Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.197.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Batista kaže...

I Vexxa treba lijecit :D

Nego taj taliban... Kazes, treba ga lijecit... Ok, lijecit cemo ga. Recimo da rezultati nisu zadovoljavajuci i on ne napreduje u pozitivnom smjeru. Radi stetu i dalje, koliko daleko ti mozes opravdavat tu svoju teoriju da ga treba lijecit dok pri tome drugi stradavaju od njegove bolesti ?

kako itko može stradati kada je ovaj odvojen od društva u zatvoru... zašto bih ja znao kada se više nekome ne može pomoći, nisam stručnjak ali mi empatija nalaže da od ljudi ne treba odustajati dok svi resursi nisu potrošeni, društvo treba biti ljudsko za ljude, humano

ne postoji ultimativno zlo koje ljude navodi činiti zlo, to je ono što vjernicima čini se ne ulazi u glavu, postoji samo uzrok i posljedica

Landser_33 kaže...

EDIT: Govorim o ljudima sa sposobnošću racionalne prosudbe (mislim da je on posjeduje), a ne nekim tamo paranoidnim šizofrenicima.

ne bih rekao... tom čovjeku nedostaje empatije ili je blokirano uvjek iracionalnom mržnjom, zdrav čovjek jednostavno ne može mjesecima pripremati, hladnokrvno počiniti zločin i predati se, to zdravi ljudi ne rade

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 22:49 ((s)izgoreo).
17 godina
Landser_33 kaže...

Zapitaj se onda ovo - misle li Breivik i njemu slični treba li im zaista liječenje da bi postali savršeno sociljalizirani konformisti? Čisto sumnjam...

Breivik i njemu slicni su postali savrseni pacijenti za tretman metkom u celo.

Uskoro budu svi imali poremecaje i adekvatno lijecenje umjesto izrecene kazne za pocinjeni zlocin.

Slazem se da svakako ima bolesnih ljudi, al negdje mora biti granica... Ocigledno je, napravi cim extremniji zlocin i imas puno vece sanse da ne ides u zatvor nego nekud na lijecenje...

Ukradi 100 000 kn i trunut ces u zatvoru jedno dobro vrijeme...

@izgorjeli - velis u zatvoru je, ok. Izaci ce jednog dana nakon sto se utvrdi da je izlijecen i ponovi opet slicne zlocine, opet ga treba lijecit ?

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 22:50 (Batista).
18 godina
neaktivan
Batista kaže...

@izgorjeli - velis u zatvoru je, ok. Izaci ce jednog dana nakon sto se utvrdi da je izlijecen i ponovi opet slicne zlocine, opet ga treba lijecit ?

onda nije izliječen...

kad kažeš metkom u čelo, bi li onda i sebe rješio metkom u čelo nakon što počiniš zločin metka u čelo? kad je već oko za oko nek je i zub za zub... hoćemo li se svi zajedno rješavati kada netko i u moje ili tvoje ime (u ime naroda) počini zločin metka u čelo? treba ispravljati što se ispraviti dade a ne činiti još veći zločin IMO

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:25 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

onda nije izliječen... metkom u čelo...  bi li onda i sebe rješio metkom u čelo nakon što počiniš zločin metka u čelo? kad je već oko za oko nek je i zub za zub... hoćemo li se svi zajedno rješavati kada netko i u moje ili tvoje ime (u ime naroda) počini zločin metka u čelo? treba ispravljati što se ispraviti dade a ne činiti još veći zločin IMO

Nisi mi odgovorio, postavio si mi protupitanje. Sto nakon neuspjelog pokusaja lijecenja ? I drugi put ne uspijes, i treci put...

(jel si s ovim metkom u celo htio rec da bi ga eutanizirao ?)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:08 (Batista).
18 godina
neaktivan
Batista kaže...

Nisi mi odgovorio, postavio si mi protupitanje. Sto nakon neuspjelog pokusaja lijecenja ? I drugi put ne uspijes, i treci put...

??? ili je izliječen ili nije, nema neuspjelo ako nije izliječen onda nije i ne smije vani dok nije, što nije jasno? dakle izliječen je svršena radnja...

Batista kaže...

(jel si s ovim metkom u celo htio rec da bi ga eutanizirao ?)

čitaj s razumijevanjem, sve lijepo piše

edit: aha, ipak ne piše lijepo, ispravit ću

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:24 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

??? ili je izliječen ili nije, nema neuspjelo ako nije izliječen onda nije i ne smije vani dok nije, što nije jasno?

Dobro, ali na testu se pretvara da je izlijecen, izadje van i ponovi zlocin ?

Cijelo vrijeme hocu rec da negdje postoji granica izmedju ludila i psihicki stabilnog covjeka.

Neki su takvog destruktivnog karaktera, zive za demoliranje i ubijanje, vole gledat kako svijet gori...

Najlakse odglumit ludilo i umjesto zatvora budemo imali ljecilista gdje ce se fino brinut o nama...

(da, i u zatvoru se brinu o nama, al kak smo sve veca sirotinja, mnogima je zelja otic u zatvor i imat krov nad glavom)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:26 (Batista).
18 godina
neaktivan
Batista kaže...

Dobro, ali na testu se pretvara da je izlijecen, izadje van i ponovi zlocin ?

Cijelo vrijeme hocu rec da negdje postoji granica izmedju ludila i psihicki stabilnog covjeka.

ne znam nisam stručan, ali mi se čini da se lijepo može kroz niz testova i praćenja ponašanja unutar i izvan zatvora ustanoviti kad je netko izliječen a kad nije, danas se tehnikom i skenom može vidjeti skoro sam tijek misli, koja se područja u mozgu uključuju koja ne, koja su zakržljala, vidjeti kad netko laže, zašto laže, koji porivi se bude u testiranom etc, etc.

Batista kaže...
Neki su takvog destruktivnog karaktera, zive za demoliranje i ubijanje, vole gledat kako svijet gori...

Najlakse odglumit ludilo i umjesto zatvora budemo imali ljecilista gdje ce se fino brinut o nama...

pa upravo to što opisuješ u boldanoj rečenici je ludilo

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:37 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Mržnja je naravno iracionalna i ona je uzrok ponašanja tih ljudi, ali prosudbe koje donose su donešene u stanju lucidnosti - na to sam mislio.

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:30 (Landser_33).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Šef kaže...

Pa takvi ovise o svojim najblizima. Tu se sad moze potegnuti pitanje eutanazije te koliko je to eticki i moralno. No, oni nisu destruktivni. Destruktivnim se smatraju pojedinci koji na neki nacin potkapaju i unistavaju temelje na kojima je drustvo sagradeno, a u vecini drustava su to moral, postenje, pomaganje bla bla. Ako bi ti invalidi koji ne mogu nista ubijali druge ljude ili im krali ili nesto trece, da, tada su destruktivni, ali posto nisu sposobni to raditi onda nisu destruktivni.

Hm, zanimljivo... Ako bi imali drustvo ciji bi temelji bili laganje, ubijanje, krada itd., tada bi pojedinac koji ne krade, koji ne ubija, koji pomaze drugima bio destruktivan u takvom drustvu. Hah...

Ustvari je ovo otišlo predaleko... :)

Htio sam tu ukazati na "grešku".

Životinje smo, uklonimo destruktivne članove. -> Životinje smo, uklonimo članove koji nam ne pridonose (onaj iznad hipotetski slučaj)???

Bypass kaže...

Za njih nema oprosta, a ni edukacije. Mi smo životinje i moramo djelovati u skladu sa prirodom, a to znači moramo otklanjati destruktivne članove.

Work less, play more.
14 godina
protjeran

Socijabilne životinje tjeraju članove iz skupina na samački život, ne eliminiraju ih (npr. takozvani ''omega'' vuk često postaje vuk samotnjak ili mlađi lav ode nakon što ga je našamarao alfa mužjak) - kod ljudi bi to bila segregacija. Nekomformisti moraju otići ili prihvatiti pravila igre.

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:38 (Landser_33).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

pa upravo to što opisuješ u boldanoj rečenici je ludilo

Problem je u tom sto ti smatras da za sve ima lijeka... Tu si najvjerojatnije u pravu, u neku ruku smatram i ja, al sigurno je da bi drugacije antibiotike propisali svojim pacijentima.

Za namjerno ubojstvo ne bi trebalo bit opravdanja. Ljudi i ovako relativno sporo uce na pogreskama, primjer rjesavanja problema kakav si ti dao cini mi se da ljudima ne bi dao dovoljno do znanja kakav su zlocin pocinili i da bi imali primjer.

Ubijem, izljecim se i slobodan sam, ili ? "Slucajno" ponovim isto i idem se opet lijecit :D

Zbog slicnih rijesavanja problema uzasno mi se svidja Japan i Kina.

Htel prosvercat kilu heroina u Japan - smrtna kazna.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:50 (Batista).
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Mržnja je naravno iracionalna i ona je uzrok ponašanja tih ljudi, ali prosudbe koje donose su donešene u stanju lucidnosti - na to sam mislio.

lucidnost počinitelja ne znači automatski da počinitelj nije bolestan

Batista kaže...

Problem je u tom sto ti smatras da za sve ima lijeka... Tu si najvjerojatnije u pravu, u neku ruku smatram i ja, al sigurno je da bi drugacije antibiotike propisali svojim pacijentima.

Za namjerno ubojstvo ne bi trebalo bit opravdanja. Ljudi i ovako relativno sporo uce na pogreskama, primjer rjesavanja problema kakav si ti dao cini mi se da ljudima ne bi dao dovoljno do znanja kakav su zlocin pocinili.

Zbog slicnih rijesavanja problema uzasno mi se svidja Japan i Kina.

Htel prosvercat kilu heroina u Japan - smrtna kazna.

za sve nema lijeka, ne još, ne možeš poraviti trajno oštećeni dio mozga, problem koji ti čini se ne vidiš, je u tome što ja mislim da se zločin ne može napraviti bez veze, ljudi koji čine teške oblike zločina ala ubojstvo su na ovaj ili onaj način bolesni, zatvoriti oči pred tim i ubiti ubojicu je još veći zločin koliko nam se god ubojičin zločin činio gnjusnim, odvratnim, pokvarenim

član neke zajednice nije isplivao ni od kud, ima neki background, neki se ponašaju na određeni način jer drugačije ne znaju, neki su tako odgojeni, neke potiče društvo na ubojstvo, vojnike npr., sve ima svoj razlog i nitko nije kriv, ali ono što cijelo vrijeme tupim je da se svakog može naučiti, preodgojiti naravno ako ovaj nije trajno oštećen

mislim i da se i društva moraju mijenjati, pogledaj USA i stope kriminala, uz sve žive i mrtve kazne se neda umanjiti stopa zločina, mislim da je to zato jer se vrednuje imovina, novac više od ljudskog života, novac je u toj državi i ne samo u toj postao sam sebi smisao i nikakav zatvor i kazna neće promjeniti fokus tog društva na imanje a ne bivanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 0:07 ((s)izgoreo).
17 godina
bed kaže...
ihush kaže...
To su sve crtice, spomenute u gornjem tekstu. Kakva edukacija je tu rješenje?

Edukacija kao preventiva, a ne kao kazna..

-ok.. ali ne ciljam na ove 'jednostavne' odgovore koje nude vex i Batista.. s kojima se (s)izgoreo bakče..

Edukacija u sebi uključuje nagradu-kaznu, kao osnovu učenja. Opstanak.

Koja je edukacija moguća u slučaju bijele psine, virusa, potresa.. mogu se samo (žrtve) ljudi pripremiti na to, biti oprezniji. Neće biti kažnjen potres (krivac), nego ljudi gubitkom života.

