Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.196.544
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

... možda sad shvatiš zašto inzistiram na kazni? {#}

educiranje je također (za neke) kazna, kao i sam proces edukacije (ako primjenimo dobre stare metode učenja, s naglaskom na packe, zulufe i sl.).

jedan mali Malmacian, Gordon, na 4:25-> primjer kako se uči...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
thuglife kaže...

Ubijao je djecu i mlade, što su i oni političari koji iznutra nagrizaju državu?

Kao što sam rekao- ne znamo cijelu priču, ako su ti mladi i djeca bili protiv države  i društva, onda mu je cilj opravdan. Brejvik se žrtvovao za boljitak svoje države.

Nadrobio si nevjerojatnu količinu gluposti. Ne mogu vjerovat...

http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

Work less, play more.
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Čekaj, ajde reci mi jeli moj prijašnji post imalo sličan nečemu što bi Mentalist napisao? Pa taj nije čuo za normalnu diskusiju.

ako uistinu misliš da je opravdano opravdavati opravdatelja nacističkog zločina, boleština o čistoj rasi i ostalog smeća onda ne samo da nije normalna diskusija nego s tobom više nemam što pričati s tobom bi IMO tada trebali pričati liječnici, želim misliti da trolaš to je puno prihvatljivije od prvog, sada dali trolaš ili ono prvo?

Landser_33 kaže...
O Romima, mislim da je nemoguće integrirati nekoga tko nije spreman ni na najmanji kompromis ili dogovor...

otkud znaš nitko nije ni probao, premala financijska sredstva

ihush kaže...

... možda sad shvatiš zašto inzistiram na kazni? {#}

dakle IQ, da na žalost čest slučaj, imaš pravo, uz to i senzitiviti napravilo bi se od njih prave momke koji znaju cjeniti život {#}, ipak mislim da je sloboda anonimnog izražavanja na forumu slučaj i pokušaj provokacije, ne vjerujem da su takvi u stvarnom životu, što god to značilo

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 2:09 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Ništa onda, stavi me na ignore list i problem riješen. Ne da mi se više razglabati... {#}  I btw Breivik je ekstremno cionistički orijentiran, usto islamofob (jedno iz drugog proizlazi, očito) - tako da te fix ideje o njegovom nacionalsocijalizmu možeš slobodno zaobići.

Amat Victoria Curam.
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Ništa onda, stavi me na ignore list i problem riješen. Ne da mi se više razglabati... {#}

ne, ipak ne, ti i wexx ste preopasni da vas se prestane pratiti, na ignore listi su benigni tipovi fanbojsi i troleri koji me ne zanimaju

...terminologija pfff, nađi nešto ozbiljnije

14 godina
protjeran

Sigurno sam ti velika prijetnja preko interneta... {#}

Terminologija, nije baš tako složena (što bi rekao na nešto medicinsko tek) - ako misliš na nacionalsocijalizam, to je samo ispravan i puni naziv ''nacizma''.

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 2:24 (Landser_33).
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Terminologija, nije baš tako složena (što bi rekao na nešto medicinski tek) - ako misliš na nacionalsocijalizam, to je samo ispravan i puni naziv ''nacizma''.

tvoje ideje koje se naziru su prijetnja/će postati prijetnja, a drugo baš ti hvala...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 2:25 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Da mi je vidjeti koje sam ja to ideje i teorije tu u ovoj temi ili općenito na forumu zagovarao, pobrkao si me s nekim drugim. Ono prije četrdesetak strana, to mi je predmet zanimacije i dugogodišnji hobi - ako je to nekome prijetnja, onda sam ja Karlo Veliki. Dosta mi je za večeras/noćas - ujutro fax...

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 2:28 (Landser_33).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...
1) Misliš, miješam u smislu potrošnje na luksuz i potrebe? ...

2) Ne mislim da sam pomiješao luksuz i potrebe, mislim da ih jednostavno vidim različito od prosječnog kapitalista....

1. Ma cek cek, polako... nikako ga ne ostavit na cesti da umre, to je protivno zakonu! Obavezno na lijecenje, a kasnije naplatit. Tako to ide. Ako nemas dovoljno za otplatu, proglasis bankrot, uzmu ti kamionet i sacmaricu i M16icu :-) Neka i zayebe i neka ga i tuzi, nije sudac robot nit je obicno glup. Pravosudje ovdje, koliko ja vidim, radi kako treba. A ako je sudac pristran, tu je i porota.

2. Hm.... slazem se, ali i ne. Zasto ukidati opcije? Ja volim opcije. Bilo bi fino da po defaultu sve to bude 'enabled', pa onda kroz nekakav kompliciraniji birokratski proces, pojedinac si to moze 'iskljuciti'.

1) Kako to misliš? Pa bar u USA imaš na svakom koraku beskućnike koji umiru po pločnicima i ispod mostova. Ovdje u HR još ne, ali i to će se promijeniti. Ne tako davno je bila situacija s nekim tipom (ili ženom, nebitno), koji se ozlijedio ispred traume u Draškovićevoj u ZG i nisu ga iz traume htjeli ufurati unutra, nego ga je netko morao unijeti. Jer oni to, kao ne smiju. Ugovor je ugovor i to je to. Yebala ih administracija... A u USA ona žena koja je tužila i dobila parnicu protiv proizvođača kampera, jer u uputstvima nisu napisali da ne smije jesti sendvič dok vozi!? Kao da nije položila vozački.

Ali dobro, sad drvim već po glupostima. Mislim da ionako svi imamo i previše problema s administracijom i ona nije 'privilegija' kapitalizma, dapače.

2) Ali u tome i je poanta - neke stvari bi trebale biti opcija i osobni izbor, neke pak ne bi. Imaš li opciju ne osigurati auto kad sudjeluješ u prometu? Ne (barem u HR), jer je za reegistraciju uvjet osiguranje, a osiguranje je bitno jer ako skriviš prometnu nesreću, druga strana se mora imati od čega naplatiti. To je jednostavno sustav odgovornosti. Zdravstveno, socijalno, godišnji odmor, mirovine, ili već nešto deseto u tom smislu bi (opet, IMHO) trebale biti neki minimum, a ne opcija.

Ne kužim, u čemu je problem da do svoje 150-te uplaćuješ zdravstveno osiguranje i niti jednom ne odeš doktoru? Pa ja bi bio nasretniji čovjek na svijetu da mogu tako!

Gledam te!
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Landser_33 kaže...

Terminologija, nije baš tako složena (što bi rekao na nešto medicinski tek) - ako misliš na nacionalsocijalizam, to je samo ispravan i puni naziv ''nacizma''.

tvoje ideje koje se naziru su prijetnja/će postati prijetnja, a drugo baš ti hvala...

da... (s)izgoreo, vrijeđaš jadne neonacije i one koji bi tek hjeli postati. Političku korektnost kao načelo postupanja danas prihvaćaju sve skupine {#}

No, htjedoh nešto reći vezano za kažnjavanje i rehabilitaciju. Ovo što ti pričaš o rehabilitaciji je samo dobra teorija. Međutoa,kazna zatvora, osim same vremenske kazne u 2x3 ćeliji za počinitelja ima i sljedeće funkcije:

odstraniti iz društva pojednica koji ga je ugrozio i na taj način zaštiti društvo

pokazati svim drugim potencijalnim počiniteljima što će im se dogoditi ako takav zločin naprave (i naravno, budu uhvaćeni)

Rehabilitacija, kroz nekakvo liječenje i resocijalizacija su problematični na više nivoa: ne postoji metoda kojom ćeš nekoga izliječiti od toga što ga je "natjeralo" da počini zločin, tako da za sada sve to ostaje na razini teorije; i da nije teorija, takva rehabilitacija bi bila preskupa i vrlo vjerojatno odbačena zbog nedostatka sredstava; ako se krene rehabilitirati i liječiti svakog počinitelja - odbacuješ osobnu odgovornost za počinjenje - svemu postaju krivi društvo, roditelji i kratki spojevi u glavi; + sve to ne djeluje obeshrabrujuće na potencijalne počinitelje (nisam siguran da ja ne bi u noćni posjet banci da mi prijeti samo 3 mjeseca hodanja psihologu)

@vex: molim te, reci da si pijan došao doma izvana i odlučio sjest za komp{#}

iddqd
15 godina
protjeran

E sad sam se izgubio. Naspamali ste previše da bi čitao {#}

Gdje smo stali?

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Dugo me nije bilo ovdje, vidim, još se žestoko raspravlja...:D

Šta mislite, sad cu malo uletiti, s događajima u svijetu, smatrate li da je to početak lavine, kao pred 2 svj. rat, ili ce se sve smiriti?

Mislim tu na razne prosvjede, ekonomsku krizu, krizu vrijednosti među ljudima i tako, globalno stanje koje je u banani...

pa stanje nije baš dobro, ali generalno ja ne vidim tu neki rat između država, ali lako je moguće da dođe do rata, ali novoj razini

na jednoj strani države NATO+Rusija+Kina+Japan protiv multinacionalnih kompanija i banaka

ako dođe to tog sukoba moglo bi biti vrlo čupavo jer multinacionalke imaju mnogo novaca da kupe skupe plaćenike.

15 godina
protjeran
Darky kaže...

pa stanje nije baš dobro, ali generalno ja ne vidim tu neki rat između država, ali lako je moguće da dođe do rata, ali novoj razini

na jednoj strani države NATO+Rusija+Kina+Japan protiv multinacionalnih kompanija i banaka

ako dođe to tog sukoba moglo bi biti vrlo čupavo jer multinacionalke imaju mnogo novaca da kupe skupe plaćenike.

Vidim opciju građanskih ratova, odnosno narod protiv banaka i kompanija. A nakon toga može biti svašta.

Kapitalizam umire, ali neće otići tiho.

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
Bypass kaže...

Kapitalizam umire, ali neće otići tiho.

Kapitalizam nikad nece umrit jer nam je to u srzi, da zgrcemo i da pri tom gazimo preko leseva.

I am creationist. I believe man created god.
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Kapitalizam nikad nece umrit jer nam je to u srzi, da zgrcemo i da pri tom gazimo preko leseva.

To bi se moglo povezati na moj post od jučer. {#}

( ˘͡ -˘͡)
18 godina

Ide lock na temu na neodređeno vrijeme. 

Sudionici moraju shvatiti da je promoviranje fašizma, serijskih ubojica, istrijebljenja drugih naroda i rasa protivno hrvatskim zakonima i duhu ovog foruma. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 10:54 (Drago).
18 godina

Tema je ponovo otvorena, bez zazivanja serijskih ubojica, omalovažavanja čitavih naroda i sličnoga, molim...

17 godina

Taman sam te tija na kolinima molit da ponovo otvoris ovu temu jer mi je forum dosadan bez nje :)

Nego sta kazete na HDZ? Jel ovo presedan samo u Hrvatskoj ili je to mozda presedan i u svijetu?

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Taman sam te tija na kolinima molit da ponovo otvoris ovu temu jer mi je forum dosadan bez nje :)

Nego sta kazete na HDZ? Jel ovo presedan samo u Hrvatskoj ili je to mozda presedan i u svijetu?

ma i dragi je dosadno, treba im neka tema da mogu davati kartone {#}

nije nikakav presedan, presedan bi bio da ih se raspusti i sve strpa u zatvor i zabrani stranka zakonom

inače u njemačkoj je CDU prije par godina isto imao crne fondove i zbog njih je Helmuth Kohl morao dati ostavku

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 12:32 (Darky).
15 godina
protjeran

Ma drago je zaključao temu jer je išao na godišnji i nije htio ništa propustiti pa je pod izlikom tamo nekih kršenja pravila zaključao temu.

Mislim svašta {#}

hacktivist
15 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Zanimljivo je da se neka stranka, poput HDZ-a, ne može zatvoriti čak i ako se pravomoćno osudi. Čisto jedan podatak koji nalazim zgodnim. Mislim čak da će im se suditi kao neprofitnoj organizaciji, zamisli te ironije.

Ako će ovaj narod biti pametan, nestat će kroz 12 godina. Ili se promijeniti.

hacktivist
17 godina
M_dipl. kaže...

Zanimljivo je da se neka stranka, poput HDZ-a, ne može zatvoriti čak i ako se pravomoćno osudi. Čisto jedan podatak koji nalazim zgodnim. Mislim čak da će im se suditi kao neprofitnoj organizaciji, zamisli te ironije.

Vrhu HDZ-a, ako se osudi, bi dozivotno zabranija bavljenje politikom, rad u bilo kakvoj javnoj ustanovi i slicno.

15 godina
protjeran

Najmanji je problem vrh HDZ-a. Problem je da je korupcija prodrla u sve sfere našeg društva. Toliko smo naučeni na nju da nam ide pod normalno.

hacktivist
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

gle prije 10 godina smo nekolicina nas odlučili osnovati udrugu

proučavanjem zakona o udrugama doslovno je pisalo:

- za muljanje sa knjigama - 50.000 kn kazne za odgovornu osobu udruge

sad ti reci da je fer zakon...

a sad vidi ovo...

Iz zakona o političkim strankama

Broj : PA4-61 /1 -93
Zagreb, 7. kolovoza 1993.

V. NADZOR NAD PROVOĐENJEM ZAKONA
Članak 25.
Nadzor nad provođenjem ovoga Zakona obavlja ministarstvo nadležno za poslove uprave.
VI. KAZNENE ODREDBE
Članak 26.
Novčanom kaznom u kunskoj protuvrijednosti od 200 do 500 DEM, kaznit će se za prekršaj
politička stranka koja:
- javno ne prikaže podrijetlo i namjenu sredstava koja su tijekom kalendarske godine pristigla
političkoj stranci (članak 20. stavak 1),
- je sredstva stekla ili koristila protupravno ili ih nije objavila u godišnjem obračunu (članak
20. stavak 2).
Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u kunskoj
protuvrijednosti od 200 do 350 DEM i odgovorna osoba političke stranke.
Članak 27.
Novčanom kaznom u kunskoj protuvrijednosti 70 do 340 DEM, kaznit će se za prekršaj
politička stranka koja:
- osnuje svoje ustrojstvene oblike u državnim tijelima, tijelima jedinica lokalne samouprave,
poduzećima, ustanovama, vojsci, policiji i drugim pravnim osobama (članak 4.),
- u određenom roku ne prijavi osnivanje i djelovanje svojih ustrojstvenih oblika (članak 8.),
- u određenom roku ne podnese zahtjev za registraciju (članak 13).
- u određenom roku ne podnese ministarstvu nadležnom za poslove uprave prijavu promjena
programa, statuta, naziva, sjedišta, ime na osoba ovlaštenih za predstavljanje i zastupanje,
članova upravnih tijela i prijavu o prestanku stranke (članak 16.).
Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u dinarskoj
protuvrijednosti 14 do 70 DEM i odgovorna osoba političke stranke.

mislim da li je uopće potreban komentar na ovo....

17 godina
Bypass kaže...
M_dipl. kaže...

Ako će ovaj narod biti pametan, nestat će kroz 12 godina. Ili se promijeniti.

Ufff.... ovo kao zvuči SF.

U glavama nekih ljudi nikad neče postojati neka druga stranka osim HDZ-a. Pogotovo kod starije populacije.

Mi mladi danas hvala bogu imamo internet i možemo pročitati i vidjeti što i tko valja.

Tko može onom čobanu (isprika unaprid jer je ovo samo usporedba) dokazati da ga je HDZ pokrao?

Njihoov odgovor je ovakav "Sinko, HDZ je stvorio državu i neka su pokrali. Oni su naši...."

17 godina
Bypass kaže...

Najmanji je problem vrh HDZ-a. Problem je da je korupcija prodrla u sve sfere našeg društva. Toliko smo naučeni na nju da nam ide pod normalno.

Nek pocmu od glave i nek krenu dalje.

Informatkicki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.
17 godina

Evo, i što reći nakon ovog....

I ovog.

15 godina
neaktivan

Dovoljno je da se politički marginaliziraju ili svedu ispod 15% glasačkog tijela na idućih nekoliko izbora, i osobno ću smatrati ovaj narod barem na putu prosvjetljenja. Pričekajmo ipak prvo ove nadolazeće izbore, nešto mi govori da neće baš tako uvjerljivo slaviti riku-Kuku koalicija kao što prve izlazne ankete pokazuju.

Ionako je gotovo pravilo postalo da ih pometu unazad 10g na svim živim anketama, pa opet izbore dobije HDZ. Samo eto, sreća za riku-Kuku ovaj put je što se HDZ ogadio i krajnjoj desnici, pa mi se u mnogim županijama čini izglednija koalicija SDP i partneri sa HSP-om i HDSSB-om, dosad gotovo nezamislivo, nego da će ići sa HDZ-om ili SDSS-om, ne daj Bože jel..

Bit će zanimljivih koalicija imam osjećaj, naravno - iz interesnih razloga, a ne ideološki bliskih. Osobno bi bio najponosniji kad bi povijest ostavili povijesti, i neke stvari istjerali načistac u takvim koalicijama, odnosno da ipak jedna koalicija SDP-HSP-HDSSB bude moguća i zbog boljitka građana ove zemlje, a ne čisto radi fotelja, pozicija i slično, uvjetno rečeno - desno i lijevo, zašto ne? Živim za taj dan prevladavanja razlika ili barem njihovog donekle usuglašavanja, za bolju budućnost ove zemlje.

Do sada je HDZ palio vatru lijevo vs. desno a krao ko zadnja stoka, sad je po meni vrijeme da lijevo i desno, opet uvjetno rečeno, zajednički uzvrati, i prikažu HDZ onim ustvari kakvima su se prikazali i sami - kao izdajnici ove zemlje, i kao korumpirana zločinačka organizacija.

Zvuči utopijski lijevo i desno skupa ali eto, daj Bože, zamislimo nacionalno osvještenu a socijalistički nastrojenu vlast..desna lijevica, lijeva desnica..mislim da bi nacionalizam konačno i mogao postati nešto pozitivno u ovoj šupi od države.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 13:49 (thedream).
18 godina
neaktivan

Kukuriku niti ne treba predizborna kampanja kad si HDZ sam radi anti-kampanju. Zanimljivo je jučer Lesar na nu2 rekao; HDZ ima problem što ne znaju koga da stave kao kandidata za premijera da se ne bi dogodilo da u toku predizborne kampanje bude podignuta optužnica protiv premijera in spe. :D

Ne znam koliko je ljudi gledalo jučer nu2, oni koji nisu, neka svakako pogledaju. Inače se meni Laburisti nisu sviđali previše baš zato što sam mislio da nisu stranka koja bi mogla u praksi primijeniti svoja mišljenja, no nakon jučerašnjeg Lesarovog izlaganja, nekako mi se čine kao najbolji izbor.

Gledao sam zadnjih par nedjelja nu2 i Milanović, Kosor i Srb su svi fino pričali, no nisu davali konkretna rješenja. Lesar je, s druge strane prezentirao konkretna rješenja. Nerealno je da dobiju izbore, ali ankete pokazuju da jedino oni, uz HDZ i Kukuriku, prelaze izborni prag, i to čak najavljuju 3-6 mandata, ako se dobro sjećam. Kratki overview bi bio da je to stranka kojoj je primarni cilj borba za radnička prava i općenito veće ulaganje u socijalnu državu.

Stvarno preporučujem svima koji nisu pogledali da pogledaju na internetu; link je dolje:

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=186&cHash=0432f339cb

EDIT: link nije cijeli, ali ništa što C/P ne bi riješio :D

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 14:16 (i_rambo_plache).
18 godina

ma za koga glasat na izborima? za koga? pa to su sve lopovi i kriminalci

za hdz? pokrali pola drzave, ivo sanader i ekipa. jadranka kosor kao da ima amneziju sta se događalo oko nje, ukljucujuci njene sposobne ministre

za sdp? cacic i linic pokrali sve sto se moglo pokrast, a ako me sjecanje dobro sluzi oni su poceli prvi prodavati nase firme stranim vlasnicima. kasnije hdz samo nastavio trend.

za ostale? sta oni mogu napraviti kad ne mogu ni izborni prag dosegnuti

jao si ga nama tko god pobjedi, jer znate sta? njima ce bit isto ili cak bolje, a nama jos gore. drzava u dugu, pato  ne moze isus spasiti. pa kakva je to drzava koja se samo bazira na turizam, a ovo ostalo koga briga. nek propadne! to je nabolje.

ulazimo u EU, pa da nakon par godina zavrsimo kao grcka da placamo dugove koje mi sami nismo napravili. umjesto da prvo sredimo svoje probleme, a mi ko guske u magli srljamo u tu uniju kao da tamo tece med i mlijeko

sta ce sdp napraviti kad pobijedi? Nista! jedno veliko nista. sve 4 godine ce samo kukat kako je hdz unistio drzavu i sad oni jadni pokusavaju popraviti stetu.

sve to u istu tikvu pisa.

ja necu nikome dat svoj glas iz prostog razloga jer u ovoj drzavi politicari ne rade za dobrobit naroda nego samo za svoju guzicetinu (cast iznimkama ako uopce postoje)

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 14:29 (Obi Wan).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice