Zamislimo na tren život bez banaka, što to znači za svakog od vas osobno?
Zivjeti ispod mosta ili u kutiji dok ne skupim dovoljno novaca za stan.
Stedjeti ~12 mjeseci dok ne kupim motor.
Umrijeti od gladi ako me nekom nesrecom strefi opak medicinski problem koji treba platiti.
Ne moci napraviti svoj biznis od nule i dobro zivjeti od njega u razumnom roku (par godina).
Sve ovo vrijedi naravno u mojem osobnom slucaju, djeca bogatih roditelja ne bi imala te probleme.
Smatram da je zivot bez kreditne kartice, kredita i ostalih usluga koje banka pruza puno kompliciraniji, bespotrebno.
Mislim, tj. skoro sam siguran da problem nije u bankama nego u konzumiranju bancinih usluga, jer se (kako je to zapravo i objasnjeno na ovim stranicama) drugacije cesto ne moze. Pricali smo mi o stanovima od 50-60m2 a neki od nas su zastupali stanove od 25m2, no ja nemam ni za takav stan. Treba mi banka i njezina usluga kreditiranja.
@ihush
lijepo si to objasnio (moje brojke su komplicirane izgleda :-P FFFFSCCCHHHHTTT :-D :-D ;-D), ali ne vjerujem da to bas tako funkcionira. Naglasavam "vjerujem" jer iskreno ne znam, ali mi se cini prilicno ocita prevara da ne bi bila regulirana zakonom. Pored toga, cinjenica da je banka u plusu ne znaci da je i direktor banke u plusu, jer bankin (bancin?) novac nije direktorov...

Pa i HDZ bi već odavno napravio rezove da ih to ne bi koštalo izbora. Zato nam treba neko izvanjski, koji će postati dežurni krivac dok se situacija ne stabilizira. I, kad se situacija stabilizira, da spriječi ponovno bujanje državnog aparata. Kod nas je država svrha sama sebi. Država bi trebala služiti ljudima.