No dobro, nešto slično. Ali znam da su brojni stanari iz mog ulaza tako uknjižili vlasništvo nad svojim stanom, kojeg su prije toga godinama uživali. Istina, početkom 90-tih.
Nazvao ti njih društvenim, a ja partijskim - stanovima, mislim da je manje važno. Nisam to rekao u negativnom konekstu, niti mi je biti članom Partije - negativno, tako da možeš ohladiti
motore moždanih vijuga, nisam ogriješio o Jugu.
Čisto mi se učinilo zgodnim to spomenuti, koliko sam promašio, pa vjerujem i ne previše, osim zajedničkog stambenog fonda, a što sam naglasio da bi ja danas - te privatne stanove na sličan način raspčkao i podijelio sirotinji. Ali privatno je privatno, jasna stvar, kao i svi troškovi koji se iz toga vuku. Tako da sam promašio utoliko, svakako..
Inače, FYI, osim stanara, imam par takvih bogobojaznih miševa i u svojoj obitelji..tako da i na toj jednoj, ravnopravnoj razini možemo razgovarati..
karitativna sranja su karitativna sranja, nitko ne želi misliti da je preko neke tuđe grbače dobio stan, u biti svi ti radni ljudi su zaradili svoj stan ili društveni stan u kojemu bi trebali živjeti i imati ga na korištenje, ljudi su ljudi, to što je netko gluplji pa nije mogao ili pošteniji pa opet nije mogao ne treba značiti da nije zaslužio, svatko je zaslužio rođenjem, ako se mene pita nitko nije kriv pa čak i lijenost ima svoje uzroke, suma sumarum svatko mora imati osnovne uvjete za život, to mora biti pod mus, koji god vlastodržac to ne osigura je failao, tako bi trebalo biti, viškovi moraju biti zadnje o čemu će društvo razmišljati, a i ti viškovi su relativan pojam, želim vlast koja će ukazati na to da me ima biti stid kada vidim susjeda koji crkava od gladi a ja jedem govna sa viškovima, želim vlast koja će se odreći nezasluženih beneficija, želim društvo solidarnosti sa ljudima a ne sa profitom.... i hebem ti tu banku u kojoj radiš.... 
Ma kakva crna banka vrag ti pamet..napisao sam ti gdje radim.
S plinom radim, neću imenovati.

!
, koja je uredno završila sve školovanje do fakulteta i mam dobila svoj posao u struci. Njezina plaća je tada iznosila oko velikih 20.000 švedskih Korona, što je bilo podosta novaca kada sam pretvarao u tada HRD-e (za one koji neznaju, tada su u rvackoj još uvijek bili hrvatski dinari), a gdje je ona u startu ostala bez 10.000 korona, a u ime kredita za otkup stana i ostalih režija. No najbitnije i najinteresantnije je činjenica ta, kada njoj, sada je karikiram, otpadne pločica u kupioni, ona nazovne broj koji ima centrala za pružanje usluge održavanja stanova, i dok se ona vrati s posla, kvar je otklonjen. Naime, nakon što je ona poklopila slušalicu, centrala spusti poziv i opis kvara i dečki iz operativnog odjela ulaze u njezin stan, da, imaju ključeve svih stanova u zgradama, i popravljaju prijavljen kvar. bez da uopće primjete bilo što u stanu osim onog najbitnijeg i najvažnijeg, prijavljeni kvar. Nakon što poprave, očiste za sobom, i ako na nešto treba osobiti pripaziti, oni ostave obavijest i možebitno upozorenje, i to je to. Ovo govorim u slučaju kada ste stanar stambene zgrade, ali to u Švedskoj je čak i vrlo dobro, standard i ostale privilegije.
.
, ali niti tada to nije garancija da ćeš dovijeka, više nikada!!
Don't worry, drink Cappy !

. Dakle, žrtvujemo 7kn na kruh (inače bi ga pekli pola sata- sat vremena) da bi mogli to vrijeme iskoristiti na nešto drugo. Recimo na odmor kako bi bili efikasniji u poslu, odmorniji, zdraviji itd. Netko provodi dugo vremena u stanu (ili čak i radi) pa mu je potreban veći stan zbog nekog iks razloga. Netko želi auto jer smatra da će u javnom prijevozu pokupit neku bolest..
Mozda nesto ne valja sa mnom.... ali kvragu... ubacis pola kile brasna, jedno jaje, zlicicu soli, zlicicu secera i pola pive. Kad se ispece umotas u krpu. Traje tjedan dana.... tako vec brat-bratu 5 godina... nije rocket science...