Koja edukacija u slučaju bankarske krize.. ili neisplate plaća? Koga educirati - Bankare ili poslodavce?

Klasičan lopov može ukrasti nečiju plaču, zapravo je posljedica po društvo zanemariva, bankar je uništio kompletnu državu.. to je velika razlika.

Lako je običnog lopova ili ubojicu rehabilitirati, kazniti, pa i osloboditi, ali što kad je to na globalnoj skali. Direktori banaka nisu to radili sami (npr, potrebni su im Sanaderi)...

Dali je tad kazna uopće bitna, ili se sve svodi na preživljavanje primata...

Izgleda da sam previše zahtijevnih pitanja (na koja nema brzog odgovora) postavio u prijašnjem postu, sve se svede na zadnji red-crticu.. {#}

edit: eh, napomena.. ideja kazne je nastavak od ideje oprosta i etike, od prije par str. i MB.

tamo je (nečiji) zaključak da nije oprost moralan-etički. Na to nadovezujem da je kazna zapravo potrebna, jer bez nje nema reda, etike... oprost je samo jedna od mogućih posljedica ali je tad kazna preduvijet (da bi imali što oprostiti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 0:23 (ihush).
17 godina
odjavljen

Nisam htio postati,ali kada me se ogovara...

Kako možete znati da je Brejvik učinio pogrešnu stvar? Živite li možda u njegovoj držav, društvu? Ne.

Možda bi se i moglo lako doći do zaključka da je učinio društveno korisnu stvar (mislim da sam več bio jednom o tome raspravljao) ako se sagleda sa njihovog gledišta. Možda je ona stranka čije članove Brejo koknuo ista kao naš HDZ?

Ja se ne bih bunio da neko poubija HDZ-ovce-ionako su zločinačka organizacija.

A opet, to mu je samo bilo sredstvo da dođe do cilja-a cilj mu je bio čist ok-maknuti dijelove društva koji razaraju državu i društvo (kao kod nas npr. Romi).

Jaco,moja mater te traži!
17 godina
neaktivan

Ubijao je djecu i mlade, što su i oni političari koji iznutra nagrizaju državu?

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Nisam htio postati,ali kada me se ogovara...

Kako možete znati da je Brejvik učinio pogrešnu stvar? Živite li možda u njegovoj držav, društvu? Ne.

Možda bi se i moglo lako doći do zaključka da je učinio društveno korisnu stvar (mislim da sam več bio jednom o tome raspravljao) ako se sagleda sa njihovog gledišta. Možda je ona stranka čije članove Brejo koknuo ista kao naš HDZ?

Ja se ne bih bunio da neko poubija HDZ-ovce-ionako su zločinačka organizacija.

A opet, to mu je samo bilo sredstvo da dođe do cilja-a cilj mu je bio čist ok-maknuti dijelove društva koji razaraju državu i društvo (kao kod nas npr. Romi).

Da se to desi tj. da se počiste uljezi svima bi nam bilo bolje! {#}

17 godina
odjavljen
thuglife kaže...

Kao što sam rekao- ne znamo cijelu priču, ako su ti mladi i djeca bili protiv države i društva, onda mu je cilj opravdan. Brejvik se žrtvovao za boljitak svoje države.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 0:36 (vexx5555).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ok.. ali ne ciljam na ove 'jednostavne' odgovore koje nude vex i Batista.. s kojima se (s)izgoreo bakče..

Edukacija u sebi uključuje nagradu-kaznu, kao osnovu učenja. Opstanak.

Koja je edukacija moguća u slučaju bijele psine, virusa, potresa.. mogu se samo (žrtve) ljudi pripremiti na to, biti oprezniji. Neće biti kažnjen potres (krivac), nego ljudi gubitkom života.

ne razumijem, na što uopće ciljaš u slučaju bijele psine etc.

nagrada i kazna treba biti dodatak u slučaju umanjenog IQ nikako glavno sredstvo, edukacija treba podražiti osjećaj solidarnost, empatije i osjećaje ala gubitak veličine čitavog svemira, potencijala koja nestaje kada nestane jedno biće sa svim svojim jastvom

ihush kaže...
Koja edukacija u slučaju bankarske krize.. ili neisplate plaća? Koga educirati - Bankare ili poslodavce?

da, nitko nije imun na neosjetljivost, pa ni ljudi u odijelima...

ihush kaže...
Lako je običnog lopova ili ubojicu rehabilitirati, kazniti, pa i osloboditi, ali što kad je to na globalnoj skali. Direktori banaka nisu to radili sami (npr, potrebni su im Sanaderi)...

Dali je tad kazna uopće bitna, ili se sve svodi na preživljavanje primata...

Izgleda da sam previše zahtijevnih pitanja (na koja nema brzog odgovora) postavio u prijašnjem postu, sve se svede na zadnji red-crticu.. {#}

treba liječiti sustav, pola ove teme je samo o tome kako ne znamo/nedaju nam odabrati i kako tko vidi sustave u kojima živimo i na što nas ti sustavi u biti potiču

17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
thuglife kaže...

Kao što sam rekao- ne znamo cijelu priču, ako su ti mladi i djeca bili protiv države i društva, onda mu je cilj opravdan. Brejvik se žrtvovao za boljitak svoje države.

Brejvik se nije žrtvovao, žrtvovati znači učiniti nešto protiv sebe za boljitak drugoga, a ovo što je on učinio jest najviša točka njegovog života, tada je bio najsretniji, to mu nikako nije kazna. već užitak, i nije to učinio za boljitak svoje države, nego da ostvari svoju bolesnu izopaćenu sliku svoje države.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
thuglife kaže...

Reci da se šališ?

R.I.P. Marco Simoncelli 1987-2011
17 godina
odjavljen
thuglife kaže...

Brejvik se nije žrtvovao, žrtvovati znači učiniti nešto protiv sebe za boljitak drugoga, a ovo što je on učinio jest najviša točka njegovog života, tada je bio najsretniji, to mu nikako nije kazna. već užitak, i nije to učinio za boljitak svoje države, nego da ostvari svoju bolesnu izopaćenu sliku svoje države.

Završiti u zatvoru kako bi se ukazalo na gorući problem države i ukloniti one koji taj problem ne žele riješiti?

17 godina
neaktivan

Ne, pobiti "odgovorne" i ispasti heroj u "svom svijetu" je ono za što je on živio, njegov smisao, ovo što ga čeka mu je slatka patnja, on če se sada zauvijek vidjeti kao heroj svojih pobornika, nerazumiješ da on u tome uživa, heroj je, i mučenik.

17 godina
odjavljen
thuglife kaže...

Ne, pobiti "odgovorne" i ispasti heroj u "svom svijetu" je ono za što je on živio, njegov smisao, ovo što ga čeka mu je slatka patnja, on če se sada zauvijek vidjeti kao heroj svojih pobornika, nerazumiješ da on u tome uživa, heroj je, i mučenik.

Problem je u tome što ni ja ni ti ni mi ne znamo je li doista učinio dobro ili loše.

Mislim, ja se ne bih bunio da je sredio HDZ. {#}

17 godina
neaktivan

Bili se bunio da je ubijeno dijete tvoj brat ili sestra? Dijete koje nema razvijeno stajalište o nečem tako važnom, našlo se tu i poginulo, ajde mi to opravdaj kroz "boljitak" države uzevši u obzira da je to i dalje stvoj brat/ sestra.

18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Mislim, ja se ne bih bunio da je sredio HDZ. {#}

{#}

Daj saberi se covjece!! Jel ti ovo [i na prethodne postove mislim] pises iz inata?

Max Headroom
14 godina
protjeran

Mislim da on samo pokušava što je objektivnije (hladne glave, bez emocija) moguće sagledati događaje i ocijeniti njihovu svrhu.

Amat Victoria Curam.
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Mislim da on samo pokušava što je objektivnije (hladne glave, bez emocija) moguće sagledati događaje i ocijeniti njihovu svrhu.

kava je svrha ubojstva, kakva je ovdje svrha opravdavanja ubojstva, kakva je tu svrha opravdavanja opravdavatelja ubojstva... trolling za zadnje, u pravu si nedostatak emocija, uznapredovali nacizitis i trollež za drugo i teška bolest za prvo.. eto moja stručna ekspartiza, liječenje i vitamini i topli čaj za svu trojicu

nevjerojatno kako romi uvjek ostanu neprimjećeni...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 1:16 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Čekaj, misliš da ja trollam? Pa samo dajem svoje mišljenje o njegovom postu. Valjda imam to pravo, dok mi ga ne uskrate naravno. Ne pokušavam opravdati nikoga, da je tako bi mu vjerojatno dao TU.

Romi su druga priča, njihov način života je jednostavno nekompatibilan (pomalo nespretno, ali ne znam kako da se izrazim - već mi je kasno) sa našim i tu nastaju ogromne prepreke koje dovode do frustracije i netrpeljivosti. Skoro svi imaju problema s njima, to nije nikako slučajno. Pa nije Sarkozy samo tako deportirao 10 000 tisuća Roma nazad u Rumunjsku (ilegalno su ušli naravno, ali mislim da to nije jedini razlog).

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 1:22 (Landser_33).
18 godina
neaktivan
Landser_33 kaže...

Čekaj, misliš da ja trollam? Pa samo dajem svoje mišljenje o njegovom postu. Valjda imam to pravo, dok mi ga ne uskrate naravno. Ne pokušavam opravdati nikoga, da je tako bi mu vjerojatno dao TU.

tvoje mišljenje tumačim kao trolež, što nije jasno opet?

Landser_33 kaže...
Romi su druga priča, njihov način života je jednostavno nekompatibilan (pomalo nespretno, ali ne znam kako da se izrazim - već mi je kasno) sa našim i tu nastaju ogromne prepreke koje dovode do frustracije i netrpeljivosti. Skoro svi imaju problema s njima, to nije nikako slučajno. Pa nije Sarkozy samo tako deportirao 10 000 tisuća Roma nazad u Rumunjsku (ilegalno su ušli naravno, ali mislim da to nije jedini razlog).

romi su po tradiciji nomadi, kad se negdje zaustave i dalje njeguju taj način života, međutim rome treba pomoći da se uklope u društvo ne ih protjerivati, grešku kod postupanja s njima vidim u njihovoj izolaciji u geta, a trebalo bi obrnuto, raštrkati ih odvojiti iz skupina i na taj način integrirati, hoće neće tako će konačno prestati putovati i konačno doći nastaniti se i integrirati u društvo... da je ikome uopće stalo do tih ljudi već bi se pronašlo rješenje, ali to je predugoročno i mukotrpno ulaganje, koje se ne isplati... fcking računica, kapitalizam nas ionako tretira kao automate za proizvodnju novaca, novac, novac, novac nigdje čovjeka... tko god ispadne iz sustava treba ga protjerati mamicu mu njegovu... bitno da se taj isti sarkozi zalaže za očuvanje plemena u brazilu, probleme kod kuće rješava protjerivanjem, smrad elitistički, da bog damu cigani iz dlana gatali, da bog da mu grah padne nakrivo, da ga razroko oko pogledalo etc...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 2:44 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Čekaj, ajde reci mi jeli moj prijašnji post imalo sličan nečemu što bi Mentalist napisao? Pa taj nije čuo za normalnu diskusiju.

O Romima, mislim da je nemoguće integrirati nekoga tko nije spreman ni na najmanji kompromis ili dogovor - njima jednostavno odgovara takav život u prljavštini i nemaju se namjeru nikome prilagođavati. Ponajmanje ih je briga što to nekome smeta, čudan narod zaista.

Amat Victoria Curam.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice