Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.278.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Ne. Pave od pijane balavurdije ne želi ni novce ni posjetu. Normalni turisti koji ne čine štetu su dobrodošli, kao i njihovi novci. 

Glupo mi je da branim najružniju ženu u svemiru, ali ovakvi postovi bi bili prvi koji bi došli pod udar pravila o nekvalitetnom postu. Možeš diskutirati s onim što je izrečeno, a ne s onim što si ti izmislio da je izrečeno.

Slažem se nije u duhu teksta, zaključak je proizvoljno izvućen . Da ne tjeram mak na konac slažem se s opomenom.

18 godina
kizo2703 kaže...
Drago kaže...

Lupaš bez veze.

Turisti koji ti tjeraju druge turiste i naprave više štete nego što možeš pokriti zaradom na njima ti ne trebaju. Bavi se malo turizmom umjesto laprdanjem, pa ćeš vidjeti koliko se "zaradi" na đačkim ekskurzijama koje poruše pola hotela ili ovakvim tipovima koji pijano bauljaju po gradu. 

Normalno da laprdam ,ko i 99% posto ''stručnjaka'' ovdje i ovdje!

Pošto imam familiju koja se bavi ugostiteljstvom i turizmom ,mogu si to i dopustit.

Recimo ,Rovinj - tamo se isto tako tako znaju događati iste (ili slične) stvari ,pa nikome iz turističke branše ne pada na pamet izvalit tako nešto pred tv kamerama ,iako misle slično.

Znači - u pravu je, ali ne smije to reći? Slažeš se s njom, ali svejedno jašiš po njoj. Koji je smisao toga?

This space for rent!
18 godina
woodgamesfx kaže...

Slažem se nije u duhu teksta, zaključak je proizvoljno izvućen . Da ne tjeram mak na konac slažem se s opomenom.

Nije bila opomena jer nije označeno plavom bojom i svako na svaki moj (i bilo koji drugi post od moderatora) koji nije označen plavom bojom može lupiti TD ako se ne slaže!

Dakle, ovo je dio obične diskusije.

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Znači - u pravu je, ali ne smije to reći? Slažeš se s njom, ali svejedno jašiš po njoj. Koji je smisao toga?

Ono sto je on htio reci je da svugdje postoje "problematicni australci i novozelandjani", ali se ne istupa u medije na nacin na koji je Nosata istupila.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ono sto je on htio reci je da svugdje postoje "problematicni australci i novozelandjani", ali se ne istupa u medije na nacin na koji je Nosata istupila.

U kvalitetnoj diplomaciji gotovo nikada se ne kaže nešto izravno ( u ovom slučaju čak direktno prokazano ) , a pošto je ona diplomat ili bolje rećeno predstavnik turističke grane djelatnosti tada je njezin istup neoprostiv.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ne ,naprotiv - uopće se ne slažem s njom i s još mnogo njih u našoj turističkoj branši koji bi samo brali pare ,te koji bi birali kakvi da nam turisti dolaze!

Turistička smo zemlja ,a turistima se ne nudi skoro pa ništa. Pogotovo Dubrovnik ,kojem je jedina ponuda taj stari grad ,a cijene ko u Monte Carlu ili Nici.

Osim par iznimaka ,kaj Dubrovnik (i kompletna Dalamacija) može ponuditi gostima ,pogotovo dubljeg džepa ,kakve priželjkuju??

Hoteli su u raspadu ,''zabavni centri'' su smijurija ,cijene u restoranima su bože sačuvaj ,jedino kaj je na nekoj razini su apartmani ,ali od njih nema zarade za širu zajednicu kad se 90 % turista koji borave u tim apartmanima ne prijavljuje!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:19 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Glupo mi je da branim najružniju ženu u svemiru, ali ovakvi postovi bi bili prvi koji bi došli pod udar pravila o nekvalitetnom postu. Možeš diskutirati s onim što je izrečeno, a ne s onim što si ti izmislio da je izrečeno.

A ono..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:16 (thedream).
16 godina

Kad već meljete o Dubrovniku, mene je uvijek zanimala jedna stvar: koja to munjena mladež uopće odluči zabavu potražiti u Dubrovniku? {#}

Tko na pitanje "kamo bismo mogli otići na odmor, čisto da se zabavimo i opustimo" odgovori sa "tu uopće nema rasprave, samo je jedan odgovor na to: Dubrovnik"? 

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:21 (eevek).
18 godina
woodgamesfx kaže...

U kvalitetnoj diplomaciji gotovo nikada se ne kaže nešto izravno ( u ovom slučaju čak direktno prokazano ) , a pošto je ona diplomat ili bolje rećeno predstavnik turističke grane djelatnosti tada je njezin istup neoprostiv.

Apsolutno!

kizo2703 kaže...

Ne ,naprotiv - uopće se ne slažem s njom i s još mnogo njih u našoj turističkoj branši koji bi samo brali pare ,te koji bi birali kakvi da nam turisti dolaze!

Turistička smo zemlja ,a turistima se ne nudi skoro pa ništa. Pogotovo Dubrovnik ,kojem je jedina ponuda taj stari grad ,a cijene ko u Monte Carlu ili Nici.

Osim par iznimaka ,kaj Dubrovnik (i kompletna Dalamacija) može ponuditi gostima ,pogotovo dubljeg džepa ,kakve priželjkuju??

Hoteli su u raspadu ,''zabavni centri'' su smijurija ,cijene u restoranima su bože sačuvaj ,jedino kaj je na nekoj razini su apartmani ,ali od njih nema zarade za širu zajednicu kad se 90 % turista koji borave u tim apartmanima ne prijavljuje!

Nasi turisticki djelatnici ocito smatraju da to sto imamo more, da smo povukli Boga za ćunu. Dubrovnik ima sto? Malo zidina. Stradun. Di koju staru ulicu. To ima i Split. I Trogir. Zadar. Dobro, nemaju zidine al ono... Pula ima amfiteatar. A di si sad Dubrovnice?

Znaci, imamo more, imamo di koji starorimski spomenik i to je to. Ajmo. Navalite. Sta cekate.

Kad uzmes u obzir koliko Grcka ima mora i spomenika, onda smo mi golo govno.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Kad već meljete o Dubrovniku, mene je uvijek zanimala jedna stvar: koja to munjena mladež uopće odluči zabavu potražiti u Dubrovniku? {#}

Tko na pitanje "kamo bismo mogli otići na odmor, čisto da se zabavimo i opustimo" odgovori sa "tu uopće nema rasprave, samo je jedan odgovor na to: Dubrovnik"? 

{#}

Kad već pitaš ,da ja pitam tebe - jesi pogledal ikad koji se grad u 99% slučajeva vidi na raznim promotivnim spotovima za Hrvatsku na stranim televizijama i kad se ''uhodi'' i snima razne ''face'' koje dolaze u Hrvatsku ,gdje ih se snima?

U Dubrovniku!! I onda ,naravno ,svi će reć ,ako je njima dobro tamo ,ajmo i mi! Nema veze kaj taj isti Dubrovnik nema ustvari ništa za ponudit osim šetnje po Stradunu i zidinama!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:47 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/168736/Vraca-se-porez-na-mobilne-usluge.html

ah taj hdz lite

ako već smatraju da mobilci imaju odlicne profite, zato im na neki nacin ne bi ogranicili malo profit (jbg.. ako nece oni koji donose zakone, tko ce?), time stvorili malenu ustedu korisnicima koji bi te novce potrosili i na drugim mjestima te tako malo pripomogli i drugim djelatnostima?

ili jednostavno samo misle kako svoje guzice zakrpati... ovaj rupe u proracunu koje nemaju ideje kako da srede osim oporezivanjem.

kreativnost na nuli (priglupi su) i to im je sve sve full ok kao i zakon koji omogucava korisnicima da od ISP-a uzimu uslugu pristupa internetu bez fiksnog telefona (ali koji svejedno ne brani istom tom ISP-u da ne poveca cijenu usluge interneta ukoliko je to slucaj).

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina

Meni se ova vlada cini ko da je bez glave i bez repa. Nit se slazu medju sobom, svako malo mijenjaju misljenje... Ko da se ne snalaze na svojim pozicijama. Bude tu jos svasta.

18 godina

Opet malo Todorića, ali i šire...

http://www.e-novine.com/index.php?news=56268

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Meni se ova vlada cini ko da je bez glave i bez repa. Nit se slazu medju sobom, svako malo mijenjaju misljenje... Ko da se ne snalaze na svojim pozicijama. Bude tu jos svasta.

Dobar si, to si zaključio nakon tjedan dana službenog rada i jedne, današnje konkretne sjednice. To što mediji prenesu svaku birtijašku polemiku dotičnih kao senzacionalnu prekretnicu ili pak kataklizmu ovog naroda, to je već problem za test inteligencije dotičnih.

Kako je rekao dipl., i bolje da se ne slažu, i da postoje sukobljavanja mišljenja. Ako ništa drugo, zaista će se stvoriti barem eto - privid rada. Za razliku od HDZ-a koji je u Bandićevoj maniri, radio kao konj za Hrvatsku, i doveo nas pola godine do godinu od financijskog sloma.

Cemetary gates
18 godina

na nekim problemima su trebali raditi i prije, kao oporba. 

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kojim to ,uz HDZ na vlasti ,prosvjetli nas??

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 15:25 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Kojim to ,uz HDZ na vlasti ,prosvjetli nas??

Krivo sam se izrazio. Htio sam reci da su slozili plan21 bez konkretnog plana i sad bi odjedanput sve htjeli realizirati, eto samo da se nesto makne, a nemaju pojma kako. Pa izmisljaju piydarije.

16 godina
kizo2703 kaže...

Kad već pitaš ,da ja pitam tebe - jesi pogledal ikad koji se grad u 99% slučajeva vidi na raznim promotivnim spotovima za Hrvatsku na stranim televizijama i kad se ''uhodi'' i snima razne ''face'' koje dolaze u Hrvatsku ,gdje ih se snima?

U Dubrovniku!! I onda ,naravno ,svi će reć ,ako je njima dobro tamo ,ajmo i mi! Nema veze kaj taj isti Dubrovnik nema ustvari ništa za ponudit osim šetnje po Stradunu i zidinama!!

Znam ja to, ali nekako imam osjećaj, iako ne mora biti pravilo, da ekipa prije odlaska na put malo provjeri informacije o destinaciji. Internet je prepun informacija o svemu.

Dubrovnik je s razlogom samo usputna destinacija za najveći broj turista. Dođeš, vidiš, slikaš se, odeš{#}

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Krivo sam se izrazio. Htio sam reci da su slozili plan21 bez konkretnog plana i sad bi odjedanput sve htjeli realizirati, eto samo da se nesto makne, a nemaju pojma kako. Pa izmisljaju piydarije.

Plan21 je predizborna bajka za djecu kakve slažu sve stranke u predizborno vrijeme. Ko je mislil da će se tim nešto napraviti u zemlji koja je u govnima ,ili je teški naivac ili psihijatrijski slučaj!

Uostalom ,vrati se u 2003. ili 2007. i probaj naći predizborni program i smjernice HDZ-a tada i usporedi s današnjim stanjem??

''Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader večeras je na završnom predizbornom skupu u Zagrebu pozvao na smjenu sadašnje vlasti koja, rekao je, nije ispunila obećanja, nestručna je i neodgovorna.

Građanima, kojih se na Trgu Francuske Republike po novinarskim procjenama okupilo oko 15 tisuća, Sanader je poručio da ne pristaju na ravnodušje i beznađe te da glasuju za HDZ koji, rekao je, nudi rješenja za gospodarski rast i porast zaposlenosti, što će pridonijeti rastu standarda.

Time će se stvoriti i preduvjeti za ulazak Hrvatske u NATO 2006. te u Europsku uniju 2007., rekao je Sanader, istaknuvši da ta obećanja stoje u jamstvenoj kartici koju je osobno potpisao, obvezujući se da će ih HDZ s njim na čelu ostvariti kad dođe na vlast. Posebno je istaknuo da su "za nj ljudi važniji od politike, jer politika nije vladanje, nego služenje ljudima".

Rekao je da će HDZ, čim preuzme vlast, smanjiti PDV s 22 na 20 posto, te da će vratiti rodiljne naknade i dopust te doplatke za djecu. Dodao je da će donijeti i novi zakon o braniteljima i vratiti otpuštene policajce na posao.

Sadašnja koalicijska vlast enormno je povećala zaduženost zemlje, smanjila kupovnu moć građana i povećala nezaposlenost, rekao je Sanader, istaknuvši da za takvo stanje osim SDP-a veliku odgovornost snosi i HSS čije vodstvo, kako je rekao, ne slijedi politiku Stjepana Radića.

Osvrnuvši se na, kako je rekao, Račanove tvrdnje da će, dođe li HDZ na vlast, Hrvatskoj biti zatvorena vrata EU-a, Sanader je ustvrdio da HDZ u Europi ima više saveznika nego SDP te podsjetio na svoje brojne međunarodne susrete s najvišim europskim političarima.''

Zagreb ,20. 11. 2003.

You get the point?? {#}

eevek kaže...
Znam ja to, ali nekako imam osjećaj, iako ne mora biti pravilo, da ekipa prije odlaska na put malo provjeri informacije o destinaciji. Internet je prepun informacija o svemu.

Nekako baš nisam siguran da je ova ekipa išta provjeravala! {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:09 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

Plan21 je predizborna bajka za djecu kakve slažu sve stranke u predizborno vrijeme. Ko je mislil da će se tim nešto napraviti u zemlji koja je u govnima ,ili je teški naivac ili psihijatrijski slučaj!

A ne, oni se i dan danas kunu u taj Plan. Svi po redu.

14 godina
odjavljen

Niti sam glasao za SDP,niti ih podržavam,ali dajte malo mućnite glavom-ne možete očekivati da u državi koju je HDZ sustavno uništavao 10 godina promjene nastupe u roku par mjeseci.

Potrebne su godine oporavka uz oštre i bolne rezove,preraspodjela sredstava,smanjivanje (prevelikog) državnog aparata,te pokušaji da se izvuče što se izvući može jer nikome nije u cilju još više propalih tvrtki.

Nisam optimističan previše,ali treba stisnuti zube i šutiti dok se to ne odradi.

SK crew
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
A ne, oni se i dan danas kunu u taj Plan. Svi po redu.

Sve stranke i svi političari ,svugdje u svijetu imaju svoje planove u koje se kunu! Tko im vjeruje ,njegov problem!

Pranja kaže...

Niti sam glasao za SDP,niti ih podržavam,ali dajte malo mućnite glavom-ne možete očekivati da u državi koju je HDZ sustavno uništavao 10 godina promjene nastupe u roku par mjeseci.

Potrebne su godine oporavka uz oštre i bolne rezove,preraspodjela sredstava,smanjivanje (prevelikog) državnog aparata,te pokušaji da se izvuče što se izvući može jer nikome nije u cilju još više propalih tvrtki.

Nisam optimističan previše,ali treba stisnuti zube i šutiti dok se to ne odradi.

Samo 10 godina?! A devedesete?? I nije HDZ bio sam zadnjih osam godina ,svi sudionici vlasti su odgovorni!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 19:50 (kizo2703).
18 godina
Pranja kaže...

Pa ja bih volio da ti bolni rezovi zabole Keruma, Todorića, Luku Rajića, Mudrinićevu firmu, banke i tako... U vrlo malom broju fizičkih i poslovnih osoba imaš skoncentriranu veliku količinu materijalnih dobara koja postoje u ovoj državi, a ostatak otpada na "radne ljude i građane", što uključuje i penziće s dvije keke kuna mirovine kojima su glave stalno u kontejnerima i pecaju plastične boce.

Povećanje PDV-a će opet najviše zaboljeti njih, a najmanje ekipu koju sam spomenuo. Njima se guli meso s kostiju, i za njih su ti rezvoi stvarno bolni, a Kerum pijan i mamuran dolazi na prvu sjednicu novog saziva Sabora i zajebava kako je "piva Božićne pisme" pa je zato malo promukao. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 22:31 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Pa ja bih volio da ti bolni rezovi zabole Keruma, Todorića, Luku Rajića, Mudrinićevu firmu, banke i tako...

'đe me nađe..

Jedino se bojim bi ta bol ipak nekako završila na leđima njihovih šljakera.

bedsoft.net
18 godina
protjeran
Pranja kaže...

Bolne rezove, ali se ne zna bi li piškili ili kakili, zapravo, ajde udri po sirotinji, neka se koprca, 4 godine zajebavanja, pa onda u saborske klupe a ionako nećemo odgovarati za nastale posljedice.

Zato je Kukuriku treba dokrajčiti.

Ono što najavljuje Linić ne sluti na dobro jer je ista politika kao HDZ-ova. Znači daljnje zaduživanje, povečanje PDV-a i rasprodaja državnih tvrtki koje čak niti nisu na gubitku pa da to bude nekakav izgovor.
A kada još veli ovo: "želimo jasno poslati poruku da je Hrvatska okrenuta tome da bude zemlja tržišne ekonomije i da je realni sektor taj kojeg treba prepustiti privatnim poduzetnicima.", smuči mi se.

Koliko puta smo već čuli kako želimo poslati nekome jasnu poruku kako u Hrvatskoj radimo nešto radi nečega, "to je radi EU".

Drago je rekao, ja nadodajem, neka si srežu saborske plaće, ukinu povlaštene saborske mirovine, uvedu porez bankama ("ali onda će banke otići iz Hrvatske", kako da ne, kao što su i iz Mađarske) onda možemo razgovarati o bolnim rezovima. Ili bi to oni išli nazivati "uravnilovka", "povratak u socijalizam".

Dobro Liniću, onda prestani pomagati Todoriću (Agrokor). Sve prepusti tržištu i neka jači pobijedi a ostali neka propadnu. Samo kada dođe do sranja nemoj od naroda tražiti novce, kao što je Obama išao spašavati banke što se kosi sa američkom tradicijom i njihovim poimanjem kapitalizma.

Unaprijed prognoziram, piši kući propalo. Hrvatsku čeka daljnje propadanje i rasprodaja onoga što je preostalo u cilju kupovanja socijalnog mira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 1:47 (the_tux).
17 godina
Drago kaže...

Pa ja bih volio da ti bolni rezovi zabole ..

- a ja bi volio biti astronaut ili barem FlashGordon... 'gadi mi se tema', pa radije lurkam, jer nema lijepih riječi koje tipkovnica podnosi a da bi nekako prenio mišljenje .. pa šutim.{#}

smao komentar na nick koje mi se jako sviđa, SLinić. Idealno, čak i nije nick. Dali je to samo meni ili stvarno svi imaju neko ime koje ih nekako opisuje (kao indijanci..). Bandi(ti)ć, kRadimir, Bud(al)iša itd. itd.. pa neko hipotetsko pitanje, zašto takvim 'imenima' dajemo upravljenje zemljom i sudbinama....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
Drago kaže...

- a ja bi volio biti astronaut ili barem FlashGordon... 'gadi mi se tema', pa radije lurkam, jer nema lijepih riječi koje tipkovnica podnosi a da bi nekako prenio mišljenje .. pa šutim.{#}

smao komentar na nick koje mi se jako sviđa, SLinić. Idealno, čak i nije nick. Dali je to samo meni ili stvarno svi imaju neko ime koje ih nekako opisuje (kao indijanci..). Bandi(ti)ć, kRadimir, Bud(al)iša itd. itd.. pa neko hipotetsko pitanje, zašto takvim 'imenima' dajemo upravljenje zemljom i sudbinama....

Vrlo jednostavno kad smo svi Gregori  {#}

18 godina
protjeran
ihush kaže...
Drago kaže...

Radimir uz kradimira ima i novi nadimak, Gazimir.

Bandić je školski primjer patološkog lažljivca i muljatora. Koje štoseve valja da prikrije vlastitu nesposobnost...

Kada vidim Šukera, Čobankovića, Bebića, Šeksa ovo mi pada na pamet a vrijedi također za sve političare općenito u Hrvatskoj i šire:

18 godina
neaktivan

Nisam dugo aktivan u ovoj temi, pa evo jedan zanimljiv video o 100 burnih godina. Da se čovjek zapita, šta je dalje.

Sry, ako je video bio.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan

Ajmo opet malo o Australcima - Australci se složili s Pave Župan Rusković: Pijanci nas sramote u Dubrovniku!

Mmm ,australke ,jammi!! Mmm ,australke ,jammi!!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice