Trenutni monetarni sustav "štancanja" novca na dug nas vodi u propast...

the quieter you become the more you are able to hear
17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

sori, nisam mislio tebe napadati, već tekst pun propagande, netočnosti i bedastoća (iako sam napisao tekst kao da je tebi upućen, nije tako, sori još jednom)

the_tux kaže...

da i...

i_rambo_plache kaže...

hvala, ja još zaustavljam krvarenje... (brišem post da se ne duplamo)

iddqd
18 godina
protjeran
Dragon23288 kaže...

Na referendumu ću glasati za DA jer imamo neke sanse barem da nam se srede drzavne i pravne sluzbe i priblizi europska kultura cime bi se iskorijenio primitivizam ovdje, socijalni, poslovni, pravni, i u bilo kojem drugom pogledu u kojemu se moze iskorijeniti. 

Poglavlje 23 je zatvoreno ali i dalje državne i pravne službe nisu na razini europskih da ne govorimo o odvjetničkim tarifama.

http://www.poslovniforum.hr/novosti/mediji/001_odvjetnicke_tarife_cijene.asp

Nadam se i sređivanju nekih zakona da nam više po ulicama ne hodaju ljudi koji bi trebali biti po zatvoru (jedan takav me u subotu napao nozem od 20-ak centimetara pa mi je jos na pameti). I da dobijemo neke ekološke norme a ne da nam rafinerije truju građane, kao sto je u Sisku i Sl. Brodu..itd

Nevjerojatno kako državljani RH misle kako će netko drugi srediti stanje u državi. Prebacivanje odgovornosti i brige na druge. Za nešto je odgovorno društvo a za nešto su odgovorni političari.

U pravu si, EU ima čarobni štapić, kada Hrvatska uđe tamo, sve će se odjednom popraviti.

To me podsjetilo na Georga Carlina:

16 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Dragon23288 kaže...

Poglavlje 23 je zatvoreno ali i dalje državne i pravne službe nisu na razini europskih da ne govorimo o odvjetničkim tarifama.

http://www.poslovniforum.hr/novosti/mediji/001_odvjetnicke_tarife_cijene.asp

Nevjerojatno kako državljani RH misle kako će netko drugi srediti stanje u državi. Prebacivanje odgovornosti i brige na druge. Za nešto je odgovorno društvo a za nešto su odgovorni političari.

U pravu si, EU ima čarobni štapić, kada Hrvatska uđe tamo, sve će se odjednom popraviti.

To me podsjetilo na Georga Carlina:

Slazem se s tobom ali ne u ovom kontekstu.

Zar ulaskom u EU necemo nasljediti ekonomske regulative i ugovore kojima ce vece razine zagađenja u gradovima primjerice biti spriječene?

A što se tiče ljudi koji slobodno hodaju po ulicama a ne bi trebali nadam se da ćemo po uzoru na Europu mi Hrvati srediti neke zakone. A valjda ce i oni imati barem neke regulative za takve stvari. Mislim da u zemljama EU nema toliko zlocinaca na ulicama kao kod nas

15 godina

@dragon23288 mislio sam kako se ovdje raspravlja o stavovima i razmišljanjima a ne o podmuklim provokacijama.

Bdw interesantno od kud si izvukao onih 20 stavki copy/paste i onda gledaš reakcije pojedinaca na tu tvoju hrpu nonsens.

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Bdw interesantno od kud si izvukao onih 20 stavki copy/paste i onda gledaš reakcije pojedinaca na tu tvoju hrpu nonsens.

Dovoljno ti je otići na FB i upisati NE u EU i naći ćeš svašta! A o Googleu da ne pričamo!

Na jedan objektivni PROTIV argument dolazi 1000 nebuloza!

15 godina
kizo2703 kaže...
Tiby kaže...

Dovoljno ti je otići na FB i upisati NE u EU i naći ćeš svašta! A o Googleu da ne pričamo!

Na jedan objektivni PROTIV argument dolazi 1000 nebuloza!

Naravno u potpunosti si u pravu samo nekada se govorilo kako papir trpi svašta a sad su neka druga vremena gdje FB trpi svašta  {#}

Samo znaš nije fer od pojedinaca koji bacaju kost za glodanje i onda se naslađuju, to je po meni tužno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice