Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.279.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Neznam jel ima kakve veze sa ovom temom, ali moram ovo postat, haha.

Jucer na nekom Jailbreak serveru lik od 11 godina ( jedan od admina ) pusti pjesmu Kuku Lele od MC Stojana nekog, i drugi lik od 10 godina ( takodjer admin ) mu kaze daj nemoj to pustat, ima ovdje djece..

18 godina
protjeran

kizo2703 - Što bi se ,po tvome ,trebalo učiniti??

Ne može se učiniti ništa. Dokle god su na vlasti ljudi koji su dio problema kojeg su oni stvorili. Linić već nagoviješta istu politiku, HDZ lite kako bi rekao Drago.

Zaduživanje i rasprodaja obiteljskog srebra je nastavak autodestruktivne politike i dok se god ne pojavi treća opcija sa svježim idejama i programima, promjena neće biti.

A za stvarne gospodarske promjene koje bi išle u korist države i naroda treba imati muda provesti.

mario.L_hr - Prije bih rekao da služi za kupovinu socijalnog mira.

I kupovinu glasova, ali ni to nije pomoglo HDZ-u na sadašnjim izborima a neće ni SDP-u u bližoj budućnosti.

kizo2703 - Zašto ostaju kod kuće ..... svaki glas je bitan ako želiš da se nešto promjeni ... a barem je na ovim izborima bilo za svakog ponešto ...

Slažem se. Jedino D'hondt malo zeza manje stranke koje se ne ujedine u koaliciju, pa na kraju imaš bačen glas, što se u mojem slučaju dogodilo.{#}

kizo2703 - Lošu vlast biraju ljudi koje nije briga i koji ostaju kod kuće ..... bitno je da se kasnije može protestirati ...

Eh, da barem protestiramo kao Koreanci (južni), tresle bi se gaće, bandi na vlasti.

rambox - Hrvatska če u EU tj večina njezinih ljudi, završit na kraju ko jeftina radna snaga baš ko u Rumunjskoj i Bugarskoj to je ta šema sigurno 1000%. Uglavnom u recimo jednoj Rumunjskoj je, loše itekak jadi i bijeda za večinu usput za one koji ne znaju u toj državi velike tvornice imaju neki veliki igrači. Tu su recimo LG, Samsung, Nokia, te njihova nova 

Političari iz Hrvatske će riješiti nezaposlenost, emigracijom radno sposobnog stanovništva u ostale zemlje EU, kud ćeš bolje. Riješila se politička govna problema... a kod nas će dolaziti sirotinja iz ostalih krajeva "regiona" raditi.

Neoliberalni ideal, fluktuacija jeftine radne snage realiziran, svi veseli i sretni.{#}

17 godina
neaktivan

Može mi netko objasniti ovaj tekst o novom zaduženju... meni niš nije jasno {#}... zašto se Linić uspio zadužiti, jel to nešto kao dobro?

Što su ti fakin trezorski zapisi i kako se uspio zadužiti više nego što je planirao, ko iznajmljuje te zapise.

iddqd
18 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
badmad kaže...

Može mi netko objasniti ovaj tekst o novom zaduženju... meni niš nije jasno {#}... zašto se Linić uspio zadužiti, jel to nešto kao dobro?

Orwellov novogovor...

Zaduživanje nije uspjeh, uspjeh je kada stvoriš novu vrijednost.

Znam na što se misli pod tim "uspjehom", Hrvatska još tako dobro stoji, da se lako može zadužiti.

I Šuker je zaduživanje proglašavao uspjehom.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlada-se-zaduzila-za-13-4-milijarde-kuna_comment_p6_a193.html?p_all_items=193&page=6

16 godina
neaktivan
badmad kaže...

Što su ti fakin trezorski zapisi i kako se uspio zadužiti više nego što je planirao, ko iznajmljuje te zapise.

Trezorski zapisi su kratkoročni instrumenti financiranja koje izdaje ministarstvo financija sa rokom dospijeća do godine dana ( zato kratkoročni ). Investitori u takve dužničke vrijednosne papire su uglavnom banke i fondovi.

Zašto je uspjeh? Zato što se uspio zadužiti po relativno povoljnoj stopi. Zašto je sredina? Zato što je uopće bilo potrebe za tim, za sanaciju kratkoročne nelikvidnosti ili nešto deseto, manje bitno. Zašto je loše ? Zato što svako zaduženje na domaćem tržištu istiskuje privatni sektor i njegovo kreditiranje, vidjeti više - efekt istiskivanja.

{#}

EDIT : Za malo detaljniju edukaciju i interes, vidjeti ovdje. Zgodan uvod u tu problematiku. Također potražiti - Republika Hrvatska Ministarstvo financija (2011): Strategija upravljanja javnim dugom za razdoblje 2011.-2013., Zagreb.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 18:41 (thedream).
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...
badmad kaže...

Orwellov novogovor...

Zaduživanje nije uspjeh, uspjeh je kada stvoriš novu vrijednost.

Znam na što se misli pod tim "uspjehom", Hrvatska još tako dobro stoji, da se lako može zadužiti.

I Šuker je zaduživanje proglašavao uspjehom.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlada-se-zaduzila-za-13-4-milijarde-kuna_comment_p6_a193.html?p_all_items=193&page=6

Ekonomisti, seronje.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Hvala na objašnjenju.

Oke. Dakle, sežime, do sada: vlada je rekla da će smanjiti stopu PDV-a restoranima, povećati ostatku svijeta, prodati dva državna poduzeća, neće se pačati u branitelje, možda uvesti porez na imovinu, neće jako prtljati po javnim službama, zadužili su se više nego su mislili, uvest će spolni odgoj u škole. Da nas mogu kvalitetnije hebat.

iddqd
16 godina
neaktivan
badmad kaže...
thedream kaže...

Hvala na objašnjenju.

Oke. Dakle, sežime, do sada: vlada je rekla da će smanjiti stopu PDV-a restoranima, povećati ostatku svijeta, prodati dva državna poduzeća, neće se pačati u branitelje, možda uvesti porez na imovinu, neće jako prtljati po javnim službama, zadužili su se više nego su mislili, uvest će spolni odgoj u škole. Da nas mogu kvalitetnije hebat.

Hehe, nije baš tako priprosto. Alternativa je uvijek bankrot, u svako doba dana i noći. Pa ti vidi.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 18:52 (thedream).
17 godina
neaktivan

ma malo zeka peka.

E da, kad već imaš volje educirati me... šta je s bankrotom države? Što se tu dešava? Zašto je to loše? Mislim, neće nas u roblje prodati ako država bankrotira...

iddqd
16 godina
neaktivan
badmad kaže...

ma malo zeka peka.

E da, kad već imaš volje educirati me... šta je s bankrotom države? Što se tu dešava? Zašto je to loše? Mislim, neće nas u roblje prodati ako država bankrotira...

Radije bi te uputio na ovo. Roblje? Pretenciozno reći, ali nije daleko od istine. Pitao si me, pa evo i kratak polu-laički uvod u boldano.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 19:08 (thedream).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
badmad kaže...

ma malo zeka peka.

Radije bi te uputio na ovo. Roblje? Pretenciozno reći, ali nije daleko od istine. Pitao si me, pa evo i kratak polu-laički uvod u boldano.

Ali... je li uopce moguce otplatiti te masivne dugove? Cini mi se da se na neke jedvite jade otplacuje sama kamata, a glavnica se niti ne dotice.

Koliko stoljeca bi trebalo da US otplati svoje trilijune Kini?

Iskreno, cini mi se da je najpametniji potez danas zaduzivati se iz duga u dug, i cekati dok cijeli monetarni sistem propadne i nesto drugo ga zamijeni.

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
17 godina
neaktivan

Dobro, hvala, očigledno se moram manje pravit bedast. Ajde pliz daj manje laičke linkove {#}.  Nije neka tematika koja me pretjerano zanima pa je nisam ni proučavao. Dakl,e bankrot države nije pravno definirana i regulirana situacija, kao osobni bankrot, nakon kojeg ide reprogramiranje dugova, djelomični otpis blabla... već stanje kronične nelikvidnosti države iz kojeg nastaje kijamet. Mislio sam da se točno zna procedura nakon proglašavanja bankrota, zapravo mislio sam da se bankrot može proglasiti. Idem proučavati Argentinski bankrot da si pojasnim stvari.

iddqd
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
thedream kaže...
badmad kaže...

ma malo zeka peka.

Ali... je li uopce moguce otplatiti te masivne dugove? Cini mi se da se na neke jedvite jade otplacuje sama kamata, a glavnica se niti ne dotice.

Koliko stoljeca bi trebalo da US otplati svoje trilijune Kini?

Iskreno, cini mi se da je najpametniji potez danas zaduzivati se iz duga u dug, i cekati dok cijeli monetarni sistem propadne i nesto drugo ga zamijeni.

Upravo to. Iz toga i proizlazi sama koncepcija refinanciranja odnosno reprogramiranja duga, i financijske poluge. Kada bi ostvarili višu stopu gospodarskog rasta od kamatnjaka odnosno cijene po kojoj otplaćujemo dugove, priča bi bila isplativa. To je naravno, na primjeru HR sasvim nerealno u dogledno vrijeme očekivati, kao i nekakvu otplatu, kako ju ti prezentiraš.

Naše je da potaknemo investicije, pokrenemo gospodarski ciklus i proizvodnju, izvoz, zaposlimo ljude, uvedemo penale i kvote na uvoz, da servisiramo dugove u roku, kako bi se mogli opetovano zadužiti po boljim uvjetima, ali uz gospodarski rast od 4,5% umjesto 0.5% i razine statističke pogreške, cijeli koncept ustvari itekako ima smisla.

Jedno je zaduživati se za isplatu plaća i mirovina, a drugo je zaduživati se za poticaj gospodarstva, investicije, proizvodnju, stimulaciju izvoza itd. Naravno, onda ispadne da se država zadužuje da pokriva rupe bez dna tipa brodogradilišta, pa sve treba pažljivo razmotriti.

Primjer Češke je gotovo školski, sjajan. Pogled samo koristi od Škode po njihovo gospodarstvo, gotovo 13% kompletnog izvoza im nosi. A gdje su još dijelovi i povezana društva tog koncerna. Gdje smo tu mi kvragu?

Zašto ne specijalizirati proizvodnju nešto od toga, auto-staklo, lakove, drvo, bilo što? Plastiku interijera, gumu? Možda i nije najbolji primjer jer je Juga propala, ali sjeti se Kragujevca i zlatnog doba Yuga.

Cemetary gates
18 godina
protjeran
eevek kaže...
tnakir kaže...

Linic bi prodavao CO i HPB... Divota...

Nadam se da će prije prodaje potrošiti hrpu para na uređenje svega što ne štima u tim tvrtkama, ipak je to običaj u RH {#}

A što se tiče EU... iznimno mi se sviđa činjenica da, ukoliko Hrvati kažu NE na ovom referendumu, postoji velika mogućnost da naknadnim "DA" ulazimo u EU dosta kasnije, u paketu sa ostalim divnim narodima koji daju guze Europi {#}

U prijevodu...ili sad u govna s nama, ili ćete čekati dobrih 10 godina i uletjeti sa ekipom sa kojom se, na ovaj ili onaj način,  je*ete već stoljeće.

Iznimno zanimljivo, s obzirom na to da nakon svih silnih godina pregovaranja nisu jadni mogli ispregovarati odgodu od godinu-dvije, u slučaju da Hrvati prvi puta kažu ne. {#}

http://poslovni-savjetnik.com/aktualno/pusic-ako-kazemo-ne-europskoj-uniji-gubimo-16-mlrd

Ponavljanje referenduma

Ministrica je istaknula da bi se referendum mogao ponoviti za šest mjeseci ili godinu dana, ali i upozorila da bi tada Bruxelles mogao ostaviti Hrvatsku da čeka na prijem u paketu s ostalima i regije.

Izvjesnije je za godinu dana i ako prođe možda bismo morali čekati da se oformi skupina zemalja iz regije pa da onda zajedno uđemo u EU, kazala je hrvatska šefica diplomacije.

18 godina
neaktivan

ja ću izić na taj ponovljeni referendum... iz države

18 godina
Dipl ajd se malo aktivnije ukljuci u ovu raspravu, izgoreo ti takodjer. Volio bi detaljnije cuti kako razmisljate.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

He-he - dobar je. Iako i dalje mislim da je Pave u pravu za ove pijance.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Je ,je ,Pave je zakon. Najbolje da nam turisti ostave po 1k € na granici i vrate se doma. To su idealni turisti! Ili ko Talijani u Austriji - pređu granicu ,kupe benzin i kakvu sitnicu i vrate se doma!

Gdi ćeš bolje?! {#}

Ne EU ,zid oko granice ,to je rješenje!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:10 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan

Nek stave njenu facu na plakate i garant nitko neće doć.

Antipatična je u 3pm.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 godina
neaktivan

Ja ću glasati "za". Ne smatram se konformistom, imam ekonomsko polazište da bi to donijelo kratkoročno i dugoročno više koristi nego štete za ovu zemlju, ne samo konkretno u trenutnoj situaciji, iako je nju nemoguće ne spomenuti.

EDIT: Evo jedna zgodna, iako po meni pomalo sugestivno i (pre)subjektivno iznesena cost-benefit analiza pristupanja, u suradnji izvjesnog autora s FFZG-a i Puls-a.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:45 (thedream).
18 godina
kizo2703 kaže...
Drago kaže...

Je ,je ,Pave je zakon. Najbolje da nam turisti ostave po 1k € na granici i vrate se doma. To su idealni turisti! Ili ko Talijani u Austriji - pređu granicu ,kupe benzin i kakvu sitnicu i vrate se doma!

Gdi ćeš bolje?! {#}

Ne EU ,zid oko granice ,to je rješenje!

Lupaš bez veze.

Turisti koji ti tjeraju druge turiste i naprave više štete nego što možeš pokriti zaradom na njima ti ne trebaju. Bavi se malo turizmom umjesto laprdanjem, pa ćeš vidjeti koliko se "zaradi" na đačkim ekskurzijama koje poruše pola hotela ili ovakvim tipovima koji pijano bauljaju po gradu. 

This space for rent!
18 godina

Da je barem 4 mjeseca... Realno naša turistička sezona traje 10-12 tjedana maksimalno. Tko kaže da traje 4 mjeseca taj ili sebe laže ili ne zna brojati.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:14 (Drago).
18 godina
neaktivan

KLIK

Isplati li se uopće uključivati u raspravu ovdje? Što je najbolje, ima i još besmislenijih postova od ovoga na sliki u attachmentu kad krene rasprava.

What is this I don't even... What is this I don't even...
~~~ North Korea - best Korea ~~~
18 godina
i_rambo_plache kaže...

KLIK

Isplati li se uopće uključivati u raspravu ovdje? Što je najbolje, ima i još besmislenijih postova od ovoga na sliki u attachmentu kad krene rasprava.

Svatko ima pravo biti debil. Pitanje je samo da li na popis administratorskih razloga za brisanje postova dodamo i kategoriju "Vaš post nije dovoljno kvalitetan/tematski povezan za objavu"?

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Svatko ima pravo biti debil. Pitanje je samo da li na popis administratorskih razloga za brisanje postova dodamo i kategoriju "Vaš post nije dovoljno kvalitetan/tematski povezan za objavu"?

Znači brišemo minimum 50% foruma?{#}

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Najbolje da oni nama lijepo pošalju novce prije godišnjeg i uopće ne moraju dolazit, nažalost tako ispada.

18 godina
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Najbolje da oni nama lijepo pošalju novce prije godišnjeg i uopće ne moraju dolazit, nažalost tako ispada.

Ne. Pave od pijane balavurdije ne želi ni novce ni posjetu. Normalni turisti koji ne čine štetu su dobrodošli, kao i njihovi novci. 

Glupo mi je da branim najružniju ženu u svemiru, ali ovakvi postovi bi bili prvi koji bi došli pod udar pravila o nekvalitetnom postu. Možeš diskutirati s onim što je izrečeno, a ne s onim što si ti izmislio da je izrečeno.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:55 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Lupaš bez veze.

Turisti koji ti tjeraju druge turiste i naprave više štete nego što možeš pokriti zaradom na njima ti ne trebaju. Bavi se malo turizmom umjesto laprdanjem, pa ćeš vidjeti koliko se "zaradi" na đačkim ekskurzijama koje poruše pola hotela ili ovakvim tipovima koji pijano bauljaju po gradu. 

Normalno da laprdam ,ko i 99% posto ''stručnjaka'' ovdje i ovdje!

Pošto imam familiju koja se bavi ugostiteljstvom i turizmom ,mogu si to i dopustit.

Recimo ,Rovinj - tamo se isto tako tako znaju događati iste (ili slične) stvari ,pa nikome iz turističke branše ne pada na pamet izvalit tako nešto pred tv kamerama ,iako misle slično.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice