Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.197.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Dragon23288 kaže...

ISPRIČAVAM SE ŠTO PIŠEM BOLDANIM I VELIKIM SLOVIMA, ALI ŽELIM DA NITKO NE PROPUSTI OVAJ VIDEO..NE ZABORAVITE PROČITATI OPIS VIDEA.

Trenutačno sam u afektu pa ne žekim komentirati.

Svaka priča uvijek ima 2 strane pa ne pušim baš previše te "skandale".

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Kaj ne trebaju imati kapu?
18 godina
Danny_HR kaže...

Meni iz vijesti na JL-u nije jasno zašto su tipa došli privoditi, a i policijska "brutalnost" se ogleda samo u tome što je jedan od dva cajkana bio vidljivo ljut, ali nisam vidio ni da ga je itko udario, a ni da su reagirali na onog drugog tipa koji se onome sa sunčanim očalama (LOL - Horatio Caine đir) unosi u lice, što je inače dobar recept da razljutiši najsmirenijeg čovjeka. 

BTW - djeca su došla tek kasnije,nije ih bilo kad je policija počela s "postupanjem", tako da (uz već spremnu kameru) se ovo sve čini kao namjerno izrežirano. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Danny_HR kaže...

Meni iz vijesti na JL-u nije jasno zašto su tipa došli privoditi, a i policijska "brutalnost" se ogleda samo u tome što je jedan od dva cajkana bio vidljivo ljut, ali nisam vidio ni da ga je itko udario, a ni da su reagirali na onog drugog tipa koji se onome sa sunčanim očalama (LOL - Horatio Caine đir) unosi u lice, što je inače dobar recept da razljutiši najsmirenijeg čovjeka. 

BTW - djeca su došla tek kasnije,nije ih bilo kad je policija počela s "postupanjem", tako da (uz već spremnu kameru) se ovo sve čini kao namjerno izrežirano. 

Kakvo je stanje sa kapom, značkom, bez papira privođenje i ulaz u dvorište?

15 godina
protjeran
Drago kaže...

Ali nisu bili propisno odjeveni ni označeni te se ih može tužiti za nezakonito hapšenje:

Članak 16.

(1) Policijski službenik dužan je nositi odoru kad obavlja poslove održavanja javnog reda i mira, nadzora i upravljanja prometom na cestama, nadzora državne granice ili druge poslove prema propisima o načinu postupanja policije.

(2) Poslove iz stavka 1. ovog članka policijski službenik može po zapovijedi nadređenog, obavljati u građanskom odijelu.

Članak 17.

(1) Policijski službenik u građanskom odijelu, dužan je, prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice.

(2) Policijski službenik u odori dužan je predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice na zahtjev osobe prema kojoj će primijeniti policijsku ovlast.

( ˘͡ -˘͡)
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:41 (Bypass).
18 godina

Kapu bi po zakonu trebao imati, s tim da ne znamo je li pala prilikom navlačenja, zapravo neamo pojma. (u krivu sam gledao sam napreskokce prvi put) Značku je imao gotovo sigurno.
Privođenje bez papira se može napraviti, ovisno od slučaja do slučaja, a ući u dvorište također smiju ovisno od slučaja do slučaja.

Na kraju krajeva, da su radili nešto što nisu smjeli i svjesno primijenili neprimjerenu silu misliš li da bi dozvolili nekome da ih iz takve blizine snima? Ako im nije problem istući čovjeka zašto bi im bio problem uzeti mobitel i razbiti ga?

Mislim da se ovdje radi o standardnom prikazivanju jedne strane priče iz razloga što će ovakav članak privući više interesa od članka u kojem stoji da je policija opravdano primijenila silu. Ma da, kao što Drago kaže, ne vidim baš neku brutalnost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:47 (Danny_HR).
18 godina
Monopol kaže...
Drago kaže...

Kakvo je stanje sa kapom, značkom, bez papira privođenje i ulaz u dvorište?

Ne znam - kakvo je stanje?

BTW - sada je članak dopunjen, tako da sve ima malo više smisla.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

E da radi zurbe nisam napisao o cemu se radi, sorry..vrsi se represija (sudeći po videu) na branitelja Sinisu Krčmareka, člana i osnivača građanskih inicijativa protiv Europske Unije, sadašnje vlade, kapitalizma, inicijativa za poboljšanje pitke vode, javnog prijevoza, organizatora čitavog niza humanitarnih akcija, borca protiv prodaje hrvatskih resursa - voda, šume..a jucer je bio i organizator 15.0 prosvjeda.

Mislim da nije policija bila prebrutalna, nisu ga udarili, a klinci su dosli kasnije, ali sto je on mogao skriviti, koji sve to radi bez novcane potpore i ocito se bori za građanska prava, legalno..navodno posjeduje 100 000 (!) dokumenata od kojih mnogi dokazuju lopovluk sadašnje vlade..pa covjek vozi Renault 4, ako je u voznom stanju. Čime je zaslužio ovo? Bitno je da se pandur uzivio u CSI, garant ima sve epizode kod kuce i gleda ih svaku vecer

edit: vidim sada nadopunjeni clanak na jutarnjem..ma ne bih bas rekao da je on pucao po nekome

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:48 (Dragon23288).
18 godina
Bypass kaže...
Drago kaže...

Ali nisu bili propisno odjeveni ni označeni te se ih može tužiti za nezakonito hapšenje:

Članak 16.

(1) Policijski službenik dužan je nositi odoru kad obavlja poslove održavanja javnog reda i mira, nadzora i upravljanja prometom na cestama, nadzora državne granice ili druge poslove prema propisima o načinu postupanja policije.

(2) Poslove iz stavka 1. ovog članka policijski službenik može po zapovijedi nadređenog, obavljati u građanskom odijelu.

Članak 17.

(1) Policijski službenik u građanskom odijelu, dužan je, prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice.

(2) Policijski službenik u odori dužan je predstaviti se pokazivanjem službene značke i službene iskaznice na zahtjev osobe prema kojoj će primijeniti policijsku ovlast.

1) Bili su u odorama.

2) Imali su značke na odorama i mislim da je teško povjerovati da je bilo ikakve sumnje da se radi o policajcima.

Meni je, recimo, a i onome tko je snimio video, iz prva bilo jasno da su policajci, a ne šumari ili radnici na održavanju dalekovoda.

Također nisam čuo ni da je navodno oštećeni tražio da se legitimiraju. 

This space for rent!
18 godina
Dragon23288 kaže...

E da radi zurbe nisam napisao o cemu se radi, sorry..vrsi se represija (sudeći po videu) na branitelja Sinisu Krčmareka, člana i osnivača građanskih inicijativa protiv Europske Unije, sadašnje vlade, kapitalizma, inicijativa za poboljšanje pitke vode, javnog prijevoza, organizatora čitavog niza humanitarnih akcija, borca protiv prodaje hrvatskih resursa - voda, šume..a jucer je bio i organizator 15.0 prosvjeda.

Mislim da nije policija bila prebrutalna, nisu ga udarili, a klinci su dosli kasnije, ali sto je on mogao skriviti, koji sve to radi bez novcane potpore i ocito se bori za građanska prava, legalno..navodno posjeduje 100 000 (!) dokumenata od kojih mnogi dokazuju lopovluk sadašnje vlade..pa covjek vozi Renault 4, ako je u voznom stanju. Čime je zaslužio ovo? Bitno je da se pandur uzivio u CSI, garant ima sve epizode kod kuce i gleda ih svaku vecer

Navodno ovo, navodno ono - prijavljen je da je pucao zračnom puškom na ljude, a ne zbog toga što navodno ima "100.000 dokumenata" nekih o nečemu... 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

1) Bili su u odorama.

2) Imali su značke na odorama i mislim da je teško povjerovati da je bilo ikakve sumnje da se radi o policajcima.

Meni je, recimo, a i onome tko je snimio video, iz prva bilo jasno da su policajci, a ne šumari ili radnici na održavanju dalekovoda.

Nisu postupili po zakonu. SVAKI BOLJI ODVJETNIK BI OVOG UHAPŠENOG OSLOBODIO BEZ IMAO PROBLEMA.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:50 (Monopol).
16 godina
neaktivan

Istina, sve je to navodno..ali mi je sumnjivo da je on to napravio..iako mi je manje upalo to u oko, a vise ovaj seljober od policajca.

18 godina
Monopol kaže...
Drago kaže...

1) Bili su u odorama.

Nisu postupili po zakonu. SVAKI BOLJI ODVJETNIK BI OVOG UHAPŠENOG OSLOBODIO BEZ IMAO PROBLEMA.

U čemu su prekršili zakon ili ćemo postove pisane verzalom prihvatiti kao vrhovnu istinu? 

This space for rent!
15 godina
protjeran

O policajcima (pandurima) nikada neću imati dobro mišljenje jer sam ih previše upoznao u životu. Čast par iznimaka koji su zaista okej ljudi.

Uglavnom su to teške neobrazovane primitivčuge koje liječe svoje komplekse preko pendreka i nekog osjećaja moći nad narodom.

For the record, šogor mi je bio policajac, njegov otac donačelnik, prijatelj policajac, njegov otac viši inspektor i bivši logoraš.

Priča: Vozim se ja sa prijateljom i njegovim frendom u zg (oboje panduri) i došla priča zašto su postali policajci. Kolega od prijatelja je doslovno priznao da je postao policajac kako bi mogao mlatiti ljude i vršit represiju gdje god može i stigne (valjda mu se diže na to). S time da taj lik ima obiteljski biznis (plantaže jabuka), koji ne da cvijeta nego se jednostavno bogate od njega. Dakle mogao je ostati u biznisu, vozit svoj bmw i uživat, ali ne on je odlučio biti policajac radi plemenitih ciljeva. Ne da mi se prepričavat njegove njemu smješne dogodovštine o pendrečenju beskučnika itd.

Uz to sve imao sam i previše susreta i posla sa njima tako da stojim iza svojih riječi.

( ˘͡ -˘͡)
15 godina
neaktivan
Drago kaže...
Monopol kaže...

1) Bili su u odorama.

U čemu su prekršili zakon ili ćemo postove pisane verzalom prihvatiti kao vrhovnu istinu? 

Nisu bili u odori s obzirom da u osnovnu odoru spada kapa.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ti vidiš negdje značke?

Osim toga značka ne služi u ovom slučaju za potvrdu radi li se o mesaru ili policajcu, već za identifikaciju koji je policajac.

Oštećeni niti ne treba tražiti da se policajac legitimira, već policajac mora imati značku istaknutu na vidljivom mjestu, da oštećeni ne treba tražiti legitimiranje.

A kako je zahtjev policajca za gašenjem kamere legalan? I kada policija smije ulaziti u tuđi privatni posjed i zašto su ga izvukli izvan njegovog privatnog prostora, pa ga tamo 'lisičili'? Slučajno ili znaju što se inače smije, a zapravo se vole igrati 'šerifa'..

15 godina
protjeran
Drago kaže...

1) Bili su u odorama.

I kapa je odora, ali dobro nećemo cjepidlačiti.

Drugo, ne smiju bez naloga (kojeg ja nisam vidio) ulaziti na privatni posjed i još zapovijedati da se prestane snimati.

Treće, trebaju obavijestiti osumnjičenog zašto ga privode i pročitati mu njegova prava (da i kod nas to vrijedi).

Eto, to je čisto dovoljno da ovo bude nezakonito. Zašto bi dopuštali da se ponašaju kao šerifi?

( ˘͡ -˘͡)
18 godina
Bypass kaže...
Uz to sve imao sam i previše susreta i posla sa njima tako da stojim iza svojih riječi.

Mora da si miran i nadasve nekonfliktan čovjek onda. Čudno da moja ekipa nikad nije imala negativna iskustva s milicijom.

Monopol kaže...

Previše filmova?
Neće ga nitko osloboditi ako policajac nije imao kapu, pod uvjetom da se radi o nečem konkretnom. Na kraju krajeva tip je vjerojatno već vani.

18 godina
Monopol kaže...
Drago kaže...
Monopol kaže...

1) Bili su u odorama.

Nisu bili u odori s obzirom da u osnovnu odoru spada kapa.

Znači privođenje nije legalno jer nisu imali kape? Ti to ozbiljno?

This space for rent!
15 godina
protjeran
Drago kaže...

Vjerovao ili ne, u pravu je.

( ˘͡ -˘͡)
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Znači držali su se zakona a nisu imali odoru/kapu? Nemoj biti {#} i praviti se...

EDIT: Izgleda da on nikada nije izašao iz redakcije, prvo kaj policajac napravi kad te zaustavi je -> stavi kapu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 14:03 (Monopol).
18 godina

Niš, idem opljačkat kladionicu i kad dođe milicajac bacit mu kapu na pod prije neg me uhapsi. Po logici stvari do večeras sam vani i ne mogu mi ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 14:03 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Niš, idem opljačkat kladionicu i kad dođe milicajac bacit mu kapu na pod prije neg me uhapsi. Po logici stvari do večeras sam vani i ne mogu mi ništa.

Samo kažem da nisu radili po zakonu, a vjeruj mi Nobilo i kompanija će srediti da je kapa ili nešto slično njegova greška.

P.S: ne vidim di mu je neko bacio kapu na pod ( nije ju sam stavio) ...

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Mora da si miran i nadasve nekonfliktan čovjek onda. Čudno da moja ekipa nikad nije imala negativna iskustva s milicijom.

Prvo i osovno (vrijedi i za moderaturu), ne pretpostavljaj stvari nego pitaj. Nisu u pitanju papiri, niti konflikti nego ponašanje policajaca pri razno raznim administrativnim poslovima koje trebaju obaviti, a ne meni glumiti suca i krvnika sa stavom koji ni neću opisivati.

Drugo, ako su te ikada više od 2 puta legitimirali, onda bi možda i razumio.

Jesu li ti ikada bez pitanja, bez povoda onako bezveze pretresli auto na parkiralištu (da parkiralištu, dok sjediš u njemu) ?? Onako dva majmuna specijalca koji misle da su boga za bradu uhvatili jer su u plavom.

Itd itd.

( ˘͡ -˘͡)
18 godina
neaktivan

najdebilnija zanimanja IMO: policajac, vojnik, bankar, kondukter (bakula)... rađe bih umro gladan nego radio neke od tih poslova

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator
18 godina
Bypass kaže...
Drago kaže...

Vjerovao ili ne, u pravu je.

Pa zapravo i ne vjerujem. Daj mi neki primjer, link, po kojemu privođenje bez kape postaje "ilegalno". Guglam i ne mogu ništa takvo naći.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

najdebilnija zanimanja IMO: policajac, vojnik, bankar, kondukter (bakula)... rađe bih umro gladan nego radio neke od tih poslova

Svako radi ono kaj voli/želi... Bankar, zašto?

18 godina
neaktivan

a koj kua ima policajac ne dozvoljavati da ga se snima? po kojem zakonu je on to bezobrazno zatražio?

Monopol kaže...

Svako radi ono kaj voli/želi... Bankar, zašto?

jer se ne želim baviti lihvarenjem ni u kakvom obliku, nek se bavi svako s čim želi, u gornjem postu pišem čime se ja ne bih nikada bavio

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 14:12 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

To je interesantna stvar, tako i kontrola u autobusu mora pokazat iskaznicu. U Splitu je tako jedan momak, koji očigledno nije imao kartu, na pitanje da pokaže kartu uputio protupitanje - Mogu li vidjeti vašu iskaznicu. Na što mu je kontrolor dao iskaznicu govoreći - Vidite da sam kontrolor, a ovaj mu je uzme iz ruke i baci kroz prozor govoreći - E pa više niste. Više nikome u tome busu nije pregledao kartu. Taj momak nije ispao pristojan, ali je iskoristio zakon. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a koj kua ima policajac ne dozvoljavati da ga se snima? po kojem zakonu je on to bezobrazno zatražio?

Baš to, ja stojim u dvorištu i snimam ulicu-> dolazi policija i kaže mi nemoj snimati? {#}{#}{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice