Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.277.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
DrNasty kaže...

Koliko vas je koji ste u radnom odnosu i imate kredit?

1. Imam, ubiću se
  2. Nemam, frajer sam

Nemam, ali cu biti prisiljen uzeti za opremiti stan :(

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
DrNasty kaže...

1. Imam, ubiću se
  2. Nemam, frajer sam

Nemam, ali cu biti prisiljen uzeti za opremiti stan :(

Evo jedna profilna za tebe. {#}

Cemetary gates
17 godina
DrNasty kaže...
(s)izgoreo kaže...

brojevi ili se nije dogodilo, ja nisam zadužen npr.

Odličan razlog da probam napraviti anketu:

1. Imam, ubiću se
  2. Nemam, frajer sam

1. Imam i to punoooo velik. Boli glava 4.5k kn. Kredit za kuću...

2. Nisam frajer, pič*ica sam i mučko đ*ubre... {#}

14 godina

U radnom odnosu sam, ali nemam kredita.

Ali uskoro će se i to promijeniti jer sam u sličnoj situaciji ko tnakir.

Prastari stan kojem treba kompletni makeover (ne radi hira i trenda, već iz potrebe {#} ) a to hvala bogu košta.

18 godina

Upravo sam otkrio da hostamo ovo: http://bw-services.org

Odlicna ideja, samo neznam koliko legalna...

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
DrNasty kaže...

Glavni problem s ovim je zaduženje kod banaka, a ne višak sredstava kod banaka. A većina ljudi je zadužena, tako da je većini omča oko vrata jer su dužni banci.

brojevi ili se nije dogodilo, ja nisam zadužen npr.

većinom su to kratkoročni krediti koje kad se otplate se pokupi novac zatvori račun i ćao u štedno kreditnu zadrugu

problem bi mogla biti oročena štednja, kaže 136,5 milijardi kuna štednih i oročenih depozita {#}

ah, nakratko sam se zanio i zaboravio koliko su banke podle {#}

Lako je gledati po sebi, nisi kreditno opterećen i smatraj to blagoslovom u ovo gluho doba. A što sa onima koji jesu? Bezbroj puta smo ovdje razgovarali da je kredit postao gotovo neizostavan dio svačijeg života u ovom, ili onom obliku, i kad ili tad.

Kredit 90% ljudi u Hrvatskoj nije luksuz, osim ako ne smatraš krov nad glavom ili automobil luksuzom. Baš to i ne bih rekao za susjeda u 50 m2 sa dvoje djece i Opel Astrom ali ok, ima kredit i za auto i za stan.

Bilo bi ga prilično bezobrazno pitati što si radio čitav život, da si nisi uspio uštediti ništa, iako je to prvo što nama padne na pamet. Danas je u Hrvatskoj nažalost nemoguće izdvojiti u gotovini 70 000 eura za stan i 15 000 za automobil. A to je prosjek.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 12:53 (thedream).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

problem bi mogla biti oročena štednja, kaže 136,5 milijardi kuna štednih i oročenih depozita {#}

Lako je gledati po sebi, nisi kreditno opterećen i smatraj to blagoslovom u ovo gluho doba. A što sa onima koji jesu? Bezbroj puta smo ovdje razgovarali da je kredit postao gotovo neizostavan dio svačijeg života u ovom, ili onom obliku, i kad ili tad.

Kredit 90% ljudi u Hrvatskoj nije luksuz, osim ako ne smatraš krov nad glavom ili automobil luksuzom. Baš to i ne bih rekao za susjeda u 50 m2 sa dvoje djece i Opel Astrom ali ok, ima kredit i za auto i za stan.

Bilo bi ga prilično bezobrazno pitati što si radio čitav život, da si nisi uspio uštediti ništa, iako je to prvo što nama padne na pamet. Danas je u Hrvatskoj nažalost nemoguće izdvojiti u gotovini 70 000 eura za stan i 15 000 za automobil. A to je prosjek.

slažem se, međutim otkud onih 136,5 miljari kuna odozgora, čije je to, ko je to vidio? 60% te brojke se može dignuti s banke u roku godinu dana, to je ogroman novac

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos, Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 13:11 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

slažem se, međutim otkud onih 136,5 miljari kuna odozgora, čije je to, ko je to vidio? 60% te brojke se može dignuti s banke u roku godinu dana, to je ogroman novac

Da ti malo osvježim bazu{#}

Očito je povjerenje u bankovni sektor i dalje golemo u HR.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 13:18 (thedream).
17 godina

Državna uprava....

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

pola bankovni depoziti, idealno za run i shebavanje banke {#}

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos, Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 13:56 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...

pola bankovni depoziti, idealno za run i shebavanje banke {#}

I u susjedstvu..

U Srbiji pak, nešto drukčija slika.

Prilično slikovito ali odlično rečeno..

"Onaj ko ima 1.000 evra da stavi na štednju shvata da će, ako to uradi, za godinu dana, uz kamatu od pet odsto, dobiti nekih 50 evra. Kada se od toga odbije porez, njemu ostaje 45 evra, a kada to podeli na 12 meseci, znači da je u plusu 3,75 evra mesečno. I šta on sada da uradi? Jedino mu preostaje da za 3,75 evra i ne pomišlja na odlazak u banku".

Građani nemaju što da štede, ili štede kako kažu - iz sigurnosnih razloga, da im novac ne stoji gol kod kuće skriven, mislim da trećeg nema, baš i nisu ovakve ks neka motivacija za štednju, ni u eurima ni u domaćoj valuti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 14:19 (thedream).
17 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?
Evo nešto zanimljivo...

Znanstveno istraživanje upozorava: Čovječanstvo će se možda suočiti s „Vrtlogom smrti“

http://www.matrixworld-hr.com/2011/09/05/znanstveno-istrazivanje-upozorava-covjecanstvo-ce-se-mozda-suociti-sa-„vrtlogom-smrti“/
18 godina

Tema je "Što se događa s našim društvom", a ne paraznanstvene teorije i zavjere. Molim bez OT.

17 godina
neaktivan

A mislili smo da ne može biti gore:

nova frizura ... nova frizura ...
{#} {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina

Majko mila...pozlilo mi kad sam vidio sliku {#}

17 godina
neaktivan

Zašto? Baš si je prekrasna! {#}{#}

Sad treba napraviti bjeloglavog supa Keruma!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 20:02 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A mislili smo da ne može biti gore:

{#}  {#}

Možda će sad, skupa, imat IQ cca. 70... {#}

što to onda govori o nama, građanima ove zemlje...{#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
 Možda će sad, skupa, imat IQ cca. 70... {#}

70? Nemoj pretjerivati!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2011 20:22 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

jaca se bogme raspištoljila

stvarno ima kremu za koaliciju

možda nam stvarno napravi uslugu da nitko ne da glas hdz-u i da potpuno ispadnu iz sabora

iako ja bih bio zadovoljan i da samo lista di je ona ne uđe, pa da je više ne gledamo

18 godina
neaktivan
Ja sam rekao već ranije, HDZ želi izgubiti izbore. Garantirano.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Očito računaju da će trebati i nešto raditi u idućem mandatu, pa eto - bolje da izgube izbore.{#}

Cemetary gates
17 godina
Danny_HR kaže...

Možda.

Ali to im je isto tako opasno. Zbog svih pustih afera u ova dva mandata netko će ostati bez imuniteta.

Imaju dosta potencionalnih kandidata za remetinec. Mislim da zbog toga ne žele izgubiti.

Mislim da su neki od potencionalnih kanditada: Šeks, Kalmeta, Jarnjak (već ispitan), Maček, Kosor, Dropulić, Milinović.... nastavite niz...

16 godina
neaktivan

Bolje napiši tko im nije pod istragom od tih javno zastupljenih članova.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Ljubo Ćesić ROJS. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 9:37 (amater_2).
16 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
Danny_HR kaže...

Možda.

Ali to im je isto tako opasno. Zbog svih pustih afera u ova dva mandata netko će ostati bez imuniteta.

Imaju dosta potencionalnih kandidata za remetinec. Mislim da zbog toga ne žele izgubiti.

Mislim da su neki od potencionalnih kanditada: Šeks, Kalmeta, Jarnjak (već ispitan), Maček, Kosor, Dropulić, Milinović.... nastavite niz...

Moje je mišljenje da je tu Šeks najmanji kriminalac od svih njih.. 

I Ćesić a ne Ćešić

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 9:35 (Mitsuoka).
17 godina
Mitsuoka kaže...
amater_2 kaže...
Danny_HR kaže...

Možda.

Da. On se samo boji izručenja Srbiji.

Mada sam i sam protiv izručenja, ali zbog one njegove izjave za Gotovinu (locirati identificirati uhititi i transferirati) bi ga rado izručio...

Da, ispravljeno. Ispričavam se Rojsu....heheh

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 9:37 (amater_2).
16 godina
neaktivan

Da je Gotovina nevin, ne bi ga ni trazili. 

Na obe strane ima ratnih zločinaca, i neka su se oni borili za svoje države sve njih treba potamanit... Kao što je Srbima heroj Ratko Mladić i slični, nama je on zločinac, tako je i Gotovina nama heroj DR-a, a njima zločinac. O njihovoj krivici se treba izjasniti neutralna strana.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
thedream kaže...

Ljubo Ćesić ROJS. {#}

Ma taj je tipa Jambo, ima 100+ kaznenih prijava na grbači i pojeo vuk magare, sprda cijelu državu. A ništa, vozač autobusa, pitam se kako je uspio s tim bagerima i u građevini i gdje, u jeku rata?

Ili je taj rat onda bio totalna sprdnja, što se pokazuje sve više iz dana u dan, kad možemo imati multi-funkcionalne đenerale i pukovnike tipa Rojs i Sanader. Dobro, svaka čast Rojsu, bio je na prvom stratištu u Plitvicama šofer, kad su zaskočeni i poginuo Josip Jović, ali opet - to ga ne čini nedužnim i ne opravdava od sumnjivog bogaćenja.

Mitsuoka kaže...
amater_2 kaže...
Danny_HR kaže...

Možda.

I Ćesić a ne Ćešić

Ma taj nije nikoga ubio, samo je znao one koji jesu - pošto je bio bajić baja u Osijeku za vrijeme rata, a znamo kako su prolazili srpski civili u to vrijeme onda, i ne samo srpski, dapače i hrvatski neistomišljenici.

Od Glavaša, Prkačina i ostalih paravojski, HOS-ovaca itd. Bolje šuti, kakav Šeks, pa taj od 1992 valjda ima svoje mjesto u buvari..samo nikako da u nju sjedne više.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

Znaš da postoji razlika između zemlje koja napada i napadnute zemlje?

Na stranu dokazani ili ne dokazani zločini, za pojedince, Gotovina je po zapovjednoj odgovornosti kriv, Mladić po svemu sudeći nije - Srebrenica.

Ovako glupo relativiziranje je baš to - glupo. I naznalački, što ti baš o ne služi pameti na čast jer se to dogodilo prije samo 20 godina.

I can’t count the reasons I should stay One by one they all just fade away
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice